Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jaa, sanoisin et laitan navin aina määränpäähän ja sen jälkeen ajelen sen mukaan, jos tulee extra pausseja niin ne pidän, mutta navi huolehtii et voin tulla latureille ja määränpäähän 2-5% varauksella. Huoletonta ja helppoa.Tosiaan ei tule polttomoottorillakaan yleensä aamulla matkaan lähtiessä suunniteltua että sitten kahden tunnin kohdalla pidän tankkaustauon siellä tutulla abc:llä. Aika outoa olisi päivittäisessä käytössä tehdä samanlaista sähköautollakaan.
Tähän disclaimerina se että itsellä ei ole kiinteää latausmahdollisuutta kotona, sen enempää kuin ei ole kiinteää tankkausmahdollisuuttakaan.
Onko muita ollut kuin tämä yksi tapaus? Sanoo myös videolla, että Polestarit olleet ihan luotettavia tapauksia.Kokkolan autohuollossa Polestar 2 vikaa.
Jos noin rajusti kondensoi akkupaketin sisään vettä, niin kestääkö pitkäänkään autot, ehkei. Jos softa tuodaan keskeneräisenä, onko sähkötekniikkakin?
Talvella jos harrastelet tuollaista millä tahansa sähköautolla, niin aikamoista haarukan hankaamista lautaseen on reissut. Kusella voi käydä lataamattakin ja kylmää autoa on ihan turhaa tökätä siihen töpselin siksi aikaa, jos joka tapauksessa stoppia edessä. Oot kussut siinä ajassa kun nykerrät sen letkun ja appiksen kanssa muutaman kW:n takia.Jos auto on vaikka täynnä lapsia ja kusihätä yllättää, niin pakko pysähtyä kun tarve tulee. Ei siinä silloin navin päättämiä pysäkkejä paljon totella, vaan kurvataan lähimmälle ABC:lle.
Ilmeisesti ainakin Tesloissa isompi ongelma, kun videolla sanoi Pollejen olevan vähävikaisia ja Tesloja ovat korjanneet useita kondenssiveden aiheuttamien ongelmien vuoksi. Noista Kokkolan Autohuollon Tesloihin asentamista kuivaavista patruunoista tainnut täälläkin olla puhetta.Kokkolan autohuollossa Polestar 2 vikaa.
Jos noin rajusti kondensoi akkupaketin sisään vettä, niin kestääkö pitkäänkään autot, ehkei. Jos softa tuodaan keskeneräisenä, onko sähkötekniikkakin?
Kyllä: Tesla teki opit 2013- myöhemmissä vaikkapa Model 3 ei ole näitä kosteusongelmia ollut.Ilmeisesti ainakin Tesloissa isompi ongelma, kun videolla sanoi Pollejen olevan vähävikaisia ja Tesloja ovat korjanneet useita kondenssiveden aiheuttamien ongelmien vuoksi. Noista Kokkolan Autohuollon Tesloihin asentamista kuivaavista patruunoista tainnut täälläkin olla puhetta.
![]()
Onko ne niitä massan sisään valettuja?- myöhemmissä vaikkapa Model 3 ei ole näitä kosteusongelmia ollut.
Jos se on suljettu ja siellä ei ole kosteutta sisällä, ei tule myöskään kondensiota. Esim tuo typpi voisi toimia hyvin.Niin kondensoihan se aina sinne akun sisään, jos siellä joku pinta on kylmempi kuin kastepiste. Ei tuota pysty kukaan valmistaja estää, kuin suurinpiirtein valamalla koko akuston johonkin hartsiin tms.
Varmasti joo, mutta täysin suljetun järjestelmän tässä tapauksessa luominen ei ole niin helppoa, mitä sitä luulisi. Itse olen tuotekehitysmielessä testaillut alumiinisen kotelon painemuutoksia siellä kotelon sisällä lämpösyklissä ja kyllä sitä vain sinne muodostuu sekä ali- että ylipainetta. Jossain tämä täytyy ottaa huomioon kun se kotelo elää + että tämä akkukotelo on todella haastavissa olosuhteissa. Se kuitenkin näkee helpostikkin 40 asteen lämpötiloja tai -40 asteen pakkasia, korrosoivia aineita yms. Myöskään alumiini itsessään ei myöskään ole täysin tiivistä vaan se on huokoinen materiaali, josta ajan myöden kaasu liikkuu läpi. Jos tuollainen täydellisen tiivis akku olisi niin helppo/halpa toteuttaa, niin voit olla varma se olisi jo tehty.Jos se on suljettu ja siellä ei ole kosteutta sisällä, ei tule myöskään kondensiota. Esim tuo typpi voisi toimia hyvin.
No höpöhöpö. Just hiihtolomareissulla tuli tehtyä tällainen "lapsella pissahätä" pikalataus. Seitsemän minuuttia näköjään kesti ja 10kWh latausta. Tästä tuli sen verran rangea, että seuraavaa stoppia voitiin siirtää vähän suunniteltua pidemmälle.Talvella jos harrastelet tuollaista millä tahansa sähköautolla, niin aikamoista haarukan hankaamista lautaseen on reissut. Kusella voi käydä lataamattakin ja kylmää autoa on ihan turhaa tökätä siihen töpselin siksi aikaa, jos joka tapauksessa stoppia edessä. Oot kussut siinä ajassa kun nykerrät sen letkun ja appiksen kanssa muutaman kW:n takia.
Tämän olen itsekin järkeillyt selitykseksi; jos kaikilla on huohotus olemassa, sille on syynsä. Käsittääkseni se on paineenpurkua varten jos auto ja akku palaa, muuten akustosta tulee iso pommi.Jos tuollainen täydellisen tiivis akku olisi niin helppo/halpa toteuttaa, niin voit olla varma se olisi jo tehty.
Haapala ei ole kyllä tässä nyt mitenkään täysin oikeassa tai ei ehkä ymmärrä suhteellisen ja absoluuttisen kosteuden eroa.Ilmeisesti ainakin Tesloissa isompi ongelma, kun videolla sanoi Pollejen olevan vähävikaisia ja Tesloja ovat korjanneet useita kondenssiveden aiheuttamien ongelmien vuoksi. Noista Kokkolan Autohuollon Tesloihin asentamista kuivaavista patruunoista tainnut täälläkin olla puhetta.
![]()
No eihän sillä sun kohdalla olekaan mitään väliä, jos ei autossa ole sitä esilämmitystä. Jos olisi, niin saisit yhdellä napin painalluksella sen päälle ja otettua siinä samassa tai muutaman minuutin pidemmässä aikaikkunassa 30-40kWh ja voi olla ettei tarvitsisi auton takia pysähtyä kertaakaan ja myöhempiä kusitaukoja ei tarvitse miettiä sen mukaan sattuuko siellä olemaan laturi vai ei.No höpöhöpö. Just hiihtolomareissulla tuli tehtyä tällainen "lapsella pissahätä" pikalataus. Seitsemän minuuttia näköjään kesti ja 10kWh latausta. Tästä tuli sen verran rangea, että seuraavaa stoppia voitiin siirtää vähän suunniteltua pidemmälle.
Etenkin pitkää matkaa ajaessa se akku ei ensimmäisen latauksen jälkeen enää pääse jääkylmäksi menemään, niin ei ex tempore stopit mikään ongelma ole. Ja omassa autossa ei edes ole akun esilämmitystä.
Pontti oli, että kyllä sähkärin kanssa pitkällä matkalla kannattaa joka stoppi käyttää lataukseen jos se vain helposti on mahdollista. Se käytetty aika on aina pois myöhemmistä lataustauoista.No eihän sillä sun kohdalla olekaan mitään väliä, jos ei autossa ole sitä esilämmitystä. Jos olisi, niin saisit yhdellä napin painalluksella sen päälle ja otettua siinä samassa tai muutaman minuutin pidemmässä aikaikkunassa 30-40kWh ja voi olla ettei tarvitsisi auton takia pysähtyä kertaakaan ja myöhempiä kusitaukoja ei tarvitse miettiä sen mukaan sattuuko siellä olemaan laturi vai ei.
Ei se ole ihan noin suoraviivaista. Esim. tässä aiemmin mainitun Teslan kanssa silä 10kW:lla ei ole mitään merkitystä. Siinä muutamassa minuutissa, joka menee johtojen ja appisten kanssa turailuun kusitauolla, lataa lämmitettyä akkua varsinaisella pysähdyksellä enemmän kuin tuon 10kW. Toki ajaa x km pidemmälle kuten sanoit, mutta siitäkään ei ole mitään hyötyä, jos tarvitset joka tapauksessa yhden kunnon latauksen matkan aikana. Jos nopeasti haluaa edetä, niin tärkeämpää on minimoida aika, jonka auto on piuhassa (laturi pystyy antamaan auton maksimit ja auto pystyy ottamaan maksimit).Pontti oli, että kyllä sähkärin kanssa pitkällä matkalla kannattaa joka stoppi käyttää lataukseen jos se vain helposti on mahdollista. Se käytetty aika on aina pois myöhemmistä lataustauoista.
Vähän liioittelua nyt että menee minuutteja appisten ja johtojen kanssa. Itsellä se on ehkä 30 sekuntia kun piuha on kiinni ja lataus aloitettu. Ja olen aika aloittelija vielä tässä hommassa.Ei se ole ihan noin suoraviivaista. Esim. tässä aiemmin mainitun Teslan kanssa silä 10kW:lla ei ole mitään merkitystä. Siinä muutamassa minuutissa, joka menee johtojen ja appisten kanssa turailuun kusitauolla, lataa lämmitettyä akkua varsinaisella pysähdyksellä enemmän kuin tuon 10kW. Toki ajaa x km pidemmälle kuten sanoit, mutta siitäkään ei ole mitään hyötyä, jos tarvitset joka tapauksessa yhden kunnon latauksen matkan aikana. Jos nopeasti haluaa edetä, niin tärkeämpää on minimoida aika, jonka auto on piuhassa (laturi pystyy antamaan auton maksimit ja auto pystyy ottamaan maksimit).
Onko ne niitä massan sisään valettuja?
On toki pois lataamisista jos virtamäärää mitataan. Kaikki lataaminen ei vain nopeuta sitä matkantekoa.Vähän liioittelua nyt että menee minuutteja appisten ja johtojen kanssa. Itsellä se on ehkä 30 sekuntia kun piuha on kiinni ja lataus aloitettu. Ja olen aika aloittelija vielä tässä hommassa.
Se vaan on fakta, että kaikki lataaminen on pois myöhemmistä lataamisista - ei sellaista logiikkaa ole mikä tämän voisi kumota.
Älä nyt maalitolppia ala siirrellä. Näin kirjoitin aiemmin:On toki pois lataamisista jos virtamäärää mitataan. Kaikki lataaminen ei vain nopeuta sitä matkantekoa.
Voihan sitä sählätä niiden johtojen kanssa jokaisella pysähdyksellä (ja valita pysähdykset sen mukaan, että siellä pääsee sähläämään johdoilla), mutta ei sovi ainakaan omaan käsitykseeni leppoisasta matkanteosta vrt. kuset missä kuset ja lataat nopeasti sitten kun tarvitsee ladata. Kyllä kai sitä olisi voinut polttisvehkeilläkin ottaa jokaisella pysähdyksellä pari litraa ainetta tankkiin sen sijaan, että ottaa kerralla sen verran kun tarvii perille päästäkseen ja viettää tauot sitten siellä missä parhaakseen näkee.
Yleensä sitä verrataan polttomoottoriauton vastaaviin tehoihin, ja Suomen verotus on siinä isossa osassa. Jos nyt vaikka tuo i4 bemari otetaan esimerkiksi, niin neliveto ja yli 540 heppaa maksaa alkaen alle 68000€. Vastaava bensaversio ja ollaan 150-200000€ hintaluokassa. Toki autot on erit ja tehot on siitä erilaisia, että sähköllä huipputeho ei ole kauaa käytettävissä (paitsi nyt ehkä Ioniq 5 N) mutta bensalla voi ajaa täysillä tehoilla jatkuvasti. Toki jos normaalia ajoa ajatellaan niin huipputehoilla ollaan nopeasti lukemissa joita ei voi ylläpitää, eli pitkällä huipputeholla ei ole niin paljon merkitystä. Verotus tekee sen että bensalla tehoille tulee äkkiä hintaa ja paljon.Sita kun sanotaan etta sahkovehkeissa ei teho maksa niin kylla se maksaa jaahdyttamisen hankaluuden ja laakerivirtojen osalta. Ei tietenkaan ihan kauheasti mutta jonkin verran.
No tuohon mä juuri vastasin, että ei se kyllä oikein ole. Kenties autolla, jossa ei ole akun lämmitystä / laturin maksimitehoilla, akun varauksella yms. ei ole niin suurta merkitystä, mutta esim. sillä esimerkin Teslalla ei ole järkeä. Pahimmassa tapauksessa kulutat siihen sen muutaman minuutin vaikka tuon 10kW:n tähden ja auton latauskäyrästä johtuen samalla hidastat sitä varsinaista latauspysähdystäsi => Turhaa vaivannäköä ilman mitään hyötyä.Älä nyt maalitolppia ala siirrellä. Näin kirjoitin aiemmin:
"kyllä sähkärin kanssa pitkällä matkalla kannattaa joka stoppi käyttää lataukseen jos se vain helposti on mahdollista"
Volvo ES90 esittely by Autogefühl.
RW/AWD, akku 88 kWh tai 102 kWh
DC lataus peak 300/350 kW (800V). Molemmilla akuilla 10-80% lataus 20 min.
Hinta: 72 - 95 k€ (Saksassa). Auto valmistetaan Kiinassa joten hinnassa tariffia.
Mitä tarkoitat tuolla "...latauskäyrästä johtuen samalla hidastat sitä varsinaista latauspysähdystäsi"? Eikö etumatka ole aina etumatka? Molemmissa tapauksissa riittää ladata samaan varaustasoon, jotta pääsee perille asti. Miten esimerkiksi 22 % -> 70 % voisi olla hitaampaa kuin 10 % -> 70 %?No tuohon mä juuri vastasin, että ei se kyllä oikein ole. Kenties autolla, jossa ei ole akun lämmitystä / laturin maksimitehoilla, akun varauksella yms. ei ole niin suurta merkitystä, mutta esim. sillä esimerkin Teslalla ei ole järkeä. Pahimmassa tapauksessa kulutat siihen sen muutaman minuutin vaikka tuon 10kW:n tähden ja auton latauskäyrästä johtuen samalla hidastat sitä varsinaista latauspysähdystäsi => Turhaa vaivannäköä ilman mitään hyötyä.
Menee kyllä jo ihan ihmeelliseksi nämä selitykset. Joo, siis hyvin teoreettisesti voi se seuraava lataus hidastua jos mittarina on hetkellinen teho (kW), mutta se ei muuta sitä asiaa, että aiempi lataus vähentää ja lyhentää ajallisesti seuraavan stopin lataustarvetta.No tuohon mä juuri vastasin, että ei se kyllä oikein ole. Kenties autolla, jossa ei ole akun lämmitystä / laturin maksimitehoilla, akun varauksella yms. ei ole niin suurta merkitystä, mutta esim. sillä esimerkin Teslalla ei ole järkeä. Pahimmassa tapauksessa kulutat siihen sen muutaman minuutin vaikka tuon 10kW:n tähden ja auton latauskäyrästä johtuen samalla hidastat sitä varsinaista latauspysähdystäsi => Turhaa vaivannäköä ilman mitään hyötyä.
Juuri näin. Ylipäänsä tuolle akun esilämmitykselle annetaan ihan liikaa huomiota kun sen tarve on loppupeleissä hyvin marginaalinen:Omat 2 eri latauskertaa samalla Ionityllä viime viikon lomareissulta, toinen esilämmityksellä ja toinen ilman
Model Y LR. Ainakaan näin nollakelissä esilämmitys ei säästänyt aikaa juuri lainkaan mutta kulutus oli 4-5kwh pienempi ilman lämmitystä.
Päivän ensimmäiselle lataukselle siitä on hyötyä jos pakkasesta lähtee liikkeelle, seuraaville vie lähinnä turhaan energiaa
![]()
Varmasti joo, mutta täysin suljetun järjestelmän tässä tapauksessa luominen ei ole niin helppoa, mitä sitä luulisi. Itse olen tuotekehitysmielessä testaillut alumiinisen kotelon painemuutoksia siellä kotelon sisällä lämpösyklissä ja kyllä sitä vain sinne muodostuu sekä ali- että ylipainetta. Jossain tämä täytyy ottaa huomioon kun se kotelo elää + että tämä akkukotelo on todella haastavissa olosuhteissa. Se kuitenkin näkee helpostikkin 40 asteen lämpötiloja tai -40 asteen pakkasia, korrosoivia aineita yms. Myöskään alumiini itsessään ei myöskään ole täysin tiivistä vaan se on huokoinen materiaali, josta ajan myöden kaasu liikkuu läpi. Jos tuollainen täydellisen tiivis akku olisi niin helppo/halpa toteuttaa, niin voit olla varma se olisi jo tehty.
EDIT: Itseasiassa tätä kollegat toisessa firmassa ovat kokeilleet. Altistivat tiiviin alumiinikotelon lämpötila/kosteusvaihtelulle ja kappas, vesihän sinne sisälle pääsi, vaikka se oli aivan tiivis.
Siis se "noidankehä" on se lämpötilamuutos, joka saa akun "hengittämään", eli jäähtyessään ilmee sisäänsä ilmaa jossa on vettä sen verran kun siinä nyt sattuu olemaan. Se vesi sitten tiivistyy kun akun lämpötila laskee alle sen hetkisen kastepisteen.Haapala ei ole kyllä tässä nyt mitenkään täysin oikeassa tai ei ehkä ymmärrä suhteellisen ja absoluuttisen kosteuden eroa.
Jotta akun sisällä oleva ilma voi laajeta ja täten huohottaa ulos, sen pitää lämmetä. Lämmetessään taas veden osapaine kaasuseoksessa laskee, eli ainakin kansankielellä ”ilmaan voi sitoutua enemmän vettä”.
Tällöin lämpenevä ilma on _absoluuttisesti_ kosteampaa kuin kylmä ilma.
Akusta ulos puskeva +20C 60% kostea ilma sisältää enemmän kosteutta kuin +2C 85% kosteus ilma -> jos otat akusta ensin litran lämmitä ulos ajon aikana akkua lämmittämällä ja korvaat sen litralla kylmää ilmaa ajon lopuksi, niin lähtökohtaisesti akusta lähtee silloin kosteutta pois.
Ts. Mitään ”noidankehää” ei kyllä lähtökohtaisesti synny. Ongelmia tulee sitten jos akun sisällä neste ei pääse siirtymään siihen huohotettavaan ilmaan (esim. Kotelointi on pakkasella niin kylmä, että kastepiste on ja pysyy siinä pinnassa) tai kosteudenhallinnassa menee muuten jokin asia pieleen.
Pohjoismaalaiset olot ovat varsin vaikeita tämän suhteen ja etenkin voisi kuvitella pätkäajon olevan pahasta. Jos akku on pitkiä aikoja ”ajolämmin”, niin se kyllä kuivuu, mikäli vaan ilma sen sisällä vaihtuu ja ei ajeta jossain jatkuvassa +25-30C trooppisessa sadealueessa.
Tottakai se lyhentää, mutta kokonaismatka-aikaa se ei monestikaan lyhennä, joten ei sen takia kannata sihtailla sitä kusitaukoa johonkin, jossa saa muutaman minuutin vähän virtaa, vaan kusta minne huvittaa ja ottaa sen latauksen sitten sen latauksen kannalta paremmassa paikassa.Menee kyllä jo ihan ihmeelliseksi nämä selitykset. Joo, siis hyvin teoreettisesti voi se seuraava lataus hidastua jos mittarina on hetkellinen teho (kW), mutta se ei muuta sitä asiaa, että aiempi lataus vähentää ja lyhentää ajallisesti seuraavan stopin lataustarvetta.
Pitkän kantaman autoilla se ensimmäinen latauskerta on < 700km matkoilla myös ainoa latauskerta. Mulla ei noin pitkiltä matkoilta kokemuksia kun Teslalla, joka lataa talvella semi ok muutaman tunnin ajon jälkeen lämmittämättäkin, mutta äkkiä siinä ylimääräinen 10min vierähtää vrt. lämmitetty akku. Mulle se on liikaa, kaikille ehkä ei. Nyt on tulossa kippo, jossa 800v ja katsomieni testiajojen perusteella noissa ne erot on vielä suuremmat (kylmänä ei lataa mitään ja lämpimänä imee kuin sieni). Toki sillä autolla ei ole myöskään mitään asiaa 400v asemille, jotka taitavat vielä olla enemmistössä. joten peli muuttuu niiltäkin osin vähän valikoivemmaksi.Juuri näin. Ylipäänsä tuolle akun esilämmitykselle annetaan ihan liikaa huomiota kun sen tarve on loppupeleissä hyvin marginaalinen:
A) Pitää olla pakkasta ihan reilusti
B) Pitkällä matkalla vaikuttaa lähinnä ensimmäiseen latauskertaan
Tuota tarvetta voi sitten peilata siihen kuinka moni oikeasti ajaa usein yli 500km päivämatkoja pakkaskeleillä ja onko silloin se muutaman minuutin ajansäästö kovin oleellista.
Ai miten niin ei ?Toki sillä autolla ei ole myöskään mitään asiaa 400v asemille, jotka taitavat vielä olla enemmistössä. joten peli muuttuu niiltäkin osin vähän valikoivemmaksi.
Kylmä realiteetti alkaa paljastumaan ensi vuonna, kun valkoisia MY Tesloja tulee valtavasti tarjolle leasing-sopimuksien loppuessa. MY myynti- ja leasingbuumi alkoi tammikuussa 23 Teslan pudotettuja hintoja. Tuona vuonna myytiin 5000 MY:tä. Varmaan ainakin 1/3 oli liisareita ja näistä 90% valkoisia. Kun markkinoille tulee ~1000-1500 aivan samanlaista autoa lyhyellä aikavälillä ja juuri nyt on myynnissä noin 200 MY:tä, niin mitenköhän käytettyjen hintojen käy? Kaiken lisäksi Muskin sekoilut ja uusi malli painanevat hintoja entisestään, kun kysyntä ei ole entisensä.
Itse tuskin enää hankin Teslaa eikä niin tee useat kaverinikaan. Syynä on erityisesti Muskin toiminta. Lisäksi muiden automerkkien parantuneet sähköauto-ominaisuudet ovat tuoneet vaihtoehtoja, näin ei ennen ollut. Tesla merkkinä liitetään tosi vahvasti Muskiin, joten ostokiinnostus merkkiä kohtaan on vähentynyt todella rajusti lähipiirissäni, jossa yli 20 henkilöä ajaa täyssähköautoa. Veikkaan, että Tesla dippaa rajusti tänä vuonna.
Polleissa pitää laittaa hinausmoodi päälle jos hinataan. Jos ei laita, hajoaminen on mahdollista. Kuvista päätellen noin on käynyt ja piirit kärähtänyt.
Important
Towing should only take place in active tow mode. If this mode is not active, the vehicle can begin charging and there is considerable risk of damage to the vehicle's systems.
https://www.polestar.com/us/manual/polestar-2/2021/article/901155ed64308f94c0a801510ee94b10
Jaa, sanoisin et laitan navin aina määränpäähän ja sen jälkeen ajelen sen mukaan, jos tulee extra pausseja niin ne pidän, mutta navi huolehtii et voin tulla latureille ja määränpäähän 2-5% varauksella. Huoletonta ja helppoa.
Toisenlaistakin tapaa voi harjoittaa, mutta edeltävä on nopein ja minulle vaivattomin. Samoin voit laittaa naviin et haluut 40% akkua määränpäässä (esim ei latausmahdollisuutta) niin auto laskee missä pysähtyä ja kauanko.
Auto myös huolehtii optimilämpöön akun![]()
Törkyhidas lataus. Max 104kWhAi miten niin ei ?
Se on juurikin näin. Itse dumppasin ja kahden vuoden omistukselle tuli arvonalenemaa 15k, joka ihan ok nykymarkkinaan, varsinkin kun sai kätensä pestyä siitä brändistä (auto on ok). Muutamaa kuukautta aiemmin ostaneilla tuo sama alenema varmaan kympin suurempi, joten ei niistä kauhean helppo ole päästää irti vaikka haluaisikin - varsinkin kun monilla ne halvimmat kilsat vasta alkamassa (jos rahoituksella hankittu). Eipä tosta omistamisesta kyllä enää Teslalle paljoa rahaa valu kun niitä huoltoja ei tarvitse tehdä / voi lisääntyvässä määrin tehdä ne muualla ja ostaa tarvikeosia. Uuden ostoa vertaisin tällä hetkellä aatteellisesti Ladan ostoon. Jos sirppi & vasara meno maistuu, niin ei kai siinä sitten mitään.Pakko kyllä todeta tähän väliin ja pahoittelut, jos tämä nyt menee jonkun mielestä väärään ketjuun, mutta viime päivien kehityskulku Yhdysvaltojen ja Trumpin/Muskin sekoilujen osalta alkaa ainakin omalta osaltani näyttäytyä esim. Teslan kannalta niin vakavana mainehaittana, etten voi enää kuvitella ostavani em. autoa. Ymmärrän kyllä merkin jo omistavien pitävän niistä kiinni, mutta sen verran älyttömiltä nuo jutut nyt vaikuttavat, että sitä tuntuu kuin Teslan ostamalla (ainakin uuden) olisi suoraan tukemassa Putinin sotakassaa. Vähän kuin tankkaisi Teboilin bensaa tankkiin.
Esimerkiksi Kiinalaisten enemmän tai vähemmän omistamia automerkkejä voi tällä palstalla haukkua poliittisista syistä, mutta Teslaa ei voi haukkua poliittisista syistä? Onko tähän joku ylläpidon linjaus?Elon ketjuun nuo Elon-avautumiset. Ei tänne.
Esimerkiksi Kiinalaisten enemmän tai vähemmän omistamia automerkkejä voi tällä palstalla haukkua poliittisista syistä, mutta Teslaa ei voi haukkua poliittisista syistä? Onko tähän joku ylläpidon linjaus?
Jälleen on vähän väärä ketju ja etenkin alue Muskista poliittisesta tai yhteiskunnallisesta näkökulmasta keskustelemiseen. Jos intoa aiheeseen löytyy, jatkot täällä: Keskustelua Elon Muskista
Tämä ketju on yleiseen keskusteluun sähköautoista.
Poliittiselle ja yhteiskunnalliselle keskustelulle on tarkoituksella oma paikkansa foorumilla - siellä voi keskustella mistä tahansa autoista (niin kiinalaisista kuin Tesloistakin) poliittisesta näkökulmasta, jos sellaiseen on kiinnostusta.Esimerkiksi Kiinalaisten enemmän tai vähemmän omistamia automerkkejä voi tällä palstalla haukkua poliittisista syistä, mutta Teslaa ei voi haukkua poliittisista syistä? Onko tähän joku ylläpidon linjaus?
Elon ketjuun nuo Elon-avautumiset. Ei tänne.
Teslan boikotoiminen yhtiönä ja sen vertaaminen Teboililla tankkaamiseen on erityisen outo tapa reagoida maailmanpolitiikkaan. Jenkit ei tietääkseni valloita toista maata itselleen ja Tesla yhtiönä ei liity siihen koko asiaan mitenkään.
Joo, Teboil ehkä vähemmän, se oli ja on tosiaan venäläisen yhtiön omistama, niitä harvoja jossa johto edes vähän kritisoi venäjän erikoisoperaatiota, mutta ajettiin kyllä ruotuun ja tänäpäivänä on hyökkäys sodan brändi joka sponsoroit putinin touhuja.
Tesla linkittyy suoraan Elon Muskiin ja jälkimmäinen taasen on Trumpin hallinnon ydintä ja sen sonnan levittäjää. Jos jotekin pienesti haluaa iskieä nimenomaan Trumpin hallinnon ytimeen niin nimeen Tesla ja Elon X yhtiöt. Ja Teslan ja X osalta on veihtoehtoja, joten ei edes joudu tekemään kipeitä valintaja
Volvo ES90 esittely by Autogefühl.
RW/AWD, akku 88 kWh tai 102 kWh
DC lataus peak 300/350 kW (800V). Molemmilla akuilla 10-80% lataus 20 min.
Hinta: 72 - 95 k€ (Saksassa). Auto valmistetaan Kiinassa joten hinnassa tariffia.
Akkuhan tuon pääosin aiheuttaa. Ja tuo kaveri on 190 senttinen niin se korostaa vielä ongelmaa. Mutta on kyllä vähän epäoptimaalinen asento kieltämättä.Onpa erikoisen huono istuma-asento takana, harvoin tämän luokan autoissa joutuu istumaan polvet ihan noin korkealla, ja myös takapenkin reisiosa lyhyt. Tietysti maavarasta on saatu näin isompi, mutta... jopa vähän ahdistavan tuntuinen ratkaisu muuten noinkin isoon autoon. Onkohan nyt sitten myös penkkien suunnittelu tehty Kiinassa? Vähän alkaa säälittää tuo epätoivoinen Ruotsin lipun tunkeminen Volvon matkustamoihin kun auto on yhä kiinalaisempi.
Tuo id2 on kyllä aika jännä tilojen osalta. Siellähän on jopa takana about golfin tilat ja takapenkin alla on säilytystilaa. Takakontissa aika valtavasti pohjan alla tilaa kun tosiaan kuvissa ne korit ovat tosiaan 1,5-2L pulloille. Syvähän se on, eli nostaminen sinne ja pois on mitä on, mutta onpahan ainakin tilaa.
Toki kyseessä ei vielä ollut aivan lopullinen auto, mutta aika vakuuttavan näköinen. Saapa nähdä pääsevätkö lähtöhinnan osalta siihen 25000 hintaan oikeasti ja jos pääsevät niiin kuinka pienellä akulla tuossa kohtaa mennään.
Id1/Idup on näköjään myös esittelyssä (hinta alkaen 20000e). Riviania myös mukana ekaa kertaa:
Kaikissa sähköautoissa on akku... sen toki osasin ottaa huomioonAkkuhan tuon pääosin aiheuttaa. Ja tuo kaveri on 190 senttinen niin se korostaa vielä ongelmaa. Mutta on kyllä vähän epäoptimaalinen asento kieltämättä.
Ainakaan tuo Model S ei ole sedan.Volvon uus 90 on samanlainen ”sedan” kuin id.7. Enemmän sedan crossover tai SUV. Harmi että sähkösukupolvi vie oikeat porrasperät, jotka sulavalinjaisia pois - pois lukien tyyliin Tesla..:
Model S, 3 ja Taycan luokkansa ainoita sedaneita. Ehkä myös i4 ja i5. Mitähän muita…Muut korkeita hirvitorneja.
Liftback sedan (wikipedia), ei korkea hirvitorni kuten pääosa ”sedaneista” jotka sähkökaudella enempi maastureita ”sedanina”. Silhuetti muuttunut paksuksi ovet hirveän korkeita, id.7 kuin avaisi jonkun pakettiauton oven .Ainakaan tuo Model S ei ole sedan.