Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Itse vaihdoin Kitchenaid Artisanin ensin Ankarsrumiin ja nyt siis Wilfa Probaker. Sattui olemaan Powerissa hiukan normihintaa halvemmalla ja sähköpostin -10% alennuksella ei jäänyt paljoa välirahaa Ankarsrumin myi pois. Tuosta ei ole enää seuraava steppi täysveriseen spiraalimikseriin, mutta nuo on tolkuttoman kolhoja kapineita pieneen keittiöön ja irroitettavalla kulholla lisäksi hinnakkaita.Olin ostamassa Ankarsurmia, mutta tänä vuonna tosiaan 100 euroa enemmän kuin viime vuonna.
Kitchen Aid Artisania saa tosin 350e.
Olisko tuo perushyvä laite pizzatainunoiden, leipien, pullan yms. petuskauran vaivaamiseen? Olisiko Wilfan probaker käyttökokemukselta niin paljon miellyttävämpi laite että voisi sitäkin harkita?
Käytössä oli 80-luvun Philips kunnes nylon ratas petti vihdoin melkein 40 vuoden käytön jälkeen.
Itse vaihdoin hiljattain pois Artisanista juuri koska oli niin aneeminen taikinanvaivauksen suhteen. Joku puolen litran (nestettä) pullataikina saa koneen hikoilemaan tuskasta. Ja jos teet yhtään mitään muuta kuin märkää liisteriä niin tuskailun lisäksi alkaa sitten se taikina myös kiipeämään ylös koukkua pitkin jossain vaiheessa kun jauhoja ""liikaa"", eikä taikina enää muutenkaan siinä vaiheessa vaivaudu kunnolla kun pitkälti koukussa roikkumassa ja hädin tuskin koskee seiniä.Olin ostamassa Ankarsurmia, mutta tänä vuonna tosiaan 100 euroa enemmän kuin viime vuonna.
Kitchen Aid Artisania saa tosin 350e.
Olisko tuo perushyvä laite pizzatainunoiden, leipien, pullan yms. petuskauran vaivaamiseen? Olisiko Wilfan probaker käyttökokemukselta niin paljon miellyttävämpi laite että voisi sitäkin harkita?
Käytössä oli 80-luvun Philips kunnes nylon ratas petti vihdoin melkein 40 vuoden käytön jälkeen.
Itse huomasin KA Artisanin kanssa, että tuota öljyä löytyi pöydältä sen jalan alta. Mihinkään taikinaan sitä ei onneks päätynyt vaikka joskus koukun kiinnityksen alueellamme oli jotain mustaa. Googletus paljasti aika nopeasti, että tuo on vain ominaisuus. Ohjekirja ei taida sanoa tuosta mitään..Jos tarkoitat Philips Ahkeraa, niin netin kauppapaikolla löytyy halvalla jopa kokonaisia settejä. KitchenAidissa taas on semmonen kumma ominaisuus, että laitteen sisällä on rasvaa rattaiden yms. voiteluun ja se rasva pitäisi vaihtaa silloin tällöin, muuten se alkaa valua ulos. Youtuvessa on aiheesta videoita.
Jos tarkoitat Philips Ahkeraa, niin netin kauppapaikolla löytyy halvalla jopa kokonaisia settejä. KitchenAidissa taas on semmonen kumma ominaisuus, että laitteen sisällä on rasvaa rattaiden yms. voiteluun ja se rasva pitäisi vaihtaa silloin tällöin, muuten se alkaa valua ulos. Youtuvessa on aiheesta videoita.
Piti ihan kaivaa video miten tuo periaatteessa toimii, kun siinä ei ole mitään pyörivää koukku vaan kiinteät ja kulho pyörii. Varmaan onnistuu moni taikina, mutta epäilen, että esim. pizzataikina, jossa vahva sitko niin tuo näyttää repivän aika väkivaltaisesti taikinaa. Ja tämän videon lopussa kietoutuu tuon keskitolpan ympärille varsinaisesti vaivaamatta sitä enää.Jos haluaa hieman "markettikonetta" järeämmän yleiskoneen, niin varovainen suositus Bosch MUM6-koneelle. Kaivoin vanhan koneen kaapin perältä, ja kyllähän tällä aika kevyesti syntyy hiivataikina 1 kg jauhosta. Kapasiteetiksi luvataan 1,5 kg jauhoja.
Konemalli on vanha kuin mikä ja ilmeisesti vähitellen poistumassa mutta ainakin Clas Ohlsonilla sitä on:
![]()
Bosch MUM6N21, Yleiskone | Clas Ohlson
www.clasohlson.com
Piti ihan kaivaa video miten tuo periaatteessa toimii, kun siinä ei ole mitään pyörivää koukku vaan kiinteät ja kulho pyörii. Varmaan onnistuu moni taikina, mutta epäilen, että esim. pizzataikina, jossa vahva sitko niin tuo näyttää repivän aika väkivaltaisesti taikinaa. Ja tämän videon lopussa kietoutuu tuon keskitolpan ympärille varsinaisesti vaivaamatta sitä enää.
Linkki: https://youtu.be/uDRQkGSLtj4?si=RacrRyXLzuCvGEoz
Toisaalta jos vain tarkoitus sekoittaa ainekset niin aika sama millä sen tekee. Kitchenaidissa, jossa taikina kiipeääkp koukkuun yleensä, käytin juuri tätä ajatusmallia, sekoitin aineet ja viimeistelin taikinan pöydällä fold n rest periaatteella.
Ei, kyllä tuossa kulho on kiinteä mutta sen pohjan läpi tulee akseli, jonka varassa on iso, monihaarainen koukku. Videon kone on kai vanhempaa mallia, nykyään näissä on teräskulho.
Tässä video pizzataikinan tekemisestä. Kai taikinan voi noinkin tehdä, itse lataan vaa'alla aineet kulhoon, sitten kulho koneeseen, kansi kiinni ja virta päälle.
Linkki: https://www.youtube.com/watch?v=cRnrZIbjsS0
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.