Yleiskoneet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fox-x
  • Aloitettu Aloitettu
Nimenoaan! Jos haluaa ja tarvitsee yleiskoneen, semmoinen kannattaa hankkia. Mutta jos haluaa ja tarvitsee vehkeen ainoastaan leipä- tai vaikka pitsataikinoille, nin taikinakone, spiraalivehje on siinä parempi.
Tuossa jannu sellitää miksi:

Aiemmin esillä olut saksankanava, sen jannu kertoi kokemuksistaan Kenwoodista, sanoi että kannattaa olla tarkkana lisälaitteiden kanssa, hänestä esim tehosekoitin oli oikein hyvä, samoin lihamylly, mutta vihannesleikkurisilppurimikälie huono.

Mitä pastakoneeseen tulee, semmoinen mattokuivurilaite, toiset tykkää niistä, me annettiin omamme pois.
Siis ihan veivattava, se että toimisi sähköllä ei innostaisi myöskään. Tuorepastat on ihan kätsä tehdä kaulimella ja veitsellä, perinteisesti. Olen myös koittanut tehdä spaghettia lihamyllyllä ja onnistuihan sekin kun hokasi temput.

Nämä on kyllä kiinnostavia vempaimia, ja aika tavalla vuoden, parin välein näitä kartoitan. Aina jää hankkimatta.
Ja niinhän se on helppoa jättää hankkimatta kun katselee vehkeitä ja hinta nousee siitä 50 eurosta tonniin ;-)

Jos jostain syystä pöytätilaa alkaisi olla, niin varman se olisi sitten tämä, halvin ja pienin moninopeuksinen jonka pää nousee... ;-)
Spiralkneter Famag Grilletta IM 5-S einphasig 10 Geschwindigkeiten - Kippbarer Kopf - 5 Kg
 
Viimeksi muokattu:
Itsekin tulee paljon leivottua, katselin pitkään Saksan Amazonista 100-200€ hintaluokassa yleiskoneita mutta lähes kaikki näyttivät tulevan samasta tehtaasta Kiinasta eivätkä oikein vakuuttaneet laadultaan joten hankin vanhemman mallin Kenwoodin käytettynä 100€ ja olen ollut hyvin tyytyväinen.
 
Onko kellään kokemusta kitchenaidin lihamylly lisävarusteesta, sitä on ilmeisesti kahta mallia tarjolla, valkoinen(ilmeisesti osittain muovia) ja rosterinen, hinta eroa näillä on näyttäisi olevan ihan kohtalaisesti. Tarkoitus on alkaa itse jauhamaan jauhelihat vakuumiin/pakkaseen ja jonkun verran makkaran tekoa. Standalone mylly olisi varmaan tehokkaampi, mutta pöydällä tilaa vie jo valmiiksi kitchenaid ja enempää ei hehtaareita pöydältä heru.
 
Onko kellään kokemusta kitchenaidin lihamylly lisävarusteesta, sitä on ilmeisesti kahta mallia tarjolla, valkoinen(ilmeisesti osittain muovia) ja rosterinen, hinta eroa näillä on näyttäisi olevan ihan kohtalaisesti. Tarkoitus on alkaa itse jauhamaan jauhelihat vakuumiin/pakkaseen ja jonkun verran makkaran tekoa. Standalone mylly olisi varmaan tehokkaampi, mutta pöydällä tilaa vie jo valmiiksi kitchenaid ja enempää ei hehtaareita pöydältä heru.
Kurkkaapa KitchenAidin sivuilta niin suurimmat erot materiaalien lisäksi näyttävät olevan, että rosterisen mukana tulee pursotin makkaralle, kun vanhempaan muoviseen malliin se pitäisi hankkia lisävarusteena. Lisäksi rosterisen syöttökaukalo on reilusti suurempi. Huomasin myös, että rosterinen on suunniteltu pakkaseenkin asetettavaksi ennen käyttöä, niin onnistuu lihan puristaminen kylmänä paremmin.

Kaiken kaikkiaan kuulostaa paremmalta tekeleeltä, mutta tämän päälle löytyi reilusti asiaa mm. Amazon-arvosteluista, että vanhempi muovinen malli on ikävä käyttää, koska jauhelihan sekaan päätyy pienen pieniä metallin palasia koneistosta?! Mielestäni no-brainer mennä tuolla rosterisella liikkeelle, ainakin näiden erojen pohjalta, maksoi mitä maksoi.
 
Tuli hommatua KitchenAid Artisan yleiskone 5KSM156HBEGR - Gigantti verkkokauppa tämä tuote Kitchean Aidilta ja mitä tähän nyt kannattaa ostaa lisävarusteita?

Mitkä on "tuo lisäarvoa" tuotteita?
Eiköhän ne lisävarusteet tuo lisäarvoa, joille sulla on käyttöä? :D

Esim. lihamyllyä nyt tuskin kannattaa ostaa, jos ei halua omat jauhelihat ja makkaratkin valmistaa. Kyllä se perusvarustelu kattaa valtaosan käyttötarkoitukset, lisävarusteet ovatkin enemmän täsmällisempään käyttöön.
 
Minä taasen ajattelen että jossei keksi varusteille käyttöä, koko vehje voidaan korvata sopivammalla.
 
Minä taasen ajattelen että jossei keksi varusteille käyttöä, koko vehje voidaan korvata sopivammalla.
Kyllä se toimii ilmankin tehosekoittimena ja sellaisena taikinakoneena, jolla useimmat tekevät paremman taikinan kuin käsin vaivaamalla. Vaikka se ei niin hyvä olisikaan kuin varsinainen taikinakone.
 
Vatkaimena tomii, mutta en laittasi kahta desiä kermaa moiseen. Kakkutaikinankin tekee nopeamin vatkaimella.
Tehosekoitin vaatine jo tehosekoitinlisäosan? Itsekin mietin vähän väliä hommaisiko, mutta aina päädyn jotten, ja itsestäni toki puhunkin, hyvä että ihmisillä on käyttöä koneilleen. Jos meillä ei olisi lihamyllyä, kynnys voisi laskea pykälän.
 
Vatkaimena tomii, mutta en laittasi kahta desiä kermaa moiseen. Kakkutaikinankin tekee nopeamin vatkaimella.
Tehosekoitin vaatine jo tehosekoitinlisäosan? Itsekin mietin vähän väliä hommaisiko, mutta aina päädyn jotten, ja itsestäni toki puhunkin, hyvä että ihmisillä on käyttöä koneilleen. Jos meillä ei olisi lihamyllyä, kynnys voisi laskea pykälän.
Eikun siis joo vatkain piti sanomani, eikä tehosekoitin. Itse olen tykännyt että yleiskone on vatkaamiseen mukavampi kuin vatkain. Mutta en muuta ole vatkannutkaan kuin paria desiä kermaa ja jotain rahkajuttuja.

Parhaan hyödyn koneesta kyllä tosiaan saa jos on joku lisälaite, mitä käyttää. Nyt puheena oleva Kitchen Aid on vaan vähän rajatumpi laite kuin esim. Kenwood, kun KA:ssa ei ole mm. blenderin tarvitsemaa nopeaa voiman ulosottoa.
 
Mistä muuten ostatte Kitchen Aidin lisäosia? Osaisi edes katsoa, että mitä ihmettä siihen on saatavilla. Sain kyllä kohtuu hintaan, 189e postikuluineen.

Oiskohan toi hyvä? Näyttää semi järkevältä, mutta mitähän tuollaisen yleiskoneen mukana tulee?

EDIT: https://www.fruugo.fi/kitchenaid-5k...dk_XT5JF6fARtifDmH5cAPNVbY4UQpcRoC1_8QAvD_BwE Siten tällä hintaa, onko nää feikkejä tms.? Tai https://www.fruugo.fi/kitchenaid-5k...G9TLD9WDHzxfQZcLJ7epYMcPwbJU1UcBoCR7IQAvD_BwE ? Mitähän tosta kuulusi maksaa :D
 

Liitteet

  • poista.jpg
    poista.jpg
    66,8 KB · Luettu: 21
Mistä muuten ostatte Kitchen Aidin lisäosia? Osaisi edes katsoa, että mitä ihmettä siihen on saatavilla. Sain kyllä kohtuu hintaan, 189e postikuluineen.

Oiskohan toi hyvä? Näyttää semi järkevältä, mutta mitähän tuollaisen yleiskoneen mukana tulee?

EDIT: https://www.fruugo.fi/kitchenaid-5k...dk_XT5JF6fARtifDmH5cAPNVbY4UQpcRoC1_8QAvD_BwE Siten tällä hintaa, onko nää feikkejä tms.? Tai https://www.fruugo.fi/kitchenaid-5k...G9TLD9WDHzxfQZcLJ7epYMcPwbJU1UcBoCR7IQAvD_BwE ? Mitähän tosta kuulusi maksaa :D
Kitchenaidin sivuilta näkee lisävarustevalikoiman

Koneen mukana tulee peruspaketissa vispilä, taikinakoukku ja taikinasekoitin joilla aika monen homman saa tehtyä
1681503972469.png


amazon.de on yksi paikka, mistä saattaa löytää lisävarusteita siedettävällä hinnalla. Itse olen ostanut sieltä mm. pastakonesarjan Kenwoodiin kohtuuhinnalla.

Näihin vehkeisiin tehdään lisävarusteita myös esim. Italdos-nimellä. Nuo fruugossa myytävät sekoittimet näyttää ihan alkuperäisiltä mutta varmaan feikkejä ovat
Tässä samanlaisia aidon näköisiä mutta valmistaja "Tuzsocr" https://www.amazon.de/KitchenAid-Ac...Z2V0TmFtZT1zcF9tdGY&psc=1&smid=A3I0J529XJ4L4T

Italdosin versio samasta kamppeesta

Onko nuo feikki/tarvikeosat hyviä niin vaikea sanoa kokeilematta. Halpoja ainakin niin ei korkealta putoa jos ostaa kokeiluun. Jos tuollaista siis tarvii. Kannattaa ehkä ensin käytellä konetta vähän ja sitten tuumia mitä siihen kaipaa lisukkeeksi.
 
Kannattaa ehkä ensin käytellä konetta vähän ja sitten tuumia mitä siihen kaipaa lisukkeeksi.

Näinpä. Vaikka ostaisi mitä, se ei saa inostumaan käyttämään niitä, vaan se menee toisinpäin: innostuu tekemään jotain, ja siihen hommataan laite joka helpottaisi tekemistä.

Eli leivotaan leipää ja halutaa taikinanpyöritys helpommaksi, tehdään pastaa ja halutaan että laite liiskaisi ja leikkaisi sitä itsen asemesta. Tosin en tiiä onko tähän saatavana spaghetintursottaja, vai se mankeli...edith: kumpikin löytyy lisälaitteista.

Laite jonka tehtäviä ei pysty käsin tekemään on tehosekoitin ja lihamylly. Onko muita?
 
Laite jonka tehtäviä ei pysty käsin tekemään on tehosekoitin ja lihamylly. Onko muita?
Viljamylly ja mehulinko. Tai kaipa ne hommat pystyy jotenkin tekemään käsin, mutta aika hapottava toimitus on manuaalisena tehdä.

Viljamylly kyllä on aika niche-tuote vaan kai niille ostajakunta löytyy kun yleisimpiin merkkeihin (Kenwood ja Kitcen Aid) on molempaan saatavilla.

edit Jos fusilleja ym. haluaisi tehdä itse niin joku kone siihenkin pitäisi olla. Pikkuisen on houkuttanut hankkia sopiva lisälaitteisto sitä sekä muuta sentapaista pastaa varten. Mutta ollut vielä järkeä päässä ja jäänyt hankkimatta.
 
Viimeksi muokattu:
Viljamylly ja mehulinko.

Mehupuristin (ei siis sellainen raastava linko) on varmaan pienistä kodinkoneista se, jonka puuttuminen omasta keittiöstä harmittaisi näin jälkikäteen ajateltuna eniten, vaikka voi monesta tuntua turhakkeelta. Porkkanoista, punajuurista, inkivääristä yms olisi vaikea käsivoimin mehua puristella.
 
Moista en tarvitse, ja moni nistä on aika kökkö putsattavakin -mikä tosin on ongelmana aika monessa keittiövehkeessä. Sen sijaan tämmöinen on mainio vehje kyllä aamun aplareille! Sitruspuristin | 160 W | Musta / Oranssi

Pastojen vääntäminenhän on monille ihan elmäntapa:
 
Sitruspuristinkin tuli hommattua yleiskoneeseen. :rolleyes:
Litran kun tekee kerralla niin siitä saa pariksi päiväksi juotavaa.
 
Siis saisiko tähän jonku perunan tai bataatinkuorijan ? Tollanenhan saattais olla kätevä? Onko näin, vai ymmärränkö tuon tuotteen väärin?

En ees tiedä mitä tällä meillä halutaan tehdä, mut sama kait se on koko potentiaali valjastaa, heh.

Jäätelökone kiinnostelee kans.
 

Liitteet

  • poista tama.png
    poista tama.png
    1,2 MB · Luettu: 70
Siis saisiko tähän jonku perunan tai bataatinkuorijan ? Tollanenhan saattais olla kätevä? Onko näin, vai ymmärränkö tuon tuotteen väärin?

En ees tiedä mitä tällä meillä halutaan tehdä, mut sama kait se on koko potentiaali valjastaa, heh.

Jäätelökone kiinnostelee kans.
Siinä ajassa kun tuon lisälaitteen virittelee paikoilleen, on saanut käsin kuorittua kaiken mitä tarvii :cigarbeye:
Ei kai niitä kaikkia lisätarvikkeita kannata ihan ostamisen ilosta ostaa, hommaa sitten myöhemmin, jos huomaa että tarvii jotain.

Ja jäätelökone kannattaa hommata vaikka Arieten omalla kompressorilla oleva, ei tarvi kikkailla niiden kuppien jäädyttämisen kanssa. Massa koneeseen, virta päälle ja kohta on valmis massa pakkaseen tai syötäväksi.
 
Ankarsrum on itselläni ollut puolisen vuotta kun ostin sen neljällä sadalla blackfriday tarjouksesta. Kyllä se pariin kertaan viikossa pyörii, lähinnä leipä ja pitsataikinaa. Muuten on tullut tehtyä kakkuja, keksejä, jne, ja pastaa.

Tuota aiemmin oli sellainen vähän parempi kenwood. Totesin sitten, että rikon sen kenwoodin jollain reilun kilon taikinoilla ja jo kertaalleen se kerkeskin laskea öljyt pihalle vaikka ihan sallituissa rajoissa oli taikinamäärät... Pistin sen sitten suoraan takuuhuollosta eteenpäin.

Ankarsrumin kanssa loppuivat ongelmat. Tein lapsen myyjäisiin sillä leipää kaks viiden kilon taikinallista ja pyörittää noita ihan tyhjää vain. Muutenkin erinnomaisesti suunniteltu kone. Menee ikean keittiön tuonne korkeaan alalaatikkoon suoraan. Isoon teräskulhoon mahtuu sisälle vispiläkulho ja kaikki osat, kaappikin menee kiinni. Mukava lisä on koneessa oleva ajastin. Koko kone vaikuttaa kaikkinensa siltä, että oikeasti on pohdittu ja mietitty sitä käytettävyytä, sekä säilytystä (joka ei yleensä tunnu suunnittelijoita kiinnostavan).
Lisälaitteita tuohon on itselläni ainoastaan vihannesraastin, joka sekin on kyllä toteutukselta ja pestävyydeltään erinnomainen.
 
Vatkaimena tomii, mutta en laittasi kahta desiä kermaa moiseen. Kakkutaikinankin tekee nopeamin vatkaimella.
Mä taas teen nykyisin kaikki vatkaamiset kenwoodilla. Saattaa olla nopeampaa normaalilla sähkövatkaimella, mutta siinä on sidottuna vatkaushommaan. Kentsun vatkatessa voi tehdä muita vaiheita tai siivota jälkiä.

Kannattaa varmistaa hankkiessa, että mahdollisimman monet osat saa laittaa tiskikoneeseen. En itse huomannut, että vatkaimet ovat alumiinia, eikä saisi laittaa koneeseen. Iloisesti niitä siellä putsasin useamman vuoden, ennen kuin päällyste alkoi ottaa liian pahasti itseensä. Vatkaimia saa teräksisinä myös, mutta viitisenkymppiä kipale.
 
Mä taas teen nykyisin kaikki vatkaamiset kenwoodilla. Saattaa olla nopeampaa normaalilla sähkövatkaimella, mutta siinä on sidottuna vatkaushommaan. Kentsun vatkatessa voi tehdä muita vaiheita tai siivota jälkiä.

Kannattaa varmistaa hankkiessa, että mahdollisimman monet osat saa laittaa tiskikoneeseen. En itse huomannut, että vatkaimet ovat alumiinia, eikä saisi laittaa koneeseen. Iloisesti niitä siellä putsasin useamman vuoden, ennen kuin päällyste alkoi ottaa liian pahasti itseensä. Vatkaimia saa teräksisinä myös, mutta viitisenkymppiä kipale.
Nykyiset Kenwoodin pinnoitetut alumiinivatkaimet saa pestä astianpesukoneessa mutta jos Kenwoodin ostaa, Elite-malleja on usein tarjouksessa ja silloin saa teräsvatkaimet samaan hintaan. Aikaisemmin tosiaan oli niin, että alumiinsekoittimia ei saanut pestä koneessa. Uuden Kenwoodin ostajan kannattaa kyllä tsekkailla, jos on Eliteä tai vielä parempaa Titaniumia tarjouksessa jo siksi kun tulee paremmat sekoittimet ja rosterikulho mukana.

Ankarsrum on itselläni ollut puolisen vuotta kun ostin sen neljällä sadalla blackfriday tarjouksesta. Kyllä se pariin kertaan viikossa pyörii, lähinnä leipä ja pitsataikinaa. Muuten on tullut tehtyä kakkuja, keksejä, jne, ja pastaa.

Tuota aiemmin oli sellainen vähän parempi kenwood. Totesin sitten, että rikon sen kenwoodin jollain reilun kilon taikinoilla ja jo kertaalleen se kerkeskin laskea öljyt pihalle vaikka ihan sallituissa rajoissa oli taikinamäärät... Pistin sen sitten suoraan takuuhuollosta eteenpäin.

Ankarsrumin kanssa loppuivat ongelmat. Tein lapsen myyjäisiin sillä leipää kaks viiden kilon taikinallista ja pyörittää noita ihan tyhjää vain. Muutenkin erinnomaisesti suunniteltu kone. Menee ikean keittiön tuonne korkeaan alalaatikkoon suoraan. Isoon teräskulhoon mahtuu sisälle vispiläkulho ja kaikki osat, kaappikin menee kiinni. Mukava lisä on koneessa oleva ajastin. Koko kone vaikuttaa kaikkinensa siltä, että oikeasti on pohdittu ja mietitty sitä käytettävyytä, sekä säilytystä (joka ei yleensä tunnu suunnittelijoita kiinnostavan).
Lisälaitteita tuohon on itselläni ainoastaan vihannesraastin, joka sekin on kyllä toteutukselta ja pestävyydeltään erinnomainen.

Kenwood Chef Elite XL:ssä on hiivataikinassa maksimit 1,6 kg jauhoja tai jotain 3 kg koko taikinan maksimipaino ja muissa malleissa koneen tehon mukaan hieman enempi tai vähempi. Mutta pitäisi perusmallinkin kestää kilon taikina mennen tullen jos on ehjä kone kun vaan ajaa taikinaa ykkösnopeudella niin kuin ohjeessa käsketään. Tietty jos on maanantaikappale niin ei se sitten kestä. Ja joo jos paljon tekee isoja taikinoita niin toisentyyppinen kone voi hyvin olla parempi vaihtoehto.
 
Nykyiset Kenwoodin pinnoitetut alumiinivatkaimet saa pestä astianpesukoneessa mutta jos Kenwoodin ostaa, Elite-malleja on usein tarjouksessa ja silloin saa teräsvatkaimet samaan hintaan. Aikaisemmin tosiaan oli niin, että alumiinsekoittimia ei saanut pestä koneessa. Uuden Kenwoodin ostajan kannattaa kyllä tsekkailla, jos on Eliteä tai vielä parempaa Titaniumia tarjouksessa jo siksi kun tulee paremmat sekoittimet ja rosterikulho mukana.



Kenwood Chef Elite XL:ssä on hiivataikinassa maksimit 1,6 kg jauhoja tai jotain 3 kg koko taikinan maksimipaino ja muissa malleissa koneen tehon mukaan hieman enempi tai vähempi. Mutta pitäisi perusmallinkin kestää kilon taikina mennen tullen jos on ehjä kone kun vaan ajaa taikinaa ykkösnopeudella niin kuin ohjeessa käsketään. Tietty jos on maanantaikappale niin ei se sitten kestä. Ja joo jos paljon tekee isoja taikinoita niin toisentyyppinen kone voi hyvin olla parempi vaihtoehto.
Tuossa omaan silmään ongelma oli se moottorin varren sarana mekanismi, jota tuo taikinan vaivaus rytkytti ykkös asetuksellakin kuin hullu mulkkuaan... Ja jäykkää vaivatessa jossain päin konetta selkeästi ajoittain jokin osa luisti kun voimaa tarvittiin riittävästi.
En muista enää mitä nuo kyseisen koneen rajat oli, mutta kilo jauhoja ja 650g vettä oli jo väkivaltaisen näköistä... Ehkäpä kone oli maanantai kappale.
 
Tuossa omaan silmään ongelma oli se moottorin varren sarana mekanismi, jota tuo taikinan vaivaus rytkytti ykkös asetuksellakin kuin hullu mulkkuaan... Ja jäykkää vaivatessa jossain päin konetta selkeästi ajoittain jokin osa luisti kun voimaa tarvittiin riittävästi.
En muista enää mitä nuo kyseisen koneen rajat oli, mutta kilo jauhoja ja 650g vettä oli jo väkivaltaisen näköistä... Ehkäpä kone oli maanantai kappale.
Kyllä sen kai kuuluukin elää siitä saranakohdasta. Heiluu se mullakin jonkin verran taikinoiden kanssa.

Raskaammassa käytössä (1,5 kg kuiva-aineksia) ei ole mun kone ollut kuin muutaman kerran. Saapa nähdä miten kestää pitemmällä käyttöajalla.
 
Kyllä sen kai kuuluukin elää siitä saranakohdasta. Heiluu se mullakin jonkin verran taikinoiden kanssa.

Raskaammassa käytössä (1,5 kg kuiva-aineksia) ei ole mun kone ollut kuin muutaman kerran. Saapa nähdä miten kestää pitemmällä käyttöajalla.

No kuuluu ja kuuluu... Se saranakohta voitaisiin myös tehdä niin, että se ei eläisi.
Mutta joo, nyt on itsellä vehje, joka on tukeva ja laadukkaan oloinen.
 
Se elää tarkoituksella. Jos siinä ei olisi pientä liikkuvuutta niin se joko vääntäisi sen sekoitinkierukan mutkalle tai se kipon mutkalle. Tai polttaisi moottorin kun tulee voimapiikki kun sekoitettavaa ainesta on sopivasti sekoittimen ja kulhon välissä.
 
Noista pastakonelisälaitteista kun oli juttua nin enpäs ole tämmöistä koskaan ennen nähnyt! ;-)

 
No oisko tää hyvä? Leipää ja pizzaa kun leipoo. Kaksi pellillistä pitää saada kerralla vaivattua eli vettä 4dl ja jauhot päälle

Screenshot 2023-11-12 at 16-02-13 Kodin pienkoneet - viikon tarjoukset - Gigantti verkkokauppa.png
Tuohon hintaan, vaikuttas ihan kelpo peliltä, kovemmilla/kuivemmilla taikinoilla voi loppua teho kesken, mutta pizza ja leipätaikinat nyt on aika kosteita ja pehmeitä. Kenwoodit ja kitchenaidit on pitkä ikäisempiä ja paremmalla varaosa saatavuudella, mutta kalliimpia. Jos on viikottaisella ja tosi aktiivisella käytöllä niin ehkä satsaisin laadukkaampaan ihan vain kestävyyden takia.
 
Kenwoodeista kannattaa odotella tarjouksia. Niitä on vähän väliä. Just äsken oli Titanium Chef Baker XL hintaan 399, mutta se tarjous oli ja meni. On sekin jonkinmoinen rahasumma, mutta ovh sillä koneella 649 e eli kuvastaa minkä mittaluokan tarjouksia Kenwoodeista aina välillä on.
 
Itsellä on lidlistä muutoma vuosi sitten ostettu yleiskone muistaakseni 1200W. Sillä on pizza taikinoita (kilo jauhoja + vesi) tullut vaivattua. Silloin toki huomaa, että aika kovilla se kone on (joustaa siitä saranakohdasta).
 
Itsellä on lidlistä muutoma vuosi sitten ostettu yleiskone muistaakseni 1200W. Sillä on pizza taikinoita (kilo jauhoja + vesi) tullut vaivattua. Silloin toki huomaa, että aika kovilla se kone on (joustaa siitä saranakohdasta).
Saranakohdasta pitääkin joustaa
 
Saranakohdasta pitääkin joustaa

No eihän sen mikään pakko olisi siitä joustaa, mutta koska kuluttaja himmelit nyt on laadullisesti mitä on niin joustaa siitä. Ammattikäyttöön olevissa koneissa ei ole samaa. Jos noissa 500+ koneissakin on sama, niin sittenhän tuo lidl kone oli aika hyvä hinta/laatu.
 
No eihän sen mikään pakko olisi siitä joustaa, mutta koska kuluttaja himmelit nyt on laadullisesti mitä on niin joustaa siitä. Ammattikäyttöön olevissa koneissa ei ole samaa. Jos noissa 500+ koneissakin on sama, niin sittenhän tuo lidl kone oli aika hyvä hinta/laatu.
No näissä kuluttajamallin taittuvapäisissä koneissa se nyt vaan on ihan tavallinen juttu eikä se siitä kerro, että kone olisi jotenkin huonolaatuinen. Samaa ne vuosikymmeniä käytössä olleet entisajan Kenwoodit ja Kitchenaiditkin on tehneet. Jos kone jaksaa vääntää sellaisen taikinan mille se on suunniteltu ja siinä käytössä kestää niin sitten laatu on kohdallaan.

Tietty ammattikäyttöön saa varmasti parempaa järeää yleiskonetta esim. Metokselta hintaan 1000-15000 e + alv.
 
Tänään hain tuon Ankarsrumin Gigantista ja yhden pizzataikinan perusteella todella hyvä ostos. Sekoittaa ihan eri tavalla entä Kenwoodit ja Kitchenaidit.
Laite on myös jämerää tekoa, ei nitise eikä natise.

Tuli kyllä oikein hyvään saumaan tuo tarjous, olen jo pidempään seurannut tuon koneen hintaa ja nyt sattui osumaan kohdalle.
 
No näissä kuluttajamallin taittuvapäisissä koneissa se nyt vaan on ihan tavallinen juttu eikä se siitä kerro, että kone olisi jotenkin huonolaatuinen. Samaa ne vuosikymmeniä käytössä olleet entisajan Kenwoodit ja Kitchenaiditkin on tehneet. Jos kone jaksaa vääntää sellaisen taikinan mille se on suunniteltu ja siinä käytössä kestää niin sitten laatu on kohdallaan.

Tietty ammattikäyttöön saa varmasti parempaa järeää yleiskonetta esim. Metokselta hintaan 1000-15000 e + alv.

Itse nyt vaan olettaisin joltain esim. 650€ listahinnalla myytävältä koneelta vähän enemmän (kuten tuo Titanium Chef Baker XL ). Toki jos kone kestää tuota käyttöä niin ei kait siinä, mutta itseäni hieman arveluttaa, jos usein tekee tuollaisia rankkoja taikinoita. Tuonkin kohdalla pitää rekisteröityä, että saa sen moottorin 10v takuun ja kattaakohan tuollainen jos sieltä vaikka se sarana antautuu tms, ei moottoriin kuuluva.

Ei siis ole mitenkään tarkoitus dissata laitteita, lähinnä ihmettelen vaan miten tuollaista rakennetta ei tuossa hintaluokassa ole saatu jämerämmäksi.
 
Tänään hain tuon Ankarsrumin Gigantista ja yhden pizzataikinan perusteella todella hyvä ostos. Sekoittaa ihan eri tavalla entä Kenwoodit ja Kitchenaidit.
Laite on myös jämerää tekoa, ei nitise eikä natise.

Tuli kyllä oikein hyvään saumaan tuo tarjous, olen jo pidempään seurannut tuon koneen hintaa ja nyt sattui osumaan kohdalle.


Tuon? Onko siitä ollut hiljan täällä juttua?
 
Ei siis ole mitenkään tarkoitus dissata laitteita, lähinnä ihmettelen vaan miten tuollaista rakennetta ei tuossa hintaluokassa ole saatu jämerämmäksi.

Se on noissa tietoinen valinta, että annetaan joustaa mielummin kuin hajota. On meillä autoissakin jouset ;-)
-ja monissa vehkeissä on tosiaan kahta suuntausta, kuten nyt vaikka levysoittimissa: toiset jousilla ja toiset ilman.
Ja samaa näissä keittiövehkeissä.
 
Se on noissa tietoinen valinta, että annetaan joustaa mielummin kuin hajota. On meillä autoissakin jouset ;-)
-ja monissa vehkeissä on tosiaan kahta suuntausta, kuten nyt vaikka levysoittimissa: toiset jousilla ja toiset ilman.
Ja samaa näissä keittiövehkeissä.

No jousille on syy autossa, muuten kyyti olisi todella epämukavaa. Keittiökoneessa en näe etua siitä, että se joustaa ja natisee siitä saranasta. Lähinnä tulee mieleen paikka, josta se laite käytössä kuluu/hajoaa. Toki voihan se olla ihan suunnittelussa otettu huomioon tuo joustaminen, mutta itse epäilen sen johtuvan ihan puhtaasti siitä, että laite tehtiin budjetilla ja siinä oli helppo säästää kun se toimii noinkin.
 
No jousille on syy autossa, muuten kyyti olisi todella epämukavaa. Keittiökoneessa en näe etua siitä, että se joustaa ja natisee siitä saranasta. Lähinnä tulee mieleen paikka, josta se laite käytössä kuluu/hajoaa. Toki voihan se olla ihan suunnittelussa otettu huomioon tuo joustaminen, mutta itse epäilen sen johtuvan ihan puhtaasti siitä, että laite tehtiin budjetilla ja siinä oli helppo säästää kun se toimii noinkin.
Kyllä se selvästi on suunniteltu ominaisuus tai suunnittelussa järkeväksi katsottu kun mikään harvinainen tai uusi juttu ei kyseessä ole. Ihan sama tuollainen kone olisi tehdä niin että se on ns. yhdestä puusta. Ei se teknisesti mikään ihmeellinen tai kallis ratkaisu olisi. Sitten vaan väännön momentteja pitäisi hallita jollain muulla tavalla, kuten tekemällä rakenteellisesti raskaampi kone tai sitten kone jossa ei ole sitä "planetary motionia", mikä se suomeksi onkaan.

Jos se paremman ja huonomman koneen ero tulee siitä, että huonolaatuinen natisee ja parempilaatuinen ei? Eikä kaikki joustaminen ole tietenkään tarkoitettua kun Kitchenaideissa näyttää olevan joskus tarvetta jotain paikkaa kiristellä että ei heilu väärällä tavalla.
 
Tässä yksi tapa jolla voi tehdä yleiskoneen ilman saranakohdan joustoja. Ei saranaa niin eipä joustakaan. Kone painaa 15 kg ja on iso möykky niin kotikeittiöön vähän epäkäytännöllinen. Onkohan yhtään saranallista konetta olemassakaan joka ei saranakohdasta joustaisi silloin kun enemmän voimaa käytössä.
1699966079304.png
 
Tuon? Onko siitä ollut hiljan täällä juttua?
Meni itsellä tarjousketjun kanssa sekaisin. Eli tilasin tuon Gigantissa tarjouksessa olevan Ankarsrumin.

Tässähän ei ole mitään saranoita jotka pääsisivät löystymään, kone pyörittää itse kulhoa. Ainakin eilen tehtyyn pizzataikinaan sain todella hyvän sitkon aikaiseksi, testit jatkuu jälleen huomenna.

Alla omia mietteitä:

+todella iso kulho, mahtuu tekemään isommankin taikinan
+kulho avonainen päältä, ainesten lisäys helppoa ja siistiä kesken vaivaamisen
+tukevaa tekoa, ei keiku eikä natise
+suht hiljainen, toki tämä on vähän mielipidekysymys
+pitkä takuu (7v)
+vaivaa taikinaa oikeasti, tässä ei pääse taikina nousemaan koukkua pitkin, kuten perinteisissä malleissa on ongelmana
+hinta tällä tarjoushinnalla (399€)

Edit: itsellä aiemmin kokemusta Metoksen lattia- ja pöytämallista, Kenwoodin, Kitchenaidin, Boschin ja Silvercrestin malleista, tämä vie helposti voiton (paitsi Metoksen lattiamallista, mutta se nyt ei kotitalouteen sovikaan)
 
Kyllä se selvästi on suunniteltu ominaisuus tai suunnittelussa järkeväksi katsottu kun mikään harvinainen tai uusi juttu ei kyseessä ole. Ihan sama tuollainen kone olisi tehdä niin että se on ns. yhdestä puusta. Ei se teknisesti mikään ihmeellinen tai kallis ratkaisu olisi. Sitten vaan väännön momentteja pitäisi hallita jollain muulla tavalla, kuten tekemällä rakenteellisesti raskaampi kone tai sitten kone jossa ei ole sitä "planetary motionia", mikä se suomeksi onkaan.

Jos se paremman ja huonomman koneen ero tulee siitä, että huonolaatuinen natisee ja parempilaatuinen ei? Eikä kaikki joustaminen ole tietenkään tarkoitettua kun Kitchenaideissa näyttää olevan joskus tarvetta jotain paikkaa kiristellä että ei heilu väärällä tavalla.

No itse en edelleenkään ole mitenkään vakuuttunut, että olisi mitenkään suunniteltua tuo joustaminen. Ainakin työkaluissa tuollainen kertoo yleensä huonosta laadusta (esim. joku pylväsporakone tms.). Ei sen saranankaan tekeminen jämäkäksi mikään ihmeellinen juttu olisi, jos olisi vaan halua tehdä. Kuten itsekin totesit niin ei se kaikki joustaminen mitenkään hyvästä ole. Muovistesn rattaiden ym. käyttö on myös ihan puhtaasti kustannuskysymys.
 
No itse en edelleenkään ole mitenkään vakuuttunut, että olisi mitenkään suunniteltua tuo joustaminen. Ainakin työkaluissa tuollainen kertoo yleensä huonosta laadusta (esim. joku pylväsporakone tms.). Ei sen saranankaan tekeminen jämäkäksi mikään ihmeellinen juttu olisi, jos olisi vaan halua tehdä. Kuten itsekin totesit niin ei se kaikki joustaminen mitenkään hyvästä ole. Muovistesn rattaiden ym. käyttö on myös ihan puhtaasti kustannuskysymys.
No jos autossa jousitus on mukavuuskysymys niin pylväsporakoneessa ja työkaluissa joustot ja välykset on työn tarkkuudesta pois. Yleiskoneessa se on lopputuloksen kannalta merkityksetön asia, hieman eri juttu.

Samalla tavalla ne heiluu Smeg, Kitchenaid, Kenwood, Wilfa erilaiset halpikset joten jos se häiritsee, pitää joku ihan eri mallinen kone hankkia. edit. muistin väärin Wilfa saattaa olla erilainen kuitenkin

Ja erimallisista heiluu mm. Ankarsrumin varsi myös mitä voi tästä videosta tutkia esim. kohdasta n. 3:50.


Voisi tietysti miettiä että onkohan tuolle kumminkin tarkoitus kun on enemmän sääntö kuin poikkeus. Mutta on ihan varmasti sellaistakin heilumista joka ei kuulu asiaan ja tarkoittaa vikaa. Ylös-alaspäin ei varren pitäisi esim. juurikaan pomppia.
 
Viimeksi muokattu:
No jos autossa jousitus on mukavuuskysymys niin pylväsporakoneessa ja työkaluissa joustot ja välykset on työn tarkkuudesta pois. Yleiskoneessa se on lopputuloksen kannalta merkityksetön asia, hieman eri juttu.

Samalla tavalla ne heiluu Smeg, Kitchenaid, Kenwood, Wilfa erilaiset halpikset joten jos se häiritsee, pitää joku ihan eri mallinen kone hankkia.

Ja erimallisista heiluu mm. Ankarsrumin varsi myös mitä voi tästä videosta tutkia esim. kohdasta n. 3:50.


Voisi tietysti miettiä että onkohan tuolle kumminkin tarkoitus kun on enemmän sääntö kuin poikkeus. Mutta on ihan varmasti sellaistakin heilumista joka ei kuulu asiaan ja tarkoittaa vikaa. Ylös-alaspäin ei varren pitäisi esim. juurikaan pomppia.

Tuon Ankarsrumin varren kuuluukin heilua, taikinaa alustaessa sitä voi kädellä liikutella ja auttaa konetta taikinan vaivaamisen alussa.
 
Tuon Ankarsrumin varren kuuluukin heilua, taikinaa alustaessa sitä voi kädellä liikutella ja auttaa konetta taikinan vaivaamisen alussa.
Juu ja niin sen kuuluu heilua käytössä noissa muissakin vaikka eri syistä niin tapahtuisikin. Mutta kun sitä viaksi tai puutteeksi niin kovasti väitetään.
 
No jos autossa jousitus on mukavuuskysymys niin pylväsporakoneessa ja työkaluissa joustot ja välykset on työn tarkkuudesta pois. Yleiskoneessa se on lopputuloksen kannalta merkityksetön asia, hieman eri juttu.

Samalla tavalla ne heiluu Smeg, Kitchenaid, Kenwood, Wilfa erilaiset halpikset joten jos se häiritsee, pitää joku ihan eri mallinen kone hankkia. edit. muistin väärin Wilfa saattaa olla erilainen kuitenkin

Ja erimallisista heiluu mm. Ankarsrumin varsi myös mitä voi tästä videosta tutkia esim. kohdasta n. 3:50.


Voisi tietysti miettiä että onkohan tuolle kumminkin tarkoitus kun on enemmän sääntö kuin poikkeus. Mutta on ihan varmasti sellaistakin heilumista joka ei kuulu asiaan ja tarkoittaa vikaa. Ylös-alaspäin ei varren pitäisi esim. juurikaan pomppia.


Näkisin että tuollainen turha jousto on pois laitteen kestosta, koska eiköhän tuollainen rasita koko laitetta kun se heiluu jatkuvasti. Tuossa videolla tuo varsi liikkuu kuten kuuluu ja se osa laitteen toimintaperiaatetta, näissä saranallisissa sillä se ei ole osa toimintaperiaatessa, se vaan joustaa koska ei ole riittävä jämäkkä.. Näissä saranallisilla heiluu vähän joka suuntaan laite vaikka ei olla edes lähellä maksimi taikinan kokoa. Sitten jos menet muutoman satagrammaa yli maksimin, niin meno on tälläistä: . Toki ymmärrän, että esim. se lidl 100€ laite joustaa koska hinta, sitten jos hinta kuusin kertainen niin ei saada juuri jämäkämpää aikaan.
 
Näkisin että tuollainen turha jousto on pois laitteen kestosta, koska eiköhän tuollainen rasita koko laitetta kun se heiluu jatkuvasti. Tuossa videolla tuo varsi liikkuu kuten kuuluu ja se osa laitteen toimintaperiaatetta, näissä saranallisissa sillä se ei ole osa toimintaperiaatessa, se vaan joustaa koska ei ole riittävä jämäkkä.. Näissä saranallisilla heiluu vähän joka suuntaan laite vaikka ei olla edes lähellä maksimi taikinan kokoa. Sitten jos menet muutoman satagrammaa yli maksimin, niin meno on tälläistä: . Toki ymmärrän, että esim. se lidl 100€ laite joustaa koska hinta, sitten jos hinta kuusin kertainen niin ei saada juuri jämäkämpää aikaan.

Aika jännä. Isoin taikina mitä ite olen Kenwoodilla (Elite XL 1400W) tehnyt oli painoltaan lähelle maksimit eikä se kone tuolla tavalla tanssinut pitkin pöytää vaan ihan paikallaan pysyi. 2,58 kg ohjeen mukaan maksimit ja mitä nyt reseptiä katsoin niin aineksia oli n. 2,4 kg verran. Se oli hyvin jäykkä taikina kun nestettä jauhojen määrään nähden tosi vähän. Normaalilla pullataikinalla olisi ollut helpompi homma koneelle.

En ihan vakuuttunut käyttikö tuo videon ukko laitetta ohjeen mukaan. Hiivataikinoita pitäisi ajaa ykkösnopeudella eikä ainakaan huudattaa täysillä niin kuin teki ennen kuin laite kärähti.

Mutta joo nää ei varmaan ole sitten sulle oikeita koneita ja onneksi löytyy muita eri tyylisiä. Esim. Wilfan Probaker on varmasti hyvä jos tekee isoja taikinoita. Wilfan kamoilla kestävyys ei kyllä vahvuutena ole ollut mutta on varmaan niiden mallistossa kestäviäkin laitteita olemassa. Probaker on monella tapaa hieno kone ja saa osan Kenwoodin lisävarusteistakin adapterilla kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
259 286
Viestejä
4 507 932
Jäsenet
74 349
Uusin jäsen
maaniman

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom