Yleiskoneet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fox-x
  • Aloitettu Aloitettu
Ankarsrumin kohdalla jonka nykyään omistan, on vaikea kuvitella että teho loppuisi kesken kun siinä on 1500W suoraveto DC moottori. Jenkeissä 650W kun on eri sähköjärjestelmä, mutta sielläkin yleisesti kuvataan tehon riittävän aivan kaikkeen ongelmitta. Ei se nyt ideaali ole paksuun 3.5kg taikinaan, mutta outoa ajatella että tehot ei riitä kun se moottori jaksaa vetää vaikka pienoislentokonetta.

Kun eihän noissa malleissa vaikka lukisi 1000W kerro muuta kuin sen paljonko se voi imeä sähkövirtaa, ei sitä miten tehokas moottori.

Ostin ensin kenwood master chef mallin. Ei tuo vertailun lippulaiva, mutta tehot samaa luokkaa. Palautin tuotteen kun 1.5kg pizzataikina aiheutti tilanteen jossa jouduin kaksin käsin pitämään koneesta kiinni jotta ei lennä tasolta lattialle.

Ankarsrum on vaatinut opiskelua, mutta todellakin tuntuu laitteelta joka kestää vuosikymmeniä, eikä tarvitse mitään moottorin ylikuumenemista miettiä kuten kenwood ja ankarsrum malleissa tyyliin max 3 X 2 min kahden kilon taikinan vaivaus. Sitten ihmetellään kun laite kärähti jos tekee vaivaa yli suositusten mukaisen maximi ajan. Sopii ne kilon taikinan vaivaamiseen ja muuten toimivia laitteita.

Nykyään teen kerralla aina 15 x 250g taikinan 65%-70% hydraatiolla pizzapohjia. Eikä mitään ongelmia ankarsrumilla, mutta olihan siinä eri tavalla opeteltava laitetta käyttämään kun toimintalogiikka poikkeaa valtavirrasta.

Toinen ostohetkellä mielessä ollut laite oli wilfa pro baker, mutta 250e hintaero sai kääntymään ankarsrumiin.

Jos raha ei olisi muuttuja, niin olisin varmaan päätynyt wilfaan alunperin.
Itsellä ollut viime vuoden BF:sta asti ollut Ankarsum, mutta edelleen teen mieluummin poolish-taikinat käsin. Suorataikinaan tuo sopii hyvin, mutta silloinkin kun sitkoa alkaa muodostua tarpeeksi, niin tuo taikinapallo alkaa pyöriä kulhon ja rullan välistä. Eikä tuo omasta mielestä vastaa käsin vaivausta tai spiraalikoneiden toimintatapaa. Siirränkin yleensä autolyysin ja suolan lisäämisen jälkeen taikinan pöydälle rest n fold jatkokäsittelyyn. Jos nyt ostaisin, niin laittaisin Wilfa Probakerin tai KYS:n, mutta Wilfassa tuo hinta pomppasi viime talven hinnoista turhan paljon.
 
Jos yleiskoneiden testit kiinnostaa niin Kuluttaja-lehdessä on noita ollut. Viimeisimmän testin voittajat löytyi Boschilta ja Philipsiltä. "Hyvä ostos" maininnan sai Kenwood. Maksullinen artikkeli.
 
Jos yleiskoneiden testit kiinnostaa niin Kuluttaja-lehdessä on noita ollut. Viimeisimmän testin voittajat löytyi Boschilta ja Philipsiltä. "Hyvä ostos" maininnan sai Kenwood. Maksullinen artikkeli.
Yleiskoneina varmaan jees, mutten varmaan pullataikinaa kummempaa noilla tekisi. Riippuu omista tarpeista, ei taikinakoneella vaahdoteta kermaa jne :D
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 587
Viestejä
4 559 020
Jäsenet
75 005
Uusin jäsen
Iippo007

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom