Ankarsrumin kohdalla jonka nykyään omistan, on vaikea kuvitella että teho loppuisi kesken kun siinä on 1500W suoraveto DC moottori. Jenkeissä 650W kun on eri sähköjärjestelmä, mutta sielläkin yleisesti kuvataan tehon riittävän aivan kaikkeen ongelmitta. Ei se nyt ideaali ole paksuun 3.5kg taikinaan, mutta outoa ajatella että tehot ei riitä kun se moottori jaksaa vetää vaikka pienoislentokonetta.
Kun eihän noissa malleissa vaikka lukisi 1000W kerro muuta kuin sen paljonko se voi imeä sähkövirtaa, ei sitä miten tehokas moottori.
Ostin ensin kenwood master chef mallin. Ei tuo vertailun lippulaiva, mutta tehot samaa luokkaa. Palautin tuotteen kun 1.5kg pizzataikina aiheutti tilanteen jossa jouduin kaksin käsin pitämään koneesta kiinni jotta ei lennä tasolta lattialle.
Ankarsrum on vaatinut opiskelua, mutta todellakin tuntuu laitteelta joka kestää vuosikymmeniä, eikä tarvitse mitään moottorin ylikuumenemista miettiä kuten kenwood ja ankarsrum malleissa tyyliin max 3 X 2 min kahden kilon taikinan vaivaus. Sitten ihmetellään kun laite kärähti jos tekee vaivaa yli suositusten mukaisen maximi ajan. Sopii ne kilon taikinan vaivaamiseen ja muuten toimivia laitteita.
Nykyään teen kerralla aina 15 x 250g taikinan 65%-70% hydraatiolla pizzapohjia. Eikä mitään ongelmia ankarsrumilla, mutta olihan siinä eri tavalla opeteltava laitetta käyttämään kun toimintalogiikka poikkeaa valtavirrasta.
Toinen ostohetkellä mielessä ollut laite oli wilfa pro baker, mutta 250e hintaero sai kääntymään ankarsrumiin.
Jos raha ei olisi muuttuja, niin olisin varmaan päätynyt wilfaan alunperin.