• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Yhdysvaltain 45. presidentti Donald J. Trump

Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
3 346
Eikös tähän liittynyt kiristys ”et saa aseita, jos et aloita tutkintaa mun vastustajasta”? Jolla ei itse ole mitään tekemistä tuon maan yritystoiminnan kanssa.
Ei vaatinut edes aloittamaan mitään tutkintaa, vaan julkisesti vain ilmoittamaan, että näin tehdään.

Ja kyseessähän oli jo kongressin hyväksymästä paketista, jota viivytti.

Siksi ensimmäinen impeachment tapahtui.
 

Sceppe

Team Tokmanni - on kahisevaa
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 126
Trump mahdollisti Venäjän hyökkäyksen munattomalla politiikallaan. Onneksi ehti pois virasta ja Putin ei malttanut odottaa neljää vuotta.
Nyt tuli aika perusteeton väite.

Millä munattomalla politiikalla? Republikaanien mielestä Putin ei olisi uskaltanut hyökätä jos Trump olisi ollut presidentti.
Miten Reppujen mielipide tekee siitä totta?
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 866
Ottamatta kantaa juuri Lakeen, Suomessakin on useimmilla kova usko USA-vaaleihin, vaikka ei olisi minkäänmoista asiantuntemusta asiaan. Mikä lie pätevöittää?

Muistan kun luin tämän jutun jo silloin kun se julkaistiin: ”Suomalaisasiantuntijan mukaan ei ole mitään keinoa todistaa, ovatko Yhdysvaltojen vaalitulokset todellisia.”

Vain muutamissa swing districteissä on käytössä vain elektroninen äänestys. Noi ei muuttanut osavaltioiden tuloksia, vaikka kaikki olisi mennyt toiselle. 2020 vain elektronien oli 9%:lla äänestäjistä, 2016 33% muistaakseni. Muuten tarkastetaan vielä paperilapuista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
752
Kyllä sen täytyy ottaa koville, kun messias ei päässytkään valtaan.
Seuraan Amerikan politikointia ulkopuolisena ihan vain mielenkiinnosta ja siksi mitä vaikutusta sillä on tänne pohjolaan. Mutta voin sanoa että nyt kyllä voitit väittelyn tuolla hienolla lopun argumentilla.
 

Sceppe

Team Tokmanni - on kahisevaa
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 126
Seuraan Amerikan politikointia ulkopuolisena ihan vain mielenkiinnosta ja siksi mitä vaikutusta sillä on tänne pohjolaan. Mutta voin sanoa että nyt kyllä voitit väittelyn tuolla hienolla lopun argumentilla.
Älä nyt viitsi valehdella. Kukaan ei "vain mielenkiinnosta seuraa" ja sitten tee tekstiseiniä täynnä Trumpin ihannointia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
771
Ekstroverttejä pidetään energisenä ja introverttejä (Jeb Bush) matala energisenä. Valitettavasti. Trump on epämiellyttävä lähinnä demokraateille, muille varmaankin enemmän viihdyttävä.
En pidä itseäni demokraattina, niinkuin ei varmaan valtaosa muistakaan ihmisistä. Joten en usko että "muiden" mielestä Trump on ainoastaan viihdyttävä, kun ei ole mitenkään erityisen hyvissä väleissä ainakaan eurooppalaisten kollegoidensa kanssa edes. Tai no selän takana naureskelun perusteella pitävät ehkä _myös_ viihdyttävänä.

Juttusi ovat tuollaista diipadaapaa ja yleistystä, demokraatti sitä demokraatti tätä. Mitäs jos ottaisit jonkun väitteeni käsittelyysi ja osoittaisit sen olevan valetta tai ei totta.

Kiteytettynä: Trump ei nostanut köyhiä ja keskiluokkaa ahdingosta ym. ikäviä asioita. Ei kait USA:ssa käytännössä mikään juuri muuttunut hänen presidenttikautensa myötä.
Paitsi että suuri osa kansasta ei enää luota auktoriteetteihin tai demokraattisiin instituutioihin tai lainvalvontaelimiin. Monet lähinnä republikaanipoliitikot voivat sanoa lähes mitä tahansa läpiä päähän juttuja ja se on täysin normalisoitunut tilanne. Rasismi on nousussa eikä sitä enää hävetä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
771
”Population-based studies produce estimates of the number of Iraq War casualties ranging from 151,000 violent deaths as of June 2006 (per the Iraq Family Health Survey) to 1,033,000 excess deaths (per the 2007 Opinion Research Business (ORB) survey).” Lähde Wikipedia.
En näe tuossa "miljoonia", muutenkin eri tutkimusten hajonta on niin suurta etten välttämättä laittaisi lukuja niiden ylä enkä alarajalle. Ja jää ikuiseksi arvoitukseksi kuinka paljon jengiä olisi heittänyt henkensä jos tuota sotaa ei olisi tullut.

Mielestäni jenkit meni sinne väärin perustein, mutta toivottavasti ottivat opiksi.
 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
1 843
Esim. Sanna Marin on Suomen suosituimpia poliitikkoja, mutta ainakaan itse en pidä hänen persoonallisuuttaan positiivisena. En lähde nyt niitä negatiivisia piirteitä kaivelemaan erikseen tässä. Jokainen ne näkee joka on nähdäkseen.
/offtopic
Eli Sanna Marin on mielestäsi Suomen pääministeri suorittamansa politiikan takia?
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
/offtopic
Eli Sanna Marin on mielestäsi Suomen pääministeri suorittamansa politiikan takia?
Hän on sattumalta Suomen pääministeri. Vaalit voitti Rinteen demarit ja Rinne vaihtui välissä Mariniin. Nythän hän ei ole gallupien perusteella viemässä demareita vaalivoittoon.

En ymmärrä miten kysymyksesi liittyy lainaukseen.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 866
Eihän näitä juttuja voi enää edes keksiä :D

Tuossa pari vuotta sitten täälläkin oli hyvää juttua Durhamin tutkinnasta. No sen oikeudenkäynnit meni vähän vihkoon, vaikka moni uskoi täälläkin, että nyt alkaa tapahtumaan. Varsinkin kun DOJ julkisti, että kyseessä on nyt rikollistutkinta. No mitä eivät halunneet kertoa ja viitsineet korjata edes jälkikäteen, kun FOX sai hyvää materiaalia eetteriin, että se tutkinta itseasiassa kohdistui Trumpiin :D :D

Siis kaikki ne huhut Clintonin jne rikostutkinnasta ja demareilla alkaa olemaan vähän jännät paikat, no se olikin sitten Trumpiin kohdistunut tutkinta.
Durham siis kävi Barrin kanssa italiassa tutkimassa jotain salaliittohuhua. Tietenkään mitään ei sieltä löytynyt siihen huhuun, mutta saivat toisen vihjeen. Trumpista ja vähän pimeistä finanssi toiminnoista. Barr sitten tuohon, että Durham voisi vähän laajentaa tutkinnan scopea ja ottaa tuonkin haltuun. Ei kannata siirtää hyvää ainesta vähemmän luotettavalle tutkijalle ja miksiköhän.

Tämäkin koko Durham probe on suoraan sitä, mistä syyttävät muita. Iso osa GOP:sta alkaa enemmän muistuttamaan Venäläistä poliitiikkaa, kuin länsimaista demokratiaa.

Barr Pressed Durham to Find Flaws in the Trump-Russia Investigation - The New York Times (nytimes.com)

Jutusta pari quotee.

Mr. Barr and Mr. Durham never disclosed that their inquiry expanded in the fall of 2019, based on a tip from Italian officials, to include a criminal investigation into suspicious financial dealings related to Mr. Trump. The specifics of the tip and how they handled the investigation remain unclear, but Mr. Durham brought no charges over it.
But in October 2019, a garbled echo became public. The Times reported that Mr. Durham’s administrative review of the Russia inquiry had evolved to include a criminal investigation, while saying it was not clear what the suspected crime was. Citing their own sources, many other news outlets confirmed the development.

The news reports, however, were all framed around the erroneous assumption that the criminal investigation must mean Mr. Durham had found evidence of potential crimes by officials involved in the Russia inquiry.

Mr. Durham used Russian intelligence memos — suspected by other U.S. officials of containing disinformation — to gain access to emails of an aide to George Soros, the financier and philanthropist who is a favorite target of the American right and Russian state media. Mr. Durham used grand jury powers to keep pursuing the emails even after a judge twice rejected his request for access to them. The emails yielded no evidence that Mr. Durham has cited in any case he pursued.
But the broader findings contradicted Mr. Trump’s accusations and the rationale for Mr. Durham’s inquiry. Mr. Horowitz found no evidence that F.B.I. actions were politically motivated.

The week before Mr. Horowitz released the report, he and aides came to Mr. Durham’s offices to go over it.
Mr. Durham lobbied Mr. Horowitz to drop his finding that the diplomat’s tip had been sufficient for the F.B.I. to open its “full” counterintelligence investigation, arguing that it was enough at most for a “preliminary” inquiry, according to officials. But Mr. Horowitz did not change his mind.

That weekend, Mr. Barr and Mr. Durham decided to weigh in publicly to shape the narrative on their terms.

Minutes before the inspector general’s report went online, Mr. Barr issued a statement contradicting Mr. Horowitz’s major finding, declaring that the F.B.I. opened the investigation “on the thinnest of suspicions that, in my view, were insufficient.” He would later tell Fox News that the investigation began “without any basis,” as if the diplomat’s tip never happened.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 055
Trumppi sitten aloitti vaalikampanjansa seuraavaksi republikaanipuolueen ehdokkaaksi. Ukrainan sodankin aikoo ratkaista 24 tunnissa.

Trump Jr. jo selvensikin, että sotaa ratkeaa sillä, ettei enää tueta Ukrainaa ja pakotetaan näin Ukraina neuvottelemaan (=antautumaan). Kremlin linjoilla siis Valkoiseen Taloon pyritään.


Muokkaus: poistettu ylimääräinen sana.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
752
Trumppi sitten aloitti vaalikampanjansa seuraavaksi republikaanipuolueen ehdokkaaksi. Ukrainan sodankin aikoo ratkaista 24 tunnissa.

Trump Jr. jo selvensikin, että sotaa ratkeaa sillä, ettei enää tueta Ukrainaa ja pakotetaan näin Ukraina neuvottelemaan (=antautumaan). Kremlin linjoilla siis Valkoiseen Taloon pyritään.


Muokkaus: poistettu ylimääräinen sana.
Eihän tuossa pätkässä sanota että tuki Ukrainalle lopettaisiin jos Donald Trump voittaa vaalit. Junior sanoo että "kun Ukraina on jo kysellyt F-16 että missä on raja?" . Lisäksi todella epämääräisesti ja hämärästi pätkitty ja editoitu video, josta ei nyt saa mitään todellista kuvaa että mitä edes puhuttiin ja mistä puhuttiin.

Trump jr ei ole Donald Trump, eikä hänen tekemiset ja sanomiset vaikuta Donald Trump:in mahdollisen hallinnon politiikkaan. Ihan samalla tavalla tässä voi nyt sanoa että kun Biden ketjussa jaksetaan muistuttaa että "Hunter Biden ei ole Joe Biden", kun tuodaan esille kuinka Hunter on todella hämärä huorissa käyvä huumenarkomaani joka teki "bisnestä" Ukrainassa ja esim. Kiinassa...

Eikä tuo että Donald Trump kykenisi lopettamaan Putlerin hyökkäyksen Ukrainassa ole mitenkään kaukaa haettua, rautaa sinne rajalle vain koko NATO:n voimalla, venäläiset ulos ja YK:n rauhanturvajoukot sitten sinne rajalle valvomaan. Pitää muistaa se että Joe Biden oli Yhdysvaltain varapresidentti silloin kuin Putleri alunperin aloitti hyökkäyksen ja etenemisen Ukrainassa ja Trump:in tullessa valtaan eivät juuri edenneet. Mutta sitten taas kun Biden:in päästessä presidentiksi jatkui myös Putlerin hyökkäys Ukrainassa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 900
Trump jr ei ole Donald Trump, eikä hänen tekemiset ja sanomiset vaikuta Donald Trump:in mahdollisen hallinnon politiikkaan. Ihan samalla tavalla tässä voi nyt sanoa että kun Biden ketjussa jaksetaan muistuttaa että " Hunter Biden ei ole Joe Biden", kun tuodaan esille kuinka Hunter on todella hämärä huorissa käyvä huumenarkomaani.
Ei tainnut Hunter Biden koskaan kampanjapuheita pitää ja kokemastaan puolueen linjasta kertoilla, mutta Jr on sen sijaan tätä lähes jatkuvasti tehnyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 055
Eihän tuossa pätkässä sanota että tuki Ukrainalle lopettaisiin jos Donald Trump voittaa vaalit. Junior sanoo että "kun Ukraina on jo kysellyt F-16 että missä on raja?" . Lisäksi todella epämääräisesti ja hämärästi pätkitty ja editoitu video, josta ei nyt saa mitään todellista kuvaa että mitä edes puhuttiin ja mistä puhuttiin.

Trump jr ei ole Donald Trump, eikä hänen tekemiset ja sanomiset vaikuta Donald Trump:in mahdollisen hallinnon politiikkaan. Ihan samalla tavalla tässä voi nyt sanoa että kun Biden ketjussa jaksetaan muistuttaa että " Hunter Biden ei ole Joe Biden", kun tuodaan esille kuinka Hunter on todella hämärä huorissa käyvä huumenarkomaani.
Trump sanoo ratkaisevansa kriisin 24 tunnissa. Ei tosin kerro miten, ehkä samalla tavalla, kuin kertoi, että hänellä on suunnitelma Obaman terveydenhuoltouudistuksen kaatamiseksi, eli siis ei ole mitään suunnitelmaa.

Trump jr. kertoo, että Ukrainan tukeminen pitää lopettaa kokonaan, jotta Ukraina voidaan pakottaa neuvottelemaan. Eli siis antautumaan. Myös Trump on sitä vastaan, että Ukrainaa tuettaisiin. Täytyy olla melkoisen oranssit Trump-lasit päässä, jos ei näe, kenen etuja tässä ajetaan.

JA olihan Putinin hyökkäys Ukrainaan Trumpin mukaan nerokas liike.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
Lisään vielä äskeisiin että Venäjä itse sanoi että olipas hyvä että Trumpin aikana sai neljä vuotta aikaa valmistautua ettei tarvinnut kylmiltään hyökätä
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
752
Lisään vielä äskeisiin että Venäjä itse sanoi että olipas hyvä että Trumpin aikana sai neljä vuotta aikaa valmistautua ettei tarvinnut kylmiltään hyökätä
Putlerin propagandaa. Pitäisihän se jokaisen tässä vaiheessa ymmärtää kun Putler sanoo onkin asian olevan hyvä, tarkoittaa se oikeasti että se ei ollut ollenkaan hyvä. Ne Putlerin hyökkäysjärjestelyt "kylmiltään" oli tehty jo silloin 2012-2013 kun Joe Biden oli varapresidentti Obama:lle.

Oikeasti Ukraina tarvitsi kipeästi aikaa puolustautumisen järjestelyihin ja länsimaisen avun, humanitaarinen että sotatarvikkeiden levitykseen että sotilaiden opetukseen ja koulutukseen jotta voivat käyttää ulkomaista korkeampaa tekniikkaa. Putlerille ei tuosta Trump:in vallassa olleesta ajasta ollut paljon apua, paljon enemmän haittaa kun antoi aikaa mm. pakotteiden ajamiseen ja järjestelyihin että antoi myös aikaa noille pakotteille vaikuttaa. Puten piti koko aika myös huoltaa noita valloitusjoukkojaan ilman mitään etenemistä joka ei ole ilmaista.

Tuo Trump:in vallassaolon aikainen "pieni rauha" antoi myös aikaa EU:lle ja NATO:lle järjestäytyä auttamaan Ukrainaa. Ja tuo EU:n tuki on ollut niin hidasta että olisi melkein tarvittu 4 vuotta lisää "Trump -rauhaa" . :rofl:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
Putlerin propagandaa. Pitäisihän se jokaisen tässä vaiheessa ymmärtää kun Putler sanoo onkin asian olevan hyvä, tarkoittaa se oikeasti että se ei ollut ollenkaan hyvä. Ne Putlerin hyökkäysjärjestelyt "kylmiltään" oli tehty jo silloin 2012-2013 kun Joe Biden oli varapresidentti Obama:lle.

Oikeasti Ukraina tarvitsi kipeästi aikaa puolustautumisen järjestelyihin ja länsimaisen avun, humanitaarinen että sotatarvikkeiden levitykseen että sotilaiden opetukseen ja koulutukseen jotta voivat käyttää ulkomaista korkeampaa tekniikkaa. Putlerille ei tuosta Trump:in vallassa olleesta ajasta ollut paljon apua, paljon enemmän haittaa kun antoi aikaa mm. pakotteiden ajamiseen ja järjestelyihin että antoi myös aikaa noille pakotteille vaikuttaa. Puten piti koko aika myös huoltaa noita valloitusjoukkojaan ilman mitään etenemistä joka ei ole ilmaista.

Tuo Trump:in vallassaolon aikainen "pieni rauha" antoi myös aikaa EU:lle ja NATO:lle järjestäytyä auttamaan Ukrainaa. Ja tuo EU:n tuki on ollut niin hidasta että olisi melkein tarvittu 4 vuotta lisää "Trump -rauhaa" . :rofl:
Oletko miettinyt fan fiction -kirjoittamista? En muista yhtään, toistan yhtään, trumpistia joka tukisi Ukrainaa. DJT mukaanlukien
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 702

donald tehtaili skandaaleja siihen tahtiin, että ehdin jo unohtaa, että pornotähti maksettiin hiljaiseksi vaalirahoilla. Presidenttiaikana donald ei saanut syytettä, mutta nyt tilanne on eri. Varmasti monen syytteen kohdalla "aikaraja" alkaa taas tulemaan vastaan, jos idiootit äänestää donaldin uudestaan presidentiksi tai edes ehdokkaaksi.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543

donald tehtaili skandaaleja siihen tahtiin, että ehdin jo unohtaa, että pornotähti maksettiin hiljaiseksi vaalirahoilla. Presidenttiaikana donald ei saanut syytettä, mutta nyt tilanne on eri. Varmasti monen syytteen kohdalla "aikaraja" alkaa taas tulemaan vastaan, jos idiootit äänestää donaldin uudestaan presidentiksi tai edes ehdokkaaksi.
Tuossa tapuksessahan oli hassua myös se että osa vihjaili Stormyn näyttävän Ivankalta ja värisyttävän siksi Trumpin viisaria. 2020 vaaleissahan tuo oli tiedossa vaalirahoitusepäilyikeen mutta ei näyttänyt vaikuttavan äänestäjiin. Ja ellen ihan väärin muista oli Stormyn asianajaja (muistaakseni) Michael Avananti lähdössä itse politiikkaan mutta taitaa olla vankilassa jonkun kuprun takia, ja se jos mikä naurattaa hänen kriitikoitaan
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543


donald luottaa edelleen enemmän Putiniin kuin oman maansa tiedusteluviranomaisiin

Eikös Trump luottanut omaan tiedusteluväkeensä jollain tuplanegatiivilla, jota ei ollut kieliopissa ja jonka not unohtui lauseesta? Noihan se puolustautui kun aiheesta nousi kohu.
Klassinen Donald. Muistaakseni kysymys oli että mitä Vladde sanoi vaikuttamisesta ja vastaus oli ”I have no reason not to trust him” joka seuraavana päivänä korjattiin lipsahdukseksi että tarkoitus oli sanoa ”I have no reason to trust him”. Ja nyt taas takaperin. Voi kun vain presidentillä olisi valtaa vaihtaa noita turvallisuusasiantuntijoita

Tyypillinen siinä mielessä että joka asiasta on vähintään kaksi eri mielipidettä eli aina löytyy klippi joka tukee silloista argumenttia
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 942
Klassinen Donald. Muistaakseni kysymys oli että mitä Vladde sanoi vaikuttamisesta ja vastaus oli ”I have no reason not to trust him” joka seuraavana päivänä korjattiin lipsahdukseksi että tarkoitus oli sanoa ”I have no reason to trust him”. Ja nyt taas takaperin. Voi kun vain presidentillä olisi valtaa vaihtaa noita turvallisuusasiantuntijoita

Tyypillinen siinä mielessä että joka asiasta on vähintään kaksi eri mielipidettä eli aina löytyy klippi joka tukee silloista argumenttia
Tarkka lausahdus taisi olla "I don't see why it would be Russia" joka sitten kuulemma olisi muka ollut tarkoitus olla "I don't see why it wouldn't be Russia" kun kysyttiin jotain siitä että uskooko Venäjän olleen vaalivaikuttamisen takana tjsp.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
Tarkka lausahdus taisi olla "I don't see why it would be Russia" joka sitten kuulemma olisi muka ollut tarkoitus olla "I don't see why it wouldn't be Russia" kun kysyttiin jotain siitä että uskooko Venäjän olleen vaalivaikuttamisen takana tjsp.
On nollaa suurempi todennäköisyys että jos Trump olisi voittanut vaalit olisi Yhdysvaltojen tuki Ukrainalle ollut pienempi, Kiova miehitetty ja Suomi sodassa tai kriisissä ja iso osa foorumilaisista poteroissa tällä kertaa kirjaimellisesti
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
On nollaa suurempi todennäköisyys että jos Trump olisi voittanut vaalit olisi Yhdysvaltojen tuki Ukrainalle ollut pienempi, Kiova miehitetty ja Suomi sodassa tai kriisissä ja iso osa foorumilaisista poteroissa tällä kertaa kirjaimellisesti
Miten tuo Suomen sotaan liittyy? Mahdollisesti olisi kyllä solmittu jo rauha ja rauhansopimuksessa luovutettu Luhansk ja Donetsk sekä Krim Venäjälle.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Miten tuo Suomen sotaan liittyy? Mahdollisesti olisi kyllä solmittu jo rauha ja rauhansopimuksessa luovutettu Luhansk ja Donetsk sekä Krim Venäjälle.
Joo, ja myös Kiova ja Ukrainan hallinto ja itsenäisyys olisi luovutettu siinä samalla. Mutta mitäs pienistä: luvattu rauha olisi kyllä tullut! Ois se kyllä ihmemies se Trumpukka...
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
Miten tuo Suomen sotaan liittyy? Mahdollisesti olisi kyllä solmittu jo rauha ja rauhansopimuksessa luovutettu Luhansk ja Donetsk sekä Krim Venäjälle.
Ja mahdollisesti voitokas Venäjä olisi jatkanut samoilla lämpimillä? Natoon kuulumattomia naapureita länteen on rajallinen määrä
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Joo, ja myös Kiova ja Ukrainan hallinto ja itsenäisyys olisi luovutettu siinä samalla. Mutta mitäs pienistä: luvattu rauha olisi kyllä tullut! Ois se kyllä ihmemies se Trumpukka...
No varmaan sitä tukea olisi saanut sen verran Kiovaa ym. ei olisi menetetty, voi olla että Trumpin hallinto olisi painostanut rauhanneuvotteluhin. Tietysti tämä on kaikkien osalta pelkkää spekulaatiota. En oikein näe kumminkaan miksi Trump olisi antanut Venäjän viedä koko Ukrainan, mutta näen kyllä siinä mahdollisuuden että rauhansopimus olisi voinut houkutella.
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Ja mahdollisesti voitokas Venäjä olisi jatkanut samoilla lämpimillä? Natoon kuulumattomia naapureita länteen on rajallinen määrä
Vähän enemmän kyllä saat lyödä asioita pöytään millä perustelet että Venäjä olisi yhtäkkiä jatkanut ”voitokasta” sotaretkeään Suomeen. Tai sit jätä lyömättä, kun tää menee jo offtopiciksi.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
No varmaan sitä tukea olisi saanut sen verran Kiovaa ym. ei olisi menetetty, voi olla että Trumpin hallinto olisi painostanut rauhanneuvotteluhin. Tietysti tämä on kaikkien osalta pelkkää spekulaatiota. En oikein näe kumminkaan miksi Trump olisi antanut Venäjän viedä koko Ukrainan, mutta näen kyllä siinä mahdollisuuden että rauhansopimus olisi voinut houkutella.
Kuulostaa siltä että parin vuoden välein siirretään rajaa sata kilsaa, erätauko ja tankkaus ja kohta taas uudestaan. Tuon diilin Ukraina saisi vaikka tänään jos siihen suostuisi
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Kuulostaa siltä että parin vuoden välein siirretään rajaa sata kilsaa, erätauko ja tankkaus ja kohta taas uudestaan. Tuon diilin Ukraina saisi vaikka tänään jos siihen suostuisi
Sitä rauhaa ei olisi voinut tehdä esim. USA turvatakuilla? Kannattaako tästä enempää jankata, kun ei suoraan Trumpin liity. Tosiasiassa on täysin arvoitus mitä hän olisi tehnyt.
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
Vähän enemmän kyllä saat lyödä asioita pöytään millä perustelet että Venäjä olisi yhtäkkiä jatkanut ”voitokasta” sotaretkeään Suomeen. Tai sit jätä lyömättä, kun tää menee jo offtopiciksi.
No vastaan kun pyydät. Putinin neuvonantajien mielestä Suomi oli väärin luovutettu ja muutenkin Neuvostoliiton rajat pitäisi palauttaa. Hyökätty on Tsetsenian ja Georgiaan ja Ukrainaan ja hybridi-iskuja tehty Briteissä asti. Ja suomalaisiin ei ole mitään veljeskansasidettä kuten ukrainalaisiin on aina välillä, välillähän ne on ali-ihmisiä. Oikeastaan ainut syy miksei tänne ole vielä hyökätty on ettei matematiikka täsmää
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
No varmaan sitä tukea olisi saanut sen verran Kiovaa ym. ei olisi menetetty, voi olla että Trumpin hallinto olisi painostanut rauhanneuvotteluhin. Tietysti tämä on kaikkien osalta pelkkää spekulaatiota. En oikein näe kumminkaan miksi Trump olisi antanut Venäjän viedä koko Ukrainan, mutta näen kyllä siinä mahdollisuuden että rauhansopimus olisi voinut houkutella.
On sulla niin voittajadiilieskenaariot että ollaan vaan tyytyväisiä että Trump seuraa tätä sivusta eikä diilaile Putinille helppoa voittoa. Vastenmielistä tuollainen.
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
No vastaan kun pyydät. Putinin neuvonantajien mielestä Suomi oli väärin luovutettu ja muutenkin Neuvostoliiton rajat pitäisi palauttaa. Hyökätty on Tsetsenian ja Georgiaan ja Ukrainaan ja hybridi-iskuja tehty Briteissä asti. Ja suomalaisiin ei ole mitään veljeskansasidettä kuten ukrainalaisiin on aina välillä, välillähän ne on ali-ihmisiä. Oikeastaan ainut syy miksei tänne ole vielä hyökätty on ettei matematiikka täsmää
Tšetšenia julistautui itsenäiseksi NL hajottua. Venäjä tosiaan hyökkäsi sinne, mutta on jokseenkin epäselvää loukattiinko tässä suvereenin valtion oikeuksia vai ei. En ole kansainvälisen oikeuden asiantuntija. Wikipedia: ”Brysselissä 2009 julkistettu raportti pitää sekä Venäjää että Georgiaa syypäinä vuoden 2008 elokuussa käytyyn sotaan.”

Kenen neuvonantajan mielestä Suomi oli väärin luovutettu jne.? Dugin ei ainakaan ole ollut Putinin sisäpiiriä. Voi olla että Suomi on väärin luovutettu aikanaan esim. Putinin mielestä, mutta siitä on pitkämatka sotatoimien käynnistämiseen 2020-luvulla asiasta mikä tapahtunut 1917.

Syy miksei Suomeen ole hyökätty on ollut se, että tuottopanos-suhde ei ole ollut riittävän korkea, se on ollut ja on edelleen erittäin heikko. Ukrainan sotaakaan tuskin käynnistettäisiin enää tällä tiedolla mikä Venäjällä nyt on.

edit. ärsyttää kun pitää täällä paholaisenasianajajaa leikkiä, mutta ei oikein jaksa keskustella jos pitää Venäjästä tehdä joku karikatyyrimainen Star Wars imperiumi, sen sijaan että yrittäisi objektiivisesti tarkastella asioita
 
Viimeksi muokattu:

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
On sulla niin voittajadiilieskenaariot että ollaan vaan tyytyväisiä että Trump seuraa tätä sivusta eikä diilaile Putinille helppoa voittoa. Vastenmielistä tuollainen.
Trump on rauhanmies verrattuna aikaisempiin ja nykyiseen USA:n presidenttiin. Monella tuntuu unohtuvan että sodissa kuolee oikeasti ihmisiä.
 

Sceppe

Team Tokmanni - on kahisevaa
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 126
Trump on rauhanmies verrattuna aikaisempiin ja nykyiseen USA:n presidenttiin. Monella tuntuu unohtuvan että sodissa kuolee oikeasti ihmisiä.
Neville Chamberlain oli myös rauhanmies.

Mielestäsi rauha on se tärkein välittämättä seurauksista?
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Neville Chamberlain oli myös rauhanmies.

Mielestäsi rauha on se tärkein välittämättä seurauksista?
Riippuu keneltä kysymään. Esim. jos mun pitää menettää oma henkeni vs. rauha niin aika usein valitsen rauhan jos kyseessä on jonkun paskaisen maaläntin menetys
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Trump on rauhanmies verrattuna aikaisempiin ja nykyiseen USA:n presidenttiin. Monella tuntuu unohtuvan että sodissa kuolee oikeasti ihmisiä.
Joo, jos rauhanmies tarkoittaa samaa kuin "myönnytään kaikkiin terroristien vaatimuksiin", niin olen ikionnellinen ettei siellä nyt ole "rauhanmies" puikoissa, eikä Naton puikoissa, eikä EU:n maiden puikoissa (paitsi rauhanmies Orban). BTW, sun retoriikkasi kuulostaa suunnilleen samalta kuin mitä kuulee Johan Bäckmanin lähetyksissä. :facepalm:
 
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
6 543
Eli sinun mielestäsi Suomen olisi pitänyt antaa Venäjälle periksi 1939 ilman sotaa.
Muistaakseni talvisodan aluemenetykset olivat suuremmat kuin alkuperäinen pyynti ja jatkosodassa meni lisää. Toisaalta olikohan niin että latvialaisista kuoli 12% ja suomalaisista 4% sodissa sekä toki nopeampi paluu normaaliin ennen ysäriä
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Joo, jos rauhanmies tarkoittaa samaa kuin "myönnytään kaikkiin terroristien vaatimuksiin", niin olen ikionnellinen ettei siellä nyt ole "rauhanmies" puikoissa, eikä Naton puikoissa, eikä EU:n maiden puikoissa (paitsi rauhanmies Orban). BTW, sun retoriikkasi kuulostaa suunnilleen samalta kuin mitä kuulee Johan Bäckmanin lähetyksissä. :facepalm:
Olisiko USA pitänyt jäädä mielestäsi Afganistaniin? Nythän siellä on terroristit vallassa vai onko…
 

Sceppe

Team Tokmanni - on kahisevaa
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 126
Muistaakseni talvisodan aluemenetykset olivat suuremmat kuin alkuperäinen pyynti ja jatkosodassa meni lisää. Toisaalta olikohan niin että latvialaisista kuoli 12% ja suomalaisista 4% sodissa sekä toki nopeampi paluu normaaliin ennen ysäriä
Pitää paikkansa, mutta ei Venäjän himot loppuneet talvisotaan. Halusivat vallata koko Suomen, mutta Saksalla oli Suomelle jo onneksi muita suunnitelmia.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
474
Riippuu keneltä kysymään. Esim. jos mun pitää menettää oma henkeni vs. rauha niin aika usein valitsen rauhan jos kyseessä on jonkun paskaisen maaläntin menetys
On helppo puhua paskaisesta maapläntistä, jos se ei ole oma asuinpaikka, ja varsinkin jos on saamapuolella. Miksi ihmeessä joku sitten haluaa tuollaisen edes vallata, jos se on vain "maapläntti". Pelkän Krimin pinta-ala on osapuilleen Uusimaa + Varsinais-Suomi + Kanta-Häme, eli sellainen pläntti kyseessä.

Toivon, että Venäjä saadaan paiskattua Ukrainasta pihalle ennen USA:n ensi vuoden vaaleja, niin Trumpin ei tarvitse tuhlata vuorokauttaan sodan lopettamiseen, voi keskittyä sen sijaan vaikka kaivamaan sisäpoliittista jakolinjaa entistä syvemmäksi.
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Eli sinun mielestäsi Suomen olisi pitänyt antaa Venäjälle periksi 1939 ilman sotaa.
En ole sitä mieltä. Kuitenkin olisin mieluummin jäänyt henkiin kuin menettänyt Karjalan takia henkeäni. Millään ei ole hirveästi väliä jos olet kuollut.
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
Muistaakseni talvisodan aluemenetykset olivat suuremmat kuin alkuperäinen pyynti ja jatkosodassa meni lisää. Toisaalta olikohan niin että latvialaisista kuoli 12% ja suomalaisista 4% sodissa sekä toki nopeampi paluu normaaliin ennen ysäriä
Eli tällä tiedolla Suomen olisi kannattanut tehdä alueluovutukset? Oletuksella tietysti ettei NL olisi vaatinut myöhemmin lisää… Joka tapauksessa NL lauluja täällä lauleltiin sitten vuoteen 1990 asti sodan jälkeen ”torjuntavoiton” jälkeen.
 

Kasikaks

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.08.2022
Viestejä
789
On helppo puhua paskaisesta maapläntistä, jos se ei ole oma asuinpaikka, ja varsinkin jos on saamapuolella. Miksi ihmeessä joku sitten haluaa tuollaisen edes vallata, jos se on vain "maapläntti". Pelkän Krimin pinta-ala on osapuilleen Uusimaa + Varsinais-Suomi + Kanta-Häme, eli sellainen pläntti kyseessä.

Toivon, että Venäjä saadaan paiskattua Ukrainasta pihalle ennen USA:n ensi vuoden vaaleja, niin Trumpin ei tarvitse tuhlata vuorokauttaan sodan lopettamiseen, voi keskittyä sen sijaan vaikka kaivamaan sisäpoliittista jakolinjaa entistä syvemmäksi.
No olisitko sinä valmis menettämään ukrainalaisena henkesi Krimin takia? Joka tapauksessa olit köyhä ennen sotaa ja tulet olemaan myös sodan jälkeen, mikäli olet edes hengissä saatika terve. Harvoin kait rikkaat sotivat, eli ne joilla olisi jotain menetettävää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 565
Viestejä
4 166 550
Jäsenet
70 423
Uusin jäsen
ngocminh247

Hinta.fi

Ylös Bottom