WWW-sivujen kännyversiolle käyttöliittymä

Minun näkemykseni foorumeista on se, että jokainen foorumi, jossa ei ole hyvin suunniteltua pikanavia, on vajaasti suunniteltu. Tämä(kin) sivusto on siis mielestäni torso.

Jos tämän sivuston teknisestä totutuksesta vastaava henkilö ei halua kehittää pikanavia aidosti pikanaviksi, minusta pikanavin voisi poistaa kokonaan. Toiminto, joka ei vastaa siltä vaadittavia ominaisuuksia, on turhake.

Jos haluaa, pikanaviin voisi liittää myös haun.

Päävalikkokin periaatteessa siten mahdollista, että pikanavi on vaihdettavissa päävalikkoon. Riippuu täysin siitä, miten suuren valikon foorumisofta tarvitsee.

Joo minusta edes jossakin määrin oikeilla periaatteilla suunniteltu foorumi on omani. Foorumisoftassa sinänsä on paljon puutteita, joten siitä ei erityisen loistavaa saa kuin todella osaava henkilö, joka osaa lisätä siihen puuttuvia komponentteja.

Tosin voi olla, että minä piilotan toimintovalikon taakse liikaakin toimintoja. Ehkä osa niistä voisi olla duplikaattina suoraakin esillä.

Haluan pitää kuitenkin sivun header-osan suhteellisen yksinkertaisena vain todella tärkeät komponentit esillä pitävänä. Footeria minulla ei olekaan. Siellä toki voisi olla jotkut toiminnot duplikaatteina.

Pahinta, mitä minusta voidaan tehdä, on laittaa samoja toimintoja moneen paikkaan mutta missään niitä ei löydä kootusti. Osa on sivun alussa ja osa lopussa, osa alussa ja osa lopussa. Suurin osa on "pikanavigoinnissa", mutta sekin on vajaa.

Minusta tällä sivustolla on tällaista sekalaista ripottelua sinne sun tänne, mikä on mielestäni www-suunnittelun perussynti. Kokonaisuus on mielestäni hieman sekava. Käyttäjä ei oikein tiedä, mistä mitäkin toimintoa pitäisi etsiä.

Tämä on sitä pompotusta, rullauttamista ja haetuttamista, mistä pitäisi pyrkiä eroon. Mutta kritiikkini menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

No oli minunkin välillä vaikea niellä saamaani kritiikkiä.

Tämä minun kritiikkini ei ole mitään muuta kuin aidosti saada aikaan sitä, että sivustoa kehitetään. Ihan tarpeelliset ja hyvät sivut nämä ovat. En muista vastaavista sivuostoista, että niissä voisi keskustella tällä tavoin sivunrakentelusta. Siitä saa tulla keskustelemaan myös foorumilleni.

Joillakin sivustoilla asia on ratkaistu mammuttimaisilla footer-osioilla. Kun sivun alkua ei haluta ahtaa, ahdetaan sitten footer-osio. Etuna ainakin se, että sieltä löytyvät sitten kaikki tarvittavat asia, eikä käyttäjän tarvitse miettiä, pitäisikö asioita etsiä sivun alusta vai lopusta.
 
Viimeksi muokattu:
Mietin tässä, että sekä tämä sivusto että oma sivustoni pärjäisi kännykkäversiossa kapealla näytöllä yhdelläkin kiinteällä valikolla oikeassa yläkulmassa (ja jos aikaa ja taitoa riittää, voisi luodaa evästeitä hyödyntävät asetukset, joilla määrittää paikka).

Tosin tällöin haku ja päävalikko olisivat yhden näpäyksen verran pidemmän polun päässä. Toisaalta jos olisi vain yksi painike, ei ole runsaudun pulaa!

Ulkoasu olisi omalla sivustollani äärimmäisen minimalistinen. Yksi painike, viisi päälinkkiä ja murupolku. Olisi mahdollisesti hieman liian minimalistinen.

XenForon kanssa yhtä minimalistiseen ratkaisuun ei oikein pääse - hälytys pitää ainakin olla suoraan esillä.

Joo olen sitä mieltä, että jokainen foorumi, jossa ei ole kiinteää pikanavigointia on huonosti suunniteltu foorumi. Hyvän pikanavigoinnin/toimintovalikon suunnittelu kyllä vaatii paneutumista ja aikaa.

Koska bbPressistä puuttuu monia tärkeitä ominaisuuksia, missään maailmassa ei ole vielä olemassa sellaista foorumia, jonka teknologiaa pitäisin täysin onnistuneena.

XenForosta voisi ehkä saada sellaisen foorumin, jota voisin pitää ihanteenani. Mutta työtä se vaatii. Enkä ainakaan itse pysty olemaan sen kehittämisessä mukana, kun minulla on eri foorumialusta.
 
Viimeksi muokattu:
Mobiilisuunnittelussa ärsyttävä piirre on se, että :hover ei toimi suunnitellusti. Sitä ei voi käyttää ennakko-opastukseen ilmoittamaan, mitä jokin linkki tarkoittaa.

Opastus pitää heti näkyä. Toimintojen eteen voisi tulla alussa: TOIMINNOT. Se nyt vaan ei näytä kovin hyvältä.

https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/toiminnot.jpg

Toisaalta juuri tuo lisäteksti mahdollistaisi seliviytymisen yhdelläkin painikkeella.
 
Viimeksi muokattu:
Sen voin sanoa, siihen on kyllä keinot saada selville mitä käyttäjät sivulla tekee ja se ohjaa sivuston kehitystä. Vähiten käytetyt toiminot poistetaan tai laitetaan pois näkyvistä. Ei se mihinkään arvailuun, mutuiluun ja omiin mieltymyksiin perustu vaan raakaan dataan ja A/B testeihin. Näin siis isoilla sivustoilla. Se sitten ohjaa kehitystä ylipäätään. Jos omat ratkaisut poikkeavat huomattavasti yleisistä käytännöistä, niin silloin on luultavasti itse mennyt metsään vaikka kuinka pitäisi niitä loistavina ratkaisuina.

XenForossa on täysin toimiva pikanavi (jota en tosin ikinä käytä). Menen aina murupolusta vain suoraan foorumin juureen - aina ja kaikkialla.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Tuskin kukaan käyttää XenForon pikanavia. Se on nykyisellään turhake. Jos et käytä sitä, olet kolmas henkilö, joka tuo asian esille. Voiko siitä omalla koodaamisella parantaa, en tiedä.

Ärsyttävintä minusta on toimintojen ripottelu sinne tänne ja joka paikassa eri setti. En ymmärrä yhtään tällaisen sekalaisen ripottelun päälle, jossa jossain on jotain, mutta missään ei kootusti. Niitä kai poistettu sitten datan mukaan ja saatu aikaan sekava lopputulos.

Datan mukaan toiminta voi saada aikaa melkoista sillisalaattia ja varsinkin epätietoisuutta. Käyttäjä ei koskaan tiedä, mistä löytää mitäkin. Ei hän oikein tiedä, mitä hän edes pitäisi löytää.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä on hyvin tehty pikanavi. Se on sellainen, joka tuo juuri siihen hetkeen, missä on, hyödyllisiä toimintoja.

Jos on aikomassa kommentoida foorumissa, se tuo juuri siihen hetkeen mielekkäitä toimintoja ja linkkejä. Minun mielestäni hyvin tehty pikanavi ei ole staattinen kokonaisuus joitakin toimintoja vaan siinä on aina joitakin tilanteen mukaan muuttuvia toimintoja. Tämän sivuston "pikanavi" ei ole mikään pikanavi. Se ei mielestäni toimita missään suhteessa sellaisen virkaa kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:
Älä juoksuta, älä pompota, älä etsitytä - vaan kulje rinnalla!

Perusopastuksen tulisi kulkea rinnalla - on idioottimaista, jos ydinopastusta täytyy etsiä erillisivulta.

Kännykässä on aika hankala käyttää välilehtiä. Ainakin minä koen hankalaksi. Uuden välilehden avaus ei ole kovin mukava asia. Minusta perusopastuksen tulee kännykässä avautua samaan ikkunaan.

Tosin ihmiset eivät kyllä opastuksia ja sääntöjä juuri lue. Ei vaikka olisivat miten esillä.

Voisiko säännöistä saada tiivistelmän? Sen voisi laittaa navi-ikkunaan.
 
Viimeksi muokattu:
Vähän konkretiaan tähän pikanavi/toimintovalikko tapaukseen. Jos olet wc-pytyllä ja paperi on loppu, sinua ei paljon lohduta jos joku huutaa "Hae viereisestä huoneesta lisää paperia".

Pikanavin tulisi toimia kuin wc-paperirulla, joka on wc-istuimen vieressä. Siis heti ja helposti käytettävissä. Muuten se on jotensakin turhake.

Se on turhake, jos se ei wc-paperirullan tavoin tuo tilannekohtaista apua.

Se on turhake myös silloin, jos sei kattavasti sisällä keskeiset toiminnot. Siis kattavasti niin, ettei osaa tarvitse etsiä jostakin muualta.

Jos jokin toiminto on sellainen, että tarvitaan harvoin, sen voi laittaa "+ Lisää toiminotoja" kautta käyttöön saatavaksi. Mutta jos tutkimus johtaa toimintojen poistamiseen ja ripotteluun sinne sun tänne (vähiten käytetyt footeriin), käyttäjät jäävät epätietoisuuteeen kun tulee uusi versio - minnes nyt jokin toiminto on piilotettu.

Se on turhake, jos siitä ei löydy suoraan ydin opastus.

Tämän sivuston pikanavi on näistä esittämistäni syistä nykyisellään minun mielestäni turhake. Se on periaatteessa kehityskelpoinen osa foorumia, mutta kukaan ei taida olla kiinnostunut sen kehittämisestä niin, ettei se jäisi turhakkeeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Itselläni ei ole ongelmia CS:n latautumisen kanssa Android Chromella (HD-tablet). Satunnaisesti tilanne voi tulla vastaan. Minulta satunnaisesti tulee parittomia {} sulkuja, mistä pahimmillaan seuraa se, että joillakin leveyksillä CSS häviää.

Muita kirjoittajia joo vähän. Mutta se ei ole koko totuus.
 
Niin koska ennakkomoderoit kaikki saapuvat viestit ja jätät julkaisematta sinulle epäsuotuisat postaukset.
 
Oli joskus ennakkomoderointi. Poistin. Ei auttanut. Ongelma johtunee taustastani.

En koskaan juuri poistanut viestejä - siirsin kyllä moderointiosastoon. Siellä ei enää niitä ole, koska tietokanta hajosi. Suurin osa kommenteista meni sen sileän tien.

Millä sain tietokannan rikki. Ymmärtääkseni erittäin isolla CSS-tiedostolla. WordPress tallentaa pienenkin muutoksen ja jos tiedosto on iso, tuli 8 MB tietokanta.
 
Eihän toi ole edes iso tietokanta. Joku muu sen on rikkonut kuin koko.

Miten ihmeessä CSS-tiedosto voi olla niin suuri, että se rikkoisi tietokannan? Yleensähän ne ovat vain joitain satoja kilotavuja kooltaan, ja ne ovat erillisinä tiedostoina palvelimella?
 
No kun WordPress tekee jokaisen pikku muutoksen jälkeen uuden kopion. Kunkin kopion koko on 30-40kB. Sata muutosta on n. 3500 kb. Joka tapauksessa rikkoutuneessa tietokannasssa suurin osa datasta oli CSS:ää.
 
teen joskus varmuuskopioita cPanelin työkaluilla. No opin tästä sen, että käytän tietokantatallennuksessa CSS:n Code Snippet -palikoina. Haittana on se, että Code Snippet puuttuu CSS:n tarkistus. Ja kun tulee virheitä { ja } kanssa, sivu on sitten hetken rikki. Pahinta on nimen omaisesti tehdä virhe em. merkkien kanssa.
 
Edelleen herää kysymys, että miksi et asenna tietokoneellesi esim. WAMPia ja testaa niitä muutoksia ensin omalla koneella ja vasta toimivat muutokset siirrät verkkoon? Näin niitä virheitä ei pääse julkiseksi, kun ne huomataan jo omalla koneella.
 
Edelleen herää kysymys, että miksi et asenna tietokoneellesi esim. WAMPia ja testaa niitä muutoksia ensin omalla koneella ja vasta toimivat muutokset siirrät verkkoon? Näin niitä virheitä ei pääse julkiseksi, kun ne huomataan jo omalla koneella.
Tätä olen yrittänyt ehdottaa kanssa aiemmin.

Sain taas kotisivuprojektin pikkufirmalle ja tietenkin teen sen ensin paikallisesti omalla koneella ja vasta sitten siirrän palvelimelle kun alkaa näyttämään siltä, että sitä voi esittää varsinaiselle "tilaajalle".
 
Ehkä liian raskas käyttämälleni koneelle. Sitten pitäisi tietokanta myös kloonata. Tiedän, että vähän tyhmää.
 
Tein minäkin joskus jollekin kotisivuja. Ne tehtiin suoraan verkkoon, mutta aluksi vain ip:n kanssa ilman domainin julkaisua.
 
Ehkä liian raskas käyttämälleni koneelle. Sitten pitäisi tietokanta myös kloonata. Tiedän, että vähän tyhmää.
Ei varmasti ole liian raskas. Eikä tarvitse tietokantaakaan kloonata. Testaat muutoksia vaikka ilman varsinaisen sivun tietokantaa. Jonkun testi ketjun teet siihen. Sitten siirrät vain valmiit koodit varsinaiselle sivulle.
 
WordPress tarvitsee ainakin jonkilaisen tietokannan. Pitäisi asentaa paikallisesti myös tietokantapalvelin. Joskus sellaisen kyllä asensinkin. Aikaa on tosi paljon, joten pitäisi opetella asia uudestaan.
 
WordPress tarvitsee ainakin jonkilaisen tietokannan. Pitäisi asentaa paikallisesti myös tietokantapalvelin. Joskus sellaisen kyllä asensinkin. Aikaa on tosi paljon, joten pitäisi opetella asia uudestaan.
Tietenkin tarvitsee ja kaikki tulee siinä wampissa.

Windows
Apache
Mysql
Php
 
All-in-One WP Migration tällä saat imuroitua koneellesi koko nettisivun tietokantoineen ja sitten vaan konffaat sen niin että toimii paikallisesti Wampissa ja alat tekemään muutoksia ja kun valmista, siirrät takaisin palvelimelle samalla sovelluksella.

Toki kaikki ei mene ihan nappia painamalla ja pitää tietää mitä tekee, mutta netistä löytää hyvät ohjeet.
 
Asiaa täytyy harkita. Mihin teen muutoksia on vain itse asiassa yksi tietokantataulu. phpMyAdmin avulla voisi tyhjentää taulun ja sitten ladata toisen tilalle.

Sisällöllisiä muutoksia ei tarvitse tehdä kun kerran lataa sisällön.
 
Asiaa täytyy harkita. Mihin teen muutoksia on vain itse asiassa yksi tietokantataulu. phpMyAdmin avulla voisi tyhjentää taulun ja sitten ladata toisen tilalle.

Sisällöllisiä muutoksia ei tarvitse tehdä kun kerran lataa sisällön.
Älä harkitse vaan tartu tuumasta toimeen.

Kaikki mitä räpellät palvelimella on hidasta ja riskit homman sössimiseen suuret vs että teet ne turvallisesti paikallisesti omalla tietokoneellasi ja voit tehdä monta eri versiota, joita voit räpeltää osaamisen / ideoiden karttuessa.

Epäilen, ettei nykyään enää löydy montakaan nettisivujen tekijää, joka uskaltaisivat tehdä kaikkia muutoksia suoraan livenä palvelimella, ainakaan jollei ole ottanut varmuuskoipiota sivustosta ennen säätämistä.

Kun käytät Wampia, sinulla on ruudulla tasan sama nettisivu hallintapaneeleineen, lisäosineen yms. edessäsi.
 
Olen muutaman kerran joo kaatanut sivuston. Code Snippet on hyvä lisäosa, mutta siinä on pari asiaa, joiden kanssa helposti kaataa sivuston.

Pari kertaa olen kaatanut sivuston siksi, että kutsutut funktiot eivät olleet käytettävissä. Code Snippet ei tarkista funktioiden olemassaoloa siinä mielessä, että ovatko ne juuri kutsuttaessa käytettävissä. Sallii väärät prioriteetit.

Toinen ongelma on se, että jos deaktivointi/aktivointi menee pieleen, voi tulla useita versioita samasta funktiosta. Joskus on täytynyt poistaa kooditietue phpMyAdmin avulla.

Sen palikoista minulla on aina varmuuskopio ennen kuin teen muutoksia. Kun lähes kaikki oma koodi on siinä, toiminta livenäkin on suht. turvallista.

Merkittäviä suoria koodimuutoksia on vain header.php-tiedostossa. Parissa muussa on vähäisiä muutoksia. Niistä on myös varmuuskopiot, jos jokin menee pieleen. Header.php-muutokset ovat kaataneet sivuston korkeintaan alle minuutiksi.
 
Eniten harmittaa kun olemme antaneet paljon hyviä vinkkejä kehitykseen ja ne ohitetaan usein omalla totutulla tavalla toimimisella.

Se, että tekisit paikallisesti tietokoneellasi muutoksia, antaisi enemmän mahdollisuuksia kokeilla kaikkea mahdollista ja mahdotonta ilman riskejä.
 
Ymmärrän. Olisi järkevää. Minulle kun tulee aina välillä päähänpistoja. On ollut laiskuuttakin.

Yleensä sivusto on ollut nurin vain hetken. Muutaman kerran on vähän kauemmin, kun on kestänyt pidemmän aikaa keksiä, mikä meni pieleen.

Vaikka yleensä vika ei kestä kauan, on erittäin huonoa tapaa tehdä muutokset suoraan.
 
Sivut ovat live-palvelimella, mutta sieltä pitäisi saada kopio ei homma toisin päin.

Jos kopioin sivuston paikallisesti ja otan tietokannastakin kopion, kyse on kaiketi WAMPin konffauksesta.

WordPress import/export on vaihtoehto siirrossa, mutta lisäosat tulee määrittää uusiksi. Asetukset eivät siirry (kokemusta on).

Kuten kerroin, sen jälkeen riittää vain yhden tietokantataulun päivitys, koska kaikki oma koodi ja CSS on siinä. Jos Wamp päivittää helpommin tietokannan kuin phpMyAdmin, siitä olisi apua. Ja tietenkin suoranaiset mokat eivät näkyisi välittömänä sivuston kaatumisena.

En usko, että enää tulee tarvetta koskea teeman tiedostoihin. Tai mistä sitä koskaan tietä, mitä mieleen tulee.

Olen minä joskus paikallisesti sivuja testannut - siitäkin on tosin aika monta vuotta.

En löytänyt Microsoftilta 32-bittistä versiota. XAMPP tarjoaa vain 64-bittisenä. Minulla aika vanha 32-bittinen kone. Ei meinaa löytyää sille WAMP- tai XAMPP-pakettia.
 
Viimeksi muokattu:
Tutustu edes sen verran asiaan, että saat homman toimimaan ihan vaikka pelkällä Wordpressin asennuksella paikallisesti. Kyllä täältä löytyy osaamista opettamaan siitä eteenpäin oman sivuston asettamiseksi toimimaan Wampissa, ja kuinka valmiin sivun saa siirretyksi palvelimelle.

Onko sinun hostissa yksi vai useampi tietokanta käytettävissä? Useampi tietokanta mahdollistaisi "alikansion" luonnin ja testailun ilman nykyisen sivuston päällekirjoittamista.

WordPress localhost Tutorial (WAMP) | learningcms
 
Paikallisesti ei meinaa onnistua, koska on sen verran vanha kone.

Kaksi tietokantaa käytettävissä. Voishan tuon rinnakkaiskansioonkin laittaa, mutta vaikka laittaa, että ei hakukoneille, ne saattavat rinnakkaissivustonkin löytää. Fyysinen tila ei kyllä käytetyllä palvelimella riitä kunnolla kahdelle sivustolle - on tullut tilamuistutuksia. Ainakin pitäisi olla yksinkertaistettu versio.

Satunnaiset täyskaatumiset ja pelkät ulkoasun kaatumiset ovat kyllä ikäviä.
 
Download Wampserver 32bits

32.PNG
 
Kiitti. Tosin kun sitten asensin ja käynnistin, ei ruudulla näy mitään. Ohjelma vaikuttaisi sulkeutuvan heti.

Katsoin ohjeita. Osa Visual C -paketeista puuttuu. 11, 13 ja 15 puuttuu. Mutta pakettia 11 ei löydy, mutta 12 pitäisi sen korvata - mutta sitäpä ei saa ladattua. En saa ladattua yhtä tarvittavaa pakettia.
 
Viimeksi muokattu:
Mieleen tulee kokeilla aina kaikenlaista. Kokeilin, miten sekä toimintovalikossa että paavalikossa toimisi hakulomake alussa. Vähän JavaScript (jQuery) & CSS-koodia, koska päävalikkoon ei ilman JavaScriptiä saa lomaketta linkkien sekaan.

Poistin haun oikeasta kulmasta. Hakua käytettäneen varsin harvoin, joten sen ei tarvitse olla aina esillä. Vai miten on?

Tämä kokeilu siis koskee kännykkää ja HD-tablet-laitetta laitteita pystysuunnassa käytettäessä.

Oudosti vaan en saanut määriteltyä taustaväria lomakkeelle haluamakseni.

Jos huono idea, edellinen versio on tallessa.
 
Viimeksi muokattu:
Jos sitten haluaa pistää kaikki samaan pakettiin, välilehdet toiminto- ja päävalikolle olisivat järkevin tapa. Välilehdissä huomasin sen, että jos avaa uudelleen välilehtinipun, viimeisin valinta jää voimaan. Tämä tarkoittaisi tässä tapauksessa sitä, että jos on viimeksi käyttänyt päävalikkoa, se tulee seuraavalla kerralla ensiksi esiin.

Tuota pitäisi kokeilla, mutta live-sivusto on kyllä huono paikka sellaiseen kokeiluun. Joskaan sivusto ei kauaa olen nurin/ulkonäkö rikki, sillä varakopiot palauttaa nopeasti.

bbPress on sen verran yksinkertainen foorumiohjelmisto, että se pärjäisi jopa pelkällä pikanavilla.

Kolmella välilehdellä saisi listat mukaan. Tällöin käyttäjän ei tarvitsisi milloinkaan hakea yhtään mitään muualta kuin pikanavista - siis todellakin yhden painikkeen takana voisi olla kaikki toiminnot.

Sivun yläosaan erillisinä jäisivät vain peruslinkit + murupolku - toki senkin voisi pikanaviin laittaa duplikaattina (ehkä alas, jotta yläosaa ei ahda).

No tämä sivusto antoi täystuomion minun alkuperäiselle idealle Twitter-tyylisestä valikosta. Minä annan täystuomion nykyiselle pikanaville.

Pikanavin kunnollinen suunnittelu tarjoaisi kuitenkin loputtomat innovatiiviset ratkaisut. Miksi jättää pikanavi turhakkeeksi, kun sillä on potentiaalia vaikka mihin? Vain mielikuvitus on rajana!

Joo - jos minunkaltaiseni olisivat www-suunnittelijoita www-sivut olisivat nykyisin aika lailla toisen oloiset.

Footer-osioon toimintojen ripottamista karsastan. Tuntuu jotenkin hassulta joillakin sivustoilla, että jos haluaa löytää toiminnot pitää selata mammuttimaista footeria ja yrittää hakea sieltä haluamaansa. Tekstin erottuvuus on usein footereissa huono, mikä toisinaan tekee kokoemuksesta epämiellyttävän.

Olen eläkeläinen - mutta oikeastaan olisi hallunnut pärjätä www-suunnittelijana. Olin vain toteuttaja ja siinä välillä loistava ja välillä huono. Epätasainen työn laatu vei mahdollisuuden pidempään työuraan niiden parissa.

Käy vähän sääliksi niitä, jotka joutuvat jatkamaan aloittamiani projekteja. Tein paljon muutoksia olemassa olleisiin lisäosiin, mutten kirjannut muutoksia minnekään.
 
Viimeksi muokattu:
Jos sitten haluaa pistää kaikki samaan pakettiin, välilehdet toiminto- ja päävalikolle olisivat järkevin tapa. Välilehdissä huomasin sen, että jos avaa uudelleen välilehtinipun, viimeisin valinta jää voimaan. Tämä tarkoittaisi tässä tapauksessa sitä, että jos on viimeksi käyttänyt päävalikkoa, se tulee seuraavalla kerralla ensiksi esiin.

Tuota pitäisi kokeilla, mutta live-sivusto on kyllä huono paikka sellaiseen kokeiluun. Joskaan sivusto ei kauaa olen nurin/ulkonäkö rikki, sillä varakopiot palauttaa nopeasti.

bbPress on sen verran yksinkertainen foorumiohjelmisto, että se pärjäisi jopa pelkällä pikanavilla.

Kolmella välilehdellä saisi listat mukaan. Tällöin käyttäjän ei tarvitsisi milloinkaan hakea yhtään mitään muualta kuin pikanavista - siis todellakin yhden painikkeen takana voisi olla kaikki toiminnot.

Sivun yläosaan erillisinä jäisivät vain peruslinkit + murupolku - toki senkin voisi pikanaviin laittaa duplikaattina (ehkä alas, jotta yläosaa ei ahda).

No tämä sivusto antoi täystuomion minun alkuperäiselle idealle Twitter-tyylisestä valikosta. Minä annan täystuomion nykyiselle pikanaville.

Pikanavin kunnollinen suunnittelu tarjoaisi kuitenkin loputtomat innovatiiviset ratkaisut. Miksi jättää pikanavi turhakkeeksi, kun sillä on potentiaalia vaikka mihin? Vain mielikuvitus on rajana!

Joo - jos minunkaltaiseni olisivat www-suunnittelijoita www-sivut olisivat nykyisin aika lailla toisen oloiset.

Footer-osioon toimintojen ripottamista karsastan. Tuntuu jotenkin hassulta joillakin sivustoilla, että jos haluaa löytää toiminnot pitää selata mammuttimaista footeria ja yrittää hakea sieltä haluamaansa. Tekstin erottuvuus on usein footereissa huono, mikä toisinaan tekee kokoemuksesta epämiellyttävän.

Olen eläkeläinen - mutta oikeastaan olisi hallunnut pärjätä www-suunnittelijana. Olin vain toteuttaja ja siinä välillä loistava ja välillä huono. Epätasainen työn laatu vei mahdollisuuden pidempään työuraan niiden parissa.

Anteeksi nyt vaan olit eläkeläinen tai et, tämän viestiketjun sekä Blogi | Sanaristikkofoorumi – sanaristikot & muuta pohdittavaa näytöllä et ole ansainnut edes lupaa päästä lähelle web kehitystä.

Sulla on ensinnäkin semmoinen perustavan laatuinen onglema, että et kehitä tuotetta käyttäjälle vaan itsellesi. Sivutat kaiken kritiikin ja keksit päästä mitä kummallisempia argumentteja omien näkemyksiesi tueksi. Jos haluat oppia käytettävyydestä jotain niin googlaa vaikka ikivanhat Jakob Nielsenin kymmenen käskyä käytettävyydestä (hakusana: nielsen heuristics).

Toiseksi viisveisaat kaikista kehitys vaiheen neuvoista, koska oikeasti kiinnostus kehitys työhön puuttuu. Haluat vain äkkiä räpeltää jotain domainin päähään näkyville.

Käy vähän sääliksi niitä, jotka joutuvat jatkamaan aloittamiani projekteja.

OLEN TÄYSIN SAMAA MIELTÄ! :sclap:


Tämä ei ole ihan täysin puhdasta vittuilua, vaan tarkoitus herätellä vähän pohtimaan omia ajatuksia :dead:
 
Kyllä minun näkemyksiäni on myös puollettu. Sitä on pidetty innovatiivisena.

Olen myös kuunnellut mielipiteitä ja tehnyt joitakin muutoksia. En toki luopunut perusideasta.

Minun pitäisi aina olla se, jonka pitäisi tarkistaa ajatuksia - muiden ei?

Ollaanpa siinä vahingoniloisia - tällainen on täysin epäsasiallista v.... Sellainen ei mielestäni tällaiselle palstalle kuulu. Edellinen ja tämä kommentti joutaisivat roskakoriin.

Oli tietenkin tyhmää, etten dokumentoinut muutoksiani.

Minusta nyt vaan tällakin sivustolla harrastettu sekalainen toimintojen rippottelu sinne sun tänne ei millään lailla ole käyttäjän huomiomista. Mikä siinä pompottamisessa ja juoksuttamisessa nyt sitten on niin hienoa? Minusta tarpeeton juoksuttaminen ja pompottaminen on suurin yleinen vika www-sivuilla.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä minun näkemyksiäni on myös puollettu. Sitä on pidetty innovatiivisena.

Olen myös kuunnellut mielipiteitä ja tehnyt joitakin muutoksia. En toki luopunut perusideasta.

Minun pitäisi aina olla se, jonka pitäisi tarkistaa ajatuksia - muiden ei?

Ollaanpa siinä vahingoniloisia - tällainen on täysin epäsasiallista v.... Sellainen ei mielestäni tällaiselle palstalle kuulu. Edellinen ja tämä kommentti joutaisivat roskakoriin.

Oli tietenkin tyhmää, etten dokumentoinut muutoksiani.

Minusta nyt vaan tällakin sivustolla harrastettu sekalainen toimintojen rippottelu sinne sun tänne ei millään lailla ole käyttäjän huomiomista. Mikä siinä pompottamisessa ja juoksuttamisessa nyt sitten on niin hienoa? Minusta tarpeeton juoksuttaminen ja pompottaminen on suurin yleinen vika www-sivuilla.

Ongelma lienee, jälleen kerran, että se perusidea on väärä. Virheellisestä lähtöoletuksesta ei seuraa kuin sutta ja sekundaa. Ohessa esimerkki siitä miltä sivusi näyttää tuoreimmalla Android-versiolla ja sen tuoreimmalla Chromella tänään 24.8.2019.

Fyysisenä resoluutiona on pysty-FullHD, ja ruudun leveysparametrina on *vakioasetuksen* 360 px, eli 23 em. Kukin virtuaalinen pikseli vastaa siis kolmea todellisen maailman pikseliä.

Jokin lienee pahasti rikki kuitenkin, koska tuo teksti ei näytä inhimillisen kokoiselta (ja täyttää vain reunimaisen kolmanneksen ruudusta).

Screenshot_20190824-122137.png
 
Tein nyt ihan demona pikanavigoinnin, jonkakaltaisen toivon tällä sivustolla edes ensi vuosikymmellä näkeväni. Tämä on vielä vähän keskentekoinen. Mutta näyttänpä idean.
https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/Screenshot_20190824-192824.jpg

Listat sisältää mm. viimeisimmät aiheet - niitä ei tarvitisi käydä katsomassa uusia ikkunoita avaten.

Nyt mobiilissa pystysuuntaan on siis vain yksi painike. Voin toki palata aiempiin versioihin.
 
Tein nyt ihan demona pikanavigoinnin, jonkakaltaisen toivon tällä sivustolla edes ensi vuosikymmellä näkeväni
Mitäpä jos tekisit sivut jotka ylipäätänsä toimivat?

Edelleen niitä testejä ei tehdä varsinaiselle sivulle. Nyt sivusi on käyttökelvoton. Olet varmasti tyytyväinen itseesi.
 
Joo toimii erittäin hyvin sivut nyt

Näin käy aina silloin tällöin ja ihan satunnaisesti. Ihan vaan tiedoksi, että juuri tuonnäköisen syynä on yksi { tai } liikaa tai liian vähän. Mikään muu ei nimittäin riko ulkoasua samalla tavalla. yksittäiset pikkuvirheet tuovat vain minimaalisia virheitä, mutta noi }/{ ovat visuaalinen katastrofi.

En saanut pystyyn sitä testipalvelinta, josta oli kyse.
 
Viimeksi muokattu:
Näin käy aina silloin tällöin ja ihan satunnaisesti. Ihan vaan tiedoksi, että juuri tuonnäköisen syynä on yksi { tai } liikaa tai liian vähän. Mikään muu ei nimittäin riko ulkoasua samalla tavalla. yksittäiset pikkuvirheet tuovat vain minimaalisia virheitä, mutta noi }/{ ovat visuaalinen katastrofi.
Niin ja niitä ei varsinaisille sivuille tulisi jos tekisit kuten kaikki muut nettisivujen kehittäjät, eli tekisit ne muokkaukset ja testaukset paikallisesti omalla koneella, etkä suoraan julkisesti. Kuinka vaikea sitä on ymmärtää?
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Mutta mistä minä saan sen Visual C 12 paketin, jota se testipalvelin vaatii toimiakseen. Muut sain.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 237
Viestejä
4 576 365
Jäsenet
75 399
Uusin jäsen
attepappa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom