WWW-sivujen kännyversiolle käyttöliittymä

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Tapio X, 21.05.2019.

 1. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  1 548
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse kyllä käyttäisin ihan selaimen vakiofontteja ja ne riippuvat myös käytetystä alustasta. Linuxilla on luultavasti eri fontti kuin Macilla ja Androidilla mobiilissa myös omansa. Käyttäjälle on mukavin kokemus, kun teksti näyttää samalta joka paikassa.
   
 2. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 260
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
 3. JRan

  JRan

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  08.02.2019
  HTML:
  body {
  font-family: system-ui, -apple-system, BlinkMacSystemFont, "Segoe UI", "Roboto", "Oxygen", "Ubuntu", "Cantarell", "Fira Sans", "Droid Sans", "Helvetica Neue", sans-serif;
  }
  Tämän tyyppisellä pääsee jo kohtuu pitkälle, toki jos tosiaan haluaa pakottaa käyttäjän pois system fonteista, niin kyseistä settiä voi käyttää esim. sillä aikaa, kun selain lataa Google fontteja asynkroonisesti.
   
 4. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  En vaihda teemaa, mutta voin kyllä yrittää sitä muuttaa. Teeman vaihdossa on liikaa töitä. Sitäpaitsi teemassa on nätti haku oikeassa yläkulmassa. Sen rinnalla minulla on normaali kirjautuminen. Sosiaaliset kirjautumiset on lisäosa. Se vie niin paljon tilaa, ettei sitä voi ylimmälle riville laittaa.

  Myönnän, että laitoin päävalikkoon kaiken mahdollisen. Syynä on se, että jos ne sekundaarisemmat sivut laittaa footer-osioon, ajattelin, että niitä luetaan huonommin. Ajattelin, että ne olivat enemmän tyrkyllä kuin tavallisesti. Tämä olisi varta vasten tavanomaisesta käytännöstä poikkeava valinta.

  Idea ei sitä paitsi ole toiminut. Vaikka ovat olleet päävalikossa, ei silti ole käytetty. Ehkä oli huono ajatus laittaa tyypillisesti footer-osion linkkejä päävalikkoon. Täytyy harkita niiden siirtämistä tavanomaisempaan paikkaan. Linkkejä ohjeiden ym. alisivuille ei voi sitten kyllä olla.

  Ahtaminen teki sen, että 800px vaakatila loppui kesken ja päädyin osalla linkeistä vähän erikoiseen ikonien käyttöön. Kahteen riviin menevää päävalikkoa en voinut hyväksyä, sillä sellainen pudotusvalikko näyttää todella rumalta. Olen nähnyt netissä todella ruman näköisesti kahteen riviin meneviä päävalikoita. Jos pudotusvalikon linkit eivät mahdu yhdelle riville, asialle pitää tehdä jotain.

  Sitäpaitsi laitoin leivänmurut päävalikon alle, joten en varannut edes tilaa kahdelle riville.

  Sinänsä pudotusvalikot toimivat kunnolla vain tietokoneella + mobiililaitteilla, joilla on juuri niille tarkoitettu kynä. Mutta sellaiset mobiililaitteet ovat harvinaisia.

  Poistin Google fontit käytöstä ihan tarkoituksella. Alun alkaen oli Lito. Ajattelin, että turhaan latausta. Toki ladattavia fontteja on Genericons ja Dashicons, jotka joka tapauksessa latautuvat. Fonttina on vain sans-serif.

  Tiedän, että marginaaleja on liikaa. Se on tullut esille moneen kertaa. Leiskassa jää maksimileveydellä tyhjää vasemmalle n. 280px. Se on ajateltu leiskassa kolmanneksi sisältöalueeksi, mutten hyödynnä sitä mitenkään. En koe mielekkääksi hyödyntää, koska se toimii vain tietokonenäytöllä ja joissakin tablet-laitteissa. 1000px - sivupalkki jäljelle jäänyt alue kyllä pitäisi hyödyntää kunnolla, mutta on vain jäänyt muuttamatta tältä osin CSS.

  Leiskan hyötyleveys on 1280px ja se ei keskitä, jos tämä raja ylittyy. 1600px näytöllä tulee melkein keskitys, koska HTML taustaväri on sama kuin käyttämättömän vasemman palkin taustaväri. Feikkikeskitys, joka ei n. 1281-1400px kohdalla näytä hyvältä. Tiedän, että tuo on vähän ongelma, mutta rakenne on turhan kompleksi. että sitä kannattaisi yrittää muuttaa.

  Tässä sinisävyt tulevat WordPressin sinisestä valmiiksi määritellystä paletista. Tumminta sinistä olen vaalentanut joissakin kohdin läpinäkyvyydellä. Harmaat sävyt tulevat bbPress lisäosasta. Ajattelin, että WordPressin siniset ja bbPressin harmaat sopivat yhteen, enkä muuttanut näitä perusvärejä. Huomiovärinä on oranssi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 21:22
 5. JRan

  JRan

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  08.02.2019
  Katoin aiemmin sivua kännykällä, mutta nyt tuli vilkaistua ihan desktopillakin, niin näyttää tältä:
  levea-naytto.png

  Ehkä tossa jotain "pientä" kehittämisen varaa olisi...
   
  living_death tykkää tästä.
 6. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Leiskan maksi hyötyleveys on 1280px. 1600px sivusto vaikuttaa suurin piirtein keskitetyltä. Vaikuttaa, että käytössäsi on n. 2500px leveyden desktop. 2500px desktop-näytöllä näyttää naurettavalla. Tiedän, mutta 2500px desktopin jätän huomioimatta. Läppärin ruudun leveys on tyypillisesti 1600px luokkaa, missä siis tulee feikkikeskitys eikä desktop-moodi vaikuta naurettavalta. Itselläni on pöytäkoneessa läppäritason näyttö.

  2500px näytön leveys ja sitä suuremmat resoluutiot kaipaisivat samaan tapaan muuntokertoimen kuin mobiililaitteetkin. Esim. 4K desktop ei tietenkään kaipaa samaa viewport-arvoa kuin 4K tablet-laite, vaan sellaisen, että lopputulos vastaisi läppäriä. Tavanomaisen 1000-1280px hyötylevyden omaava www-sivu näyttää keskitettynäkin aika naurettavalta korkearesoluutioisessa laitteessa, sillä tyhjää tilaa on tolkuttomasti.

  Tosin Vivaldissa ihan ok, sillä sille voi laittaa rinnakkaisia välilehtiä, jolloin yksittäisen selainikkuna voi laittaa kullekin www-sivulle optimaaliseen leveyteen.

  Ei ole mitään järkeä huomioda vain harvojen käyttämää korkearesoluutioista ammattinäyttöä.

  Tarkoitus on tukea seuraavia viewport-arvoja:
  1. 320x480px (vain pystynäyttö, sillä testilaite ei näytä www-sivuja toiseen suuntaan)
  2. 360x720px (720x1280px kännykkä)
  3. n. 590x1050px (HD-laite tai iPad 9,7; tämän tyypin vaakanäyttö ei ole kunnossa)
  4. 800x1280px
  5. 900x1600px - läppäritason desktop
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019 klo 10:38
 7. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Ihan vaan tiedoksi, jos joku ei tiedä, Vivaldi on varsin näppärä www-suunnittelussa. Sen moottori on Chrome tai Chromium, joten se näyttää sivut samoin tai lähes samoin kuin Windows Chrome. Koska välilehtiä voi asentaa rinnakkain, www- sivua voi näppärästi tarkastella eri leveyksillä vain siirtämällä rinnakkaisten välilehtien välissä olevaa erotinta sivusuunnassa. Jos laittaa näytön alareunaan merkinnät, voi siirtyä hetkessä esim. katsomaan, mitä sivut näyttävät Android Chromessa tietyllä leveydellä.

  Toimii varsin hyvin 340x480px kännykän, Samsung Galaxy J5 ja HD Huawein emuloinnissa. Testaaminen noille ei vaadi erityistä testausmoodia. 800x1280 Chrome ei toimi, koska siinä on fontinkäsittelyongelma.
   
 8. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 260
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Kannattaisi tehdä nämä harjoittelut omalle koneelle asennetun WAMP serverin kautta ja siirtää sivut palvelimelle vasta sitten kun sivut ovat siinä kunnossa, että ne ovat käyttökelpoiset vierailijoille eikä vain sivuston ylläpitäjälle.

  Hiukan vähän mietityttää, että ensin avataan ketju aiheesta, mutta sitten ei kuitenkaan kuunnella käyttäjien mielipiteitä tai parannusehdotuksia.

  Nyt lasketaan pikseleitä ja rampautetaan Wordpress sivuston vakioteema omalla "kehittämisellä" ja ihmetellään miksi sivut toimivat eri tavalla erilaisissa päätelaitteissa.

  Jätän kommentoinnin tähän, koska asioista ei oteta opiksi tai kuunnella/haluta kehittää asioita parempaan suuntaan.
   
  Zyrppa ja eithlon tykkäävät tästä.
 9. apek

  apek

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Hienosti jätetään taas huomioitta muut käyttäjät ja tehdään sivuja vain itselle. Tuhoon tuomittu projekti.
   
  Zyrppa, eithlon ja living_death tykkäävät tästä.
 10. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  1280px leveys + asemointi vasemmalle on Teeman omainaisuus, ei oma viritelmä. Koska muuttaminen keskitetyksi on vaikeaa, en edes yrittänyt tehdä tälle asialle juuri mitään. Ainoat asiat, mitä tein oli taustakuvan jatkuminen yli 1280 px leveyden ja HTML:n taustavärin määrittäminen samaksi kuin käytöstä poistamani vasen sivupalkki.

  Sille, että vasemmalle jääminen näyttää leveällä näytöllä huonolta, en antanut painoarvoa, koska se ei koske keskiverto vierailijaa. Hyvin harvalla on korkearesoluutioinen pöytäkone. Jos on desktop-laite, se on yleensä läppäri. Läppärillä toimivuus saa siksi riittää.

  Monet asiat tulivat matkan varrella, viimeisimpänä HD-laitteiden ongelmat. En osannut ottaa mitenkään huomioon aluksi sitä, millaisia viewport-arvoja eri laitteet käyttävät. Itse asiassa HD-ongelma olisi minulla jäänyt tyystin huomaamatta, jos en olisi ostanut HD-laitetta. Hiivatin paha, kun en tällä hetkellä tiedä, miten saisi sen kunnolla korjattua.

  Matkan varrella on tullut uusia ideoita, joista ei alussa ollut tietoakaan, joten etukäteen en voinut tehdä kaikkea valmiiksi.

  Koska valikkorakennetta arvosteltiin, kokosin apusivut yhden linkin alasivuiksi. Tilaongelmien takia kahdessa kohtaa suoraan esillä on vain ikoni.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019 klo 14:09
 11. JRan

  JRan

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  08.02.2019
  Näiden asioiden oikein tekemisessähän ei ole ole mitään vaikeaa, eikä monimutkaista, ongelma on vaan se, että käytät jotain roskateemaa, joka ei selkeästi ole oikeasti responsiivinen (syystä tai toisesta), ei ole alkujaankan ollut tai olet sen saanut rikottua. Pikseleidein laskeminen, mihin @living_death tossa aiemmin viittasi on juurikin täysin järjetön tapa tehdä nykyään mitään.

  Myöskin tuolta sivusi html:stä löytyy ihan järjettömiä juttuja, kuten esim. taulukkorakenteita (joilla tehdään layouttia), iso määrä style määrityksiä suoraan elementeissä, inlainattua CSS:ää monta kilotavua, vaikka nyky suositus onkin inlining nopeus syistä ja FOUC-tyyppisten juttujen estämiseksi, niin pitäisi silti katsoa, että mitä CSS:ää laitat millekin sivulle. Wordpressissä tämä pitäisi tehdä vähintäänkin template-kohtaisesti, jotta siitä saavutetaan oikea hyöty. Ja tämän hallintaanhan auttaa kummasti esim. LESS tai SASS.

  Jos olet oikeasti asiasta kiinnostunut ja haluat tehdä itse hyvän ja ylläpidettävän teeman, niin heitän tähän pari hyvää, helppoa ja minimalistista mobilefirst css frameworkkia. Näiden avulla saa yllättävän pienellä tehtyä ihan itse huikeasti hienomman ja huomattavasti modernimman wp-teeman, jonka kanssa ei tarvitse laskea pikseleitä, eikä myöskään hävetä ulkonäön puolesta, eikä myöskään hämmästellä, että kävikö joku sivuilla 8k näytöllä.
  Milligram - A minimalist CSS framework.
  mini.css - Minimal, responsive, style-agnostic CSS framework
  Pure
  Skeleton: Responsive CSS Boilerplate

  Jos wp-teeman tekeminen tyhjästä ei ole tuttua, niin alkuun auttaa, vaikka Underscores, jolla voi luoda "tyhjän taulun, mihin piirtää".

  Toki jos et halua mitään edes muutaman sadan rivin frameworkkia avuksi, niin sitten suosittelen vähintäänkin tutustumaan CSS FlexBoxiin sekä mobilefirst tekemiseen. Eli yksinkertaisuudessaan tehdään sivu jonka toimii mobiililaitteilla ja lisätään tyylejä, jotka muokkaavat sivua vain ja ainoastaan isommilla näytöillä (frameworkit määrittelee yleensä näihin breakpointit). Näin mobiililaitteet renderöivät sivut paljon nopeammin, koska eivät koskaan edes yritä renderöidä suurinta osaa CSS:stä.

  Eli on siis huikea ero, että käytätkö @media (min-width: [xx]px) {} vai @media (max-width: [xx]px) {} tyyppisiä media queryjä, mobilefirst sivuilta löytyy ainoastaan min-width määrityksiä (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), koska pienimmät laitteet ohittaa suoraan aina "itselleen" liian isot leveydet. Tuolta tekemiltäsi sivuilta näyttää löytyvän molempia sekaisin ja sieltä täältä.

  EDIT: typo
   
  apek ja living_death tykkäävät tästä.
 12. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Myönnän, että teeman valinta ei mennyt ihan nappiin. En minä sitä rikkonut. Muuttaminen siten, että sivu keskittyy, tuntuu vaan liian hankalta. Valitsin teeman, kun ihastuin sen joihinkin piirteisiin. Ei tullut perusteellisesti mietittyä miten teema yleisesti toimii.

  Huomasin harmikseni itsekin, että siinä oli turhan paljon jo lähtökohtaisesti @media... kohtia ja itse piti lisätä muutamia lisää.

  Tiedän kyllä noiden min/max logiikan ja yritin käyttää johdonmukaisesti, mutta niitä on varmaan vahingossa tullut käytettyä epäjohdonmukaisestikin (väliaikaisessa CSS:ssä en edes yrittänyt toimia systemaattisesti). Mobiili/työpöytä breaking point on 782 ja max-width:782px on aivan järkevä. Muitakin olennaisia käännepisteitä on, siksi esim. min-width:482px & max-width:782 on järkeävä, koska tuolla alueella on joitakin eroavaisuuksia max-width:481 -alueen kanssa.

  max-width suhteen logiikka täytyy vain ajatella hieman eri lailla kuin min-widht.
  max-width ensin yhteinen CSS leveämmälle alueelle, esim. max-width:782px,
  sen jälkeen kapeammalle, kuten esim. max-width:481, jolloin leveämmän viewport-arvon omaavat laitteet hyppäävät yli.

  min-width logiikka on tietenkin päin vastoin eli ensin pienimmät arvot ja sen jälkeen isommat.

  Käyttää siten max tai min -arvoja tai yhdistelmiä, olennaista on se, että yritetään välttää määrittämästä samalle leveydelle eri arvoja ts. tulee yliajotilanteita.

  min + max -arvolliset pitää sijoittaa sinne, missä on järkevintä. Ne ovat järkeviä silloin, kun niillä voidaan välttää yliajotilanteita, esim. jotkin määrittelyt 481-472 aluetta, mutta ei mitään muuta. Mitään mikä koskee vain tätä aluetta, ei sitten laiteta muille leveyksille.

  Jos halutaan välttää yliajot kokonaan, ensin yleinen CSS, sitten kaikki loput

  min-width:280
  min-width 281 & max-width 319
  min-width 320 & max-width 481
  ...

  Tuo saattaa kasvattaa tietodoskokoa, joten ei välttämättä tuokaan ole ideaaliratkaisu. Sekaratkaisulla voi minimoida koon ja minimoida yliajot, mutta sekaratkaisu on vaikea hallita.

  Turhaa CSS:ää minulla on taatusti. Yliajotilanteita on liikaa. On äärimmäisen haastaavaa luoda CSS niin, että kullakin viewport-arvolla toimitaan optimaalisesti.

  @media... on kyllä liikaa, mikä johtuu valitusta teemasta. Niitä pitäisi karsia. Tiedän, että CSS:ssä olisi siivottavaa. Tuntuu vain yhtä tympeältä kuin sotkuisen varaston siivous.

  Aloittelin siivousta, mutta pahimmille ongelmakohdille (1900x1200px tablet vaakasuunnassa käytettynä ja korkearesoluutioinen työpöytä) en oikein tiedä, mitä niille tekisi. Ne vaatisivat paljon muutoksia toimiakseen kunnolla.

  Pientä apua 1900x1200px tablet-laitteelle tuli siitä, että poistin some-palkin kelluvuuden.

  Muutaman taulukkojutun lisäsin. Pieniä juttuja, jotka eivät missään riko layoutia. En viitsinyt yrittää tehdä DIV:nä - tiedän, että jos joku katsoo HTML:ää, joku voi niistä huomauttaa. Inline CSS on PHP:llä lisättyjä tekstejä. Kun kirjoittaa tekstin raakakoodina, laitoin osan CSS:stä suoraan. Tiedän, että niistäkin joku voi huomauttaa.

  style-tägit on siksi, että en käytä teeman tarvitsemassa CSS:n osalta CSS-tiedostoja lainkaan, koska haluan pitää CSS:n helposti muokattavana. CSS on helppo vaihtaa toiseen. Toinen vaihto on toki käyttää FTP:tä ja vaihtaa sen avulla CSS-tiedoston sisältö. Seuraavaksi taidan käyttää FTP:tä ainaki korjausvaiheessa.

  Minulla on ollut mielessä eriyttää CSS kolmeen kokonaisuuteen. Koko sivuston vaatima CSS ( + CSS, jossa sama CSS tarvitaan joillekin elementeille, vaikka ne esiintyvät vain tietyn tyyppisillä sivuilla), vain tavallisten sivujen vaatima CSS ja vain foorumisivuston tarvitsema CSS. Näin ei generoitasi tarpeetonta CSS:ää. Tämä olisi suhteellisen helppo toteuttaa ns. CodeSnippet palikoilla laittamalla CSS:llä vain ehdot is_forum() tai !is_forum(). Helpottaisi paljon, koska jos foorumille tai tavallisille sivuille tarvitsee erilaista CSS:ää, ei toisen tyyppisiä sivuja tarvitisisi huomioida lainkaan. Mutta tämä on jäänyt tekemättä, mutta olen aloittanut kuitenkin uusien CSS-tiedostojen kokoamisen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2019 klo 21:16
 13. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 199
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Screenshot_20190613-165741.jpg

  Tämä käyttöliittymä on täydellinen, nuolien avulla ei tarvitse kuin yhtä kättä puhelimen käyttämiseen. Mainoksen viemä tila siirtää kontrolleja alas, vieläkin hoituu yhdellä kädellä.
   
 14. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 143
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Siltä se vähän näyttäisi.

  [​IMG]
   
 15. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Tarkastelen nyt tämän sivuston mobiiliversiota.

  Tällä sivustolla alussa on otsakuva + neljä toimintokerrosta jossa on kaksi valikkoa. Toinen valikoista tyypillen pop-up. Perusidea sama kuin meikäläisen pop-upeilla.

  Koska yksi on ns. leivänmurut vastaa kerrokset minulla kolmea toimintokerrosta.

  Alun viiteen kerrokseen toki pääsee nuolilla helposti

  Yläosan neljän toimintokerroksen lisäksi alaosassa on yksi toimintokerros. Toimintokerroksia siten viisi (+ mainokset päälle).

  Kuusi palkkia ei minusta mikään ihanne ole, vaikka kyllä tämä sivusto varsin toimiva on.

  Ideani oli toimintokerrosten välttäminen ja korvaaminen yhdellä sivupalkilla, joka on jaettu kahteen osaa.

  Alaosa vastaa tämän sivuston nuolia ja ne on loogisesti eri asia.

  Keskimmäisen osion sitten muutin yhdeksi painikkeeksi, joka muistuttaa tämän sivuston pikavalikkoa.

  Myönnän, että en osannut ajatella lainkaan, miten kännykästä pidellään kiinni. Enkä osannut odottaa saamaani vastustusta tilankäytöstäkään.

  Ihan oikeasti ajatuksenani oli rakenteellisesti yksinkertaisempi rakenne, jossa toimintokerrokset ja toimintojen hakemiset olisi minimoitu.

  Ideani ei sitten toiminut, mutta toivon, että perusideaani kunnioitettaisiin.

  Käyttämässäni teemassa eikä oikein missään WordPress-teemassa tämän sivun kaltainen rakenne onnistu. WordPress-teemojen erittäin paha yleinen puute on se, että ns. header-osion alle ei ole sisältöaluetta, jonne voisi sijoitella tällä sivustolla olevia toimintokerroksia.

  Leiskassani niitä pitäisi nostella position:absolute/fixed avulla. Nostin position-määrittelyillä kirjautumisen ylänurkkaan. Mutta position:absolute on varsinkin aika ongelmallinen. Sen ympärillä ei saa olla mitään asemoitua emoelementtiä. Nykyisellä leiskalla tämän sivun kaltaisten kerrosten luominen on vaikeaa.

  Muutin teeman header.php-tiedotoa lisäämällä ns. koukun, jonka avulla header-osaan voi puskea sisältöä PHP-funktioiden avulla. Lomakkeilla täytettävää sisältöaluetta en osaa siihen lisätä.

  Siirsin eräät elementit sinne, mutta en vielä aivan kaikkea, mikä olisi järkevää sijoittaa header-osioon eikä minnekään muualle.

  Muutin leiskaa niin, että sivupalkin sijasta onkin sisältöalueella yläpalkki. Tuo sekin järkevyyttä leiskaan, kun siihen voi siirtää otsikon yläpuolelle laitettavan leivänmurun niin, että se on aina otsikon yläpuolella. Muutakin siihen voi sijoittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019 klo 11:37
 16. Tapio X

  Tapio X

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Muutokset kesken, kun on muutakin tekemistä ja motivaatio ei meinaa riittää. Kaikki kommentit muita kuin mobiiliversion suhteen ovat hyvin pitkälle oikeutettuja.

  En halua kuintenkaan missään nimessä tämän sivuston kaltaista mobiiliversiota, koska tavoite oli päästä tällaisesta suunnittelusta pois! Jos yrittäisin tämän sivuston kaltaista rakennetta, luopuisin ihanteistani.

  Hyvin monen kerroksen sijaan on vain yksi apuvalikko

  Muutin apuvalikon avausikonin ymmärrettävämmäksi. Nyt valikko-ikoni ja sen kanssa +-merkki. Tämän kombinaation pitäisi olla ymmärrettävä. On valikko ja sen lisäksi apuvalikko (jollainen on tälläkin sivustolla). Kun ikonien rinnalla on tekstit, ei niin optimaalinen ikonikin toimii. On todella harmi, että Dashicons ei vaan ole tarpeeksi ikoneja.
   
 17. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 143
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  En nyt tiedä millä laitteella tätä edes pitäisi lukea, mutta näkymä on tämmöinen nyt tietokoneella.

  Sanaristikko.JPG

  E: Mobiilissa näköjään näkyy koko teksti. Aika tönkköä tuolla on silti surffailla.
   
  JRan ja living_death tykkäävät tästä.