Windows on Arm -tietokoneet

Liittynyt
02.02.2024
Viestejä
1 004
melkein kaikki on kuitenkin open sourcea joten mikäs homma siinä on vain kääntää se uudelle prosessorille ja laittaa jakeluun vaikka main repojen kautta
niin no ajurit se on ongelma jos on tarkoitettu että joku softa toimii alunperin x86:ssa?
joku tekstinkäsittely ohjelma luultavasti kääntyy tuosta vain mille alustalle vain
joku Blender tyyppinen 3D maailmojen luontiin tarkoitettu ohjelma ei oikein?
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 078
Laittelin kyselyä HP:n Elitebook Ultrasta
https://www.dustinhome.fi/product/5020013156/elitebook-ultra?ssel=false jonka koodi oli A26TLEA#UUW. Hinta pyöri siinä 2300 alle. Mutta se oli kuulemma virheellinen listaus ja maahantuoja poisti sen. Katosi esim atealta, multitronicista jne. Dustinille jäi.

Nyt multritronicissa esim on enää koodiilla A36ZJET#UUW HP EliteBook Ultra G1q. 14" 2.2K Touch. Snapdragon X Elite X1E-78-100, 16 Gt Ram, 1 Tt SSD, Windows 11 Pro -kannettava
oleva versio. Mutta sen hinnassa ei taas ole mitään järjen hiventäkään. Tämä kone ei ole kuin kahden tonnin kone missään päin maailmaa. Ainoa mahdollinen ero koodeissa olisi voinut olla että toisessa on joku takuupaketti mukana. Mutta ei hplla mikään 3v takuu maksa 600 euroa.

No pitää kai odotella että sekoilu loppuu ja HP saa omille sivuilleen tms.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 766
Näin tämmöisen video aiheesta Snapdragon Elite X ja Linux



Vaikuttaa että homma on vahvasti vielä vaiheessa. Esimerkkitapauksessa ei tukea GPUlle, joten ei GUIta, ei tukea läppärin näppikselle, pitää olla ulkoinen USB-näppis jne jne... :)

Mutta hei, hirveällä säädöllä ja tunkkauksella oli shelli saatu auki. Eli oletettavasti homma lähtee toimimaan kunhan joskus on uusien rautakomponettien tuki saatu mukaan.
Joo sama video tuli minun feediini eilen. Päääpointi ilmeisesti että homma vielä vaiheessa, etenee hitaahkosti toistaiseksi, ja että tuki tehdään erikseen eri Snapdragon läppäreille (eli joillekin voi tulla aiemmin kuin toisille).

En tiedä eroaako tuo x86 läppäreiden tilanteesta sikäli että kai sielläkin on jouduttu hieromaan tukea eri komponenteille jne. vuosien aikana. Onneksi sentään Qualcomm tuntuu olevan kiinnostunut Linux-tuesta mutta onhan noissa toki paljon muidenkin firmojen komponentteja.
 
Liittynyt
31.12.2022
Viestejä
266
Ei tämmöistä ole mitään järkeä ostaa jos on tarkoitus pelejä pelata.

Varsin hyvällä akunkestolla oleva perus "työläppäri"-kone, mutta vähän jää auki onko edut sen arvoisia että satunnaisesti softat voivat toimia huonosti.
Onko tullut yhtään läppäriä, jossa akkukesto olisi yli 8h?
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 093
Viestejä
4 306 698
Jäsenet
71 983
Uusin jäsen
tessuoge

Hinta.fi

Ylös Bottom