Windows 11 keskustelu

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 625
Mikä ihmeen tarve on näyttää win 10:ltä. Win 11 on oman laisensa. Kannattaa palata sinne win 10:n sitten. The show must go on:hmm:
Ei tarvitse näyttää Win10:ltä, mutta käytettävyyden pitäisi olla samalla tasolla tai parempi. Sen lisäksi että tuo jättimäinen taskbar on ruma, se vie turhaan tilaa ruudulta. Ja jos taskbarin kuvakkeet on yhdistetty, käytettävyys kärsii. Jos sinä et tunnista ongelmaa, niin ei kannata kuvitella etteikö joku muu sitä tunnistaisi. "The show must go" on ei ole mikään perustelu käytettävyyden heikentämiselle. Ongelmaa ei tietenkään huomaa, jos käyttää pelkästään yhtä ohjelmaa kerrallaan, mutta tehokäytössä tämä nykyinen malli ei ole optio.

Myös täällä oli pakko jatkaa Win10:llä ja suurimpana syynä nimenomaan tuo Win11:sta tarpeettomia klikkailuita toistuvasti vaativa uusi taskbar. Se on yksinkertaisesti suunniteltu ja toteutettu huonosti. Ikävä kyllä noilla kikkavirityksilläkään sitä ei saa kokonaan korjattua ja lisäksi niistä aiheutuu yleensä kaikenlaista muuta harmia myöhemmin. Ei auta kuin toivoa, että MS tulisi ennen Win10:n tuen päättymistä järkiinsä ja korjaisi tilanteen.
 
Viimeksi muokattu:

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 230
Niin, no taisi olla 2016, kun tuon rakensin ja hyvin peuhaa minun käytössä edelleen (16GB muistia ja NVMe SSD) mutta on kuitenkin sen verran tärkeitä juttuja tuolla ettei viitsi mitään kiikun kaakun viritystä siihen jättää, jos näin on tuon W11:n kanssa tuossa. Tosiaan TPM 2.0 siinä olisi.
Kyllähän vanhakin laite tehomielessä saattaa olla aivan tyydyttävä. Mutta Microsoft on kyllä aivan tosissaan vaatiessaan, että jotta uusi käyttöjärjestelmä toimisi kaikilta osin kuten on suunnitteltu, niin laitteella pitää olla tiettyjä ominaisuuksia, jotka vanhoista laitteista puuttuvat. Siksi minä sanon, että jos et uusi laitetta, niin odotettavissa on ongelmia, jos ei nyt niin tulevaisuudessa. Kun nimimerkki palsternakka lupaa, että ei ole ongelmia tulossa, niin todellisuudessa hän ei sitä tiedä. Aika näyttää.
Pitänee jokin pikkupurkki W11 varten ehkä viritellä. Olisiko Intelin NUC järkevä, tekisi mieli jotain tuollaista hiljaista Mac Mini M1 tyylistä sellaisen rinnalle Wintoosaksi myös (ei ole pelikäyttöä itselläni, joten ei tarvi mitään isoa koppaa ja näyttistä olla)?
Veikkaan että sitten kun sinulla on W11 käytössä, niin siitä tulee pääkoneesi. Käsittääkseni NUC on aika kallis ratkaisu, ja häviää ominaisuuksissakin selvästi halvemmalle perinteiselle kokoonpanolle, joka voi sopivan mini-ITX-emon ympärille rakennettuna olla hyvinkin pieni, tosin tuuletuksen saa paremmaksi/hiljaisemmaksi/äänettömäksi hieman väljemmässä kopassa. Nykyisten suorittimien integroidut näytönohjaimet ovat niin hyviä, että muussa kuin pelikäytössä ei parempaa tarvita.
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
779
Jos sinä et tunnista ongelmaa, niin ei kannata kuvitella etteikö joku muu sitä tunnistaisi. "The show must go" on ei ole mikään perustelu käytettävyyden heikentämiselle.
Niin vanhan koiran on vaikea oppia uusia temppuja. Eihän tämä win 11 olekkaan vielä aivan viimeistelty, mutta päivityksiä on luvassa.
Moni käyttää vieläpä win 7 ja ei halua millään luopua hyvästä toimivasta käyttiksestä. Jos joku taskbaari on ruma, niin se on sinun mielipiteesi.
Käyttökokemus on mielestäni erittäin hyvä ja sulava.
 

TLA

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
358
Ei näytä samalta, tehtäväpalkin korkeus on suurempi kuin Win10:ssä pienillä kuvakkeilla. Saako sen jo muutettua? Aiemmin kun kokeilin (pienet kuvakkeet tehtäväpalkkiin regeditillä päälle), niin siitä tuli joku ongelma. En enää muista mikä se oli, palasin Win10:een. Kuitenkin puhtaassa Win11:ssa se toimi, mutta sotki sitten taas systeemikuvakkeiden pystykeskityksen oikeasta reunasta.
Saa tuolla ne pienet kuvakkeetkin ilman sotkemista (toisin kuin vakiolla), olisiko tuo 'Taskbar icon size: Small' asetus, ja muutenkin rajattua mitä systeemikuvakkeita näkyy:
w11taskbar.png
Tuli tuo laitettua melkein heti yleisen julkaisun jälkeen, kun ei sitä vakio taskbaria vain pysty käyttämään, lisäksi tosiaan aivan liian korkea.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 625
Niin vanhan koiran on vaikea oppia uusia temppuja.
Oliko tuo nokkela tapa yrittää ilmaista, että kömpelömpi ja rajoittuneempi toimintatapa olisi mielestäsi automaattisesti parempi, koska tuotteen versionumero on suurempi?

Päivityksiä on toki luvassa, mutta aika näyttää onko tämä sellainen, jonka MS suostuu korjaamaan. Eli siis, että myöntävätkö koskaan että persiilleen meni. Mm. Windows 8 oli täysi susi, mutta senkin kohdalla löytyi kaltaisiasi huonojen käyttöliittymämuutosten puolustajia. Lopulta MS tuli kuitenkin järkiinsä ja korjasi pahimmat lapsukset 8.1:ssä ja lopulta kunnolla Win10:ssä. Nyt ollaan taas samassa tilanteessa, joskaan ei ihan yhtä syvällä suossa kuin Win8:n tapauksessa.

Tämän uutisen mukaan Microsoftin Feedback Hubissa on yli 11 000 vanhan koiran ääntä kirjoitukselle, jossa toivotaan/vaaditaan ominaisuutta takaisin:

In a post on the Feedback Hub, which has already received over 11,000 upvotes, users explain Windows 11 shouldn’t always combine app icons, as this significantly affects their productivity.

“I would like to submit my disappointment that Windows 11 has killed Taskbar Button ungrouping, an important multitasking feature many people use – very limiting that there is no built in option to disable grouping and view multiple windows from the same app in the Taskbar. Due to this I will NOT recommend upgrading anyone in my organization,” someone says in a comment.

“Really hope this comes back. Windows 11 is far less productive given the number of apps and windows of the same apps I run across multiple displays,” another user adds.

At this point, there’s not even a response from Microsoft, so clearly, if such a feature ever makes its way back to Windows, the whole thing is unlikely to happen overnight.
Käyttökokemus on mielestäni erittäin hyvä ja sulava.
Ok, ei ole minulta pois, jos tykkäät klikkailla useamman kerran saavuttaaksesi saman lopputuloksen.

Käyttökokemus on yhtä sovellusta kerrallaan käyttävälle tavan tallaajalle varmaan ihan ok. Jos kuitenkin käyttää konetta töissä ja harrastuksissa useiden eri sovellusten/sovellusikkunoiden kanssa samaan aikaan, on uusi pakkomalli kuvakkeiden niputtamisessa kömpelö, kun ei voi suoraan vaihtaa haluttuun ikkunaan. Vaihtoehtoja on, mutta ne kaikki vaativat enemmän klikkauksia. Lisäksi sitten se taskbarin tarpeettoman suuri koko ja kiinteä sijainti. Näistä tässä on kyse, ei muusta.

Tiedän muutaman tuttavan töissäkin, joiden työskentelyä on vaivaannuttavaa katsoa, kun nämä käyttävät kokonaisuudessa niin helkutisti aikaa kaikkeen turhaan kliksutteluun. Kyse on useimmiten tietämättömyydestä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 344
On myös kätevä tuo search joka helposti löytää ilman monta klikkausta mitä tarvii ja siinä myös näkyy nuo ohjelmat mitä usein käytät
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
779
Tiedän muutaman tuttavan töissäkin, joiden työskentelyä on vaivaannuttavaa katsoa, kun nämä käyttävät kokonaisuudessa niin helkutisti aikaa kaikkeen turhaan kliksutteluun. Kyse on useimmiten tietämättömyydestä.
Tietämättömiä ja kömpelöitä kait tässä ollaan, tai ainakin minä tunnustan kyllä. Kysymyksessähän tässä on ms:n rahan himo.
Eikös win 10 pitänyt olla viimeinen käyttis, jota vain päivitetään? Kukahan tällaista aika suurta päivitystä on pyytänyt, vaatinut?
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 625
On myös kätevä tuo search joka helposti löytää ilman monta klikkausta mitä tarvii ja siinä myös näkyy nuo ohjelmat mitä usein käytät
Kyse oli taskbarin kohdalla käynnissä olevista ohjelmista. Jos jokainen saman sovelluksen ikkuna näkyy siinä, ei ole mitään tarvetta ensin valita yhtä kuvaketta ja sitten odotella listan aukeamista ja sieltä sitten yrittää sohia haluttua ikkunaa. Tämä ei siis liity hakuun mitenkään.

Win10:ssä oli lisäksi mahdollista käyttää "quick launch toolbaria", jonka kautta sovellukset sai pieniksi kuvakkeiksi tasbariin ja ne oli siitä helppo ja nopea käynnistää, eikä niiden sijainti muuttunut koskaan. Tämäkään ei onnistu enää Win11:ssa.

Itse asiassa se erillinen hakukin on hieman typerä, kun haun on voinut käynnistää aina suoraan avaamalla start-valikon ja alkamalla kirjoittamaan siihen. Tuo saman lopputuloksen tarjoava erillinen haku on lisätty sinne lähinnä selvyyden vuoksi ummikoille, jotka eivät tiedä että se on tarpeeton.

Eikös win 10 pitänyt olla viimeinen käyttis, jota vain päivitetään? Kukahan tällaista aika suurta päivitystä on pyytänyt, vaatinut?
Se nyt oli selvää markkinaväen puhetta jo siinä vaiheessa, kun ensimmäisen kerran moisen möläyttivät. Ei kai kukaan oikeasti uskonut, että Microsoft päättäisi toimintansa kivijalkana olevan käyttöjärjestelmän tarinan pysyvästi versionumeroon, joka vanhenee ihan samalla tavalla kuin kaikki aiemmatkin. Vaikka sitä olikin puheiden mukaan tarkoitus päivittää pitämällä näkyvä versionumero samana, niin se oli täysin tuhoon tuomittu ja tarrpeettoman sekava toimintamalli.

Sen verran maltillisia ovat muutokset Win11:ssa, että taitaa olla saman markkinaväen pakkotuotos tämäkin. Muutosta muutoksen vuoksi.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 153
Ongelmia ei ole odotettavissa.

Asenna W11 päivitysasennus tai puhdas asennus vippaskonstilla (ohje tässä viestissä).

Ohjeilla ohitetaan alla olevat Windows 11 järjestelmävaatimukset.
- Prosessori
- RAM-muisti
- TPM-turvapiiri
- UEFI-järjestelmä
- GPT-osiotaulukko
- Secure Boot (suojattu käynnistys)
Niin, no en kyllä haluaisi kaikkia noita pois päältä, kun Secure Bootti sentään ollut aina Windows 10:n kanssakin.

Näin kyllä yllämainitun kaltaisia ohjeita aiemmin ja tuon TPM ja CPU vaatimuksenhan saa ohitettua lisäämällä rekisteriin yhden rivin. Mutta etsinkin sitä, että kun Health Checking mukaan vain CPU:n "vanhuus" on syynä mutta kaikki muut kohdat täyttyvät jopa TPM 2.0 myöten, niin saako asennusta tehtyä niin, että _ainostaan_ CPU ohitetaan mutta kaikki muut ominaisuuset TPM 2.0 mukaan lukien otetaan käyttöön?

Ja tosiaan näiden kanssa nyt enemmän tai vähemmän ikäni värkkäillyt niin kokemuksen mukaan vanhoihin koneisiin uusimmat käyttikset useinkin saa mutta pitkässä juoksussa saattaa tulla jotain pienempää tai isompaa probleemaa. Mutta siis Windows 10 pyörii mainosti (peruskäytössä) jossain 13-14 vuotta vanhassa läppärissäkin SSD-levyllä ja tämä oma "historiallinen" i5-6500 kone kuitenkin tuli kasailtua joskus kesällä 2016 isoon Fractalin koppaan, että hädin tuskin viitisen vuotta ollut käytössä ja tuossa sentään 16GB ja NVMe SSD käyttiksellä, niin toimii täysin jouhevasti Windows 10:ssä.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 153
Kyllähän vanhakin laite tehomielessä saattaa olla aivan tyydyttävä. Mutta Microsoft on kyllä aivan tosissaan vaatiessaan, että jotta uusi käyttöjärjestelmä toimisi kaikilta osin kuten on suunnitteltu, niin laitteella pitää olla tiettyjä ominaisuuksia, jotka vanhoista laitteista puuttuvat. Siksi minä sanon, että jos et uusi laitetta, niin odotettavissa on ongelmia, jos ei nyt niin tulevaisuudessa. Kun nimimerkki palsternakka lupaa, että ei ole ongelmia tulossa, niin todellisuudessa hän ei sitä tiedä. Aika näyttää.
Juuri tuota tulevaisuutta tuossa pohdin, kun on kuten jo aiemmassa viestissä mainitsin, tullut vanhoja toosia joskus päiviteltyä ja niiden kanssa on ollut sitten yhtä sun toista. Mutta tuo oma kone johon tuota W11 nyt suunnittelen on sentään vain reippaan viitisen vuotta vanha.

Veikkaan että sitten kun sinulla on W11 käytössä, niin siitä tulee pääkoneesi.
Ei, kyllä se jää kakkoskoneeksi silti, kuten jäi W10, kun M1 Macit laitoin (MBA M1 ja Mini M1), ja sittenkin sitä on tullut ajettua enää poikkeuksetta MS Remote Desktopin kautta. Onhan tuo ihan eri maailmasta ja nopea kuin mikä normikäytössä verrattuna lähes mihin tahansa muuhun (en pelaa). Joo ja olen ollut henkeen ja vereen PC ja Windows tyyppi aina. :)
Lähinnä tuossa W11 kiehtoo tietty se, että pitää nyt kuitenkin näistä pysyä ajan tasalla monestakin syystä, ja myös se, että tuossa W11 ulkoasukin on viimein saatu MacOS tyyppiseksi, joka oman veikkaukseni mukaan varmaan suurin syy 10>11 version luomiseksi, kun omenoita kaikki tuntuu jäljittelevän joka tuotteessa.

Käsittääkseni NUC on aika kallis ratkaisu, ja häviää ominaisuuksissakin selvästi halvemmalle perinteiselle kokoonpanolle, joka voi sopivan mini-ITX-emon ympärille rakennettuna olla hyvinkin pieni, tosin tuuletuksen saa paremmaksi/hiljaisemmaksi/äänettömäksi hieman väljemmässä kopassa. Nykyisten suorittimien integroidut näytönohjaimet ovat niin hyviä, että muussa kuin pelikäytössä ei parempaa tarvita.
Niin itsekin ajattelin ensin, mutta eihän tuollainen NUC runko i5 11gen prossulla ole kuin jotain 420 eukkaa, ja siinähän on emo + prossu tuulettimineen + kotelo + virtalähde kämmenen kokoisessa paketissa (saatavuus vain aika heikko). Tuonhan maksaa jotakuinkin jo i5 11gen prossu ja joku emo irtona, Tuohon NUCiin siis tarvii lisäksi vain NVMe SSD:n ja SODIMM muistit, eli 16GB + joku 500GB käyttis NVME ehkä parisataa, eli kokonaisuus jotain 600 tienoilla. Käsittääkseni tuon saa hyvinkin hiljaiseksi UEFIsta muokattua ja nuohan pyörii jo valmiiksi vähävirtaisilla prossuilla.

Toki muutkin vaihtoehdot harkitaan mutta saisi olla joku tuollainen Mac Mini M1 kokoluokan laite ja mielellään edes lähes yhtä hiljainen (tuostahan ei kuule koskaan mitään vaikka siellä tuuletin onkin). Mitähän tuossa olisi muita vaihtoehtoja joko Barebone tai ihan palasista, jos noin pientä kunnon koppaa olisi irtona?
 
Viimeksi muokattu:

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 230
Juuri tuota tulevaisuutta tuossa pohdin, kun on kuten jo aiemmassa viestissä mainitsin, tullut vanhoja toosia joskus päiviteltyä ja niiden kanssa on ollut sitten yhtä sun toista. Mutta tuo oma kone johon tuota W11 nyt suunnittelen on sentään vain reippaan viitisen vuotta vanha.
i5-6500 julkaistiin vuoden 2015 kolmannnella neljänneksellä. Siitä on kyllä jo 7 vuotta. Siis vanha laite, vaikka olisit kasannut sen eilen.
Ei, kyllä se jää kakkoskoneeksi silti, kuten jäi W10, kun M1 Macit laitoin (MBA M1 ja Mini M1), ja sittenkin sitä on tullut ajettua enää poikkeuksetta MS Remote Desktopin kautta. Onhan tuo ihan eri maailmasta ja nopea kuin mikä normikäytössä verrattuna lähes mihin tahansa muuhun (en pelaa). Joo ja olen ollut henkeen ja vereen PC ja Windows tyyppi aina. :)
Se tietysti muuttaa asian.
Lähinnä tuossa W11 kiehtoo tietty se, että pitää nyt kuitenkin näistä pysyä ajan tasalla monestakin syystä, ja myös se, että tuossa W11 ulkoasukin on viimein saatu MacOS tyyppiseksi, joka oman veikkaukseni mukaan varmaan suurin syy 10>11 version luomiseksi, kun omenoita kaikki tuntuu jäljittelevän joka tuotteessa.
Mielestäni W11 on ulkoasullisesti hieman yksinkertaistettu ja siivottu versio edeltäjästään. Ei mitään varsinaisesti uutta. Minulle ei tule Mac mieleen.
Niin itsekin ajattelin ensin, mutta eihän tuollainen NUC runko i5 11gen prossulla ole kuin jotain 420 eukkaa, ja siinähän on emo + prossu tuulettimineen + kotelo + virtalähde kämmenen kokoisessa paketissa (saatavuus vain aika heikko). Tuonhan maksaa jotakuinkin jo i5 11gen prossu ja joku emo irtona, Tuohon NUCiin siis tarvii lisäksi vain NVMe SSD:n ja SODIMM muistit, eli 16GB + joku 500GB käyttis NVME ehkä parisataa, eli kokonaisuus jotain 600 tienoilla. Käsittääkseni tuon saa hyvinkin hiljaiseksi UEFIsta muokattua ja nuohan pyörii jo valmiiksi vähävirtaisilla prossuilla.
Kannattaa olla vertailuissa tarkkana. Esimerkiksi tämä:

Intel NUC 11 Pro Kit NUC11TNHi50L tietokonerunko – Mini – Tietokoneet – Verkkokauppa.com

maksaa verkkiksessä 459,90, siihen lisää 16 gigaa 3200MHz SODIMM-muistia esim. 199,90, ja vähintään 500 gigan M.2 SSD, sanotaan satanen. Yhteensä siis noin 750 euroa, verkkiksen listahinnoin. Ihan kiva, mutta tuolla rahalla saa kyllä tehokkaammankin laitteen, vaikkei yhtä pientä.
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
280
Näin kyllä yllämainitun kaltaisia ohjeita aiemmin ja tuon TPM ja CPU vaatimuksenhan saa ohitettua lisäämällä rekisteriin yhden rivin. Mutta etsinkin sitä, että kun Health Checking mukaan vain CPU:n "vanhuus" on syynä mutta kaikki muut kohdat täyttyvät jopa TPM 2.0 myöten, niin saako asennusta tehtyä niin, että _ainostaan_ CPU ohitetaan mutta kaikki muut ominaisuuset TPM 2.0 mukaan lukien otetaan käyttöön?
"Asenna W11 päivitysasennus tai puhdas asennus vippaskonstilla" tarkoittaa että W11 asennusohjelma ei tarkista koneen W11 järjestelmävaatimuksia. Se ei tarkoita että vippaskonstilla tehty asennus poistaisi käytöstä TPM 2.0 ja Secure Boot ominaisuudet, jos em. on biosissa päällä.

edit: Muokkasin ohjettä (tässä viestissä).

Näillä ohjeilla W11 asennusohjelma ei tarkista alla olevia W11 järjestelmävaatimuksia.
- Prosessori
- RAM-muisti
- TPM-turvapiiri
- UEFI-järjestelmä
- GPT-osiotaulukko
- Secure Boot (suojattu käynnistys)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 153
i5-6500 julkaistiin vuoden 2015 kolmannnella neljänneksellä. Siitä on kyllä jo 7 vuotta. Siis vanha laite, vaikka olisit kasannut sen eilen.
Siitä on kyllä aikaa, kun olin koulussa mutta en kyllä sillä matikalla saa tuosta silti kuin 6 vuotta tasan, plus yksi vuosineljännes. Ja tuohan on siis julkaisupäivä, ja seuraavat sitten vissiin vuoden päästä tuosta, eli kesällä 2016 on voinut ostaa vain 6gen inteliä...

Mutta siis matematiikka ja semantiikka sikseen, ihan näin käytännössä jäi lyhytikäisimmäksi laitteeksi tuossa suhteessa, pl. aika, kun CPU:t kehittyi vielä tahtia, että vuodessa olivat jo turhan hitaita ja parissa auttamattomasti liian vanhoja. Nythän on ollut jo pitkään sellaista, että joku Core2 Duo on jaksanut veivata käyttistä ihan kivasti päivittäiskäytössä, jos vaan levynä ei ole ollut pyörivä kiekko, vaan SSD.

Se tietysti muuttaa asian.
Pitää vähän miettiä tuota hommaa, kun pitää Windowsista olla kuitenkin ajan tasalla jatkuvasti. Mutta pakko sanoa, että onhan tuo MacOS aivan sairaan mukava käyttökokemus, kun pääsee yli siitä pitää olla PC + Windows ajattelusta, joka minussa oli tiukalla. Tuossa kun on ennestään jo iPhone, iWatch ja iPad niin kaikki toimii kaikista, eli puhelut ja tekstarit sun muut on missä tahansa noista jne. ilman mitään lisäpalikoita. Muutenkin päivittäiskäyttö todella mukavaa, hiljaista ja tuohon toimii kuin ajatus nopeuden suhteen.

Minulle ei tule Mac mieleen.
Pyöristetyt ikkunat ja alapalkin ikonit keskellä...

Kannattaa olla vertailuissa tarkkana. Esimerkiksi tämä:

Intel NUC 11 Pro Kit NUC11TNHi50L tietokonerunko – Mini – Tietokoneet – Verkkokauppa.com

maksaa verkkiksessä 459,90
Tuollaista mm silmäilin, parissa paikassa vielä edullisemmin mutta kympeistä puhutaan.

siihen lisää 16 gigaa 3200MHz SODIMM-muistia esim. 199,90,
Siis pitääkö tuohon muka olla jotain erityistä SODIMMiä vai mistä tuo hinta on revitty, kun verkkiksestä saa 16 gigan kittejä (2x8) 3200MHz SODIMM DDR4:nä about 85 eurolla??

Ihan kiva, mutta tuolla rahalla saa kyllä tehokkaammankin laitteen, vaikkei yhtä pientä.
Se koko tuossa varmaan just on se ongelma ihan kilotavarasta tehtynä, siksi barebonea silmäilin. Ja toinen syy, niin jos ajatellaan NUCin n. 400-450 hintaa, niin maksaahan i5 prossu + emo + kotelo + virtalähde saman, ja tuokin lienee saavutettavissa vain isoja osia käyttämällä, nuo pikkukopat ja emot lienee omissa hinnoissaan sopivan CPU coolerin kanssa.
Noin alustavasti laskin valmiille NUCille hinnaksi n. 600 euroa (16Gt ja 500Gt NVMe:llä). Unohtuikohan nyt jotain olennaista (raudan puolelta)?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 153
"Asenna W11 päivitysasennus tai puhdas asennus vippaskonstilla" tarkoittaa että W11 asennusohjelma ei tarkista koneen W11 järjestelmävaatimuksia. Se ei tarkoita että vippaskonstilla tehty asennus poistaisi käytöstä TPM 2.0 ja Secure Boot ominaisuudet, jos em. on biosissa päällä.

edit: Muokkasin ohjettä (tässä viestissä).

Näillä ohjeilla W11 asennusohjelma ei tarkista alla olevia W11 järjestelmävaatimuksia.
- Prosessori
- RAM-muisti
- TPM-turvapiiri
- UEFI-järjestelmä
- GPT-osiotaulukko
- Secure Boot (suojattu käynnistys)
Joo kyllä se varmaan tuolla menisi, ja löytyi ohjeista myös reg muokkaus pelkän CPU vaatimuksen ohittamiseen, vaikka kyllähän WIndows nuo siellä olevat varmaan tunnistaa silti. Jäin nyt kuitenkin pohtimaan uutta konetta ja tuon jäädyttämistä W10 vehkeeksi, kun kaikki pelaa kuten pitää ja tosiaan sehän on vain yksi pieni päätös mikkisoftan puolelta, kun joku päivä taas ei toimikaan näissä vaatimukset täyttämättömissä vehkeissä. Silti vähän pitää ihmetellä tätä, kun Asuksen emon omistajana katselin niiden W11 testattujen emojen listaa niin pl. tuo oma Z170-A niin listalla oli silti esim. jotain Z170-K:ta jossa sama piirisarja ja siis enintään 7gen Intelit tuettuna mutta Windows vaatii 8gen, eli mielenkiintoinen tilanne, ellei tuo sitten enteile sitä, että mitään rajoituksia toiminnalle ei ole tulossa...

Joo ja tuohon omaan Z170-A:lle sai ihan tikulla modGRUBshellillä bootaten yhdellä komennolla TPM 2.0 päälle ja UEFIin asetukset sille normaaliin tapaan muokattavaksi. Kelpasi Windowsillekin näköjään...
 

hrk

Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
1 230
Siis pitääkö tuohon muka olla jotain erityistä SODIMMiä vai mistä tuo hinta on revitty, kun verkkiksestä saa 16 gigan kittejä (2x8) 3200MHz SODIMM DDR4:nä about 85 eurolla??
Minulle sattui ensimmäisenä silmään HP-merkkinen kampa... Ei ole ihan tuoretta muistinostokokemusta, niin ei hälyttänyt.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 153
Minulle sattui ensimmäisenä silmään HP-merkkinen kampa... Ei ole ihan tuoretta muistinostokokemusta, niin ei hälyttänyt.
OK. Joo eipä tuo ihme, kun näiden hinnat heittelee miten sattuu ylös alas, nyt yllättävän edullisia taas vaikka piiripula tuntuu olevan maailmalla.

Tosiaan kokonaisuuten tuo NUC alkaa kyllä houkuttelemaan koko ajan enemmän. Tuohan on luonnossa aivan mitättömän kokoinen ja jopa paljon pieni kuin Mac Mini, joten menisi kivasti tuohon monitorin alle/taakse kuten tuo Macci. Prossuntuuletus noissa vaikuttaisi olevan oletuksena aika kova, mutta senhän saa UEFIsta vaikka pasiiviiseksi tai sitten muokkaa käyrät järkevämmiksi muuten, ei kai tuollainen läppärin vähävirtainen prossu niin kuumana kevyemmässä käytössä ainakaan käy.

Vähän vain tuntuu vieläkin, että jäiköhän minulla jotain huomioimatta, kun tuo kokonaishinta ei juurikaan eroa palasista tehdystä isommasta koneesta juuri yhtään. Saatavuus NUCeissa on kyllä huono, eipä näitä kellään ole hyllyssä.
Liekö sitten uudet NUCit 12gen prossuilla jo tuloillaan? Ei varmaan pitäisi kovin kauaa mennä.
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 775
OK. Joo eipä tuo ihme, kun näiden hinnat heittelee miten sattuu ylös alas, nyt yllättävän edullisia taas vaikka piiripula tuntuu olevan maailmalla.

Tosiaan kokonaisuuten tuo NUC alkaa kyllä houkuttelemaan koko ajan enemmän. Tuohan on luonnossa aivan mitättömän kokoinen ja jopa paljon pieni kuin Mac Mini, joten menisi kivasti tuohon monitorin alle/taakse kuten tuon Macci. Prossuntuuletus noissa vaikuttaisi olevan oletuksena aika kova, mutta senhän saa UEFIsta vaikka pasiiviiseksi tai sitten muokkaa käyrät järkevämmiksi muuten, ei kai tuollainen läppärin vähävirtainen prossu niin kuumana kevyemmässä käytössä ainakaan käy.

Vähän vain tuntuu vieläkin, että jäiköhän minulla joitan huomioimatta, kun tuo kokonaishinta ei juurikaan eroa palasista tehdystä isommasta koneesta juuri yhtään. Saatavuus NUCeissa on kyllä huono, eipä näitä kellään ole hyllyssä.
Peruskäytössä 10. sukupolven i5-NUC (näytön taakse VESA-kiinnitettynä) ei ole pitänyt (keski-ikää lähestyvän) korvin kuultavaa ääntä.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 153
Peruskäytössä 10. sukupolven i5-NUC (näytön taakse VESA-kiinnitettynä) ei ole pitänyt (keski-ikää lähestyvän) korvin kuultavaa ääntä.
No tuo kuulostaa lupaavalta sitten, tuskinpa 11gen prossulla sen meluisampi ainakaan. Onko muuten ollut mitään ihmeempää tuon kanssa? Vissiin nopeus normi peruskäytössä ihan sama kuin millä tahansa uudella koneella?
Tuohon runkoonhan ei tarvi mitään muuta kovon ja muistien lisäksi laittaa (softia lukuunottamatta), ulkoinen powerikin käsittääkseni on paketissa vakiona? Onko tuo koppa ulkopuolelta kokonaan muovia pohjaa lukuunottamatta? Muovisuus hieman arveluttaa, vaikka eipä sillä toiminnan kannalta mitään väliä sinänsä olekaan.

Katselin tuota 11gen NUCia, että siinä olisi tuki jo nopeimmalle PCIe 4.0 x4 NVMe SSD:lle, että tuonkin puolesta varmaan aika säpäkkä vehje siinä missä mikä tahansa isommilla osillakin tehty. Prossut on toki "läppärin" versioita mutta silti.
 
Liittynyt
28.04.2017
Viestejä
79
Olisi tällainen i5-6500 prossulla oleva kone Asus Z170-A emolla, johon sain kikkailtua UEFIista TPM 2.0:n päälle mutta wintoosan PC Health check tietysti herjaa edelleen ettei CPU ole tuettuna (koska alle 8gen CPU kyseessä) vaikka TPM 2.0:n tuolla näkee. Tuonhan saa rekisterikikalla asentumaan silti ja kai TPM 2.0 jää käyttöön (vai ohittaako se senkin?) mutta onkohan tuon kanssa kovasti ongelmia tiedossa tulevaisuudessa vaikka nyt asentuisikin? Eli hankinko/rakennanko suosiolla uuden myllyn W11:lle ja jätän tuon W10:ksi?
Win 11 puhdas asennus ei valita vanhasta prossusta jos GPT, secureboot ja TPM2 löytyy.
Päivitysasennus sensijaan varmaan nikottelee. Vanhojen laitteiden Win11 ajurituki on kysenalaista tulevaisuudessa.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 153
Win 11 puhdas asennus ei valita vanhasta prossusta jos GPT, secureboot ja TPM2 löytyy.
Päivitysasennus sensijaan varmaan nikottelee. Vanhojen laitteiden Win11 ajurituki on kysenalaista tulevaisuudessa.
Onpa outoa ettei vajaasta raudasta puhtaassa asennuksessa prossun osalta sitten välitetäkään. Kaipa tuo sitten päivityksenä toimii myös, jos sen herjat ohittaa.
Vähän olen taas kahden vaiheilla tuon kanssa, että annanko olla 10:ssä vai laitan 11, kun siinä on vähän vanhempia oheislaitteita ja softia käytössä, Vieläköhän esim. HP Laserjet 1100 on tuettuna siinä rinnakkaisportin kautta (niin ja joku PCI kortti jolla tuo portti yleensäkin saatu koneeseen)?

Mitenkähän päivitysasennuksessa alla oleva toimiva Office 2016 käyttäytyy, säilyykö toiminnassa ja aktivoituna vai pitääkö tehdä uusiksi?
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 125
Tarvitseeko nykyisen Win10 serialkey kaivaa jostain talteen, ennenkuin alkaa vetämään puhdasta Win11 asennusta levylle?
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
779
Tarvitseeko nykyisen Win10 serialkey kaivaa jostain talteen
Eipä tarvitse, mutta ei kait siitä haittaakaan ole jos tietää oman avaimensa.;)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.04.2017
Viestejä
79
Onpa outoa ettei vajaasta raudasta puhtaassa asennuksessa prossun osalta sitten välitetäkään. Kaipa tuo sitten päivityksenä toimii myös, jos sen herjat ohittaa.
Vähän olen taas kahden vaiheilla tuon kanssa, että annanko olla 10:ssä vai laitan 11, kun siinä on vähän vanhempia oheislaitteita ja softia käytössä, Vieläköhän esim. HP Laserjet 1100 on tuettuna siinä rinnakkaisportin kautta (niin ja joku PCI kortti jolla tuo portti yleensäkin saatu koneeseen)?

Mitenkähän päivitysasennuksessa alla oleva toimiva Office 2016 käyttäytyy, säilyykö toiminnassa ja aktivoituna vai pitääkö tehdä uusiksi?
Win 11 päivitysasennus noudattaa sitä rajoituslistaa, joten tuskin saat päivitteyä ilman niitä tuolla mainittuja "vippaskonsteja". Päivitysasennus aiheuttaa melkovarmuudella myös yhteensopivuusongelmia. Puhdas asennus on varmempi tapa saada win11 toimimaan kunnolla. Joitain ajureita voi joutua etsimään käsipelillä, mutta useinmiten win 10 ajurit kelpaavat jos ei muuta löydy.
Sitten itellä ainakin win11 puhdas asennus oletusarvoisesti kryptaa käyttislevyn bitlockerilla, joutuu poistamaan bitlockerin käytöstä sitten käsipelillä.

Jos vanhat softat toimivat win10:ssä niin suurella tod.näk. toimivat nyt myös win11:ssa.

Win 10 saa turvapäivitykset 2025 lopulle asti, joten voi olla viisain ratkaisu pitäytyä siinä.

Kandee lukea tämä ketju alusta, tai ainakin viesteistä lokakuun alkupuolelta asti, niin päätös win10/11 on helpompi tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

Hp1

Liittynyt
23.09.2020
Viestejä
36
Moi,
Asensin eilen tämän Windows 11 järjestelmä päivityksen. Nyt kysyisin kalenterista mistä saisin näkymään kalenteri merkinnät ja lisättyä merkintöjä. Nyt ei kalenteri näytä merkintöjä.
Kiitos vastauksista.
 
Liittynyt
12.01.2019
Viestejä
60
Moi,
Asensin eilen tämän Windows 11 järjestelmä päivityksen. Nyt kysyisin kalenterista mistä saisin näkymään kalenteri merkinnät ja lisättyä merkintöjä. Nyt ei kalenteri näytä merkintöjä.
Kiitos vastauksista.
Kyl mulla näkyy. Kai oot tägänny kaikki kalenterit mukaan?
 

Hp1

Liittynyt
23.09.2020
Viestejä
36
Kyl mulla näkyy. Kai oot tägänny kaikki kalenterit mukaan?
Juu, Kalenteri merkinnät näkyvät tehtävä palkissa kiinnitettynä olevassa kalenteri sovelluksessa. Miten saisin tapahtumat näkymään ne kalenterissa joka aukeaa kun klikkaa kellon aikaa ja päivämäärää tehtävä palkissa?
Kiitos vastauksista.
 

Make

Tekee järkeä.
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
905
Asensin Windows 11:n HP:n läppäriin ja asennus meni ongelmitta mutta nyt siihen asennettiin jotain päivityksiä Windows updatesta ja sen jälkeen näyttö on tosi pimeä eikä kirkkauden säätöä löydy asetuksista. En ole ko. koneen äärellä niin en osaa tarkemmin kuvailla mutta onko muilla ollut tuollaista ongelmaa kirkkauden kanssa? Oisko päivityksen rikkoneet näytönohjaimen ajurin tai jotain?
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 775
Asensin Windows 11:n HP:n läppäriin ja asennus meni ongelmitta mutta nyt siihen asennettiin jotain päivityksiä Windows updatesta ja sen jälkeen näyttö on tosi pimeä eikä kirkkauden säätöä löydy asetuksista. En ole ko. koneen äärellä niin en osaa tarkemmin kuvailla mutta onko muilla ollut tuollaista ongelmaa kirkkauden kanssa? Oisko päivityksen rikkoneet näytönohjaimen ajurin tai jotain?
Ensimmäinen veikkaus tosiaan olisi näytönohjaimen ajuri. Kokeile ladata valmistajan sivuilta uusin tarjolla oleva ajuri ja asentaa se. Jos ei onnistu, niin sitten näytönohjainvalmistajan sivuilta uusin ja kokeile sitä.
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
1 138
Vaikka lukitusnäytön tilaksi valittu asetuksista ei mitään eli ei pitäisi näyttää sovelluksien tietoa siinä niin silti esim. spotifyn kappaleet ja youtuben toistettavat näkyy siinä ja niiden jotkut toistoon liittyvät napit jostain syystä. Saako tätä estettyä jotenkin?
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
280
Tehdasasennetuissa 8/10 koneissa tuoteavain on lisätty koneen emolevylle tehtaalla, eikä tuoteavainta kysytä W11 puhtaassa asennuksessa.
W11 puhtaassa asennuksessa anna 7/8/10 tuoteavain.
- Jos koneeseen on aiemmin päivitysasennuksella asennuttu W11 tai joskus myöhemmin teet uudelleen W11 puhtaan asennuksen samaan koneeseen, silloin ei tuoteavainta tarvita, valitse "Minulla ei ole tuoteavainta".
- Tehdasasennetuissa 8/10 koneissa tuoteavain on lisätty koneen emolevylle tehtaalla, eikä Pro-version tuoteavainta kysytä. Jos tuoteavainta kysytään, silloin emolevyllä on Home-version tuoteavain, jolloin valitse "Minulla ei ole tuoteavainta". Mutta jos haluat asentaa Pro-version, silloin anna Pro-version tuoteavain.

Windows 11 päivitysasennus vippaskonstilla.
Lisätty suomenkielisellä W11 asennusmedialla testattu ohje.

edit: Ohjetta muokattu ja lisätty kuvia, ohje tässä viestissä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.01.2020
Viestejä
20
Lisätty suomenkielisellä W11 asennusmedialla testattu ohje:

Windows 11:n lataaminen -sivulla lataa ISO-tiedosto kohdasta "Windows 11 -asennustietovälineen luominen".

- Resurssienhallinnassa avaa ISO-tiedosto (tuplaklikkaa ISO-tiedostoa tai hiiren oikealla "Ota käyttöön").
- Aloita päivitysasennus tuplaklikkaamalla ISO-tiedoston setup.exe tiedostoa.
- Valitse "Muuta sitä, miten asennus lataa päivitykset" > "Ei nyt" > "Seuraava".
- Asennusohjelma ilmoittaa että kone ei täytä W11 järjestelmävaatimuksia. Älä sulje asennusohjelmaa.
- Resurssienhallinnassa avaa kansio "C:\$WINDOWS.~BT\Sources".
- Poista "appraiserres.dll" tiedosto (tai muuta tiedoston nimi). Huom! Varmista oikea tiedosto, kansiossa on useita "appraiser" tiedostoja.
- Asennusohjelmassa valitse "Edellinen" ja sitten "Seuraava".
Tuon ohjeen mukaan aika monella käyttäjällä on ongelmia ja ongelmia päivitysten kanssa. Jostain syystä ei kaikilla.

Tämä tapa on todettu ehkä parhaimmaksi konstiksi:

 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
280
Tämä tapa on todettu ehkä parhaimmaksi konstiksi:

Mutta YouTube videon ohjeella ei päivitys onnistu, jos esim. koneessa ei ole TPM-turvapiiriä tai koneessa ei ole UEFI-järjestelmää tai UEFI-järjestelmän koneen levyllä on MBR-osiotaulukko.

YouTube video: "This only bypasses some requirements. You still need the following to qualify: 1 GHz processor or faster with 2 or more cores on a compatible 64-bit processor, at least TPM 1.2, 4GB RAM, 64GB storage, UEFI, & Secure Boot capable."

YouTube videon ohje on sama kuin alla oleva Microsoftin ohje.

Windows 11:n asentaminen (microsoft.com)

Microsoft: "...voit luoda seuraavat rekisteriavainarvot ja ohittaa TPM 2.0 -turvapiirin (vähintään TPM 1.2 vaaditaan) sekä suoritinperheen ja mallin tarkistuksen."

Koodi:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]
"AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001
1. Kopioi ja liitä yllä oleva koodi muistioon. Tallenna esim. nimellä "W11.reg". Muista lisätä lainausmerkit, jolloin tiedoston nimeksi ei tule W11.reg.txt.
2. Tuplaklikkaa rekisteritiedostoa.
3. Windows 11:n lataaminen -sivulla lataa ISO-tiedosto kohdasta "Windows 11 -asennustietovälineen luominen".
4. Resurssienhallinnassa avaa ISO-tiedosto (tuplaklikkaa ISO-tiedostoa tai hiiren oikealla "Ota käyttöön").
5. Aloita päivitysasennus tuplaklikkaamalla ISO-tiedoston setup (setup.exe) tiedostoa.

edit:

Tämän viestin ohjeilla W11 päivitysasennus ja puhdas asennus ei tarkista alla olevia W11 järjestelmävaatimuksia.

- Prosessori
- RAM-muisti
- TPM-turvapiiri
- UEFI-järjestelmä
- GPT-osiotaulukko
- Secure Boot (suojattu käynnistys)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.10.2017
Viestejä
38
En ole vielä löytänyt Win11:n resurssienhallinnasta asetusta, jolla voi varmistaa tiedoston poiston. Nythän se menee heti roskikseen eikä kysy varmistusta. Siis löytyykö jostain asetusta kuten Win10:ssä?
Edit. Löytyikin roskiksen ominaisuuksista.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
280
Muunna MBR-levy GPT-levyksi MBR2GPT komennolla ilman tietojen menetystä.

Convert Windows 10 from Legacy BIOS to UEFI without Data Loss | Tutorials (tenforums.com)
Kokeilin MBR2GPT komentoa testikoneessa. MBR2GPT komennon ohjeeseen lisätty alla oleva.

- Alla olevassa kuvassa näkyy levyn osiot MBR2GPT komennon jälkeen. Levylle on luotu 100 Mt kokoinen EFI-järjestelmäosio. Levyllä on nyt GPT-osiotaulukko.
- Käytöstä poistetulla "Järjestelmän varaama" osiolla on nyt asemakirjain, jolloin osio näkyy nyt myös resurssienhallinnassa. Voit poistaa asemakirjaimen levynhallinnassa, valitse "Järjestelmän varaama" osio hiiren oikealla ja valitse "Muuta asemakirjain ja polku" > "Poista"

Levyn osiot MBR2GPT komennon jälkeen.jpg
 

JesseR

Tukijäsen
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
866
Tänään tyssäsi W11 pro eka kerran...
B96BE157-1C09-4A40-AFD1-000533216EAE.jpeg

Tuosta kun boottas niin kuva oli puuroutunut ja keskellä ruutua oli pystyssä keltainen viiva.

Uusi bootti ja normaalisti toimi loppupäivän, koska boottasin W10 puolelle (?).
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
5 006

Tuo näämmä nyt virallisesti jaossa myös. Onpas pitkä fiksi lista, vissiin pisin näissä win11 päivityksistä mitä muistan. Toivottavasti ei riko tuplasti asioita. :p
 

TML

yolo
Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 536

Tuo näämmä nyt virallisesti jaossa myös. Onpas pitkä fiksi lista, vissiin pisin näissä win11 päivityksistä mitä muistan. Toivottavasti ei riko tuplasti asioita. :p
Tuli asenneltua tuo tuossa tiistaina, ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt ongelmia.
Eilen tuli koko ilta pelailtua yms.

Tässä mielestäni hieman helpommin luettava linkki, joka lienee myös varsinainen päivityksen infosivu:


Luin kyllä läpi koko listan ennen asetamista, mutta eipä omiin tekemisiin suoraan liittyvää näkynyt. Ainakaan niin että oikein pomppais silmille.
Toisaalta moni kohta on korjauksia sen verran itselle tuntemattomiin asioihin, että oletan tuon kuitenkin estävän ongelmia omassakin käytössä jos ovat jotain taustajärjestelmiä yms. :smile:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
5 006
Tässä mielestäni hieman helpommin luettava linkki, joka lienee myös varsinainen päivityksen infosivu:
Mie vaan googletin KB:n numerolla ja tuli toi. Näämmä eivät ole viitsiny KB:n numeroo muuttaa vaikka itse buildin numeroo on pumpattu 2:lla ylös.
 
  • Tykkää
Reactions: TML
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 919
Vanhalle i7-2600K+Z68-koneelle asennus näytti menevän ihan ongelmitta rufuksella tehdyn tikun kanssa ilman ylimääräisiä kikkailuja (extended Windows installation).

edit: 28/11: Palasin W10:een. :rofl: W11 ei vaan istu omaan "käteen." Mitä sitä väkisin, kun ei kerran ole pakko.

edit 2: 2/12: Vielä piti antaa mahdollisuus W11:lle. Josko se parantuisi käyttötuntien myötä. Tässä vaiheessa hyvä vaihtaa, kun ei ole vielä mitään tärkeää saanut koneelle asennettua.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
714
Jos Win11:ssä et saa ylimääräisiä keyboard layoutteja pois niin tässä ois ohje siihen. Toimii myös Win11:ssä vaikka ohje on Win10:iin.


Nimimerkillä pari tuntia taistelin uuden Win11 asennuksen kanssa kunnes löytyi ylläoleva ohje.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 002
Milloinko noista punaisella-alueella olevista pikakuvakkeista päästään eroon Win11 resursienhallinnasta ja saataisiin tekstilliset versiot takaisin?


jeps2.jpg
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
714
Milloinko noista punaisella-alueella olevista pikakuvakkeista päästään eroon Win11 resursienhallinnasta ja saataisiin tekstilliset versiot takaisin?

Itse tein tämän. Ei ole ihan sitä mitä hait takaa mutta kannattaa kokeilla.
 
Liittynyt
18.03.2018
Viestejä
332
Mulla on ongelmana ollut kokoajan et näppäimistö heittää ylimääräisiä/tupla kirjaimia kun kirjoittelee.Ärsyttävää kun esim. painat kerran a kirjainta ja huomaat et niitä tuli pari ylimääräistä.Onko muilla samaa ongelmaa?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
148 683
Viestejä
2 824 090
Jäsenet
54 028
Uusin jäsen
Hessuhiiri

Hinta.fi

Ylös Bottom