Windows 10 keskustelu

Ja pagefilea ei sitten kannata ottaa pois käytöstä vaikka koneessa olisikin paljon keskusmuistia. Tästä saattaa aiheutua kummallisia ongelmia ja osa ohjelmista ei välttämättä toimi ilman pagefilea.
 
windowssin käyttisosioon ei pääse käsiksi toisesta käyttöjärjestelmästä käsin.

Varmaankin fast startuppi siellä haraa vastaan.

Näin. Muistan joskus kun jollain ubuntulla piti mountata wintoosan osioita read-onlyinä jotta sai sisältöä näkyviin. Komento meni jotenkin näin:

Koodi:
udisksctl mount --block-device /dev/sda4 --options ro
 
Lisään vielä, että hibernaten pois päältä ottaminen tosiaan poistaa sen käyttämän tiedoston (hiberfil.sys), mutta kympin ollessa käytössä myös fast startup lähtee pois päältä.
 
Lisään vielä, että hibernaten pois päältä ottaminen tosiaan poistaa sen käyttämän tiedoston (hiberfil.sys), mutta kympin ollessa käytössä myös fast startup lähtee pois päältä.

Luulin että tuo fast startup poistaisi sen, että "joku toinen käyttää konettasi". Mutta se taisikin olla settings-tilit ja sieltä joku liukukytkin eri asentoon.
 
Kokeilin tuota hiberstarttia. Sammuksista työpöydälle käynnistys nopeutui n. 15 sek > 10 sek.
ongelmaksi tuli, että wlan ei enää yhdistynyt autom. Otin pois ja säästän sen reilut 1,5 G kiintolevytilaa mieluummin.
 
Kymppi käynnistyy nopeammin. Eikä tuosta ole itsellä mitään ongelmiakaan aiheutunut, niin ei ole ollut tarvetta ottaa pois päältä.

Jos vaihtelet kovalevyjä ahkeraan niin tiedostoja mystisesti vain katoaa elikäs tuo voi aiheuttaa piru merrassa tilanteen. Käsittämätöntä että tuo on optiona päällä. Kymppihän käynnistyy salamana. Eihän nyt eletä enää mitään Win XP rupurkovalevyaikoja, jolloin käynnistys saattoi kestää useamman minuutin jopa.
 
Jos vaihtelet kovalevyjä ahkeraan niin tiedostoja mystisesti vain katoaa elikäs tuo voi aiheuttaa piru merrassa tilanteen. Käsittämätöntä että tuo on optiona päällä. Kymppihän käynnistyy salamana. Eihän nyt eletä enää mitään Win XP rupurkovalevyaikoja, jolloin käynnistys saattoi kestää useamman minuutin jopa.

Tottakai jos ongelmia aiheuttaa, niin pois päältä vaan. Omat ongelmansa tuossa fast startupissakin kuitenkin on. Olen tuota itsekin joiltain koneilta napsinut pois päältä kun on aiheuttanut outoja ongelmia. Tiedostojen katoilua ei tosin vielä eteen ole tullut. Löytyykö tuosta jostain enemmän juttua? Itselle asiakkailla/tutuilla eteen tulleet ongelmat ovat lähinnä olleet, että kone ei aina sammu tai verkkokortti/wlan ei toimi kunnolla.
Omilla kotikoneilla ei taas ole ollut tuon kanssa ongelmia, niin tullut pöytäkoneella ja läppärillä pidettyä tuo päällä. Säästö se pienikin säästö käynnistysajassa :tup:

Fast startupissahan on ideana, että nykyinen kernelin muistikuva kernel mode ajureineen tallennetaan konetta sammuttaessa hiberfil.sys tiedostoon, josta saadaan sama tila palautettua nopeasti käynnistyksen yhteydessä.
Jos taas teet pelkän restartin, niin tätä ei tapahdu vaan Windows sammuu ja käynnistyy normaalisti. Täyden sammutuksen saa myös tehtyä painamalla Sammuta samaan aikaan kun Shift on pohjassa.
 
Viimeksi muokattu:
Löytyykö tuosta jostain enemmän juttua?

Tässä nyt ensialkuun:

Levyjen korruptoituminen ehkä poistuu minulta nyt kun disabloin 8.1-koneestani "Hybrid Shutdown"-moodin.

Win 8/10-sarjan koneita koskee tämä levykorruptiovaara, koska juuri näissä käyttiksissä virtojen katkaisu ja ylösbuutti ei ole aito rehellinen kylmäbuuttaus, vaikka ihminen kuvittelee sen olevan. Vanhemmissa käyttiksissä (XP/Vista/7) virtojen sammuttaminen on rehellisen aito tapahtuma eikä synny korruptiovaaraa.

Korruptiovaara koskee SSD-asemia kuten kiintolevyjäkin.

Nimittäin: vakiona 8.1 sammuttaa itsensä puolihibernaatioon eli tallentaa Kernelin levylle, josta se luetaan takaisin muistiin seuraavalla ylösbuutilla. Pimahtanut kone nousee ylös yhtä pimahtaneena. Kylmäbuutti ei siis pesekään puhtaaksi tilapäisiä muistihäiriöitä tai muita käytösbugeja, kuten pesee vanhemmissa Winneissä. Mutta tämä pikkusekoilujen hengissäpito buutista toiseen ei ole kaikista vaarallisin asia, vaan se, että:

Mikäli virtojen pois ollessa koneen levyasemille on tehty yhtikäs mitään muutoksia (toisessa koneessa operoiden siirrelty levyn fileitä, tai on buutattu koneessa sijaitseviin toisiin käyttiksiin multibuutista) niin 8.1-ylösbuutin jälkeen koneessa nyt näkyville levyille tehdyt muutokset tuhoutuvat, koska 8.1 nousee pystyyn "siihen maailmaan" jonka se näki mennessään sammuksiin. Käyttis ei huomaa, että levylle on ilmestynyt uutta tavaraa tai sieltä on poistunut jotain. Korruptio on varma.

Epäselvää minulle on vielä se, onko data jotenkin pilaantunut myöskin "pois turvaan viedyssä levyssä". Silloin kun levy poistetaan 8.1-koneesta Hybrid Shutdownin jälkeen. Jos käyttis ei sulje levyn avonaisia fileitä ennen sammumistaan, avonaiset fileet ovat vaarassa tuhoutua, vaikka levy muuhun koneeseen liitettäisiinkin.



Minä siirrän SATA-liitäntäisten SSD-asemien sekä kiintolevyjen avulla isoja filemassoja koneesta toiseen, ja ihmettelin miksi useita gigatavuluokan videofileitä on kadonnut mystisesti jonnekin. Olen nyt oletettavasti paikantanut syyllisen sylttytehtaan 8.1-koneeseeni, joka siis ei kykene sammumaan todelliseen OFF-tilaan normaalikäytössä. Ellei ihminen modaile käyttiksen toimintaa (yksi rasti pitää poistaa).

Toistaiseksi teen filemassojen siirrot Win7-koneissa, koska en luota Win8/10-sarjalaisiin. Tusinoittain menetettyjä elokuvia on "todisteena luottamuksesta" ja kestää vuoden-pari palauttaa luottamus. Odottelen mitä muuta karmeaa muut ihmiset löytävät näistä moderneista käyttiksistä, ja ellei vuoteen-kahteen tule ikäviä yllätyksiä, sitten ehkä palaan takaisin uusiin Winneihin. Filemassojen käsittelyn suhteen siis. Käytän 8.1-konetta kyllä muuhun kokeiluun, mutta videofileitä en uskalla enää viedä pilaantumaan 8.1-koneeseen.

Siis onhan 8/10-sarjan kone fileturvallinen silloin, kun ei ikinä vaihtele kiintolevyjä/SSD-asemia koneen ollessa virrat poissa. Mutta minulla levyjen vaihtelu on nimenomaan jokapäiväistä puuhaa. Harvemmin buuttaan ylös niin, että en olisi vaihtanut koneen levyjä. Satoja levyjä omistan, eikä niitä saa samanaikaisesti kiinni mihinkään, joten on pakko vaihdella levyjä koneisiin kuin pelikortteja käteen; joka päivä otetaan uusi käsi hiplattavaksi.



Netistä löytyy pilvin pimein ohjeita miten 8.1 saadaan halutulla tavalla sammumaan tai lepäämään, en ala luennoida keinoista tässä. Ken haluaa korruptoitumattomia levyjä, opetelkoon asian vaatimat menetelmät. Yksi päivä aikaa siihen kuluu kun netissä kuukkeloiden opiskelee "Hybrid Shutdown"-ilmiön ja sen aiheuttamat vaarat eri tilanteissa.

Minä olen ensihätään disabloinut "Hybrid Shutdown"-moodin pois ja sen lisäksi tein työpöydälle idioottivarmat pikakuvakkeet (ja tarvittaessa batit) kaikkiin mahdollisiin sammutusmoodeihin, mitä koneeni ylipäänsä ymmärtää.

Voin siis halutun pikakuvakkeen tuplaklikkauksella saada 8.1-koneeni tekemään minkä tahansa näistä asioista ja kone tosiaan suorittaa nimenomaan sen operaation, eikä sitä sun tätä sattumanvaraista:
  1. Restart
  2. Sleep
  3. Hibernate
  4. Hybrid Shutdown
  5. Total Fucking Absolutely True Power Off Without Any Data Corruption Risk Perkele
Luonnollisesti tuo viides on ainoa sallittu tapa sammuttaa kone siinä tilanteessa, että ollaan pian aikeissa vaihtaa koneeseen muita levyjä. Jos siis haluaa, että levyn tiedot pysyvät hengissä.

Kaduntallaajien kone ikävästi tekee joko Sleepin tai Hibernaation, sattumanvaraisesti jomman kumman, riippuen käyttiksen/biosin asetuksista. Molempia ei saa komennettua helpolla tavalla. Mutta kun tarpeeksi kikkailee ja nysvää koneensa kimpussa, niin pääsee tuohon mitä juuri kuvasin, eli kaikki 5 erilaista poistumistapaa on vapaasti valittavana.

Minulla ei myöskään ole aikaa sammuttaa konetta valikoista (kuten 8.1-vakiokäyttiksessä asia pitää tehdä), etenkin kun pitää mennä erilaisiin valikoihin, lukea tekstirivejä, siirtää kursoria ja painaa milloin Shiftiä ja milloin ei. Liian vaikea muistaa ulkoa käyttiksen oikkuiluja, etenkin kun käyttispäivitysten jälkeen ne Shiftit sun muut muuttavat logiikkaansa ja kaikki opettelu on aloitettava alusta.

Eikä minulla ole myöskään aikaa kuormittaa kahta kättä (tai akrobaattisesti yhtä kättä) ja näppäimistöä, tyyliin:

Power OFF:
WinKey+X U U

SLEEP:
WinKey+X U S

Restart:
WinKey+X U R

ja nimenomaan siksi, koska kaikkia viittä erilaista poistumistapaa ei ole tarjolla näppiskomentoina.

Etupaneelin Virtanapin Tehtävä on minulla säädetty samaksi kuin se viides eli turvallisin vaihtoehtoni. Virtanappia suostun kyllä käyttämään, mutta silti kätevintä on aloittaa käyttiksestä poistuminen yksikätisesti hiirellä pikakuvakkeen käynnistämisellä, ei tarvitse erikseen kävellä etupaneelin luokse virtanappulaa hapuilemaan.

Tarkoituksella en ole alapalkkiin pannut näitä sammutusmoodeja, koska yksöisklikkaus epähuomiossa väärään paikkaan voisi sammuttaa koneen vahingossa. Sen verran kiireellä yksöisklikkailen sinne tänne kun pompin ikkunasta toiseen, että olisin vaaraksi koneelle jos hiiri lipsahtaa liian alas. Tuplaklikkaus on minulle paras kompromissitapa sammuttaa kone, se vie alle sekunnin ihmisen työtä. Kertaakaan en ole vahingossa sammuttanut konetta, vaikka työpöydälläni on aina ollut mainitsemani pikakuvakkeet jokaisessa oleellisessa koneessa.
 
Tässä nyt ensialkuun:

Levyjen korruptoituminen ehkä poistuu minulta nyt kun disabloin 8.1-koneestani "Hybrid Shutdown"-moodin.

Win 8/10-sarjan koneita koskee tämä levykorruptiovaara, koska juuri näissä käyttiksissä virtojen katkaisu ja ylösbuutti ei ole aito rehellinen kylmäbuuttaus, vaikka ihminen kuvittelee sen olevan. Vanhemmissa käyttiksissä (XP/Vista/7) virtojen sammuttaminen on rehellisen aito tapahtuma eikä synny korruptiovaaraa.

Korruptiovaara koskee SSD-asemia kuten kiintolevyjäkin.

Nimittäin: vakiona 8.1 sammuttaa itsensä puolihibernaatioon eli tallentaa Kernelin levylle, josta se luetaan takaisin muistiin seuraavalla ylösbuutilla. Pimahtanut kone nousee ylös yhtä pimahtaneena. Kylmäbuutti ei siis pesekään puhtaaksi tilapäisiä muistihäiriöitä tai muita käytösbugeja, kuten pesee vanhemmissa Winneissä. Mutta tämä pikkusekoilujen hengissäpito buutista toiseen ei ole kaikista vaarallisin asia, vaan se, että:

Mikäli virtojen pois ollessa koneen levyasemille on tehty yhtikäs mitään muutoksia (toisessa koneessa operoiden siirrelty levyn fileitä, tai on buutattu koneessa sijaitseviin toisiin käyttiksiin multibuutista) niin 8.1-ylösbuutin jälkeen koneessa nyt näkyville levyille tehdyt muutokset tuhoutuvat, koska 8.1 nousee pystyyn "siihen maailmaan" jonka se näki mennessään sammuksiin. Käyttis ei huomaa, että levylle on ilmestynyt uutta tavaraa tai sieltä on poistunut jotain. Korruptio on varma.

Epäselvää minulle on vielä se, onko data jotenkin pilaantunut myöskin "pois turvaan viedyssä levyssä". Silloin kun levy poistetaan 8.1-koneesta Hybrid Shutdownin jälkeen. Jos käyttis ei sulje levyn avonaisia fileitä ennen sammumistaan, avonaiset fileet ovat vaarassa tuhoutua, vaikka levy muuhun koneeseen liitettäisiinkin.



Minä siirrän SATA-liitäntäisten SSD-asemien sekä kiintolevyjen avulla isoja filemassoja koneesta toiseen, ja ihmettelin miksi useita gigatavuluokan videofileitä on kadonnut mystisesti jonnekin. Olen nyt oletettavasti paikantanut syyllisen sylttytehtaan 8.1-koneeseeni, joka siis ei kykene sammumaan todelliseen OFF-tilaan normaalikäytössä. Ellei ihminen modaile käyttiksen toimintaa (yksi rasti pitää poistaa).

Toistaiseksi teen filemassojen siirrot Win7-koneissa, koska en luota Win8/10-sarjalaisiin. Tusinoittain menetettyjä elokuvia on "todisteena luottamuksesta" ja kestää vuoden-pari palauttaa luottamus. Odottelen mitä muuta karmeaa muut ihmiset löytävät näistä moderneista käyttiksistä, ja ellei vuoteen-kahteen tule ikäviä yllätyksiä, sitten ehkä palaan takaisin uusiin Winneihin. Filemassojen käsittelyn suhteen siis. Käytän 8.1-konetta kyllä muuhun kokeiluun, mutta videofileitä en uskalla enää viedä pilaantumaan 8.1-koneeseen.

Siis onhan 8/10-sarjan kone fileturvallinen silloin, kun ei ikinä vaihtele kiintolevyjä/SSD-asemia koneen ollessa virrat poissa. Mutta minulla levyjen vaihtelu on nimenomaan jokapäiväistä puuhaa. Harvemmin buuttaan ylös niin, että en olisi vaihtanut koneen levyjä. Satoja levyjä omistan, eikä niitä saa samanaikaisesti kiinni mihinkään, joten on pakko vaihdella levyjä koneisiin kuin pelikortteja käteen; joka päivä otetaan uusi käsi hiplattavaksi.



Netistä löytyy pilvin pimein ohjeita miten 8.1 saadaan halutulla tavalla sammumaan tai lepäämään, en ala luennoida keinoista tässä. Ken haluaa korruptoitumattomia levyjä, opetelkoon asian vaatimat menetelmät. Yksi päivä aikaa siihen kuluu kun netissä kuukkeloiden opiskelee "Hybrid Shutdown"-ilmiön ja sen aiheuttamat vaarat eri tilanteissa.

Minä olen ensihätään disabloinut "Hybrid Shutdown"-moodin pois ja sen lisäksi tein työpöydälle idioottivarmat pikakuvakkeet (ja tarvittaessa batit) kaikkiin mahdollisiin sammutusmoodeihin, mitä koneeni ylipäänsä ymmärtää.

Voin siis halutun pikakuvakkeen tuplaklikkauksella saada 8.1-koneeni tekemään minkä tahansa näistä asioista ja kone tosiaan suorittaa nimenomaan sen operaation, eikä sitä sun tätä sattumanvaraista:
  1. Restart
  2. Sleep
  3. Hibernate
  4. Hybrid Shutdown
  5. Total Fucking Absolutely True Power Off Without Any Data Corruption Risk Perkele
Luonnollisesti tuo viides on ainoa sallittu tapa sammuttaa kone siinä tilanteessa, että ollaan pian aikeissa vaihtaa koneeseen muita levyjä. Jos siis haluaa, että levyn tiedot pysyvät hengissä.

Kaduntallaajien kone ikävästi tekee joko Sleepin tai Hibernaation, sattumanvaraisesti jomman kumman, riippuen käyttiksen/biosin asetuksista. Molempia ei saa komennettua helpolla tavalla. Mutta kun tarpeeksi kikkailee ja nysvää koneensa kimpussa, niin pääsee tuohon mitä juuri kuvasin, eli kaikki 5 erilaista poistumistapaa on vapaasti valittavana.

Minulla ei myöskään ole aikaa sammuttaa konetta valikoista (kuten 8.1-vakiokäyttiksessä asia pitää tehdä), etenkin kun pitää mennä erilaisiin valikoihin, lukea tekstirivejä, siirtää kursoria ja painaa milloin Shiftiä ja milloin ei. Liian vaikea muistaa ulkoa käyttiksen oikkuiluja, etenkin kun käyttispäivitysten jälkeen ne Shiftit sun muut muuttavat logiikkaansa ja kaikki opettelu on aloitettava alusta.

Eikä minulla ole myöskään aikaa kuormittaa kahta kättä (tai akrobaattisesti yhtä kättä) ja näppäimistöä, tyyliin:

Power OFF:
WinKey+X U U

SLEEP:
WinKey+X U S

Restart:
WinKey+X U R

ja nimenomaan siksi, koska kaikkia viittä erilaista poistumistapaa ei ole tarjolla näppiskomentoina.

Etupaneelin Virtanapin Tehtävä on minulla säädetty samaksi kuin se viides eli turvallisin vaihtoehtoni. Virtanappia suostun kyllä käyttämään, mutta silti kätevintä on aloittaa käyttiksestä poistuminen yksikätisesti hiirellä pikakuvakkeen käynnistämisellä, ei tarvitse erikseen kävellä etupaneelin luokse virtanappulaa hapuilemaan.

Tarkoituksella en ole alapalkkiin pannut näitä sammutusmoodeja, koska yksöisklikkaus epähuomiossa väärään paikkaan voisi sammuttaa koneen vahingossa. Sen verran kiireellä yksöisklikkailen sinne tänne kun pompin ikkunasta toiseen, että olisin vaaraksi koneelle jos hiiri lipsahtaa liian alas. Tuplaklikkaus on minulle paras kompromissitapa sammuttaa kone, se vie alle sekunnin ihmisen työtä. Kertaakaan en ole vahingossa sammuttanut konetta, vaikka työpöydälläni on aina ollut mainitsemani pikakuvakkeet jokaisessa oleellisessa koneessa.

Kiitos tästä. Täytyykin pitää tämä korvan takana, niin osaa ottaa tarvittaessa fast startupin pois päältä. Omilla koneilla ei ole onneksi juurikaan vaaraa kun ei tule levyjä siirreltyä.

Googlellakin näyttäisi löytyvän jotain juttua kun kirjoittaa taikasanat fast startup hdd corruption.
 
kummassakin koneessa workgroup on saman niminen ja sen jälkeen koneet pitäisi näkyä toisilleen jos on default asetukset päällä eli et ole mennyt sammuttelemaan mitään servicejä.

run->SystemPropertiesComputerName-->change

/edit
Itse asentelen kaikki yleensä uudestaan ja voin ehkä tehdä backupin vanhasta koneesta.Omien kokemusten mukaan noi import/export jutut menee aina vähän pieleen varsinkin jos yrittää siirtää vanhalta koneelta ihan uuteen koneeseen.

No lähinnä sitä pitäs kuvia ja tiedostoja siirtää...mut olishan se helpottavaa jos näpsäkästi siirtää vaikka selaimen kirjanmerkit, fontteja ja semmosii. Ohjelmat tietty pitää lataa uusiksi.
 
Pitipä itsekin hieman hakea, seiskassa sen löysi heti. Mutta avaa asetukset, kirjoita hakuikkunaan "työryhmä"/"workgroup" ja sieltä löytyy kohta "Muuta työryhmän nimeä".
upload_2019-6-2_7-30-46.png

Tuosta kun painaa "Muuta" niin voit vaihtaa työryhmän.
upload_2019-6-2_7-33-9.png

Pääsee tuonne myös ohjauspaneelin kautta mutta yritän itsekin opetella "Asetukset" valikon käyttöä :)

Kiitos (sullakin cool tyyppi kuvassa) ... kun on eläny seiskan kanssa kymmenen vuotta on tää uusi kymppi jotenkin hakuammuntaa vielä. Tietokoneen nimi on ollu "tärkeetä" vaihtaa aina, mut en oo vissiin kiinnittäny huomioo et siinä on työryhmän nimikin vaihdettavissa.
 
Jos vaihtelet kovalevyjä ahkeraan niin tiedostoja mystisesti vain katoaa elikäs tuo voi aiheuttaa piru merrassa tilanteen. Käsittämätöntä että tuo on optiona päällä. Kymppihän käynnistyy salamana. Eihän nyt eletä enää mitään Win XP rupurkovalevyaikoja, jolloin käynnistys saattoi kestää useamman minuutin jopa.
Miksi sun pitää vaihdella kovalevyjä ahkeraan? Tiedostojen siirtoa? Vaihdat käyttislevyä koneesta toiseen?
 
Saatan joskus vaihtaa kyllä. Mutta eniten usb-kovoa johon ajan varmuudet sanotaanko noin kerran kuukaudessa.
Kannattaa varmaan irrottaa se usb-kovo siirron jälkeen koneen ollessa käynnissä samalla tavalla kun irrottaisit usb-tikkua. Tai sitten sammutat sen konees shifti pohjassa ja irroitat sen usb-kovon vasta sen jälkeen.
 
Kannattaa varmaan irrottaa se usb-kovo siirron jälkeen koneen ollessa käynnissä samalla tavalla kun irrottaisit usb-tikkua. Tai sitten sammutat sen konees shifti pohjassa ja irroitat sen usb-kovon vasta sen jälkeen.

No enpä kyllä koskaan ole konetta tuota käyttäessä sammuttanut. Mutta niitä joitain kovoja kyllä, kukaan hullukaan ota normilevyä irti koneen käynnissä ollessa.

Shift pohjassa, pitääkö sitä vielä tuon hiberfilin poiston ja fast startupin disabloimisen jälkeen tehdä?
 
Enää ei auta tuohon NumLockin enabloimiseen rekisterin muokkaus. Se kyllä toimii kirjautumisikkunaan asti ok. Mutta kun kirjautuu niin se deaktivoituu.
 
Onko se uusi päivitysten vapaavallinnainen lataus ja asennus toiminut käytännössä? Itsellä palomuuri edelleen välissä ettei lähde yhdistelemään ja latailemaan ilman lupia.
 
Enää ei auta tuohon NumLockin enabloimiseen rekisterin muokkaus. Se kyllä toimii kirjautumisikkunaan asti ok. Mutta kun kirjautuu niin se deaktivoituu.
Kokeilepa sellaista, että boottaa kone Windowsin kirjaantumisruutuun, mutta älä loggaa sisään. Sitten NumLock päälle ja käynnistä kone uudestaan valikosta (kirjaantumisruudusta, ei saa logata sisään). Tämän jälkeen tuon asetuksen pitäisi tallettua.
 
Kokeilepa sellaista, että boottaa kone Windowsin kirjaantumisruutuun, mutta älä loggaa sisään. Sitten NumLock päälle ja käynnistä kone uudestaan valikosta (kirjaantumisruudusta, ei saa logata sisään). Tämän jälkeen tuon asetuksen pitäisi tallettua.

Tuota kun siinä kirjoitusikkunassa numlock on päällä, mutta kirjautumisen jälkeen ei.

Eli pitäisikö kokeilla sitten niin että kirjautumisruudussa laittaakin pois päältä ja tekee bootin :think:

Edit:
Ennen tuota uudelleenasennusta väitän että may-update ei tuota poistanut toiminnasta.
 
Tuota kun siinä kirjoitusikkunassa numlock on päällä, mutta kirjautumisen jälkeen ei.

Eli pitäisikö kokeilla sitten niin että kirjautumisruudussa laittaakin pois päältä ja tekee bootin :think:

Edit:
Ennen tuota uudelleenasennusta väitän että may-update ei tuota poistanut toiminnasta.
Ainahan tuota voi kokeilla. Mutta jostain syystä tuo kirjaantumisruudusta uudelleenkäynnistäminen on ainoa tapa saada muutettua tuota numlockin oletusasetusta.
 
Hajosi totaalisesti tuo Netflix 4k toisto Edge/Windows App tässä uudessä 1903 versiossa. En taida olla yksin kun nvidian foorumeillakin valitellaan samasta asiasta eli sellasia 10sek välein tapahtuvia nykähdyksiä/jäätymisiä jotka todella häiritseviä. Ongelma esiintyy vain kokonäytön tilassa. Jos katsoo suurennetusta ikkunasta alapalkki piilotettuna niin toisto on ihan sulavaa.

Jos joku keksinyt tähän jonkun konstin niin infoa kiitos. Koitettu kaikki Nvidia ajurit ja uudelleen asennukset tuloksetta.
 
Ainahan tuota voi kokeilla. Mutta jostain syystä tuo kirjaantumisruudusta uudelleenkäynnistäminen on ainoa tapa saada muutettua tuota numlockin oletusasetusta.

EI muuten auttanut. Oli sitten numlock päällä tai kiinni. Uskomatonta!
Edit: kai se nyt sitten on se initial mikä lie avaimen vaihto 2:seen vielä voimassa. Tuon ainakin googlella löysin.
 
Tuli eteen ensimmäistä kertaa seuraava ongelma.

Koneeseen asennettu windows 10 pro, kaikki menee hyvin asennuksen valmistumiseen asti siihen asti, kunnes erehtyy mennä tarkistamaan päivitykset. Eli kone latailee ajureita ja kumulatiivisia päivityksiä, näiden jälkeen kun yrittää käynnistää koneen uudelleen niin "jäätyy" siihen latausruutuun jossa pallurat ovat. Tästä ei pääse eteenpäin konetta restarttaamalla.

Kokoonpano i5-760, 2x4gb, ssd, gtx680

Kokeiltu toisella SSD:llä, kokeiltu vaihtaa asennusmedian GPT->MBR, kokeiltu vaihtaa BIOS-paristo.

Onko emolevy paskana? Tai näytönohjain, tuossa ekassa päivityksessä on jokin ajuri näyttikselle? Seuraavaksi ajattelin apua etsiä emon BIOS-päivityksestä.
 
Mikähän mahtaa olla kun laskin käynnistyy itsekseen aina kirjautumisen jälkeen. Ei ole startup-kansiossa eikä rekisterin run-haarassa eikä startup-listallakaan :confused:
 
Mikähän mahtaa olla kun laskin käynnistyy itsekseen aina kirjautumisen jälkeen. Ei ole startup-kansiossa eikä rekisterin run-haarassa eikä startup-listallakaan :confused:

Millä olet katsonut, ihan "käsivaralla"? Katso vielä tälläkin (Autoruns, autorunsc on komentokehoteversio), muista ajaa admin -tasolla että löydät kaiken. Ota täppä pois päältä valinnassa "Hide signed Micorosoft entries".
 
No niin oli tarkoitus, unohdin laittaa sen linkin mukaan. Pentele. :D
 
Mikähän mahtaa olla kun laskin käynnistyy itsekseen aina kirjautumisen jälkeen. Ei ole startup-kansiossa eikä rekisterin run-haarassa eikä startup-listallakaan :confused:
Onko se auki kun suljet koneen? Windowshan nykyään laittaa kaikki samat softat takaisin päälle mitä oli päällä silloin kone sammutettiin.
 
Tuli eteen ensimmäistä kertaa seuraava ongelma.

Koneeseen asennettu windows 10 pro, kaikki menee hyvin asennuksen valmistumiseen asti siihen asti, kunnes erehtyy mennä tarkistamaan päivitykset. Eli kone latailee ajureita ja kumulatiivisia päivityksiä, näiden jälkeen kun yrittää käynnistää koneen uudelleen niin "jäätyy" siihen latausruutuun jossa pallurat ovat. Tästä ei pääse eteenpäin konetta restarttaamalla.

Kokoonpano i5-760, 2x4gb, ssd, gtx680

Kokeiltu toisella SSD:llä, kokeiltu vaihtaa asennusmedian GPT->MBR, kokeiltu vaihtaa BIOS-paristo.

Onko emolevy paskana? Tai näytönohjain, tuossa ekassa päivityksessä on jokin ajuri näyttikselle? Seuraavaksi ajattelin apua etsiä emon BIOS-päivityksestä.

Osaisiko kukaan muu auttaa tämän kanssa? Ei tosiaan ole koskaan ennen tullut tällaista vastaan.. ja täytyisi saada kone eteenpäin :confused2:
 
Mikähän mahtaa olla kun laskin käynnistyy itsekseen aina kirjautumisen jälkeen. Ei ole startup-kansiossa eikä rekisterin run-haarassa eikä startup-listallakaan :confused:
Näppäimistön laskin pikanäppäin jumittunut pohjaan?
 
Mikähän mahtaa olla kun laskin käynnistyy itsekseen aina kirjautumisen jälkeen. Ei ole startup-kansiossa eikä rekisterin run-haarassa eikä startup-listallakaan :confused:
Tsekkaa Settings -> Privacy -> Background apps
Onko täppä päällä et "Let apps run in the background"?
Se nimittäin menee aina ittekseen päälle ku M$ haluaa, hieno ominaisuus kyl...
 
Pääsin ihmeekseni tänään koneelle. Eilen modeemi ei toiminut, vaikka se oli kytkettynä vianmäärityksen mukaan, mutta Windows ei saanut yhteyttä internettiin. Yritin eilen useamman kerran. Ei onnistunut.

Kävin äsken Suojaus ja Ylläpidossa katsomassa eilisen juttuja ja siellä ilmeni että GetHelp.exe toiminto oli lakannut toimimasta, joten se suljettiin. Nähtävästi GetHelp.exe oli syynä, etten päässyt nettiin.

Netti toimii ilman GetHelpiäkin? Asentaakohan windows seuraavassa päivityksessä tuon uudelleen?
 
Edelleen itsellä roikkuu sähköpostitili jota en saa poistettua ja win toosa yrittää yhdistää sitä toistuvasti ? ei ole mitään nappia missä lukee "poista" eikä sellaista ilmesty vaikka kuinka klikkailisi tiliä. Mitenhän tuon saa pois tai lähinnä miksi en saa sitä poistettua.
 
Edelleen itsellä roikkuu sähköpostitili jota en saa poistettua ja win toosa yrittää yhdistää sitä toistuvasti ? ei ole mitään nappia missä lukee "poista" eikä sellaista ilmesty vaikka kuinka klikkailisi tiliä. Mitenhän tuon saa pois tai lähinnä miksi en saa sitä poistettua.
Ohjauspaneelin kautta > Käyttäjätilit > Mail
 
Yritän päivittää 1903:een mutta tulee vaan 0xc190012e, muilla samaa?
Onko levyllä tarpeeksi tilaa ?
Komentokehoitteessa järjestelmänvalvojana aja SFC /scannow

Monesti virheellinen kellonaika koneessa tekee kummia juttuja.

Tässä on jo kokeiltu kaikki mahdolliset koukerot, en pääse käsiksi millään, hallinta nappi löytää mutta sitä painamalla pyytää kirjautumaan tilille mitä ei ole ollut vuosiin.

Tee uusi jäjestelmänvalvoja käyttäjä tili ja poista muut tilit. Toki varmista ettei omissa tiedostoissa ole tarpeellista mikä katoaa.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 410
Viestejä
4 490 278
Jäsenet
74 155
Uusin jäsen
Multitronic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom