- Estetty
- #8 551
- Liittynyt
- 05.09.2022
- Viestejä
- 244
Mistä pääsee muokkaamaan niitä win Pro asetuksia joissa oli jotain kirjautumisiin liittyviä juttuja esim. ei ollut gpedit.msc vaan mikä?
netplwiz?Mistä pääsee muokkaamaan niitä win Pro asetuksia joissa oli jotain kirjautumisiin liittyviä juttuja esim. ei ollut gpedit.msc vaan mikä?
Mikähän hitto se nyt olikaan, tuo ei näytä tutulta. joku .msc se oli ja siinä tosiaan pystyi säätämään yhtä jos toistakin juttua, ja joka oli vain Pron ominaisuus, ei Home-version.netplwiz?
gpedit.msc:Mikähän hitto se nyt olikaan, tuo ei näytä tutulta. joku .msc se oli ja siinä tosiaan pystyi säätämään yhtä jos toistakin juttua, ja joka oli vain Pron ominaisuus, ei Home-version.
Edit. XP-ajoilta pystyi muuttamaan mm. sen että ei ollut tervetuloa ikkunaa ja siinä käyttäjänimi valmiiksi vaan firmamainen kirjautuminen että sekä käyttäjänimi että salasana laatikossa.
Kunhan alle 8 petabittiä (NTFS maksimit)Kun tekee varalle sen bootti/korjaus-tikun niin oliko joku yläraja minkäkokoinen se tikku saa olla? Vähintään 4-8Gt kai mutta onko huono jos tikku vaikka 32Gt?
Tee Windows 10 22H2 asennustikku ja sillä puhdas asennus.Tuli ongelma uuden Windows 10 kannettavan käyttöönotossa
Perussyy on varmaaan oma kun käyttöönottaessa ruutu oli pitkään täysin mustana ja merkkivaloja ei näkynyt (ne onkin vasemmalla sivulla) niin tuli paineltua virtakytkintä.
Nyt kone valittaa että tärkeitä asetuksia/ajureita tms puuttuu eikä löydä niitä päivitys haku yrityksillä, eikä päivityshistoriassa näy puutteita.
Voisin korjata tämän ongelma (jos saan apua ohjeiden muodossa).
Mutta onko mahdollisuus B parempi eli Windows 11 22H2 version asentaminen tähän koneeseen kun sitä näimmän tarjotaan tähän koneeseen.
Eli kysymys kuuluu
Onnistuuko Windows 11 asennus ilman ongelmia vaikka tässä koneessa on noita asennus puutteita.
Kyseessä takuunalainen uusi läppäri niin tekisin mieluummin tuolla hyväksytyllä päivitys tavalla onko tämä ongelma ?Tee Windows 10 22H2 asennustikku ja sillä puhdas asennus.
Ei ole mikään ongelma. Takuu ei raukea käyttisasennuksella.Kyseessä takuunalainen uusi läppäri niin tekisin mieluummin tuolla hyväksytyllä päivitys tavalla onko tämä ongelma ?
Kannattaa varmaan suoraan sitten tehdä se Win 11 asennus jos siihen on jokatapauksessa siirtymässä.Tee Windows 10 22H2 asennustikku ja sillä puhdas asennus.
Tahi se, toki. Riippuu ihan kumpaa haluaa käyttää.Kannattaa varmaan suoraan sitten tehdä se Win 11 asennus jos siihen on jokatapauksessa siirtymässä.
Usein valmis koneiden asemalla on piilotettu palautusosio ja tekemällä Windowsin tehdasasetusten palautuksen huoltovalikon kautta, palautuu kone ensikäynnistystä vastaavaan tilaan.Tuli ongelma uuden Windows 10 kannettavan käyttöönotossa
Perussyy on varmaaan oma kun käyttöönottaessa ruutu oli pitkään täysin mustana ja merkkivaloja ei näkynyt (ne onkin vasemmalla sivulla) niin tuli paineltua virtakytkintä.
Nyt kone valittaa että tärkeitä asetuksia/ajureita tms puuttuu eikä löydä niitä päivitys haku yrityksillä, eikä päivityshistoriassa näy puutteita.
Voisin korjata tämän ongelma (jos saan apua ohjeiden muodossa).
Mutta onko mahdollisuus B parempi eli Windows 11 22H2 version asentaminen tähän koneeseen kun sitä näimmän tarjotaan tähän koneeseen.
Eli kysymys kuuluu
Onnistuuko Windows 11 asennus ilman ongelmia vaikka tässä koneessa on noita asennus puutteita.
Suomennan varmuuden vuoksi: Paina vasen, tai oikea Shift-näppäin (voi olla myös paksu ylöspäin osoittava painike, ei tarkoita ainuttakaan neljää nuolipainiketta, jos ne näppiskestä löytyy) pohjaan näppäimistöstä, ennenkuin painat Käynnistä-valikosta löytyvää Käynnistäuudelleen-painiketta hiirellä.Usein valmis koneiden asemalla on piilotettu palautusosio ja tekemällä Windowsin tehdasasetusten palautuksen huoltovalikon kautta, palautuu kone ensikäynnistystä vastaavaan tilaan.
Tuo onnistuu valitsemalla käynnistä valikosta käynnistä uudelleen, samalla pitäen swift näppäimen painettuna alas.
Tuon pitäisi tehdä koneesta täysin vastaava kuin se oli paketista otettaessa.
Mulle tuli heti ekana päivänä. Kone sigussa.intelin prossulla ja grafiikalla oleviin koneisiin ei update vieläkään tarjoile 22H2 päivitystä, mutta siellä varmaan on jotain yhteensopivuusongelmaa vielä, en ole viitsinyt päivitystyökalulla pakottaa näitä jos on jotain ongelmia luvassa?
Itsellä tuli sama ongelma mutta kyseisellä ohjeella sai korjattua, kiitos!Eli näkyy tehtäväpalkissa, mutta kuvake puuttuu? Eli näkyy vain tuo "painike" tyhjänä?
Auttaisiko tämä: Rebuild Icon Cache in Windows 10
Jos tuokaan ei auta, niin vedä perään Järjestelmänvalvojana komentokehotteessa. Nämä tarkistaa ja korjaa vioittuneet järjestelmätiedostot.
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Boottaa näiden jälkeen kone. Jos ei vieläkään auta, niin testaa nyt nämäkin. Ajetaan Powershellissä Järjestelmänvalvojana. Tuo asentaa/rekisteröi appit uudelleen. Joskus auttanut vastaavaan ongelmaan.
Get-AppXPackage -allusers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Toki tulee kuvaa. Windows käyttää silloin vain jotain basic ajureita, jotka on integroitu asennusmediaan. Asennuksen jälkeen sitten voi käydä lataamassa ne omalle "oikeat" ajurit jotka on tarkoitettu kyseiselle näyttikselle.Tätä voisi kysyä ehkä paremmin jossain muualla, mutta miten uuden koneen kanssa jossa erillinen näyttis ja KF -prossu. Eli prossun näytnohjain disabloitu. Aiheittaako ongelmia käyttiksen (win 10) asennuksen kanssa. Tuleeko näytölle mitään kuvaa, kun koneen käynnistää ja näytönohjaimella ei ole mitään ajureita?
Teet vaikka boottaavan live linux muistitikun. Esim. Ubuntu. Tuota kautta voit sitten siirrellä tiedostoja talteen. Tiedostot löytyy sitten Windows-osiolta (Ellet ole uudelleenohjannut) sijainnista \Users\käyttäjänimi\DesktopPitää kokeilla, jos joku noista onnistuu. Kun mulla on työpöydällä tiedostoja jotka haluaisin pelastaa, niin mitenkähän se onnistuu?
Kiitos! Tuo Hirens BootCD vaikutti helpoimmalta vaihtoehdolta muuttaa salasana ja ottaa tiedostoja talteen. Eli tuo pitää polttaa cd levylle vai voiko tuon joten tikulle laittaa?Tullut joskus jopa tehtyä niin, että jos pääset recovery menussa komentokehotteeseen (Troubleshoot -> Advanced Options -> Command Prompt) niin antaa käskyn notepad ja notepadissa CTRL + O. Tuota tullut sitten käytettyä hyväksi ja kopsattua tiedostoja talteen. Tai sitten vaan kopsaa talteen suoraan komentoriviltä.
Toki jos salasana on unohtunut, niin tuo pitäisi ensin saada vaihdetuksi. Tämä taas onnistuu esim ntpasswd:lla: https://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/
Tuolla voi myös napata Administrator tilin käyttöön, jolla viimeistään pääsee sisälle.
Hirens bootcd on kanssa yksi vaihtoehto jos on tuttunut käyttämään Windowsia: Download | Hiren's BootCD PE
Tuosta löytyy suoraan seuraavat vaihtoehdot:
Lazesoft Password Recovery v4.0.0.1
NT Password Edit v0.7
Windows Login Unlocker v1.6
Samalla tuolla voi napata tiedostojakin talteen.
Voit asentaa Windowsin uudelleen samalle osiolle jossa Windows on asennettuna alustamatta osiota. Asennuksen jälkeen voit kopioida haluamasi tiedostot aiemmasta Windowsin asennuksesta eli C:\Windows.old -kansiosta. Windows.old kansio poistetaan automaattisesti 10 päivän kuluttua.Kun mulla on työpöydällä tiedostoja jotka haluaisin pelastaa, niin mitenkähän se onnistuu?
Nyt on tiedostot saatu siirrettyä. Windowsia en saanut toimimaan enää, joten uusiksi asensin. Normaalisti kyllä backupit tärkeistä tiedostoista (kuvat yms) ulkoisella kovalevyllä. Nyt päässyt lipsumaan ja työpöydällä oli tärkeitä tiedostoja (vaikka olisi pitänyt ajat sitten varmuuskopiot niistäkin tehdä). Olen siis yhden SSD levyn pyhittänyt pelkästään Windowsille. Kiitokset avusta vielä. Jatkossa taas muistaa pitää varmuuskopiot ajantasalla.Näyttääpi onnistuvan niinkuin tässä sanotaan: USB Booting | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org)
Seuraat vaan rauhassa noita ohjeita ja älä panikoi.
Tsekkasin omasta Windows 10 Prosta.Nyt on tiedostot saatu siirrettyä. Windowsia en saanut toimimaan enää, joten uusiksi asensin. Normaalisti kyllä backupit tärkeistä tiedostoista (kuvat yms) ulkoisella kovalevyllä. Nyt päässyt lipsumaan ja työpöydällä oli tärkeitä tiedostoja (vaikka olisi pitänyt ajat sitten varmuuskopiot niistäkin tehdä). Olen siis yhden SSD levyn pyhittänyt pelkästään Windowsille. Kiitokset avusta vielä. Jatkossa taas muistaa pitää varmuuskopiot ajantasalla.
Sitten vielä yksi kysymys. En tajua kuinka saan Windows salasanan kyselyn pois päältä, kun koneen aukaisee. Tämän ohjeen mukaan olen yrittänyt. Tuossa 1:00min kohdalla kun pitäisi joku täppä ottaa pois päältä, niin eihän mulla ole edes tuollaista "laatikkoa" josta sitä täpätä pois?
Mistä tuo näkymä löytyy ?. Ei ole tullut koskaan vastaan.Tsekkasin omasta Windows 10 Prosta.![]()
No sama korttihan se sisällä.. Kokeillaan irrottaa kunhan kotio pääsen.Kuulostaa vaarallisest samalle mitä oma RX 580 teki kun hajos. Jos prossussas on integroitu näyttis, ota se Ratukkas kokonaan irti ja kato mitä tekee sitten.
Viime viikolla vielä ajelin Time Spyta ja siinä ei mitään häröilyjä tullut. Eikä ole vastaavaa ollut muutenkaan aikasemmin. Nyt vasta kovalevyjen vaihdossa/winukan asennuksessa ilmesty ensimmäistä kertaa. Noh on siinä vielä takuuta jäljellä..Kannattaa vielä ajella kattavat stressitestit näyttikselle, kaverin RX580 lahosi vähän samaan tapaan: ajureiden asennuksessa/päivityksessä oli joka kerran jotain ongelmaa ja häröilyä. Laitettiin vaan AMD:n ajureiden paskuuden piikkiin kunnes yksi päivä ei antanut kuvaa enää lainkaan.
Ei saa ilman kolmannen osapuolen pulikkaa. Itse käytän sellaista kuin Reboot Blocker.Oletan että toi liittyy windowsin omaan hallintaan, miten hemmetissä saisi estettyä ettei päivityksiä ja uudelleenkäynnistykisä hoideta kuin käyttäjän luvalla?
Kiitos, pitääpä laittaa testiin!Ei saa ilman kolmannen osapuolen pulikkaa. Itse käytän sellaista kuin Reboot Blocker.
Onhan tuo silti ihan väärin - jos käyttäjä ei ole valinnut buuttausaikaa, niin koneen pitäisi pysyä niin kauan päällä kunnes käyttäjä huomaa käyttöjärjestelmän ilmoituksen buuttauksen tarpeesta, ja valitsee uudelleenkäynnistyksen tehtäväksi joko nyt, tai jonkun ajan kuluttua (vetolaatikon 1h, 2h, 3h tai 6h) tai jättää ilmoitusikkunan vielä auki, ja tekee valinnan myöhemmin.Liekkö sitten tietoturvan nimissä MS pakottaa, kun löydetään vakavia reikiä, mutta luulisi sen kuitenkin siellä alapalkissa ilmoittavan, että bootti tulossa tietyn ajan sisällä (joitakin tunteja siinä on aikaa käyttäjän itse se hoitaa), mutta jos käyttäjä ei reagoi, niin sitten se boottaa koneen.
Jep, ainakin Windows 10 Professionalissa pitäisi olla mahdollista estää koneen buuttailut itsekseen, sillä Professional on suunnattu yrityksille ja organisaatioille, jolloin saattaa olla tilanteita, jolloin koneen omatoiminen buuttailu voi aiheuttaa merkittävää vahinkoa tallentamattomalle datalle tai jollekin prosessille, joka alkaisi jälleen alusta buuttauksen jälkeen.Kiitos, pitääpä laittaa testiin!
Onpa ihan helvetin käsittämätöntä, ettei tollanen oletuksena ole mahdollista.