Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Noissa isoissa päivityksissä se muuttuu, nykyään taitaa tulla enää kerran vuodessa, ku kympissä tuli 2 kertaa vuodessa aikaisemmin, muuttivat tuota 11 jälkeen, että molemmissa tulee kerran vuodessa ns. Feature update, jossa tuodaan uusia ominaisuuksia.![]()
Kuinka usein tuo muuttuu päivitysten yhteydessä?
Noissa isoissa päivityksissä se muuttuu, nykyään taitaa tulla enää kerran vuodessa, ku kympissä tuli 2 kertaa vuodessa aikaisemmin, muuttivat tuota 11 jälkeen, että molemmissa tulee kerran vuodessa ns. Feature update, jossa tuodaan uusia ominaisuuksia.
mut toi ympyröity osa?
Sama preview .NET tuli myöskin Win11, välillä MS tykkää noita pistää pakolla läpi, liekkö niin pahoja reikiä tjsp, eipä noille pysty mitään ikävä kyllä, ellet vaihda käyttöjärjestelmää...Nyt tää lykkäs windows 11 tyrkylle, sen pystyi estämään.
Myös esiversio tuohon koontiversioon, ei tarvitse ladata/asentaa.
Mutta:
![]()
Tuon puski kysymättä läpi. Miksi?
Tuon puski kysymättä läpi. Miksi?
Ja kuten tänään kirjoitin tuonne Windows 11 ketjuun, niin ihan Cumulative update näkyy käyttöjärjestelmässä Windows Updaten alla normaalina päivityksenä, mutta kun menet katsomaan tarkemmat tiedot MS web sivulta, niin selviääkin että on kyseessä Preview (esiversio). Eli ei kannata aina noihinkaan suoraan luottaa, mitä siellä Updatessa lukee...
Kokeilin läppärillä ja jos ei painanut sitä päivitä-nappia niin ei se esipäivitys tullut NET Framworksillekään vaan jäi optioksi.
Nyt en kirveelläkään muista, millaisina nuo alkuperäiset on ostettu. Olisiko joskus ostettu suoraan Microsoftilta 15€ tai 30€ kampanjalla...?Eli onko tuohon Win 10 Pro versioon erillinen lisenssi vai vaan asennettu ilmainen päivitys 7/8:sta? Onko nuo 7 ja 8 retail vai OEM -lisenssejä?
Windows 10:n päivitys 21H2 ei suostu asentumaan millään. Herjaa virhettä 0x800f0831, vaikka palomuurit, virusskannerit ym. on kytketty pois. Kokeilin myös ladata Windowsin sivuilta asennustyökalun tuolle, mutta se vain heitti välittömästi tekstin "Kiitos, että päivitit Windowsin uusimpaan versioon". Mitäs nyt?
Windowsin ladattava ISO-tiedosto ja korjaustyökalu olisi yksi vaihtoehto. Jos valitsee, että omat tiedostot ja muut säilytetään, niin pyyhkiikö Windows silti reilusti tavaraa pois koneelta? Ainakin aikanaan Windowsin asennus uudelleen tuolla vaihtoehdolla siivosi myös ohjelmat ja muut koneelta. Koulukurssin takia piti pistää neljä virtuaalikonetta, yksi serveri ja yksi palomuuri pystyyn ja niiden konffailuun on mennyt tuntikausia ja en missään nimessä halua ottaa riskiä, että jotain kusee.
Nämä kaksi päivitystä näkyvät koneella ja Windows yrittää asentaa niitä vuorotellen epäonnistuen molemmissa 100% kohdalla:
![]()
chkdsk /f (ja tämän jälkeen bootti ja annat tarkistaa levyjärjestelmän)
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow
Ota Image (levykuva) varmuuden vuoksi koko levystä nyt, kun kaikki toimii. Tarvitset esim. ilmaisen Macrium Reflect -ohjelman ja toisen riittävän ison levyn, jolle image sopii. Esim. ulkoinen kovalevy. Säästät todennäköisesti suunnattoman määrän vitutusta, hikeä ja kyyneliä mikäli paska osuu tuulettimeen päivitysten/asennusten kanssa sorhatessa.Koulukurssin takia piti pistää neljä virtuaalikonetta, yksi serveri ja yksi palomuuri pystyyn ja niiden konffailuun on mennyt tuntikausia ja en missään nimessä halua ottaa riskiä, että jotain kusee.
Windowsin ladattava ISO-tiedosto ja korjaustyökalu olisi yksi vaihtoehto. Jos valitsee, että omat tiedostot ja muut säilytetään, niin pyyhkiikö Windows silti reilusti tavaraa pois koneelta? Ainakin aikanaan Windowsin asennus uudelleen tuolla vaihtoehdolla siivosi myös ohjelmat ja muut koneelta.
Ota Image (levykuva) varmuuden vuoksi koko levystä nyt, kun kaikki toimii. Tarvitset esim. ilmaisen Macrium Reflect -ohjelman ja toisen riittävän ison levyn, jolle image sopii. Esim. ulkoinen kovalevy. Säästät todennäköisesti suunnattoman määrän vitutusta, hikeä ja kyyneliä mikäli paska osuu tuulettimeen päivitysten/asennusten kanssa sorhatessa.
Ei ole mikään pakko ihan hetkeen, esim. tavallisille kuolevaisille jaellaan päivityksiä vuoteen 2025 asti, kolmessa vuodessa ehtii moni asia muuttua. "If it works, don't fix it".Olen tyytyväinen Windows 10 -versioon. Onko minun pakko päivittää Windows 11?
Sitä kokeillessani uudelleen, järjestelmä ei tuntunut omalta.
Saapa nähdä pysyykö Microsoft lupauksessaan, että Win10 käyttäjiä ei pakkopäivitetä Win11:sta taustalla lupaa kysymättä. Win7 -> Win10 päivitystä aikoinaan niin tehtiin.
Saapa nähdä pysyykö Microsoft lupauksessaan, että Win10 käyttäjiä ei pakkopäivitetä Win11:sta taustalla lupaa kysymättä. Win7 -> Win10 päivitystä aikoinaan niin tehtiin.
Mulla oli yksi Win10 pro jämähtänyt 1909-versioon, eikä millään nettiohjeella päivittynyt, vaikka kokeilin silloin tällöin ainakin kymmenen kertaa. Kelasi aina pitkän aikaa, kunnes ei onnistunut ja palautti vanhan version. Viime viikolla klikkasin tätä ketjua luettuani taas pelkkää "Hae päivitykset" -painiketta ja eikös vain päivittynkin ensin 20H1-versioon ja sitten edelleen . . .Kokeilin kaikkia mahdollisia netistä löytyviä keinoja, mutta millään ei asentunut päivitykset. SFC Scannow korjaili pitkään ja Windows Updaten loki herjasi silti korruptoituneista tiedostoista. Kyseessä on vielä melko tuore ja puhdas W10-asennus, eli erikoista, että oli noin sekaisin. . . .
Halusin olla edelläkävijä ja vaihdoin neljä W10 vanhaa työkonetta --> neljä W11 uutta työkonetta. Tekisi mieli vaihtaa takaisin W10 ja odotella muutama vuosi. Onhan tämä uusi käyttöliittymä takalistosta ja ihan start-valikko ja tehtäväpalkki on kustu täysin. Piti ottaa kokeiluun hetkeksi StartAllBack to fix all Windows 11 deal-breaking UI issues. Tuohonkaan ei saa sitä win10 starttivalikkoa ja MAKSAA.Olen tyytyväinen Windows 10 -versioon. Onko minun pakko päivittää Windows 11?
Sitä kokeillessani uudelleen, järjestelmä ei tuntunut omalta.
Open-Shell on ilmainen ketjun W:ssa. Tiedä sit saako 11:sta.
ExplorerPatcher tuon kanssa kuulemma toimii tuo Open-Shell myös Windows 11 kanssa.Ei toimi
Minun tuoreen kokemukseni mukaan menetelmä 1 toimii ja on ainoa tiedossa oleva tapa, jolla Windows Homen saa asennettua käyttäen paikallista tunnusta. Siis verkko pois ja kun asennusohjelma tarjoutuu yhdistämään verkkoon, niin stopataan Network Connection Flow (shift-F10, task manager). Menetelmä 2 toimii, jos on Windows Pro. Menetelmät 3 ja 4 eivät toimi. Menetelmää 5 en ole kokeillut, mutta käytännössä se on sama kuin menetelmä 1.
$LanguageList = Get-WinUserLanguageList
$LanguageList.Add("fi-FI")
Set-WinUserLanguageList $LanguageList -Force
Set-WinUserLanguageList -LanguageList fi, fi-FI -Force
Kyllähän wifin saa pois useimmissa läppäreissä jopa nappia painamalla. Mutta kun pitää lisäksi kieltää asennusrutiinia yrittämästä nettiin.Miksi tuo pitäisi tehdä noin hankalasti task managerin kautta? Riittää kun klikkaa oikealta alhaalta sitä accessibility-ikonia (tikku-ukon kuvat) ja sieltä menee System -> Network ja klikkaa Wifin pois päältä.
Kyllähän wifin saa pois useimmissa läppäreissä jopa nappia painamalla. Mutta kun pitää lisäksi kieltää asennusrutiinia yrittämästä nettiin.
Tässä nyt koitettu googletellakin, mutta ei löydy.
Eli pitäisi saada W10 työasemaan lisättyä FI näppäimistö layout KAIKILLE käyttäjille.
Powershellillä helpoiten onnistui näin;
Koodi:$LanguageList = Get-WinUserLanguageList $LanguageList.Add("fi-FI") Set-WinUserLanguageList $LanguageList -Force Set-WinUserLanguageList -LanguageList fi, fi-FI -Force
Mutta tämä tosiaan tekee tempun vain kirjautuneelle käyttäjälle, ja tosiaan pitäisi saada kaikille olemassaoleville että uusille kirjautuville käyttäjille.
Group Policy on tässä tapauksessa pois laskuista.
Siis Home-version?No ei tarvitse. Ihan itse tuon olen testannut ja toimivaksi todennut. Riittää kun laittaa Wifin pois päältä, niin asennusohjelma antaa sinun asentaa Windows 11:n lokaalilla tunnuksella.
Miksi tuo pitäisi tehdä noin hankalasti task managerin kautta? Riittää kun klikkaa oikealta alhaalta sitä accessibility-ikonia (tikku-ukon kuvat) ja sieltä menee System -> Network ja klikkaa Wifin pois päältä.
EDIT: No niin, tein joutessani asennusrumban uusiksi, kun jäi kaivelemaan. Eli siinä vaiheessa kun pitäisi MS accountti tehdä, niin Shift+10:llä piti avata command prompt näytölle, niin sen jälkeen tikku-ukosta aukeaa Settings-valikko, josta pääsee ottamaan Networkin alta Wifin pois.Kuinka tikku-ukon kautta pääsee verkkoyhteydet asetuksiin? Minulla oli tikku-ukossa vain helppokäyttötoiminnon asetuksia.
Nimenomaan Home.Siis Home-version?
Kyllähän wifin saa pois useimmissa läppäreissä jopa nappia painamalla. Mutta kun pitää lisäksi kieltää asennusrutiinia yrittämästä nettiin.
Ei se voikaan. Mutta Home-version asennusrutiini jää verkon puuttuessa vaatimaan, että kytkepä nyt verkkoon, jotta päästään kirjautumaan MS-tilille. Tämän estämiseksi pitää tappaa oobenetworkconnnectionflow.exe.Miten se windows voi yhdistää nettiin jos kaikki asetukset on nollattu eikä verkkopiuhaakaan ole.
Miltä osin tämä nyt muistelemasi on yksinkertaisempi kuin aiemmin esitetyt menettelyt? Sitäpaitsi luulen, että et vieläkään muistanut ihan kaikkea.EDIT: No niin, tein joutessani asennusrumban uusiksi, kun jäi kaivelemaan. Eli siinä vaiheessa kun pitäisi MS accountti tehdä, niin Shift+10:llä piti avata command prompt näytölle, niin sen jälkeen tikku-ukosta aukeaa Settings-valikko, josta pääsee ottamaan Networkin alta Wifin pois.
Sen jälkeen accountin luonti -ruudusta ylävasemmalta nuolta vasemmalle, niin asennusohjelma kysyykin local accountin.
En muistanut, että olin viimeksi avannut tuon command promptin tuohon.
Miltä osin tämä nyt muistelemasi on yksinkertaisempi kuin aiemmin esitetyt menettelyt? Sitäpaitsi luulen, että et vieläkään muistanut ihan kaikkea.
Tämä ei ollut mikään muistelemani, vaan kuten kirjoitin, asensin juuri Windows 11 homen ihan uusiksi jotta pystyin varmistamaan nuo vaiheet ja että kertomani pitää paikkaansa.
Ja onhan tuo nyt helvetisti yksinkertaisempaa kuin alkaa availemaan erikseen taskmanagereita ja kaivamaan sieltä tapettavia prosesseja.
Ja tässä tosiaan Wifi-verkkoon kirjaudutaan ihan normaalisti siinä vaiheessa kun asennusohjelma sitä ehdottaa. Wifin laittaminen pois päältä vasta siinä vaiheessa kun asennusohjelma alkaa vaatimaan MS-accountia.
Minäkin asensin virtuaalikoneeseen, ja kyllä sinä asiallisesti oikeassa olet. Näköjään todella on niin, että kun siinä vaiheessa kun MS-tiliä kysellään, avataan administraattorin komentoikkuna komennolla shift-F10, niin se ukonkuva-ikoni avaakin settings-ohjelman eikä enää pelkkiä helppokäyttöasetuksia. Mielenkiintoinen havainto. Settings-ohjelmalla voi sitten disabloida verkkoadapterit, jatko niinkuin kuvasit.Tämä ei ollut mikään muistelemani, vaan kuten kirjoitin, asensin juuri Windows 11 homen ihan uusiksi jotta pystyin varmistamaan nuo vaiheet ja että kertomani pitää paikkaansa.
On vai? Taskmanager? Settings-ohjelman sijasta verkkoadapterit voi disabloida myös control panelin appletilla, komento siis joko "ncpa.cpl" tai "control netconnections", shift-F10-komennolla avatussa ikkunassa. Jatko kuten yllä.Ja onhan tuo nyt helvetisti yksinkertaisempaa kuin alkaa availemaan erikseen taskmanagereita ja kaivamaan sieltä tapettavia prosesseja.
On vai? Taskmanager? Settings-ohjelman sijasta verkkoadapterit voi disabloida myös control panelin appletilla, komento siis joko "ncpa.cpl" tai "control netconnections", shift-F10-komennolla avatussa ikkunassa. Jatko kuten yllä.
Jos taas olemme tehneet asennuksen ilman verkkoyhteyttä, siis kaapeli irti tai wifi lentotilassa, niin siinä vaiheessa kun ruvetaan verkkoa kyselemään, avataan taas komentoikkuna ja komennetaan
taskkill /f /im oobenetworkconnectionflow.exe
Kuten on jo kuvattu win11-ketjussa.
Mekö nyt oikeasti väitellään siitä, että onko yksinkertaisempaa
a) tehdä nuo yllä mainitut vai
b) painaa Shift+F10 ja klikata 5 kertaa hiiren napilla?
Sinähän se yrität väittää, että b) on jotenkin helvetisti helpompi kuin a). Oikeasti vähiten kliksuttelua vaativa reittti kai olisi jiipeen ehdottama taskmanagerin kautta kulkeva, joka tosin toimii vain jos asennus tehdään ilman verkkoyhteyttä. Mutta siitä olet oikeassa, että aivan turha väittely. Mitäs aloitit.Mekö nyt oikeasti väitellään siitä, että onko yksinkertaisempaa
a) tehdä nuo yllä mainitut vai
b) painaa Shift+F10 ja klikata 5 kertaa hiiren napilla?
Mutta siitä olet oikeassa, että aivan turha väittely. Mitäs aloitit.