mRkukov
Hrrrr...
- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 7 858
Onko tämä puolueellinen:Nimenomaan!Puolueettomia testejä odotellessa...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko tämä puolueellinen:Nimenomaan!Puolueettomia testejä odotellessa...
@HEDT en anna nyt varoitusta, mutta eilen vertasit monta vuotta vanhan Intel Core 3000 -sarjalaisen prosessorin toimintaa Ryzen Threadripperiin Windowsin task managerissa ja nyt vertaat Geekbench 3 -tulosta Geekbench 4 -tulokseen. Intel-fanituksesi on tiedossa, mutta yritä pysyä järkevissä argumenteissa etteivät nämä kommentoinnit mene offtopiciksi ja väärille raiteille a'la @sChoOlmAStEr
Ei. Ei ollut varsinainen testi. Verrattiin kulutuksia ilmeisesti vanhaan B-EP: en. Tarkoitin laajoja testejä verrattuna uuteen/ tulevaan Intellin vastaavaan, joka on ymmärtääkseni tulossa (en seuraa varsinaisesti palvelinprosssuja).Onko tämä puolueellinen:
Puolueettomia testejä odotellessa...
En usko, että AMD:n prossuja riittää markkinoilla niin paljon, että niitä riittäisi kaikille halukkaille, mikäli suorituskyky erot ovat oikeasti niin suuret kuin AMD väittää. On myös matkaa vielä siihen, että AMD-pohjaisten servereiden tuoteportfoliot ovat samassa laajuudessa kuin intel-vehkeiden.
Bladet, bladecenterit, firmwarevakaudet jne.
Tuon lisäksi vielä se, että jos (ja kun) käytössä on joku vmware / hyper-v virtualisointi, niin jos live-migratioita ei voi tehdä AMD -> Intel -> AMD -> Intel, niin sekin harmittaa. Ja kun pelkkä hypervisorin softalisenssi maksaa luokkaa useita tonneja per prosessori, niin muutaman huntin säästö prossussa on aika pieni.
(Windows Datacenter edition maksaa n. $6000 per 16-corea...)
Hyvin mahdollista, että Threadripper näkyy ainakin tässä vaiheessa kahtena NUMA-solmuna, joten Geekbenchin tulos voikin (kaikkine muine puutteineen) kuvata käytännön tilannetta useimpien ohjelmien kohdalla ihan oikein.edit:
Itseasiassa noi Threadripper tulokset ovat samaa tasoa 8-ytimisten Ryzen 1800X -tulosten kanssa, mistä voitaneen vetää johtopäätös ettei prosessori käyttäydy testissä tällä hetkellä oikein
Hyvin mahdollista, että Threadripper näkyy ainakin tässä vaiheessa kahtena NUMA-solmuna, joten Geekbenchin tulos voikin (kaikkine muine puutteineen) kuvata käytännön tilannetta useimpien ohjelmien kohdalla ihan oikein.
16 ydin vain 700$ Intelin E/X ja Xeon hinnoitelu näyttää tuon jälkeen naurettavan kalliilta ja Intelillä varmasti riemuitaan tästä ja talouspuolikiittä kun valtavat voitot leikkautuu sen seurauksena.Täällä tulossa Anandin EPYC-julkistus live blog
AMD EPYC Launch Event Live Blog (Starts 4pm ET)
Täällä lisätietoa
AMD's Future in Servers: New 7000-Series CPUs Launched and EPYC Analysis
Tässä ovat single CPU versiot
AMD Epyc 7551P 32 ydintä ja 64 threadia vain yhdessä prosessorissa auttaa kumasti hypervisorin softalisenssi kuluihin kun ne on vain per prosessori ts Inteliltä tarvii useamman prosessorin joten joudut maksamaan useamman tonnin....
Tuon lisäksi vielä se, että jos (ja kun) käytössä on joku vmware / hyper-v virtualisointi, niin jos live-migratioita ei voi tehdä AMD -> Intel -> AMD -> Intel, niin sekin harmittaa. Ja kun pelkkä hypervisorin softalisenssi maksaa luokkaa useita tonneja per prosessori, niin muutaman huntin säästö prossussa on aika pieni.
(Windows Datacenter edition maksaa n. $6000 per 16-corea...)
Serveritason vehkeistä tehdään harvemmin laajojatestejä kun silläpuolella laajuus tarkoittaa vähän muuta kuin pelikone puolella eli normaalisti testit on tehty jotain tiettyä käyttötilannetta silmälläpitäen koska oikeasti laajan testin teko olisi aivan liian suuri projekti.Ei. Ei ollut varsinainen testi. Verrattiin kulutuksia ilmeisesti vanhaan B-EP: en. Tarkoitin laajoja testejä verrattuna uuteen/ tulevaan Intellin vastaavaan, joka on ymmärtääkseni tulossa (en seuraa varsinaisesti palvelinprosssuja).
Microsoft on aivan tarkoituksella muuttanut hypervisorin lisenssiehdot sellaiseksi, että lisenssistä maksetaan coremäärän mukaan. He haluavat tietyn määrän rahaa käytössä olevaa laskentatehoa kohden, ei konetta kohden. Cpu lisenssejä myydän muistaakseni 4cpu paketissa ja minimum purchase on 16corea.AMD Epyc 7551P 32 ydintä ja 64 threadia vain yhdessä prosessorissa auttaa kumasti hypervisorin softalisenssi kuluihin kun ne on vain per prosessori ts Inteliltä tarvii useamman prosessorin joten joudut maksamaan useamman tonnin.
PS Taitaa mennä Windows Datacenter edition hinnoittelu uusiksi kun ei ole järkeä että yhteen prosessoriin tarvisi hankia kaksi käyttistä.
Jos historiasta on yhtään oppimista niin toivottavasti siellä palvelinkeskusten johdossa on yhtään aiempaa fiksumpaa kaveria tällä hetkellä töissä sillä ainakin omaan silmään todella kapeakatseista touhua se 2000-luvun puolivälin touhu jossa otetiin niitä umpisurkeita pentium4 pohjaisia prossuja opteronejen sijaan vaikka polkuhinnalla silloin saikin.
Eli jos AMD/GF olisi pystynyt tarjoamaan riittävän hyvän valmistusprosessin ja jos AMD:n rahkeet olisi riittäneet prosessorin palvelin versioiden räätälöimiseen Doser pohjaiset olisi olleet ihan kelpoprosesoreja palvelinpuolella (mutta siihenaikaan kun nämä olisi pitänyt tehdä AMD kamppaili sen kanssa onko se ollenkaan olemassasa vai ei joten se valitsi helpon reitin bulk prosessi ja tehottomat marketmikro prosessorit).