Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko näyttö Nvidian tuettujen listalla?Onko muilla Nvidia GPU + Freesync -näytön omistajilla sellaista ongelmaa, että G-Sync lakkaa toimimasta, jos sammuttaa näytön tai se menee lopotilaan? Tuo korjaantuu aina joko käyttämällä näytöstä virtaa pois tai enabloimalla G-Sync uudellaan ajureista.
e: korjaan vielä sen verran, että esim Pendulumin mukaan G-sync on päällä, mutta kuva vilkkuu ja stutteroi tosi agressiivisesti siihen asti että käynnistää näytön uudelleen.
Mikä BenQ?Oma näyttö on BenQ Freesync näyttö. Mutta Nvidian ajureissa ei ole kohtaa GsynCille.
Mites nykyään kun ajureista on frtc hävinnyt?Muistelisin että freesyncinkin kanssa oli suositus ettei ole päällä
Edit: Itsellä on ajureista fps rajoitettu freesyncki päällä ilman vsynckia
Radeon Chillillä voi edelleen määrittää minimi- ja maksimi FPS:tMites nykyään kun ajureista on frtc hävinnyt?
Jos peli pystyy toimimaan 141-142 FPS:n nopeudella niin mikä ettei, mutta sehän söisi koko FreeSyncin pointin samalla?Ai 141 ja 142 vai? Ei kuullosta järkevältä mutta voihan sitä kokeilla.
Siksipä kaipaankin sitä FRTC mahdollisuutta. Jos asetan chillin rajat freesyncin arvoihin niin fps laskee siis alarajalle silloin kun chill niin päättää. Voi toimiakin, mutta en ole vakuuttunut että olisi paras vaihtoehto.Radeon Chillillä voi edelleen määrittää minimi- ja maksimi FPS:t
Lainaten toisesta ketjusta
Jos peli pystyy toimimaan 141-142 FPS:n nopeudella niin mikä ettei, mutta sehän söisi koko FreeSyncin pointin samalla?
Jos asetan vaikka 144 FPS minimiksi ja maksimiksi chillissä eli korvaan tällä FRTC:n niin pitäisihän freesyncin toimia silti jos fps tippuu alle rajoitusten.
NVIDIA ei salli vanhojen näyttöjen firmisten päivitystä, vain uudet näytöt voivat tukea sekäettä.Nytkun tuo g-sync sekoilu alkaa hellittää, niin saisivat valmistajat päivittää vanhojen g-sync näyttöjen firmikset tukemaan freesyncciä.
On eri asia, viittaa HDMI 2.1:n VRR-ominaisuuteen. Voi olla kuitenkin, että tukisi myös FreeSync over HDMI:tä, sen ei pitäisi olla kiinni kuin Sonyn halusta.Onko ps5:n tukema VRR eriasia kuin freesync? Minun 2.0 hdmi:tä tukeva freesync telkkari ei varmaan ole yhteensopiva PS5:n VRR:n kanssa?
Njet, se on Freesync-näyttö ja G-sync yhteensopivuus on Nvidian nimitys omasta tuestaan sille. Jota nykyään käytetään harhaanjohtavasti melkeinpä kaikista freesync-näytöistä...Mitäs tarkoittaa kun mulla näyttö on g-sync yhteensopiva, onko se silloin g-sync näyttö?
Tai tarkemmin se on NVIDIAn nimitys tuestaan Adaptive-syncille, ihan kuten FreeSync on AMD:n nimi tuestaan Adaptive-syncille (paitsi FreeSync Premium Pro vai mikä se ex-FreeSync 2 olikaan, se sisältää myös tuen Adaptive-syncille mutta pitää sisällään juttuja jotka ei kuulu ko. standardiin mitenkään). FreeSync toki vakiintui defacto-nimitykseksi Adaptive-sync-näytöille koska koko standardiehdotelman tehnyt AMD oli ainut joka sitä aluksi tuki, vaikka NVIDIA nyt tuputtaakin sitä G-Sync Compatibleaan joka suuntaanNjet, se on Freesync-näyttö ja G-sync yhteensopivuus on Nvidian nimitys omasta tuestaan sille. Jota nykyään käytetään harhaanjohtavasti melkeinpä kaikista freesync-näytöistä...
Entäs sitten kun mun näyttö on 1440p 165hz, niin kannattaako capata 163fps ettei tulis repeilyä. Vai laittaa g-sync päälle ja cap 163fps. Miten pienin viive fps peleissä? Tai sitten g-sync ja v-cync päälle ja cap 163fps. 2080 ti:llä mennään.
Jup, juuri näin, jos oikein tarkkaan mennäänTai tarkemmin se on NVIDIAn nimitys tuestaan Adaptive-syncille, ihan kuten FreeSync on AMD:n nimi tuestaan Adaptive-syncille (paitsi FreeSync Premium Pro vai mikä se ex-FreeSync 2 olikaan, se sisältää myös tuen Adaptive-syncille mutta pitää sisällään juttuja jotka ei kuulu ko. standardiin mitenkään). FreeSync toki vakiintui defacto-nimitykseksi Adaptive-sync-näytöille koska koko standardiehdotelman tehnyt AMD oli ainut joka sitä aluksi tuki, vaikka NVIDIA nyt tuputtaakin sitä G-Sync Compatibleaan joka suuntaan
Suosittelen lämpimästi Tuubista Battle(non)sense:n viideoita aiheesta. Kun Free-/G-sync päällä, suosittelen lämpimästi cäppäämään alle max. Hz-määrän. V-sync aiheuttaa (hyvin todennäköisesti) pätkimistä, jos V-sync rajoittaa tuon.Entäs sitten kun mun näyttö on 1440p 165hz, niin kannattaako capata 163fps ettei tulis repeilyä. Vai laittaa g-sync päälle ja cap 163fps. Miten pienin viive fps peleissä? Tai sitten g-sync ja v-cync päälle ja cap 163fps. 2080 ti:llä mennään.
ELMB eli "Extreme Low Motion Blur", tekniikka missä pistetään ruutujen väleihin mustia ruutuja, mikä parantaa liiketerävyyttä. ELMB Sync on taas Asuksen kehittämä tapa käyttää tuota ELMB:tä yhdessä vaihtelevan virkistystaajuuden kanssa, normaalisti se toimii vain lukitulla virkistystaajuudella.Mikäs sit on asus tuf gaming näytössä oleva ELMB sync? Opeteltava kaikkee kun ei näistä näytöistä tiiä mitään enkä ymmärtänyt googlesta katottuna oikein mitään. Kiitoksia vaan kun jaksatte vastailla.
Ahaa ok kiitosta.ELMB eli "Extreme Low Motion Blur", tekniikka missä pistetään ruutujen väleihin mustia ruutuja, mikä parantaa liiketerävyyttä. ELMB Sync on taas Asuksen kehittämä tapa käyttää tuota ELMB:tä yhdessä vaihtelevan virkistystaajuuden kanssa, normaalisti se toimii vain lukitulla virkistystaajuudella.
Onhan sulla windows 10? Onko vsync päällä pelissä tai nvidian ohjauspaneelissa? Ootko kokeillu alt + enter ton uudelleen käynnistämisen sijasta. Se vaan vaihtaa fullscreen, windowed, exclusive fullscreen, borderless modejen välillä samalla lailla ku jos vaihat asetuksista sen. Muistaakseni cod mw:ssä oli ongelmaa noiden fullscreenien kanssa ja itekkin jouduin säätämään gsyncin kanssa.Onko muilla ollut vastaavaa, ettei G-sync aina kytkeydy päälle pelin käynnistäessä?
Onhan sulla windows 10? Onko vsync päällä pelissä tai nvidian ohjauspaneelissa? Ootko kokeillu alt + enter ton uudelleen käynnistämisen sijasta. Se vaan vaihtaa fullscreen, windowed, exclusive fullscreen, borderless modejen välillä samalla lailla ku jos vaihat asetuksista sen. Muistaakseni cod mw:ssä oli ongelmaa noiden fullscreenien kanssa ja itekkin jouduin säätämään gsyncin kanssa.
G-Sync is turned off after Alt+tab.
Gsync is well maintained while running. But is turned off after Alt+tab. still off when return to the game. Nvidia driver 441.66, both Vulkan, DX12old.reddit.comHow to Use G-Sync Properly!
Apologies if this has been posted, but I struggled for so long with this that to have the answer and not share it with as many people possible...old.reddit.comG-Sync doesn’t always turn on
Hello there! A while ago I got an Asus PG348Q — great monitor, by the way. I turned on the refresh rate overclock to 100Hz and set up G-Sync in...old.reddit.com
Ei koska Windowsissa se näytön virkistystaajuus on asetettu 144 hertsiin. Jos pelaat vain fullscreenissä ja pelaamasi pelit antavat säätää myös virkistystaajuuden, voisit toki halutessasi pitää Windowsin 60 hertsissä ja pelit 144:ssä.Freesync tai ylipäätänsä 144hz näytöt on itselle uusi tuttavuus ja huomasin seuraavaa. Jos minulla on näyttö 144hz tilassa windows desktopilla idlenä, näyttiksen tehonkulutus on 38W. 60Hz tilassa tehonkulutus on 12W. Tällä nyt ei oikeasti ole mitään merkitystä, mutta 144hz tilassa silloin tällöin näyttiksen tuulettimet lähtee 0db tilasta päälle hetkeksi turhaan.
Onko mahdollista automaattisesti rajoittaa freesyncin refresh rate esim. 60hz tai 100hz työpöytäkäytössä? Kyllähän tuon nyt manuaalisesti saa laitettua, mutta jos freesync osaisi automaattisesti tajuta, että nyt ollaan työpöydällä ja ei ole 144hz tarvetta.
Ei koska Windowsissa se näytön virkistystaajuus on asetettu 144 hertsiin. Jos pelaat vain fullscreenissä ja pelaamasi pelit antavat säätää myös virkistystaajuuden, voisit toki halutessasi pitää Windowsin 60 hertsissä ja pelit 144:ssä.
Täällä ei idlessä Sapphiren Pulse 5700 XT:llä tuulettimet inahdakaan, näyttönä C32HG70 eli 1440p144Hz HDR ja DP:llä kiinni, FreeSync (2 HDR, Premium Pro vai mikä se nykyään on nimeltään) päällä.
Ei se ihan ominaisuus mutta tappavan tasaisesti tuntuu molemmilla valmistajilla olevan ongelmia muistikellojen kanssa eikä ne tunnu koskevan kaikkia niin korjaaminenkin haastavampaa. Saa nähdä jatkuuko trendi kun Intel tulee mukaan, vai selviävätkö hyvin käyttäytyvillä kelloilla.Tutkin vähän tarkemmin ja näköjään muistien kellot nousee täysille aina kun 144hz on päällä. Näyttää olevan tunnettu ongelma tai jopa ominaisuus: r/Amd - RX 5700xt Memory Clock stuck at max clock even when idling
"Fixejä" löytyy myös: r/Amd - A "solution" for rx 5700xt MEMORY CLOCK stuck at 1750mhz issue
Ei se ihan ominaisuus mutta tappavan tasaisesti tuntuu molemmilla valmistajilla olevan ongelmia muistikellojen kanssa eikä ne tunnu koskevan kaikkia niin korjaaminenkin haastavampaa. Saa nähdä jatkuuko trendi kun Intel tulee mukaan, vai selviävätkö hyvin käyttäytyvillä kelloilla.
Useamman näytön konfiguraatioissa etenkin jos on eri hertsit tuo taitaa olla käytännössä ominaisuus
Korjasin vähän. G-Sync ja FreeSync(/Adaptive-sync/G-Sync Compatible) eivät ole identtisiä eikä niille sovi välttämättä samat asetukset. Esimerkiksi käytös V-Sync/Enhanced Sync/Adaptive V-Sync/mitänäitänyton kanssa on muistaakseni ainakin poikennut toisistaanG-Syncja FreeSynckäyttäjille informatiivinen artikkeli G-SYNC 101
TLDR; Katso ainakin "parhaat" asetukset VRR käyttöön: G-SYNC 101: Optimal G-SYNC Settings & Conclusion | Blur Busters
Ei oleOlisikohan nvidia kuitenkin rampauttanut myös g-sync compatible -näyttöjen kanssa tuota toimintaa kun itsellä on freesync näyttö, joka on g-sync compatible (Asus XG32VQ ) ja on tuo vaan amd:n näyttiksellä freesync päällä niiin paljon sulavampi kuin entisellä rtx 2080:lla g-sync päällä.
Sulla on varmaan tälle lähde? Ei nimittäin ole ollu tällaisia kokemuksia ollenkaan.Tuossa näytössä on ongelmaa 144hz, saattaa olla pientä välkettä tai nykimistä.
120Hz pitäisi toimia hyvin.
Ei ole
Mutta toi näyttö ei ole virallisesti edes yhteensopivaksi vahvistettujen listalla,ei ainakaan viimeksi ollut kun noita meillä laneissa pyöri.
Tuossa näytössä on ongelmaa 144hz, saattaa olla pientä välkettä tai nykimistä.
120Hz pitäisi toimia hyvin.
Tuossa on muutenkin niin hidas responsetime ettei se yllä siihen nopeuteen mitä 144Hz vaatii joten 120Hz tarjoaa tältäkin osin paremman sulavuuden.
https://pcmonitors.info/reviews/asus-xg32vq/ sanoi:
Very low input lag and a good 144Hz performance overall. FreeSync worked as intended to combat tearing and stuttering
Mulla on pyörinyt kyseistä näyttöä useampi ja ihan omasta toimestakin testattu, myös laneissa todettu sama kuten myös asiakkaan näytöissä ollut jotka epäilivät että on vika paneelissa.
En kyllä tiedä millä perusteella tuossa näytössä on 144Hz ongelmaa?
Ei Nvidia itse sulle mitään ilmoitanvidia ihan itse ilmoitti control panelissa, että tälle näytölle voidaan kytkeä g-sync compatible mode.
Kyllä ne NVIDIAn ajurit ihan automaagisesti pistää päälle/ehdottaa päälle pistämistä jos se näyttö on ajureiden mielestä yhteensopiva. Tai ainakin NVIDIA väittää näin, omaa kokemusta ei ole kun mun näyttö ei silloin ollut virallisesti tuettu kun ominaisuus tuli ja oli vielä GeForce.Ei Nvidia itse sulle mitään ilmoita
Ja siellä lukeeKyllä ne NVIDIAn ajurit ihan automaagisesti pistää päälle/ehdottaa päälle pistämistä jos se näyttö on ajureiden mielestä yhteensopiva. Tai ainakin NVIDIA väittää näin, omaa kokemusta ei ole kun mun näyttö ei silloin ollut virallisesti tuettu kun ominaisuus tuli ja oli vielä GeForce.
Jos ne ajurit on sitä erikseen kuuluttanut että tälle voisi kytkeä päälle, kuten Snowman totesi, se lienee siellä ajurin listalla tätä nykyä. Eihän ne sitä nyt niillä näytöillä kuuluta, mitä ei ole listattu, vaan taisivat jopa erikseen huomauttaa vielä kytkiessä että toimii jos toimii tai sitten ei?Ja siellä lukee
"Valitun näytön G-Sync yhteensopivuutta ei ole vahvistettu"
Mikäli ei siis ole näyttöä Nvidian itse testaamalla listalla.
Toi Hz "kikkailu" ensimmäinen mitä kannattaa kokeilla, välkymiseen auttaa joskus myös kun rajoittaa muutaman Fps alle Max näytön Hz määrän.