Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 16:15 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
Avoimesti, nuoresta vanhaan mutta 2cl annoksilla tuosta sai kaksi kierrosta käytyä ja vertailtua nuorta ja vanhaa 'vierekkäin'.Oliko maistelu sokkona vai avoimesti?
Uisgen maisteluista, olipas Redbreast 27 erikoisuudellaan jopa hyvää. Ja Kilchomanin Sanaig tynnyrivahvana. BlueWhitellä edellä mainittu Dálvi jäi myös positiivisesti mieleen.
Tulipa tuolloin haettua Angel's Envy, kun siihen törmäsin Alkon erikoisvalikoimassa. Alkuun oli vähän pettymys, että liiaksi tässäkin päällä se bourbonin / ryen ominaismaku, mistä en niin välitä. Kun pullo oli avattu ja juoma majaili hetken lasissa, maku tuntui paranevan selvästi. Se itseä bourbonissa vaivaava maku väheni ja maku kääntyi hivenen makeampaan. Tästä leipoi oikein makoisat Old Fashionedit. Joku voisi väittää, että hivenen hintava drinkkeihin, mutta viski on kyllä suht naturaalina Old Fashionedissa. Eli ei kumota mitään liköörejä, kermoja ja mehuja päälle.Tokihan tuo Makers Mark upposi Old Fashionedissa, kuka sitä hyvää alkoholia pois heittääMutta kysymys kuuluukin, ovatko kaikki bourbonit paletiltaan lähes samanlaisia, vai löytyykö näistä paljonkin eroja ja olisiko joku hyvä valinta Old Fashionedille? Jossain suositeltiin Elijah Craig Small Batchia, harmi kun ei ollut lähi alkosta testiin.
Onko suositella viskiä, josta löytyisi makeutta, pehmeyttä ja vaniljaa? Saatavuus mieluiten Alko.fi, ja hintakatto 200€. Kiitän.
Kiitän. Lähti pullo tilaukseen.Tässä yksi: https://www.alko.fi/tuotteet/942246/Glasgow-1770-Triple-Distilled-Single-Malt
Lisäksi bourboneissa ja japanilaisissa on vaniljaisia, riippuen haluaako banaanista tai omenaista.
Mistäs tätä herkkua löytää ja mihin hintaan?No repäsin sinetin tästä.
Yllättävän savuinen 17 yo. Aavistus vanhan artun tuoksua, josta tykkään. Väri: kalpea valkoviini. Tämä olisi kyllä ollut kova 46% tai tynnyrivahvana. Tämä 40% on ehkä aavistuksen liian vesimäinen, helppo ja pehmeä harrastajan suuhun, mutta tämä savu on kyllä hieno. Yksi hienoimmista pitkään aikaan.
Kielen päälle ei anna kyllä mitään etu- tai takapotkua eikä alkoholin polte tunnu. Semi-pitkä jälkimaku. Maku vahvistuu alun jälkeen, ja suun täyttää savusauna. En usko, että kestää vettä niin empä sitä koita.
Vaikea sanoa onko tämä hintansa väärti, mutta itseä ei tällä hetkellä kaduta.
Slaintè
![]()
Omani tuli Ruotsista Systembolagetista, olikohan tämä 2099kr, eipä erityisen halpa. Uigeadalia oli tähtäimessä ostaa useampi pullo varastoon, mutta se oli loppu koko maasta.Mistäs tätä herkkua löytää ja mihin hintaan?
Whiskyfass toimittaa jälleen. Otin välillä muutaman talousviskin. Pois lukien toi Lagavulin
Juujärkkääkö nämä itse toimituksen tuon dhl:n kautta?
Suosittelen Laphroaigin PX caskia, myös siksi että on pääosin travel retail tuote.Viking loneltä pitäs joku viski ostaa ens viikolla, onko suosituksia? Savuiset maistuu parhaiten.
Kellään kokemusta Taiwanilaisesta Kavalan single malt triple sherry casket viskistä? Tuskin mitään kovin kallista mutta sain pullon lahjaksi.
Onko makunystyräni liian proletaariset, kun en maistelussa erottanut viskejä toisistaan vaan kaikki maistui tasaisen hyvälle![]()
Nyt on maistettu ja ihan hyvää oli. En oo erikoisesti viskimiehiä mut kyllähän tota särpi ja pehmeää oli 30e tärpätteihin verrattuna.Alkosta olisi saanut aikanaan eli hintaan 89.98 €/0.7l ( 128.54 €/l)
Kavalan Triple Sherry Cask Single Malt - viskit - Taiwan - Viinikartta.fi
Nyt on maistettu ja ihan hyvää oli. En oo erikoisesti viskimiehiä mut kyllähän tota särpi ja pehmeää oli 30e tärpätteihin verrattuna.
Näin se varmasti menee. Voisin kuvitella että konjakki menee samaan kategoriaan mutta en ole niin perehtynyt sen(kään) valmistukseen.Yksi suomalaisvalmistaja kertoili, että jos osaat tehdä hyvää viskiä, niin sitten muissa alkoholituotteiden teossa ei ole ongelmia. Siis aloittivat ensin viskin teolla.
Tislaamokiertueet ovat hauskoja. Ensin keitetään puuro, sitten se tislataan 1-3 kertaa ja tislauksen alku- ja loppuosa kierrätetään, vain keskiosa jatkaa matkaansa. Lopulta se valmis tisle päätyy tynnyriin. Tynnyreitä on sitten vaikka minkälaisia ja niistä tulee se viskin aromi. Hätäisimmät ottavat viskin ulos tynnyristä 3 vuoden päästä (siinä vaiheessa Skotlannissa sitä saa kutsua vasta viskiksi).Näin se varmasti menee. Voisin kuvitella että konjakki menee samaan kategoriaan mutta en ole niin perehtynyt sen(kään) valmistukseen.
Oon kerran ollut Teerenpelin tislaamokierroksella ja viskimaistajaisissa. On ihan avaava kokemus ja tottahan se on että tynnyrillä on iso osuus makuun. Kiva ostaa tynnyrillinen viskiä jonka saa joskus 12 vuoden kuluttua nautittavaksiTislaamokiertueet ovat hauskoja. Ensin keitetään puuro, sitten se tislataan 1-3 kertaa ja tislauksen alku- ja loppuosa kierrätetään, vain keskiosa jatkaa matkaansa. Lopulta se valmis tisle päätyy tynnyriin. Tynnyreitä on sitten vaikka minkälaisia ja niistä tulee se viskin aromi. Hätäisimmät ottavat viskin ulos tynnyristä 3 vuoden päästä (siinä vaiheessa Skotlannissa sitä saa kutsua vasta viskiksi).
Tuo alkupuurosta tullut tislaukseen etenevä litku haisee muuten aivan sahdilta.
Itsellä on Tampereen Teerenpelin ViskiCubesta yksi osuus (6 litraa). Pitäisi valmistua täksi jouluksi. Mielenkiintoisinta on ollut, kun joka vuosi on tuotetta päässyt maistamaan. Mielenkiintoisesti makuprofiili kehittyy.Oon kerran ollut Teerenpelin tislaamokierroksella ja viskimaistajaisissa. On ihan avaava kokemus ja tottahan se on että tynnyrillä on iso osuus makuun. Kiva ostaa tynnyrillinen viskiä jonka saa joskus 12 vuoden kuluttua nautittavaksi![]()