Viskit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ogram
  • Aloitettu Aloitettu
  • Avainsanat Avainsanat
    viski
Kaapista löytyy jonkunlaisella kirjolla skotteja eri tislaamoilta, osalta eri pullotteita ja tynnyrivahvuisia. Mm. Aberlour, Glenfarglas, Glenlivet, Glendronach, Bruichladdich, Balvenie, Ardbeg ja Laphroaig. Tämä nyt tuohon alustukseksi, että makua saa ja pitääkin olla.

Jenkkiviskit on kokematta oikeastaan täysin, pl. jotain junnuiän Jim Beam ja Jack Daniels sekoiluja lukuunottamatta. Mad Menin myötä piti testata Old Fashioned. Pari tummaa sokeripalaa, tilkka vettä, angostuura bitteriä normi&appelsiini, appelsiinkuorta ja iso jääplaja sekä 6cl bourbonia. Viski ja New York sourit tuli myös testattua. Hommasin tähän Makers Markin perus potun. Muistin ihan oikein. Bourbonit ja ruisviskit (hankin joskus jätkien viikonlopulle pari eri Helsinki Whiskeyn Rye pullotetta) eivät oikein istu omaan makupalettiin. Itseasiassa noista Helsingin Rye pulloista ei välittänyt oikein kukaan, vaikka muuten uppoaa monet eri viskit. Niissä tökkii joku, ehkä jälkimaussa, mutten oikein osaa sanoa että mikä. Bourbonit ja Ryet ne ovat lähes ainoita alkoholijuomia, mitkä aiheuttavat takapotkun. Ja se ei johdu itse alkoholista. Itselle ei myöskään maistu mikään alkoholi, varsinkaan värillinen, kolan kera. Ei myöskään spiced rommit. Näissäkin sitä takapotkun tuntua.

Tokihan tuo Makers Mark upposi Old Fashionedissa, kuka sitä hyvää alkoholia pois heittää :) Mutta kysymys kuuluukin, ovatko kaikki bourbonit paletiltaan lähes samanlaisia, vai löytyykö näistä paljonkin eroja ja olisiko joku hyvä valinta Old Fashionedille? Jossain suositeltiin Elijah Craig Small Batchia, harmi kun ei ollut lähi alkosta testiin.
 
Viimeksi muokattu:
Kaapista löytyy jonkunlaisella kirjolla skotteja eri tislaamoilta, osalta eri pullotteita ja tynnyrivahvuisia. Mm. Aberlour, Glenfarglas, Glenlivet, Glendronach, Bruichladdich, Balvenie, Ardbeg ja Laphroaig. Tämä nyt tuohon alustukseksi, että makua saa ja pitääkin olla.

Jenkkiviskit on kokematta oikeastaan täysin, pl. jotain junnuiän Jim Beam ja Jack Daniels sekoiluja lukuunottamatta. Mad Menin myötä piti testata Old Fashioned. Pari tummaa sokeripalaa, tilkka vettä, angostuura bitteriä normi&appelsiini, appelsiinkuorta ja iso jääplaja sekä 6cl bourbonia. Viski ja New York sourit tuli myös testattua. Hommasin tähän Makers Markin perus potun. Muistin ihan oikein. Bourbonit ja ruisviskit (hankin joskus jätkien viikonlopulle pari eri Helsinki Whiskeyn Rye pullotetta) eivät oikein istu omaan makupalettiin. Itseasiassa noista Helsingin Rye pulloista ei välittänyt oikein kukaan, vaikka muuten uppoaa monet eri viskit. Niissä tökkii joku, ehkä jälkimaussa, mutten oikein osaa sanoa että mikä. Bourbonit ja Ryet ne ovat lähes ainoita alkoholijuomia, mitkä aiheuttavat takapotkun. Ja se ei johdu itse alkoholista. Itselle ei myöskään maistu mikään alkoholi, varsinkaan värillinen, kolan kera. Ei myöskään spiced rommit. Näissäkin sitä takapotkun tuntua.

Tokihan tuo Makers Mark upposi Old Fashionedissa, kuka sitä hyvää alkoholia pois heittää :) Mutta kysymys kuuluukin, ovatko kaikki bourbonit paletiltaan lähes samanlaisia, vai löytyykö näistä paljonkin eroja ja olisiko joku hyvä valinta Old Fashionedille? Jossain suositeltiin Elijah Craig Small Batchia, harmi kun ei ollut lähi alkosta testiin.
Mad Men katottu ainakin 5 kertaa ja tietenkin nautittu Old Fashioned -drinkkejä Don Draperin kanssa, heh. Omaan makuun taipuivat LOT 40 Canadian Rye ja Woodford Reserve.
 
Highland Park Hjärta 12yo 58,1% auki näin kinkunpaiston lomassa. Korkki ehtinyt vähän kuivahtamaan kun pullotusvuosi 2009. Korkkistashista löytyi kuitenkin HP:n korkkeja useita joten hätä ei tämän näköinen.
On tämä vaan kova viski edelleen ja onneksi mielikuvat eivät olleet ajan kullittamia. Tynnyrikypsytys pitäisi olla identtinen kuin HP:n 12yo 40% -peruspullotteen eli 20% first fill sherry:ssä.

1000020240.jpg
 
Highland Park Hjärta 12yo 58,1% auki näin kinkunpaiston lomassa. Korkki ehtinyt vähän kuivahtamaan kun pullotusvuosi 2009. Korkkistashista löytyi kuitenkin HP:n korkkeja useita joten hätä ei tämän näköinen.
On tämä vaan kova viski edelleen ja onneksi mielikuvat eivät olleet ajan kullittamia. Tynnyrikypsytys pitäisi olla identtinen kuin HP:n 12yo 40% -peruspullotteen eli 20% first fill sherry:ssä.

1000020240.jpg
Blandasitko vai menikö ihan raakana?
 
Blandasitko vai menikö ihan raakana?
Sekä, että. Aina täytyy tosin maistaa raakana ensin. Kestää kyllä vettä tämä tuote. Laimennus jännästi vähentää makeutta ja tuo enemmän pippurisia piirteitä ja ytyä.
No nyt! Kunnon tavaraa.:love: Minkälainen makuprofiili?
Pitäiskö sanoa kliseisesti jouluisia makuja. Sherryjyrä, tosin olematta sherrypommi. Tummaa suklaata, rusinaa. Makeutta. Sanoisin, että tämä vie 10-0 nykyistä 18-vuotiasta HP:ta vaikka siinäkään suuremmin mitään vikaa ole varsinkaan tax-free -versiossa.
 
Täällä otin just graavilohen esiin, liittyy viskiin siten että 2 ruokalusikallista Ardbeg Uigeadailia vietti aikaa lohen kanssa. Ja onnistui.:thumbsup:
1000048543.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 489
Viestejä
4 553 849
Jäsenet
74 993
Uusin jäsen
hollow

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom