Virallinen® Tsättithreadi

Rene

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.08.2019
Viestejä
41
Kuis kauan menee ennen kuin pääsee testailemaan palstan ominaisuuksia?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 154
Tulipas naurettua, rupesin kattelemaan että mites tuo kotipizzan tilaus homma toimii niin toinen paikallinen (läheisen nesteen lisäksi) laittanu lapun luukulle jo toukokuussa, muistan varmasti väärin mutta oliko joskus joulukuussa kun avasi tjsp.
No eipä ihmekkään, lähellä 2 karvakänttylää jossa paljon paremmat ruuat ja hinnat ja about naapurissa poncho villa.
Ois pitäny kyllä vetää vetoa tuosta ettei vuotta pitempään tule kestämään. Oh well.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
248
Miksi toimeentulotukea saaville edes maksetaan veronpalautuksia, kun kela imee ne samantien pois?
 
Liittynyt
14.03.2019
Viestejä
389
Oonko ainoo, joka rakastu Britney Spearsiin sen Hit Me Baby One More Time -biisin aikoihin?

Ja rupeannu inhoomaan sitä sen pillun vilauttelun/avioliiton sen taustatanssijan kanssa/1pv:n avioliiton (vai oliko jopa alle 24h)/lapsen roikottamisen parvekkeen ulkopuolla (muistaakseni)/tjms.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 154
Huomenna vois käydä yrittämässä katsastaa Tojotan... Paskaako yrittää, kyllä se läpi menee, tylsä ja paska ajettava mutta ei tossa mitään vikaa koskaan ole ollu.
Sen verran ripulinen laitos että ei edes haittais vaikka seuraavaa autoa pitäisikin laittaa :D
 

Chloe

Mestari
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 248
Yhtä perseestä joka kerta kun laittaa puhtaan Windowsin, ei itse asennus vaan tämä päivitysten lataaminen..
 

Brainsome

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.08.2019
Viestejä
714
Oonko ainoo, joka rakastu Britney Spearsiin sen Hit Me Baby One More Time -biisin aikoihin?

Ja rupeannu inhoomaan sitä sen pillun vilauttelun/avioliiton sen taustatanssijan kanssa/1pv:n avioliiton (vai oliko jopa alle 24h)/lapsen roikottamisen parvekkeen ulkopuolla (muistaakseni)/tjms.
Oli se sillon kyllä ihan vetoava, mutta toisaalta jotenkin liian muovinen tai ehkä ainakin tuotteistettu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 439
CELL Metabolism -tiedelehden uusin numero esittelee erikoisen tapauskertomuksen.

Nuori kiinalaismies muutti Australiaan opiskelemaan vuosituhannen alussa. Yhtäkkiä hän alkoi tulla usein humalaan, selittämättömästä syystä.

Nyt voisi ajatella, että mies yritti peitellä käyneensä kosteissa opiskelijabileissä. Ensimmäinen outo humaltuminen tapahtui kuitenkin päivänä, jolloin mies ei ollut juonut muuta kuin hedelmämehua.

Tilanne paheni. Miehelle alkoi tulla kerran kuussa mystisiä humalatiloja ilman, että hän olisi nauttinut tippaakaan alkoholia. Mies saattoi yllättäen pärähtää aivan kaatokänniin ja jopa sammua.


EPISODIT toistuivat niin usein, että miestä alettiin epäillä kaappijuopoksi ja hän sai potkut töistä. Hän oli useita kertoja sairaalahoidossa ja palasi lopulta vuonna 2011 takaisin Kiinaan.

Kotona miehen äiti seurasi poikansa vointia ja puhallutti tätä säännöllisesti. Miehen veressä saattoi yhtäkkiä olla huomattavia määriä alkoholia, vaikkei tämä varmasti ollut koskenut viinaan. Erikoista oli, että hän saattoi tulla känniin juotuaan vain muutaman lasillisen limonadia. Pahimmillaan mies saattoi olla aterian jälkeen neljän promillen humalassa.


Oireyhtymästä kärsivien suolistossa pulputtaa biologinen kiljusammio, joka aktivoituu erityisesti sokeri- ja hiilihydraattipitoisesta ruoasta.

Nämä oireet viittasivat hyvin harvinaiseen oireyhtymään, jossa suolistossa olevat hiivat ja mikrobit käyttävät ravintoa alkoholiksi.

Englanniksi termi on auto-brewery syndrome, jonka voisi suomentaa vaikka panimo-oireyhtymäksi. Oireyhtymästä kärsivien suolistossa pulputtaa siis biologinen kiljusammio, joka aktivoituu erityisesti sokeri- ja hiilihydraattipitoisesta ruoasta.

TÄLLAISIA tapauksia on havaittu Japanissa jo vuosikymmeniä sitten. Japanilainen ruokavalio on riisivoittoinen ja siis hyvin hiilihydraattipitoinen, ja joillakin harvoilla henkilöillä tietyt suolistossa elävät hiivat käynnistävät poikkeuksellisen voimakkaan käymisreaktion.

Ihminen tulee siis humalaan pelkästä ruoasta. Ennen pitkää tämä johtaa maksan vaurioitumiseen kuten alkoholisteillakin.


Japanissa oireyhtymän aiheuttajaksi paljastuivat suolistossa elävät Candida-hiivat. Niinpä tarinamme kiinalaismiestä yritettiin ensin hoitaa hiivalääkkeillä. Ne eivät tepsineet.

ULOSTENÄYTTEISTÄ nähtiin, että alkoholia miehen suolistossa tuottikin eräs bakteeri, Klebsiella pneumoniae. Se on yleinen ja terveellä ihmisellä harmiton pöpö, mutta miehellä oli bakteerista erikoisia kantoja. Suolistobakteerit saattavat normaalistikin tuottaa hieman alkoholia, mutta maksa kykenee poistamaan sen elimistöstä.

K. pneumoniae oli kuitenkin vallannut miehen elimistön niin, että nämä pöpöt kattoivat 19 prosenttia miehen koko suolistobakteeristosta. Niitä oli 900 kertaa niin paljon kuin tavallisesti. Bakteerit myös tuottivat alkoholia häkellyttävän tehokkaasti. Kerrankin tutkimuksen aikana bakteerit pulputtivat mieheen niin paljon alkoholia, että se vastasi 15 viskilasillisen juomista.

”Yllätyimme, että bakteerit voivat tuottaa näin paljon alkoholia”, miestä hoitanut ja tutkimusta johtanut tohtori Jing Yuan kertoo The Atlantic -lehdessä.

Kuvauksissa nähtiin, että miehen maksa oli rasvoittunut ja vaurioitunut. Miehellä todettiin ei-alkoholiperäinen rasvamaksa, nafld, ja steatohepatiitti, maksasolujen tulehdusreaktio, nash.

Sokerin muuttuminen alkoholiksi elimistössä koskettaa vain hyvin pientä määrää ihmisiä, jotka kärsivät ei-alkoholiperäisestä rasvamaksasta.

MIES pantiin tehohoitoon. Tutkijat selvittivät, millainen yhteys tällä K. pneumoniae -bakteerilla mahdollisesti olisi ei-alkoholiperäisen rasvamaksan kehittymiseen. He tutkivat ulostenäytteitä 43:lta rasvamaksasta kärsivältä kiinalaiselta ja vertasivat niitä 48 terveen koehenkilön ulostebakteeristoon.

Kävi ilmi, että 61 prosentilla rasvamaksaisista koehenkilöistä oli suolistossaan näitä samoja bakteerikantoja. Terveellä kontrolliryhmällä niitä löytyi vain kuudelta prosentilta.


Sitten oli jälleen laboratoriohiirten aika antaa panoksensa tieteen hyväksi.

Tutkijat siirsivät hiiriin kaikkein vahvimmin alkoholia tuottavia K. pneumoniae -kantoja, ja neljän viikon kuluttua näillä hiirillä olikin jo merkkejä maksavauriosta. Niiden maksa oli kärsinyt samalla tavoin kuin toisen ryhmän hiirillä, jotka olivat tämän ajan nauttineet alkoholia. Verrokkiryhmän hiiret nauttivat hiivaa ja sokeria ja säilyivät ennallaan.

”Tulokset ovat vakuuttavia.”

Tutkijat siirsivät bakteereja myös hiiriin, joiden luontainen suolistobakteeristo oli siivottu pois. Nämäkin hiiret saivat maksavaurioita bakteerinsiirron jälkeen. Lisäksi kun bakteereilla kyllästetyille hiirille annettiin vielä sokeria, niiden veren alkoholipitoisuus kohosi huomattavasti ja hiiret tulivat silminnähden humalaan.

Myös rasvamaksasta kärsivien koehenkilöiden vereen tuli alkoholia, kun heille annettiin glukoosia ja fruktoosia.

”NÄMÄ kokeet ovat huolellisesti tehtyjä ja tulokset ovat vakuuttavia”, kommentoi rasvamaksaan erikoistunut sisätautien erikoislääkäri Anna Marie Diehl kiinalaistutkimusta Science-lehdessä.

Sokerin muuttuminen alkoholiksi elimistössä koskettaa vain hyvin pientä määrää ihmisiä, jotka kärsivät rasvamaksasta, ja nimenomaan ei-alkoholiperäisestä rasvamaksasta. Voi myös olla, että näiden bakteerien läsnäolo elimistössä aiheuttaa alkujaankin maksan rasvoittumista, joskin tutkijat huomauttavat tämän vaativan vielä jatkoselvitystä.

Nyt tutkituista rasvamaksaisista läheskään kaikilla ei ollut näitä K. pneumoniae -bakteereita ulosteessaan. Todennäköistä on siis, että ei-alkoholiperäisen rasvamaksan taustalla jyllää useampi tekijä.

Tutkijat kuitenkin pohtivat, voisiko sokeriliuoksen ja promillemittarin avulla selvittää tietyistä rasvamaksapotilaista, onko heillä riski sairastua samankaltaiseen ei-alkoholiperäiseen steatohepatiittiin nashiin, josta kiinalaismieskin kärsi.


KIINALAISMIES voi nykyään hyvin. Viinabakteerit nujerrettiin suolistosta antibiooteilla. Potilas pantiin väliaikaisesti kokonaan sokerittomalle sekä hiilihydraatittomalle dieetille. Spontaani humaltuminen loppui, ja maksakin alkoi toipua. Kahden kuukauden jälkeen hän pääsi pois sairaalasta.

SUOMESSA rasvamaksa todetaan joka neljännellä aikuisella. Vyötärölihavuus on suuri riskitekijä, kuten tietysti myös alkoholinkäyttö. Keskivartalolihavista jopa 80 prosentilla maksa on rasvoittunut. Maksan rasvoittumista voi ehkäistä ja vähentää liikunnalla, ruokavaliolla ja terveillä elämäntavoilla.

Muutama lasi limonadia ja tavallinen ateria aiheuttivat miehelle neljän promillen humalan, syynä vääränlaiset suolistobakteerit

Jätän tämän vain tähän:think: Jos mietitään että tuollaisen pöpön voisi napata pillerimuodossa perjantaina, ja sunnuntaina ottaa antipillerin, niin melko halpaa ja mielenkiintoista voisi olla luvassa viikonloppuisin.
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
354
Piti taas suorittaa kukkakärpäsille myrkytys. Tyyristä lystiä kun se dödöpullon kokoinen Raid Kukka maksaa 5€.

Jospa olis viimeinen kerta tälle kaudelle, eivät taida enää ulkona selvitä :D
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
494
On kyllä loistava keksintö toi ruokakaupan kotiinkuljetus.
Nyt on jauhoja, makaronia, pakastin täynnä settiä, näkkileipää, kaikkee säilyvää yms ns. vitusti kaapissa.
Jos oikein laskeskelin noi paljon noi setit paino niin reilusti yli 50kg.
Kympin kuljetus. Ei paha.
Varsinkin kun tälleen just muuttaneena kaapeissa ei ollu muuta kun rätin jäljet ja pari kaljaa.
Miettii kun monella lapsiperheelläkin sitä safkaa yms vaan kuluu, ja aika melko vähissä jos meinaa sitä hyvää aikaakin yrittää viettää.
 

Chloe

Mestari
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 248
Tiedä onko uutuudenviehätystä, mutta VR-lasit on kyllä hienoin keksintö heti SSD:n jälkeen jonka voi PC:hen kytkeä.

Miksi toimeentulotukea saaville edes maksetaan veronpalautuksia, kun kela imee ne samantien pois?
Ulosottoon ne menee. :smoke:
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
712
On kyllä loistava keksintö toi ruokakaupan kotiinkuljetus.
Nyt on jauhoja, makaronia, pakastin täynnä settiä, näkkileipää, kaikkee säilyvää yms ns. vitusti kaapissa.
Jos oikein laskeskelin noi paljon noi setit paino niin reilusti yli 50kg.
Kympin kuljetus. Ei paha.
Varsinkin kun tälleen just muuttaneena kaapeissa ei ollu muuta kun rätin jäljet ja pari kaljaa.
Miettii kun monella lapsiperheelläkin sitä safkaa yms vaan kuluu, ja aika melko vähissä jos meinaa sitä hyvää aikaakin yrittää viettää.
Mistä saa kotiinkuljetuksen noin halvalla :O

Paikallisessa Prismassa muistaakseni n. 25 euroa ruokatilaus kotiinkuljetuksella. Kympillä jos sais niin vois ihan surutta pari kertaa kuussa tilata kuivatuotteet ja säilykkeet kotiin. Työmatkalla voisi sitten käydä (lähi)kaupasta lihat ja muut tuoretuotteet. Kylläpä helpottuisi elämä kummasti.
 

Brainsome

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.08.2019
Viestejä
714
Mistä saa kotiinkuljetuksen noin halvalla :O

Paikallisessa Prismassa muistaakseni n. 25 euroa ruokatilaus kotiinkuljetuksella. Kympillä jos sais niin vois ihan surutta pari kertaa kuussa tilata kuivatuotteet ja säilykkeet kotiin. Työmatkalla voisi sitten käydä (lähi)kaupasta lihat ja muut tuoretuotteet. Kylläpä helpottuisi elämä kummasti.
Fiksuruoka tai MatSmart?

Noista saat kuivatuotteet kympillä kotiin.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
494
Mistä saa kotiinkuljetuksen noin halvalla :O

Paikallisessa Prismassa muistaakseni n. 25 euroa ruokatilaus kotiinkuljetuksella. Kympillä jos sais niin vois ihan surutta pari kertaa kuussa tilata kuivatuotteet ja säilykkeet kotiin. Työmatkalla voisi sitten käydä (lähi)kaupasta lihat ja muut tuoretuotteet. Kylläpä helpottuisi elämä kummasti.
Citymarketista itelle natsas ton K-ruoka sivun kautta. K-Ruoka.fi – Kauppasi verkossa
Osotteen perusteella näkee onko kuljetusalueella.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 825
Tuli tässä tarkastettua veroprosenttiani ja huomasin maksaneeni turhan korkealla rosentilla, Joulukuussa tulee palkka mukavan matalalla rossalla :geek:
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
894
Lomat lusittu, unirytmi paskottu. Hyvä palata siis töihin huomenna.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
293
Äh, yritän päästä nukkuun, meni hermo tänää yhtee ihmisee ja ny kierroksilla joten hankala mennä pitkälleen. Helkatti.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
104
Katsot uudelleen jo aiemmin katsomasi youtube-pätkän, joka mielestäsi ei ole kovin vanha. Huomaat, että video on julkaistu jo 5 vuotta sitten. Tajuat siinä samalla, että olet tuijottanut noita videoita aika helvetin kauan. Olenko ainoa, jolle herää nämä fiilikset aina välillä?
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
293
Katsot uudelleen jo aiemmin katsomasi youtube-pätkän, joka mielestäsi ei ole kovin vanha. Huomaat, että video on julkaistu jo 5 vuotta sitten. Tajuat siinä samalla, että olet tuijottanut noita videoita aika helvetin kauan. Olenko ainoa, jolle herää nämä fiilikset aina välillä?
Et ole. :D
 

Chloe

Mestari
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 248
Katsot uudelleen jo aiemmin katsomasi youtube-pätkän, joka mielestäsi ei ole kovin vanha. Huomaat, että video on julkaistu jo 5 vuotta sitten. Tajuat siinä samalla, että olet tuijottanut noita videoita aika helvetin kauan. Olenko ainoa, jolle herää nämä fiilikset aina välillä?
Pusket ajatukseni sanoiksi kun mietin "uutta" AVGN videota. :D
 

Chloe

Mestari
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 248
Kaikkea sitä. :D

VR lasit meinasin nukahtaa tylsyyteen joka johtu tylsyydestä. Yo dawg..
 

cl0

Liittynyt
14.02.2018
Viestejä
160
Nivalan halpa-hallissa näköjään ajatellaan että repun kantajat ovat automaattisesti varkaita. En ehtinyt olla kaupassa kuin muutaman minuutin ja heti tuli joku myyjä sanomaan että tänne ei saa tuoda reppua. Totesin että kauppa ei sitä voi estää, vastauksena oli hämmästynyt ilme ja sana "Aijaa".
Muutaman minuutin päästä olin kassalla pakkaamassa tavaroita reppuun jolloin myyjä keksi pyytää repun avaamista.

Kun myyjä oli työntämässä kättään reppuun katsoin aiheelliseksi varoittaa että et saa kopeloida asiakkaan yksityisomaisuutta.

Olen mennyt repun kanssa ties kuinka moneen kauppaan mutta tuo HH on ensimmäinen jossa asiasta tullaan valittamaan. Muissa kaupoissa saa mennä ihan rauhassa kassan läpi ilman että reppuni kiinnostaa ketään.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
293
Nivalan halpa-hallissa näköjään ajatellaan että repun kantajat ovat automaattisesti varkaita. En ehtinyt olla kaupassa kuin muutaman minuutin ja heti tuli joku myyjä sanomaan että tänne ei saa tuoda reppua. Totesin että kauppa ei sitä voi estää, vastauksena oli hämmästynyt ilme ja sana "Aijaa".
Muutaman minuutin päästä olin kassalla pakkaamassa tavaroita reppuun jolloin myyjä keksi pyytää repun avaamista.

Kun myyjä oli työntämässä kättään reppuun katsoin aiheelliseksi varoittaa että et saa kopeloida asiakkaan yksityisomaisuutta.

Olen mennyt repun kanssa ties kuinka moneen kauppaan mutta tuo HH on ensimmäinen jossa asiasta tullaan valittamaan. Muissa kaupoissa saa mennä ihan rauhassa kassan läpi ilman että reppuni kiinnostaa ketään.
no kuhan ny yrittävät vähentää tappioita, näpistelijöitä on nykyää nii vitusti, ettei niitä ulkonäöltä kyllä tunnista. Vähä tollanen 1st world problem tuo kyllä.
 

cl0

Liittynyt
14.02.2018
Viestejä
160
no kuhan ny yrittävät vähentää tappioita, näpistelijöitä on nykyää nii vitusti, ettei niitä ulkonäöltä kyllä tunnista. Vähä tollanen 1st world problem tuo kyllä.
Kaipa tuo näpistely on sitten niin iso ongelma juuri tuolla Nivalan Halpa-Hallissa, monissa muissa Halpa-Halleissa ei näytä ketään kiinnostavan vaikka menen repun kanssa sinne tänne. Toisaalta taidan myös olla oikein varkaan esikuva kun mustiin vaatteisiin pukeutuneena kannan vielä isoa reppua mukana.

No eipä tuolla Nivalan Halpa-Hallissa tarvi käydä muutenkaan kovin usein, että ei ole iso ongelma vaikka tuo nyt aina harmittaakin.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
293
Jos en väärin muista ni Tampereen motonetissä on kans lokerikot mihi pitäs reput jättää.
 

cl0

Liittynyt
14.02.2018
Viestejä
160
Tuli ajettua tuota Sievin ja Kalajoen välistä Rautiontietä ja kyllähän tuo on vähän masentava tie minkä varrella näkyy hyvin maaseudun autioituminen. Joka puolella on asumattomia omakoti ja maataloja joista osa oli vielä 5 vuotta sitten ihan asuttuja. Rautiosta on loppunut 5 vuoden sisällä koulu ja kahvila, ja muutenkin koko kylässä on siellä täällä autiotaloja. Kahvila ja koulu odottavat tietääkseni jo purkamista, tuskin ovat enää kauaa pystyssä.

Ja varmasti vastaavia teitä on Suomi täynnä.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
260
Kajaanissakin motonetissä vastaavat lokerikot, repuille ja kypärille
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
94
IHANA PÄIVÄ mutta eilen kyllä vitutti. Sairastin munuaissyövän joka leikattiin vuosisitten. Nyt kävin seurantakuvauksissa ja eilen tuli sähköpostiin ilmoitus että HUS:silta tulee postia. Kävin omapostissa viestin lukemassa ja siellä oli vain käyntiaikavarattu mun urologille joka syövän leikkasi. Sydän hyppäsi jo kurkkuun että onko se vittu perkele uusiutunut. Oma kanssa ei ollut radiologin launtoa. Kovin asia eilen huoletti.

Tänään aamulla kun katsoin oma kantaa odotti radiologin lausunto minua. Kaikki hyvin! AH miten ihana päivä.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
331
Mitä toi valkonen aine on? Videossa sanotaan että se on lasivillaa, mutta en oo koskaan Suomessa nähny lasivillaa tuollasena höttönä, joka lentää veke ku joku aivastaa. Puhallettu lasivillakin on varsin tiivistä eristettä, jos nyt oikein muistan.

villa.JPG

Video alkaen siitä kohtaa missä tuota höttöä alkaa näkymään:

 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 825
Mitä toi valkonen aine on? Videossa sanotaan että se on lasivillaa, mutta en oo koskaan Suomessa nähny lasivillaa tuollasena höttönä, joka lentää veke ku joku aivastaa. Puhallettu lasivillakin on varsin tiivistä eristettä, jos nyt oikein muistan.Video alkaen siitä kohtaa missä tuota höttöä alkaa näkymään:

Ettei olisi fiberglass kyseessä, mikä muistuttaa hieman enemmän videon tavaraa ja on ymmärtääkseni eri aine? :think:
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 825
Heh, youtube alkanut avaamaan videosivuja siten, että sivulla ei ole mitään, pelkästään videosta tuleva ääni, kun alkaa autoplayna rullaamaan. joutuu välillä avaamaan uuden välilehden, että saa sen halutun videon näkymään myös.

e. näköjään tekee samaa myös muuallakin, näköjään taustaväri on ainoa mikä näkyy sivun muuten ollessa tyhjä :eek: ei ollutkaan youtuben puolen ongelmia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
90 269
Viestejä
1 847 876
Jäsenet
39 197
Uusin jäsen
EisAce

Hinta.fi

Ylös Bottom