Vinyyli, eli lp

Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
1 541
soittimet. 2 teknaria. levyjä en viitsi myydä
Helpointa on varmaan myydä audioliikkeeseen missä myydään käytettyjä soittimia. Eivät ne tosin ihan hirveitä summia taida maksaa.

Saat enemmän rahaa jos laitat ilmoituksen tori/huutonet, musiikkiforumit tai vaikka techbbs kauppapaikalle, myynnissä tosin voi mennä aikaa.
 
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 052
No riippuu mitä siltä soittimelta nyt haluaa, jos ulkonäkö nyt on ainoa asia mikä kiinnostaa niin sitten se on sama mihin ne rahansa tunkee.

Edit:
Se vinyylisoitin kun ei ole verrattavissa CD-soittimeen, joissa se maksettava lisähinta harvemmin kuuluu äänenlaadussa toiston suhteen. Unohtamatta kaikkea muuta jännää mitä noihin vinyylisoittimiin liittyy, jos nyt sitä haluaa vähänkään enemmän käyttää.
Mulla on ollut muutama halvempi soitin käytössä ja molemmat ovat hajonneet käytössä.

Tuon tyylinen satasen maksanut soitin hajosi vuodessa, 200€ maksava pro-ject elemental kesti pari vuotta.

Nyt on käytössä pro-ject debut carbon (460€), joka on kestänyt käyttöä yhtä kauan kun nuo kaksi yhteensä.

Suosittelisin katsomaan audiokauppojen käytettyjä levysoittimia, saat samalla rahalla parempaa vastinetta rahalle. 100-200€ saa ihan hyvän käytetyn levysoittimen.

Enemmän rahaa levyihin menee, 10 levyä maksaa jo 200€.
Mitä nyt kattelin noita laadukkaampia vehkeitä, niin Rege Planar 1 olisi myös ihan hienon näköinen soitin, mutta sitä varten pitäisi ostaa sitten vahvistin ja kaiuttimiinkin menee rahaa jos hyvät ostaa. Kai se vaan sitten menee niin, että hyviin hi-fi-laitteisiin täytyy kaivaa kuvetta. Taidan vielä toistaiseksi jättää ostohousut vaatekappiin, sen verran hintava investointi että onko loppujen lopuksi tarvetta moiselle. Niitä Roadstarin halppissoittimia kattelinkin vaan kun ovat suhteellisen halpoja mutta kuitenkin hienon näköiset.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
774
Itse en levysoitinta edes suunnittelisi ennen kuin vahvistin ja kaiuttimet on hommattuina.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 921
Käytettyä voi myös harkita. Mulla on useampi levari joista tällä hetkellä sorvin virkaa ajaa Nikko Delta DL-1. Ostin sen pari vuotta sitten huimaan 60e hintaan ja paikoillaan oli (on edelleen) käytännössä upouusi Audio Technica AT-92E.

Eipä tuo pahalta kuulosta:
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 133
Käytettyjä kannattaa kyllä harkita. Alle 200€ hintaluokassa käytetyn kanssa saa paljon enemmän vastinetta rahalleen...
Esimerkiksi tuossa näyttäisi olevan Philips AF 887 Mark II?
Levysoitin philips, Porvoo
Käsittääkseni kelluva lautanen hihnavedolla ja kvartsilukolla mikä on vähän erikoisempi hihnavetoisessa. Taitaa tuossa automaagi palautuskin olla.
40€ hintaan ei yhtään hassumpi.

Itselläni JVC QL-A5 (semi-auto, suoraveto kvartsilukolla) OM 5E rasialla.
Levari tuli äidiltäni käytännössä poiskantohintaan vuosi takaperin kun hän ei sitä käyttänyt käytännössä koskaan (hänelle se oli jäänyt aiemmasta suhteesta).
Rasian ostin Thakkerilta näköjään 7 vuotta sitten ja ilmeisesti jostain tarjouksesta kun maksoi reipas pari kymppiä.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 286
Aski ja neula ei sitten ole mitään ikuisuustavaraa - tuntimäärä on yllättävän pieni kuuntelussa. Tietenkin jos kuuntelee vain satunnaisesti vs. vinyyli ykkösformaattina, nìin tuota murhetta ei ole.
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
1 541
Itse en levysoitinta edes suunnittelisi ennen kuin vahvistin ja kaiuttimet on hommattuina.
Jos haluaa perus soittimen, Pro-Ject JukeBox malleissa on vahvistin sisäänrakennettuna, tarvii pelkästään kaiuttimet. (Saa ostettua pelkän laitteen tai kaiuttimien kanssa pakettina)

Rca liitäntä löytyy myös jos on käyttöä vaikka cd soittimelle.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
227
Tulipa hommattua nyt muutaman askeleen parempi levysoitin. Entinen oli Philipsin suomessa 70 -luvulla tehty levy- kasetti- radio -yhdistelmä, jota käytin kuitenkin pelkästään levysoittimena. Syy paremman ostoon oli että Philipsissä ei ollu tarpeeksi jousia, jotka olisi pärjännyt hihnalle vetämisessä, ja sen vuoksi levylautanen osui pyöriessään runkoon. Toki tiesin tuon ostaessa 40e, että kyseessä ei ole paras vehje ikinä, mutta ostinkin sen siksi, etä kokeilen jaksanko innostua levyjen kuuntelemisesta.

Parempi ostettu kampe on JVC JL-A1 puoliautomaattisoitin 70-luvulta, maksoi huimat 80e. Kotona huomasin kuitenkin että loppukatkaisu ei toimi, ja kyllä se harmitti. Päätin kuitenkin avata kamppeen, ja katsoa josko sen voisi sörkkiä kuntoon. Siinä sitten katsoessa ja koneistoa liikuteltaessa huomasin että katkaisu toimii kyllä, mutta aktivoitumispiste on liian lähellä keskitappia.

Koneessahan sitten oli säätöruuvi, jolla loppukatkaisun aktivoitumispistettä pystyy säätämään. Nyt toimii laite täydellisesti, seuraavaksi varmaan pitäisi uutta/parempaa äänirasiaa miettiä siihen. Soitin itsessään on kyllä melko laadukkaan oloinen joka paikasta. Täytyy sanoa että mukavaa hommaa tuo levysoittimien rassaus on kyllä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
215
Leyvsoittimethan on siitä kivoja, että voi valita just kuinka paljon tai vähän automatiikkaa siihen haluaa. Jotkut tykkää ettei ole juuri mitään, toiset haluaa puoliautomaattisen ja joillekin ainoastaan täysautomaatti ajaa asiansa. Itselläni on Rega RP1 jossa ei ole mitään automatiikkaa, hyvin toimii tällaiselle satunnaiskuuntelijalle.

Hieman kyllä ihmetyttää yllä- ja edellisellä sivulla oleva keskustelu jossa tuntuu, että ulkonäkö on tärkeämpää kuin soittimen laatu. Kukin tyylillään tietysti, mutta jos haluaa sisustuselementin niin kyllä nyt kauniimpiakin esineitä kuin levareita löytyy siihen tarkoitukseen. Niistä alle 100e uutena maksavista ritsoista pysyisin hyvin, hyvin kaukana, ei ole kivaa kun 200g neulapainolla kyntää uuden älpyn piloille. Ja joo, tietoinen liioittelu tuon painon kanssa. Menee vaan äkkiä maku kivasta harrastuksesta jos pihistelee väärässä kohdassa ja joutuu sitten kuitenkin investoimaan kallimpaan (jos pettymyksestä pääsee yli). Tai huonompana vaihtoehtona voi todeta ettei LP nyt niin ihmeelliseltä kuulostakaan kun kuuntelee 50e soittimella blutooth-kajarin kautta. Tai noitten Roadstarien vai minkä lie olikaan sisäänrakennettujen kajareiden kautta :D Siinä lienee kuuntelunautinto samaa luokkaa kun Spotify puhelimesta ilman nappikuulokkeita.
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 927
Menny jotenkin tämmönen ketju ohi. Itellä ollu yli 8 vuoden ajan käytössä ite kunnostettu Lenco L75 Shuren M92E-rasialla (hätäostos, jonka sai kivijalasta heti mukaan, että pääsi testaamaan, mutta jäi kuitenkin pidemmäksi aikaa kiinni - jos nyt kohta sais senkin vaihdettua):
V2.jpg

Viime viikolla löyty mökkireissulla kirppikseltä 35€:lla Pioneerin PL-620 (vm. 80-81?), joka ois tarkotus huoltaa ja kunnostaa:
IMG_20200710_165243.jpg
Neula sökö - muuten pitäis pelittää, mutta avaan, putsaan ja rasvailen tuon kuitenkin.

Vaimokkeelta tuli noottia, että pöydällä nököttävästä vanhasta vahvarista ois syytä luopua, kun kuulokkeilla kuitenkin kuuntelen, joten RIAA-boksi on hankintalistalla myös. :D
 
Liittynyt
24.03.2019
Viestejä
666
Xenoblade chronicles definitive editionin mukana tullut levy.
Sai taas aikaiseksi pyyhkiä soittimesta pölyt ja laittaa myös vanhempia hankintoja soimaan.

 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 927
RIAA ja rasia pitäs tulla tänään postissa, ja projekti etenee. Vanhat rasvat on täysin jämähtäneet, mutta mekanismit toimii silti täysin. Iloinen yllätys oli, että joustinkumit oli ehjät, eikä tuolla muutenkaan mitään ikäviä ylläreitä ollut, perus pölyt ja liat, mutta kaikki toimintaan liittyvä täysin ehjää.

IMG_20200807_012928.jpg
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 927
Soitin kasassa ja automatiikkakin toimii. Ihan hyvältä näyttää;

IMG_20200810_044936.jpgIMG_20200810_044927.jpg
Kunnes laittaa pölysuojan paikalleen.. :rolleyes:
IMG_20200810_044955.jpg

Kannesta pitää hioa naarmut pois ja kiillottaa, pyörintänopeudet kaipaa pientä hieromista ja rasian kulmat on säädetty ~ kohdilleen, tarkemmat virittelyt tehdään, kunhan "viivotin" kotiutuu. Niin ja neulanpaino säädetty digivaa'alla 1.75g.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
121
Pöhnässä tuli ostettua muutama vuosi sitten "Pää Kii" artistin keikalta LP-levy Myrkkykäärme. Nyt muutama vuosi myöhemmin löysin SPR:n kirpputorilta LP-levysoittimen 5€ hulppeaan hintaan.

Seuraavaksi pitäisi katsella vahvistinta siihen (suosituksia?) sekä taidan varmaan hommata Turmion Kätilöiden Global Warning LP:n. Kyllä tossa LP:ssä on jotakin taikaa. :kippis:
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 927
Pöhnässä tuli ostettua muutama vuosi sitten "Pää Kii" artistin keikalta LP-levy Myrkkykäärme. Nyt muutama vuosi myöhemmin löysin SPR:n kirpputorilta LP-levysoittimen 5€ hulppeaan hintaan.

Seuraavaksi pitäisi katsella vahvistinta siihen (suosituksia?) sekä taidan varmaan hommata Turmion Kätilöiden Global Warning LP:n. Kyllä tossa LP:ssä on jotakin taikaa. :kippis:
Mikä laitos kysesssä? Laittele ihmeessä kuvia. :)
Neulat noissa (etenkin ton hintasissa) kirpparilöydöissä on täysin varmasti entisiä, eli sen, tai rasian vaihtoa suosittelen ehdottomasti ennen kuin ensimmäistäkään levyä sille laitat.

Vahvareista; jos ei halua roppakaupalla rahaa laittaa kiinni ja kuitenkin saada hyvää äänenelaatua, niin kannattaa metsästellä vanhoja viritinvahvistimia, joista löytyy suoraa "phono input"-liitäntä. Useimmissa vanhoissa vahvareissa on erinomaiset etuvahvistimet levysoittimelle ja käytettynä kirppikseltä tms. voi hyvinkin saada parilla-muutamalla kympilla laitteen, joka hakkaa 200€ pelkän RIAA-korjaimen 6-0.
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 927
Ja jos tulee tarve edulliselle RIAA:lle niin minulla on ollut jo vuosia tällainen käytössä: TCC TC-750
Tuo on kyllä pätevä, etenkin jos on tarvetta liittää jo olemassa olevan laitteistoon esim. kuulokesettiin. Modaamalla saa semmosen joka varmasti riittää 90% porukasta loppuiäksi. :thumbsup:
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 927
Ainiin. Vinkataanpa tännekin, jos joku muu kaipailee halpoja säädettäviä eristysjalkoja soittimelleen. Tommoset tilasin - laittelen rapsaa, kun tulevat; US $13.92 20% OFF|Newest 4pcs/sets Speaker Isolation Spikes Cones Feet Pads M6 Speaker Spike Feet Stand Adjustable Speaker Base Pads|Portable Speakers| - AliExpress
Ei tartte porailla tai ruuvailla kiinnittääkseen pohjaan ja pohjalevyjen alle aattelin laittaa joko kumi- tai huopatassut, ettei naarmuta pöytää. Räikeäthän nuo ovat, mutta ilmoituksen mukaan kuparia, jota tosin epäilen, mutta ajattelin pinnotteet poistaa ja katsoa miltä näyttää ja tarvittaessa sitten maalata.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
215
Pöhnässä tuli ostettua muutama vuosi sitten "Pää Kii" artistin keikalta LP-levy Myrkkykäärme. Nyt muutama vuosi myöhemmin löysin SPR:n kirpputorilta LP-levysoittimen 5€ hulppeaan hintaan.

Seuraavaksi pitäisi katsella vahvistinta siihen (suosituksia?) sekä taidan varmaan hommata Turmion Kätilöiden Global Warning LP:n. Kyllä tossa LP:ssä on jotakin taikaa. :kippis:
Suosittelen lämpimästi varmistamaan neulapainon ja vaihtamaan neulan ja/tai rasian ennenkuin raavit tuolla löydöllä levysi pilalle.

Vahvistimeksi käy mikä tahansa missä on phono-liitäntä ellet sitten halua hankkia erikseen RIAA-korjainta siihen väliin. Joissakin malleissa on myös sisäänrakennettu RIAA jolloin sen voi kytkeä mihin tahansa RCA-tuloon vahvistimeen.
 
Liittynyt
24.03.2019
Viestejä
666
Kun vuonna 2017 ostin lp soittimen niin oletin sen olevan joku ohi menevä villitys, mutta edelleen tulee ostettua kaikki kiinnostavat albumit vinyylillä.
Viimeisimpänä lokakuun lopussa julkaistu cradle of filthin existence is futile ja seuraavaksi sitten uusi arch enemy jos se vinyylillä vaan julkaistaan.
On noiden levyjen käsittelyssä kuitenkin ihan eri fiilis mitä cd levyjen kanssa ja kansitaidekin pääsee kunnolla esille.
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
723
Joskus 2008 vuoden tienoilla tuli myytyä kaikki 1500 kpl cd-levyjä ja siirryttyä täysin pelkkään vinyyliin. Toki ennen sitäkin olin tietyt genret vinyylinä hommannut. Nykyisin vinyylejä löytyy rontti 1500 kpl eikä hetkeäkään ole kaduttanut. Tämän päivän ongelma on vain tolkuttomat jonot vinyylitehtailla ja karmiva hinnannousu viinyylien suhteen. Nykyisin on normaalia että vinyyli maksaa helposti 30-45€.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 663
Nykyisin on normaalia että vinyyli maksaa helposti 30-45€.
Hinnat on kyllä kalliita, kun vertaa cd-levyihin tai suoratoistopalveluihin. Ei omilla tuloilla (ja menoilla) kovin montaa levyä vuodessa tule ostettua. No, läjän käytettyjä tilasin äskettäin taas.

Mielenkiinnosta kaivelin netistä vinyylien vanhoja hintoja ja ajoin niitä tilastokeskuksen muuntimen läpi. 70-luvulla lp:t maksoi suhteessa nykyrahaan vähän reilut 30€. Ja 80-luvulla n. 20€. Eli 70-luvun hinnoissa mennään.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 868
Onhan rahan arvokin muuttunut.
Sitten jos on vinyyli alkuperäis painos, ja hyväkuntoinen käytettykin
lätty maksaa maltaita ja mansikoita.Mutta kuitenkin vinyyli on äänitteiden kunkku.
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
723
Nojoo mutta siis tämä hintojen nousu on tapahtunut tässä ihan viimeisen parin vuoden aikana. Siitä levy-yhtiötkin on pelotelleet. Huono homma muutenkin tiukilla olevien kivijalkakauppojen suhteen. Pienet levy-yhtiöt toki pystyy vielä pitämään hinnat siinä 20e tietämillä niin että käteen jää hyvinkin massia. Sit aiempi normaali eli noin 25 euron levyjäkin saa vielä mut niistä suuri osa on noussut sinne 30-35e hintoihin joka sit karsii jo osan ostajista.

Alkuperäispainokset toki sitten eri. Ja muutenkin tietyt käytetyt ajalta jolloin vinyylipainokset oli pieniä. Esim oman hyllyn arvokkaimmat levyt (200-400e luokkaa) löytyy yllättäen juuri 2000-luvun alkupuoliskolta.

Mut täs esimerkki hintojen noususta: Yhdeltä bändiltä tuli uusintapainokset vinyylinä. Jokainen uusintapainos maksoi uutena 45e. En ostanut ainuttakaan. Jos taas levy olis maksanut 25e niin olisin varmasti ostanut bändin kaikki 5 albumia. Tämä esimerkkinä näistä valtavista hinnannousuista. Luulisin että muutkin toimii vastaavalla tavalla. Itse ainakin rakastamiltani bändeiltä haluun sit ostaa ne kaikki levyt mut en mihin tahansa hintaan. Yks tai kaks valittua albumia viidestä vaan vituttais, heh. Nojoo, pointti on että luulis levy-yhtiönkin häviävän tämmösessä et hinnoittelevat asiakkaita paljon pois tällä tavalla.
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
1 927
Nojoo mutta siis tämä hintojen nousu on tapahtunut tässä ihan viimeisen parin vuoden aikana. Siitä levy-yhtiötkin on pelotelleet. Huono homma muutenkin tiukilla olevien kivijalkakauppojen suhteen. Pienet levy-yhtiöt toki pystyy vielä pitämään hinnat siinä 20e tietämillä niin että käteen jää hyvinkin massia. Sit aiempi normaali eli noin 25 euron levyjäkin saa vielä mut niistä suuri osa on noussut sinne 30-35e hintoihin joka sit karsii jo osan ostajista.

Alkuperäispainokset toki sitten eri. Ja muutenkin tietyt käytetyt ajalta jolloin vinyylipainokset oli pieniä. Esim oman hyllyn arvokkaimmat levyt (200-400e luokkaa) löytyy yllättäen juuri 2000-luvun alkupuoliskolta.

Mut täs esimerkki hintojen noususta: Yhdeltä bändiltä tuli uusintapainokset vinyylinä. Jokainen uusintapainos maksoi uutena 45e. En ostanut ainuttakaan. Jos taas levy olis maksanut 25e niin olisin varmasti ostanut bändin kaikki 5 albumia. Tämä esimerkkinä näistä valtavista hinnannousuista. Luulisin että muutkin toimii vastaavalla tavalla. Itse ainakin rakastamiltani bändeiltä haluun sit ostaa ne kaikki levyt mut en mihin tahansa hintaan. Yks tai kaks valittua albumia viidestä vaan vituttais, heh. Nojoo, pointti on että luulis levy-yhtiönkin häviävän tämmösessä et hinnoittelevat asiakkaita paljon pois tällä tavalla.
Taitaa levy-yhtiöillä olla sama logiikka kuin Postilla; kun tulot vähenee kilpailun (tai digipalveluiden) myötä, niin nostetaan hintoja, että saadaan viimeisetkin asiakkaat lähtemään ja sitten vingutaan kun ei ole tuloja pyörittää toimintaa.. :hmm:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 015
Uusin ABBA kiinnostaa, mutta ei kyllä näillä hinnoilla. Amazonissa ollut halvimmillaan sentään 25 eurolla, niin pitää sieltä joskus tilailla. Harmi suomalaisen musiikin suhteen, kun hinnat karanneet ja pakko ostaa Suomesta. Vai onko joku ulkomaalainen kauppa, josta saa kotimaista musiikkia vinyylinä halvemmalla?
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
Hinnat on kyllä kalliita, kun vertaa cd-levyihin tai suoratoistopalveluihin. Ei omilla tuloilla (ja menoilla) kovin montaa levyä vuodessa tule ostettua. No, läjän käytettyjä tilasin äskettäin taas.

Mielenkiinnosta kaivelin netistä vinyylien vanhoja hintoja ja ajoin niitä tilastokeskuksen muuntimen läpi. 70-luvulla lp:t maksoi suhteessa nykyrahaan vähän reilut 30€. Ja 80-luvulla n. 20€. Eli 70-luvun hinnoissa mennään.
Tähän liittyen sattui varastoa muuten vain penkoessa tulemaan vastaan vanha levylaatikko ja siellä vuoden -91 Michael Jacksonin Dangerous, jossa oli Anttilan hintalappu ja siinä hintana 89,90mk.

Levyjä on useampi sata ja varmaan joukossa muutamia arvokkaampiakin tuotoksia. Pitäisi varmaan laittaa lihoiksi, kun en noista rätisevistä muovikiekoista perusta, mutta mikähän olisi järkevin paikka yrittää myydä niitä?
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 286
Tähän liittyen sattui varastoa muuten vain penkoessa tulemaan vastaan vanha levylaatikko ja siellä vuoden -91 Michael Jacksonin Dangerous, jossa oli Anttilan hintalappu ja siinä hintana 89,90mk.

Levyjä on useampi sata ja varmaan joukossa muutamia arvokkaampiakin tuotoksia. Pitäisi varmaan laittaa lihoiksi, kun en noista rätisevistä muovikiekoista perusta, mutta mikähän olisi järkevin paikka yrittää myydä niitä?
Jos on aikaa kahlata levyjen hinnat/arvot läpi Discog:sta, kannattaa mahdolliset harvinaisemmat kiekot yrittää myydä sitä kautta. Muuten voi yrittää myydä könttinä jossain netin kauppapaikassa, mutta silloinkin pitää itse käydä levyjen kunto läpi ja listata levyt, jos haluaa parhaimman hinnan. Helpointa on viedä esim. Levykauppa X:ään ne, mutta hyvin todennäköisesti kouraan tulee sitä kautta vähiten rahaa. Hyvällä tuurilla voit löytää ostajia jo vaikka tästä ketjusta, jos laitat kuvia. Noita suosittujen/isojen artistien LP:tä on painettu sitten todella isoja eriä aikanaan, eli ihan Mint-kuntoisen vanhan prässin voi saada halvemmalla kuin vaikka jonkun uusintapainoksen. Arvokkaimpia on juurikin esim. alkupäiden painokset, pienet painokset ja painokset esim. tuosta vuosituhannen vaihteesta, kun LP oli kuolinkorinoissaan.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
624
@Kautium kannattaa ehdottomasti laittaa tänne tietoja tai kuvia myös, olisin oikeasti kiinnostunut. Ja voin kyllä antaa vinkkiä jos tarviit lisätietoja jonkun levyn arvosta.
Raskaamman rokin ja hevin osalta myös 90-luvun alussa levyistä tehtiin myös tuolloin pienempiä painoksia kun cd:tä meni enemmän.
 
Liittynyt
30.03.2019
Viestejä
242
Discogs App puhelimeen ja skannailemaan. Tuo antaa myös minimi-keski-maksi hinnan kokoelmallesi. Itsellä jiku 500-600 lp:tä joista 46 listannut ja mediaani hinta ~1000€ :rolleyes:
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
OK, kiitos vinkeistä. Pitää katsoa jos jossakin välissä jaksaisi vaivautua skannailemaan varastoa tuolla Discogs appilla.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
624
OK, kiitos vinkeistä. Pitää katsoa jos jossakin välissä jaksaisi vaivautua skannailemaan varastoa tuolla Discogs appilla.
Kannattaa muuten olla tarkkana ja katsoa ne levyn matriisi ym. tunnisteet, sama juttu koskee sekä lp että cd-levyjä.
Levyistä on parhaassa tapauksessa kymmeniä eri painoksia todella pienin eroin.
Etenkin cd-painoksissa on niin paljon lähes identtisiä variantteja joten matriisin mukaan näkee vasta oikean version.
On se työläs homma mutta kun tekee alusta asti tarkasti niin on ainakin oikeat versiot.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
OK, kiitos vinkeistä. Pitää katsoa jos jossakin välissä jaksaisi vaivautua skannailemaan varastoa tuolla Discogs appilla.
Kävin nyt hakemassa yhden pahvilaatikollisen levyjä varastosta (ehkä joku 250 kpl). Ainakin yksi loota pitäisi olla vielä jossakin, mutta jos nyt tällä setillä alkuun. Kokeilin testimielessä lisäillä levyjä Discogsiin, mutta aika nopeasti alkoi turhauttamaan, kun samasta levystä on kymmenen eri versiota ja pitäisi osata valita niistä oikea. Osaa ei löytynyt kannessa olevalla viivakoodilla lainkaan, mutta nimellä hakiessa levy kyllä löytyi.

Ei ihan hirveästi kiinnostaisi suurennuslasin kanssa kaivella pienellä präntättyjä tekstejä, että josko sieltä löytyisi joku tieto siitä onko levy painettu Saksassa, Englannissa vai jenkeissä tms. Onkohan noilla kuinka tarkkaa väliä mahdollista myyntiä ajatellen? Kaikki LP:t ovat peräisin väliltä 1970-1995, eli mitään 2000-luvun puolella tehtyjä uusintapainoksia ei noissa ole mukana. Olisiko jossakin hyvää ohjetta mistä ja mitä tietoja levyistä kannattaa katsoa, jotta menee varmasti oikein?

26 levyä lisäsin collectioniin ja tällä hetkellä arvio hinnasta on Min €352.88 / Med €694.96 / Max €1,291.55. Millä tavalla tuota arviota pitäisi tulkita, eli onko todellisuus yleensä suunnilleen missä kohdassa?

Yllätys oli, että Megadethin Rust In Peace on Discogsin mukaan arvokkain tähän mennessä lisätyistä (max. arvio 347€). Sen kuntokin on aika lailla mintti muutamaa pientä pahvissa olevaa kulumaa lukuun ottamatta, eli voisiko kuvitella että siitä saisi ihan oikeastikin jotain 300€, vai onko tuo maksimiarvo joku täysin utopistinen heitto?
 
Liittynyt
14.06.2018
Viestejä
188
Vinyylisoittimen hankinta on aina satunnaisesti käynyt mielessä, mikä olisi tällähetkellä hyvä soitin n. 200-300€ hintaluokassa?
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 286
Kävin nyt hakemassa yhden pahvilaatikollisen levyjä varastosta (ehkä joku 250 kpl). Ainakin yksi loota pitäisi olla vielä jossakin, mutta jos nyt tällä setillä alkuun. Kokeilin testimielessä lisäillä levyjä Discogsiin, mutta aika nopeasti alkoi turhauttamaan, kun samasta levystä on kymmenen eri versiota ja pitäisi osata valita niistä oikea. Osaa ei löytynyt kannessa olevalla viivakoodilla lainkaan, mutta nimellä hakiessa levy kyllä löytyi.

Ei ihan hirveästi kiinnostaisi suurennuslasin kanssa kaivella pienellä präntättyjä tekstejä, että josko sieltä löytyisi joku tieto siitä onko levy painettu Saksassa, Englannissa vai jenkeissä tms. Onkohan noilla kuinka tarkkaa väliä mahdollista myyntiä ajatellen? Kaikki LP:t ovat peräisin väliltä 1970-1995, eli mitään 2000-luvun puolella tehtyjä uusintapainoksia ei noissa ole mukana. Olisiko jossakin hyvää ohjetta mistä ja mitä tietoja levyistä kannattaa katsoa, jotta menee varmasti oikein?

26 levyä lisäsin collectioniin ja tällä hetkellä arvio hinnasta on Min €352.88 / Med €694.96 / Max €1,291.55. Millä tavalla tuota arviota pitäisi tulkita, eli onko todellisuus yleensä suunnilleen missä kohdassa?

Yllätys oli, että Megadethin Rust In Peace on Discogsin mukaan arvokkain tähän mennessä lisätyistä (max. arvio 347€). Sen kuntokin on aika lailla mintti muutamaa pientä pahvissa olevaa kulumaa lukuun ottamatta, eli voisiko kuvitella että siitä saisi ihan oikeastikin jotain 300€, vai onko tuo maksimiarvo joku täysin utopistinen heitto?
Hinnat menee yleensä aina kunnon mukaan eli loogisesti mint on max ja sitten huonokuntoiset min. Tosin soittokelvottomia harva haluaa ostaa. Muista selvittää postikulut maailmalle jos laitat Discogs:iin. Ne taitaa nykyään olla pakolliset etukäteen. Version selvittämistä helpottaa matrix. Ja voit hyvinkin saada sen 300€. Haluttu levy kyseessä, mutta hintaa aina vähän laskemalla saa nopeammat kaupat. Seuraa vähän monta samankuntoista levyä on kaupan ja meneekö ne kaupaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa että Mint- on käytännössä avattu levy joka on soitettu about kerran. Huonolla soittimella ja neulalla soitettu "naarmuton" levy ei ole enää välttämättä Mint-. Mitä kalliimpi pyynti, sitä tarkempi kannattaa olla kuntoluokituksen kanssa.

Edit: en katsonut hintapyyntejä, mutta nyt kun katsoin, Eurooppapainokselle 300€ voi olla kyllä liikaa. Varmaan ainakin 150-200€ haarukkaan jos mint/mint-.


Vinyylisoittimen hankinta on aina satunnaisesti käynyt mielessä, mikä olisi tällähetkellä hyvä soitin n. 200-300€ hintaluokassa?
Joku Pro-Ject on aika varma valinta tuossa hintaluokassa ja helppo säätää. Muista että tarvitset lisäksi vahvistimen missä on sisäänrakennettu phonoaste/phono-liitäntä tai erillisen levysoitinesivahvistimen. Osassa (halvemmissa) soittimista se on myös sisäänrakennettu jossain malleissa. Astetta paremman soittimen saat myös käytettynä esim. Hifiharrastajat.org myyntipalstalta ja lisäksi neuvoja säätämiseen.
 
Viimeksi muokattu:

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 499
Kävin nyt hakemassa yhden pahvilaatikollisen levyjä varastosta (ehkä joku 250 kpl). Ainakin yksi loota pitäisi olla vielä jossakin, mutta jos nyt tällä setillä alkuun. Kokeilin testimielessä lisäillä levyjä Discogsiin, mutta aika nopeasti alkoi turhauttamaan, kun samasta levystä on kymmenen eri versiota ja pitäisi osata valita niistä oikea. Osaa ei löytynyt kannessa olevalla viivakoodilla lainkaan, mutta nimellä hakiessa levy kyllä löytyi.

Ei ihan hirveästi kiinnostaisi suurennuslasin kanssa kaivella pienellä präntättyjä tekstejä, että josko sieltä löytyisi joku tieto siitä onko levy painettu Saksassa, Englannissa vai jenkeissä tms. Onkohan noilla kuinka tarkkaa väliä mahdollista myyntiä ajatellen? Kaikki LP:t ovat peräisin väliltä 1970-1995, eli mitään 2000-luvun puolella tehtyjä uusintapainoksia ei noissa ole mukana. Olisiko jossakin hyvää ohjetta mistä ja mitä tietoja levyistä kannattaa katsoa, jotta menee varmasti oikein?

26 levyä lisäsin collectioniin ja tällä hetkellä arvio hinnasta on Min €352.88 / Med €694.96 / Max €1,291.55. Millä tavalla tuota arviota pitäisi tulkita, eli onko todellisuus yleensä suunnilleen missä kohdassa?

Yllätys oli, että Megadethin Rust In Peace on Discogsin mukaan arvokkain tähän mennessä lisätyistä (max. arvio 347€). Sen kuntokin on aika lailla mintti muutamaa pientä pahvissa olevaa kulumaa lukuun ottamatta, eli voisiko kuvitella että siitä saisi ihan oikeastikin jotain 300€, vai onko tuo maksimiarvo joku täysin utopistinen heitto?
Mun mielestä siitä Discogsista kantsii katsoa levyn kohdalla 'marketplace' ja siitä sitten sorttaa halvimmasta ylöspäin. Onhan siinä jossain myös viimeinen toteutunut kauppa. Noi min med max on pyyntöjä jotka harvemmin toteutuu. Lisäksi hyvin harvoin kukaan haluaa ostaa edes pintanaarmuisia, koska noita VG+ ja MINT on niin paljon kutienkin tarjolla.

Mutta laita listaa jonnekin, itse voisin muutaman levyn luultavasti ostaa, jos kunto ja sisältö kohtaa. :)
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 286
Mun mielestä siitä Discogsista kantsii katsoa levyn kohdalla 'marketplace' ja siitä sitten sorttaa halvimmasta ylöspäin. Onhan siinä jossain myös viimeinen toteutunut kauppa. Noi min med max on pyyntöjä jotka harvemmin toteutuu. Lisäksi hyvin harvoin kukaan haluaa ostaa edes pintanaarmuisia, koska noita VG+ ja MINT on niin paljon kutienkin tarjolla.

Mutta laita listaa jonnekin, itse voisin muutaman levyn luultavasti ostaa, jos kunto ja sisältö kohtaa. :)
Olen ostanut satoja levyjä Discogs:ta ja ainoastaan mint:n kohdalla kunto on pitänyt paikkaansa. Helppoa, koska levyn pitää olla käytännössä muoveissa. Mint- harva on ollut oikeasti mint-, hyvä jos edes VG+. Eli mint- on monelle myyjälle ollut selvästi hyvin naarmuinen levy, joka napsuu paremmallakin äänirasialla.

Ts. suurin osa myyjistä ei osaa arvioida kuntoa oikein tai laittavat ne yläkanttiin. Siitäkin huolimatta että luokitukset on selvästi määritetty Discogs:sa. Eli jos levy on oikeasti Mint tai Mint-, hintaa voi laittaa ylöspäin.
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
723
Vinyylisoittimen hankinta on aina satunnaisesti käynyt mielessä, mikä olisi tällähetkellä hyvä soitin n. 200-300€ hintaluokassa?
Pro-Jectille suositus täältäkin. Yks kaikkien aikojen parhaista ostoksistani tuo Debut. Kohta 20 vuotta toiminut ongelmitta suht kovalla käytöllä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
215
20220122_182838.jpg

Tulipa nyt kuunneltua tämäkin ensi kertaa läpi fyysisessä muodossa. Harvoin pääsee sanomaan että yhtyeen "kymmenes" levy on heidän paras julkaisu mutta tältä tämä nyt tuntuu. Sinkkubiisi Enemy on omasta mielestä ehkä heikoin raita eikä sekään mikään paska ole.

Kyseessä siis Swallow the Sun - Moonflowers

Tässä paketissa on mukana myös Trio NOXin soittamat akustiset versiot omalla levyllään.

Saisi muuten muutkin julkaisijat ottaa mallia, aika usein tuntuu näissä uusissa Century Median julkaisuissa tulemaan mukana CD sellaisessa pienessä muovitaskussa :tup:
 
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
310
Itsellä on tullut paljon tilailtua cdon.comista vinyyleitä, mitä suomessa ei saa. Heiltä löytyy käytännössä kaikki begansin viinylit tilattavana. "Ensimmäisen" tilauksen yhteydessä säästää myös postit :)

Bengans Record Store Bengans vinyylikauppa ruotsissa jos ei ole muuten vielä tuttu.
Löytyy tilattavana myös harvinaisempia vinyyleitä. Esim C418 alpha ja beta kaikissa väreissä :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 922
Viestejä
3 974 178
Jäsenet
68 021
Uusin jäsen
tjr.1989

Hinta.fi

Ylös Bottom