Joskus kuulee käytettävän nimeä "peperoncino", mutta muitakin vissiin on...Niin kumpikos on sitten virallinen. Jalapeno / Pepperoni
Mistähän saisi mahdollisimman mietoja tälläisiä?
Tuli ostettua purkki Royal mietoja mutta silti meinaa taju lähteä muutamasta kun en tulista ruokaa siedä yhtään.
Rakastan näiden makua mutta en pidä että ruokailu on helvetillistä tuskaa ja suun polttelua.
Pizzerioista saa yleensä miedompia mitä kestääkin vähän näin nöösipoikakin.
Ostin purkin ja oli mun makuun käytännössä yhtä tulisia kun Royalit. Lisänä tosiaan sitkeitä eikä niin hyvän makuisia muutenkaan. Perhana sentään taitaa olla mahdoton tehtävä löytyy tosi mietoja...S-ryhmällä on Rainbow-merkkisiä pepperoneja. Hieman suolaisen puoleisia ehkä, mutta varsin kelvollisia silti. Tulisuus on mielestäni erittäin mietoa näissä.
Pfefferoni luki purkin kyljessä vuonna kypärä ja miekka kun näitä alkoi tulla kauppoihin. Ja ilmeisesti edelleen lukee saksankielisissä maissa. Siitä se tullee suomen kieleen luulisin.Noita aiemminkin mainittuja Royaleja on varmaan eniten tarjolla. Joissakin "kebaberioissa" on sellaisia hieman isompia/pullukampia ja samalla mehukkaampia versioita. Niitä olisi kiva löytää jostakin marketista. About samanlaisia kuin kaksi ylintä tässä kuvassa.
Btw. Virallisesti Pepperoni tarkoittaa salamimakkaraa, mutta kansa on omaksunut sen termin käyttämisen myös noita herkkukasviksia tarkoittaessaan. Tausta lienee tosiaan siinä, että jenkeissä niitä kutsutaan joskus nimellä "pepperoncini".
Ei ole samaa makua tietenkään ja voit tehdä ihan hyvin sellaisella mausteseoksella kuin itse haluat. Ohjeita on netti pullollaan, mutta mitään valmista kaavaa ei oikein voi antaa, kun kyse on kuitenkin makuasiasta.Mietin josko koittaisi itse tehdä pikkelöytyjä paprikoita (ei tulisia) mutta niissä tuskin on samaa makua kuin chilin sukuisissa?
Leikkaa yhdellä vedolla auki ja poista siemenet. Suurin osa tulisuudesta on niissä siemenissä. Oma hommansa toki, eli jos löytyy miedompia niin se on helpompi vaihtoehto...Mistähän saisi mahdollisimman mietoja tälläisiä?
Tuli ostettua purkki Royal mietoja mutta silti meinaa taju lähteä muutamasta kun en tulista ruokaa siedä yhtään.
Rakastan näiden makua mutta en pidä että ruokailu on helvetillistä tuskaa ja suun polttelua.
Pizzerioista saa yleensä miedompia mitä kestääkin vähän näin nöösipoikakin.
Tarkennuksena sen verran, että tulisuus tulee kapsaisiinista, jota on eniten siementen lisäksi siemenkiinnikkeissä, eli siinä vaaleammassa osassa chilin sisäpinnalla (kliks). Eli myös se osa pois, jos on tarkoitus poistaa poltetta. Voimakkaimmissa chileissä kapsaisiinia voi olla lähes kauttaaltaan.Leikkaa yhdellä vedolla auki ja poista siemenet. Suurin osa tulisuudesta on niissä siemenissä.