Vihreät chilipepperonit, ne pizzerian...

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja juhat1000, 07.09.2018.

  1. juhat1000

    juhat1000

    Viestejä:
    168
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Ruokakaupasta ei millään tahdo löytyä chilipepperoneja joita pizzerioissa tarjoilevat esim.kebab annosten kylkiäisenä. Varmasti hankkivat ne jostain tukusta mutta mistä?
     
  2. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 141
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
  3. Ormu

    Ormu

    Viestejä:
    1 052
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
  4. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    741
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
  5. Ormu

    Ormu

    Viestejä:
    1 052
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Joskus kuulee käytettävän nimeä "peperoncino", mutta muitakin vissiin on...
    Friggitello - Wikipedia


    Jalapeño on eri lajike, isompi ja paljon väkevämpi.
     
  6. Lagittaja

    Lagittaja

    Viestejä:
    1 761
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Jep, friggitello virallisesti. Joskus pepperoncini (ei saa sekoittaa peperoncinoon).

    Jalapeno täysin eri chili, tulisempi ja oikeasti myös maukkaampi ihan etikka säilykeversionakin.
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    741
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
  8. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 141
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Rensu tykkää tästä.
  9. Raudanturvaaja

    Raudanturvaaja

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Mistähän saisi mahdollisimman mietoja tälläisiä?

    Tuli ostettua purkki Royal mietoja mutta silti meinaa taju lähteä muutamasta kun en tulista ruokaa siedä yhtään.

    Rakastan näiden makua mutta en pidä että ruokailu on helvetillistä tuskaa ja suun polttelua.

    Pizzerioista saa yleensä miedompia mitä kestääkin vähän näin nöösipoikakin.
     
  10. maverikki

    maverikki

    Viestejä:
    11
    Rekisteröitynyt:
    10.10.2018

    Näitä varmaankin useimmissa ravintoloissa tarjotaan: Dion pepperoni 15/7kg

    Meidän talossa on pitseria ja takapiha täynnä kyseisiä asitoita tuhkakuppeina.
     
  11. Raudanturvaaja

    Raudanturvaaja

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Olisiko Lidl, S- tai K-mafian kaupoissa vastaavia? Kenties jonkun miedoiksi toteamia?

    Nuo lienee vain tukusta saatavia?
     
  12. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    792
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    S-ryhmällä on Rainbow-merkkisiä pepperoneja. Hieman suolaisen puoleisia ehkä, mutta varsin kelvollisia silti. Tulisuus on mielestäni erittäin mietoa näissä. Voi vetää kokonaisena useamman suoraan purkista, eikä polttelua juuri huomaa.

    Ja nämä ovat juuri sellaista halvinta pitseriatasoa, eli paperin ohuita ja sitkeitä. Juuri täydellisiä siis.

    https://www.foodie.fi/entry/rainbow-peperoni-320-140-g/6415712601782
     
  13. SINN

    SINN

    Viestejä:
    85
    Rekisteröitynyt:
    27.10.2016
    Esim Citymarketeista saa noita pepperoneja.
    Niistä saaveista missä on suolakurkkuja, niin yleensä viereissä tonkassa on pepperoneja.
    Näin ainakin Tampereen seudulla.

    Älä vaan niitä lasipurkki/peltipurkkitavaraa osta, etikkaisia ja käyneen makuisia.
     
  14. Bustis

    Bustis

    Viestejä:
    70
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Agrar Ko, Makedonia valmistaja ja kyljessä lukee Fefferons, https://www.foodie.fi/entry/tuliset-pepperonit/5319990139290
    <- Nämä eivät olleet mietoja mutta eivät maistuneet tulisinakaan vaan roskiin menivät, en suosittele.

    VegOnTable-merkkiset vähän enemmän paprikan malliset ovat toimineet mainiosti.
     
  15. Raudanturvaaja

    Raudanturvaaja

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Ostin purkin ja oli mun makuun käytännössä yhtä tulisia kun Royalit. Lisänä tosiaan sitkeitä eikä niin hyvän makuisia muutenkaan. Perhana sentään taitaa olla mahdoton tehtävä löytyy tosi mietoja...
     
  16. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    5 549
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Noita aiemminkin mainittuja Royaleja on varmaan eniten tarjolla. Joissakin "kebaberioissa" on sellaisia hieman isompia/pullukampia ja samalla mehukkaampia versioita. Niitä olisi kiva löytää jostakin marketista. About samanlaisia kuin kaksi ylintä tässä kuvassa.

    Btw. Virallisesti Pepperoni tarkoittaa salamimakkaraa, mutta kansa on omaksunut sen termin käyttämisen myös noita herkkukasviksia tarkoittaessaan. Tausta lienee tosiaan siinä, että jenkeissä niitä kutsutaan joskus nimellä "pepperoncini".
     
  17. teppo mörkö

    teppo mörkö

    Viestejä:
    531
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Pfefferoni luki purkin kyljessä vuonna kypärä ja miekka kun näitä alkoi tulla kauppoihin. Ja ilmeisesti edelleen lukee saksankielisissä maissa. Siitä se tullee suomen kieleen luulisin.


    [​IMG]
     
  18. Raudanturvaaja

    Raudanturvaaja

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Mietin josko koittaisi itse tehdä pikkelöytyjä paprikoita (ei tulisia) mutta niissä tuskin on samaa makua kuin chilin sukuisissa?
     
  19. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    5 549
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Ei ole samaa makua tietenkään ja voit tehdä ihan hyvin sellaisella mausteseoksella kuin itse haluat. Ohjeita on netti pullollaan, mutta mitään valmista kaavaa ei oikein voi antaa, kun kyse on kuitenkin makuasiasta.

    Kuinka chilisato säilötään?
    Chez Jasu: Säilötyt vihreät paprikat
     
  20. mango

    mango

    Viestejä:
    507
    Rekisteröitynyt:
    19.02.2017
    Leikkaa yhdellä vedolla auki ja poista siemenet. Suurin osa tulisuudesta on niissä siemenissä. Oma hommansa toki, eli jos löytyy miedompia niin se on helpompi vaihtoehto...

    Noissa Royaleissa taitaa tosin olla jotain aika hämärää ainetta säilöntäaineena (natriumbentsoaatti). Maistuu oudolta, kutittaa kurkkua, eikä vaikuta kovin terveelliseltä aineelta, netistä löytyy lisää tietoa. Itse pidän enemmän etikkaan säilötyistä, kun ei jää ihmeellistä jälkimakua, itse pidän etikan mausta niin se ei haittaa.

    EDIT: Huomasithan, että noita Royaleita on saatavilla mietoina ja vahvoina.
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2019
  21. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    5 549
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tarkennuksena sen verran, että tulisuus tulee kapsaisiinista, jota on eniten siementen lisäksi siemenkiinnikkeissä, eli siinä vaaleammassa osassa chilin sisäpinnalla (kliks). Eli myös se osa pois, jos on tarkoitus poistaa poltetta. Voimakkaimmissa chileissä kapsaisiinia voi olla lähes kauttaaltaan.
     
    mango ja Lagittaja tykkäävät tästä.
  22. Lagittaja

    Lagittaja

    Viestejä:
    1 761
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Siemenet itsessään ei "tuota" sitä kapsaisiinia vaan ne siemenkiinnikkeet (placenta, istukka) ja "suonet". Siemenet voi imeä itseensä sitä kapsaisiinia siitä kiinnikemateriaalista mutta se ei ole mikään iso määrä.

    Jos taas puhutaan hybridi mörkö chileistä esim bhut jolokia jne niin ne on erilaisia ja jos poistat sen kiinnikkeen ja siemenet ja suonet jne niin tulisuus tipahtaa noin puoleen kun taas kesympien lajikkeiden kohdalla se tipahtaa lähes täysin.
    Study: What Makes the Ghost Pepper So Spicy? - The Atlantic

    Eli jos puhutaan pepperoneista (=friggitello) tai jalapenoista jne ja haluat vähemmän tulisuutta niin halkaise chili ja leikkaa/rapsuta kaikki vaalea materiaali ja siemenet pois jolloin tulisuus tippuu todella pieneksi. Jos on oikein herkkä niin nämä käsitellyt puoliskot voinee yrittää pestä koska kun poistat sitä kiinnike materiaalia niin sitä kapsaisiinia tihkunee jonkin verran siihen chilin sisäpintaan. Tosin pelkkä vedessä huljuttelu ei paljon lohduta kun kapsaisiini ei pahemmin liukene veteen, ehkä sitruuna voisi auttaa tässä tai joku muu happo.
    Jossei jalapenoja uskalla kokeilla näin niin katsele mitä paikallisesti saat. Pimiento, cubanelle ja poblano tulee ensimmäisenä mieleen sieltä miedommasta päästä, tai "banaani" chili joka on samantyylinen kuin friggitello voisi olla hyvä vaihtoehto jos näitä on saatavilla.
     
    Aatsipoppaa ja kekkeruusi tykkäävät tästä.