Saksa on tunnetusti tietotekniikka-asioissa monesti vähän perässä tuleva. Monellako esim. Suomessa on sateliittiantenni enää?
Noi määrät ja kotitalouksien määrä on aikalailla linjassa sen kanssa mitä lonkalta heitin väestömääräjakaumaksi Siperian ja Euroopan välille ja näkisin, että ne Euroopan puoleiset suurkaupungit on se tärkein osa, josta se oikea paine saadaan aikaseks. Siperiassa ja Kaukoidässä on ollu tyytymättömyyttä Putiniin ja hallitukseen jo pitkään, varmaan eniten ja ovat jopa saaneet hieman näyttääkin sitä, esim. Habarovskin kuvernöörin syyte ja korvaaminen jollakin Moskovasta lähetetyllä pojalla, ainakaan paikallispoliisi ei siihen puuttunu, taannoiset vihjailut oikeanpuoleisella ratilla varustettujen autojen kiellossa ja reaktio Vladivostokissa jne. Sitten on niitä haastatteluja tullu katottua, jossa ihmiset toteaa vain tekevänsä työtänsä, eli en nyt ihan äkkiä näe, että joku Suhoin tehdas Irkutskissa tai eri kaivokset menee lakkoon Siperiassa.
En tiedä paljonko auttais, että max. viidennes ja nimenomaan se kaukainen duunariporukka näkee jotain heille kaukaisesta Ukrainasta.
Noh, varmasti niitä sateliittivastaanottomia löytyy omakotitaloista ihan Euroopan puoleisesta osasta, mut kyl mä näkisin, että jos budjettirahaa tohon projektiin valtiot laittais miljoonia / kuukausi niin kyl se informaatio netin kautta pitäis laittaa ja sille valtaosalla, jolla on isompi vaikutusmahdollisuus.
Puhtaasti strategisesti ajatellen ymmärrän kyllä idean, että käännytetään ne resurssipaikat jne, mutta mä en oikein jaksa uskoa, kaikki kaivos/öljy/kaasumiehet yhtäkkiä samanaikaisesti lakkais käymättä töissä - tai etteikö löytyis kovapalkkaisiin (suhteellisesti) komennustöihin seuraavaa tilalle.
Ja ne oikeasti syrjäiset kylät ja niiden infra... Joo, joissain naurettavaa kyllä vieläpä kannatetaan Putinia, mutta heidän olosuhteita ei enää mitkään pakotteet huononna, eikä heidän valittaminen metsän keskellä vaikuta mihinkään. Nämä tosin on eläkeläisiä.
Vladivostok toki on merkittävä ja Putin pitäny sitä jonkinlaisena projektinaan, nyt on välit tulehtunu Etelä-Korean ja Japanin kanssa, josta kaupunki elää niin se toki. Tosin uskon, että noi suuret kaupungit ei oo pelkästään sateliittiyhteyksien varassa.
Siksi mä näen internet>sateliitti, ostovoimainen, kaupunkiväestö ja nuorempi väestö (noh, alle 40v) sen muutokset tekee, ei köyhät eläkeläiset mistään Baikalin rantamökistä.
Mut mitä nettiin tulee niin siinäkin on kielikysymys, pitäis ymmärtää, että se vaikutus tehdään ns. Runetin kautta (ei ole siis mikään oma verkkonsa, ihan vaan venäjän kieli internetissä/venäjänkieliset saitit jne), kun tosiaan kuinka moni keskivertovenäläinen käyttää vaikkapa sitä Googlea?
En ole tilastodataan perehtyny, mutta mututuntumalla se on selvä kakkonen paikallisille palveluille ja juurikin sen tavallisen väestön keskuudessa.
Sitten juurikin se Twitter ja FB. Pikemminkin nevahööd juttuja vrt. VK ja Telegram, joista tosin ensimmäinenhän taisi siirtyä valtion kontrollin alle väkisin jokunen vuosi sitten ja jälkimmäinen ainakin löysänny yksityisyysstandardeja valtion suuntaan.