Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 929
Ja tosiaan Vapaan Venäjän legioona pääsi hyvin vaivatta Belgorodiin, eli kyllä se nyt vaan on juuri noin helppoa. Ei Venäjällä ole resursseja Ukrainassa sotimisen lisäksi sotia vielä muuallakin, kuten kotimaassa...
Venäjän valtion piti olla Euroopan suurin sotilasmahti, ei ollut, mutta hei, lohdutukseksi se on sentään Venäjän toiseksi suurin sotilasmahti.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 194
Kuvittelisin että kulisseissa tapahtuu tällä hetkellä vaikka mitä.

Jos jossain kohtaa vaikutti että tämä taitaa olla hyvin suunniteltu juttu, niin ei se muutu vaikka siihen kuuluisi jotain tarkoituksellisen hämmentävää osana suunnitelmaa. Tai sitten tuli ryssittyä ihan huolella ja juhannuksen jälkeisessä darrassa saa aamulla muistella että niin, lähdin sitten hyökkäämään Moskovaan...
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 212
Niin tässä olikin tarkoitus päästä eroon Likasankosta ja antaa maa prigozhinin hallintaan. Melkoisia juonenkäänteitä jälleen eikä varmasti vielä lopu tähän.
Itse olin täydessä uskossa siihen, että Wagner lähti hakemaan Kremliä. Nyt kyllä vaikuttaa uskottavalta myös se, että Prigozhin siirtyy VV:n armeijan komentajaksi ja sieltä tulee uusi rintama Ukrainaan. Epätoivoiset ajat jne.
Joo kaikissa Putinin epäonnistumisissa on aina joku masterplan takana. Tai sitten homma vaan lähti käsistä ja kenelläkään ei ollut narujen päistä enää mitään hajua.
Kyllä tuo eilinen perääntyminen sen verran erikoinen oli, että pakko epäillä jotain masterplaniakin. Muutamassa tunnissa "Venäjää ei enää ole, taistelemme kuolemaan saakka korruptiota vastaan" jne vaihtui siihen, että "Kohta voisi tulla verta joltain niin me mennään nyt kotiin"
Uudet palaset eli ydinaseet ja Prigozhin Valko-Venäjällä. Tuo kauhuskenaario itselle nousi mieleen. Putinin näennäisesti hallitsematon tilanne on kuitenkin Putinin suunnitelma. Toivottavasti olen niin väärässä kun vaan voi olla.
Tuskin ne siihen Prigozhinia tarttee, jos haluavat nukettaa ja mitä sillä voitettaisiin. Mutta kaveri on osoittanut olevansa melko päämäärätietoinen ja brutaali otteissaan. VV:n armeijan mobilisointi pohjoisrintamalle kuulostaa ihan mahdolliselta. Lukashenkoa ehkä sen takia eilen korostettiin, että hän varmaan lähipäivinä tekee jonkun nimityksen tuolla.

Joku eilen epäili (ehkä twitterissä), että Putin voisi ottaa uskottavuuttaan takaisin käyttämällä ydinasetta sodassa, mutta mulle ei oikein aukea miten Ukrainan nukettaminen vaikuttaa siihen, miten Prigozhinin porukka nöyryytti Venäjän hallintoa eilen. Ja onhan Venäjällä tapa ratkaista eskalaatiot tekemällä suurempi eskalaatio johonkin muualle. Mutta kyllä ydinaseiden käytön perustelu jotain muuta toimijaa kuin Wagneria vastaan kuulostaa nyt vähän kaukaa haetulta, eikä enää se Wagnerkaan aiheuta eksistentiaalista kriisiä.
Vapaan Venäjän legioonakin tunkeutui hyvin helpohkosti Belgorodin alueelle aiemmin, joten kyllä se nyt vaan kannattaa uskoa, että Venäjän puolustuskyky rajojensa sisällä on hyvin rajallinen. Lisäksi on täysin uskottavaa, että osa armeijasta olisi loikannut Wagnerin riveihin.
Joo eihän siellä ole isoina toimijoina jäljellä kuin nämä sisäisen turvallisuuden joukot, jotka lähinnä hakkaa aseettomia siviilejä. Vaikka siellä on isot osastot niin ei ne varmaan oikeille sotilaille pärjää oikein mitenkään. Se kuitenkin ihmetyttää, että miksi ilmavoimat ei ampunut kolonnaa paskaksi motarille? Tämä puoltaa sitä, että jonkinlaista sisäistä tukea vähintäänkin oli, ellei jopa sitten sovittua diiliä.

Tämä jäi kyllä mielenkiintoiseen tilaan. Tuskin tuo nyt ihan tässä oli. Molempien osapuolien puheet muuttuivat niin päälaelleen ja tuo ei nyt pysy salassa edes Venäjällä, kun kuitenkin miljoonakaupunki miehitettiin päivässä.
 

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
3 698
^ Venäjällä on aika monimutkaiset ja "turvalliset" ydiaseprotokollat. Prigozhin ei pysty niitä laukaisemaan vahingossa eikä tarkoituksella ilman koko komentoketjua. Putin nimenomaan sanonut, että pommit ovat venäjän asevoimien hallinnassa. V-V ollut koko ajan hyvin haluton hyökkäämään naapuriinsa Ukrainaan ja ei Prigozhin sitä muuta.Ei ole mitään vihaa tai intressiä sen enempää kuin Suomella hyökätä Ruotsiin. Likasanko on likasanko ja V-V:n kansa on kansa, joka ei vihaa Ukrainaa.

Vähän liian outo kuvio ymmärtää millään tasolla.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 896
Uutisten mukaan Yhdysvaltojen tiedustelulla oli ollut tietoa Prigožinin suunnitelmasta kapinaan jo reilu viikko sitten.

Yhdysvaltain tiedustelu sai vihiä Wagner-palkkasotilaiden johtaja Jevgeni Prigožinin suunnitelmasta ryhtyä kapinaan Venäjän puolustusministeriötä vastaan jo kesäkuun puolivälissä, kertoo The Washington Post.

Tiedustelupalvelut olivat tiedottaneet asiasta Valkoiseen taloon ja muille valtion virastoille viipymättä.

Viranomaiset eivät kuitenkaan tienneet suunnitelmista tarkalleen ennen kuin hieman ennen tapahtumien alkua perjantaina.
Mietityttää oliko Venäjän tiedustelulla mitään vihiä kapinasta. Moskovassa oli paniikki päällä ja tuli täysin yllätetyksi. Venäjä näyttäytyy taas astetta heikommalta ja kaaottisemmalta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 171
Pri ei todennäköisesti saanut kaikkea arvelemaansa tukea ja tajusi, että kohta alkaa läski tummumaan, niin otti ja perräntyi. Tietää varmasti, mitä puolustusta olisi ollut edessä (-> todennäköinen epäonnistuminen ja rotatkin karkasivat pois pelkurimaisesti).

Pääterroristi puolestaan ryssi homman täysin (ei yllätä, sillä ei ole ollut sotatilanne kuitenkaan hallussa koko aikana, eikä itseasiassa sinänsä edes Venäjä, kun minionit ovat nussineet kaikki rahat, jotka olisi pitänyt ohjata muualle. Ei siis osannut rajottaa korruptiota vaan se rehotti hallitsemattomasti ja pääterroristille kerrottiin vai kyllä, kyllä, tehty on.

Tällähetkellä vaikuttaa erittäin voimakkaasti siltä, että Venäjällä ei ole sotilaallista voimaa, jolla se voisi hallita aluettaan. Sotavoimien (jalkaväki jne) rippeet on Ukrainassa tuhottavana.

Pelkurit kävivät jo jättämään hyvissäajoin Moskovan ja televisiossa länkyttämisen lisäksi pääterroristi ei saanyt mitään aikaan, ei siis kertakaikkisen mitään, vaikka kapinallinen joukko marssi teitämyöten kohti pääkaupunkia vuorokauden. Todella surkea esitys -> Pääterroristi on selvästi nurkassa vikisevä trolli.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 212
V-V ollut koko ajan hyvin haluton hyökkäämään naapuriinsa Ukrainaan ja ei Prigozhin sitä muuta.Ei ole mitään vihaa tai intressiä sen enempää kuin Suomella hyökätä Ruotsiin. Likasanko on likasanko ja V-V:n kansa on kansa, joka ei vihaa Ukrainaa.

Vähän liian outo kuvio ymmärtää millään tasolla.
Eiköhän Putinilla ole jotain millä kiristää VV:n johtoa ja se on sitten johdon ongelma masinoida joukot kohti Ukrainaa. Ei tämä mun skenaario mitenkään ennuste ole, mutta pidän tuota mahdollisena koska:
- Lukasenko on Putinin varassa
- Heillä on armeija, jota ei ole vielä tuhottu
- Erikoisoperaatio on jumissa
- Prigozin halusi kovempia otteita ja jotain myönnytyksiä on selvästi annettu

Yksi vaihtoehto on myös se, että Lukasenkon ja Prigozinin kimppa vahvistaa heitä ja kumpikaan ei ole ollut Kremlin suosiossa viime aikoina. Eilen Lukasenko nostettiin keskeiseksi hahmoksi kriisin ratkaisemisessa ja Putin näytti tyhmältä, koska Lukasenko pelasi hänet "omilta" joukoiltaan. Ehkä tämä ohjaus ei tullut suoraan Kremlistä, vaan Lukasenko otti ohjat omiin käsiin ja neuvotteli itselleen kaverin Prigozinistä. Tämä on tietysti märkä päiväuni, mutta ehkä kohta VV:n suunnalta lähtee saattue liikkeelle. Kummallakaan ei ole mitään menetettävää tässä skenaariossa, koska molemmat nöyryyttivät Venäjän hallintoa julkisesti. Peskovin oli vain pakko peesailla, koska joku lausuntohan tossa olisi annettava.

Vaihtoehto 3 lienee, että kaikki olivat kimpassa ja tämä oli savuverho jollekin, mutta kuulostaa hölmöltä Venäjän kannalta. Oikein mikään ei puolla tätä paitsi erikoinen lopputulema.

Sitten on vielä vaihtoehdot 1+n. Enhän minä mitään mistään tiedä, mutta hauska on spekuloida. Toivottavasti tämä nyt ainakin Ukrainan laariin sataisi tavalla tai toisella. Ehkä rintamalla tilanne ei ole näkynyt radikaalisti, kun luultavasti joukkoja on siirretty enimmäkseen takalinjoista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 612
Pekka Toverin näkemys kuulostaa yksinkertaiselta ja siksi varmaankin todennäköisimmältä selitykseltä tapahtumille, toistaiseksi.
Kuolleiden lentäjien perheille prigozhin on kuulemma maksamassa 50 miljoonan ruplan (~590 000$) korvaukset. Halvaksi tuli kaikenkaikkkiaan reissu jos vaarana oli oman hengen lähtö ja toisaalta jälleen kerran ihmishenki venäjällä on arvoton kun isot pojat käy kilpasille.

" "Prigozhin, under the terms of yesterday's negotiations and the agreements reached, agreed to pay 50 million (rubles) compensation to the families of the dead pilots," Vladimir Novikov, commander of the Zaporizhzia volunteer unit TROY reported."

 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 967
Eiköhän Putinilla ole jotain millä kiristää VV:n johtoa ja se on sitten johdon ongelma masinoida joukot kohti Ukrainaa. Ei tämä mun skenaario mitenkään ennuste ole, mutta pidän tuota mahdollisena koska:
- Lukasenko on Putinin varassa
- Heillä on armeija, jota ei ole vielä tuhottu
- Erikoisoperaatio on jumissa
- Prigozin halusi kovempia otteita ja jotain myönnytyksiä on selvästi annettu

Yksi vaihtoehto on myös se, että Lukasenkon ja Prigozinin kimppa vahvistaa heitä ja kumpikaan ei ole ollut Kremlin suosiossa viime aikoina. Eilen Lukasenko nostettiin keskeiseksi hahmoksi kriisin ratkaisemisessa ja Putin näytti tyhmältä, koska Lukasenko pelasi hänet "omilta" joukoiltaan. Ehkä tämä ohjaus ei tullut suoraan Kremlistä, vaan Lukasenko otti ohjat omiin käsiin ja neuvotteli itselleen kaverin Prigozinistä. Tämä on tietysti märkä päiväuni, mutta ehkä kohta VV:n suunnalta lähtee saattue liikkeelle. Kummallakaan ei ole mitään menetettävää tässä skenaariossa, koska molemmat nöyryyttivät Venäjän hallintoa julkisesti. Peskovin oli vain pakko peesailla, koska joku lausuntohan tossa olisi annettava.

Vaihtoehto 3 lienee, että kaikki olivat kimpassa ja tämä oli savuverho jollekin, mutta kuulostaa hölmöltä Venäjän kannalta. Oikein mikään ei puolla tätä paitsi erikoinen lopputulema.

Sitten on vielä vaihtoehdot 1+n. Enhän minä mitään mistään tiedä, mutta hauska on spekuloida. Toivottavasti tämä nyt ainakin Ukrainan laariin sataisi tavalla tai toisella. Ehkä rintamalla tilanne ei ole näkynyt radikaalisti, kun luultavasti joukkoja on siirretty enimmäkseen takalinjoista.
Tuo nyt olisi varmasti onnistunut ilman mitään teatteriakin. Miksi pitäisi tällainen teatteri järjestää, vain että saataisiin Prigozhin Valko-Venäjälle, kun se olisi voitu tehdä ilman mitään ohjelmanumeroakin. Minusta tässä nyt useampikin yrittää hakemalla etsiä jotain ihme 100D shakki kuviota, jossa ei ole mitään järkeä. Toisaalta en ihmettele, koska ei kukaan tuota pelleilyä ymmärrä.

Edit. P. Toverin selitys kuulostaa järkevimmältä, jos tässä jotain järkeä on (kuten yllä sanottu).
 
Liittynyt
08.03.2022
Viestejä
821
Mediat: Prigožinin hotellihuoneesta löytynyt kultaharkkoja ja väärennettyjä passeja
Kokilta takavarikoitu hotellista väärennettyjä passeja, laatikoittain rahaa, kultaa, kokaiinia...
No sai kaveri ainakin huomiota jos ja kun sitä kaipasi.
Toivotaan että seuraava kapina lähtee kansasta ja valta vaihtuu!
Varmaan tosi legit, ihan yleisestihän jengi kanniskelee kultaharkkoja ja kokkelia kilokaupalla mukanaan ja jättää ne johonkin hotellihuoneen yöpöydän laatikkoon. :D

Nyt vaan joku unohti tärkeän detailin, tai sitten Sims -pelejä ei tähän hätään vaan löytynyt.
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
5 045
Varmaan tosi legit, ihan yleisestihän jengi kanniskelee kultaharkkoja ja kokkelia kilokaupalla mukanaan ja jättää ne johonkin hotellihuoneen yöpöydän laatikkoon. :D
Jos artikkelia vilkaisit niin siellä sanotaan, että kyseinen hotellihuone olisi Prigozhinin toimisto. Ei siis mikään parin yön visiittiä varten varattu huone.

Tokihan tuo saattaa olla silti ihan keksittyjä juttuja.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 947
Tuo nyt olisi varmasti onnistunut ilman mitään teatteriakin. Miksi pitäisi tällainen teatteri järjestää, vain että saataisiin Prigozhin Valko-Venäjälle, kun se olisi voitu tehdä ilman mitään ohjelmanumeroakin. Minusta tässä nyt useampikin yrittää hakemalla etsiä jotain ihme 100D shakki kuviota, jossa ei ole mitään järkeä. Toisaalta en ihmettele, koska ei kukaan tuota pelleilyä ymmärrä.

Edit. P. Toverin selitys kuulostaa järkevimmältä, jos tässä jotain järkeä on (kuten yllä sanottu).
Juuri näin. Prigo esittänyt vaatimuksia jo pitkään. Teki liikkeen vahvistaakseen niitä. Ei saanut riittävästi momenttia ala Taleban ja joutui perääntymään. Kuitenkin samalla paljastui heikko Putin ja kyvyttömyys puolustaa kaupunkeja. Tuo eliitin housuun paskominen ja ”I need a ride and fast”-toiminta myös aika erikoinen veto, jos olisi pelkkää teatteria.

Ei tuollaista liikettä kannata tehdä, jotta vain saa houkuteltua pari petturia esiin. Sen kun voi tuolla tehdä ihan fiilispohjalla.

edit: myös trollien narratiivi on nyt, että pelkkää teatteria pettureiden esiin saamiseksi. Eli koitetaan jollain ihme 9D shakkilla selittää kyvyttömyyttä.
 
Liittynyt
29.12.2017
Viestejä
151
Pointti oli, että ei siellä juuri kukaan ole estelemässä. Lisäksi Suomella on sen verran hyvä maine, että osa paikallisesta väestöstä voisi ottaa meidät jopa helpottuneina vastaan vapauttajina.

Ja tosiaan Vapaan Venäjän legioona pääsi hyvin vaivatta Belgorodiin, eli kyllä se nyt vaan on juuri noin helppoa. Ei Venäjällä ole resursseja Ukrainassa sotimisen lisäksi sotia vielä muuallakin, kuten kotimaassa...
Alat kuulostamaan Putinilta ennen Ukrainaan menoa.

Ei meitä normaaleja veronmaksajia kiinnosta alkaa ryssien paskomaa ympäristön ja infran kunnostamista maksamaan. Tuonne uppoaisi miljardeja euroja pelkästään perusinfran tuominen keskimääräiseen suomalaiseen tasoon. Nyt se on heikolla venäläisellä tasolla. Siihen päälle noiden asukkaiden siirtäminen suomalaiseen sosiaalijärjestelmiin ja niiden tuomat kulut. Siellä luovutetuilla alueilla asuu vajaa puoli miljoonaa asukasta ja ikäjakauma taitaa olla painottunut sinne eläkeläispuolelle. Suomen veronmaksajien taakaksi tulisi siis perusinfran lisäksi n. 100k Putinia tukevaa maatuskaa ja kaikkien harmiksi se kaiken kaikkiaan melkein puoli miljoonaa valehtelevaa venäläistä. Luovutetuilta alueilta oli väki pääosin siirretty pois ja Venäjältä tuli korvaavaa väestöä. Samanlaista väestönsiirtoa ei Venäjä harrasta, joten Suomen riesaksi ne jäisivät.

Ei kiitos.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 187
YLE:ltä erikoislähetys klo13


Yle Uutiset erikoislähetys Venäjän tilanteesta
Su 25.06.2023 klo 13.00, YLE TV1
Yle Uutisten erikoislähetys kertoo tuoreimmat tiedot palkkasotilasyhtiö Wagnerin kapinasta Venäjällä. Kuulemme tuoreen tilannekuvan Venäjältä, Ukrainasta jha Yhdysvalloista. Vieraana ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen. Lähetyksen juontaa Sakari Sirkkanen.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 783
YLE:ltä erikoislähetys klo13


Yle Uutiset erikoislähetys Venäjän tilanteesta
Su 25.06.2023 klo 13.00, YLE TV1
Yle Uutisten erikoislähetys kertoo tuoreimmat tiedot palkkasotilasyhtiö Wagnerin kapinasta Venäjällä. Kuulemme tuoreen tilannekuvan Venäjältä, Ukrainasta jha Yhdysvalloista. Vieraana ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen. Lähetyksen juontaa Sakari Sirkkanen.
Tämä on jotenkin 24 tuntia myöhässä. Hässäkkä oli, tuli ja meni.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 867
Tämä on jotenkin 24 tuntia myöhässä. Hässäkkä oli, tuli ja meni.
Eiköhän siinä ole käsiteltävää vielä nytkin vaikka akuutein tilanne olisikin ohi. Erikoislähetys tosiaan oli eilenkin ja olihan toi niin saatanan outo tapahtuma, että sietää saada vähän ruutuaikaa.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
750
Eikös se psykopaatti vihjannut, että ”pitäisiköhän käydä uudestaan Kiovassa”? Tarkoitti varmaan, että Kiovaan tarvitaan sopiva taktinen ydinlataus. Itse ei voi tietysti tuota lähettää, mutta ” Raivoisa ja halltsematon ” putins cock” voisi tuo tehdä kaapattuaan ” hallisemattomasti ” koko Valko Venäjän.
Tätä ydinsaeiden vientiä Valko Venäjälle on alleviivattu niin paljon, että luulisi kaikkien kohta tietävän, että ne lähti Valko Venäjältä. Ja nyt sitten 5000 ”Äärimmäisen vaarallista” wagner paviaania ohjaileva pääkulli on päättänyt suojella ” Äiti Venäjää veren vuodatukselta ” ja peruuttanut tämän lehdistölle tarkoitetun ” Sisällisissota Venejällä ” operaation moskovaan, onkin yhtäkkiä ” liennytetty” äärimmäisen älykkäiden ja kyvykkäiden poliittisten johtajien yhteistoiminnalla.
Homma haisee enemmän kuin suoraan sieraimeen työnnetty paska.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 896
Eikös se psykopaatti vihjannut, että ”pitäisiköhän käydä uudestaan Kiovassa”? Tarkoitti varmaan, että Kiovaan tarvitaan sopiva taktinen ydinlataus. Itse ei voi tietysti tuota lähettää, mutta ” Raivoisa ja halltsematon ” putins cock” voisi tuo tehdä kaapattuaan ” hallisemattomasti ” koko Valko Venäjän.
Tätä ydinsaeiden vientiä Valko Venäjälle on alleviivattu niin paljon, että luulisi kaikkien kohta tietävän, että ne lähti Valko Venäjältä. Ja nyt sitten 5000 ”Äärimmäisen vaarallista” wagner paviaania ohjaileva pääkulli on päättänyt suojella ” Äiti Venäjää veren vuodatukselta ” ja peruuttanut tämän lehdistölle tarkoitetun ” Sisällisissota Venejällä ” operaation moskovaan, onkin yhtäkkiä ” liennytetty” äärimmäisen älykkäiden ja kyvykkäiden poliittisten johtajien yhteistoiminnalla.
Homma haisee enemmän kuin suoraan sieraimeen työnnetty paska.
Prigožinin valta taisi nyt kutistua olemattomiin ja menettää armeijansa. Joutunee loppuelämänsä vilkuilemaan olkapäänsä yli ja Valko-Venäjällä Putinin määräämä salamurha tuskin tulee olemaan vaikea toteuttaa.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
750
Et tainnut tajuta yhtään mitään tuosta postauksestani? Mutta saahan sitä toki lainata tekstejä, jos näkee ne oikeutetuiksi.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
2 901
Ja takaisin asiaan: ukrainan poijjaat vyöryttää Venäläisten asemia.
Tässä sama linkki oikein, eli old . reddit . com -muodossa. Mikä siinä on niiin hankalaa?

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 612
Hersonissa näyttäisi olevan Ukrainalla Dneperin ylitys käynnissä Antonovskiyn sillan kohdalla. Muutama venäläinen Telegramkanava kertoi pari päivää sitten että Ukraina on tuonut lautalla yli muutaman panssarivaunun ja nyt venäläisten vastaisku sillan kohdilla on epäonnistunut tai siis 'ovat vetäytyneet parempiin asemiin'. Lautat jatkavat liikennöintiä edelleenkin.

Two majors kanavalta:
"Antonovsky bridge. Dacha area.
Kherson direction at 10.30 25.06

The enemy after the flood again went to their original places. Our assault groups made several attempts to recapture the area. They got involved in a shooting battle, called for artillery support and made good progress, but were pressed into the depths of Dacha. To the former frontier.

For several days, the intensity of the work of artillery in this area has increased significantly.
For the loss of the enemy is still unknown.

But boats change berths all the time and move only at maximum speed. "

https://t .me/dva_majors/19334
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 856
Pekka Toverin näkemyksiä eilisestä:

Ja perään vielä entisen oligarkin Mikhail Khodorkovskyn kommentit. TLDR: Putin on heikko. Vallanvaihdos on tulossa, valmistautukaa.

 
Liittynyt
12.04.2022
Viestejä
713
Uutisten mukaan Yhdysvaltojen tiedustelulla oli ollut tietoa Prigožinin suunnitelmasta kapinaan jo reilu viikko sitten.



Mietityttää oliko Venäjän tiedustelulla mitään vihiä kapinasta. Moskovassa oli paniikki päällä ja tuli täysin yllätetyksi. Venäjä näyttäytyy taas astetta heikommalta ja kaaottisemmalta.
Muistetaanpas, että NATO-maana meilläkin hyvin todennäköisesti ollut se sama tiedustelutieto. Aina vaan paranee :smoke:
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 662
Pri ei todennäköisesti saanut kaikkea arvelemaansa tukea ja tajusi, että kohta alkaa läski tummumaan, niin otti ja perräntyi. Tietää varmasti, mitä puolustusta olisi ollut edessä (-> todennäköinen epäonnistuminen ja rotatkin karkasivat pois pelkurimaisesti).

Pääterroristi puolestaan ryssi homman täysin (ei yllätä, sillä ei ole ollut sotatilanne kuitenkaan hallussa koko aikana, eikä itseasiassa sinänsä edes Venäjä, kun minionit ovat nussineet kaikki rahat, jotka olisi pitänyt ohjata muualle. Ei siis osannut rajottaa korruptiota vaan se rehotti hallitsemattomasti ja pääterroristille kerrottiin vai kyllä, kyllä, tehty on.

Tällähetkellä vaikuttaa erittäin voimakkaasti siltä, että Venäjällä ei ole sotilaallista voimaa, jolla se voisi hallita aluettaan. Sotavoimien (jalkaväki jne) rippeet on Ukrainassa tuhottavana.

Pelkurit kävivät jo jättämään hyvissäajoin Moskovan ja televisiossa länkyttämisen lisäksi pääterroristi ei saanyt mitään aikaan, ei siis kertakaikkisen mitään, vaikka kapinallinen joukko marssi teitämyöten kohti pääkaupunkia vuorokauden. Todella surkea esitys -> Pääterroristi on selvästi nurkassa vikisevä trolli.
"Yllätys yllätys" Venäjän sotilaallinen voima on pääosin Ukrainassa. Kuka yllättyi.
 

emagdnim

Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 558
No hyvin todennäköisesti ei kyllä ollut. Vaikka ollaankin uunituore NATO-maa ei meille jenkkien tiedusteluasiakirjoihin ole mitään lukuoikeuksia. :facepalm:
Ei noi jenkkien valvontakoneet Suomessa "ilmaiseksi" lennä. Asia myös koskee suomen (sitä myöden naton) turvallisuutta, nii aika jännä väittää, että todennäköisesti ei olisi tietoa jaettu.

Et ole ainoa. Toinen pointti, miksi tuota old. osoitetta kannattaa käyttää on tämä foorumisoftan esikatselu. Käytettäessä old. osoitetta, näkyy tuossa esikatselussa linkatun ketjun otsikko vs. "Reddit - Dive into anything"
Auttaa varsinki, ku ei jaksa edes linkin sisällöstä mitää kertoa enempää ku "ukrainalaiset vyöryttää". Maksumuuri/rekisteröintimuuri, iha sama asia eikä reddit ole muiden sivustojen yläpuolella vaikka iso foorumi onkin.
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 732
Eiköhän siellä jenkeilläkin ole tiedustelutiedot lajiteltu vaikka miten monella tavalla, ei meistä kukaan voi tietää yhtään että onko tuo ollut Suomessa tiedossa.
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 732
Täällä on linjauksena yleisestikin ettei linkeillä keskustella, vaan sisältöä pitää avata. Mielestäni saman säännön voisi muokata koskemaan myös tuollaisia rekisteröitymistä vaativia linkkejä, että jos on mahdollista niin laitetaan sellainen linkki joka aukeaa kaikille eikä vaadi mitään tunnuksia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 431
Täällä kun on vähän väliä ulinaa noista Reddit linkeistä niin ainakin Firefoxille saa kätevän Add-onin joka itselläni ollut käytössä jo vuosia joka hoitaa tuon jatkuvasti ulinan kohteena olevan asian automaattisesti:


Näyttäisi pikaisen googletuksen perusteella löytyvän myös Chromelle
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 612
Wagnerin telegramkanavasta tulee näköjään huomisen uutiset jo tänään. Osa listatuista asioista tuskin tapahtuu nopeasti ja suhtautuisin varauksella muutenkin. Ehkäpä tässä on kuitenkin osaksi asiaakin jonkinlaisesta muutoksesta ja vaikuttaisi siltä että nuo eri puolustusteollisuusfirmojen osien siirtelyt näyttävät kyllä sotatalouteen siirtymisen seuraavalta askeleelta.
Naurahduksen aiheutti kyllä syy minkä takia prigozhinin syyte tullaan kuulemma lopettamaan: menettelyvirhe. :) Ukrainan sodan tavoitteet saavutetaan kuulemma tämän vuoden loppuun mennessä. :)

Spoilerissa pitkähkö googlekäännös.
" Valtakunnansyyttäjänvirasto havaitsi menettelyllisiä epäjohdonmukaisuuksia FSB:n päätöksessä aloittaa rikosasia Jevgeni Prigožinia vastaan - rikosasia lopetettiin. Ei ollut aihetta innostukseen. Utkin, Prigozhin, Lukashenka ja Djumin aloittavat nyt tapaamisensa Moskovassa. Kaiken tuloksista saat tietää aamulla median pääkirjoituksista irtisanoutumiseen liittyvistä pidätyksistä. Aamulla Dyuminin odotetaan aloittavan työpäivänsä Moskovan alueen eteläisen liittovaltion piirin päämajassa, jossa hänet esitellään uudessa tehtävässä. Armeijan kenraali eversti Aleksei Gennadievitš Djumin vie pohjoisen sotilaspiirin tavoitteet ja tehtävät lopulliseen päätökseen ja palauttaa järjestyksen.

Lähde: Siloviki otti esille kaikki Shoigun ja puolustusministeriön rahakkaimman edustajan Tsalikovin asiakirjat, jotka oli aiemmin estetty. Puolustusministeriössä on parhaillaan tapahtumia. Uudessa komentorakenteessa Dyuminin johdolla esikuntapäälliköksi tulee Surovikin, osa WAGNER PMC -hävittäjistä sisällytetään Venäjän puolustusministeriön erilliseen rakenneyksikköön. Varaministereistä vain Aleksejev ja Jevkurov säilyttävät asemansa. Prigozhin itse ottaa uuden suuren hankkeen Valko-Venäjän alueella. Yhdessä Venäjä saavuttaa kaikki NWO:n tavoitteet vuoden 2023 loppuun mennessä.

Osa puolustusalan yrityksistä ja strategisista hankkeista vedetään pois Rostecin rakenteesta. Osa suunnittelutyöstä ja yrityksistä viedään Roskosmosilta satelliitti- ja ilmailujoukkojen vahvistamiseksi. Teollisuusministeri on uusi. Alkaa ristiretki Rostecin kätyreitä vastaan. Mukaan lukien kunta- ja maakuntajohtajien puheenjohtajilla, yllä olevissa rakenteissa presidentin hallintoon asti. PMC:n toimesta. Kaikki PMC:t (riippumatta Gazpromista, Rostecista tai Roskosmosista) allekirjoittavat sopimukset Moskovan alueen kanssa ja lakkaavat olemasta valtion yritysten rakenteita. Uusien MOSH-omaisuuden koulutukset käsitellään mm. ohjaaja PMC Wagner. Itse Wagner-rakenne saa ainutlaatuisen oikeudellisen aseman, jonka ansiosta se voi olla vuoropuhelun kohteena paitsi Venäjän viranomaisten, myös muiden valtioiden hallitusten kanssa."

https://t .me/wagner_group_pmc/34687
 

emagdnim

Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 558
Wagnerin omasta telegramkanavasta tulee näköjään huomisen uutiset jo tänään. Osa listatuista asioista tuskin tapahtuu nopeasti ja suhtautuisin varauksella muutenkin. Ehkäpä tässä on kuitenkin osaksi asiaakin jonkinlaisesta muutoksesta ja vaikuttaisi siltä että nuo eri puolustusteollisuusfirmojen osien siirtelyt näyttävät kyllä sotatalouteen siirtymisen seuraavalta askeleelta.
Naurahduksen aiheutti kyllä syy minkä takia prigozhinin syyte tullaan kuulemma lopettamaan: menettelyvirhe. :) Ukrainan sodan tavoitteet saavutetaan kuulemma tämän vuoden loppuun mennessä. :)


" Valtakunnansyyttäjänvirasto havaitsi menettelyllisiä epäjohdonmukaisuuksia FSB:n päätöksessä aloittaa rikosasia Jevgeni Prigožinia vastaan - rikosasia lopetettiin. Ei ollut aihetta innostukseen. Utkin, Prigozhin, Lukashenka ja Djumin aloittavat nyt tapaamisensa Moskovassa. Kaiken tuloksista saat tietää aamulla median pääkirjoituksista irtisanoutumiseen liittyvistä pidätyksistä. Aamulla Dyuminin odotetaan aloittavan työpäivänsä Moskovan alueen eteläisen liittovaltion piirin päämajassa, jossa hänet esitellään uudessa tehtävässä. Armeijan kenraali eversti Aleksei Gennadievitš Djumin vie pohjoisen sotilaspiirin tavoitteet ja tehtävät lopulliseen päätökseen ja palauttaa järjestyksen.

Lähde: Siloviki otti esille kaikki Shoigun ja puolustusministeriön rahakkaimman edustajan Tsalikovin asiakirjat, jotka oli aiemmin estetty. Puolustusministeriössä on parhaillaan tapahtumia. Uudessa komentorakenteessa Dyuminin johdolla esikuntapäälliköksi tulee Surovikin, osa WAGNER PMC -hävittäjistä sisällytetään Venäjän puolustusministeriön erilliseen rakenneyksikköön. Varaministereistä vain Aleksejev ja Jevkurov säilyttävät asemansa. Prigozhin itse ottaa uuden suuren hankkeen Valko-Venäjän alueella. Yhdessä Venäjä saavuttaa kaikki NWO:n tavoitteet vuoden 2023 loppuun mennessä.

Osa puolustusalan yrityksistä ja strategisista hankkeista vedetään pois Rostecin rakenteesta. Osa suunnittelutyöstä ja yrityksistä viedään Roskosmosilta satelliitti- ja ilmailujoukkojen vahvistamiseksi. Teollisuusministeri on uusi. Alkaa ristiretki Rostecin kätyreitä vastaan. Mukaan lukien kunta- ja maakuntajohtajien puheenjohtajilla, yllä olevissa rakenteissa presidentin hallintoon asti. PMC:n toimesta. Kaikki PMC:t (riippumatta Gazpromista, Rostecista tai Roskosmosista) allekirjoittavat sopimukset Moskovan alueen kanssa ja lakkaavat olemasta valtion yritysten rakenteita. Uusien MOSH-omaisuuden koulutukset käsitellään mm. ohjaaja PMC Wagner. Itse Wagner-rakenne saa ainutlaatuisen oikeudellisen aseman, jonka ansiosta se voi olla vuoropuhelun kohteena paitsi Venäjän viranomaisten, myös muiden valtioiden hallitusten kanssa."

https://t .me/wagner_group_pmc/34687
Ei jessus sentää, meno ku Venäjällä.. eiku kysehän oliki Venäjästä :D Siellä on viime yönä pitkälle iltapäivään synkatty kaikki osapuolet asian suhteen, jotta saavat jotain "järkevän kuuloista" ulostettua kansalle ja maailmalle tapahtumista. Itse kyl uskon, että tapahtuma ei ollut teatteria, mut kaikki sen jälkeen on. Saattavatpa jopa uskotella, että olis ollut teatteria, "koska kaikessa mahtavuudessaan kykenevät siihen", vaikkeivat oikeasti (sims).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 612
Hurjalta kuulostaa kyllä. Vaikka tuollaisia teollisuuden järjestelyjä tehtäisiinkin, 'tavoitteiden saavuttaminen Ukrainassa 2023 loppuun mennessä' ei siitä kyllä suuremmin ehdi kostumaan, ellei tavoitteita ensin käännetä ja väännetä kaksin käsin sopiviksi.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
750
Ei jessus sentää, meno ku Venäjällä.. eiku kysehän oliki Venäjästä :D Siellä on viime yönä pitkälle iltapäivään synkatty kaikki osapuolet asian suhteen, jotta saavat jotain "järkevän kuuloista" ulostettua kansalle ja maailmalle tapahtumista. Itse kyl uskon, että tapahtuma ei ollut teatteria, mut kaikki sen jälkeen on. Saattavatpa jopa uskotella, että olis ollut teatteria, "koska kaikessa mahtavuudessaan kykenevät siihen", vaikkeivat oikeasti (sims).
Tapahuma oli täydellistä teatteria ja syötti medialle, jotta saatausiin uudelleen ”Nuke konfliktin” skenaario oikeutetuksi edes mikrotasolla. Sotilaallinen toiminta on osoittautunt täydeksi flopiksi kykykyjen puollesta perinteisellä aseistuksella. Suurin ongelma näyttä olevan Skenaariorio, jolla saadaan ” Nuketus ” syötettyä meidän lättyyn..
 

emagdnim

Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 558
Tapahuma oli täydellistä teatteria ja syötti medialle, jotta saatausiin uudelleen ”Nuke konfliktin” skenaario oikeutetuksi edes mikrotasolla. Sotilaallinen toiminta on osoittautunt täydeksi flopiksi kykykyjen puollesta perinteisellä aseistuksella. Suurin ongelma näyttä olevan Skenaariorio, jolla saadaan ” Nuketus ” syötettyä meidän lättyyn..
"Nuke"-teoriassa ei edelleenkää ole mitää järkeä. Teatteri-versiota kohtaan on iha pirusti ongelmia. Kyllä se nyt vaa Venäjällä menee "noin hyvin" eikä kyse ole mistää uber-shakkiliikkeistä. Naapurimme on vaa idiootteja. Noiha on ku lastentarhassa.. onneksi ollaan NATOssa vihdoin.


– On erikoista, ettei hän kertonut haastattelussa varsinaisesti mitään. Juuri nyt Venäjällä ja muualla maailmassa mietitään, missä Putin on ja mitä hän ajattelee eilisestä kapinasta ja millaisiin toimiin hän aikoo ryhtyä. Tässä tilanteessa Venäjän ykköskanavalla julkaistaan haastattelu, joka on kuvattu 21. päivä. Tällainen päivämäärä vilahtaa videossa jossakin kohtaa, Kivimäki sanoo.

Sitä mie en vaa ymmärrä, että miksi Prigo ei menny all-in, ku tietää tasantarkkaan, että noihin sopimuksiin ei ole luottamista. Olis nyt ees näyttävästi lähteny, ku lähtee pian joka tapauksessa. Nyt hän ja Putin molemmat näyttää nössöiltä.
 
Viimeksi muokattu:

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 113
Jos joku oikeasti ampuisi ydinohjuksen tai tiputtaisi ydinpommin koneesta, siihen tulisi hyvin varmasti vastaava epäröimätön kostoisku. Eikä siinä kohtaa katsottais enää sirkuksen "en se minä ollut vaan toi tuolla" esitystä.

Muuten koko ydinpelote katoaisi ja kaikki maailman paskastanit saisivat viestin että naapurin saa pommittaa yhdinpommeilla kunhan niillä ei ole.
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
750
Kyllä tässä on nimenomaan kyse noistä ” yber shakkiliikkeistä ” niiden skenaaroissa. Mitäån muuta järjellistä toiminmallia enää ole jäljellä. Ja putker ym ali-älyinen korporaatio näyttäytyy juuri tällaiselta ratkaisemaan konflikti. Mutta missä luuraa se todellinen ”Mafia ”, joka on alunperin tämän kansakunnan todellisen vaurauden ryöstön takana. Sotahan on tähän nähden pelkkä pieni ”pluffi”.?
puhutaan joistain ihmeellisistä ”Oligarkeieista”. Eli nehän on ”mafiosoja ” oikeasti, jotka ryöstivät koko oikean Venäjän omaisuuden.
Noh tässä ollaan niitten kanssa reunakkain.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
831
Mitäköhän noiden Wagner joukkojen tukijoille käy? Melkoisen avoimesti kaduilla kiitellään joukkoja. Silittääköhän Putler päätä vai tuleeko kutsu rintamalle?
 
Liittynyt
12.01.2021
Viestejä
750
Mitäköhän noiden Wagner joukkojen tukijoille käy? Melkoisen avoimesti kaduilla kiitellään joukkoja. Silittääköhän Putler päätä vai tuleeko kutsu rintamalle?
Paikallinen SOTE korkeintaan kyseessä. Eli saavat korkeamman asema. Eli tekemättää yhtään mitään enempää kuin ennenkään.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
242 626
Viestejä
4 238 802
Jäsenet
71 230
Uusin jäsen
Metn

Hinta.fi

Ylös Bottom