Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
25.02.2022
Viestejä
36
En tiedä oliko tästä jo puhetta, mutta tämän ketjun analyysin jälkeen on "Järvisen Tompalla" profiilikuva vaihtunut :rofl:
Tuo Järvisen Tomi on jatkanut myös twiittailua ahkerasti ja sinänsä en ainakaan itse ihan heti haluaisi uskoa venäläistrolliksi koska puheet on hyvin vahvasti anti-Putleristisia joka mittarilla joten ei oikein istu venäjätrollin muottiin. Jos tuo kuitenkin on jotain trollaamista, niin ehkä pikemminkin pyrkimys trollata venäläisiä tai joku muu erikoinen tavoite. Mielenkiintoinen twitter-tili joka tapauksessa ja täytyy ainakin henk.koht. jatkaa seuraamista, mutta tietysti suurella varauksella.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
163
-7,45% näyttäisi olevan tänään. Saa nähdä että koska mieli muuttuu.

Mä henkilökohtaisesti suhtaudun negatiivisesti noihin toimenpiteisiin Venäjällä. Tulee sama tilanne kuin jossain Syyriassa kun työpaikka viedään alta niin ainoaksi vaihtoehdoksi voi jäädä sopimus Ukrainan komennuksesta että saa perheelle ruokaa pöytään.
Jos tuotannosta on 80% venäjällä niin vaikeuttaa kummasti päätöksen tekoa, onko mahdollista jopa että jos sulkee tuon tehtaan niin firma konkassa
 
Liittynyt
08.05.2020
Viestejä
249
Kuvitteleeko joku, että Järvisen Tomin profiilissa olisi mitään yhteyttä todellisuuteen, jos hän oikeasti hakkeroisi Venäjän armeijaa? Ajatteleeko joku, että omalla kuvallaan ja nimellään Twitteriin kirjoittelisi päivityksiä siitä, kuinka pistettiin Vanjan tutkat sekaisin? Haloo?

Se, onko Järvisen Tomin jutut totta, on eri asia. Tuskin on, mutta profiili näyttää uskottavammalta hakkerille kuin Twitterin muut Tomi Järviset, juuri siksi, koska se näyttää feikiltä. Vasta luotu tunnus ja kopioidut kuvat, kuten pitääkin. Omasta laitteesta tulevassa kuvassa kun voisi olla joku ikävä tunnistetieto.

Lavrovilla uskoa riittää. Itsekin uskon, että Euroopan turvallisuustilanne paranee sitä mukaa, kun panssariajoneuvoja poksahtelee auki kymmeniä joka päivä.
 
Liittynyt
08.03.2022
Viestejä
815
Jos tuotannosta on 80% venäjällä niin vaikeuttaa kummasti päätöksen tekoa, onko mahdollista jopa että jos sulkee tuon tehtaan niin firma konkassa
Voi olla kohtuu ikävä signaali myös firman (suomalaisille) työntekijöille, että jatketaan Putlerin tukemista. Tunnen siellä työskenteleviä pari tyyppiä ja molemmat on henkisesti melko "isänmaallisia", tyyliin leijonat kauloissa. Olis kiva tietää fiilikset, toki sellaisia random-tuttuja joita näkee pari kertaa vuodessa.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 332
Tuonnin ja viennin tehokas pysäyttäminen riittää tulojen tyrehdyttämiseen. Sisäisen tuotannon ja kulutuksen pysäyttäminen on se joka mielestäni saa aikaan helposti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Sisäinen tuotanto ja kulutus on kuitenkin ruplakauppaa. Se on tietysti sitten eri juttu että joku McDonald's ei voi jatkaa liiketoimintaa mikäli tarvikkeita ei ole saatavilla ja sen takia ajettaisiin alas mutta jos ihmisille annetaan kenkää sen takia että Venäjä tekee "spesiaalioperaation" Ukrainassa on helpompaa uskoa että Länsi haluaa vain uhata Venäläisiä kun valtamedia näin kertoo. Varsinkin kun huomioidaan että operaatioihin Georgiassa ja Krimillä suhtauduttiin eri tavalla.
Venäjän talouden täydellinen paskominen on vaan hyvästä tässä tilanteessa. Mitä syvemälle se romahtaa sen nopeammin johto vaihtuu. Se, että esim. ladan tehtaita meni kiinni kun ei ole osia ja ihmisiltä siellä loppuu työt on vain hyvä. Sen nopeammin ihmiset alkavat kyseenalaistamaan sitä virallista totuutta ja johdon vastustus lisääntyy. Jos venäjän hyökkääminen ei vaikuttaisi tavan kansalaisiin ei pakotteilla olisi suurtakaan merkitystä. Siinä vaiheessa kun palataan takaisin 90-luvulle alkaa moni kyselemään, että miksi näin kävi ja mikä se todellisuus on tämän "rauhanturvaamisoperaation" suhteen. Vallanvaihto täytyy tulla venäjän sisältä ja se vaatii, että riittävän moni venäläinen vastustaa nykyistä menoa. Ei tästä ole mitään ulospääsyä silkkihansikkain nätisti pyytämällä. Venäjä uskoo vain voimaa ja talous on sellainen voima joka tiputtaa valtion kyllä äkkiä polvilleen. Sitten on valinta edessä haluaako lähteä Pohjois-Korea linjalle vai olisi sittenkin järkevämpää vaan vaihtaa johto.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 514
Tuonnin ja viennin tehokas pysäyttäminen riittää tulojen tyrehdyttämiseen. Sisäisen tuotannon ja kulutuksen pysäyttäminen on se joka mielestäni saa aikaan helposti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Sisäinen tuotanto ja kulutus on kuitenkin ruplakauppaa. Se on tietysti sitten eri juttu että joku McDonald's ei voi jatkaa liiketoimintaa mikäli tarvikkeita ei ole saatavilla ja sen takia ajettaisiin alas mutta jos ihmisille annetaan kenkää sen takia että Venäjä tekee "spesiaalioperaation" Ukrainassa on helpompaa uskoa että Länsi haluaa vain uhata Venäläisiä kun valtamedia näin kertoo. Varsinkin kun huomioidaan että operaatioihin Georgiassa ja Krimillä suhtauduttiin eri tavalla.
Se että saapas polkee naamaa mutaan ja 'on vähän epämukavaa' sekä Ukrainassa että Venäjällä johtuu ainoastaan Putinista. Ukrainassahan asia ei enää ole yhtään epäselvä. Pakotteiden myötä se valkenee kyllä venäläisillekin lopulta, mitä syvemmälle mutaan naama uppoaa sitä nopeammin.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 607
Tässä ketjussa esiintyy jatkuvasti runsaasti offtopicia, osa varmasti tahattomasti, mutta havaittavissa on myös informaatiovaikuttaminsta eli keskustelun tahallaan ohi aiheesta johdattelua eli tässä tapauksessa Venäjän hyökkäyksestä sekä disinformaation levittäminen aiheeseen liittyen. Ylläpito pyrkii aktiivisella moderoinnilla pitämään keskustelun asiallisena ja aiheessa.

Pyrkikää keskustelemaan muista aiheista kuin Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan niille tarkoitetuissa ketjuissa. Yksittäistä offtopic-viestiä ei ole tarpeen raportoida, kiitos.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
223
Mutuilen tästä, joten lukijan vastuu, ota vaikka saduksi jos ei miellytä. Perustan nämä olettamat viime aikojen uutisointeihin pääasiassa YLEn ja Hesarin juttuihin ja koitan suodattaa liian optimistiset toiveet pois.

Valkovenäjä:

Kannattaako puten ottaa valkovenäläisiä tapettavaksi? Tämähän avaisi Ukrainalle oikeuden häiritä venäläisiä myös VV:n puolella. Tiedä sitten olisiko siihen Ukrainalla resursseja tai muuten mahdollisuutta. Venäjän joukkojahan sieltäpäin on jo tullut joten puolustus siihen suuntaan on jo perustettu, ja vain ajan kysymys kun iskevät länsirajalle.

Valkovenäjällä on myös tyytymätöntä kansanosaa, mutta siitä vaalien kansanliikkeestä on aikaa, ja siten taitavat kaikki avainhenkilöt liikkeen takana olla jo putkassa, mullan alla tai maanpaossa. Todennäköisesti myös propaganda- ja terrorikoneisto on siellä syömässä kansan motivaatiota osallistua mihinkään isompaan vallankaappaukseen. Väitettyä sisäistä liikehdintäähän olisi

Ukraina:

Lyhyellä katsannalla, eli viikon tai parin sisään, ei kyllä näytä että venäjäläiset olisivat häviämässä. Tasaisen tappavaa etenemistä, perustaen puolustusasemia vallatuille alueille ja siten saaden huoltoyhteyiksiä suojattua ja pommituksia jatkettua. Vaikka uutisia on huonosta huollosta ja surkeasta moraalista, niin taitaa ollla vain yksi isompi Ukrainan tekemä takaisinvalloitus uutisoitu viime viikolla. Kylistä ja pikkuväännöistä on ollut määrittelemättömiä uutisia, lisäksi, kuten usein mainuttua, niin Ukrainan tappioista ja menetyksistä ei hirveästi huudella. Venäjällä kun edelleen sitä surkean moraalin ukkoa ja paskaa kalustoa löytyy ja sitä työnnetään etulinjaan niin kauan että puolustajilta loppuu panokset. Venäjä myös käyttää kaikkia keinoja rikkoakseen Ukrainalaisten moraalia, siviilieihin suoraan kohdistuva väkivalta on yksi näistä. Tällä hetkellä näyttää että Ukraina vain pitää linjansa ja kuluttaa sitä kautta venäjän resursseja, ja odottaa että jokin napsahtaisi venäjällä

Venäjä:

Venäjällä ei ole syytä lopettaa sotaa tällä hetkellä, pakotteet iskevät vasta niin viiveellä ja millään taloudellisilla toimilla ei ole sellaista tehoa että siellä alettaisiin oikeasti epäillä sodan järkevyyttä enempää ihan heti. Uutisia kyllä on muutamista oligarkeista jotka ovat toimia vastaan, mutta ilmeisesti muut olettavat puten olevan vallassa vielä tarpeeksi pitkään että kannattaisi omaa niskaa paljastaa tässä vaiheessa. Onhan esimerkiksi Pohjois-Koreakin vielä olemassa ja sama diktaattorisuku on siellä hallinut pitkään. Pelkästään Kiinan ja Intian tuella voivat jopa pärjätä, jos kansalle kelpaa elintason lasku maatalousyhteiskunnan tasolle. Kansanhan mielestähän homma on näköjään tarpeeksi hyvin hallitsevalla elimellä käsissä, joten mitään isompaa painostusta ei ainakana vielä ole. Onko syynä sitten oikea tyytyväisyys putteen, pelko saada pampusta ja joutua siperiaan, yleinen kiinnostamattomuus ulkopoliittisiin asioihin vai joku muu? Mediakontrolli pitää kuitenkin huolen että uutisissa on vain kissanpentuja ja lännen haukkumista. Lisäksi venäläisten käyttämät somet ovat myös todennäköisesti valvottuja, joten kaikenlainen isompien liikkeiden organsiointi on haastavaa. Tämä taas rajoittaa esimerkiksi mielenosoitusten kokoa, ja kuten nähtyä niin niillä ei ole ainakaan toistaiseksi ole ollut vaikutusta. En kuitenkaan usko että Putte riskeeraa eskalaatiota sillä jos valmistautuneella armeijalla menestys on näin hyvää, niin millainen kyvykkyys olisi liikekannallepanon tuottamilla joukoilla. Saatikka riittääkö aika edes moisen toteuttamiseen.

Kello käy. Saako Ukraina pidettyä pakettinsa kasassa ja pidettyä murhaajat poissa muista kaupungeista? Onko puten kikkakirjassa vielä sivuja, joilla saadaan sota käännettyä kotiinpäin voitokkaaksi? Onko venäjän kansasta ratkaisemaan tilannetta sodan pitkittyessä, vai kaivataanko siellä suurta ja mahtavaa niin paljon että iphonet ja samsungit voidaan unohtaa? Kestääkö lännen rintama kuinka kauan, vai alkaako orbanit ja matteot rikkomaan rivejä? Kiina hyötyisi heikosta venäjästä, mutta samalla Intia ja monet muut köyhät maat taas tulisivat kärsimään jos ruuantuotanto vielä enemmän häiriintyy. Jos venäjä ei taivu, niin siirtyykö globaali paine jossain vaiheessa painostamaan Ukrainaa luovuttamaan alueensa, jotta saadaan tilanne rauhoittumaan ja maailmanmarkkinat ruotuun?
 
Liittynyt
01.07.2021
Viestejä
30
Mistä löytää parhaiten noita sotavideoita yhden sivuston alta? Ei haittaa jos on nsfw matskua mukana. (tietenkin hyvä jos olisi verifioituja videoita/kuvia)
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 738
Venäjältä tuotavalle öljylle/kaasulle asetettava tuontitulli on ihan fiksun kuuloinen idea ainakin väliaikaiseen käyttöön, kunnes koko venäjäntuonti olisi korvattavissa muuten. Tällaista ehdoteltiin jo viikkoja sitten, mutta ei ole kuulunut mitään.

 

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
656

Ukrainaa tukevat hakkerit ovat iskeneet Venäjän suurimpaan sosiaalisen median palveluun VKontakteen. Palvelun nimissä sunnuntai-iltana jaetussa viestissä luetellaan Venäjän väitettyjä tappioita, siviiliuhrien määriä ja vakuutetaan ukrainalaisten taistelutahtoa.

Asiasta kertovat monet uutislähteet, muun muassa Nexta ja Meduza. Lisäksi verkossa kiertää monia tekstistä eri laitteilla ja asetuksilla otettuja kuvakaappauksia.

Verkkoon levinneissä kuvissa viestiä levittää VKontakten pääkäyttäjätunnus, jolla on 12,4 miljoonaa seuraajaa. Ei ole kuitenkaan tiedossa, moniko on todellisuudessa nähnyt viestin tai miten tunnukseen on päästy käsiksi.
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 171
Hiukan vanha uutinen, mutta ei ollut mielestäni tässä ketjussa vielä, enkä ollut nähnyt muuallakaan aiemmin mainintaa. Tuli sattumalta vastaan Japanin uutisia selatessa.

Jo pari viikkoa sitten näkyi raportteja siitä, kuinka Venäjän kauko-idästä roudattiin lisää ajoneuvoja länttä kohti junilla. Tämän viikon tiistaina oli Japanin puolustusvoimat tehneet havainnon neljästä Venäjän laivasta Tsugarunsalmessa matkalla länttä kohti. Arvelivat, että kyseessä olisi Ukrainaan matkalla olevia ajoneuvoja. Näiden täytyy olla jostain Kuriilien saarilta, Kamtšatkan niemimaalta tai Tšukotkasta asti, kun tuolla liikkuvat. Ovat oletettavasti menossa Vladivostokiin, jossa ne varmaan lastataan juniin.

Lähde: Russian ships seen in Japan strait may be carrying troops to Ukraine

Melkein naurattaa, että tuolta asti joutuvat roudaamaan lisää romuja tuhottavaksi...

Minkähänverran menee aikaan, että nuo romut saadaan roudattua Ukrainaan romutettaviksi?
Melkoisen hyvin ovat näköjään pistäneet armeijan rahat liiveihin, kun on tarvikkeet noin naurettavasti loppu. Ei noita tuolta kuskattaisi, jos olisi lähempänä varastoja..

Olisi ihan mielenkiintoista olla kuulemassa Putinin mietteet asiasta, kait se tietää tuon...
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
146
Tässä ketjussa esiintyy jatkuvasti runsaasti offtopicia, osa varmasti tahattomasti, mutta havaittavissa on myös informaatiovaikuttaminsta eli keskustelun tahallaan ohi aiheesta johdattelua eli tässä tapauksessa Venäjän hyökkäyksestä sekä disinformaation levittäminen aiheeseen liittyen. Ylläpito pyrkii aktiivisella moderoinnilla pitämään keskustelun asiallisena ja aiheessa.

Pyrkikää keskustelemaan muista aiheista kuin Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan niille tarkoitetuissa ketjuissa. Yksittäistä offtopic-viestiä ei ole tarpeen raportoida, kiitos.
Uudestaan tarjoan tämän tietoiskun.
1802_venajatrolli-kioski-trolli.gif
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 647
OT postaus, skipatkaa.

Diesel on ollut saman hintaista myös Saksassa jossa se on saattanut olla euron halvempaa vielä vähän aikaa sitten. Nimenomaan dieselin osalta tilanne johtuu nyt Venäjän kiristyneestä tilanteesta (jo ennen sotaa siis) ja sen aiheuttamasta dieselin saatavuusongelmasta joka ei suoraan seuraa raakaöljyn hintaa. Yksi ongelma on esim. se, että maakaasusta on tehty vetyä jolla on tehty rikinpoistoa dieselistä. Ja kun maakaasu on 5-15 x kalliimpaa kuin oli vuosi sitten, niin tietty sekin näkyy.
Minulla oli vain ja ainoastaan pointtina se että tuo käyttövoimavero on huutava vääryys, eikä vastaa minun näkemykseni mukaan sitä mikä oikeusvaltiossa pitäisi olla.
Mutta kun jostain saadaan verotuloja, tuntuu ettei siitä voi luopua, vaikka kyseessä olisi huutava vääryys..
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Daily Mailissa oli isompi juttu noista Ukrainan raiskauksista.



Systemaattinen ja tietoinen naisten raiskaaminen yleistyi 1990-luvun alussa Bosnian sodassa.
Sotahistorioitsija Antony Beevorin mukaan Neuvostoliiton sotilaat raiskasivat Berliinissä keväällä 1945 tuhansia naisia, joista nuorimmat olivat hädintuskin kymmenvuotiaita pikkutyttöjä.
Toki kaikki venäläissotilaat eivät silloin raakuuksiin syyllistyneet.

Raiskaus on sotarikoksena tutkimisen suhteenkin kyllä erityisen ongelmallinen.
Toki siinä vaiheessa kun puolueeton taho kykenee varmistamaan esimerkiksi nämä Ukrainan
viime viikkojen raiskaukset ja murhat niin siinä riittänee todistusaineistoa tuomioistuimille.

Toisen maailmansodan viimeisiin päiviin tai Bosnian sotaan verrattuna tilanne on 2022 erilainen, koska erilaista äärimmäisen ikävää kuvallista evidenssiä saattaa kauheuksien loputtua löytyä myös ihmisten puhelimista tai tietokoneilta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 632
Daily Mailissa oli isompi juttu noista Ukrainan raiskauksista.



Systemaattinen ja tietoinen naisten raiskaaminen yleistyi 1990-luvun alussa Bosnian sodassa.
Sotahistorioitsija Antony Beevorin mukaan Neuvostoliiton sotilaat raiskasivat Berliinissä keväällä 1945 tuhansia naisia, joista nuorimmat olivat hädintuskin kymmenvuotiaita pikkutyttöjä.
Toki kaikki venäläissotilaat eivät silloin raakuuksiin syyllistyneet.

Raiskaus on sotarikoksena tutkimisen suhteenkin kyllä erityisen ongelmallinen.
Toki siinä vaiheessa kun puolueeton taho kykenee varmistamaan esimerkiksi nämä Ukrainan
viime viikkojen raiskaukset ja murhat niin siinä riittänee todistusaineistoa tuomioistuimille.

Toisen maailmansodan viimeisiin päiviin tai Bosnian sotaan verrattuna tilanne on 2022 erilainen, koska erilaista äärimmäisen ikävää kuvallista evidenssiä saattaa kauheuksien loputtua löytyä myös ihmisten puhelimista tai tietokoneilta.
Ihan paskaa tuo "ei kaikki venäläissotilaat raiskaa", 3/4 kuitenkin tuosta kansasta tukee tätä sotarikoksien ristiretkeä ja ne on ihan tavallisiä venäläisiä ne sotilaat jotka tuolla rikoksia suoltaa. Venäläiset pitää kansana asettaa ihan samanlaiseen häpeäpaaluun, kuin saksalaiset asetettiin toisen maailmansodan jälkeen, että varmasti muistavat vielä sadan vuoden päästä mitä tuli tehtyä. Täältä ei ainakaan löydy yhtään sympatiaa.

edit: jos kaipaa sympatiaa, niin silloin palatsivallankaappausta tekemään
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 292
Olisi ihan mielenkiintoista olla kuulemassa Putinin mietteet asiasta, kait se tietää tuon...
Kaipa se itse tietää, mistä saakka täydennyskalustoa siirretään, vaikka arvailujen varassa on millä tarkkuudella häntä kiinnostaa.

Sitä puolestaan ei välttämättä ihan realistisesti tiedä, paljonko kalustoa ja kalustoon tarkoitettua rahaa on varastettu. Tietenkin ylimpänä venäläisenä johtajana hänellä on oltava ymmärrys siitä, että Venäjällä varastetaan aina blyat vitusti, maksimit, kehtaamisen mukaan ja vähän päälle. Useammassa väliporsaassa. Lähti kuitenkin sotaan eli on voinut aliarvioida sitäkin kuten yliarvioi venäjämielisyyttä Ukrainassa.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 332
Lyhyellä katsannalla, eli viikon tai parin sisään, ei kyllä näytä että venäjäläiset olisivat häviämässä. Tasaisen tappavaa etenemistä,
Tasaisen tappavaa etenemistä? Missä? Ei ainakaan Ukrainassa. Jotain pientä jossain, mutta toisaalta Ukrainakin on jo vastaiskuilla ainakin sanonut vallanneensa takaisin jo jotain pieniä alueita. Venäjällä eteneminen on käytännössä pysähtynyt ja tappioita tulee jatkuvasti. Samalla huollon kanssa ongelmat jatkuvat ja miehistä & kalustosta on pulaa.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 647
Se on vaan pakko tehdä selväksi venäjän kansalaisille, ettei tälläistä perseilyä suvaita. Veikkaan, että alkaa alkaa puten kannatus vähän hiipumaan kun palaa 90-luvun ajat ja jopa ruuasta on pulaa. Itse ajavat täysillä kohti seinää, joten täysin heidän omaa syytää ei kenenkään muun. Siellä on pitkät perinteet vallankumouksista, niin jos sitä kohta taas. Tässä ei nyt vaan ole mahdollisuutta antaa venäjän jatkaa tällä linjalla.
Viimeksi NL kesti reilu 61 vuotta, ilmeisesti nyt jos jotain saisivat aikaan, tulisi tuo puolivälissä aiempaa täyteen. Mitenhän lie, mutta perinteenä kyllä aika tiuhaan pistää maa remonttiin.
tosin en ihmettele tällä politiikalla ja jatkuvalla imperialismilla.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Mistä löytää parhaiten noita sotavideoita yhden sivuston alta? Ei haittaa jos on nsfw matskua mukana. (tietenkin hyvä jos olisi verifioituja videoita/kuvia)
Aikaisemmin mainitut ovat hyviä.

Redditissä on myös erittäin hyvä subreddit yleisesti konflikti matskulle jossa nyt on n. 90-95% Ukrainaa:

Tässä on telegram kanava jossa on joskus konfliktimatskua, mutta pääosin kuvia/videoita kuolleista ja antautuneista venäläisistä sotilaista. ÄÄRIMMÄISEN VÄKIVALTAINEN eli tiedä mihin ryhdyt jos tuolle kanavalle liityt. Tuolla on mm. useita räjähtäneitä päitä, irronneita raajoja yms. Ukrainan kielinen.

Telegram kanava jossa hajanaista kontenttia sodasta laidasta laitaan. Ukrainan kielinen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 738
OT postaus, skipatkaa.

Minulla oli vain ja ainoastaan pointtina se että tuo käyttövoimavero on huutava vääryys, eikä vastaa minun näkemykseni mukaan sitä mikä oikeusvaltiossa pitäisi olla.
Mutta kun jostain saadaan verotuloja, tuntuu ettei siitä voi luopua, vaikka kyseessä olisi huutava vääryys..
Joku muu ketju olisi aikapaljon parempi asialle, bensan valmistevero 76c, dieselin (vissiin tota famea nykyään pitkälti) 43c. Eli voidaan se käyttövoimavero poistaa, nykyisiin pumppuhintoihin tulisi sitten vaan päälle tuo valmisteveron tasaus "bensan tasolle" eli noin 30c nousisi dieselin hinta. Sitten pitäisi alkaa rakentamaan vielä jotain monimutkaisempia himmeleitä joilla tuo veronkorotus kompensoidaan ammattikäytössä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 824
Tämä voisi olla meemi, mutta ilmeisen totta. Turussa Venäjän konsulaatin eteen harjattiin hiekkaan teksti "Lapsia", joka näkyy hienosti yläilmoista. Ihailtavaa kansalaisaktivismia:



Tässä vielä Hesarin juttu:

 
Liittynyt
01.07.2021
Viestejä
30
Systemaattinen ja tietoinen naisten raiskaaminen yleistyi 1990-luvun alussa Bosnian sodassa.
Sotahistorioitsija Antony Beevorin mukaan Neuvostoliiton sotilaat raiskasivat Berliinissä keväällä 1945 tuhansia naisia, joista nuorimmat olivat hädintuskin kymmenvuotiaita pikkutyttöjä.
Ymmärtääkseni venäläiset raiskasivat joidenkin arvioiden mukaan jopa 2 miljoonaa saksalaisnaista. Kaikki naiset 8-vuotiaasta 80-vuotiaaseen raiskattiin, isoimpia massaraiskauksia koko historiassa. Venäjällä tietenkään ei koulussa näistä opeteta. Vääristynyt historiankuva selittää itseasiassa paljon myös nyky-venäjää, kun sitä objektiivista historian pyykinpesua ja eri narratiivien tutkiskelua ei tehdä, näitä samoja virheitä tullaan toistamaan edelleen ja eletään jossain omassa fantasiamaailmassa missä sotaa glorifioidaan ja kuvitellaan että Stalin oli hyvä jätkä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 238
Hyvää ja kattavaa analyysia Virosta


Lainaus meidän (Länsi) hölmöydestä:

Jos Ukraina ei selviä, on ”kollektiivinen länsi” häviämässä pelin. Putinin näyttelemä hulluus tuottaa jo osinkoa. Venäjä on aloittanut törkeän hyökkäyksen YK:n jäsenvaltiota vastaan, mutta Nato-maat kutsuvat omia mahdollisia toimiaan uhrin puolustamiseksi konfliktin ”eskaloimiseksi”, jota on yritetty välttää alusta lähtien. Ja mikä ihmeellisintä, tästä on kerrottu ulospäin mahdollisimman yhtenäisesti.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 738
Hyvää ja kattavaa analyysia Virosta


Lainaus meidän (Länsi) hölmöydestä:

Jos Ukraina ei selviä, on ”kollektiivinen länsi” häviämässä pelin. Putinin näyttelemä hulluus tuottaa jo osinkoa. Venäjä on aloittanut törkeän hyökkäyksen YK:n jäsenvaltiota vastaan, mutta Nato-maat kutsuvat omia mahdollisia toimiaan uhrin puolustamiseksi konfliktin ”eskaloimiseksi”, jota on yritetty välttää alusta lähtien. Ja mikä ihmeellisintä, tästä on kerrottu ulospäin mahdollisimman yhtenäisesti.
Minä en ymmärrä tuon kirjoituksen ideaa. Nato on jäsentensä puolustusliitto. Venäjä ei ole hyökännyt ainuttakaan Nato-maata vastaan, joten on turha valittaa ja vaatia Natoa puuttumaan tilanteeseen sotilaallisesti. Se tosiaan eskaloisi tilannetta aivan liikaa ja liian suurilla panoksilla.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 270
Minä en ymmärrä tuon kirjoituksen ideaa. Nato on jäsentensä puolustusliitto. Venäjä ei ole hyökännyt ainuttakaan Nato-maata vastaan, joten on turha valittaa ja vaatia Natoa puuttumaan tilanteeseen sotilaallisesti. Se tosiaan eskaloisi tilannetta aivan liikaa ja liian suurilla panoksilla.
Eihän tuossa puhuttukaan NATO:n puuttumisesta vaan NATO-maiden/länsimaiden puuttumisesta, mikä on eri asia.

Mitään sitovaa velvollisuutta ei ulkomailla ole auttaa Ukrainaa, mutta moraalinen velvollisuus on eri asia, etenkin jos YK on niin halvaantunut ettei sekään pysty asiaan reagoimaan riittävästi...

Länsimailla on kyky panna stoppi Putinin pommituksille hyvin helposti, se ei vaadi kuin päätöstä siitä että näin tehdään.
 
Liittynyt
22.12.2019
Viestejä
144
Useammasta lähteestä tullut nyt tietoa, että venäjän joukot ammuskelee aseettomia "vapauttamassaan" Khersonin kaupungissa.
Eli jälleen osoitus tuosta heidän pyytettömästä työstä, toivon mukaan tuonne saadaan pian muutama autokuormallinen aseistusta siviileille, niin saavat jonkinlaista oikeaa vastarintaa, aseettomat venäjä lahtaa kyllä.

 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
223
Tasaisen tappavaa etenemistä? Missä? Ei ainakaan Ukrainassa. Jotain pientä jossain, mutta toisaalta Ukrainakin on jo vastaiskuilla ainakin sanonut vallanneensa takaisin jo jotain pieniä alueita. Venäjällä eteneminen on käytännössä pysähtynyt ja tappioita tulee jatkuvasti. Samalla huollon kanssa ongelmat jatkuvat ja miehistä & kalustosta on pulaa.
Juurihan pääsivät Mariupoliin. Ei se nopeaa liikettä ole, ja hakkaavat päätään seinään todella antaumuksella, mutta silti hyökkäys etenee.
Useita uutisia pommituksista eri kaupunkien kohteisiin kertoo myös tästä. Huollon ongelmat varmasti vaikuttavat etenemiseen, mutta eivät venäläiset ainakaan kartoilla ole vallotettuja alueita menettäneet, poislukien se keihäänkärki Mykolajivin suuntaan.

Tämä siis tarkoittaa vain että Ukraina pelaa aikaa ja ottaa mielummin hyökkäykset asemissa vastaan ja suorittaa häirintää huolloille. Ihan hyvä tapa kurittaa sitä kärkijoukkoa, mutta raja-alueilla tämä onkin ongelmallisempaa kun se logistiikkaverkko voi toimia aivan rauhassa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
938
Minä en ymmärrä tuon kirjoituksen ideaa. Nato on jäsentensä puolustusliitto. Venäjä ei ole hyökännyt ainuttakaan Nato-maata vastaan, joten on turha valittaa ja vaatia Natoa puuttumaan tilanteeseen sotilaallisesti. Se tosiaan eskaloisi tilannetta aivan liikaa ja liian suurilla panoksilla.
Maat ovat ennenkin puuttuneet kansanmurhiin jotka eivät ole olleet teknisesti niiden ongelma. Kun kyseessä on Putinin kaltainen täysi mielipuoli niin ennen pitkää eskalaatio on pakko hyväksyä.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 332
Juurihan pääsivät Mariupoliin. Ei se nopeaa liikettä ole, ja hakkaavat päätään seinään todella antaumuksella, mutta silti hyökkäys etenee.
Useita uutisia pommituksista eri kaupunkien kohteisiin kertoo myös tästä. Huollon ongelmat varmasti vaikuttavat etenemiseen, mutta eivät venäläiset ainakaan kartoilla ole vallotettuja alueita menettäneet, poislukien se keihäänkärki Mykolajivin suuntaan.

Tämä siis tarkoittaa vain että Ukraina pelaa aikaa ja ottaa mielummin hyökkäykset asemissa vastaan ja suorittaa häirintää huolloille. Ihan hyvä tapa kurittaa sitä kärkijoukkoa, mutta raja-alueilla tämä onkin ongelmallisempaa kun se logistiikkaverkko voi toimia aivan rauhassa.
Niin yhdessä kaupungissa pääsivät useamman viikon piirityksen jälkeen kaupunki taisteluvaiheeseen. Ukraina eteni Mykolajivin suunalla. En kutsuisi tuota "tasasen tappavaksi" etenemiseksi kun monissa paikoissa ovat alkaneet kaivautua asemiin. Esim. ISW summaa hyvin " Russian forces did not make any major advances on March 20." Venäjällä ei riitä miehet eikä kalusto voittamaan perinteisessä sodassa elleivät sitten julista yleisliikekannallepanoa.

Aika on Ukrainan puolella, kokoajan lisääntyy aseistus ja saavat kokoajan kehittyneempiä aseita. Venäjällä sen sijaan on pulaa joukoista, kalustosta, huolto ei toimi kunnolla jne.
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 079
Aikaisemmin mainitut ovat hyviä.

Redditissä on myös erittäin hyvä subreddit yleisesti konflikti matskulle jossa nyt on n. 90-95% Ukrainaa:

Tässä on telegram kanava jossa on joskus konfliktimatskua, mutta pääosin kuvia/videoita kuolleista ja antautuneista venäläisistä sotilaista. ÄÄRIMMÄISEN VÄKIVALTAINEN eli tiedä mihin ryhdyt jos tuolle kanavalle liityt. Tuolla on mm. useita räjähtäneitä päitä, irronneita raajoja yms. Ukrainan kielinen.

Telegram kanava jossa hajanaista kontenttia sodasta laidasta laitaan. Ukrainan kielinen.
Helvetin surullisen näköistä kuolemaa
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 238
Minä en ymmärrä tuon kirjoituksen ideaa. Nato on jäsentensä puolustusliitto. Venäjä ei ole hyökännyt ainuttakaan Nato-maata vastaan, joten on turha valittaa ja vaatia Natoa puuttumaan tilanteeseen sotilaallisesti. Se tosiaan eskaloisi tilannetta aivan liikaa ja liian suurilla panoksilla.
Kohta mennään;

 
Liittynyt
08.05.2020
Viestejä
249
Odotellaanpa Puolan omaa ilmoitusta ilmatilaloukkauksesta. Jonkinlainen noottihan siitä lähtee, jos on totta, mutta ei harvinaista venäläisille piloteille harhautua muutamia peninkulmia reitiltään.

Virolaisesta analyysistä puuttui taloudellisten realiteettien huomiointi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 824
Ilmatilaloukkausesta voisi kuvitella löytyvän ihan oikeaakin uutislähdettä. Vielä ei osunut omiin silmiin. Ja jos nyt piipahtaa hiukan väärällä puolella rajaa, niin ei välttämättä heti ammuta ohjuksia perään varsinkin kun eskalointia ei toistaiseksi haluta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 238
Minä en ymmärrä tuon kirjoituksen ideaa. Nato on jäsentensä puolustusliitto. Venäjä ei ole hyökännyt ainuttakaan Nato-maata vastaan, joten on turha valittaa ja vaatia Natoa puuttumaan tilanteeseen sotilaallisesti. Se tosiaan eskaloisi tilannetta aivan liikaa ja liian suurilla panoksilla.
Vastaan nyt vielä laajemmin. Kuten jo aiemmin kirjoitin, Nato on tehnyt itsestään turhan sopimusteknisen asian.
Nato koostuu jäsenmaista, joista moni on Venäjän "lähellä". Mikään ei estä yksittäisiä maita auttamasta / osallistumasta ilman Natoa.

On hyvä pohtia, jos on Saksassa kehitetty kehitetty ase, Saksa antaa sen Ukrainalle, onko enää sitten väliä laukaiseeko aseen Klaus vai Andriy?

Venäjä ei Ukrainaan pysähdy. Kyse ei ole siitä, eskaloituuko tilanne ei vai ei eskaloidu.
Kyse on siitä, eskaloituuko tilanne maaliskuussa 2022 vai myöhemmin kun Ukraina on tuhottu ja siviilit lahdattu hengiltä.

Veikkaan että esim. Saksaa kiinnostaisi enemmän tehdä asiaan eteen jos tämä löytyisi Berliiniläisestä kerrostalosta eikä Ukrainalaisesta:

1647870630298.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 166
Jos totta, niin eikös tuo ole ihan selkeä hyökkäys, eli miksi sitä ei ammuttu alas? Turkki on näyttänyt ettei tuollaista perseilyä sallita venäjän toimesta, ja koneet tonttiin jos rajan väärälle puolelle eksyy, sama linja pitää eurooppalaisten ottaa, ei senttiäkään periksi.
On noita ilmatilaloukkauksia ennenkin tehty ihan Brittein saarillakin.
 
Liittynyt
24.02.2017
Viestejä
1 967
Jos totta, niin eikös tuo ole ihan selkeä hyökkäys, eli miksi sitä ei ammuttu alas? Turkki on näyttänyt ettei tuollaista perseilyä sallita venäjän toimesta, ja koneet tonttiin jos rajan väärälle puolelle eksyy, sama linja pitää eurooppalaisten ottaa, ei senttiäkään periksi.
Koneita ei ainakaan varoittamatta ammuta alas. Ja sehän se vasta fiksua olisi eskaloida tilannetta vielä huonompaan suuntaan.
 
Liittynyt
08.05.2020
Viestejä
249
Vastaan nyt vielä laajemmin. Kuten jo aiemmin kirjoitin, Nato on tehnyt itsestään turhan sopimusteknisen asian.
Nato koostuu jäsenmaista, joista moni on Venäjän "lähellä". Mikään ei estä yksittäisiä maita auttamasta / osallistumasta ilman Natoa.

On hyvä pohtia, jos on Saksassa kehitetty kehitetty ase, Saksa antaa sen Ukrainalle, onko enää sitten väliä laukaiseeko aseen Klaus vai Andriy?

Venäjä ei Ukrainaan pysähdy. Kyse ei ole siitä, eskaloituuko tilanne ei vai ei eskaloidu.
Kyse on siitä, eskaloituuko tilanne maaliskuussa 2022 vai myöhemmin kun Ukraina on tuhottu ja siviilit lahdattu hengiltä.

Veikkaan että esim. Saksaa kiinnostaisi enemmän tehdä asiaan eteen jos tämä löytyisi Berliiniläisestä kerrostalosta eikä Ukrainalaisesta:

No, ei löydy, eli Saksaa ei toistaiseksi kiinnosta. Saksa on alkanut kehittää sen sijaan omaa puolustustaan.
 
Liittynyt
22.12.2019
Viestejä
144
On noita ilmatilaloukkauksia ennenkin tehty ihan Brittein saarillakin.
Pointtini oli, että ei noita tapahdu Turkissa enää, yksi kerta opetti, nyt olemme tekemisissä vastaavan henkilön joita oli vastassa neuvosto venäjällä ja saksan maalla viimevuosisadalla, näille ei voi antaa milliäkään periksi, eli tonttiin nuo tuolta, sama peli tänne, eli jokainen kone joka suomen ilmatilaan eksyy, ensin varoitus, 10s jos ei käänny niin alas.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 738
Eihän tuossa puhuttukaan NATO:n puuttumisesta vaan NATO-maiden/länsimaiden puuttumisesta, mikä on eri asia.

Mitään sitovaa velvollisuutta ei ulkomailla ole auttaa Ukrainaa, mutta moraalinen velvollisuus on eri asia, etenkin jos YK on niin halvaantunut ettei sekään pysty asiaan reagoimaan riittävästi...

Länsimailla on kyky panna stoppi Putinin pommituksille hyvin helposti, se ei vaadi kuin päätöstä siitä että näin tehdään.
Jutussa puhuttiin sujuvasti sekä Natosta että Nato-maista. Vaikka sinä tietäisit omasta mielestäsi "hyvin helpon menetelmän laittaa stoppi Putinin pommituksille", niin sodankäynnin asiantuntijat ja muut alan ammattilaiset ympäri maailman tuntuvat kuitenkin olevan aika pitkälti yhtä mieltä siitä, että jos Nato puuttuu tilanteeseen, siitä seuraa eskalaationa hyvin helposti hallitsematon kolmas maailmansota, joka aiheuttaa suunnattomasti kärsimystä sekä inhimillisesti että taloudellisesti, ja jossa ei todennäköisesti ole voittajia. Tuolta pohjalta on aika helppo ymmärtää miksi siihen ei haluta mennä.

Yksittäiset maat voivat puuttua, mutta eskalaatio se on sekin ja lopputulos arvaamaton. Siinä ajautuu silloin helposti myös Nato sitten mukaan.

Nato on tehnyt itsestään turhan sopimusteknisen asian.
No jaa, minä koen sen olevan pääasiassa hyvä asia, että puolustusliitto pysyy puolustusliittona, eikä muutu hyökkäysliitoksi ihan tuosta vain.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
938
No jaa, minä koen sen olevan pääasiassa hyvä asia, että puolustusliitto pysyy puolustusliittona, eikä muutu hyökkäysliitoksi ihan tuosta vain.
Ei sen tarvitse hyökkäysliitoksi muuttuakaan. NATO voisi antaa vaikka heti turvatakuut Ukrainalle, jolla saadaan oikeutus jalkauttaa joukkoja Ukrainan maaperälle torjumaan Venäjän hyökkäystä, ilman sodanjulistusta. Yhdenkään sotilaan tai ammuksen ei tarvitse ylittää Venäjän rajaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 458
Viestejä
4 215 598
Jäsenet
71 057
Uusin jäsen
Puokkiw

Hinta.fi

Ylös Bottom