Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 870
Olihan koko vastahyökkäys vähän typerää kaluston ja miehien tuhlausta niin ukrainan kuin lännenkin kannalta. Kalustoa annettiin ripottelemalla. Jenkit antoi 30? tankkia ja muu länsi 100. Noin vertailuna Irakissa 90-luvulla hyökättiin vaikkapa 3000-4000? tankilla, abramsseja taisi olla 2000 ja vastassa oli ilmasta etukäteen ja tankkien edetessä ilmatuella paskaksi pommitetut irakilaiset tankit. Eikä vihulainen ollut kuukausia rakentanut laajoja puolustusrakennelmia ja syviä ja laajoja miinakenttiä. Kuvio on tuttu kummeleista

 
Liittynyt
28.08.2018
Viestejä
780
Kuuntelin Ralf Sirenin eli suomalaisen Ukrainassa taistelleen upseerin juttuja tältä videolta


Muutama kommentti häneltä tankkikeskusteluun liittyen oli, että jalkaväki siellä on lähinnä kuolemassa kun tykistö, dronet, tankit ja rynnäkköpanssarivaunut jylläävät. Ja länsimaiden vähättely kuinka Venäjä tuo t55 etulinjaan on hieman huvittavaa kun itse on jalkaväkenä etulinjassa ja se on ihan sama onko vastassa t90 vai t55 silloin kun ei ole aseita kummankaan tuhoamiseen.
veteraanin haastattelu tosi mielenkiintoinen yhtä ja toista mahtuu 3h videoon poimin omat mieleen jäänneet. vielä 20minuuttia tosin jäljellä.
en huomannut itse varsinaisesti t55 t90 mainintoja (mainittu 3h:20), mutta puhetta oli vaikuttamisen puutteesta viholliseen. Eli havainto vihollisesta, mutta kykyä iskeä kun range jotain +500m turhauttaa kovastikin. Miksi olen täällä vapaaehtoisesti, kun en voi vaikuttaa. Olen tässä näin tykistötulen alla itse poterossa.

myös yllättävän suuret tappioluvut omien ampumisesta. töhöilystä. 20-30% luokkaa tappioista. dronet ja omatuli kohdasta poimittu.

joukkueenjohtajana toivoo, että oman joukon olevan jonkintason älykäs, koska riskit kasvaa täysääliöiden kanssa. Esim viittaus jenkki armeijalla on pällitestikin.
ja kohdassa 1.20 puhutaan psyykkeestä eturintamalla, että mielenterveysongelmallinen on jopa se vahvuus ja psykopaattisuus. Toimintakyky vaaratilanteessa on niin arvokasta, versus perus empatia taidollisen pulliaisen.
Nyt kun mietin näillä ajatuksilla. Örkit näkyvästi rekryää näitä vankila yms ääripää hemmoja. Ja itsekin vähätellyt asiaa käsi nousee virheen merkiksi.
On siinä aina joku syy miksi toinen toimii miten toimii.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 509
Tuo Sirenhän oli tuolla "vain" sen puoli vuotta. Sota ei ole mikään stabilili olotila, joka pysyy vastaavana koko ajan. Ne kokemukset mitä hällä on, eivat oikein enään päde, kun sota on jo jatkunut sen 2-vuotta(sodan luonne vaihtunut). Varmaan jokaisessa osastossa on kokeneita veteraaneja, jotka tietävät miten toimia siellä tositilanteissa tehokkaasti. Olisi mielenkiintoista saada haastatteluja nuilta , jotka ovat olleet pitemmän aikaa kinkereissä mukana.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 158
En nyt ihan varma mikä se alkuperäinen juttu ukkojen lähettämisestä on. Suoranaisesti en ole törmännyt sellaiseen juttuun missä länsimaat kuvaillulla tavalla olisi joukkoja lähettämässä. Jos sellaista viestiä tässä tilanteessa vakavasti lähetetty, niin pitäisi mielessä ja pohdinnassa että mikä viestin tarkoitus.
...
Uutisoinnin perusteela Ranskassa yhtenäinen käsitys ettei olla ukkoja lähettämässä.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 614
Kylmästi ajateltuna tuo on realistinen vaihtoehto. Jälleenrakentamisestakin selviäisi vähemmällä kun raunioiksi pommitettu tanner jää ryssälle. Venäjän kortit on katsottu ja ryssän työntäminen Ukrainasta vaatisi 20 vuotta, 2 miljoonaa venäläistä ja 500000 Ukia. Tai sitten mistään ei löydy niin paljoa voimaa, että takaisin työntäminen onnistuisi.
Niin, kovasti oli Suomessakin onnellisia kun jätettiin jälleenrakentamiset aikoinaan Neuvostoliitolle jne.
Voi tuota iloa ja onnea kun etsittiin tilukset lännempää - selvittiin mekin vähemmällä.
Aika epävalideja huuteluita.
 

Emmätiiä

Siks kysyinki
Tukijäsen
Liittynyt
19.01.2020
Viestejä
121
Missä päättäjien Kennedy tyylinen teräspalleilu? Kuuban kriisissä ryssät yritti saada pommit jenkkien takapihalle, mutta Kennedy kielti ne ydinsodan uhkalla. Yllättäen siihen se päättyikin, pommit vietiin pois ja ydinsotaa ei tullut. En tiedä onko tässä ketjussa jo sanottu sitä, että ryssä lupas olla hyökkäämättä Ukrainaan kun luovutti ydinaseet ryssälle silloin 90-luvun tienoilla... olisi ollut täysin oikeutettua pari vuotta sitten työntää kaikki vitun rauta mitä Euroopasta löytyy Ukrainan ja ryssän rajalle, ei olis ryssä varmasti tullu. Nyt sitten voivotellaan vaan kun hitaasti, mutta varmasti puolustaja murenee... ja tuumaillaan tuotannon nostamista. Kyllä keittää ja kovaa tällainen toiminta. Noh sitä saa mitä tilaa sitten.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 070
Kyllä keittää ja kovaa tällainen toiminta. Noh sitä saa mitä tilaa sitten.
Noh, on tässä pienenä lohtuna se, että Venäjäkin kyllä tuhoaa itse itsensä tässä prosessissa eikä enää mihinkään vuosituhannen alun "loistoon" ole palaamassa todella pitkään aikaan. Ihan riippumatta siitä, mihin kohtaan valtakunnan rajoja lopulta piirrellään.

USA:n vaikutusvalta kyllä vähenee Moscow-Miken johdosta. On vähentynyt jo.

Eurooppa kyllä kasvattaa tässä prosessissa pallit, vaikka hitaasti kasvaakin. Mutta kun mietitään miten säälittävä oli lähtötilanne, niin kyllähän pallit kasvussa on. Tässä voi vielä lopulta käydä niinkin, että Euroopassa on ydinaseita muillakin mailla kuin Ranskalla ja UK:lla... Ja jos mietitään, että mikä maa niitä kaikkein eniten oikeastaan tarvitsisi, niin kyllähän Suomi siinä listassa on aika kärjessä... Siihen ei voi luottaa, että USA:n ydinpelote meitä enää hyödyttää jatkossa.

Jokerikorttina Euroopalla voi kyllä tulevaisuudessa olla sellainen liittolainen kuin Israel... Suhteessa Venäjään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 764
Erikoisia nämä avaukset maajoukoista, eiköhän ne ole vain nykyistä retoriikkaa.
Mielummin Ukrainan ilmatila haltuun ja risteilyohjuksia Ukrainalle.
Njuu u.
Ehkä voisi miettiä että jotain joukkoj veisi puolustamaan esim. Valko-Venäjän rajaa yms. Jolloin sieltä vapautuisi Ukrainalaisia etulinjaan jne.

Toki tuo toinenkin vaihtoehto mitä mainitsit olis jees.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
740
Salamurhat ja oudot kuolemat kertovat enemmän Venäjästä, sen hallinnosta ja presidentti Putinista kuin niiden kohteista. Venäjä ei ole, eikä ole koskaan ollut demokraattinen ja ihmisoikeuksia kunnioittava valtio. Venäjästä ei ole koskaan ollut tulossakaan sellaista.

Venäjä on rujo diktatuuri, joka toimii suoraviivaisesti ja brutaalisti. Se ei piittaa läntisen maailman moraalisäännöistä, eikä maan johto joudu sen paremmin oikeudelliseen kuin poliittiseenkaan vastuuseen hirmutöistään. Venäjällä niitä ei edes nähdä samalla tavalla hirmuisina kuin lännessä.

Yksilöillä on arvoa vain osana kokonaisuutta. Kun arvo kokonaisuuden kannalta häviää, katoaa myös arvo inhimillisenä yksilöllisenä olentona. Kansalaisen kuuluu tukea johtajaansa. Jos kansalainen ei niin tee, hänet voidaan deletoida.

Niin, ja turha on tulevaisuudessakaan kuvitella että meno muuksi muuttuu Putinin jälkeenkään. Sen verran kovastihan siellä on propagandaa ja aivopesua tehty että ihmiset on saatu sotakannalle viimeisen parin kymmenen vuoden aikana. Ja tietenkin samalla saatua vietyä rahat välistä, joten on mahdotonta selittää kansalle että kuinka kansan huono olot ovat johtajien omaa syytä. Eihän Venäjällä suostuttu näkemään totuutta "työläisten paratiisista" Neuvostoliitostakaan, vaan nopeasti piiloteltiin ikävät asiat mielistä.
 
Liittynyt
08.04.2022
Viestejä
164
Olihan koko vastahyökkäys vähän typerää kaluston ja miehien tuhlausta niin ukrainan kuin lännenkin kannalta. Kalustoa annettiin ripottelemalla. Jenkit antoi 30? tankkia ja muu länsi 100. Noin vertailuna Irakissa 90-luvulla hyökättiin vaikkapa 3000-4000? tankilla, abramsseja taisi olla 2000 ja vastassa oli ilmasta etukäteen ja tankkien edetessä ilmatuella paskaksi pommitetut irakilaiset tankit. Eikä vihulainen ollut kuukausia rakentanut laajoja puolustusrakennelmia ja syviä ja laajoja miinakenttiä. Kuvio on tuttu kummeleista

Onhan tämä lännen aseavun määrä ollut lopulta aika säälittävän pientä. Ei nämä määrät riitä tuon mittakaavan sodassa. Onhan kaikki apu tyhjää parempi, mutta noiden Venäjän valtaamien alueiden takaisinvaltaus tuntuu aika toivottomalta tällä menolla.

Enemmän on lopulta ollut puheita kuin konkreettisia tekoja. Siis eikö niitä ATACMS ohjuksiakin joita yhteen väliin kovasti hypetettiin annettu vain jotain 20 kpl?

Ukrainalla oli ainakin ennen sotaa paljon vanhaa neukkukalustoa, mutta kuinkahan paljon sitä on tässä vaiheessa jäljellä?
 
Liittynyt
23.07.2023
Viestejä
284
Ursula von der Leyenilla ainakin sydän kohdallaan. Venäjältä jäädytettyjen varojen luulisi kohta tosiaan menevän Ukrainan ja EU:n hyväksi, niin kauan jo tätä jauhettu. Lisäksi EU aikoo kaksinkertaistaa ammustuotannon vuoden 2025 loppuun menneessä, myös puhetta koko puolustusteollisuuden vahvistamisesta.

Kaksi vuotta on vain nykytilanteessa pitkä aika.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo, että EU:n pitäisi harkita Venäjän jäädytettyjen omistusten tuottojen käyttämistä sotatarvikkeiden hankkimiseen Ukrainalle.

Hänen mukaansa varoille ei ole olemassa parempaa käyttötapaa kuin Ukrainan ja koko Euroopan tekeminen turvallisemmaksi.

Euroopan parlamentille puhunut von der Leyen kertoi, että komissio aikoo vahvistaa tukeaan puolustusteollisuuden kasvattamiseen.

Hänen mukaansa EU aikoo noin kaksinkertaistaa ammustuotantonsa yli kahteen miljoonaan vuoden 2025 loppuun mennessä.
 

Ronald McDonald

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.02.2024
Viestejä
308
Mitä, sinähän se vertailit alunperin, "koulukiusaaja.. jne"

No mutta taas asiaan:

Leopardit ei ilmeisesti oikein toimineet odotetusti:

"SAKSALAISVALMISTEISISTA Leopard-taistelupanssarivaunuista odotettiin ratkaisevaa apua Ukrainan puolustustaistelussa Venäjää vastaan.

Toisin kävi, väittää Süddeutsche Zeitung reportaasissaan Ukrainan itärintamalta, läheltä Slovjanskia. ”Ihmeaseesta tuli ongelma”, lehti otsikoi reportaasinsa."

"Avoimien lähteiden Oryx-sivuston mukaan Ukraina olisi menettänyt kahdeksan Leopard 2A4 -vaunua tuhoutuneina. Yhdeksästä vaurioituneesta vaunusta neljä olisi hylätty taistelukentälle. Viisi 2A6-mallin Leopardia on sivuston mukaan tuhoutunut ja kuusi vaurioitunut. Viimeksi mainituista kolme olisi jouduttu hylkäämään. Yksi 2A6 on kirjattu hylätyksi. Ruotsin lahjoittamista Stridsvagn 122 -mallin Leopardeista yksi olisi tuhoutunut, kolme vaurioitunut ja hylätty. Yksi on kirjattu hylätyksi, Oryx raportoi.

Rintamakäytössä Ukrainassa on tällä hetkellä vain vähän toimintakuntoisia Leopardeja. Kuinka monta, sitä ei Ukrainan asevoimat kerro, eivätkä myöskään lahjoittajavaltiot. Niiden avulla ei Venäjän miehittämiä alueita oteta takaisin, arvioi analyytikko Franz-Stefan Gady saksalaislehti Die Zeitin mukaan. Samaa mieltä on Kiovan pormestari Vladimir Klitshko.

– 20 tai 40 Leopard-vaunua ei riitä 2000 kilometriä pitkälle rintamalinjalle, Klitshko sanoi Welt-tv:lle viime viikolla die Zeitin mukaan."

"SÜDDEUTSCHE ZEITUNGIN haastatteleman Saksan liittopäiväedustajan Sebastian Schäferin (vihr) mukaan yksi syy vaunujen vähyyteen on se, että ukrainalaiset korjaavat niitä ”väärin”.

Toinen syy on pula varaosista. Vaurioituneita vaunuja ei pystytä korjaamaan riittävän nopeasti – ei kenttäoloissa eikä Liettuaan perustetussa huoltokeskuksessa. Liettuaan lähetetyt vaunut jäävät sinne makaamaan pitkäksi ajaksi.

– Saksalainen byrokratia on vielä pahempaa kuin ukrainalainen. Tilasin kesäkuussa sensoreja. Ne saapuivat joulukuussa, kertoo Süddeutschen haastattelema Ukrainan 21. prikaatin panssarihuoltoyksikön päällikkö, taistelunimeltään Hora."


Sellaista vaunua ei olekkaan joka tuolla ei saisi paukkua niskaan. Tankki kuin tankki on altis lennokeille ja panssarintorjunta-aseille. Ukraina tarvitsee voluumia, ei paria mega tankkia.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 158
Ursula von der Leyenilla ainakin sydän kohdallaan. Venäjältä jäädytettyjen varojen luulisi kohta tosiaan menevän Ukrainan ja EU:n hyväksi, niin kauan jo tätä jauhettu. Lisäksi EU aikoo kaksinkertaistaa ammustuotannon vuoden 2025 loppuun menneessä, myös puhetta koko puolustusteollisuuden vahvistamisesta.

Kaksi vuotta on vain nykytilanteessa pitkä aika.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo, että EU:n pitäisi harkita Venäjän jäädytettyjen omistusten tuottojen käyttämistä sotatarvikkeiden hankkimiseen Ukrainalle.

Hänen mukaansa varoille ei ole olemassa parempaa käyttötapaa kuin Ukrainan ja koko Euroopan tekeminen turvallisemmaksi.

Euroopan parlamentille puhunut von der Leyen kertoi, että komissio aikoo vahvistaa tukeaan puolustusteollisuuden kasvattamiseen.

Hänen mukaansa EU aikoo noin kaksinkertaistaa ammustuotantonsa yli kahteen miljoonaan vuoden 2025 loppuun mennessä.
Tästä on aiemmin keskusteltu ja pidettä varsin vaikeana, haasteellisena asiana.

Tosin mitä hän tarkoittaa, viesti putinille, että sun rahat viedään, ellet rauhoitu. Tarjolla siis rauhaa, missä jotain "voitettavaa" putinila vs jatkaa.

Toinen se että jos tuo rahoituksen kerääminen on vaikeaa, niin "lainataan" putinnin kassaa, ja sitten joskus kärjillä ratkotaan kenenkä ne on. Tässä kyllä se viesti että talletukset EU alueella on riski, sillä mielikuvalla on hintalappu.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
655
Ursula von der Leyenilla ainakin sydän kohdallaan. Venäjältä jäädytettyjen varojen luulisi kohta tosiaan menevän Ukrainan ja EU:n hyväksi, niin kauan jo tätä jauhettu. Lisäksi EU aikoo kaksinkertaistaa ammustuotannon vuoden 2025 loppuun menneessä, myös puhetta koko puolustusteollisuuden vahvistamisesta.

Kaksi vuotta on vain nykytilanteessa pitkä aika.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo, että EU:n pitäisi harkita Venäjän jäädytettyjen omistusten tuottojen käyttämistä sotatarvikkeiden hankkimiseen Ukrainalle.

Hänen mukaansa varoille ei ole olemassa parempaa käyttötapaa kuin Ukrainan ja koko Euroopan tekeminen turvallisemmaksi.

Euroopan parlamentille puhunut von der Leyen kertoi, että komissio aikoo vahvistaa tukeaan puolustusteollisuuden kasvattamiseen.

Hänen mukaansa EU aikoo noin kaksinkertaistaa ammustuotantonsa yli kahteen miljoonaan vuoden 2025 loppuun mennessä.
Millähän tapaa meinataan kaksinkertaistaa tuotanto? Taasko vain joku päättäjä huutelee... tekijät sitten miettivät, että miten tehdään tämä... Kahdessa vuodessa on liian myöhäistä jo.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 141
Millähän tapaa meinataan kaksinkertaistaa tuotanto? Taasko vain joku päättäjä huutelee... tekijät sitten miettivät, että miten tehdään tämä... Kahdessa vuodessa on liian myöhäistä jo.
Sinänsä ammuskuorien tuotannon kaksinkertaistaminen hyvin pienestä lähtötasosta ei ole kovinkaan kunnianhimoinen pyrkimys. Miten nyt ylipäänsä metallituotteita aletaan valmistaa? Tarvitaan aihioita, lastuavaa työstöä ja lämpökäsittelyä. Sitä varten on alan yrityksiä. Ei ainoa tapa ole rakentaa lisää dedikoituja ammustehtaita, vaikka sillekin on tilausta.

Kranaattien täyttäminen, siis varsinainen räjähdealan toiminta, onkin sitten monimutkaisempaa.
 

Ronald McDonald

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.02.2024
Viestejä
308
Taas yksi SU-34 tiputettu.

Näitä olikin tiputettu kaksi eilen. Alla olevasta kuvasta puuttuu 2 konetta, täten 12 tiputettu 10 päivän aikana.


From the news its 2 more:

17th: 2 SU-34, 1 SU-35
18th: 1 SU-34
19th: 1 SU-34, 1 SU-35
21st: 1 SU-34
23rd:1 SU-34, 1 A-50, 1 IL-22
27th: 2 SU-34
Total: 12


ukraine-cvk2.jpg 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 101
Garri Kasparov totesi seuraavaa:
Olennaiset kommentit:
”Länsimaisten johtajien on keskityttävä voittamaan tämän päivän konflikti, eikä ennenaikaisesti hyväksyttävä tappiota ja valmistauduttava tulevaisuuden yhteenottoon”

”Tällaisessa ajattelussa ei ole mielestäni järkeä. Kyllä, Putinin hallinto ei tyydy voittoon Ukrainassa; kyllä, se yrittää uutta kansainvälistä aggressiota pysyäkseen vallassa. Tappio Ukrainassa kuitenkin veisi Putinilta resurssit ja poliittisen pääoman tällaisten uusien hyökkäysten tekemiseen. Länsimaisten johtajien on keskityttävä voittamaan tämän päivän konflikti, eikä ennenaikaisesti hyväksyttävä tappiota ja valmistauduttava tulevaisuuden yhteenottoon”

”Ja voitte torjua röyhkeyteni, mutta jos Unkari jatkaa veto-oikeutensa käyttämistä estääkseen EU-aloitteet Ukrainan auttamiseksi – heittäkää se ulos”
---------------
Tilannnehan on nyt Venäjän osalta:
- Sotilaita on keräilty syrjasuduilta ja siellä alkaa olla porukka vähissä.
- Pikkuhiljaa vaimot, sukulaiset ym ovat alkaneet yhdistymään ja huutelemaan kadonneiden ja kuolleiden perään.

- Kalustosta on tuhottu ilmeisesti uudet, hyvinvarustetut tankit. (Myös Venäjälle huoltoon lähetetyt varastettiin ja on nyt paljon tuhottu.) Nyt rintamalle haalitaan 60 luvun laitteita, jotka on pikapikaa yritetty saada toimimaan edes jotenkin.
- Ulkomailta saadaan lähinnä joitain epämääräisiä droneja ja rakettipojalta melkoisen epämääräisesti toimivia ohjuksia ym. (Osuu ja tippuu mihinsattuu, räjähtää ehkä..)
- Ilmavoimat ovat kärsineet lähiaikoina huomattavia tappioita, joita näin pakotteiden aikaan ei voida käytännössä korvata.


- Talouden puskurit, joita oli paljon, alkaa olla kulutettu. Vienti takkuaa kokoajan enemmän ja useammalla alalla. "sotatalous" ja miehien puute estää yleiset korjaukset. Jo tänä talvena pahoja jäätymis ym ongelmia.
- "Sotatalous" on erittäin tuhoisaa Venäjän normaalille siviilitaloudelle ja kasaa kokoajan kasvavia pahoja ongelmia, ympäri maata.

- Rahan arvo heikkenee kokoajan, yhä useampi taho ei halua myydä mitään ruplia vastaan. Muiden maksuvälineiden runsaus taas hiipuu kokoajan (timantit, kulta jne).

- Taloutta on teipattu purkalla ja teipillä, sekä valehtelulla ja pimittämisellä kokoajan, entistä enemmän kasaan. Ongelmat kasaantuvat kulissien takana kokoajan isommiksi.

- Ruplan arvo on kokoajan enemmän ja enemmän keinotekoinen kupla, jota on kokoajan hankalampi pitää yllä. Periaatteellisen kurssin ja sen, mitä sillä käytännössä saa välissä oleva railo kasvaa kokoajan.

-BKT kasvaa hieman, mutta kasvu ulosmitataan totaalisesti ja ylikin sotimiseen, joka taas lisää kokoajan epävakautta ja riskejä sekä puutetta taloudessa sekä supistaa osaltaan ulkomaisen pääoman saantia.

-Yleisen infran (voimalaitokset, tiestö ym ym) rapautumisnopeus kasvaa jyrkästi, koska tarvikkeita, työvoimaa ja rahaa ei sotataloudessa niihin oikein ole. Tämä aiheuttaa isoja ongelmia varsinkin pidemmällä aikajänteellä.. Korjauksia myös vaikeuttaa se, että monet laitteistot ovat länsimaista tuotantoa ja varaosien saatavuus on heikentynyt pakotteiden takia. Lisäksi yhä suuremman osan laitteista huoltoväli on ummessa, jolloin vikojen esiintymistiheys alkaa kasvaa ja hinta nousta.

Ongelmat:
- Venäjä on onnistunut vaikuttamaan Amerikan aivokuolleeseen kansanosaan, Ukrainan avustukset sieltä ovat jumissa.
- Euroopassa paattäjät eivät halua tajuta, että mitä totaalisemmin Venäjä saa köniin Ukrainassa, sitä pidempään tulee kestämään, ennenkun se perseilee uudestaan.
- Pakotteiden valvonta on löperöä ja vaikka vuotokohteita tiedetään, niihen ei kovinkaan helposti haluta puuttua.
- Ukrainalle ei ole tarpeeksi omaa asetuotantoa.
- Monissa maissa ei näköjään tunnisteta kremlin ohjaamia hankaluuksia (esim Ukrainan puolan rajalla maanviljelijät, Unkari nyt ihan yleensä ja muutenkin ei hahmoteta, että juurikin kremlin kynästä yritetään suoltaa mahdollisimman paljon tappiomielialaa ja kuvitelmia, että Venäjällä ei ole pahoja ongelmia.

Mitä sitten pitäisi tehdä?
- Asetuotantoa pitäisi lisätä Euroopan laajuisesti.
- Kaikki tämänhetkinen tuotanto tulisi ohjata Ukrainan avuksi. Mitä enemmän sillä tuhotaan ryssän voimavaroja, sitä pidempään kestää, ennenkuin sieltä tullaan muuten, kuin sirppi, vasara ja joku kivääri kädessä mesomaan yhtään minnekään.
- Ukrainalle pitäisi antaa mahdollisimman paljon tykinammuksia sekä aseita, joilla voidaan tuhota huoltoreitit (eli rautatiesillat ym Venäjälle pidemmän matkan päähän asti.)
- Venäjälle myyville paskavaltioille tulisi tehdä tarjous: Esim dronet voidaan ostaa sieltä (Venäjän jäädytetyillä varoilla) Tai vaihtoehtoisesti tehtaat tuhotaan.
- Pakotteita tulisi tiukentaa, vuotoja tukkimalla. Kiinaa tukisi motivoida nykyistä enemmän vähentämään kauppaa Venäjän kanssa..
- Ukrainalle tulisi myös antaa aseita, jolla se voisi tuhota entistä pidemmällä Venäjän puolella olevia sotilaskohteita. Krimin silta nyt ihan ensialkuun totaalisesti.

- Vastasotapropagandaa tulisi voimistaa huomattavasti ympäri maailman. Venäjän agentit tulisi ottaa kiinni hyvin matalalla kynnyksellä ja tutkia yhteydet sekä toiminta hyvin tarkasti. Karkoitus tai pytty pitäisi olla seurauksena. Lakeja tulisi muokata siten, että Venäjän propadandan rahoitus vaikenisi huomattavasti.

- Ukrainan tukemista tulisi jatkaa täydellä voimalla, muista vaihtoehdoista puhumatta ja se pitäisi antaa tiedotusvälineissä jatkuvasti tiedoksi ja levittää tietoa myös Venäjällä, mahdollisimman tehokkaasti. Jos tarve jatkuu useita vuosia, niin sen ei tule antaa vaikuttaa,
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 070
Mitä sitten pitäisi tehdä?
- Asetuotantoa pitäisi lisätä Euroopan laajuisesti.
- Kaikki tämänhetkinen tuotanto tulisi ohjata Ukrainan avuksi. Mitä enemmän sillä tuhotaan ryssän voimavaroja, sitä pidempään kestää, ennenkuin sieltä tullaan muuten, kuin sirppi, vasara ja joku kivääri kädessä mesomaan yhtään minnekään.
- Ukrainalle pitäisi antaa mahdollisimman paljon tykinammuksia sekä aseita, joilla voidaan tuhota huoltoreitit (eli rautatiesillat ym Venäjälle pidemmän matkan päähän asti.)
- Venäjälle myyville paskavaltioille tulisi tehdä tarjous: Esim dronet voidaan ostaa sieltä (Venäjän jäädytetyillä varoilla) Tai vaihtoehtoisesti tehtaat tuhotaan.
- Pakotteita tulisi tiukentaa, vuotoja tukkimalla. Kiinaa tukisi motivoida nykyistä enemmän vähentämään kauppaa Venäjän kanssa..
- Ukrainalle tulisi myös antaa aseita, jolla se voisi tuhota entistä pidemmällä Venäjän puolella olevia sotilaskohteita. Krimin silta nyt ihan ensialkuun totaalisesti.

- Vastasotapropagandaa tulisi voimistaa huomattavasti ympäri maailman. Venäjän agentit tulisi ottaa kiinni hyvin matalalla kynnyksellä ja tutkia yhteydet sekä toiminta hyvin tarkasti. Karkoitus tai pytty pitäisi olla seurauksena. Lakeja tulisi muokata siten, että Venäjän propadandan rahoitus vaikenisi huomattavasti.

- Ukrainan tukemista tulisi jatkaa täydellä voimalla, muista vaihtoehdoista puhumatta ja se pitäisi antaa tiedotusvälineissä jatkuvasti tiedoksi ja levittää tietoa myös Venäjällä, mahdollisimman tehokkaasti. Jos tarve jatkuu useita vuosia, niin sen ei tule antaa vaikuttaa,
Tuntuu kyllä aika turhauttavalta pohtia sitä mitä pitäisi tehdä, koska meidän mielipiteet ei vaikuta mitenkään mihinkään ja pääasiassa toiveet eivät tule toteutumaan, tai ehkä puolivillaisesti.

Jos saa ihan vapaasti toivoa mitä haluaa, niin pitäisi keksiä aikakone ja lähettää "nopean toiminnan joukot" Ukrainaan 10 vuotta sitten vahtimaan ulkorajoja.
 
Liittynyt
05.03.2023
Viestejä
278
Tuntuu kyllä aika turhauttavalta pohtia sitä mitä pitäisi tehdä, koska meidän mielipiteet ei vaikuta mitenkään mihinkään ja pääasiassa toiveet eivät tule toteutumaan, tai ehkä puolivillaisesti.

Jos saa ihan vapaasti toivoa mitä haluaa, niin pitäisi keksiä aikakone ja lähettää "nopean toiminnan joukot" Ukrainaan 10 vuotta sitten vahtimaan ulkorajoja.
pakko sanoa että huono tilanne ainakin päältäpäin katsottuna, ja toi lista mikä äsken postattiin niin on sellainen just et "miks näin ei olla tehty tai tehdä".
Iltapäivälehdet maalailee synkkiä pilivä ja julkaisee nollapostauksia esim "navalnyin asianajajan "pidättämisestä"."
Haluun kuitenkin loppu peleissä uskoa siihen, että EU, Jenkit ja länsimaiset Aasian maat toteuttaa tällakin hetkellä underground suunnitelmaa Ukrainan varalle, joka ei näy päällepäin eikä hiiskuta julkisesti. Niitä hedelmiä alkaa sitten putoilemaan Venäjän yhteiskunnan rappeutumisesta ja Ukrainasta rintamilta. Nyt on Sota, ja esim operaatio barbarossa, tää on nyt joku Operaatio slava-ukrainee. Toivottavasti, näillä eväillä kuitenkin meen tänään nukkumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 101
Tuntuu kyllä aika turhauttavalta pohtia sitä mitä pitäisi tehdä, koska meidän mielipiteet ei vaikuta mitenkään mihinkään ja pääasiassa toiveet eivät tule toteutumaan, tai ehkä puolivillaisesti.

Jos saa ihan vapaasti toivoa mitä haluaa, niin pitäisi keksiä aikakone ja lähettää "nopean toiminnan joukot" Ukrainaan 10 vuotta sitten vahtimaan ulkorajoja.
Ei mitään aikakonetta tarvita, eikä asiasta ole järkeä haaveilla. Tarvitaan vain ihan täysin toteutettavissa olevia toimia.
 
Liittynyt
01.03.2017
Viestejä
656
Jos veikata saisi, niin lännen nihkeily ei niinkään ole pelkoa venäjän uhasta, vaan Kiinan toimista.

Ratkaisun avaimet on Euroopalla joka voisi toimittaa ammuksia, terveydenhoitoa, koulutusta, tiedustelua, droneja, tekniikkaa yms... Ukrainalle ja jättää jenkeille kalustoavun toimittaminen/toimittamatta jättämisen.

Ainoa joka tässä sodassa venäjän voi voittaa on lopulta Ukraina ja Ukrainan sotilaat, heidän taistelutahdon ja halun voimistaminen sekä vanhojen neuvosto-oppien unohtaminen on se joka taistelut kentällä ratkaisee.
Sisäinen vahvistuminen on Kiinan suurin pelko, heidän puolustusmenoistakin suurin osa on rajojen sisälle tarkoitettua.

Kiina ennemmin kehottaisi venäjää pikaiseen sopuun, kun antaisi uutisvirrassaan pyöriä pehmeiden arvojen voittoa.

Ilman Kiina ulottuvuutta, on vaikea uskoa että länsi olisi näin saamaton.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 070
Haluun kuitenkin loppu peleissä uskoa siihen, että EU, Jenkit ja länsimaiset Aasian maat toteuttaa tällakin hetkellä underground suunnitelmaa Ukrainan varalle, joka ei näy päällepäin eikä hiiskuta julkisesti. Niitä hedelmiä alkaa sitten putoilemaan Venäjän yhteiskunnan rappeutumisesta ja Ukrainasta rintamilta. Nyt on Sota, ja esim operaatio barbarossa, tää on nyt joku Operaatio slava-ukrainee. Toivottavasti, näillä eväillä kuitenkin meen tänään nukkumaan.
Ikävä kyllä viimeiset kaksi vuotta ovat osoittaneet, että länsi pelaa varsin avoimin kortein ja asiat ovat hyvin pitkälti juuri siten miltä näyttääkin.

Eli en kyllä usko mihinkään suuriin salaisiin projekteihin.

Lisäksi kun eletään avoimissa yhteiskunnissa, joiden pitää kaiken lisäksi tehdä yhteistyötä keskenään, niin aika heikosti mitkään suuret salaisuudet salassa varmaan pysyisikään...
 
Liittynyt
05.03.2023
Viestejä
278
Ikävä kyllä viimeiset kaksi vuotta ovat osoittaneet, että länsi pelaa varsin avoimin kortein ja asiat ovat hyvin pitkälti juuri siten miltä näyttääkin.

Eli en kyllä usko mihinkään suuriin salaisiin projekteihin.

Lisäksi kun eletään avoimissa yhteiskunnissa, joiden pitää kaiken lisäksi tehdä yhteistyötä keskenään, niin aika heikosti mitkään suuret salaisuudet salassa varmaan pysyisikään...
No en tarkoittanutkaan, että olisi mitään suuria salaisia projekteja, vaan lähinnä tarkka tilannekuva Venäjästä ja Ukrainan tilanteesta.
Väitän vaan että lännellä on langat enemmän käsissä kuin miltä vaikuttaa nyt päällepäin. Koska kyse isosti myös meistä.
Isoin kysymys ei ole millä, vaan miten tää kannattaa hoitaa. Kyllä me osataan aseita tehdä jos oikeasti on ihan pakko eikä siinä mene edes kauaa.

Toi Kiina ulottuvuus. En jaksa selittää. Mut Kiinan ykköstoive loppupeleissä on palanen siperiasta, eikä mikään fasisitinen heikko friends with benefits venäjä, koska Venäjä on seuraavat vuosikymmenet ryssävaltio.

Jotain tollasta. Tää keskustelu on sillain ärsyttävää, koska peli on vielä ns. 3-1 ja mä täällä yritän kovasti jo hehkuttaa tasoitusmaalia.. Pitää vaan jaksaa venata jotain hyvää. Kyllä se ryssäputin kaatuu lopulta. Tiedä sitten missä pisteessä.

Mut onhan tää tilanne ihan perseestä. Mut ei lopputulos ole perseestä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 070
Väitän vaan että lännellä on langat enemmän käsissä kuin miltä vaikuttaa nyt päällepäin. Koska kyse isosti myös meistä.
Minä taas väitän että lännellä on pakka juuri niin levällään miltä näyttääkin. Siitä riippumatta että kyse on "isosti myös meistä".

USA:ssa pakka on erityisen levällään ja kyllä esimerkiksi Ukrainan tukipaketti on juuri niin jumissa miltä näyttääkin.

Ainut jokerikortti siellä on se, että missä määrin Biden voi auttaa kongressista riippumatta ja missä määrin apua on jo annettu sitä kautta.

Ja se mikä tuossa USA:n tilanteessa ärsyttää on se, että Biden tuntuu yhä luulevan, että Moscow-Miken kanssa voi "järkeillä" ja "neuvotella". NO EI VOI! Uskoisi nyt jo v*ttu hyvällä näin monen kuukauden jälkeen... Mike on Putinin ostama mies eikä se tule suomaan Ukrainalle penniäkään jos sen estää voi.
 
Liittynyt
05.03.2023
Viestejä
278
Ja se mikä tuossa USA:n tilanteessa ärsyttää on se, että Biden tuntuu yhä luulevan, että Moscow-Miken kanssa voi "järkeillä" ja "neuvotella". NO EI VOI! Uskoisi nyt jo v*ttu hyvällä näin monen kuukauden jälkeen... Mike on Putinin ostama mies eikä se tule suomaan Ukrainalle penniäkään jos sen estää voi.
Väität siis, että globalisaatio ja esim EUn yhtenäisyys ja EUn ja yhdysvaltojen tiviis transatlantinen suhde katkeaa heikkoon ryssäputiniin?
Me ollaan täällä tekemässä historiaa myös. Jos tää kaatuu, niin sillon sieltä Viidakosta tuli 2miljoonaa vuotta sitten ihan väärä apinalaji ulos.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 070
Väität siis, että globalisaatio ja esim EUn yhtenäisyys ja EUn ja yhdysvaltojen tiviis transatlantinen suhde katkeaa heikkoon ryssäputiniin?
Ei ole vielä kaatunut, mutta luottamus on jo kärsinyt ja nyt se näkyy esimerkiksi sillä tavalla, että Puola jo pohtii oman ydinaseen kehittämistä..

Ja sitten jos Trumpista tulee pressa, saattaa suhteet kärsiä entistä enemmän.
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
107
Copy pastea teksti chatgpt ja pyydä referoimaan niin me muutkin tiedetään mistä puhutaan.
Pekka Tover, entinen kenraalimajuri ja nykyinen kansanedustaja, on tunnettu sotilas ja mediahahmo, jonka näkemyksiä Venäjän ja Ukrainan sodasta on arvostettu laajalti. Hänen toimistonsa Eduskuntatalossa on täynnä sotilaallisia muistoesineitä. Tover tuli tunnetuksi media-asiantuntijana, kun aktiivipalveluksessa olevat kenraalit eivät voineet kommentoida Euroopassa käynnissä olevaa sotaa.
Tover on tunnettu suorapuheisuudestaan ja kyvystään ennustaa sodankäynnin käänteitä, mutta myöntää tehneensä virhearvioita, kuten Ukrainan vastahyökkäyksen suhteen. Hän on kritisoinut länsimaista Venäjä-kuvaa ja korostanut Venäjän tappionsietokykyä. Tover on tyytyväinen, että Venäjän uhasta voidaan nyt puhua suoraan, mutta muistuttaa, että Suomi ei ole historiassa pärjännyt yksin sotilaallisissa konflikteissa ja että liittoutuminen olisi ollut viisasta.
Toverin ura armeijassa oli itsestään selvä valinta nuoruuden kokemusten jälkeen. Hän on osallistunut kansainvälisiin operaatioihin, jotka ovat vaikuttaneet hänen näkemyksiinsä sodankäynnistä ja opettaneet paljon. Hän on myös kokenut menetyksiä, kuten Afganistanissa palvellessaan.
Tover kritisoi politiikan sekaantumista sotimiseen ja uskoo, että Ukrainan sota olisi voinut edetä toisin, jos maa olisi saanut enemmän ja parempaa sotilasapua alusta alkaen. Hän on huolestunut länsimaiden varovaisuudesta aseiden toimittamisessa Ukrainalle ja kritisoi länsimaisia johtajia, kuten Yhdysvaltain presidenttiä ja Saksan liittokansleria, siitä, että he ovat antaneet Venäjän presidentti Putinin rajoittaa apua.
Artikkelissa käsitellään myös Toverin näkemyksiä siitä, miten sotilaat ovat toimineet eri operaatioissa ja miten poliittiset päätökset vaikuttavat sotilaalliseen toimintaan. Tover esittää kriittisiä näkemyksiä siitä, miten länsimaat ovat käsitelleet Ukrainan sotaa ja millaisia seurauksia politiikalla on ollut sotilaallisen avun suhteen.
 
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
1 139
Pekka Tover, entinen kenraalimajuri..
Sorry OT: Ja tästä hyvin huomaamme että ChatGPT:n kyky kiteyttää artikkelin sanoma referenssissä saattaa olla ihan kuraa. Tällä kertaa keskitytään itse henkilöön ja artikkelin otsikossa käsitelty aihe puuttuu kokonaan.

Siihen Toveri on tietenkin tyytyväinen, että Venäjän uhasta voi nyt puhua suoraan. Toista oli ennen. Sanottiin, että Suomella on ”uskottava itsenäinen puolustus”.

Toverin mukaan niin sanottiin, jotta Neuvostoliitolle saatettiin sanoa kylmän sodan aikana, että emme tarvitse ”apua” puolustusasioissa.

”Ja tätä samaa tarinaa ruvettiin kertomaan omallekin kansalle, et ei me tarvita ketään, me pärjätään yksin. Mut sehän on vale.”

Toveri muistuttaa, että Suomi ei ole pärjännyt yksin aiemminkaan. Sisällissodassa tarvittiin saksalaisia, talvisodassa ruotsalaisia.

”Jatkosodassa oltaisiin kuoltu pelkästään nälkään ilman Saksan tukea. Ei me olla koskaan pärjätty yksin.”

Ennen Nato-jäsenyyttä kansa oli pitkään enemmän jäsenyyttä vastaan, mutta upseerit eivät. Mitä korkea-arvoisempi upseeri, sitä vankempi oli Nato-kannatus, Toveri sanoo.

”Mitä enemmän tiesit todellisesta suorituskyvystä, sitä selvempää oli, että olisi syytä liittoutua.”
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 095
Sorry OT: Ja tästä hyvin huomaamme että ChatGPT:n kyky kiteyttää artikkelin sanoma referenssissä saattaa olla ihan kuraa. Tällä kertaa keskitytään itse henkilöön ja artikkelin otsikossa käsitelty aihe puuttuu kokonaan.
Johtuu ihan siitä että ChatGPT:llä ei ole varsinaisesti kykyä päätellä mitään tai ymmärtää kontekstia. Se käyttää todennäköisyyksiä mitkä sanat toimivaat parhaiten vastauksena kun ne laitetaan peräjälkeen. Yleinen harhaluulo on että ChatGPT olisi tekoäly joka miettii eri kanteilta vastauksia. Siksi summaroinnit/referoinnit on lähinnä hyödyllisiä vain jos ensin itse lukee artikkelin ja haluaa katsoa miten lähelle sana-ennustus-generaattori pääsee kun pyytää summaroimaan sitä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 151
Sorry OT: Ja tästä hyvin huomaamme että ChatGPT:n kyky kiteyttää artikkelin sanoma referenssissä saattaa olla ihan kuraa. Tällä kertaa keskitytään itse henkilöön ja artikkelin otsikossa käsitelty aihe puuttuu kokonaan.
Oli maksumuurin alla, mut eikös toi jonkin sortin henkilökuva/historiikki ollu?

Jos unohdetaan linkin teksti, nii artikkeli alkaa:
Tunnettu sotilas
Sota teki Pekka Toverista ensin median lemmikin ja sitten kansanedustajan. Mutta politiikka saa hänet irvistelemään: ilman sitä olisi niin paljon helpompaa käydä sotia.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 141
Oli maksumuurin alla, mut eikös toi jonkin sortin henkilökuva/historiikki ollu?

Jos unohdetaan linkin teksti, nii artikkeli alkaa:
Ei ollut. Henkilöä taustoitettiin artikkelin alussa, mutta se koko artikkelin otsikkoa vastaava sisältö oli jotain ihan muuta kuin Pekka Toverin elämänkertaa. Tai oli siinä sitäkin mukana, asioita taustoitettiin Pekan kautta, mutta koko jutun juoni oli jotain ihan muuta kuin Pekka Toverin henkilökuva.

Tossa yllä Harb vetikin hyvin kasaan sen mistä itse artikkelissa oikeasti oli kyse.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 597
Tänään ilmeisesti venäläisten hävittäjien hävittäminen saanut jatkoa. Kolmesta pudonneesta koneesta jo huhuilua. Alkaa vaikuttamaan vahvasti siltä että venäjän ilmatoiminta olisi kokenut tämän sodan suurimman muutoksen parin A-50 tutkavalvontakoneen pudottamisen seurauksena.

pilotblog_29_2_2024.JPG

edit: hieman vahvistusta tälle tarjoilee venäläinen fighterbomber, joka käy melkoisen 'hiilenä' ja sanoo bannaavansa pudonneista hävittäjistä kyselijät kanavaltaan. Ettei vaan olisi taas omat ohjukset purreet. :coffee:
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

porakone700

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.08.2023
Viestejä
149


Tässä on hyvä tiivistelmä viikon tapahtumista. Scholz ja muut Euroopan johtajat jotka oikein ylpeydellä menivät huutelemaan ettei joukkoja ole Ukrainaan menossa pitäisi tuomita maanpetoksesta elinkautiseen. Vähintä mitä olisi voinut tehdä Macronin lausunnon jälkjeen olisi ollut pitää turpa kiinni, mutta ei...piti taas mennä rauhoittelemaan ja vakuuttelemaan Venäjää että hyökkäystä voi jatkaa turvallisesti.
Helvetin idiootit.


Tänään ilmeisesti venäläisten hävittäjien hävittäminen saanut jatkoa. Kolmesta pudonneesta koneesta jo huhuilua. Alkaa vaikuttamaan vahvasti siltä että venäjän ilmatoiminta olisi kokenut tämän sodan suurimman muutoksen parin A-50 tutkavalvontakoneen pudottamisen seurauksena.edit: hieman vahvistusta tälle tarjoilee venäläinen fighterbomber, joka käy melkoisen 'hiilenä' ja sanoo bannaavansa pudonneista hävittäjistä kyselijät kanavaltaan. Ettei vaan olisi taas omat ohjukset purreet. :coffee:
Joo alkaa olemaan jo aika uskomatonta:


Tällä tahdilla Venäjän ilmavoimat on historiaa ennen kesää. Liekkö Ukraina saanut jonkun uuden aseen käyttöön vai mitä ihmettä on oikein tapahtunut?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 775


Tässä on hyvä tiivistelmä viikon tapahtumista. Scholz ja muut Euroopan johtajat jotka oikein ylpeydellä menivät huutelemaan ettei joukkoja ole Ukrainaan menossa pitäisi tuomita maanpetoksesta elinkautiseen. Vähintä mitä olisi voinut tehdä Macronin lausunnon jälkjeen olisi ollut pitää turpa kiinni, mutta ei...piti taas mennä rauhoittelemaan ja vakuuttelemaan Venäjää että hyökkäystä voi jatkaa turvallisesti.
Helvetin idiootit.Joo alkaa olemaan jo aika uskomatonta:


Tällä tahdilla Venäjän ilmavoimat on historiaa ennen kesää. Liekkö Ukraina saanut jonkun uuden aseen käyttöön vai mitä ihmettä on oikein tapahtunut?
Ukraina tiputtanut 2kpl Avacseja jotka oli venäjän kalliita ilmatiedustelu/tutkakoneita ja ilman niitä ilmeisesti koneita tippuu kun kärpäsiä. Saa nähä hakuaako venäjä tuoda lisää tutkakoneita paikalle kun niitä on tyyliin 7kpl jäljellä koko venäjällä ja hinta rapiat 500miljoonaa dollaria per kone.
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
2 050
Ukraina tiputtanut 2kpl Avacseja jotka oli venäjän kalliita ilmatiedustelu/tutkakoneita ja ilman niitä ilmeisesti koneita tippuu kun kärpäsiä. Saa nähä hakuaako venäjä tuoda lisää tutkakoneita paikalle kun niitä on tyyliin 7kpl jäljellä koko venäjällä ja hinta rapiat 500miljoonaa dollaria per kone.
Eli luopuuko venäjä ilmaherruudestaan, varautuuko luopumaan useammasta tutkakoneestaan vai vain hävittäjistään. Toivottavasti Ukrainalla riittää ilmatorjuntaa.
 

porakone700

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.08.2023
Viestejä
149
Ukraina tiputtanut 2kpl Avacseja jotka oli venäjän kalliita ilmatiedustelu/tutkakoneita ja ilman niitä ilmeisesti koneita tippuu kun kärpäsiä. Saa nähä hakuaako venäjä tuoda lisää tutkakoneita paikalle kun niitä on tyyliin 7kpl jäljellä koko venäjällä ja hinta rapiat 500miljoonaa dollaria per kone.
Joo ja jotkut ovat arvelleet että Putin olisi määrännyt hävittäjät tukemaan maajoukkojen hyökkäystä hinnalla millä hyvänsä minkä takia tuonne tulee aina uusia maaleja tuhottavaksi.
 
Liittynyt
23.07.2023
Viestejä
284
Garri Kasparov totesi seuraavaa:
Olennaiset kommentit:

---------------
Tilannnehan on nyt Venäjän osalta:
- Sotilaita on keräilty syrjasuduilta ja siellä alkaa olla porukka vähissä.
- Pikkuhiljaa vaimot, sukulaiset ym ovat alkaneet yhdistymään ja huutelemaan kadonneiden ja kuolleiden perään.

- Kalustosta on tuhottu ilmeisesti uudet, hyvinvarustetut tankit. (Myös Venäjälle huoltoon lähetetyt varastettiin ja on nyt paljon tuhottu.) Nyt rintamalle haalitaan 60 luvun laitteita, jotka on pikapikaa yritetty saada toimimaan edes jotenkin.
- Ulkomailta saadaan lähinnä joitain epämääräisiä droneja ja rakettipojalta melkoisen epämääräisesti toimivia ohjuksia ym. (Osuu ja tippuu mihinsattuu, räjähtää ehkä..)
- Ilmavoimat ovat kärsineet lähiaikoina huomattavia tappioita, joita näin pakotteiden aikaan ei voida käytännössä korvata.


- Talouden puskurit, joita oli paljon, alkaa olla kulutettu. Vienti takkuaa kokoajan enemmän ja useammalla alalla. "sotatalous" ja miehien puute estää yleiset korjaukset. Jo tänä talvena pahoja jäätymis ym ongelmia.
- "Sotatalous" on erittäin tuhoisaa Venäjän normaalille siviilitaloudelle ja kasaa kokoajan kasvavia pahoja ongelmia, ympäri maata.

- Rahan arvo heikkenee kokoajan, yhä useampi taho ei halua myydä mitään ruplia vastaan. Muiden maksuvälineiden runsaus taas hiipuu kokoajan (timantit, kulta jne).

- Taloutta on teipattu purkalla ja teipillä, sekä valehtelulla ja pimittämisellä kokoajan, entistä enemmän kasaan. Ongelmat kasaantuvat kulissien takana kokoajan isommiksi.

- Ruplan arvo on kokoajan enemmän ja enemmän keinotekoinen kupla, jota on kokoajan hankalampi pitää yllä. Periaatteellisen kurssin ja sen, mitä sillä käytännössä saa välissä oleva railo kasvaa kokoajan.

-BKT kasvaa hieman, mutta kasvu ulosmitataan totaalisesti ja ylikin sotimiseen, joka taas lisää kokoajan epävakautta ja riskejä sekä puutetta taloudessa sekä supistaa osaltaan ulkomaisen pääoman saantia.

-Yleisen infran (voimalaitokset, tiestö ym ym) rapautumisnopeus kasvaa jyrkästi, koska tarvikkeita, työvoimaa ja rahaa ei sotataloudessa niihin oikein ole. Tämä aiheuttaa isoja ongelmia varsinkin pidemmällä aikajänteellä.. Korjauksia myös vaikeuttaa se, että monet laitteistot ovat länsimaista tuotantoa ja varaosien saatavuus on heikentynyt pakotteiden takia. Lisäksi yhä suuremman osan laitteista huoltoväli on ummessa, jolloin vikojen esiintymistiheys alkaa kasvaa ja hinta nousta.

Ongelmat:
- Venäjä on onnistunut vaikuttamaan Amerikan aivokuolleeseen kansanosaan, Ukrainan avustukset sieltä ovat jumissa.
- Euroopassa paattäjät eivät halua tajuta, että mitä totaalisemmin Venäjä saa köniin Ukrainassa, sitä pidempään tulee kestämään, ennenkun se perseilee uudestaan.
- Pakotteiden valvonta on löperöä ja vaikka vuotokohteita tiedetään, niihen ei kovinkaan helposti haluta puuttua.
- Ukrainalle ei ole tarpeeksi omaa asetuotantoa.
- Monissa maissa ei näköjään tunnisteta kremlin ohjaamia hankaluuksia (esim Ukrainan puolan rajalla maanviljelijät, Unkari nyt ihan yleensä ja muutenkin ei hahmoteta, että juurikin kremlin kynästä yritetään suoltaa mahdollisimman paljon tappiomielialaa ja kuvitelmia, että Venäjällä ei ole pahoja ongelmia.

Mitä sitten pitäisi tehdä?
- Asetuotantoa pitäisi lisätä Euroopan laajuisesti.
- Kaikki tämänhetkinen tuotanto tulisi ohjata Ukrainan avuksi. Mitä enemmän sillä tuhotaan ryssän voimavaroja, sitä pidempään kestää, ennenkuin sieltä tullaan muuten, kuin sirppi, vasara ja joku kivääri kädessä mesomaan yhtään minnekään.
- Ukrainalle pitäisi antaa mahdollisimman paljon tykinammuksia sekä aseita, joilla voidaan tuhota huoltoreitit (eli rautatiesillat ym Venäjälle pidemmän matkan päähän asti.)
- Venäjälle myyville paskavaltioille tulisi tehdä tarjous: Esim dronet voidaan ostaa sieltä (Venäjän jäädytetyillä varoilla) Tai vaihtoehtoisesti tehtaat tuhotaan.
- Pakotteita tulisi tiukentaa, vuotoja tukkimalla. Kiinaa tukisi motivoida nykyistä enemmän vähentämään kauppaa Venäjän kanssa..
- Ukrainalle tulisi myös antaa aseita, jolla se voisi tuhota entistä pidemmällä Venäjän puolella olevia sotilaskohteita. Krimin silta nyt ihan ensialkuun totaalisesti.

- Vastasotapropagandaa tulisi voimistaa huomattavasti ympäri maailman. Venäjän agentit tulisi ottaa kiinni hyvin matalalla kynnyksellä ja tutkia yhteydet sekä toiminta hyvin tarkasti. Karkoitus tai pytty pitäisi olla seurauksena. Lakeja tulisi muokata siten, että Venäjän propadandan rahoitus vaikenisi huomattavasti.

- Ukrainan tukemista tulisi jatkaa täydellä voimalla, muista vaihtoehdoista puhumatta ja se pitäisi antaa tiedotusvälineissä jatkuvasti tiedoksi ja levittää tietoa myös Venäjällä, mahdollisimman tehokkaasti. Jos tarve jatkuu useita vuosia, niin sen ei tule antaa vaikuttaa,
Hyvää pohdintaa kohta "mitä sitten pitäisi tehdä"? Pitäisi unohtaa kaikki perinteiset luvut kuinka paljon mikäkin aseavustus maksaa, kulujen laskeminen tai edes mainitseminen ja pistää Ukrainan poijjille sellasta tavaraa ja niin paljon että homma tulee tehdyksi.

Ja erinomainen huomio että Venäjä tekee kaikkensa sotkeakseen USA:n sisäpolitiikkaa. Samaa tekee myös EU:ta vastaan. Sosiaalisten medioiden käyttäjät, huom.. kaikki tämmöinen sataa vain Putinin laariin.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 070
Ja erinomainen huomio että Venäjä tekee kaikkensa sotkeakseen USA:n sisäpolitiikkaa. Samaa tekee myös EU:ta vastaan. Sosiaalisten medioiden käyttäjät, huom.. kaikki tämmöinen sataa vain Putinin laariin.
Venäjä on tehnyt tätä jo vuosikaudet, asiahan ei ole mitenkään uusi.

Mutta kukapa olisi uskonut, että Venäjä saa lopulta käytännössä ostettua toisen USA:n pääpuolueista. Pahempaakin voi olla vielä luvassa, kuten USA:n (ja NATO:n) hajoaminen, mikä on ollut yksi Putinin lopullisista tavoitteista, eikä se ole ollut mikään salaisuus.

Yksi mies siis vastuussa kaikesta tästä. Well done.

Mutta ei siinä, antakaa vaan tämän yhden miehen elää ja jatkaa pahantekoa. Kyllähän se ansaitsee elää!

Eikä kysymys ole siitä, etteikö Venäjällä voisi olla joku muu diktaattori Putinin sijaan, jossei Putinia olisi, vaan siitä, että Putin on poikkeuksellisen PÄTEVÄ siinä mitä tekee. Hyvin on onnistunut aivopesemään koko v*tun MAAILMAN.
 
Viimeksi muokattu:

Emmätiiä

Siks kysyinki
Tukijäsen
Liittynyt
19.01.2020
Viestejä
121
Laitetaan EU:lle joku kansalaisaloite vireille tästä paskasta, jotta saataisiin ääntä kuuluville. Toki se vaatisi muistaakseni ainakin miljoona allekirjoitusta, mutta tuskin se mahdotonta olisi. Tai sitten meluamaan munattomien ja putkinäköisesti ajattelevien johtajien talojen eteen :geek:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 994
Joo ja jotkut ovat arvelleet että Putin olisi määrännyt hävittäjät tukemaan maajoukkojen hyökkäystä hinnalla millä hyvänsä minkä takia tuonne tulee aina uusia maaleja tuhottavaksi.
Eiköhän tämä voimakas hyökkäys tappiosta välittämättä ole osa tulevia presidentinvaaleja, sen jälkeen rauhoittunee taas.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 158
Laitetaan EU:lle joku kansalaisaloite vireille tästä paskasta, jotta saataisiin ääntä kuuluville. Toki se vaatisi muistaakseni ainakin miljoona allekirjoitusta, mutta tuskin se mahdotonta olisi. Tai sitten meluamaan munattomien ja putkinäköisesti ajattelevien johtajien talojen eteen :geek:
Et kertonut mikä aloite, millainen, mutta EUssa sinänsä on paljon kannatusta erilaisilli toimille millä Ukrainaa tuetaan. Joukkojen lähettämistä jopa väläytelty, mutta siihen ei ole vahvaa kannatusta, ja ei mikään kansalaisaloite juttu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 775
Eiköhän tämä voimakas hyökkäys tappiosta välittämättä ole osa tulevia presidentinvaaleja, sen jälkeen rauhoittunee taas.
Tai sitten ei. Vaalien jälkeen julistetaan liikekannallepano ja sitten rähinä alkaa ja euroopan on parempi olla valmis.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 158
Tai sitten ei. Vaalien jälkeen julistetaan liikekannallepano ja sitten rähinä alkaa ja euroopan on parempi olla valmis.
Nyt on jonkin aikaa ollut rähinää, ukkoa ainakin riittänyt uutisten perusteella. Toki uskottavaa että jatkuu vaalien jälkeenkin sen mukaan miten säät sallii ja jos putin meinaan tuota jatkaan vuoden loppuun, niin on hänen toki turvattava se että työkinruokaa riittää, mutta niiden värväys ilmeisesti ei ole pullonkaula, värväys on toki sisäistä riskiä kasvattava.
 

JLM

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 550
Eiköhän tämä voimakas hyökkäys tappiosta välittämättä ole osa tulevia presidentinvaaleja, sen jälkeen rauhoittunee taas.
Ei se välttämättä rauhoitu. Hyökkäävät voimalla nyt kun tietävät Ukrainalla olevan pulaa ammuksista, periaatteessa taktiikkana on kuluttaa ammukset ja sen jälkeen voi tehdä mitä haluaa ellei lännessä saada vihdoin jotain aikaan. Voihan se olla että USA:ssa puolustusvälineteollisuus ei välttämättä katso Moscow Miken touhua kovin hyvällä, koska se alkaa jossain vaiheessa näkyä heillä viivan alla - ostot saattavat alkaa kohdistua muualle ja ilmeisesti ainakin osa tuotantokapasiteetin laajennuksistakin on kiinni Ukraina-paketissa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 994
Tai sitten ei. Vaalien jälkeen julistetaan liikekannallepano ja sitten rähinä alkaa ja euroopan on parempi olla valmis.
Maahyökkäys tietysti jatkunee, mutta noiden koneiden syöttäminen todennäköisesti hidastuu. Kuten tuossa aikaisemmin todettiinkin niin koneita on nyt mennyt varmasti enemmän siksi että pitää saada tuloksia ennen vaaleja ja riskienkin uhalla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
238 944
Viestejä
4 186 953
Jäsenet
70 673
Uusin jäsen
r1570h

Hinta.fi

Ylös Bottom