Uunin/hellan hankinta ketju

Liittynyt
22.11.2017
Viestejä
304
Olisi aika päivittää lähes 20vuotta vanha hella tälle vuosituhannelle. Nykyisestä löytyy vain ne perus jutut joten nyt tarvitaan vinkkejä mitä nykyään kannattaa katsoa kun lähtee hellaa ostamaan. Induktio nyt ainankin, mutta mitäs muuta? Nykyään kun on niin montaa eri käyttöliittymää ym. hienoa tekniikkaa niin olisi mukava kuulla mikä niistä olisi se toimivin ja mitä ei kannata ostaa. Tulee kokkailtua kuitenkin niin paljon vuosien aikana ettei viitsi ostaa ihan sikaa säkissä.

Laittakaahan vinkkiä tulemaan ja mitä itseltä löytyy kyökin nurkasta.
 
Niinkuin sanoit; indukto. ja vielä niin, että levyille on nupit, ei hipaisunäppäimet. Ne nupit nyt vaan on _NIIN_ paljon helpommat.
Oma hella on Gorenje. Nopeasti tsekattuna enää ei saa nupeilla.. :-(
 
Kannattaa käydä ihan kiertelemässä kaupoissa, nykyään noissa uuneissa ja keittotasoissa on niin paljon ominaisuuksia, että kannattaa tosiaan maksaa vain niistä mitä tulee käytettyä.

Tehtiin pari vuotta sitten keittiöremontti ja koko keittiö ikeasta.
Uuniksi halvin ok näköinen ja keittotasoksi keraaminen liesi.
Uuni on ihan ok, ajastimella ja nopein lämpeämään mitä tiedän.
REALISTISK Kiertoilmauuni - IKEA
Selkeästi isoin miinus tuossa uunissa on, että se ei sammu ajastimella eikä siinä ole lämpötilanmittausta.
Se olisi kätevä, kun uuni sammuisi silloin kun liha on valmista.
Noista kalleimmista löytyy lisäksi kaikenlaisia häyrystys ja pizzatoimintoja jne.
Kannattaa lisäksi käydä paikanpäällä kokeilemassa namikoiden käytettävyyttä. Tuossa meidän alle 300€ uunissa oli huomattavasti laadukkaan tuntuiset kytkimet kuin noissa yli 500€ helloissa.

Keraaminen keittotaso hieman harmittaa. Otettiin se sen takia kun oli muutama kattila mikä ei olisi induktiolla toiminut. Induktio olisi ollut vain satasen kalliimpi.
Keraamiseen palaa ikävästi ruoka kiinni. Nappulathan on ihan mielipidekysymys. Itse pidän ulkonäön puolesta hipaisukytkimistä. Ihan hyvin ne on pelittänyt.
 
Kannattanee katsoa ja hyödyntää BlackFriday -tarjoukset. Tässä haetaan vissiin sellaista lattialiettä, jossa molemmat samassa paketissa? Tällä viikolla kannettiin oma Strömbergin vanha hella pois AEG:n kalusteuunin ja erillisliesitason tieltä pois. Ostaa tarjouksesta jonku vähän paremman, niin luulisi, että on ok.
 
Jos väli on yli 60 cm, itse vaihtaisin lattialieden tilalle integroidut, vaikka menis pöytälevy uusiksi.

Ajastin liedelle ja uunille on kyllä hyvä, tulee liedelläkin käytettyä jatkuvasti kokkailussa, ja kätevä pesun jälkeen pistää minuutiksi kuivumaan.

Vapaasti sijoiteltava alue induktiolla on hyvä, jos erilaisia ja kokoisia kattiloita ym.

Uunissa hyvä olla paistomittari ja tarkka termostaatti, ja höyrytoiminto on kätevä kasvisten ja leivottujen juttujen kanssa....ja myös kalan...joo, ja kanan:)

Ikean uunit ja liedet on hintaan nähden erittäin hyviä, sekä 5v takuulla. Ikean höyryuuni myös lämpenee 300 asteeseen

Uunissa mielestäni pyrolyysia mainostetaan paljon, vaikka se on pelkästään siivousjuttu, eikä edes mitenkään hyvä kaiketi.
 
Jos väli on yli 60 cm, itse vaihtaisin lattialieden tilalle integroidut, vaikka menis pöytälevy uusiksi.

Ajastin liedelle ja uunille on kyllä hyvä, tulee liedelläkin käytettyä jatkuvasti kokkailussa, ja kätevä pesun jälkeen pistää minuutiksi kuivumaan.

Vapaasti sijoiteltava alue induktiolla on hyvä, jos erilaisia ja kokoisia kattiloita ym.

Uunissa hyvä olla paistomittari ja tarkka termostaatti, ja höyrytoiminto on kätevä kasvisten ja leivottujen juttujen kanssa....ja myös kalan...joo, ja kanan:)

Ikean uunit ja liedet on hintaan nähden erittäin hyviä, sekä 5v takuulla. Ikean höyryuuni myös lämpenee 300 asteeseen

Uunissa mielestäni pyrolyysia mainostetaan paljon, vaikka se on pelkästään siivousjuttu, eikä edes mitenkään hyvä kaiketi.

Itse pidän kyllä tuosta pyrolyysi toiminnosta. Silloinkuin uuni on sen näköinen että tarvitsee puhdistusta, ei tarvitse muuta kuin ottaa kaikki tavarat pois uunista ja laittaa toiminto päälle. Polttaa kaiken lian tuhkaksi joka on sitten uunin viilennettyä helppo rätillä pyyhkiä pois. Suosittelen.
 
Minulla on Ikean integroitu uuni. Otin semmoisen, jossa ei ole mitää näyttöjä, mutta kuitenkin kiertoilma. Sai vielä kauniin mustana. Olen tyytyväinen.

Induktiotaso on kanssa Ikeasta. Se inisee välillä ja hipaisunäppäimet on saatanasta. En suosittele.
 
Minulla on Ikean integroitu uuni. Otin semmoisen, jossa ei ole mitää näyttöjä, mutta kuitenkin kiertoilma. Sai vielä kauniin mustana. Olen tyytyväinen.

Induktiotaso on kanssa Ikeasta. Se inisee välillä ja hipaisunäppäimet on saatanasta. En suosittele.

Eikös kaikki induktiot inise? Tai ei ne ainakaan äänettömiä ole, varsinkaan suurimmilla tehoilla.
 
Eikös kaikki induktiot inise? Tai ei ne ainakaan äänettömiä ole, varsinkaan suurimmilla tehoilla.

Joo, ei se ininä ole ärsyttävin piirre. Lähinnä se, että hipaisunäppäimet toimii, silloin kun niitä huvittaa - ja vieressä on kuuma pannu.

Lisäksi joutuu oikeasti näkemään vaivaa, että tämä pysyy puhtaana. Alussa oli tosi kiva tehdä teetä nopeasti induktiolla, mutta sitten aina piti pyyhkiä vesihöyryt siitä tasosta ja jos ruoka roiskuu, se roiskuu tietenkin niille hipaisunäppäimille.. Ja on se taso kuuma, kun siitä nostaa pannun, mutta ei niin kuuma kuin keraaminen taso (semmoinen litteä, lasinen). Minulla oli halpa keraaminen uuni+hella , jossa oli tuollainen yhteneväinen taso ja siihen paloi kerran jotain kiinni, niin se oli siinä aina...
 
Eikös kaikki induktiot inise? Tai ei ne ainakaan äänettömiä ole, varsinkaan suurimmilla tehoilla.

inisee, surisee.. kyllä. Sitten myös siellä on tuuletin induktiota varten ja välillä hieman ärsyttää. Onneksi ei ole kovin kovaääninen. Uuni myös "tuulettaa" kauan sen jälkeen kun se on sammutettu.
 
Itse pidän kyllä tuosta pyrolyysi toiminnosta. Silloinkuin uuni on sen näköinen että tarvitsee puhdistusta, ei tarvitse muuta kuin ottaa kaikki tavarat pois uunista ja laittaa toiminto päälle. Polttaa kaiken lian tuhkaksi joka on sitten uunin viilennettyä helppo rätillä pyyhkiä pois. Suosittelen.

Olen myös huomannut tuon puhdistus toiminnon kun nyt on tullut netistä noita selattua. Onko ollut todellakin toimiva vai tuleeko vain niin sanotusti sinnepäin puhdasta?

Onko tietoa kuka Ikean uunit on valmistanut vai ovatko ne ihan Ikean omaa tuotantoa? Niitä en ole edes huomannut katsoa.
 
Joskus Ikean kodinkoneet olivat kuulemma Electroluxia, en tiedä miten nykyään.

Saman olen kuullut. Ei ne itse niitä ainakaan tee, joku ne ikealle tekee.
5 vuoden takuu, joten eikait noi huonoja voi olla. Kannattaa käydä paikanpäällä näppäilemässä.
 
Olen myös huomannut tuon puhdistus toiminnon kun nyt on tullut netistä noita selattua. Onko ollut todellakin toimiva vai tuleeko vain niin sanotusti sinnepäin puhdasta?

Onko tietoa kuka Ikean uunit on valmistanut vai ovatko ne ihan Ikean omaa tuotantoa? Niitä en ole edes huomannut katsoa.

Meillä käytössä Siemens merkkinen uuni ja siinä on kyllä toimiva pyrolyysipuhdistus. Ainoa mitä se ei pysty puhdistamaan on luukun lasien välissä olevat liat. On ymmärtääkseni olemassa muitakin puhdistusmenetelmiä, mutta niistä ei ole kokemusta.
 
Kiitos hyvistä kommenteista. Huomenna taitaa Powerilta lähteä uuni tilaukseen kun siellä näyttäisi olevan se -20% kaikkista kodinkoneista.

Eli nämä olisi hyvä olla:
- Induktio. kannattaako olla liukusäätimillä vai +/- näppäimillä? Onko kokemusta kummat toimii paremmin? Liukusäätimet näyttää tuovan noin 100e lisää hintaa.
- Paistomittari
- Pyrolyysi
- Mahdollisimman vähän suriseva ja inisevä.
- Höyry toiminto. Näyttää olevan aika harvoissa uuneissa, mutta vaikuttaa hyvältä toiminnolta.
 
Ikean kodinkoneet tekee pääosin kaiketi Electrolux, ei varmaan ihan kaikkia...halvimpiin malleihin ei tule 5v. takuuta.

Itsellä toimii Ikean induktioliedessä hipaisunäppäimet melko hyvin, asteikolla varustettu. Pientä surinaa pitää, mutta niin pitää kaikki induktioliedet, ääni on niin pieni ettei se häiritse yhtään. OTROLIG Induktiokeittotaso + joust keittoal - IKEA

Kiskokannattimet tuntuu myös käytössä ihan käteviltä uunissa. Ja lämpee 300 asteeseen. KULINARISK Kiertoilmauuni höyrytoiminnolla - IKEA

Kuluttaja-lehti: Kolmen tunnin käry - Uunien ihmeominaisuudet eivät aina toimi

Kyllä uunin saa ilmankin puhtaaksi, voi katsoa vaikkapa marttojen sivuilta ohjeet....Pyrolyysin jälkeen keittiössä on kuulemma melko kuuma, jo siksi tuo jää käyttämättä.
 
Olen myös huomannut tuon puhdistus toiminnon kun nyt on tullut netistä noita selattua. Onko ollut todellakin toimiva vai tuleeko vain niin sanotusti sinnepäin puhdasta?

Meillä on uunin reunat tuota pyrolyysia tms, mutta ei se nyt niin näppärä ole. Käsittääkseni se kuumennus siis toimii vain noihin seiniin, eli luukun lasi ja pohja pitäisi putsata ensin ihan normaalisti, jonka jälkeen voi polttaa reunoista liat irti. Jos pistää uunin kuumaksi pesemättä, niin pohjassa ja lasissa oleva lika kärähtää vain pahemmin kiinni?
 
Keittiö on kyllä kuuma pyrolyysi puhdistukseen jälkeen, mutta ainakin meidän uunista palaa kaikilta sisäpinnoilta liat tuhkaksi.
 
Itsellä ei pyrolyysin jälkeen keittiössä ole yhtään kuuma vaan sama lämpö kuin normaalisti. Liekö kertoo jotain uunin laadusta.

Liesi ja uuni on yksi niitä kohteita joissa ei kannata sniiduilla. Laadukkaita vehkeitä on mukava käyttää ja ne kestää helposti seuraavat on 10-15 vuotta.

Vinkki Powerille. Kannattaa mennä myymälään ja ostaa sieltä. Itse sain Tammistosta keväällä tupla alet -20% sekä -15%. Eka tuli yleisestä alesta ja toinen jostain Jyväskylän messutarjouksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Uuni tilattu Powerin alesta (sain vielä lisä alen kun vähän viitsi tingata). Nyt pitäisi olla kaikilla herkuilla AEG:n uuni. Merkistä sen enempi tietämättä, otin vain sen missä vaatimukset kohtasi ja ulkonäkö miellytti. Höyry toiminto tuli vielä otettua ihan vain varalle kun hinta ei juurikaan noussut. Myyjä ei kyllä paljoa uuneista tietänyt vaan lähinnä katsoi kaikki vain koneelta jostain tietokannasta. Minusta myyjän työ on tietää tuotteista joita hän myy.
 
Gaggenau

Joku vastaava "luxus"uuni oli taannoin raksamessuilla ja sitä demottiin paistamalla siinä pizzoja paistokivi toiminnolla. Uunin hinta oli melkoinen mutta maksaahan se erillinen leivin/pizzauunikin:). Jos omassa raksabudjetissa pitäisi valita kylpypaljun ja tuollaisen uunin väliltä niin melkein ottaisin sen uunin.

Mikähän olisi edullisin uuni johon tuollaisen paistokivi ominaisuuden saa?
 
Gaggenau

Joku vastaava "luxus"uuni oli taannoin raksamessuilla ja sitä demottiin paistamalla siinä pizzoja paistokivi toiminnolla. Uunin hinta oli melkoinen mutta maksaahan se erillinen leivin/pizzauunikin:). Jos omassa raksabudjetissa pitäisi valita kylpypaljun ja tuollaisen uunin väliltä niin melkein ottaisin sen uunin.

Mikähän olisi edullisin uuni johon tuollaisen paistokivi ominaisuuden saa?

Mitäs erikoista siinä toiminnossa oli?
En ole itse testannut, mutta näyttää toi kivi lämpeävän normaalissakin uunissa.

Pitsakivi paistaa pohjan rapeaksi
 
Ikean kodinkoneet tekee pääosin kaiketi Electrolux, ei varmaan ihan kaikkia...halvimpiin malleihin ei tule 5v. takuuta.
Edelliseen kämppään laitettiin Ikean integroitu mikro ja se oli Whirlpoolin tekemä.

Ikea.fi sanoi:
Kodinkonemallistomme on suunniteltu yhteistyössä Whirlpool Corporationin ja Electroluxin kanssa

Siinä kivessä on lisäksi oma vastuksensa joka kuumentaa kiven.
Tästä Gaggenaun kivestä oon jostain muualtakin lukenut ja aina ihmetellyt mikä idea tuossa on. Tuppaa nimittäin tavallisenkin kiven kanssa olemaan ongelmana se, että pohja kypsyy paljon nopeammin kuin täytteet pizzan pinnalla (eikä niitä täytteitä ole mitään kasaa, vaan usein ihan pelkkä tomaattikastike + mozzarella). Eihän perinteinenkään pizzauuni toimi niin, että se pohja on ihan helvetin paljon kuumempi kuin ilma vaan kauttaaltaan siellä uunissa on se 300-400 astetta lämpöä.
 
Messuilla ollut uuni oli pyrolyysi-toiminnolla ja kuumeni muistaakseni 350 asteeseen, saman verran kun kivessäkin oli lämpöä niin minuutissa sieltä tuli ulos herkullisia ja ohuita pizzoja.
 
Eikö kukaan muka himoitse kaasutasoa? Sitähän ne Australian Master Chefissäkin käyttää :D kerrostaloonkin saa sellasen asentaa. Esim aitoon wokkaamiseen kaasuliesi on must have.

Induktiotasoja en ole nähnyt enää missään myynnissä mekaanisilla säätönupeilla, mikä on surullista.
 
Viimeksi muokattu:
Kolme aivan ehdotonta toimintoa, joita ilman en suosittelisi:
-Kiertoilma (tasainen paisto ja usea pelti kerralla)
-induktiolevyt (NOPEA!) ja mieluiten power optiolla, eli asteilkko tyyliiin puolikkaan tarkkuudella 0,5 - 9 ja sen päälle vielä power niin, kun P.
-Catalyysipuhdistus (helpottaa putsausta, kun ei tarvi muuta kun pohja ja lasiluukku siivota)

Ajastimet, paistomittarit, yms sitten oman tarpeen mukaan. Omassa integroidussa vermeessä noita on niin paljon, että puoliakaan ei osaa edes käyttää vaikka ohjekirjan lukenut useamman kerran. Osa kilkkeistä vielä tehdasmuoveissakin.
 
Niinkuin sanoit; indukto. ja vielä niin, että levyille on nupit, ei hipaisunäppäimet. Ne nupit nyt vaan on _NIIN_ paljon helpommat.
Oma hella on Gorenje. Nopeasti tsekattuna enää ei saa nupeilla.. :-(

Kyllä nupillisia välillä näkee vielä. Meille ainaskin tulee seuraavaksi nupeilla. Ihan saatanasta Electroluxissa ne plus ja miinus -nappulat. 2010 hommattu induktiokhella, 5 vuoden takuu. 5 v ja 2 kk niin rupes piippaileen itekseen miten sattuu, sai buuttailla joskus / yöksi sulakkeet veks ettei tarvinu yöllä käydä hiljentämäs. Sit hajos pienimmän levyn plusnappula eli tarvii kiertää toista kautta... Ei kantsi korjata, maksaa enempi ku uusi :D

Välillä ihan v***n tarkka jos on pienikin sormenjälki kytkimien päällä niin piippaa.

Kaikki tais lähtee siitä kun vaimo nosti uunista kuuman vuoan patalapun päälle siihen tason kytkimien päälle, sillon ekat tiltit kun kytkimet sai liikaa lämpöö ts. kylmäjuotokset kärsi tms. Youtube on täynnä noita diy-valoisuusanturien juotoskorjausohjeita. Mut pitäis tehdä rauhassa autotallissa ts. lapsiperheessä vähän paha olla muutama päivä ilman hellaa.

Mut se on fakta, että kun kattoo niitä kaapelointeja, niin on ne vähän hemmetin ohuita tehoihin nähden. Ei tuu ikinä Electroluxin hellaa enää, vaan ostan kyllä seuraavaks järeemmän kunhan toi nyt hajoais lopullisesti. Lisäksi vituttaa kun uunin lasirakenne on jotenkin sellanen, että se lasi liastuu sieltä sisältä, sit palaa kii ja saat suunnilleen laikkakoneella myllyttää puhtaaksi. 599 € maksoi silloin 2010 jossain Gigantin tarjouksessa.
 
Induktiossa kannattaa huomioida pulssimainen lämmitys pienemmillä tehoilla (en tiedä onko kaikissa). Tuota kun ei tiennyt etukäteen niin vaimo on kironnut kyseistä ominaisuutta aika monesti kun välillä tarttee tasasen lämmityksen eikä on/off meininkiä.
 
Jos tarkkoja ollaan niin pulssiahan se on isommillakin tehoilla, ja kaikilla muillakin sähköliesillä jos vaihtovirtaa käytetään :D Kaasu olis ei-pulssimainen. Jos nyt ykkösteholla (asteikko 0-9 ja P) halutaan jotain ylläpitää lämpimänä, niin mitä se pulssitus haittaa? Äänikysymys vai? Ruoka ei varmaan välitä siitä, kuhan pysy lämpimänä.
 
Jos tarkkoja ollaan niin pulssiahan se on isommillakin tehoilla, ja kaikilla muillakin sähköliesillä jos vaihtovirtaa käytetään :D Kaasu olis ei-pulssimainen. Jos nyt ykkösteholla (asteikko 0-9 ja P) halutaan jotain ylläpitää lämpimänä, niin mitä se pulssitus haittaa? Äänikysymys vai? Ruoka ei varmaan välitä siitä, kuhan pysy lämpimänä.
Ainakin tuossa meidän liedessä (UPO) kaikki muut paitsi 9/P asento on tyyliin sekuntti päällä/sekuntti pois. Vaimo tekee aika paljon muutakin kuin perus päiväpöperöt niin sillä on aika paljon merkitystä. Toisille sopii, toisille ei. Tarkotus oli lähinnä tuoda esille, että jos tuollaisesta toiminnasta ei ole tietoinen niin osaa sen huomioida.
 
Viimeksi muokattu:
Electroluxissa pumppaa vaan asennoissa 1-3, 4-9 ja P jatkuvasti päällä.

Tänään muuten just Power lehessä Gram 60cm induktio push/pull-säätönamiskoilla 599 €. Uunin höyrypuhdistus yms. Malli KI6216-60N. Eli ei oo kaikki menny kosketusnappuloiksi sentäs.

Ylempänä samlla sivulla Upo 50cm kiertokytkimillä, 599€.
 
Itelleni haaveilen 2levyä kaasulla 2levyä induktiolla settiä.
Tällä hetkellä on samsungin induktio siinä ainaki hipasu kytkimet vimosen päälle. Ainoastaa jos on vettä näppäinten päällä niin ei ota kosketusta, mutta muuten ei oo ollu tiltissä, ottaa kosteilla sormilla ja saa liuttaa tai painaa suoraan halutun lämmön. 3v käyttöö tolla hellalla, ja kertaakaan en voi ton kanssa samaistua täällä esitettyihin ongelmiin.
Kaverilla oli joskus vuokrakämpässä sellanen halpis taso, ja meinas käämi palaa jo sen ainoon kerran kun kokeilin näppäimiä.
 
Jos haaveista puhutaan...

Ilot-Grd-Chatelet-135_inox_hd-1024x701.jpg


French range top kotona... eipa tarvisi koskaan muuttaa :)
 
Keittotasosta meni levy rikki, mutta sen säätönupit on erillisuunissa. Eli jos pelkän keittotason uusiin niin nupit jää turhaksi. Toisaalta uuni on ihan kauheessa kunnossa, likainen.

Ollaan myymässä kämppä puolen vuoden päästä. Tuli sit mieleen jos uusisi koko paketin joku halpa keraaminen keittotaso ja rosterinen uuni.

Kuinkas nuo on standarditavaraa? Et uudet sopii kalusteisiin?

Hyvin standardi kamaa. Suurin ero on ns ei näkyvien osien ”pullistumat” etc
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Lieden hankinta edessä. Hakusessa valkoinen 50cm induktioliesi kiertoilmauunilla.
Nopeasti katsottuna valikoimaa ei hirveästi ole. Lähinnä Upo/Gorenje ja Electroluxin pari mallia.

Upo LIT53MF2V -induktioliesi, valkoinen 599,90 €
Gorenje Advanced liesi EIT8535WPD (valkoinen) - Induktioliedet
Nämä taitaa olla hyvin pitkälle samat liedet.

Electroluxilta löytyy pari eri mallia:
Electrolux liesi EKI55566OW (valkoinen) - Induktioliedet
Electrolux EKI55951OW -induktioliesi, valkoinen 749,90 €

Mitä sanoo raati? Upo olisi halvin, mutta jos se tuossa keittiössä sen 15 vuotta seisoo taas, niin ei ole suurta merkitystä sillä, että maksaako se 600 vai 800 euroa...
 
Lieden hankinta edessä. Hakusessa valkoinen 50cm induktioliesi kiertoilmauunilla.
Nopeasti katsottuna valikoimaa ei hirveästi ole. Lähinnä Upo/Gorenje ja Electroluxin pari mallia.

Upo LIT53MF2V -induktioliesi, valkoinen 599,90 €
Gorenje Advanced liesi EIT8535WPD (valkoinen) - Induktioliedet
Nämä taitaa olla hyvin pitkälle samat liedet.

Electroluxilta löytyy pari eri mallia:
Electrolux liesi EKI55566OW (valkoinen) - Induktioliedet
Electrolux EKI55951OW -induktioliesi, valkoinen 749,90 €

Mitä sanoo raati? Upo olisi halvin, mutta jos se tuossa keittiössä sen 15 vuotta seisoo taas, niin ei ole suurta merkitystä sillä, että maksaako se 600 vai 800 euroa...
Jos noi kummatki täyttää sun speksit nii ostat sen joka näyttää parhaalta? Omasta mielestäni uuni on aika simppeli keksintö lopulta
 
Kannattaa katsoa miten löytyy korkeussäätöä joka passaa omaan kyökkiin. Aikanaan haettiin 50cm induktioliettä keittiöön jossa pöytätaso normaalin alarajalla ja aika monta mallia joutui hylkäämään kun ei riittänyt säätövara.
 
Noista Electroluxeistä sen verran, että niiden sisäänpainettavat kytkimet ovat mekaanisesti vikaherkkiä ja mm. lieden säädin on helkutin jäykkä ja oletan että varsinkin rasvaisilla sormilla se on melkein mahdoton kääntää. Huomasin tämän, kun kävin vanhemmille uutta hellaa valitsemassa jokin aika sitten. Myyjäkin oli sitä mieltä, että se jäykkä kytkin on noiden ominaisuus. AEG tulee samalta tehtaalta (tai ainakin ovat samaa konsernia), mutta sen verran ovat premium-statusta siinä säilyttäneet Electroluxiin verrattuna, että ainakin nuo ominaisuudet olivat siinä kunnossa.
 
Osta se, jossa suurimmat wattitehot induktiolevyissä eli Electrolux. Ite ostin elokuussa EKI6352EOW ja on ollut loistava. Sitä ennen oli kans Electroluxin induktio EKI6jotain mutta vaimo hajotti sen ohjauskytkinpaneelin, tosin sittenkin vielä 3 vuotta käytettiin eli 8-vuotiaaksi.

Mitä noita sillon viime vuonna taas vertailin, niin Rosenlew ja Electrolux ainoita, joihin ei tuu tasoon naarmuja tosi helposti. Mut AEG:ssä oli tiivistetyt tason reunat, jos tykkää kiehutella yli (muissa valuu kenties emalin välistäkin vähän).
 
Jos saisin valita ottaisin mallin jossa levjen ohjaus perinteisillä nupeilla tasossa sijaitsevien hipaisukytkinten sijaan. Melko ärsyttävät noi napit kun hella piippaa aina jos jotain nostaa lieden päälle ja esim. lieden pyyhkiminen rätillä rekisteröidään painallukseksi.
 
Jos saisin valita ottaisin mallin jossa levjen ohjaus perinteisillä nupeilla tasossa sijaitsevien hipaisukytkinten sijaan. Melko ärsyttävät noi napit kun hella piippaa aina jos jotain nostaa lieden päälle ja esim. lieden pyyhkiminen rätillä rekisteröidään painallukseksi.

Tuppaa siinä tasossa olemaan jotain nappeja kuitenki esim. boosterit, stop and go:t yms. Sit jos on rullat, niin ei saa yhdellä painalluksella sammuksiin plus saa opetella kattomaan mitä rullaa vääntelee, että säätää oikeeta levyy. Rullallisissa vähempi säätöportaita.
 
Onko kellään kokemusta Boschin/Siemensin perfect fry paisto-ominaisuudesta? Onko se käyttökelpoinen? Vanhassa asunnossa oli perus inductiotaso ja sen kanssa oli usein ongelmana, että oli vaikea pitää sopivaa paistolämpöä. Nykyisessä alkoi houkuttaa keraamisen tason tilalle induktiotaso ja mietin kannattaako lisäpanostus tuollaisiin ominaisuuksiin. Veden kiehautustomintoa ainakaan em merkeissä ei tunnu olevan.
 
Onkos joku päivittänyt kalusteisiin upotettavaa hellaa? Tässä -05 kämpässä on alkuperäisasennuksena Rosenlewin keraaminen taso + kiertoilmauuni. Taso on ottanut hittiä edellisen asukkaan jäljiltä ja uuni on putsailusta huolimatta sen näköinen, että vaihto voisi olla ajankohtainen. Miten standardikokoisia nuo ovat ja mitä pitää ottaa huomioon vaihdossa? Tai enhän mä itse sitä ala ähräämään, mutta valintakriteerejä tai tarjontaa en ole vielä sen kummemmin pohtinut. Induktio saattaa olla yksi feature, joka voi painaa vaakakupissa. Melkein enemmän kuitenkin satsaan ulkonäköön, eli pitää sopia kaapiston ja työtasojen väreihin, tarkoittaa siis hillittyä tässä tapauksessa.
 
Onkos joku päivittänyt kalusteisiin upotettavaa hellaa? Tässä -05 kämpässä on alkuperäisasennuksena Rosenlewin keraaminen taso + kiertoilmauuni. Taso on ottanut hittiä edellisen asukkaan jäljiltä ja uuni on putsailusta huolimatta sen näköinen, että vaihto voisi olla ajankohtainen. Miten standardikokoisia nuo ovat ja mitä pitää ottaa huomioon vaihdossa? Tai enhän mä itse sitä ala ähräämään, mutta valintakriteerejä tai tarjontaa en ole vielä sen kummemmin pohtinut. Induktio saattaa olla yksi feature, joka voi painaa vaakakupissa. Melkein enemmän kuitenkin satsaan ulkonäköön, eli pitää sopia kaapiston ja työtasojen väreihin, tarkoittaa siis hillittyä tässä tapauksessa.

Käytännössä aina standardimittoja, ei juurikaan ole huomioitaa asennuksessa noin uudessa kämpässä :)

Itse tein kolmisen vuotta sitten keittiöremontin, omia huomioita induktiotasosta ja erillisuunista:

Induktiosta en luopuisi
Minulla on tasossa jokaiselle levylle ja teholle omat hipaisunapit, vie pinta-alaa paistoalueilta, mutta paljon mukavampi käyttää. Toki myös suurempi todennäköisyys että vettä tms. roisuu napeille.

Uunina menisi huonompikin kun ei noita erikoisominaisuuksia jatkuvasti käytä, mutta toisaalta koen saaneeni sille muutaman satasen lisähinnalle ihan hyvin rahalla vastinetta.

Pyrolyysi toimii hyvin (Bosch), mutta en muutenkaan hirveästi tee sotkevia ruokia. Joillain valmistajilla pitää ottaa kannattimet jne. pois, tässä voi vetää uunipellitkin pyrolyysin läpi.

Teleskooppikiskot ihan jees, esim. karjalanpaistia helppo sekoitella / lisätä vettä jne.

Integroitu paistomittari ihan kiva, mutta hyöty marginaalinen ulkoiseen verrattuna. Toki jos et ole paikalla niin uuni sammuu joten ei mene välttämättä pahasti yli.

Pikakuumennus toimii hyvin, uuni lämpiää muutamassa minuutissa.
 
Omistaakos kukaan täällä noita "premium" helloja, missä on kymmeniä eri paisto-ominaisuuksia?
Tuleeko käytettyä?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 411
Viestejä
4 477 437
Jäsenet
73 922
Uusin jäsen
Superlurppa_H

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom