Uros Oy firman vedätykset

Tilipitappitippitappi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 310
Areenan koko nimihän on ”UROS Live” joka kuulostaa enemmän miesstrippari showlta kuin lätkäareenalta :smoke:
Mites ois "KUKKO Live" ? Onhan meillä markkinoilla Kukko -oluttakin, ollut jo vuosia. Ei kyllä ole nimestä ollut kohua, ainakaan itse en ole törmännyt tuon suhteen yhteenkään kaksimielisesti ajattelevaan perverssiin mielensäpahoittajaan.
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy kyllä kävisi kätevästi uudeksi sponsoriksi Tampereen areenalle... ;)
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
On siinä toki pointtinsa että se ei tarkoita kv. yrityksessä mitään sitä mitä suomessa, ja ääntyy aikalailla Euroiksi. Mutta huikea puhallus taitaapi olla menossa. Uros nimellä kait haettiin sitä maksimaalista medianäkyvyyttä suomessa jotta se heijastuisi nettihakuina myös kansainvälisesti.
Oma veikkaus on, että Uros firman mainos- ja sponsorointibudjetilla yritettiin hakea maksimaalista näkyvyyttä Suomessa tarkoituksena saada se myytyä suomalaisille joko pörssin kautta sikahinnalla tai sitten jollekkin eläkerahastolle, Business Finlandille tms.

Eli ideana pumpata hölmöiltä tuulipuvuilta rahat parempiin taskuihin pörssilistautumisessa. Tai sitten kupata veronmaksajien tai eläkäyhtiöiden rahat siihen ties minkälaisilla "hyvä veli -kaupoilla"(lue korruptiolla).

Taisi mopo kuitenkin karata pahemman kerran liikevaihdon ja voiton kasvattamisessa virheellisellä kirjanpidolla ja koko firma on muuttunut yleiseksi vitsiksi. Saa nähdä milloin omistaja Jyrki Hallikainen tajuaa että muuta ei ole tehtävissä kuin jättää konkurssihakemus kun rahoitusta ei taatusti enää Suomesta ainakaan saa "sioittajilta" ja taitaa lainahanatkin olla kiinni vakuudettomien luottojen osalta kokonaan. Tuskin Jyrki Hallikainen niin hölmö on, että enää lisää omia rahoja siihen pumppaa kun apinan koijaus meni mönkään. Työntekijöilläkin Uroksessa lienee kiihtyvä joukkopako menossa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tässä on liki 20 vuoden takainen juttu Microcellista, jossa Hallikaisella oli useiden yhtiöiden kautta kaikki määräysvalta.
Uros Oy:n saaga alkaa näyttää yhä enemmän Microcellin tarinan toisinnolta.



Lehden mukaan Microcellin yhtiörakenne on mutkikas, sillä konserniin kuuluu ainakin kymmenen yritystä. Kaikkea valtaa Microcell Oy:ssä käyttää Jyrki Hallikainen hallitsemansa hollantilaisen Llecorcim-yrityksen kautta.

Lisäksi yhtiön johtohahmoilla on konsernin ulkopuolisia yhteisiä yrityksiä. Näitä ovat ainakin MGP Service, MGP Technologies ja Kickoff, josta enemmistön omistavat Jyrki Hallikaisen alaikäiset tyttäret. Microcell ei lehden mukaan kommentoi mitenkään yhtiön omistusrakennetta.


Microcellin tilinpäätöksessä noin 20 miljoonan euron kehityskulut ja muut aineettomat kulut on lehden mukaan siirretty maksettavaksi tuleville vuosille, jotta yrityksen liiketoiminta on saatu näyttämään voitolliselta.


Yhdessä tuoreista lehtijutuistahan mainittiin, että vain pieni piiri on perillä Uros Oy:n sopimuksista.
Uros Oy:n tapauksessahan hallituksen muodostavat Hallikainen, Raatikainen sekä Hallikaisen tytär.
Voisi kuvitella että miljoonatulosta tekevällä hyvämaineisella yhtiöllä olisi vähän laajapohjaisempi hallitus.
Saa nähdä missä vaiheessa yhteistyökumppanit alkavat haihtua.
Kovin läpinäkyväähän ei tämän yrityksen toiminta ole ollut.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809

1633990123438.png




1633990208402.png



Tuon Uros Oy yrityksen (Y-tunnus 2403929-2) osalta luvut näyttävät oikeaa suuruusluokkaa varmaan. Eli liikevaihto muutama miljoona euroa ja tulos viimeiseltä neljältä vuodelta noin 4 miljoonaa euroa pakkasella.

Tosin liikevaihtokin kummasti pompannut 2 miljoonan euron vuositasolta kahdessa vuodessa kuusinkertaiseksi.

Konsernin liikevaihto 2,66 miljardia euroa vuodessa on vedetty taatusti ihan hatusta. Ja tulos 162,4 miljoonaa euroa.

Jos yrityksellä olisi tuollaiset liikevaihdot ja tuollainen liiketulos, niin eihän sillä olisi mitään ongelmaa maksaa niitä reilun 15 miljoonan euron lainoja takaisin, jotka nyt on karhuttavana Helsingin käräjäoikeuden kautta. Kun yrityksen kassakin on kuiva, niin noita 15 miljoonan euron lainoja se ei pysty maksamaan mitenkään takaisin. Kunhan niistä saatavista saavat lainvoimaisen tuomion käräjiltä, niin eiköhän se ole selvä että velkojat pistävät sen jälkeen konkurssivaatimuksen sisään Uros Oy firmasta jos velkoja eivät maksa sittenkään.

Ulkopuolista rahoitusta tuskin on Uros Oy:lle ainakaan Suomesta tulossa mistään. Ulkomailtakaan tuskin niin hölmöä "sioittajaa" löytyy rahoineen.

Eiköhän Hallikainen kavereineen ole jo ottanut yhteyttä konkursseihin erikoistuneisiin asianajotoimistoihin ja aloittanut Uroksen saattohoidon. Veikkasin, että konkurssihakemus nähdään jo lokakuussa.

Urokselle juoksee myös tämä määräaika toimittaa hyväksytty tilinpäätös 13.1.2022 mennessä.

1633991447787.png


Konsernin oikein tehty tilinpäätös ja liikevaihto olisi luokkaa sata kertaa pienempi kuin nyt jätetty tilintarkastajan hyväksymätön tilinpäätös. Eli suuruusluokassa 2016 vuoden liikevaihto. Kenties puolet siitä kun matkapuhelinten roaming-maksujen data-katot EU:ssa ovat taatusti kurittaneet perusteellisesti sen jälkeen Goodspeed mokkula-sim-kortti-pisnestä. 2016 vuoden Uros konsernin liikevaihto oli 42,8 miljoonaa euroa. 2019 vuonna ne konsernin liikevaihto oli muka 2,66 miljardia euroa.

Harmi kun Uros Oy firma ei ole pörssissä eikä sen osakkeita vastaan voi lyödä siellä vetoa kun olisi houkutteleva osake shorttaamiselle.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 865
Tarkoittaakos tuo Uros-sotku myös sitä että Treen uuden hallin lähtötilanne on "muutaman" miljoonan miinuksella elleivät löydä sponsoria joka ois valmis maksamaan täysin överit mainospaikasta?
 

tavallinen viikari

2024
Tukijäsen
Liittynyt
04.04.2020
Viestejä
1 266
Tarkoittaakos tuo Uros-sotku myös sitä että Treen uuden hallin lähtötilanne on "muutaman" miljoonan miinuksella elleivät löydä sponsoria joka ois valmis maksamaan täysin överit mainospaikasta?
Ei tarkoita. Tampeereelta on saatu lausuntoja, että tähän mennessä laskut ovat hoituneet, ja jos eivät enää hoidu tai mainehaitta tuntuu käyvän kohtuuttomaksi, vaihtuu pääsponsori uuteen. Tulijoita sille mainospaikalle on.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
Tuolta löytyy kiinnostava kartta Uroksesta, eli entinen toimari ja hänen aikaiset alaiset.



Siinähän on titteleissä monenlaista tirehtööriä, manegaria ja presidenttia. Tulee jotenkin Zinzino-tirehtöörit noista titteleistä mieleen. Kumma kun kukaan ei ole valinnut itselleen mitään Oberführer, Überführer tai vaikka Reichsführer-Uros titteliä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 372
Siinähän on titteleissä monenlaista tirehtööriä, manegaria ja presidenttia. Tulee jotenkin Zinzino-tirehtöörit noista titteleistä mieleen. Kumma kun kukaan ei ole valinnut itselleen mitään Oberführer, Überführer tai vaikka Reichsführer-Uros titteliä.
No aika normaaleja corporate titteleitä noi on. Tosin ainakin VP tittelillä näyttäisi olevan aika paljon porukkaa, eiköstä tuon firman työntekijämäärä ollut jossain sadan paikkeilla?
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
No aika normaaleja corporate titteleitä noi on. Tosin ainakin VP tittelillä näyttäisi olevan aika paljon porukkaa, eiköstä tuon firman työntekijämäärä ollut jossain sadan paikkeilla?
Ilmeisesti IT-alalla se on aika yleistä, että jokainen insinööri saa keksiä itselleen omat tittelinsä. Syystä tai toisesta suurin osa haluaa jonkun isoltakin johtajalta kuulostavan englannin kielisen tittelin.

Lopputulos on jotenkin koominen kun nakkikoppi kokoluokan muutaman kymmenen ihmistä työllistävässä firmassakin on ties miten monta erilaista varapresidenttiä ja tirehtööriä.

Tulee mieleen syystä tai toisesta se armeijan rähinäremmi. Joskus sota-ajan jälkeen kun armeijassa oli rahasta tiukkaa niin keksivät antaa palkankorotusten sijaan muillekkin kuin upseereille oikeuden käyttää rähinäremmiä. Olivat sitten aliupseeristossa tyytyväisiä kun vaikka palkkaa ei tullutkaan lisää niin saivat kuitenkin oikeuden käyttää sellaista vyötä.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 160
En ole koskaan ymmärtänyt liikevaihdon kyttäämistä. Se ei kerro mitään muuta kuin, noh, liikevaihdon. Saman toimialan sisällä sitä voi ehkä käyttää yritysten koon jonkinlaiseen vertailuun, muttei oikein mihinkään muuhun. Puljun toiminnan onnistumisesta kertoo kassavirta ja käyttökate.
Monessa nollasta kasvuun yhtiössä aika kiinnostava luku.

Sen takia tässäkin sitä perataan, ja sen takia sitä on "mainostettu" (paisutettu).

Puljun toiminnan onnistumisesta kertoo kassavirta ja käyttökate.
Sitten kun yritys on siinä vaiheessa.
No otsikon yhtiössä kai maalailtiin jo sitä vaihetta että nuokin pitäisi kiinnostaa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Jos miettii Hallikaisesta tai Raatikaisesta verkossa olevaa valokuvatarjontaa, niin aika vähäistä on. Samoin hyvin vähän löytyy kuvia, jossa esiteltäisiin kyseisiä herroja tekemässä sopimuksia ulkomaisten yritysten edustajien kanssa. Hallikainen on saanut mediassa sellaisia titteleitä kuten 'Oulun hiljainen miljonääri' (2018) tai 'salamyhkäinen miljonääri' (2019).

Oulun torin hotellihankkeesta on ollut huhtikuussa 2015 tällainen juttu Kalevassa. Huomatkaa tässäkin, kuinka jälleen kerran luvataan 'uudentyyppistä monitoimitilaa' eli ennakoidaan, kuinka olisi tulossa jotain tavattoman uutta ja ennen näkemätöntä.

Hallikainen rakennuttaa hotellia siis MGP Services -yhtiönsä kautta.


Sama jargon on toistunut Uroksen kohdalla aika usein. Paisutellaan jo ennakkoon, kuinka jääkiekkopelin väliajalla toteutetaan 'aivan uudenlainen palvelu' (Uros Live -alusta). Oulun pilotissahan kyse oli 'valoshow -arvonnasta'. Kyseessä ei kuitenkaan ole uusi tai ennen näkemätön palvelu vaan hyvin perinteinen tapahtumatekniikan sovellus.


Gasthaus kääntyy Oulun Torihotelliksi

Kari Sankala
Oulu

Torille Oulun kauppahallin kupeeseen suunniteltu gasthaus-tyyppinen hotelli on sitten Oulun Torihotelli.

Majoitus- ja viihdetiloja on kauppatorille puuhattu pian kymmenen vuoden ajan. Alun perin keskustelu käynnistyi Veikko Lesosen viihde- ja tapahtumakeskuksen Tarkastamon suunnittelusta keväällä 2006.
Lesonen kuitenkin vetäytyi ideastaan varsin pian, kun kaupunginhallitus ilmoitti Tarkastamon rakentamisen edellyttävän asemakaavan muutosta, vaikka teknisen lautakunnan ja rakennuslautakunnan tulkinnan mukaan rakentaminen olisi ollut mahdollista silloisen asemakaavan mukaisesti.

Seuraavana kesänä 2007 toinen it-miljonääri Jyrki Hallikainen kertoi haluavansa kehittää Oulun kauppatoria, kun Hallikaisen Oulun Talosijoitus Oy ilmoittautui ainoana yrityksenä kauppatorin kehittäjäksi.

Kaupunki haki tuona keväänä torialueen kehittäjää. Talosijoituksen suunnitelmassa aittatorille luvattiin rakentaa uudentyyppinen monitoimitila, joka toimisi ravintolana ja kulttuuritapahtumien paikkana. Kaksikerroksinen punatiilinen entinen ympäristövirasto oli määrä kunnostaa gasthaus-tyyppiseksi majoitustilaksi. Tästä suunnitelmasta juontavat gasthaus-puheet. Tuorein liike tapahtumaketjussa on MGP-Service Oy:n rakennuslupahakemus, jota käsitellään tänä iltana Oulun kaupungin rakennuslautakunnassa.

MGP-Service Oy on Oulun Talosijoitus Oy:n tapaan Hallikaisen omistama yhtiö, jonka nimiin kauppatorin aluevaraus siirrettiin vuonna 2008. MGP-Service Oy:n Tarja Hallikainen ei ennakkoon kommentoi rakennuslupahakemusta.
- Suunnittelu on hyvällä mallilla. Katsotaan nyt rauhassa, miten lautakunnassa käy. Vaihe kerrallaan.

Gasthaus on siis Oulun Torihotelli. Hotellista pyritään tekemään laadukas eikä majatalotyyppinen.
Huoneita hotelliin on tulossa 130. Maantasakerrokseen on suunniteltu suuri kolmiosainen ravintolakokonaisuus ja liiketiloja.
Hotellin ja Oulun kauppahallin väliin ovat Tarkastamon ajoista olleet suunnitelmissa monitoimitila ja talvitori.

Tarja Hallikainen ei kommentoi, milloin rakentaminen on määrä aloittaa, vaan haluaa odottaa itse lupaa.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
557
Mitenkäs maksat, kun kassassa on satojatuhansia ja saatavia satoja miljoonia.
Jos alla on oikeasti toimiva liiketoiminta niin kyllä tuon rahoituksen saa, jos ei pankista niin vähän juoksemalla näin ekpn setelirahoituksen vuosina. Tässä kohtaa vaan tuo liiketoiminta muistuttaa elon muskia twitterissä bitcoinien tuplauksineen niin ehkä joku slushillainen voi tuohon vielä haksahtaa
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Hallikainenhan myös ainakin Microcellillä pelatessaan tykkäsi sanaleikeistä, jollainen tuo Notareal oli.
Eli vanhan firman nimeä takaperin luettuna käytti Hollannissa.
Nimen peilikuvaaminen taas on vähän eri juttu, mutta jos vaikkapa Mobilat -voiteen nimen tulostaa
valkoiselle paperille ja katsoo valoa vasten, näkyy sana 'talidom'. B siis muuttuu D-kirjaimeksi.

Miksihän muuten ulkomaalaiset isot talousalan julkaisut eivät ole kirjoittaneet isoja juttuja Uros Oy:n
'rakettimaisesta' noususta miljardikastiin? Forbesilta löytyy vuosien takaa Uroksen mokkulasta juttu.
Uroksen mokkulaa manataan erittäin hintavaksi, TP-Linkin mokkula on maksanut samaan aikaan vain
viidenneksen Goodspeed -palikan hinnasta.







Flextronicsille kaupatun oululaislähtöisen, Sveitsissä pääkonttoriaan pitävän Microcellin ja ainakin vielä perisuomalaisen Myorigon perustaja ja suuromistaja Jyrki Hallikainen on keskittänyt yhtiöomistuksensa viimeisen puolentoista vuoden aikana perustettuihin luxemburgilaisyhtiöihin.

Microcellin luxemburgilaiseksi omistajayhtiöksi on perustettu maaliskuussa 2002 Microcell S.A. Yhtiön osakkeet ovat alussa Jyrki Hallikaisen ja Ouluun, Hallikaisen kotiosoitteeseen Matemaatikontielle sijoitetun Kickoff Oy:n nimissä.
Hallikaisella on 36 000 Microcell S.A.:n osaketta ja loput 4 000 osaketta on Kickoffin omaisuutta.

Yhtiön kolmen henkilön johtajistossa istuu alkuvaiheessa Hallikaisen lisäksi Microcell Oy:n toimitusjohtaja Teijo Postila ja vähän aikaa Myorigota johtanut ex-Sonera Smart Trust -mies Harri Vatanen.

Puoli vuotta myöhemmin, joulukuun 20. päivä hollantilaisen Llecorcim NV:n omistamat Microcell Oy:n osakkeet siirtyvät Microcell S.A.:lle. Myös Microcelliin kytkeytyneet oululaiset MGP Services Oy ja MGP Technologies Oy -yhtiöt ovat vaihtaneet viimeisen reilun vuoden aikana suomalaisen osakeyhtiöpäätteen luxemburgilaiseen S.a.r.l. -yhtiötunnukseen.

====

Yksi joskus hyväksi havaittu tapa on kääntää jokin sana tai nimi kylmästi takaperin. Esimerkkejä sellaisista nimistä oli esimerkiksi Noiro (nykyisin Lumene), jonka nimi tuli Orion-yhtiön nimestä. Aikanaan 1980-luvulla tunnettiin matkapuhelimien jälleenmyyjä Aribom (Mobira). Vuonna 1989 aloittanut Megalos-niminen it-integraattori käänsi (ymmärrettävistä syistä) nimensä vuonna 1999 Solagemiksi, kun se lähti kansainvälisille markkinoille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Pikkulinnut lauloivat uimahallissa äsken kiinnostavia juttuja. Törmäsin siellä yhteen Microcellin entiseen työntekijään joka kertoi Hallikaisen vuosien takaisista yrityskuvioista. Hän vihjasi että Hallikaisen yhtiöt olisivat sekaantuneet useaan otteeseen rahanpesuun ja vihjasi että Uroksenkin kautta pestäisiin tällä hetkellä kiinalaista ja venäläistä rikollista rahaa. Kertoi muiden muassa Puolasta ja Italiasta tapauksista, jossa Hallikainen oli rahtauttanut molempiin maihin 'paikallisille operaattoreille' 100 000 kappaleen erän mobiililaitteita (puhelimia tai jotain) joista oli sitten suoritettu maksu Hallikaisen Sveitsin yhtiölle, minkä jälkeen puhelimet oli tuhottu ja haudattu jollekin kaatopaikalle.

Hallikainen kuulemma on täysin pakkomielteinen mitä tulee rahan ansaitsemiseen ja kokoaikaiseen rikastumiseen, mutta varsinaiseksi psykopaatiksi uimari ei tätä luonnehtinut. Raatikainen taas kuulemma kertoman mukaan on umpijuoppo, eikä pitänyt mahdottomana, että tämä olisi paraikaa katkolla. Hallikainen on vihainen mies, jota ajaa näyttämisen tarve sekä osittain myös kostonhimo 1990-luvun lopun Nokian tapahtumien vuoksi.

Uimari kertoi myös, että strateginen Hallikaisen hankkeiden sekä myös Uros Oy- vedätyksen pääkoordinaattori olisi entisen Satyricon Capitalin Pekka Suhonen, joka oli 2005 mukana F-Originin konkurssissa yhtä aikaa konkurssin menneen yhtiön omistajana sekä velkojana. Suhonen siis on nähtävästi laatinut myös Uros Oy:lle strategian, jolla se on tänne saakka porskuttanut. Aika tutulta kuulostaa tuo "konkurssin syynä oli yhtiön käyttöpääoman loppuminen, koska tuotekehitys ja siihen liittyvät projektit eivät edenneet toivotulla tavalla ja rahat loppuivat kesken." Tämä lause tullaan varmasti kuulemaan
siinä vaiheessa, kun Uros Oy ajautuu konkurssiin viimeistään 2022 aikana.

Myös Vasankari nousi esiin keskusteluissa.




Reilun vuoden toimineella F-Originilla on velkaa noin 4,2 miljoonaa euroa. Yhtiön suurin velkoja on sveitsiläinen, Zugin kanttoonissa kirjoilla ollut Satyricon Capital, joka on myös F-Originin suurin omistaja.

Yhtiön hallituksen mukaan konkurssin syynä oli yhtiön käyttöpääoman loppuminen, koska tuotekehitys ja siihen liittyvät projektit eivät edenneet toivotulla tavalla ja rahat loppuivat kesken.

Keväällä 2004 perustetun F-Originin takana oli osa silloin vielä toimineen ja nyt julkisselvityksessä olevan oululaisen MyOrigon johtoa. Yhtiön perustivat MyOrigon hallituksen jäsen Jukka-Pekka Metsävainio sekä teknologiajohtaja Johannes Väänänen niin sanotulla Management-Buy-Out -järjestelyllä eli tavalla, jossa yritys tai sen osa myydään toimivalle johdolle.

Yritystietojärjestelmän mukaan Metsävainio toimi F-Originin hallituksen puheenjohtajana ja hallituksen jäseninä istuivat Eerik Leikas ja Teemu Vasankari. Yhtiön omistajan - ja velkojan - Satyricon Capitalin taustalla on kolme oululaistaustaista juristia Pekka Suhonen, Eerik Leikas ja Teemu Vasankari - kaksi viimeistä siis myös F-Originin hallituksen jäseniä.


 

Sally_Spectra

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
07.06.2021
Viestejä
2 367
... Kertoi muiden muassa Puolasta ja Italiasta tapauksista, jossa Hallikainen oli rahtauttanut molempiin maihin 'paikallisille operaattoreille' 100 000 kappaleen erän mobiililaitteita (puhelimia tai jotain) joista oli sitten suoritettu maksu Hallikaisen Sveitsin yhtiölle, minkä jälkeen puhelimet oli tuhottu ja haudattu jollekin kaatopaikalle.
..
Kuulostaa vähän samalta kuin tämä ALV skämmi aikoinaan Englannissa.

 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tuosta Hallikaisen mahdollisesta karusellitoiminnasta varmaan kannattaisi jo vinkata jollekin taloustoimittajalle.
Varmaan joku termiä enemmän tunteva selittää täällä. Puola ja Italia olivat ne maat jossa Hallikainen hääräsi.
Kummallista on Uroksen tapauksessa tietenkin myös se, että miten pankit päätyivät antamaan Hallikaisen yritykselle lainaa,
vaikka kaverin Microcell -koukerot olivat tiedossa. Hallikaisen nykyinen vaimokin nähtävästi on lakimies, joten hänellä on tavallaan leegio näitä ammattilaisia kuvioita suunnittelemassa.


karu.jpg
 
Liittynyt
08.05.2020
Viestejä
249
Jukka-Pekka Metsävainio
Tähtivalokuvaaja J-P (Tähdet ja avaruus: Tähtikuvaaja J-P Metsävainio julkaisee kirjan Queenin Brian Mayn kanssa)?

Muistan Uros Oy:n alkuaikojen lehtikuvista miehen, joka liittyy ainakin hieman tapaus Pentti Silvolaan. Siitä asti on epäilyttänyt firman meno, ja noita kasvulukuja on ihmetelty ääneenkin.

Ketjussa on ihmetelty paisuttelua, mutta se on ihan normaalia. Jokainen yritys yrittää näyttää pulleammalta ja hienommalta kuin onkaan, eikä vaatimattomuus ole bisneksessä tapana. Ostajaakin epäilyttää, jos yritys ei kehu tuotettaan.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
Tähtivalokuvaaja J-P (Tähdet ja avaruus: Tähtikuvaaja J-P Metsävainio julkaisee kirjan Queenin Brian Mayn kanssa)?

Muistan Uros Oy:n alkuaikojen lehtikuvista miehen, joka liittyy ainakin hieman tapaus Pentti Silvolaan. Siitä asti on epäilyttänyt firman meno, ja noita kasvulukuja on ihmetelty ääneenkin.

Ketjussa on ihmetelty paisuttelua, mutta se on ihan normaalia. Jokainen yritys yrittää näyttää pulleammalta ja hienommalta kuin onkaan, eikä vaatimattomuus ole bisneksessä tapana. Ostajaakin epäilyttää, jos yritys ei kehu tuotettaan.
Kyllä sitä moni firma ja yrittäjä tekee parhaansa, että ulkopuolisille toiminta näyttäisi vähemmän kannattavalta mitä se onkaan. Tyyliin joku apteekkari ei haluaisi millään että hänen miljoonan euron vuositulonsa paljastuvat ja joku hammaslääkäri ei halua että hänen hammaslääkäriasemansa muhkeat tuotot paljastuvat asiakkaille ja potentiaalisille asiakkaille.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Pentti Silvola siis ohjasi sairaanhoitopiirin hankintoja oman poikansa yrityksille sekä osti OYS:ille palveluja omistamaltaan
Pohjois-Suomen Leikkaus Oy:lta, jonka hallituksen puheenjohtajana työskenteli.


Uros Oy:een liittyen vielä sellaista, että emme tule uudempia tilinpäätöksiä koskaan näkemään, koska yksikään tilintarkastaja ei suostuisi tämän yhtiön tapauksessa mahdollista sellaista lopulta allekirjoittamaan.

Alla vielä pitkä juttu oululaisesta aikoinaan konkurssiin menneestä MyOrigosta, jossa käsitellään patenttiasioita.


Audienssi Applella kesti kolme varttia ja myös toimitusjohtaja Steve Jobs osallistui palaveriin vartin ajan. Väänänen uskoo itse, että siemen tulevaisuuden älypuhelimen käyttöliittymästä kosketusnäyttöineen ja swaippeineen tuli kylvetyksi juuri silloin yhtiöön, joka haki uusia näköaloja.

Hän väittää, että viisi vuotta myöhemmin Apple toi markkinoille MyDevicesta parannetun version.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Kannattaa myös tsekata Urokseen liittyvien tuotteiden tai hankkeiden videoiden katselukertoja netistä.
Goodspeed -mokkula julkaistiin reilut viisi vuotta sitten. Katselukertoja on videolla pari tuhatta.




Jerry Raatikainen Nigeriassa 200 katselukertaa.




Uroksen aluejohtajan haastattelu uni-fi -ratkaisuista 350 katselukertaa.



Hämmentäväähän se on, jos tällaisella julkisuudella on onnistuttu nousemaan miljardikerhoon parissa vuodessa.
Toki Youtube ei ole mikään mittari, mutta kun kilpailevien firmojen tuotteilla on tuollakin kymmen/sata/tuhatkertainen
määrä klikkauksia, niin jotain se yhtiön julkikuvasta mutta myös todellisesta menestyksestä kertoo.



niger.jpg
 
Liittynyt
08.05.2020
Viestejä
249
Jos Uros tekee IoT:ta, niin silloin kyseessä on B2B-bisnes, jolloin YouTube-videot eivät varmasti ole kovin keskeinen väylä markkinoinnille. Ota vertailuun vaikka joku AkzoNobel, jonka liikevaihto on yli €8G, tyypillisellä videolla alle 1000 katsojaa. Twitter ja blogit ovat ne normaalit markkinointiväylät teknologiayrityksille. Goodspeedin aikoihin bisnes ei ole ollut isonumeroista, mutta kyllä niitä on ainakin suomalaisissa yrityksissä käytettykin.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
Jos Uros tekee IoT:ta, niin silloin kyseessä on B2B-bisnes, jolloin YouTube-videot eivät varmasti ole kovin keskeinen väylä markkinoinnille. Ota vertailuun vaikka joku AkzoNobel, jonka liikevaihto on yli €8G, tyypillisellä videolla alle 1000 katsojaa. Twitter ja blogit ovat ne normaalit markkinointiväylät teknologiayrityksille. Goodspeedin aikoihin bisnes ei ole ollut isonumeroista, mutta kyllä niitä on ainakin suomalaisissa yrityksissä käytettykin.
Internet of Things, lyhyemmin IoT, laitteitahan alkaa olla tavallisilla mattimeikäläisilläkin koti täynnä. Esimerkkeinä vaikka älykello, valvontakamera, televisio, iptv-digiboksi ja jääkaappi. Eli se IoT voi olla ja on paljon muutakin kuin teollisuudessa ja julkisella puolella käytettävät hilavitkuttimet.

"IoT on avannut ovia yhä uusille toimialoille ja uusiin kumppanuuksiin. Pilvialustaa on jo käytetty menestyksellisesti esimerkiksi veden laadun mittauksissa ja vesihuollon tehostamisessa pilottiprojektissa teknologiajätti Qualcommin kanssa. Osana Smart City -konseptia Yhdysvalloissa on käynnistynyt myös Clary Icon -yhteistyö koululuokkien tuomiseksi digiaikaan. Avaimet käteen -tyyppisille eSIM-IoT-ratkaisuille, jotka hyödyntävät sensoriteknologiaa, tekoälyä ja data-analytiikkaa, on kysyntää monilla teollisuuden aloilla kuten paperi-, sellu-, öljy-, kaasu- ja elintarviketeollisuudessa sekä urheilu- ja media-aloilla.
--
”Perusratkaisumme on hyvin skaalattavissa erilaisiin liiketoimintoihin. Visiomme on tuoda toimialoja yhteen, luoda kokonainen IoT-ekosysteemi ja olla maailman suurin IoT-palveluiden toimittaja”, Jerry Raatikainen sanoo."
Uros työllistää Suomessa ja ulkomailla yhteensä käsittääkseni noin sata ihmistä. Luvussa on mukana kaikki sihteereistä lähtien.

Minä en suoraan sanottuna ymmärrä miten sadan ihmisen tekijäjoukolla voitaisiin keskittyä edes noin monelle alalle "hyödyntävät sensoriteknologiaa, tekoälyä ja data-analytiikkaa, on kysyntää monilla teollisuuden aloilla kuten paperi-, sellu-, öljy-, kaasu- ja elintarviketeollisuudessa sekä urheilu- ja media-aloilla".

Luulisi että siinä olisi jo enemmän kuin tarpeeksi työtä kun sadan hengen porukalla onnistuisivat kehittämään vaikka jonkun kustannustehokkaan anturin, joka valvoisi tehokkaasti ja nopeasti veden kvantitatiivisia suureita ja kvalitatiivista laatua. Sellaiselle anturille olisi käyttöä vesilaitoksilla, panimoilla, sillä voitaisiin korvata kotien vesimittarit ja sovelluskohteita olisi lähes rajattomasti.

Mitäpä sitä keskittymään tuollaiseen yhden asian tekemiseen paremmin kuin muut vaan pistetään osa tuotekehityspaukuista siihen mullistavaan "Uros Live" teknologiaan. Se on siis se "mullistava" teknologia, jolla jäähallin katossa pyöritetään SPOT-valoa ja pysäytetään se ja keneen katsojaan pysähtynyt lamppu osoittaa nimetään ottelun Urokseksi. Sitä en tiedä pitääkö sitä pysähtynyttä lamppua sitten kääntää käsin jos sattuukin osoittamaan tyhjiä penkkejä vai onko siihen onko siihen onnistuttu yhdistämään parin euron tekniikka digikameran kasvojentunnistuksesta ja valaisimen pyöriminen jatkuu kunnes se lamppu sattuu osoittamaan kasvoa kohti.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809


"MILJARDIEN eurojen konserniliikevaihdosta raportoiva teknologiayhtiö Uros Oy on jättänyt maksamatta useita pieniäkin laskuja heinäkuusta lähtien, kertovat perintäyhtiöt. Asia selviää taloustietoyhtiö Asiakastiedon koostamista tiedoista.
Aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että yhtiö ei ole kyennyt maksamaan ajoissa miljoonien eurojen tuotekehitys- ja muita lainoja, mutta nyt yhtiöllä on vaikeuksia pienempienkin summien kanssa.
Helsingin Sanomat on pyytänyt Uroksen toimitusjohtajalta Rauno Jokelaiselta kommentteja maksuviiveisiin torstaista lähtien. Jokelainen ei vastannut kommenttipyyntöihin maanantai-iltapäivään mennessä.
PIENET erääntyneet laskut ovat tulleet näkyviin kesän ja syksyn aikana.
Viimeisin merkintä eli 1 957 euron suuruinen tratta on viime tiistailta 12. lokakuuta. Ensimmäinen näkyvillä oleva maksuviiveestä kertova merkintä on 2 509 euron tratta heinäkuulta. Heinäkuun ja lokakuun välillä lähetetyt tratat ovat 457 euron, 297 euron ja 155 euron suuruisia.
Asiakastieto ennustaa, että Uros Oy maksaa laskunsa seuraavan yhdeksän kuukauden aikana heikosti. Yhtiön maksuviiveet ovat huomattavasti suurempia kuin Asiakastiedon saman toimialan verrokkiyrityksissä keskimäärin.
TRATTA on yrityssaatavien perimiseen liittyvä yritysten välinen huomautus. Tratalla maksun perijä uhkaa sen saavaa yritystä maksuhäiriömerkinnällä ja protestilistalle päätymisellä, ellei se maksa saataviaan.
”Tratta on nopea perintäväline, jossa velkoja antaa maksukehotuksen ja tietyn maksuajan velan maksamiseksi. Jos velallinen ei siitäkään huolimatta maksa velkaa eikä vastusta trattaa, velkoja voi viedä laskun julkiselle protestilistalle. Toisena vaihtoehtona hoitamattomasta tratasta seuraa hiljainen luottotietomerkintä”, Helsingin seudun kauppakamarin lakimies Marko Silen kertoo. ..."

Loput alkuperäisestä lähteestä: Yritykset | Miljoonien veloista käräjäoikeudessa taisteleva Uros jättänyt maksamatta jo pieniäkin laskuja
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Ylellä oli myös tuoretta juttua laskujen maksamatta jättämisestä. Kiinnostavaa on seurata miten yhtiö näihin uutisiin reagoi vai reagoiko mitenkään. Uros Oy näyttäytyy ulospäin perheyhtiönä, joten se varmaan pysyy perheyhtiönä loppuun saakka.
Voisiko olla mahdollista, että toimitusjohtaja Jerry Raatikaisen potkut johtavat siihen, että Raatikaisesta leivotaan jossain vaiheessa koko Uros Oy:n mahdollisen syöksykierteen syntipukki. Yhtyeen rahanahne perustaja tuskin haluaa laittaa vaimonsa tai lastensa päätä vadille. Toki, jos Hallikainen ja Raatikainen ovat välirikkoon ajautuneet, voi firman taloudellinen perikato myös romuttaa Hallikaisen perhepiiriä, kun Raatikainen naimisissa tyttären kanssa.




HS: Uros-yhtiö jättänyt maksamatta jo pieniäkin laskuja

Tampereen uuden areenan nimisponsorilta perätään käräjäoikeudessa miljoonasaatavia. Helsingin Sanomat kertoo perintäyhtiöiden tietoihin viitaten, että teknologiayhtiö Uros Oy on jättänyt maksamatta useita pieniäkin laskuja heinäkuusta lähtien.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 071
Noin se oli Microcellilläkin, eli firmalla oli oikeaa bisnestä jolla oli jopa myyntiarvoa konkurssipesälle. Uroksella on myös oikeaa bisnestä, tuotekehitystä, asiakkaita ja oikeaa myyntiä.

Se vivutus on siinä että se oikea bisnes on ehkä 1/10 tai 1/100 paisutetusta liikevaihdosta. Näin epäiljöille voi esitellä sen aidon osuuden ja esittää tarkastetun tilinpäätöksen. Kun paisuttaa liikevaihdon paperilla 10 tai jopa 100 kertaiseksi niin lainat ja rahoituserät saa sisään samassa suhteessa isompina. Tässä vaiheessa oma alkuperäinen sijoitus ehditään ottaa ulos hyvällä voittokertoimella ja vääjäämätön liiketoimintriski jää muille sijoittajille ja rahoittajille. Kuplan puhkeamisen jälkeen jäljellä on vain se alkuperäinen oikea bisnes ja 10-100 kertaa isomman firman velat.
Lisäksi tässä pelissä voidaan huomaamattomasti siirtää oikeat voitot MGP services yhtiölle joka pesee rahat rakentamalla hotellia.

Suurin ongelma että yrityksessä kaikki on vuokralla yritysryppään eri osapuolilta. Luultavasti verottajakin menee sekaisin ja maksaa palautuksia jo maksetuista veroista toisessa maassa.

Luultavasti kaikki yritykset joiden hallituksessa Hallikainen on jollakin tavalla mukana kuviossa ja on jollakin tavalla kasvattanu arvoa ilman oikeaa arvon nousua.


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.05.2020
Viestejä
249
Internet of Things, lyhyemmin IoT, laitteitahan alkaa olla tavallisilla mattimeikäläisilläkin koti täynnä.
On varmasti, mutta ei kotitaloudet niillä mitään bisnestä tee vaan hankkivat jonkun kivan gadgetin sinne toisen tänne. Jos laite hajoaa vuodessa tai parissa, takuusta saa ehkä uuden, ei huolia. Mutta sen etähallittavan tuotteen IoT-laitemoduuli voi tulla yritykseltä X ja etähallintaohjelmisto yritykseltä Y, vaikka siinä olisi logo Z.

Yrityspuolella IoT:iä menee teollisuuteen, alkutuotantoon, logistiikkaan, infrastruktuuriin jne. Laitteita seilaa maailman merillä, lentää taivaalla ja on varmasti paskaan upotettunakin. Kestävyysvaatimukset ovat kertaluokkaa kovempia kuin kodeissa, laitteiden pitää osata käydä netissä yhteyden ollessa saatavilla, virtaa pitää käyttää minimimäärä, ja niihin pitää voida tehdä etänä ohjelmistopäivityksiä sekä säätöjä.

Kun puhutaan miljoonien bisneskriittisten etähallittavien laitteiden systeemien tekemisestä ja vastuista, alkaa raha liikkua. Asiakasyritys hyötyy rahallisesti ja siitä se maksaa toimittajalle osansa.
Minä en suoraan sanottuna ymmärrä miten sadan ihmisen tekijäjoukolla voitaisiin keskittyä edes noin monelle alalle "hyödyntävät sensoriteknologiaa, tekoälyä ja data-analytiikkaa, on kysyntää monilla teollisuuden aloilla kuten paperi-, sellu-, öljy-, kaasu- ja elintarviketeollisuudessa sekä urheilu- ja media-aloilla".
No, ihan samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin konseptin kanssa, jota voi monistaa. Ei IoT-firman tarvitse asiakkaan koko toimialaa osata vaan myydä vaikka omaa ratkaisuaan, joka integroidaan olemassaolevaan systeemiin. Tuodaan esim. yhteistyössä kolmannen osapuolen tekemiin mittareihin joku kiinalainen IoT-vakiomoduuli ja kytketään se oman firman alla toimivaan etähallintaan, ja asiakas on tyytyväinen.

Jos on etäluettava mittari, sieltä tulee vain numeroita, mittaa se mittari mitä tahansa.
 

ravallo

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 351
No, ihan samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin konseptin kanssa, jota voi monistaa. Ei IoT-firman tarvitse asiakkaan koko toimialaa osata vaan myydä vaikka omaa ratkaisuaan, joka integroidaan olemassaolevaan systeemiin. Tuodaan esim. yhteistyössä kolmannen osapuolen tekemiin mittareihin joku kiinalainen IoT-vakiomoduuli ja kytketään se oman firman alla toimivaan etähallintaan, ja asiakas on tyytyväinen.
Voi toki, mutta enemmän tai vähemmän nuo lähempänä rautapuolta olevat ratkaisut on commodityä, jossa ei hirveästi kultaa pääse vuolemaan. Tietenkin tekemällä johonkin hankalaan käyttötarkoitukseen päteviä ja luokituslaitosten sertit läpäiseviä vehkeitä voi tehdä ihan hyvää bisnestä, mutta ei tuo mitään "disruptor" hommaa ole, vaan ihan normaalia teollisuuden komponenttikehitystä ihan normaalissa kilpailuympäristössä.

Sitten taas kun mennään pinoa ylemmäs kohti monimutkaisempia kokonaisratkaisuita alkaa voittopotentiaali kasvaa, mutta niin kasvaa meiningin haastavuuskin, ja siellä tarvitaan nimenomaan tuota toimialaosaamista. Pitää tietää miten asiakkaiden bisnes toimii, missä saadaan mittauksilla ja automaatioilla ja optimoinneilla suurimmat hyödyt, millainen laite- ja ohjelmistoympäristö mahdollisilla asiakkailla on, millaiset on tuotteiden elinkaari, millaisia rajapintoja ja väyliä ne käyttävät jne. Todennäköisesti asiakkaalle vietävä ratkaisu on joku hapokas sillisalaatti jossa on satoja integraatioita erilaisiin antureihin ja mittareihin ja erilaisiin toiminnanohjausjärjestelmiin ja legacysysteemeihin. Tuo vaatii ison lössin osaavaa jengiä ja pitkää duunia.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tuoretta juttua oli Ylellä Uros Areenan kiemuroista. Todennäköisesti Tampereen kansiareenan avajaisissa joulukuussa yleisö ei enää marssi sisään Uros-areenalle. Veikkaisin että uusi nimi otetaan käyttöön muutama viikko ennen avajaisia.
Tietenkään nimen kanssa poukkoilu ei anna hyvää signaalia ulkomaalaisille promoottoreille, kun ensin paikallinen promoottori kokeilee hakea artisteja esiintymään Tampereelle Uros-areenalle kuukausia ennen hallin avajaisia, minkä jälkeen joutuu sitten yllättöen selittämään, ettei keikka toteudukaan Uros -areenalla vaan XXXXX -areenalla, joka on kyllä sama paikka. EI anna kovin hyvää kuvaa, kun viestitään sponsorin äkkiä vetäytyneen. Mainehaittaa siis tulee tuotakin kautta Tampereelle.



 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.03.2019
Viestejä
252

Ylellä hehkutetaan Aivenia, mikä toisin kuin Uros - työllistää 230 henkilöä ja toiminta on muutenkin avointa ja konsepti selkeä. Tuossa jutussa mainittussa start-uppien yksisarvislistauksessa ei tosin Urosta mainita :hmm: Tosin Aivenin liikevaihto oli viime vuonna 17 miljoonaa - Nyt tulleella 60 miljoonan sijoituksella ovat siis 1.8 miljardin arvoisia, ei mene omaan jakeluun tuo arvon määritys. En ole seurannut kuinka hyvin nuo miljardi puljut sitten mahdollisissa listauksissa ovat pitäneet arvonsa. Jutussa vähä avataan tätä "arvon" määritystä.

E. Väärä linkki
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
Uros Oy:n pitää toimittaa Virallisessa lehdessä julkaistun ilmoituksen mukaan 13. tammikuuta 2022 mennessä tilintarkastajan allekirjoittama tilinpäätös kaupparekisteriin. Jos eivät sellaista toimita, niin Uros Oy potkaistaneen melkoisen pian sen päivän jälkeen ulos kaupparekisteristä ja siihen päättää kyseisen firman tarina ainakin suomalaisissa yritysrekistereissä. Toki tilinpäätöksen voisivat teettää Uroksessa hyvien kirjanpitosääntöjen mukaisesti ja hommata sen nimmarin siihen tilintarkastajalta, mutta haluavatko suostua siihen kun tunnusluvut kirjanpidossa tippuisivat ehkä prosenttiin aiemmin ilmoitetusta ja viivan allekkin jäisi raskaasti tappiollinen tulos?

Uros Oy:ltä karhutaan myös niitä 15 miljoonan euron velkoja Helsingin käräjäoikeuden kautta. Nehän velkojat hakevat Uros Oy:n konkurssiin jos sen tuomion niistä saavat käräjiltä veloilleen ja Uros Oy ei niitä velkoja heti sen jälkeen maksa.

Eli vaikka tuon tilinpäätösongelman saisivat korjattua kuntoon, niin tuo 15 miljoonan euron velkaongelma ei korjaannu muuta kuin itse laittamalla omistaan rahat niiden maksuun. Voisi siihen toki teoriassa kerätä rahoituksen ulkopuolisilta "sioittajiltakin", mutta niin hölmöä "sioittajaa" tuskin löytyy.

Julkiset trattaperinnät pienemmistä veloista tuskin ainakaan auttavat Uros Oy:n pisneksen teossa kun velaksi myyminen kyseiselle firmalle loppuu kuin seinään niiden jälkeen ja kaikki tavarantoimittajat ja muut yhteistyöfirmat haluavat kaikesta maksun etukäteen. Tuskin edes paikallinen kebab-pitseria suostuu myymään sapuskoita laskulla Urokselle ja kilometrin päästä Uroksen Oulun toimipaikasta tuskin SP-elektroniikastakaan myyvät edes enää muutaman sadan gramman painosta yhtä tinarullaakaan laskulle Urokselle.

Uros Oy:llä on myös runsaasti niitä vakuudellasia velkoja hoitamatta:

(lähde Jättivoitoista kertoneelta Uros-yhtiöltä vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – velkoja muun muassa Oulun Osuuspankille maksumuurin takana)

"Kanteen mukaan Uros on luovuttanut Uros Ag:lle lainvastaisesti omaisuutta – pääosin tytäryhtiöiden osakkeita – joihin Nordealla on yrityskiinnitys Uroksen lainojen takia. Omaisuus on vakuutena kahdelle Uroksen lainalle, joista on Nordean mukaan maksamatta edelleen lähes 6,8 miljoonaa euroa. Tämä summa sisältää ensimmäisessä kanteessa mainitun lähes 4,7 miljoonan euron velan. Nordea vaatii, että Uroksen pitää suorittaa sille sen saatavat yrityskiinnityksen kohteena olevasta omaisuudesta."

Ja sitten Osuuspankki:

"Oulun Osuuspankin kanteesta ilmenee, että pankki on antanut Urokselle vuosina 2016–2020 lainoja 17 miljoonaa euroa. Käräjäoikeudessa pankki vaatii yhtiöltä 4,4 miljoonan euron pääomia korkoineen."

Sitä en osaa arvioida miten paljon niitä vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja on yhteensä. Yhteissumma liikkuu vähintään kymmenissä miljoonissa euroissa. Ja vielä vaikeampi on arvioida sitä, että miten rankasti ne vakuudet on yliarvostettu.

Nurin koko Uros on menossa lähikuukausina. Siitä minulla ei ole mitään tietoa miten esimerkiksi konkurssiprosessi menee jos Uros ehditään poistaa kaupparekisteristä viranomaisten toimesta ennen konkurssia.
 

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 630
Twitteristä Elina Lappalaisen tiliin linkki, täältä löytyy valokuvaa mailikeskustelusta jossa puhuttiin Jyrki Hallikaisen haastattelupyynnöstä ja kieltämättä aika mielenkiintoisia käänteitä itse viestissä jo. Kirjoitusvirheiden määrä paistoi kanssa silmään, aina välillä luulisi että mitä isommalla penkillä sitä istuu, sitä vähemmän niitä viljellään ulospäin.
On kyllä pitänyt lennellä ihan omissa maailmoissaan jo tuolloin 2019 jos on väittänyt, että Uros olisi "yksi suurimmista ellei suurin" IoT-toimittaja maailmassa.

Joko tuo Hallikainen on ihan täysi kusettaja paskanpuhuja tai sitten oikeasti niin sekaisin, että uskoo itsekin noihin harhoihin.
 
Liittynyt
24.02.2017
Viestejä
2 728
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
Kupru paisuu ja kohta varmaan puhkeaa lopullisesti. Lopun alkua.
Eiköhän ne konkurssiasioihin erikoistuneet asianajajat ole jo Hallikaisen toimesta palkattu neuvomaan miten firmasta saa vielä mahdollisimman paljon ulos ilman että itse saa syytteitä velallisen epärehellisyydestä ja konkurssihakemuksen ajankohtaa jo kuumeisesti pohtivat.

Milloin lie viimeksi Uroksen toimitusjohtaja tai omistaja Hallikainen kommentoinut yhtään mitään julkisuuteen?

Hölmöimmät tapaukset taitaa vielä uskoa että Hallikainen rakennuttaa sen torihotellinkin Oulussa joskus valmiiksi. Siis sen jonka rakennustyöt keskeytty muutama viikko sitten.

Uroksen osoite kaupparekisterissä on sama "Kirkkokatu 4 A 46" kuin tämän firman osoite Oulun Tiliasema Oy.

Saa nähdä tekevätkö vielä ennen konkurssia klassikon ja siirtävät Uros Oy:n osoitteen jonnekkin pienen ja syrjäisen käräjäoikeuden alueelle, jotta konkurssiasiat käsitellään sitten siellä.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
En oikein jaksa uskoa, että tilinpäätöstä saadaan, koska kukaan tilintarkastaja ei laita nimeä alleen tarkastuskertomukseen tässä tapauksesssa. Oletan että Hallikainen yrittää järjestää tilanteen näyttämään siltä, että Raatikainen on syyoää firman mahdolliseen perikatoon. Microcellin tapauksessakin kärsivät muut kuin tse Hallikainen. Hyvä kysymys on se, että miksi pankit, jotka todennäköisesti tiesivät Hallikaisen taustan, antoivat tälle isoja lainoja. Businessa Finlandin tapaus taas viittaa siihen, että Busines Finland ei ole ollut ajan tasalla, kun on puuttelliisin tiedoin rahaa myöntänyt. Ihan karusellihuijauksesta ei tuossa rahan lypsämisessä ole kyse, mutta huijauksesta kyllä.



Business Finlandin lausunnon mukaan Uros salasi rahoittajalta sopimukset, joilla rahoitetuissa projekteissa kehitettävät tai aikaansaadut tulokset myytiin ja luovutettiin luxemburgilaiselle tytäryhtiölle.

–  Yritys on hakenut ja saanut rahoitusta esitettyyn lisenssiliiketoimintaan, jota sillä ei ole esiin tulleiden tietojen mukaan ollut aikomustakaan toteuttaa, lausunnossa sanotaan.



Areenaa Tampereella hallinnoivan yhtiön pitää myös tehdä päätöksiä nopeasti, koska areenan isot mainostaulut on tarkoitus ottaa käyttöön heti joulukuun alussa. Se, että spnsorista paljastuu tässä vaiheessa näin ikäviä juttuja, vaikuttaa pakosti mainosmyyntiin. En oikein jaksa uskoa, että mainostajat olisivat hulluina ostamassa mainostilaa areenalta, jonka nimi tuottaa yhteistyökumppaneille vain mainehaittaa.


Pidän aika todennäköisenä että Uros Areenan taru päättyy ennen vuoden vaihdetta ja uudesta nimestä tai sponsorisopimuksen päärämisestä Uros Oy:n kanssa tiedotetaan ensi viikon alussa, koska muuten mainosmyyntiä ei saada ikinä rullaamaan.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 809
Areenaa Tampereella hallinnoivan yhtiön pitää myös tehdä päätöksiä nopeasti, koska areenan isot mainostaulut on tarkoitus ottaa käyttöön heti joulukuun alussa. Se, että spnsorista paljastuu tässä vaiheessa näin ikäviä juttuja, vaikuttaa pakosti mainosmyyntiin. En oikein jaksa uskoa, että mainostajat olisivat hulluina ostamassa mainostilaa areenalta, jonka nimi tuottaa yhteistyökumppaneille vain mainehaittaa.


Pidän aika todennäköisenä että Uros Areenan taru päättyy ennen vuoden vaihdetta ja uudesta nimestä tai sponsorisopimuksen päärämisestä Uros Oy:n kanssa tiedotetaan ensi viikon alussa, koska muuten mainosmyyntiä ei saada ikinä rullaamaan.
Areenan nimen sponsorisopimuksen kesto taitaa olla kymmenen vuotta jos oikein muistan ja suuruusluokka sopimuksella on miljoona euroa vuodessa.

Sopimus sitonee molempia osapuolia ja siihen lienee leivottu myös sopimussakkojen määrät, jotka kilahtavat maksuun jos toinen osapuoli ei pidä kiinni sitoumuksistaan. Sehän vahingonkorvauksen määrä saattaa olla esimerkiksi maksaa sama summa korvauksena Urokselle mitä se Uros olisi maksanut itse jäljellä olevana sopimusaikana hallin nimestä toiseen suuntaan. Eli tässä kuvitteellisen esimerkiksi tapauksessa se hintalappu voisi olla 9-10 miljoonaa euroa. En usko että sopimusrikkomuksesta riittää se, että Uroksen pisnekset ovat menneet penkin alle ja tilinpäätöksen tekeminenkin on haasteellista.

Sopimuksesta kuin sopimuksesta pääsee kyllä eroon riittävällä kasalla rahaa. Se on sitten kokonaan eri asia löytyykö Tampereen kaupungilta kiinnostusta maksaa sellaista summaa eikä sen enempää muina omistajina olevat LähiTapiola, OP, Ilmarinen ja SRV.

Nimi ongelma ratkennee ilman rahaakin lähikuukausina, sillä jos tai kun Uros Oy päätyy konkurssiin, niin konkurssipesänhoitajalla tuskin on kiinnostusta jatkaa sitä sponsorointia vaan on enemmän kuin ilahtunut jos pääsee siitä sopimuksesta ilmaiseksi eroon.

Voisihan tuo Tampereen uuden monitoimiareenan nimi olla pahempikin kuin Uros Areena. Jos miettii vaikka jotain Wincapita, OneCoin, Sunny Car Center tai Jammu-setä Areenaa nimenä, niin Uros Areena on suorastaan erinomainen nimi.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Jos tämä kusetus nyt lopullisesti romahtaa niin toivottavasti viimeiset penninsä tunkevat tuolle areenalle ja maksavat koko 10v sopparin etukäteen ihan vain että tästä skandaalista jää muistutus meille kaikille ja että kaikkia ”yhyy ei vuonna 2021 voi tällaista nimeä…”-kusipäitä vituttaa.
 

Tilipitappitippitappi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 310
Jos tämä kusetus nyt lopullisesti romahtaa niin toivottavasti viimeiset penninsä tunkevat tuolle areenalle ja maksavat koko 10v sopparin etukäteen ihan vain että tästä skandaalista jää muistutus meille kaikille ja että kaikkia ”yhyy ei vuonna 2021 voi tällaista nimeä…”-kusipäitä vituttaa.
:D
Näen jo kuinka Hallikainen nauraa leveästi matkalla UROS LIVE -areenalle vuonna 2030 katsomaan jääkiekon MM-loppuottelua Suomi - Sveitsi. Lopputulos 0-6.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 588
Eiköhän Hallikainen välttele Suomea sen verran kauan että mahdolliset talousrikokset vanhenee.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 160
:hmm: Tosin Aivenin liikevaihto oli viime vuonna 17 miljoonaa - Nyt tulleella 60 miljoonan sijoituksella ovat siis 1.8 miljardin arvoisia, ei mene omaan jakeluun tuo arvon määritys.
Yksi versio.

Sijoituksella saa jonkin siivun yrityksestä, jolloin sijoitus jaettuna osuudella.

Esim sjoitat 6 miljoonaan startuppiin, ja saat sillä kolmenprosentin siivun -> firmnan hintalappu 200 miljoonaa. Kuka nyt ylihintaa maksaisi.

Odotus sitten erikseen.

Sijoittaja uskoo saavansa toki riskille ison tuoton, jolloin uskoo arvon myöhemmin olevan 400 miljoonaa myydessä, tosin ei sekään riitä koska omistus laimenee rahoituskierroksilla, joten odotus että arvo moninkertaistuu.

Osa firmoista vetää täydelistä radiohiljaisuutta, osa satunnaisesti asian vierestä, osalle toki aktiivinen viestintä tärkeää.
 
Liittynyt
21.10.2021
Viestejä
5
Jari Korkeakoski on Uros Oy:n chief architect jonka patentteja yhtiö omistaa.
Hän on vuoteen 2012 saakka hakenut patentteja Uros Oy:lle, tämän jälkeen Uroksen Luxemburgin tytäryhtiölle.

Noiden patenttien sisältöjä kannattaa käydä lukemassa, googlella löytyy. Mistään varsinaisista uraauurtavasta keksinnöistä ei ole kyse. En tosin kaikkia kahlannut läpi. Suurin osa liittyy siihen Goodspeediin, eli on patentoitu että laitteessa voi olla useita SIM-kortteja, tai että voisi olla yksi SIM-kortti jossa samassa useita simmejä. Korkiakosken patentit liittyvät siihen että miten noiden simmien välillä vaihdellaan, ja että kun on prepaid niin saldon loppuessa käydään automaattisesti luottokortilla lataamassa saldoa prepaidiin. Aika ajanut noiden ohi, eikä noi niin ihmeellisilltä alunperinkään kuulosta. Patentoitava asia pitäisi olla joku keksintö tai innovaatio, ei vaan tapa suorittaa asia jonka kuka tahansa alan insinööri voisi miettiä ratkaisuna yksinkertaiseen ongelmaan. Onhan noita patenttitrolleja aina ollut, ja isojen firmojen patenttisalkkukauppa on normaalia jolloin typerämmätkin patentit menevät siellä muiden mukana. Mutta ei niitä patentteja Uroksella niin paljon näyttäisi olevan että kovin merkittävä salkku olisi, mielenkiintoista kuitenkin olisi tietää tuleeko sinne Luxemburgin firman tilille lisensointimaksuja ja kuinka paljon. Olisi talousjournalistille tekemistä myös noiden patenttien tutkimisen suhteen, joku alan professori vaan arvioimaan ne.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 883
Muistelen, että ihan perustellusti on väitetty, että EPO:n (EU + muutaman muun maan patenttiorganisaatio) piirissä myönnettyjen patenttien laatu on parempi patenttihakemusten paremman käsittelyn ja ehkä myös tiukemmin tulkittujen keksinnöllisyyskriteerien takia kuin USA:ssa.

Täällä EPO-alueella (ja tuskin myöskään USA:ssa) patenttia ei saa vain sillä, että on keksinyt kivan idean ja vähän piirrustellut jotain, vaan hakemukset tutkitaan ihan oikeasti tiukasti ja myös verraten saman patenttiorganisaation alueella myönnettyihin patentteihin, ja kaikkien kriteerien täytyy täyttyä: keksinnön on oltava uusi, sitä ei saa julkistaa ennen patentin hakemista, sen on oltava keksinnöllinen, eli erotuttava jo tunnetuista keksinnöistä tavalla, joka ei ole alan ammattilaiselle itsestään selvä ja sen on oltava teollisesti käyttökelpoinen.

Hakemuksia käsittelemässä on ihan oikeita tekniikan alan ammattilaisia ja Suomessa minimivaatimus duuniin on aina DI:n tutkinto tai luonnontieteen FM. Nämä aina sellaiselta alalta, johon on kulloinkin tarvittu osaamista, eli kaikki tutkijainsinöörit eivät kerrallaan voi olla konetekniikan dippainssejä.

Tietenkään se, että jollekin keksinnölle on saanut patentin, ei tarkoita että keksinnöllä tekisi yhtään mitään tai että sillä olisi mitään arvoa. Ja jos arvoa on ollut, voi tekniikan kehittyminen olla syönyt arvon pois jo vuosia sitten, keksintöhän on voinut olla todella hyvä alunperin mutta lakannut olemasta sitä myöhemmin. Korkiakosken simminvaihtoteknologia on voinut olla aikanaan ihan oikeasti patentoimiskelpoista ja hyvää. Silti joku toinen keksijä olisikin ehkä voinut pystyä keksimään myös oman eri tavalla toimivan patentoimiskelpoisen simminvaihtoteknologiansa. Pelkkä idea "monta simmiä samaan mokkulaan" ei saa patenttia, mutta saman idean tarpeeksi keksinnölliset erilaiset toteutukset voivat saada.

EDIT. Niin ja siis se, että jokin idea kuulostaa jotenkin simppeliltä, ei tarkoita että sen tekninen toteutus olisi sitä. Suuri/suurin osa patenteistahan on keksinnöille, jotka on tehty melko yksinkertaisen kuuloiseen tarpeeseen tai perustua jonkin teknisen laitteen osan tai toiminnallisuuden parantamiseen. Esim. Neles Oyj tekee lähinnä venttiilejä, ja yksi heidän eurooppalainen patenttinsa koskee venttiiliakselin yksinkertaista aksiaalilukitusta. Kuulostaa vähäiseltä, ehkä sellaiselta jonka "kuka tahansa alan insinööri voisi miettiä ratkaisuna yksinkertaiseen ongelmaan"?. Mutta eipä vaan ole kukaan insinööri sitäkään miettinyt ennen kuin joku Neleksen insinööri sen mietti, ja omalla alallaan Neles on huippua koska siellä on osattu miettiä.

Eli ei nyt dumata Korkiakosken patentteja vain siksi, että patentilla ratkaistun asian pelkkä idea sellaisenaan kuulostaa jotenkin yksinkertaiselta hahmottaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2021
Viestejä
5
Muistelen, että ihan perustellusti on väitetty, että EPO:n (EU + muutaman muun maan patenttiorganisaatio) piirissä myönnettyjen patenttien laatu on parempi patenttihakemusten paremman käsittelyn ja ehkä myös tiukemmin tulkittujen keksinnöllisyyskriteerien takia kuin USA:ssa.

Täällä EPO-alueella (ja tuskin myöskään USA:ssa) patenttia ei saa vain sillä, että on keksinyt kivan idean ja vähän piirrustellut jotain, vaan hakemukset tutkitaan ihan oikeasti tiukasti ja myös verraten saman patenttiorganisaation alueella myönnettyihin patentteihin, ja kaikkien kriteerien täytyy täyttyä: keksinnön on oltava uusi, sitä ei saa julkistaa ennen patentin hakemista, sen on oltava keksinnöllinen, eli erotuttava jo tunnetuista keksinnöistä tavalla, joka ei ole alan ammattilaiselle itsestään selvä ja sen on oltava teollisesti käyttökelpoinen.

Hakemuksia käsittelemässä on ihan oikeita tekniikan alan ammattilaisia ja Suomessa minimivaatimus duuniin on aina DI:n tutkinto tai luonnontieteen FM. Nämä aina sellaiselta alalta, johon on kulloinkin tarvittu osaamista, eli kaikki tutkijainsinöörit eivät kerrallaan voi olla konetekniikan dippainssejä.

Tietenkään se, että jollekin keksinnölle on saanut patentin, ei tarkoita että keksinnöllä tekisi yhtään mitään tai että sillä olisi mitään arvoa. Ja jos arvoa on ollut, voi tekniikan kehittyminen olla syönyt arvon pois jo vuosia sitten, keksintöhän on voinut olla todella hyvä alunperin mutta lakannut olemasta sitä myöhemmin. Korkiakosken simminvaihtoteknologia on voinut olla aikanaan ihan oikeasti patentoimiskelpoista ja hyvää. Silti joku toinen keksijä olisikin ehkä voinut pystyä keksimään myös oman eri tavalla toimivan patentoimiskelpoisen simminvaihtoteknologiansa. Pelkkä idea "monta simmiä samaan mokkulaan" ei saa patenttia, mutta saman idean tarpeeksi keksinnölliset erilaiset toteutukset voivat saada.

EDIT. Niin ja siis se, että jokin idea kuulostaa jotenkin simppeliltä, ei tarkoita että sen tekninen toteutus olisi sitä. Suuri/suurin osa patenteistahan on keksinnöille, jotka on tehty melko yksinkertaisen kuuloiseen tarpeeseen tai perustua jonkin teknisen laitteen osan tai toiminnallisuuden parantamiseen. Esim. Neles Oyj tekee lähinnä venttiilejä, ja yksi heidän eurooppalainen patenttinsa koskee venttiiliakselin yksinkertaista aksiaalilukitusta. Kuulostaa vähäiseltä, ehkä sellaiselta jonka "kuka tahansa alan insinööri voisi miettiä ratkaisuna yksinkertaiseen ongelmaan"?. Mutta eipä vaan ole kukaan insinööri sitäkään miettinyt ennen kuin joku Neleksen insinööri sen mietti, ja omalla alallaan Neles on huippua koska siellä on osattu miettiä.

Eli ei nyt dumata Korkiakosken patentteja vain siksi, että patentilla ratkaistun asian pelkkä idea sellaisenaan kuulostaa jotenkin yksinkertaiselta hahmottaa.
Ootko Jari tai sen kavereita? :) Ei vaan, aika vähäiseltä esimerkiksi tässä minun silmiin näyttää patentoitavuus. Simmejä laitetaan kahteen riviin rinnakkain, wow!

Dual-SIMistä taisi olla patentteja jo 1990-luvulla joten sekään ei mitään mullistavaa ole enää 2010-luvulla.

Ja noita naurettavuuksia kyllä patentoidaan Jenkeissä varsinkin, esim 2017 myönnetty patentti HP:lle kalenterimuistutusten lähettämisestä. https://www.washingtonpost.com/news/innovations/wp/2017/12/08/the-stupidest-patents-of-2017/
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 883
Ootko Jari tai sen kavereita? :) Ei vaan, aika vähäiseltä esimerkiksi tässä minun silmiin näyttää patentoitavuus. Simmejä laitetaan kahteen riviin rinnakkain, wow!

Dual-SIMistä taisi olla patentteja jo 1990-luvulla joten sekään ei mitään mullistavaa ole enää 2010-luvulla.

Ja noita naurettavuuksia kyllä patentoidaan Jenkeissä varsinkin, esim 2017 myönnetty patentti HP:lle kalenterimuistutusten lähettämisestä. https://www.washingtonpost.com/news/innovations/wp/2017/12/08/the-stupidest-patents-of-2017/
Mites minä tätä nyt selittäisin, että tulisin ymmärretyksi. Ihan aluksi johdantona: oli Uros Oyj millainen firma tahansa, niin se ei tarkoita sitä että niiden kaikki teknologia ja joka ainoa tekeminen olisi ollut jotenkin mätää. Tämä keskustelu säilyy huomattavasti mielenkiintoisempana, jos ei väkisin vääntäen yritetä etsiä epäkohtia, koijauksia ym. ja mutuilla kaikenlaista vaan pysytään asiapohjalla.

No mites patentit noin yleensä:
1. Usko nyt vaan, että ideoita ei patentoida. Ihan samaa asiaa varten voi olla vaikka miten monta patentoitua keksintöä, kunhan ne ovat olleet patenttihakemuksen hetkellä tekniseltä ratkaisultaan uusia, keksinnöllisiä ja teollisesti tuotettavissa. Patentti ei koske ideaa ("simmejä laitetaan kahteen riviin rinnakkain, wow!") vaan sitä, miten idea toteutetaan teknisesti niin, että homma toimii tarkoitetulla tavalla.

"Kaksi simmiä rinnakkain, wow!"-patentti on myös vähän erilainen, jos se koskee mekaanista ratkaisua kahden simmin mahduttamiseksi laitteeseen, kuin jos se koskee elektronista ratkaisua, jolla käyttäjä voi vaihtaa simmien käytön manuaalisesti (vanha tapa miten noi toimi) tai sitten, jos keksintö tarjoaa simmien hallintaan automatisoidun ratkaisun (vissiin tän Uros teki). Samasta ideasta siis voi syntyä vaikka mitä erilaista.

Idealle ei saa myöskään muutakaan yksinoikeutta. Joku toinen firma on voinut tehdä ihan yhtä hyvin tai huonosti toimivia mokkuloita kuin Uros, keksiä sitä varten oman teknologiansa ja saada sille patentin.

Keksinnön ei tarvitse myöskään olla mikään pellepelotonkeksintö ollakseen patentin arvoinen. Esim. se Neles Oyj. Firmalla on patentteja venttileistä ja venttiilin osista. Yksi patentoiduista keksinnöistä on seuraava:
Tämän keksinnön kohteena on venttiili, joka käsittää pesän, ja pesään järjestetyn sulkuelimen (4), josta ulkonee akseli, jonka välityksellä sulkuelin (4) on kierrettävissä pesässä. Helppokäyttöisen ja toimivan venttiilin aikaansaamiseksi sulkuelin (4) käsittää aukkoa sulkevan sektorin (11), joustavan sektorin (12), jolla on ohuempi seinämä kuin sulkevalla sektorilla (11), ohjaavan sektorin (13), jolla on sama säde (R) kuin pesän seinämän sisäpinnalla (9), ja avonaisen sektorin (14).
"On keksitty venttiili, wow!" Ihan patentoitavaa kamaa, vaikka venttiilejä on virtauksien hallintaan käytetty ties mistä lähteien. On vaan keksitty jollain tavalla uudenlainen venttiili. Ja varmaan on ollut parempi venttiili kuin aikaisemmat, koska Neles todellakin on oman alansa huippufirmoja ja on sitä siksi, että pystyy innovoimaan tälläkin erikoisalalla.

2. Patentti ei tarkoita sitä, että keksintö olisi parempi, kaupallisesti menestyksellinen tms. Sellaista ei patenttikäsittelyssä arvioida. Patentoitu keksintö voi olla parempi tai huonompi kuin muu samaan asiaan tarkoitettu ratkaisu, arvokas tai arvoton jne. Patentoitu keksintö voi kuulostaa myös ihan idiottimaiselta. Silti se voi olla patentoitavissa.

Softapatenttien maailmasta en tiedä sitäkään vähää kuin rautapuolen, mutta siellähän on vaikka minkälaisia. Ja USA on hieman oma maailmansa patenteissa muutenkin.


Eli vaikka se Uroksen mokkula olisi vaikka miten tarpeeton ja dorka omasta mielestä ollutkin niin siinä on voinut olla ihan validia teknologiaa ja se on voinut olla ja todennäköisesti ollutkin patenttinsa arvoinen.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 588
Patentin ei todellakaan tarvitse olla teollisesti tuotettavissa. Eikä patentin tarvitse oikeasti ratkaista esitettyä ongelmaa. Keksinnöllisyyttä pitää olla mutta aika vähän riittää.
Tuo multi-sim on ollut Uroksen Business alusta lähtien eikä se mikään kultakaivos ole ollut koskaan. En usko että multi-sim markkinat ovat räjähtäneet viime vuosina. Itse asiassa EU:ssa tuo markkina on kuihtunut huomattavasti.
Mikä on tämä miljardi business jota on hehkuttu? Kaikki merkit viittaa että mitään tällaista ei ole.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 535
Viestejä
4 190 098
Jäsenet
70 764
Uusin jäsen
FreeJarde

Hinta.fi

Ylös Bottom