Uros Oy firman vedätykset

Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
Mikähän lie tämän firman kantava idea? Syystä tai toisesta mieleen tuki se Sparecomin huijaus reilun 10 vuoden takaa.

Alla on parista jutusta referaatit jos firma on tuntematon.

"Toimitusjohtajaa vaihtaneen Uroksen satumaisten voittojen takaa paljastuu merkkejä pienemmästä liiketoiminnasta – "Kyllä voitot sitä myöten on totta, voiko enempää totta ollakaan"
STT:n tietojen mukaan teknologiayhtiön kassavirta ei ollut vuonna 2018 uskottava verrattuna 120 miljoonan euron ilmoitettuun liikevoittoon.
Uros ei ole toimittanut tilintarkastettuja tilinpäätöksiä kaupparekisteriin Patentti- ja rekisterihallituksen toistuvista pyynnöistä huolimatta.
Teknologiayhtiö Uroksen satumaisten voittojen takana ei välttämättä ole yhtiön ilmoittamien lukujen kuvaaman mittakaavan kokoista todellista liiketoimintaa. Oululainen yhtiö nousi raskaaseen sarjaan vuonna 2018, kun se kertoi tehneensä 120 miljoonan euron liikevoiton. Yhtiön kassassa huikea tulos ei näkynyt, vaan vuoden päätteeksi konsernin kassa oli lähes tyhjä ja sillä oli 149 miljoonan euron myyntisaamiset.
STT:n tietojen mukaan konsernin ulkopuolelta tullut voitto kirjattiin yhtiön Hongkongin tytäryhtiön tilinpäätökseen, joka ei ole julkinen. STT:n tietojen mukaan Hongkongin tytäryhtiöön ei tullut vuoden aikana uskottavaa positiivista kassavirtaa yhtiön ulkopuolelta, vaan myyntisaamiset vain kerääntyivät ja jatkoivat kasvuaan. Saamiset ovat esimerkiksi asiakkaiden velkoja yhtiölle. STT:n tietojen mukaan Uros ei jostain syystä pyrkinyt aktiivisesti perimään myyntisaamisia, mutta ei myöskään alaskirjannut niitä.
--
– Voitot on vahvistettu tilinpäätöksessä edeltävinä vuosina, ja ne olivat vahvistettuja saatavia. Kyllä voitot sitä myöten on totta, voiko enempää totta ollakaan, Jokelainen vastaa kysymykseen Uroksen voittojen pohjautumisesta todelliseen liiketoimintaan.
Toimitusjohtaja vaihtui keskiviikkona
Jos Uroksen kertomat luvut pitäisivät paikkansa, sen pääomistaja Jyrki Hallikainen olisi yksi Suomen rikkaimmista ihmisistä. Arvopaperi arvioi kesäkuussa, että Hallikaisen perheen lähes kokonaan omistaman Uroksen arvo olisi lähes kaksi miljardia euroa.
--
Voitto ei ole valunut työntekijöille
Periaatteessa Uroksen liiketoiminta voisi edustaa 2000-luvun digitalouden ideaalia, jossa pieni joukko huippuosaajia tekee halutun tuotteen, jota voi monistaa loputtomasti ilman massiivisia tuotantokustannuksia. Peliyhtiöiden tapaan globaalin kilpailun voittajan voittoriville kirjautuu tällöin enemmän miljoonia kuin yrityksessä on työntekijöitä.
Vuoden 2018 tuloksen teki Uroksen tilinpäätöksen mukaan keskimäärin 40 työntekijää, joista suurin osa Oulussa. Palkkoja yhtiö maksoi sivukuluineen alle 1,6 miljoonaa euroa eli keskimäärin vain 40 000 euroa työntekijälle. Kun työntekijää kohden voittoa syntyy lähes kolme miljoonaa euroa, tavallisesti huippuosaajat pystyvät neuvottelemaan voitosta osansa joko palkankorotuksina tai muun palkitsemisen kautta. Julkisten verotietojen mukaan yhtiön sivuilla kuvattujen avainhenkilöiden palkat pysyivät vuonna 2019 lähes ennallaan, vaikka yhtiö kertoi huikeasta noin 171 miljoonan euron tilintarkastamattomasta liikevoitosta. Kassaan asti tulos ei tullut tuolloinkaan, vaan yhtiö kertoi myyntisaamisten kasvaneen 330 miljoonaan euroon.
STT:n haastattelussa maaliskuussa Hallikainen sanoi työntekijöidensä tilipäivän riippuvan optio-ohjelmasta, joka siirtää tulevaisuudessa 17 prosenttia yhtiön omistuksesta työntekijöille. Lähes kahden miljardin markkina-arvolla työntekijöille siirtyisi siis yli 300 miljoonan euron omistus. STT:n tietojen mukaan optio-ohjelma on kuitenkin sidottu yhtiön listautumiseen tai määräysvallan vaihtumiseen, mutta ilman tilintarkastajan hyväksymiä tilinpäätöksiä molemmat ovat käytännössä mahdottomuuksia. Hallikainen pystyy kuitenkin myymään pienempiä osuuksia yhtiöstä, jolloin työntekijöiden optio-ohjelma ei toteudu.
Uros vihjaili yhtiön olevan myytävänä
Hallikainen on molempien yhtiöidensä aikana vältellyt julkisuutta, mutta loppuvuodesta 2019 alkaen Uros haki näkyvyyttä ja vihjaili samalla yrityksen olevan myytävänä.
Suuri yleisö sai tietää yhtiöstä maaliskuussa 2020, kun Tampereen tuleva monitoimiareena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi. Hallikainen on aiemminkin tunnettu jääkiekon ystävänä, ja Uros on myös Oulun Kärppien sponsori. Tuolloin Uroksen toimitusjohtaja Raatikainen sanoi Aamulehdelle, että Uros perustaa toimipisteen Tampereelle ja kahden vuoden aikana työntekijämäärä voisi nousta 200 henkilöön. Toistaiseksi yhtiön sivuilla ei kuitenkaan ole Tampereen toimipistettä, mutta Jokelaisen mukaan Tampereella on yksittäisiä työntekijöitä.
--
Vesiliiketoiminnasta Uros kertoi jättisopimuksesta
Uroksen bisnes rakentuu niin kutsutun esineiden internetin eli iot-palveluiden ympärille. Yhtiöllä on kertomansa mukaan sopimukset lukuisten teleoperaattorien kanssa ympäri maailmaa ja merkittävä osa liiketoimintaa on yksinkertaistettuna se, että yhtiö lisää asiakaskumppaniyritystensä laitteisiin pääsyn nettiin.
Hallikainen sanoi maaliskuussa STT:n haastattelussa, että laitevalmistaja voi ostaa Urokselta palvelun, jolla valmistajan kodinkoneet kytketään esimerkiksi heidän omaan järjestelmäänsä. Uros lisää laitteisiin esimerkiksi virtuaalisen sim-kortin. Hallikaisen mukaan näin valmistaja voi esimerkiksi tietää, missä päin maailmaa laitteita on käytössä ja voi kerätä esimerkiksi tietoja laitteiden vikaantumisesta.
Sen lisäksi yhtiö tekee esimerkiksi järjestelmiä vesien ja nesteiden analysointiin sekä monitorointiin. Yhtiö on kertonut tehneensä vesiliiketoiminnassa sopimuksia esimerkiksi Venäjälle ja Intiaan, joissa puhtaalle vedelle on miljardien eurojen kysyntä.
Uroksen vesiliiketoiminta oli nopeasti valmis isoille markkinoille. Syyskuussa 2019 yhtiö kertoi ensimmäisestä merkittävästä vesiliiketoiminnan sopimuksestaan, ja kyseessä oli heti suomalaisessa vesiliiketoiminnassa merkittävän suuri 150 miljoonan euron arvoinen sopimus venäläisen asiakkaan kanssa. Sopimussumma on ainoa, jonka Uros on julkaissut.
Iltalehti kertoi syyskuun alussa, että Uroksen patentit ovat sen Luxemburgin tytäryhtiön hallussa ja vuonna 2018 Luxemburgin yhtiö oli laskuttanut Hongkongin tytäryhtiöltä 141 miljoonaa euroa teknologian käytöstä. Uros ei ole toimittanut Luxemburgin kaupparekisteriin yhtiön vuosien 2019 ja 2020 papereita. Luxemburgin kaupparekisteristä kerrotaan STT:lle, että yhtiöiden pitäisi toimittaa rekisteriin luvut joka vuosi.
Vaikka Uroksen Luxemburgin tytäryhtiö on laskuttanut Hongkongin tytäryhtiötä teknologian käytöstä, konserni ei voi kirjata Luxemburgin yhtiön tulosta suoraan voitokseen, sillä Hongkongin tytäryhtiö on maksanut saman summan Luxemburgin yhtiöön. Konsernin tekemän voiton pitäisi tulla ulkopuolisilta asiakkailta Hongkongin yhtiöön, johon se onkin kirjattu myyntisaatavina, eikä STT:n tietojen mukaan konsernin sisäisillä liiketoimilla ole ainakaan vuonna 2018 yritetty kasvattaa konsernitulosta. ..."

---​
"Yhtiön vuoden 2019 tilinpäätöksessä ilmoittamaa 2,65 miljardin liikevaihtoa ei kuitenkaan kannata verrata suoraan monen muun toimialan menestysfirmoihin. Liikevaihdon kokoa selittää, ettei yhtiön liikevaihtoon lasketa mukaan pelkästään sen itse tuottamien palvelujen arvoa. Liikevaihtoon lasketaan myös sen omia palveluita monin kerroin arvokkaammat muilta ostetut laitteet, jotka kulkevat yhtiön läpi.
Uroksen bisnes rakentuu niin kutsutun esineiden internetin eli IOT-palveluiden ympärille. Yhtiöllä on sopimukset lukuisten teleoperaattorien kanssa ympäri maailmaa, ja merkittävä osa liiketoimintaa on yksinkertaistettuna se, että yhtiö lisää asiakaskumppaniyritystensä laitteisiin pääsyn nettiin.
– Jos laitevalmistaja haluaa, että sen kodinkoneet kytketään esimerkiksi heidän omaan järjestelmäänsä, se voi ostaa meiltä palvelun. Se tarkoittaa sitä, että laitteisiin lisätään meillä esimerkiksi virtuaalinen sim-kortti. Jos vaikka aasialainen laitevalmistaja lähettää laitteita 150 maahan, laite kytkeytyy sitten nettiin kun siihen kytketään sähköt päälle missä päin maailmaa vain, yhtiön pääomistaja Jyrki Hallikainen sanoo.
--
Suomalaisesta hallinnointiyhtiöstä ja lukuisista tytäryhtiöistä koostuvan konsernin palvelut muuttuvat rahaksi tytäryhtiöissä ympäri maailmaa. Hallikaisen mukaan tytäryhtiöt raportoivat liikevaihdon kussakin maassa kyseisen maan kirjanpitosääntöjen mukaisesti, jotka vaihtelevat maittain.
Konsernitasolla liikevaihto ilmoitetaan Suomessa yhtiön bruttoperiaatteeksi kutsumalla tavalla.
– Teemme tilinpäätöksen Suomen kirjanpitolainsäädännön mukaisesti. Me siis ostamme meidän laitetoimittajiltamme laitteita. Laitteet ovat meille raaka-aineita. Ne kirjataan ostoina kirjanpitoon, ja jalostamme niitä laittamalla niihin ohjelmistoja. Laitamme tähän meidän jalostusarvomme ja meidän katteemme päälle. Sitten laitteet myydään jakeluverkostomme kautta. Meidän jalostusarvomme 2,6 miljardin liikevaihdosta on noin 200 miljoonaa.
Vielä vuoden 2018 tilinpäätöksessä todettiin, että Uros ostaa laitteen, lisää siihen oman tuotteensa ja myy sen takaisin samaiselle laitevalmistajalle, mutta tämä on Hallikaisen mukaan kirjattu tilinpäätökseen väärin.
Yhtiön kasvutahti on ollut kova, sillä kun Uros raportoi tällä viikolla toimittamassaan tilinpäätöksessä, että sen liikevaihto ylitti jo 2,65 miljardia euroa ja liikevoitto ennen veroja yli 170 miljoonaa euroa, vielä vuonna 2016 konserni oli tappiollinen ja liikevaihto vain kymmeniä miljoonia.
Tilinpäätösten mukaan voitot eivät kuitenkaan näy yhtiön kassassa vaan ne on kirjattu saamisiksi eli esimerkiksi asiakkaiden velaksi yhtiölle. Saamisia oli vuoden 2019 tilinpäätöksen mukaan vuoden lopussa yli 330 miljoonaa euroa ja kassassa reilut 500 000 euroa.
Tämä on Hallikaisen mukaan täysin normaalia, sillä laskuissa on maksuaika, eivätkä rahat ehdi tulla yhtiön kassaan tilinpäätöksen tekohetkellä. ..."​

 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
616
Tuossa haiskahtaa kyllä joku eeppisen mittakaavan kusetus. Yhtiön tuotteita ei oikein näy missään, vain jotain epämääräisiä kuvauksia jostain IOT -shitistä, jengiä ei ole kovin paljoa ja johdon kommentit kuin suoraan jostain Wincapita / Onecoin / tms. setistä. Bisnes kuulostaa enemmänkin joltain mikä voisi pyöriä jossain miljoonien tai kymmenien miljoonien, ei miljardien skaalassa. :hmm:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
10 638
Tuossa haiskahtaa kyllä joku eeppisen mittakaavan kusetus. Yhtiön tuotteita ei oikein näy missään, vain jotain epämääräisiä kuvauksia jostain IOT -shitistä, jengiä ei ole kovin paljoa ja johdon kommentit kuin suoraan jostain Wincapita / Onecoin / tms. setistä. Bisnes kuulostaa enemmänkin joltain mikä voisi pyöriä jossain miljoonien tai kymmenien miljoonien, ei miljardien skaalassa. :hmm:
Saadaan vielä Suomen oma Theranos.
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
208
Konsernitasolla liikevaihto ilmoitetaan Suomessa yhtiön bruttoperiaatteeksi kutsumalla tavalla.
– Teemme tilinpäätöksen Suomen kirjanpitolainsäädännön mukaisesti. Me siis ostamme meidän laitetoimittajiltamme laitteita. Laitteet ovat meille raaka-aineita. Ne kirjataan ostoina kirjanpitoon, ja jalostamme niitä laittamalla niihin ohjelmistoja. Laitamme tähän meidän jalostusarvomme ja meidän katteemme päälle. Sitten laitteet myydään jakeluverkostomme kautta. Meidän jalostusarvomme 2,6 miljardin liikevaihdosta on noin 200 miljoonaa.
Vielä vuoden 2018 tilinpäätöksessä todettiin, että Uros ostaa laitteen, lisää siihen oman tuotteensa ja myy sen takaisin samaiselle laitevalmistajalle, mutta tämä on Hallikaisen mukaan kirjattu tilinpäätökseen väärin.
Jotenkin tässä korostuu se kaikki mikä liiketoiminnassa on hämärää. 1. Bruttoperiaattessa saadaan nätisti korjattua pois epämiellyttävät asiat, koska tuloista ei vähennetä niiden hankkimisesta johtuneita menoja, eikä menoista niiden yhteydessä saatuja tuloja. Kuten nettoperiaatteessa.

2. Lisäksi tämä kertoo varsin hyvin miten tuo satumainen liikevaihdon kasvu on saatu aikaan "Vielä vuoden 2018 tilinpäätöksessä todettiin, että Uros ostaa laitteen, lisää siihen oman tuotteensa ja myy sen takaisin samaiselle laitevalmistajalle, mutta tämä on Hallikaisen mukaan kirjattu tilinpäätökseen väärin".

Vielä tuosta jatkaakseni "Sitten laitteet myydään jakeluverkostomme kautta.". 3. Melkoinen häkkyrä. Ei ole ihme jos on vaikeuksia selvittää tätä tilintarkastajille. :think:

Edit: näytti olevan jo uutinen, että myös verottaja on kiinnostunut toiminnasta kun patenttien omistukset on siirretty kuluitta Luxemburgiin. Kieltämättä vaikuttaa siltä että kirjanpito on ollut kokonaisuutenaan varsin luovaa.

"– Samana vuonna Uros Technology Sarl sopi Uroksen Hong Kongin tytäryhtiön kanssa teknologian käytöstä ja tuloutti royalty-tuloja 141 miljoonaa euroa. Mikäli summa edustaa yhden vuoden lisensiointituloja, kuten tilinpäätössäännösten mukaan pitäisi, niin teknologiayhtiöiden arvostuskertoimilla laskettuna Uroksen patentoiman teknologian käypä arvo on vähintään kaksi miljardia euroa, Reijo Kostiainen laskee." IL-Analyysi: Uroksen kohtalo verottajan käsissä?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 677
Oulussa on palkkataso melkoisen alhainen.. Työntekijöiden palkat sivukuluineen n. 40k€/työntekijä.. Itse tienaan kivijalkakaupassa myyjänä brittona enemmän. Ja luulin olevani paskasti palkattu..
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
307
Oulussa on palkkataso melkoisen alhainen.. Työntekijöiden palkat sivukuluineen n. 40k€/työntekijä.. Itse tienaan kivijalkakaupassa myyjänä brittona enemmän. Ja luulin olevani paskasti palkattu..
Tuo 40k on kova palkka. Kaikki yli 2000e/kk on kovaa tasoa
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
97
Mitäpä niitä tilinpäätöksiä muutamaan vuoteen toimittelemaan. Satasen uhkasakko toimarille, torimyyjäkin saa kovemmat rapsut kun maksaa alvit hiukan myöhässä.

Firma myy jotain SIM-kortteja ja pilvipalvelua, teollisuudellahan ei tällaista osaamista olekaan. :)
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
Oulussa on palkkataso melkoisen alhainen.. Työntekijöiden palkat sivukuluineen n. 40k€/työntekijä.. Itse tienaan kivijalkakaupassa myyjänä brittona enemmän. Ja luulin olevani paskasti palkattu..
Ilmeisesti siitä on luvattu palkatuille tunkeille jotain optio-ohjelmaa, jolla tulevat miljonääreiksi jos koijaus pysyy pystyssä ja firma onnistutaan myymään jollekkin hölmölle miljardiluokan summalla ja jotain lisäehtoja täyttyy.

Omasta mielestä tuo liikevaihdon paisuttaminen väärin tehdyllä kirjanpidolla viittaa siihen, että sen avulla firman arvoa pyritään nostamaan paperilla ja sitä taas hyödyntämään myymällä firma jollekkin hölmölle ylihintaan tai ottamalla helvetisti velkaa ja pumppaamalla se velkaraha tavalla tai toisella parempiin taskuihin.
 
Liittynyt
30.03.2019
Viestejä
138
Rahapesufirma. Tuon luokan yritys ei saa tilinpäätöstä valmiiksi, haluavat peitellä jotain. Luxemburg, Sveitsi, Hong Kong mainittuna, ei vakuuta. Kymmeniä miljoonia eSimejä ja iot laitetta saisivat liikutella, että tuohon liikevaihtoon yltäisivät. Harmi, että suomen viranomaiset ovat aika hampaattomia tälläisessä toiminnassa. Toiminta on jo käytännössä siirretty ulkomaille, suomalaiset veronmaksajat jäävät maksamaan kun viranomaiset selvittävät jälkipyykkiä.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
Mitähän käy Uros areenan nimelle tulevaisuudessa? Nimi vaihtuu, mutta mikäs olisi hyvä? Narttu Live?
Tulisikohan siihen nimeksi keväällä sitten sopimuksen loppuajaksi UROS Oy Konkurssipesä? Siinä sitten pelailisivat sen nimisessä hallissa keväällä jääkiekon MM-kisojen otteluita. Ei kävisi kateeksi ulkomaisia selostajia kun yrittäisivät lausua hallin nimeä tv-lähetyksessä ääneen.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821

"Oululainen teknologiayhtiö Uros siirtää pääkonttorinsa Oulusta Sveitsiin, kertoo Kauppalehti. Konsernin uusi emoyhtiö UROS AG sijaitsee Freienbachissa Schwyzin kantonissa.​
– Yhtiön mukaan Sveitsi valittiin pääkonttorin kotipaikaksi keskeisen sijainnin, markkinaolosuhteiden, kansainvälisten huippuosaajien saatavuuden sekä rahoituslaitosten ja teknologiakumppaneiden läheisyyden vuoksi "
Kyseinen kanttoni on tunnettu lähinnä verotuksen pienuudesta. IT-firmat ja tuotannollinen toiminta on keskittynyt kyllä kahteen aivan muuhun kantoniin Sveitsissä.

Väittäisin että kyseinen pääkonttori on valittu paikaksi lähinnä vain veronkierto mielessä. Joku pöytälaatikkofirma siellä postilokerossa tai virtuaalitoimistossa? Joku lehti voisi käydä kuvaamassa sen firman uuden pääkonttorin ihan paikan päällä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 601
Voi olla että firmassa on jotain hämärää tekeillä, mutta tuntuu taas vähän pakotetulta ajojahdilta.

En sen kummemmin ole firmaan tutustunut, mutta muutamia opiskeluaikojen tuttuja on tuossa lafkassa töissä ja he ovat ainakin ihan legittejä RnD insinöörejä eivätkä mitään liimaletti MLM-kusettajia.
Myös firman sivulla on hyvin selkeästi heidän tuotteet esitelty ja sieltä löytyy ihan konkreettisia asiakasreferenssejä. Eli tuskin on mistään rahanpesufirmasta kyse ja harvoin tuollaiset hämäräfirmat muutenkaan lyö nimeänsä areenan kylkeen.

Firma myy jotain SIM-kortteja ja pilvipalvelua, teollisuudellahan ei tällaista osaamista olekaan. :)
Ei kyse ole siitä onko osaamista vaan siitä kannattaako alkaa itse keksimään pyörää uudelleen jos löytyy jo valmis kumppani jolla on laitteet, pilvipalvelut yms. valmiina välittömästi.

Luxenburgin ja Sveitsin hommat on ihan selvää veronkiertoa, mutta eipä kukaan täyspäinen alkaisi kippaamaan tuon kokoisen firman voittoja vasemmistohallituksen johtaman riistolan kassaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
616
En sen kummemmin ole firmaan tutustunut, mutta muutamia opiskeluaikojen tuttuja on tuossa lafkassa töissä ja he ovat ainakin ihan legittejä RnD insinöörejä eivätkä mitään liimaletti MLM-kusettajia.
Myös firman sivulla on hyvin selkeästi heidän tuotteet esitelty ja sieltä löytyy ihan konkreettisia asiakasreferenssejä. Eli tuskin on mistään rahanpesufirmasta kyse ja harvoin tuollaiset hämäräfirmat muutenkaan lyö nimeänsä areenan kylkeen.
En usko että Uros on as-such pelkkä 100% kusetus, se firma on varmasti aloittanut ihan 100% legit liiketoiminnalla ja se legit liiketoiminta varmasti vielä jatkuukin. Mutta "selkeästi esitetty heidän tuotteet" - öö?
  • Goodspeed - eSIM -pohjainen "roaming" -ratkaisu (tämä taitaa olla se Uroksen alkuperäinen tuote)
  • UROS Connect - sama IOT vehkeille
  • UROS Sense - Kännykkäverkkoon liittyvä veden laatuanturi
  • UROS Flow - Kännykkäverkkoon liittyvä virtausanturi
Kuvaukset on jo aika nopealla vilkaisulla hirveää dadaa:

"Get a real-time view of the electrochemical fingerprint of the liquid. Automatically taken once a minute, every minute. That's 1440 new data points delivered directly to your dashboard every day. From every sensor. " - Niinkuin WTF?!? Ihanko kerran minuutissa luette tuon sensorin? Eikä mitään tietoa siitä miten ja mitä tuo anturi vedestä analysoi. Vrt. esimerkiksi: https://in-situ.com/uk/rdo-blue (about ensimmäinen google hitti). Enkä siis sano että tuo tuote on olematon, mutta ei tuosta kyllä mitenkään selviä miten tuon päälle rakenneltaisiin miljardibisnestä. Ehkä joskus vuonna 1990, mutta nykyään anturin tuuppaaminen kännykkäverkkoon ei ole mikään bisnes disruptori.

Toi eSIM -roaming -kenttäkin on aika miehitetty nykyään.

Niinkuin sanoin tuossa aiemmin, että kyllä noiden päälle voi varmasti jotain miljoona / kymppimiljoona -luokan liiketoimintaa rakennella, mutta näyttää siltä että firman talouspuoli ja oikea bisnes on hajautuneet ihan eri ulottuvuuteen. Mikä on hieman harmi tuon oikean liiketoiminnan, ja niiden oikeiden R&D -tyyppien kannalta, koska nyt toi firma uppoaa; jos ei tilinpäätöstiedot tipu niin liiketoiminta Suomessa loppuu, eikä tuollaisella mihinkään Sveitsin, tai mihinkään muuhunkaan pörssiin mennä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
616
Miten miljardifirman sivuilla olevat tuotekuvien screenshotit näyttää joltain kauppiksen eka vuoden harkkatöiltä:

1633088622192.png


Water quality - prosentteina? Oho, meille tuli tänään vain 88% laadukasta vettä, oh shit! "All relevant data at a glance" :rofl:

1633088784103.png


Tai tämä? Jee, meillä on sensori joka näyttää että meillä on vuoto! Hälytys! Hälytys! Hei, tätä voi kätevästi kommentoida tuohon sivupalkkiin.

Noi näyttää just siltä, miltä jonkun brainstormauksen ensimmäiset draftit on, ennenkuin mitään tarkempaa tietosisältöä on edes ehditty miettimään. Mä luulen että täältäkin kotiautomaatiothreadin puolelta löytyis toistakymmentä kaveria jotka pystyis toteuttaan noi näytöt ja sensorit parilla arduinolla ja raspberryllä ja jollain perus grafanalla (tms). Voihan se olla että nuo sensorit oikeasti mittaakin jotain fiksua, mutta ei se kyllä näistä käy ilmi.

...UR.. Flow Dashboard... Once you see it, you can't unsee it :)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
616
Kaleva, back in the day (2013):

Uros aikoo menestyä maailmalla
Pasi Klemettilä Kaleva
Oulu

Uudenlaisen maailmanmatkaajan mokkulan Oulussa kehittänyt Uros Oy aikoo vallata tuotteellaan maailmanmarkkinat. Toimitusjohtaja Tommi Uhari ei kerro viime syksynä markkinoille tulleen matkamokkulan toteutuneita loppukäyttäjälukuja, mutta ensi vuoden tavoitteen hän kertoo. "100 000 käyttäjää vuonna 2014", hän sanoo.

Silloin yritys olisi tuloksenteon kannalta plussalla. Vuonna 2014 liikevaihto olisi kymmeniä miljoonia euroa ja vuonna 2016 satoja miljoonia euroja.
Uroksen kehittämä kännykän kokoinen laite ja palvelu ovat sitä varten, että työkseen matkustavat henkilöt voisivat käyttää tehokkaasti laitteitaan ja erityisesti nettiä ulkomaan matkoillaan. Laitteessa on paikat kymmenelle sim-kortille.

Käyttäjäkunta on rajallinen, ehkäpä 5-10 henkilöä sadasta matkapuhelinten käyttäjästä voisi tarvita laitetta. Uros Oy:n tavoitteena on kuitenkin tulla maailmanlaajuiseksi toimijaksi, ja sillä skaalalla käyttäjiä löytyy.

Keski-Euroopassakin rajanylitykset autolla suuntaan ja toiseen ovat arkea sikäläisille firmojen työntekijöille.
Euroopassa on lentomatkoja päivässä yli miljoona, vuodessa niitä on noin 400 miljoonaa. Autoja ja junamatkoja on vielä paljon enemmän.
"Nyt on hyvä vauhti. Jos Euroopasta pitää saada 100 000 asiakasta, eihän se ole määränä mikään", Uhari sanoo.
Uros neuvottelee operaattorien kanssa sopimukset eri maissa. "Alussa toimimme seitsemässä maassa. Nyt meillä on 25 maata ja seuraavat 25 maata ovat neuvoteltavina. Maita tulee kuukausittain lisää", Uhari sanoo.
Toukokuun aikana mukaan on tullut myös Venäjä. Kaupallisesti tärkeimmät maat USA ja Kiina ovat myöhemmin tavoitteena.

Samanlaista, yhtä laajat mahdollisuudet tarjoavaa laitetta ei Uharin mukaan kilpailijoilla ole. Laite on suunniteltu ja valmistettu Oulussa. Tuote valmistetaan Sanmina-SCI:n elektroniikkatehtaalla Haukiputaalla.

Uharin mielestä heidän laitteensa maksaa tyypillisesti itsensä takaisin suurin piirtein yhdellä ulkomaanmatkalla. Laite maksaa vajaat 300 euroa, lisäksi on noin kymmenen euron suuruinen kuukausimaksu ja viiden euron suuruinen maksu niinä päivinä, kun käyttää nettiä.

Uros Oy:llä on noin 50 työntekijää, joista noin 40 Oulussa. Yrityksen aloittaessa toimintansa työntekijämäärän puhuttiin vuoden 2012 aikana ehkä nousevan jopa 100:n tienoille. Niitä lukuja ei saavutettu, mutta noin puolet kumminkin. Uhari suostuu nyt arvuuttelemaan, että vuonna 2016 henkilöstöä voisi olla noin 400.

Uroksen omistavat Uhari ja taannoisen Microcellin perustaja Jyrki Hallikainen. Nimi Uros tulee sanoista "universal roaming solution". Uros Oy:n kotipaikkana on Helsinki.
EU pyrkii siihen, että roaming-maksut poistuisivat käytöstä. Mobiililaitteiden käyttö olisi joka maassa samanhintaista kuin kotimaassa. Uharin mukaan tämä ei ole Uros Oy:lle riski. He aikovat olla maailmanlaajuinen peluri ja markkinaa riittää muuallakin kuin Euroopassa. Toisekseen EU:ssa on ollut samasta asiasta puhetta jo vuosia, eikä asia ole edistynyt.

...ja myöhemmin, 2017:


Oulussa tuotekehitystä tekevä Uros Group aikoo nyt muutaman vuoden kehitystyön jälkeen räjäyttää potin ja napata tänä vuonna satojen miljoonien eurojen liikevaihdon, kertoo toimitusjohtaja Jerry Raatikainen.
Uros lähti Oulussa vuonna 2011 liikkeelle idealla 3g-mokkulasta. Kyseessä oli mokkula, johon maailmalla matkaava henkilö saattoi sijoittaa useita sim-kortteja niin, että langaton internet-yhteys toimi sen kautta mutkattomasti eri kohdemaissa järkevään hintaan.
...Sen jälkeen mokkula on päivitettu 4g-maailmaan. Seuraavassa vaiheessa Uros teki lisenssiopimukset kiinalaisen kännykkävalmistajan ZTE:n kanssa. Viime syksynä markkinoille tuli ZTE:n kännykkä, jossa toimii e-sim-sovellus. 200 megatavua dataa saa käyttöönsä 4,99 dollarilla kaikkialla maailmassa, ja se on monen matkailijan näkökulmasta edullista.
– Jos henkilö matkustaa Dubaihin, siellä maksaa yksi megatavu helposti kymmenen dollaria. Me tarjoamme 200 megatavua hintaan 4,99 taalaa, Raatikainen antaa esimerkin.


Oliskohan tuossa käynyt niin että kun markkina on sulanut käsiin tuotekehitystä nopeammin, on menestys pitänyt feikata?
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
Oliskohan tuossa käynyt niin että kun markkina on sulanut käsiin tuotekehitystä nopeammin, on menestys pitänyt feikata?
Onkohan tuossa lähtenyt myös feikatessa mopo käsistä kun 40 ihmistä työllistävä firma on keksinyt feikata 2,66 miljardin euron liikevaihdon? Tai mahdollisesti paljon isommankin vielä kun 2020 vuoden tilinpäätös on toimittamatta.

Vissiin ajatelleet, että mitä isompi isompi vale niin sitä paremmin se uppoaa.

Rahaa on poltettu myös todella isosti esimerkiksi jääkiekon sponsorointiin. Esimerkiksi Oulun Kärppien joukkuetta sponssanneet isolla rahalla jo useamman vuoden yhtenä pääsponsorina ja nyt ostaneet Tampereen uuden areenan nimen. Itse en suoraan sanottuna edes tiedä mitä tuotteita tai palveluita voisin ostaa kuluttajana kyseisestä Uros firmasta. Uskoisin että hyvin moni muukaan ei tiedä sitä mitä sieltä hän voisi edes ostaa heiltä. Siinä mielessä sponsorointirahat on menneet ainakin suoraan koiran hanuriin.

Sen verran paska haiskahtaa tuon firman suunnalta, että eiköhän se konkurssi ole pian edessä eikä niin hölmöjä "sioittajia" löydy että saisivat heille omistajat tuota myytyä. Toki ihmisten tyhmyyttä on hyvin vaikea aliarvioida, niin mistä sitä koskaan tietää vaikka niin hölmö "sioittaja" jostakin löytyisi. Jos ei muualta niin suomalaisia veronmaksajia uunotetaan kunnolla myymällä se jollekkin valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolle tai Finnveralle. En yhtään edes epäile etteikö siellä suunnalla olisi riittävän idiootteja "sioittajia".
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
18 697


Water quality - prosentteina? Oho, meille tuli tänään vain 88% laadukasta vettä, oh shit! "All relevant data at a glance" :rofl:
No ottamatta itse asiaan kantaa, niin eikös se datan sumeuttaminen ja tuo "at a glance" ole juuri sitä, että muutetaan mutkikkaita ja monimutkaisia asioiden tiloja ihmisen silmissä helposti tulkittaviksi "sumeutetuiksi" määreiksi. Väreiksi, sanoiksi, prosenttiluvuiksi jne.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
No ottamatta itse asiaan kantaa, niin eikös se datan sumeuttaminen ja tuo "at a glance" ole juuri sitä, että muutetaan mutkikkaita ja monimutkaisia asioiden tiloja ihmisen silmissä helposti tulkittaviksi "sumeutetuiksi" määreiksi. Väreiksi, sanoiksi, prosenttiluvuiksi jne.
Liekkö tehneet tilinpäätöksensä tuolla tekniikalla? ?? :confused:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 357
Pääsponsori uudelle areenalle, minkähänlaisia summia sitten siinä liikkuu vai onko nekin vain lupausten tasolla :cool:
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
Pääsponsori uudelle areenalle, minkähänlaisia summia sitten siinä liikkuu vai onko nekin vain lupausten tasolla :cool:
Ovat maksaneet käsittääkseni Tampereen areenalle ja Kärpillekkin ne kaikki sponsorirahat ihan asianmukaisesti ajallaan.

Siis ainakin tähän saakka. Se onkin sitten kokonaan eri kysymys että miten käy jatkossa.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 677
Pääsponsori uudelle areenalle, minkähänlaisia summia sitten siinä liikkuu vai onko nekin vain lupausten tasolla :cool:
Jossain viime päivien haastattelussa oli areena yhtiö vastannut että heille uros on hoitanut kaikki velvoitteet sopimuksen mukaisesti. En sitten tiedä paljonko tässä vaiheessa on vielä rahaa siirtynyt. Siitä ei ollut mainintaa..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 357
Jossain viime päivien haastattelussa oli areena yhtiö vastannut että heille uros on hoitanut kaikki velvoitteet sopimuksen mukaisesti. En sitten tiedä paljonko tässä vaiheessa on vielä rahaa siirtynyt. Siitä ei ollut mainintaa..
Eihän se summat mitää isoja liene, varsinaisesti rakentamiseen kun ei rahoja anneta vaan jotain markkinointia tms
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 601
Kuvaukset on jo aika nopealla vilkaisulla hirveää dadaa:

"Get a real-time view of the electrochemical fingerprint of the liquid. Automatically taken once a minute, every minute. That's 1440 new data points delivered directly to your dashboard every day. From every sensor. " - Niinkuin WTF?!? Ihanko kerran minuutissa luette tuon sensorin? Eikä mitään tietoa siitä miten ja mitä tuo anturi vedestä analysoi.
En nyt tiedä mitä varsinaisesti odotit ohuelta markkinoinsivustolta. Siinä määrin olen samaa mieltä että tuon ko. tuottteen (UROS Sense) kohdalla voisi olla enemmän ja tarkempaa tietoa, mutta näin yleisesti ottaen B2B bisneksessä on tarkoitus tavoittaa kohderyhmä, eli ne jotka haluavat analysoida veden laatua, ja avata myyntineuvottelut yritysten välille jossa sitten tarpeet ja yksityiskohdat esitellään ja lyödään lukkoon.

Vrt. esimerkiksi: https://in-situ.com/uk/rdo-blue (about ensimmäinen google hitti).
Vertaatko nyt oikeasti jotain ostoskoriin heitettävää muutaman satasen palikkaa kokonaisvaltaiseen yrityksille myytävään/räätälöitävään ratkaisuun? Ei miljardien tai edes satojen miljoonien bisnestä tehdä millään nappikaupalla.

Enkä siis sano että tuo tuote on olematon, mutta ei tuosta kyllä mitenkään selviä miten tuon päälle rakenneltaisiin miljardibisnestä. Ehkä joskus vuonna 1990, mutta nykyään anturin tuuppaaminen kännykkäverkkoon ei ole mikään bisnes disruptori.
Teknologian "khuulius" tai innovaation taso ei ole se mikä bisneksen luo vaan se arvo minkä yritys/tuote pystyy tarjoamaan asiakkaalle.

Mitä tuohon miljardimyyntiin tulee niin tuossa aloitusviestissähän se oli aika selvästi käyty läpi:
"Yhtiön vuoden 2019 tilinpäätöksessä ilmoittamaa 2,65 miljardin liikevaihtoa ei kuitenkaan kannata verrata suoraan monen muun toimialan menestysfirmoihin. Liikevaihdon kokoa selittää, ettei yhtiön liikevaihtoon lasketa mukaan pelkästään sen itse tuottamien palvelujen arvoa. Liikevaihtoon lasketaan myös sen omia palveluita monin kerroin arvokkaammat muilta ostetut laitteet, jotka kulkevat yhtiön läpi."
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
616
Tuossa on saksalainen arvio tuosta noiden oikeasta tuotteesta, Goodspeedista:


Laite on varmaan tiettyyn niche käyttöön ihan näppärä, ehkä jossain aasiassa varmaan edelleen. Ei kyllä mitään miljardiliiketoimintaa.

Ex-TJ Raatikainen on PJ / pääomistaja Hallikaisen tyttären mies, ja nyt tosiaan sai kenkää ja teknologiajohtaja Jokelainen valittiin setvimään sotkut. Voi olla mielenkiintoinen tilanne jos Raatikainen on jotenkin sotkenut kuviot itse niin että Hallikainen ei ole ollut hommasta kärryillä. Raatikaisen vaimo Unna Hallikainen erosi Uroksen hallituksesta jo aiemmin, jonka jälkeen hallituksessa istuivat vain erotettu Raatikainen ja Hallikainen, eikä hallitus ole toimivaltainen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 357
Vanhan toimarin visio.

”Taloudellisesti yhtiö hyödyttää Suomea muun muassa työntekijöidensä kautta. Konsernijohtaja Jerry Raatikainen kertoi Aamulehdelle, että yhtiö tuo Tampereelle lähivuosina muutakin kuin maskuliinisen nimen areenan seinään.

Yritys perustaa toimipisteen, jonka työntekijämäärä voi nousta 200 henkilöön.

– Olen varma, että kansainvälinen kiinnostus Tamperetta kohtaan kasvaa, Raatikainen sanoo lehdessä ja kehuu Tamperetta teknologia- ja tapahtumakaupungiksi.

Lehdessä Raatikainen tyrmää myös virolaislehden levittämän uutisankan siitä, että Uros olisi kiinalaisen Huawein peiteyhtiö.

Raatikainen kertoo Uroksen solmineen viime kesänä yhteistyösopimuksen kiinalaisen Unicom IoT -yhtiön kanssa 5G-applikaatioissa. Uroksella on yli 80 operaattorisopimusta ympäri maailmaa.

– Toimitamme ratkaisuja matkapuhelimiin, läppäreihin, kaikkeen missä tarvitaan datayhteyttä, on se sitten televisio, pesukone tai kahvinkeitin, hän sanoo Aamulehdessä.

Iltalehti on tavoitellut yhtiön konsernijohtaja Raatikaista haastatteluun toistaiseksi tuloksetta.”
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
616
En nyt tiedä mitä varsinaisesti odotit ohuelta markkinoinsivustolta. Siinä määrin olen samaa mieltä että tuon ko. tuottteen (UROS Sense) kohdalla voisi olla enemmän ja tarkempaa tietoa, mutta näin yleisesti ottaen B2B bisneksessä on tarkoitus tavoittaa kohderyhmä, eli ne jotka haluavat analysoida veden laatua, ja avata myyntineuvottelut yritysten välille jossa sitten tarpeet ja yksityiskohdat esitellään ja lyödään lukkoon.
Jotain vaikka tällaista: Vaisala

Ihan vaikka noin niinkuin suhteutettuna, Vaisalan liikevaihto on n. 400M, eli noin kuudesosa tuosta Uroksen liikevaihdosta. Ei nuokaan mitään kuluttajien kuumemittareita kauppaa, ja pikkaisen erilaiselta näyttää presence. Löytyy noin 30 toimialaa, joille kaikille on omat tuoteperheet. Jos olet joku hiton Carlsbergin panimopomo, niin meinaatko että se miettii siellä että helvetti, olispa kiva tietää että onko tänne tehtaalle tuleva kraanavesi 98% vai 99,5% ok, ja sitten kilautetaan Uros Oy: lle, siis firmalle joka on lähinnä tuttu siitä että se tekee multi-sim-mokkulaa ja on sponssannut hassunnimisen kendoareenan Tampereelle?

Ja noi toimarien selostukset siitä että bisnes on oikeasti sitä että sieltä kiertää jotain toisten firmojen IOT vekottimia läpi, joihin sitten asennellaan jotain Uroksen proprietary - keijuja ja yksisarvisia - eSIM -vehkeitä, ja sitten ne myydään niille takaisin... Öh, tuossa ei ole bisnesmallina päätä eikä häntää, eikä se mitenkään taas vastaa noihin "tuotteisiin" mitä Uroksen sivulla on listattu.

Vituttaa suunnattomasti tuo suomalaisen talous"journalismin" taso, ollaan hemmetin 20 vuotta kirjoiteltu kaikenlaisia hehkutusartikkeleita siitä kuinka firma paisuu kuin pullataikina, eikä kukaan ole edes vaivautunut kysymään kunnolla että mitä helvettiähän se teidän bisnes on? Joo, jotain eSIM IOT -shittiä. As far as I know, niillä on tuotteena yksi multi-sim-mokkula ja pari putkiloa jossa on toisessa päässä hanaliitin ja toisessa antenni.

Vertaatko nyt oikeasti jotain ostoskoriin heitettävää muutaman satasen palikkaa kokonaisvaltaiseen yrityksille myytävään/räätälöitävään ratkaisuun? Ei miljardien tai edes satojen miljoonien bisnestä tehdä millään nappikaupalla.
Teknologia "khuulius" tai innovaation taso ei ole se mikä bisneksen luo vaan se arvo minkä yritys/tuote pystyy tarjoamaan asiakkaalle.
Mihin "kokonaisvaltaiseen yrityksille myytävään räätälöitävään ratkaisuun" ? Ei missään näy mitään merkkejä että Uroksella olisi mitään tällaista tarjolla. Eikä edes henkilöstöä sellaisen tarjoamiseen. Ei historiaa, ei toimialaosaamista mahdollisten asiakkaiden toimialoilta. Ei tietoa kumppaneista jotka yhdessä Uroksen kanssa tällaista voisivat tarjota.

Mitä tuohon miljardimyyntiin tulee niin tuossa aloitusviestissähän se oli aika selvästi käyty läpi:
"Yhtiön vuoden 2019 tilinpäätöksessä ilmoittamaa 2,65 miljardin liikevaihtoa ei kuitenkaan kannata verrata suoraan monen muun toimialan menestysfirmoihin. Liikevaihdon kokoa selittää, ettei yhtiön liikevaihtoon lasketa mukaan pelkästään sen itse tuottamien palvelujen arvoa. Liikevaihtoon lasketaan myös sen omia palveluita monin kerroin arvokkaammat muilta ostetut laitteet, jotka kulkevat yhtiön läpi."
Pystytkö selittämään missä rinnakkaisuniversumissa tuollainen on validi bisnesmalli? Esimerkiksi niin, että sen sijaan että Microsoft möisi Windowsin OEM -lisenssejä laitevalmistajalle, se ostaisi kaikki PC:t, ja sitten möisi ne eteenpäin Windowsilla varustettuna?!?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 357
Lyhyen analyysin perusteella uros areenan sponsorointi on ainoa oikea bisnesidea yrityksessä tällähetkellä, ilmeisesti ostetaan kiinalaisilta uros appi jonka areenalle menevät (ehkä) lataa luuriinsa. Sitä kautta muut yhteistyökumppanit voi laittaa sitten kohdennettuja mainoksia joista uros vetää välistä pienen siivun. Rahantuloa ei voi estää :psmoke:
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
208
Mihin "kokonaisvaltaiseen yrityksille myytävään räätälöitävään ratkaisuun" ? Ei missään näy mitään merkkejä että Uroksella olisi mitään tällaista tarjolla. Eikä edes henkilöstöä sellaisen tarjoamiseen. Ei historiaa, ei toimialaosaamista mahdollisten asiakkaiden toimialoilta. Ei tietoa kumppaneista jotka yhdessä Uroksen kanssa tällaista voisivat tarjota.

Pystytkö selittämään missä rinnakkaisuniversumissa tuollainen on validi bisnesmalli? Esimerkiksi niin, että sen sijaan että Microsoft möisi Windowsin OEM -lisenssejä laitevalmistajalle, se ostaisi kaikki PC:t, ja sitten möisi ne eteenpäin Windowsilla varustettuna?!?
Vastaavia järjestelyjä nähneenä ne ovat aina liittyneet joidenkin pykälien, kuten vientirajoitusten, verojen, yms. kiertoon. Jos Suomessa olisi vielä tutkivaa journalismia niin voisi hyvin selvittää mitä tässä kierretään. Tuo toimintamallihan on siis tiedossa. Veikkaan, että siitä löytyy myös syy miksi Uros on kasvanut niin voimakkaasti. Esim. "Virolainen päivälehti on kirjoittanut, että Yhdysvaltain ja Saksan tiedustelulähteiden mukaan Uros on Huawein peiteoperaatio" tuskin on kaukana. Varsinkin kun näyttää, ettei Kiinan Honkongin tytäryhtiöllä ole ollut mitään aktiivista toimintaa myyntisaamisten keräämisen suhteen. Eli onko esim. tuo 1) toimija myy tuotteen Urokselle 2) Uros myy takaisin toimijalle -ketju tapahtunut pelkästään paperilla ja todellisuudessa Uros on myynyt tuotteet suoraan mustalla listalla olleelle Huaweille/tjps yritykselle. Eli kierretäänkö sillä säännös, jossa toimijalle (Huawei tjsp) ei voi/kannata suoraan myydä ko. teknologiaa, mutta teknologian lisääminen onnistuu näppärästi, kun Uros omistaa tuotteen. Kysessä voisi siis olla hieno porsaanreikä kiertää rajoitteet ZTE:n ja Huawein suhteen.

Toki sitten on vielä mahdollisuus että Uros pitää ko. osan prosessista omissa näpeissään kiitos Kiinalaisten lähes satumaisen taidon tuoda markkinoille melkein heti identtinen halvempi tuote. Esim. 300 euron kappalehinnalla noita mokkuloita saa työntää ulos linjalta 8.6 miljoonaa, että pääsee tuohon 2.6 miljardin liikevaihtoon. Eli mistään nappikaupasta ei kuitenkaan ole kyse. Voisi kuvitella, että tuo vaatii jo hieman kalliimman valmistusoperaation, joka toki voi olla kokonaan ulkoistettu Kiinassa. Kieltämättä kuitenkin firman tarina on niin epäselvä, että "ei savua ilman tulta"-sanonta lienee oikein.
 
Liittynyt
30.03.2019
Viestejä
138
Lyhyen analyysin perusteella uros areenan sponsorointi on ainoa oikea bisnesidea yrityksessä tällähetkellä, ilmeisesti ostetaan kiinalaisilta uros appi jonka areenalle menevät (ehkä) lataa luuriinsa. Sitä kautta muut yhteistyökumppanit voi laittaa sitten kohdennettuja mainoksia joista uros vetää välistä pienen siivun. Rahantuloa ei voi estää :psmoke:
Nuo areenojen rakennuttajat markkinoivat tuota nimikäytäntöä kattaakseen kuluja, sillä saadaan paikallisten ihmisten luottamus välittömästi, koska rakkaus kotijoukkuetta kohtaan on sokea. Maailmalta löytyy vastaavia sponsorisopimuksia, joiden hinnat huitelevat sadoissa miljoonissa. Nopealla googletuksella löytyy myös vastaavia sponsorship kusetuksia, ei tosin miljardiluokan rahoituskierroksia omaavia firmoja, jotka ilmestyvät tyhjästä:hmm: Nämä omat epäilykseni Urosta kohtaan perustuvat puhtaasti googlehakuihin, ja lähinnä niiden puutteeseen. Mummon pullapuodista löytyy enemmän tietoa kun tästä miljardibisneksestä.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
352
Uros taisi ostaa alkuaikoinaan toimintansa toiselta firmalta ja silloin tuo bisnes oli multisim mokkula. Ennen EU:n datasääntöjä jo euroopassa matkaillessa sai kokea näitä datamaksu yllätyksiä, eli roaming data maksoi mansikoita. Useampikin lehtijuttu oli noista aikoinaan kun tuli yllärinä muutaman satasen lasku parista facebook päivityksestä. Tai puhelin ihan itse päivitteli jotain ja data maksoikin 29,95/alkava kilotavu. No maksaa edelleenkin joissain EU:n ulkopuolisissa maissa.

Bisneidea oli siis antaa ympäri palloa matkaaville työntekijöille Uroksen mokkula jossa oli n kpl simmejä sisällä ja automatiikka jolla maakohtaisesti otettiin aina järkevimmällä hinnalla oleva kortti käyttöön. No eSIM ja muun kehityksen myötä näitä virtuaalioperaattoreita on tullut lisää pilvin pimein. Vähänkin ulkomaanmatkoja harrastavat firmat noita osaa ostaa ja kilpailuttaa.

Joten olisko käynyt niin että tuo pääbisnes kuivui a) kilpailijoiden ja b) koronan takia. Ex-tj sitten huomasi tuon, vähän puliveivasi, sai muhkeat boonukset ja nosti kytkintä? Se että jäikö tuonne toimivaa bisnestä tai kassaan rahoja nähtäneen.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
Joten olisko käynyt niin että tuo pääbisnes kuivui a) kilpailijoiden ja b) koronan takia. Ex-tj sitten huomasi tuon, vähän puliveivasi, sai muhkeat boonukset ja nosti kytkintä? Se että jäikö tuonne toimivaa bisnestä tai kassaan rahoja nähtäneen.
Kassa taitaa olla aika kuiva Uroksella lehtitietojen mukaan. Luokkaa sata tonnia kassassa kahisevaa.

Sponsoroinnissa firma on kuitenkin onnistunut erinomaisesti kun nimenä oli aika tunnettu tavallistenkin tallaajien keskuudessa. Tosin en tiedä mitä hittoa ne Suomessa jotain jääkiekkojoukkueita sponsoroi jos tarkoitus on myydä jotain kallista hilavitkutinta maailmalle vesilaitoksiin. Suomessa on yhteensä reilu 300 kuntaa ja taitaa olla suunnilleen sama määrä tai hieman suurempi määrä vesilaitoksia. Siinä markkinassa ei kauaa riitä kaivettavaa vaikka jokaiselle niistä myytäisiin 100 tonnin arvoinen hilavitkutin. Bruttona 30 miljoonaa euroa. Firman liikevaihto paperilla miljardeja, niin eiköhän ne markkinat löydy 99+ prosenttisesti Suomen ulkopuolelta.

Markkinoinnista ja sponsoroinnin kohdistamisesta Suomeen tulee mieleen, että taitaa olla sponsoroinnin tarkoitus houkutella vain suomalaisia "sioittajia" siihen upottamaan rahansa. Finnvera ja muut veronmaksajien himmelit ja eläkerahastot lienee varmaan kuuminta kohderyhmää jolle ollut ideana myydä se koko moska järkyttävään hintaan. Sama kuvio siis kuin niillä tietyillä uskonlahkon "kotiremonttifirmoilla", mutta skaalattuna aivan eri mittakaavaan.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
1 677
Mikäköhän siinä on että nämä epäilyttävät bisnesmiehet ovat juuri jääkiekkojoukkueiden kanssa kimpassa..?

Ensin sunny-car center ja HPK, sitten ranta-ahot ja Ilves ja nyt Uros ja Kärpät sekä uusi jääkiekko areena..

Onhan noita kait muitakin.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
4 821
Mikäköhän siinä on että nämä epäilyttävät bisnesmiehet ovat juuri jääkiekkojoukkueiden kanssa kimpassa..?

Ensin sunny-car center ja HPK, sitten ranta-ahot ja Ilves ja nyt Uros ja Kärpät sekä uusi jääkiekko areena..

Onhan noita kait muitakin.
Tuulipukuja tavoittaa hyvin jääkiekon kautta Suomessa?

Voisihan sitä sponssata vaikka rugbyä, mutta ei taitaisi oikein suomalaisiin tuulipukuihin se sponsorointi upota.

Toki jos maailmalle olisi myymässä hilavitkuttimia, niin rugbyn sponssauksella tavoittaisi huomattavasti isommat massat.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
352
Urheilu ja politikot kuuluu yhteen. Urheilun kautta saa näkyvyyttä ja politikot taasen rahoittaa&järjestää urheilun paikkoja. Tuohon kerhoon pyrkijöitä sitten riittää kun samassa kasassa on poliittista vaikutusvaltaa&rahaa.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
2 164
Itse kanssa vähän miettinyt noita uutisia lukiessa että tuossa on jotain hämärää jos firma ei meinaa "saada" ihan normaaleja kirjanpitopäätöksiä toimitettua virannomaisille edes useamman vuoden viiveellä, toimitusjohtaja ei tiedä mittään koska se aloitti vasta eilen, ja oliko se hallituksen puheenjohtaja ei kanssa tiedä yhtään mitään kun firman asioita pitäisi kysyä siltä entiseltä toimitusjohtajalta.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
758
Taita vain Hallikainen tetää mitä on oikeasti tapahtunut. Sääliksi käy näitä nykyisiä johtajia jotka ovat vastuussa kun käry alkaa viranomaisille selvitä. Veikkaan että Hallikainen on toimensa hyvin ehtinyt peittää.
 
Liittynyt
01.02.2017
Viestejä
6
Tätä Uroksen casea on ihmetelty jo pitkään, mitä enemmän siihen perehtyy, sitä enemmän homma haiskahtaa täydeltä vedätykseltä.

Muutamia asioita, joita ihmettelen. Oman elämän journalistit voi googlettaa ja linkedinittää lisää, on aika mielenkiintoista:

-Tuon kokoluokan väitettyä liikevaihtoa ei voi mitenkään pyörittää noin pienellä porukalla. Pelkät tukitoiminnot työllistävät jo enemmän, vaikka olisi kuinka ulkoistettu. Jo muutaman kymmenen miljoonan firman teknologiafirmat työllistävät enemmän, saati sitten palvelubusineksessa tai teollisessa toiminnassa olevat firmat.
-Tuotteista on hyvin vähän vakavasti otettavaa tietoa. Kaikki asiakascaset, referenssit ja mediatiedotteet ovat epäselviä ja vaatimattomia tuon kokoluokan yritykselle.
-Uskon, että Uroksella on miljoonien tai muutamien kymmenien miljoonien bisnes, mutta siihen se jää. En usko lukuihin
-Linkediniä tutkimalla voi tehdä omat päätelmät henkilöstöstä. Pitkälti Nokia-taustaisia ja lähipiirin entisiä työkamuja. Miljardiluokan teknologiafirman henkilökuntaa pitäisi a) löytyä paljon enemmän linkedinissä, b) olla huomattavasti meritoituneempaa koulutus- ja työkokemustaustaa. Avainhenkilöiden tutkinnot ovat pitkälti rahalla hankittuja (MBA:ta yms., joiden todenperäisyyttä on vaikea vahvistaa nettiselailuilla). Firman pitäisi houkutella laajemmin kovia talentteja ja osaajia, joista ei kyllä kovin ihmeellisiä merkkejä näy linkedinin ja googlailun perusteella.
-Roaming-maksut poistuivat EU:ssa 2017, jonka jälkeen alkuperäinen businessidea on lähtenyt pitkälti alta. Liikevaihdon voimakas kasvu on tapahtunut tämän jälkeen. Siitä herää pakostakin muutama kysymys.
-Johdon uskottavuus ja selitykset ovat ala-arvoisia, eivät vakuuta millään tavalla.
-Uroksella on myös hyvin pieniä maksuja ollut myöhässä, ainakin yleisesti on tietyillä firmoilla asia tiedossa. Ei pitäisi tuolla kannattavuudella olla mikään ongelma maksaa laskujaan ajoissa.
-Firmassa on ollut muualla meritoituneita johtajia, mutta kaikki ovat lähteneet taloista vähän äänin. Ovatko sitten tajunneet mistä on kyse vai mikä on asia. Noin kovaa kasvua ja kannattavuutta tekevän firman pitäisi ilman muuta kiinnostaa eri kaliiberin dirikoita, mitä siellä nyt on. On ainakin varaa tehdä kannustinohjelmia ja jakaa omistaja-arvon nousua.
-Nyt on taidettu haistaa palaneenkäryä ja vastuulliset vierittävät syyt muulle porukalle.

Summa summarum; netin tietolähteiden valossa, ei ole oikein mitään, mikä tukisi moista volyymia ja kannattavuutta. En vain saa hommaa matchaamaan omassa päässä millään keinolla, vaikka kuinka tutkin. Sen verran on tullut liiketaloutta, teknologiaa, strategiaa yms. luettua ja käytännössä harjoiteltua, että joku käsitys on itselläni, mitä mikäkin vaatii.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
4 086
-Tuon kokoluokan väitettyä liikevaihtoa ei voi mitenkään pyörittää noin pienellä porukalla. Pelkät tukitoiminnot työllistävät jo enemmän, vaikka olisi kuinka ulkoistettu. Jo muutaman kymmenen miljoonan firman teknologiafirmat työllistävät enemmän, saati sitten palvelubusineksessa tai teollisessa toiminnassa olevat firmat.
Se kai riippuu siitä mistä se liikevaihto tulee ja koska tulee.

-Tuotteista on hyvin vähän vakavasti otettavaa tietoa. Kaikki asiakascaset, referenssit ja mediatiedotteet ovat epäselviä ja vaatimattomia tuon kokoluokan yritykselle.
Jos muistellaan aiempia projekteja, niin asiakkaista ei huudeltu.

Ja väki oli hiljaa, tosin mailma on muuttunut
-Roaming-maksut poistuivat EU:ssa 2017, jonka jälkeen alkuperäinen businessidea on lähtenyt pitkälti alta. Liikevaihdon voimakas kasvu on tapahtunut tämän jälkeen. Siitä herää pakostakin muutama kysymys.
Kommentoitko tuota <200 miljoonan liikevaihtoa ? (oliko sekin tulevaa.)
Miljardijutut oli jostan toisesta mailmasta.


Mutta siinä samaa mieltä että julkisuus kuva ei nyt ihmeellisiä positiivisia odotuksia tuo ja joidenkin ihme lukujen esittäminen asian sijaan vie kyllä uskottavuutta.

Itse kanssa vähän miettinyt noita uutisia lukiessa että tuossa on jotain hämärää jos firma ei meinaa "saada" ihan normaaleja kirjanpitopäätöksiä toimitettua virannomaisille edes useamman vuoden viiveellä,
Tiedä tästä, mutta tuo tosiaan mieleen jos ensin ei ole kiirettä, sen jäkeen painetta ja vähän haastetta miten saada sellaiset jotka nyt jotenkin sopii haluttuihin raameihin.
Siitä uutisoitu että kassa ei kovin vahva, sitä ei kerrottu onko vahvaa selkänöjää, onko se ongelma vai ei.
-Uroksella on myös hyvin pieniä maksuja ollut myöhässä, ainakin yleisesti on tietyillä firmoilla asia tiedossa. Ei pitäisi tuolla kannattavuudella olla mikään ongelma maksaa laskujaan ajoissa.
No sentäs jotain isonfirman piirteitä :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
143 020
Viestejä
2 731 053
Jäsenet
52 958
Uusin jäsen
pa4v0

Hinta.fi

Ylös Bottom