Tyhmät ihmiset

Olen ratkaissut tämän voiveitsiongelman huuhtelemalla sen kuumalla vedellä joka käytön jälkeen ja jättämällä pyyhkeeseen kuivattuna odottamaan seuraavaa käyttöä tasolle toisen pyyhkeen päälle. 0 ruokamyrkytystä ja säästettyä astianpesuainetta varmaan ainakin 10 koneellista 10 vuoden aikana. Kaikilla muilla tavoilla toimivat sopivat tähän ketjuun. En minä, koska vain minä teen Fiksusti Oikein.


Juustohöylistä en osaa kommentoida, kun en edes muista milloin meillä olisi viimeksi ollut höylättävää juustoa. Miksi ihmeessä noita kannattaisi itse höylätä, kun kaupasta saa miljoonaa sorttia juustoa valmiina viipaleina? Ostatteko te juustonhöylääjät leikkeleetkin yhtenä lihapalana, josta sitten siivutatte aina lihan leivälle joka kerta erikseen?
Tää on varmaan tosi koherentti kysymys, jos käsitys juustoista on se, että juusto kuin juusto ja kaupasta tarttuu aina se arkijuusto ihanan helppoina viipaleina kyytiin. Kuitenkin jos sattuu olemaan ihminen, jonka suussa asuu makuaisti ja myös arvostaa sen tuottamia tuntemuksia niin aika nopeasti huomaa, että ne Cantalit, Comtet ja Gruyeret eivät löydy lapsille tarkoitettujen valmiiksi viipaloitujen juustojen hyllyvälistä.
 
Tää on varmaan tosi koherentti kysymys, jos käsitys juustoista on se, että juusto kuin juusto ja kaupasta tarttuu aina se arkijuusto ihanan helppoina viipaleina kyytiin. Kuitenkin jos sattuu olemaan ihminen, jonka suussa asuu makuaisti ja myös arvostaa sen tuottamia tuntemuksia niin aika nopeasti huomaa, että ne Cantalit, Comtet ja Gruyeret eivät löydy lapsille tarkoitettujen valmiiksi viipaloitujen juustojen hyllyvälistä.

Tässä keskustelussa oli kyseessä voileivän päällä käytetyt juustot. Leivän päällä käytetyt juustot ovat ihan eri juustoja kuin nautiskelujuustot. Ja noita nautiskelujuustoja ei käsitellä juustohöylällä. Ja jos joku oikeasti noita parempia juustoja käyttää voileivän päällä, niin menee kyllä hyvä juusto hukkaan.
 
Tämä voiveitsi/juustohöyläkeskustelu herättää läjäpäin kysymyksiä.
- Eikö kukaan tosiaan käytä noita kansi+veitsi yhdistelmiä? Itse pidän nykyään ihan itsestäänselvänä että levitteeseen laitetaan avattaessa kansi+veitsi joka on siinä kunnes rasia on tyhjä.
- Eikö kenenkään mielestä noi puiset voiveitset ole lähes ällöttäviä? Puuhan on huokoinen materiaali ja voiveitsen pitää siis olla muovia tai metallia.
- Jos käyttää siivutettua juustoa jotta ei tarvitse juustohöylää niin miten sitä siivutettua juustoa otetaan? Jollain muulla työkalulla vai rähmäisillä sormilla suoraan paketista?
 
Tässä keskustelussa oli kyseessä voileivän päällä käytetyt juustot. Leivän päällä käytetyt juustot ovat ihan eri juustoja kuin nautiskelujuustot. Ja noita nautiskelujuustoja ei käsitellä juustohöylällä. Ja jos joku oikeasti noita parempia juustoja käyttää voileivän päällä, niin menee kyllä hyvä juusto hukkaan.
Onhan tuo toki ihan käsittämätöntä, että jotkut kaipaavat maukasta juustoa myös leipiensä päälle sen sijaan, että laittaisivat niiden päälle vain sitä valmiiksi viipaloitua sellofaanin makuista arkijuustoa. Sen sorttista hukkaan heittoa, että vaatii jo pahemman luokan ymmärtämättömyyttä ellei jopa aivovammaa tai demariutta.
 
Tämä voiveitsi/juustohöyläkeskustelu herättää läjäpäin kysymyksiä.
- Eikö kukaan tosiaan käytä noita kansi+veitsi yhdistelmiä? Itse pidän nykyään ihan itsestäänselvänä että levitteeseen laitetaan avattaessa kansi+veitsi joka on siinä kunnes rasia on tyhjä.
Tämä on tietysti tuttu hypetuote, mutta lopulta ei jatkoon. Pidän turhakkeena, jonka ainoa tarve on luotu juuri sillä meemillä, että jääkaapissa kuuluu jemmata jotain veistä.

Lisäksi kaikki eivät käytä tuollaisessa normimittaisessa rasiassa myytävää kasviöljytauhkaa mihinkään. Silloin harvoin kun syön kylmää leipää jonka päälle haluan levittää jotain, voin laittaa siihen päälle vaikka voita laiskana juustohöylällä tai mieluiten sopivaa tuorejuustoa.
- Eikö kenenkään mielestä noi puiset voiveitset ole lähes ällöttäviä? Puuhan on huokoinen materiaali ja voiveitsen pitää siis olla muovia tai metallia.
Puisten aterimien käyttö vaatii kovasti vaivannäköä jotta se ei ole ällöttävää. Itsessään materiaalina puu on viehättävä ja sinänsä ominaisuuksiltaan antibakteerinen oikein käytettynä. Joo, en jemmaa puulastua jääkaapissa sen enempää kuin muovisia tai teräksisiä veitsiä.
- Jos käyttää siivutettua juustoa jotta ei tarvitse juustohöylää niin miten sitä siivutettua juustoa otetaan? Jollain muulla työkalulla vai rähmäisillä sormilla suoraan paketista?
Valmiiksi viipaloidut juustot kuten leivät ovat hieman moukkamaisia vaikka myönnän molempia käyttäneeni. Jos mennään oikein hienosti, nehän tietenkin asetetaan tarjoiluastialle eivätkä ruokailijat edes näe mitään pakettia. Jos taas otetaan vähän yöpalaa kusisilla sormilla suoraan jääkaapissa lojuvasta paketista, niin juurikin omin pikku kätösin se tapahtuu. Tällöinkään ei tarvitse koskea kuin omaa viipaletta, koska se pakka on limitetty kivasti.
 
Miksei sitä voita voi levittää ihan tavallisella veitsellä? Miksi sen pitää olla erikseen voiveitsi? Kuinka paljon se astianpesukoneen käyttäminen oikein maksaa, jos se kaataa talouden?



Ei tässä ole kyse mistään bakteerikammosta vaan ihan yleisestä hygieniasta. En minä persettäkään pyyhi käytetyllä vessapaperilla. Saman voiveitsen käyttäminen useammalla sessiolla päivässä on minulle täysin sama asia kuin aterioisi kaikki päivän ateriat samalta lautaselta samoilla ruokailuvälineillä pesemättä niitä välissä.



Järkevät??? :D Kerropa nyt mitä järkevää tuossa kommentissa on? Mitä merkitystä sillä on, millaista veistä sen voin levittämiseen käytetään, kun se on puhdas?
Meillä pestään aina kädet ennen ruokailua. Hygienia tulee jo sieltä. Kuka ihme käyttää ruokailuveistä leivän voitelemiseen. Tiedoksi että voiveitsiä on ihan siihen tarkoitukseen myynnissä.
Olemme kyllä oikeassa ketjussa.
 
Minä käytän ruokailuveistä leivän voiteluun, koska niitä on laatikossa monta ja ne tiskaantuvat koneessa muiden astioiden ohessa. Tämä on oman elämäni yksi virtaviivaistaminen.
On myös metallisia sarjaan kuuluvia 'voi veitsiä', mutta ne kuuluvat sitten kattaukseen kerran vuodessa.
 
Meillä pestään aina kädet ennen ruokailua. Hygienia tulee jo sieltä. Kuka ihme käyttää ruokailuveistä leivän voitelemiseen. Tiedoksi että voiveitsiä on ihan siihen tarkoitukseen myynnissä.
Olemme kyllä oikeassa ketjussa.
Itse käytän savonian tavallista ruokaveistä voiveitsenä. Vaikea ymmärtää miksi käyttäisin jotain muuta.
 
Minä käytän ruokailuveistä leivän voiteluun, koska niitä on laatikossa monta ja ne tiskaantuvat koneessa muiden astioiden ohessa. Tämä on oman elämäni yksi virtaviivaistaminen.
On myös metallisia sarjaan kuuluvia 'voi veitsiä', mutta ne kuuluvat sitten kattaukseen kerran vuodessa.
Jep ja jos vaikka 4 ihmistä ruokailee ja jokainen käyttää omaa ruokailuveistä ja ruokailun ohessa voitelee vielä toisenkin leivän sillä samalla veitsellä joka on käynyt jo suussa. Hyi helvetti.
 
No voi kai sen noinkin hoitaa. Mutta tökkään yhden ruokailuveitsen margariinipaketin päälle kun nostan sen pöytään ja veitsi koneeseen kun nostan purkin pois.
Tässä ketjussa kun haluttiin luokitella veitsiä niiden valmistajan tarkoittaman käyttötavan mukaan.
 
Otat voiveitsellä voita ja voitelet leivän. Mihin laitat voiveitsen tämän jälkeen? Etkai vain takaisin voirasiaan, koska leivästä kulkeutuu muruja rasiaan?
Itsellä ei kulje leivänmurusia voirasiaan. Toki jos ei osaa voidella leipää oikein niin jollain saattaa käydä niinkin.
Mutta nyt menee ohi asian kun puhe oli hygieniasta yms.
 
Itsellä ei kulje leivänmurusia voirasiaan. Toki jos ei osaa voidella leipää oikein niin jollain saattaa käydä niinkin.
Mutta nyt menee ohi asian kun puhe oli hygieniasta yms.
Sanoit että ruokaa voi kulkeutua rasiaan. Miksi sitä ruokaa kulkeutuu mutta leipää ei? Kai sinä ymmärrät, että kun se voiveitsi koskee siihen leipään, se kontaminoutuu leivän mikrobeista?
 
Mutta entäpäs ne muut 3 siinä neljän hengen pöydässä? Onko heillä voileivän voitelu koulutus? Murut ovat hygienia-asiaa.
 
Sanoit että ruokaa voi kulkeutua rasiaan. Miksi sitä ruokaa kulkeutuu mutta leipää ei? Kai sinä ymmärrät, että kun se voiveitsi koskee siihen leipään, se kontaminoutunuu mikrobeista?
Mitäs mikrobeja sieltä hyökkää kun kaikki käyttävät samaa voiveistä?
Teillä siis jokainen käyttää omaa ruokailuveistä voidellessaan leipiä ja ottaa aina uuden veitsen kun ruokailun yhteydessä ottaa toisenkin leivän. Selvä.
 
Mitäs mikrobeja sieltä hyökkää kun kaikki käyttävät samaa voiveistä?
Teillä siis jokainen käyttää omaa ruokailuveistä voidellessaan leipiä ja ottaa aina uuden veitsen kun ruokailun yhteydessä ottaa toisenkin leivän. Selvä.
Kuten kirjoitin, leivän mikrobit. Siinä leivän pinnalla on paljon bakteereja ja homeita. Kun kosket veitsellä leipään ne mikrobit siirtyvät veitseen ja sitä kautta voirasiaan. Sinähän se täällä esität, että hygienia kiinnostaa mutta nyt sitten ei kiinnostakkaan.
 
Kuten kirjoitin, leivän mikrobit. Siinä leivän pinnalla on paljon bakteereja ja homeita. Kun kosket veitsellä leipään ne mikrobit siirtyvät veitseen ja sitä kautta voirasiaan. Sinähän se täällä esität, että hygienia kiinnostaa mutta nyt sitten ei kiinnostakkaan.
Tällä ei ole mitään tekemistä hygienian kanssa.
 
Tällä ei ole mitään tekemistä hygienian kanssa.
Sinulla taitaa olla erikoinen käsitys hygieniasta. Mikrobit ovat olennainen asia hygieniassa.

Wikipediasta:
Hygienia tarkoittaa terveydenhoidon oppia, joka painottaa tautien ennaltehkäisyä. Sillä viitataan myös terveyden edistämiseen ja säilyttämiseen. Erityisesti se huolehtii ympäristön terveellisyydestä niin, että siinä ei kohdata tautia aiheuttavia mikrobeja, vaarallisia kemikaaleja, säteilyä tai muita sairauksia aiheuttavia tekijöitä. Hygienian osa-alueita ovat muun muassa henkilökohtainen hygienia, elintarvikehygienia, vesihygienia ja työhygienia.
 
Sinulla taitaa olla erikoinen käsitys hygieniasta. Mikrobit ovat olennainen asia hygieniassa.

Wikipediasta:
Hygienia tarkoittaa terveydenhoidon oppia, joka painottaa tautien ennaltehkäisyä. Sillä viitataan myös terveyden edistämiseen ja säilyttämiseen. Erityisesti se huolehtii ympäristön terveellisyydestä niin, että siinä ei kohdata tautia aiheuttavia mikrobeja, vaarallisia kemikaaleja, säteilyä tai muita sairauksia aiheuttavia tekijöitä. Hygienian osa-alueita ovat muun muassa henkilökohtainen hygienia, elintarvikehygienia, vesihygienia ja työhygienia.
Jep. Ruokapöydässä riittää henkilökohtainen hygienia ja pestyt ruokailuvälineet. Mutta tämä OT keskustelu hygieniasta päättyy tähän.
 
Mites bakteerikammoiset toimitte aamiais/lounasbuffetissa missä veitsi+voi on huoneenlämmössä ja sitä käyttää kaikki asiakkaat?

Entäs kun ruokaa otetaan samoilla lämpimillä ottimilla monta tuntia eikä vaihdeta välissä?
 
Jep ja jos vaikka 4 ihmistä ruokailee ja jokainen käyttää omaa ruokailuveistä ja ruokailun ohessa voitelee vielä toisenkin leivän sillä samalla veitsellä joka on käynyt jo suussa. Hyi helvetti.
Se että käyttää voiteluun ruokailuveistä, ei tarkoita et se on käytetty ruokailuveitsi. Ei itsellänikään ole erillistä "voiveistä" mutta otan puhtaan ruokailuveitsen ajamaan voiveistä, sillä otetaan voita leivälle, levitetään siihen, ja sit takaisin rasian päälle. sillä ei siis ruokailun yhteydessä syödä vaan sinulla on oma ruokailuveitsi taas siihen.
 
Meillä pestään aina kädet ennen ruokailua. Hygienia tulee jo sieltä. Kuka ihme käyttää ruokailuveistä leivän voitelemiseen. Tiedoksi että voiveitsiä on ihan siihen tarkoitukseen myynnissä.
Olemme kyllä oikeassa ketjussa.
Sinäkään et osaa näköjään perustella, miksi sitä voita ei voi levittää tavallisell ruokailuveitsellä, vaan voin levitykseen pitäisi olla jokin sitä varten nimetty veitsi.

Kyllä minä lasken tähän ketjuun kuuluviksi ihmisiksi sellaiset, jotka eivät osaa ajatella itse, vaan kuvittelevat että heidän on pakonomaisesti pakko käyttää sellaista välinettä jolle joku random ihminen on antanut tietyn nimen.

Eli antaa nyt tulla niitä perusteluita sille miksi voita ei voi levittää tavallisella veitsellä.

Jep ja jos vaikka 4 ihmistä ruokailee ja jokainen käyttää omaa ruokailuveistä ja ruokailun ohessa voitelee vielä toisenkin leivän sillä samalla veitsellä joka on käynyt jo suussa. Hyi helvetti.

Ja tämä taas osoittaa ettet osaa lukea. Ei täällä kukaan ole sanonut että leipä voidellaan sillä samall ruokailuveitsellä jota on jo käytetty ruokailuun. Vaan ihan puhdasta ruokailuveistä on tarkoitus käyttää. Vai oliko tämä vain sinun hätäinen tahallinen väärinymmärrys jolla yrität pelastaa nahkasi kun jäit kiinni paskan puhumisesta?
 
Viimeksi muokattu:
Minä laittaisin tähän ketjuun voiveitset säilyttäjät. Siis ne, jotka pitävät yhtä ja samaa voiveistä käytössä ja sitä pidetään jääkaapissa voi/margariinirasian sisällä tai päällä. Mikä järki on riskeerata hygienia vain siksi, ettei viitsi ottaa puhdasta veistä rasvan levittämiseen? Tuohan on ihan sama asia kuin säilyttäisi ruokailuvälineitä useamman päivän pesemättä, jotta voi syödä kaikki ruokansa näillä samoilla välineillä.
Tälläistä hirveätä hygienia paasausta ihmettelen? Joku TV-kokki(en muista kuka) sanoi kyllä hyvin (ei siis voi veitsistä) mutta yleisestä ruokien säilyvyydestä ja niiden käsittelystä, että kuinka moni tietää jonkun että on kotonansa saanut ruokamyrkytyksen? Minä en ainakaan tiedä ketään ja jos minulla on ollut vatsatauti viimeeksi joskus yli 10 vuotta sitten ja sekään tuskin on ruokamyrkytyksestä johtunut. Niin en näe että kannattaa niin hirveästi miettiä mitä riskejä jossain voiveitsen säilytyksessä tai muussa keittiöhygieniassani on.

Epäilempä jopa tämä nykyinen ylihygieenisyys osaltaan on lisännyt ihmisten allergioita kun ei altistuta enää niin paljoa ulkopuolisille bakteereille. Enkä tarkoita että pitäisi alkaa ehdointahdoin kontaminoimaan ruokatarvikkeita.
Onko porukalla kotona pula ruokailuvälineistä? Ei osata pestä niitä? En oikein mitään muuta syytä keksi sille, että käytetään samaa veistä useita päiviä, kun ei voida ottaa laatikosta puhdasta.


Ja tästä kun meilläkin asustaa 7 henkeä perheessä ja suurin osa teini/aikuisia niin kyllä niitä veitsiä pitäisi olla melkonen kasa jos ne aina pesuun pistetään ja vaikka se astianpesukone käy joka päivä. Ja varsinkin kun nuo normaalit ruokaveitset vielä ovat huonompia tuossa voitelussa kuin oikea voiveitsi.

Ja edittiä tuohon miksi ei voi voidella tavallisella veitsellä. Niin silläkin on merkitystä minkä mallinen se tavallinen veitsi on. Meillä on tavallisia veitsiä jossa se kärki on suhteellisen terävä niin ne toimivät erittäin huonosti voin levittämisessä. Ja sitten taas on tylpempiä jotka toimivat ihan OK, mutta silti se voi veitsi nyt vain toimii paremmin levitykseen. Kokeile vaikka. Ei siis mikään pakollinen työväline mutta toimii vain paremmin varsinkin jos käyttä levitteitä jotka ovat jäykempää kuin joku perusmargariini.
 
Viimeksi muokattu:
Eli antaa nyt tulla niitä perusteluita sille miksi voita ei voi levittää tavallisella veitsellä.

:hammer:

Vaikka ennen sitä tikaria tai veistä (muistaakseni bullock dagger yleistyi ensin maalaisten mutta myöhemmin myös aatelisten keskuudessa alkaen jostain 1300-1400 luvulta ja kehittyen lopulta skottien Dirkkiin, molemmista löytyy versiot toki vaikka en niitä ruokailuun käytäkään) käytettiin vähän kaikkeen kun se roikkui siinä vyötäisillä ja varsinkin lihan ja muun leikkaamiseen ruokaillessa sekä myös tarvittaessa leivän leikkaamiseen niin nykyisin on vain erikoistuttu:
1752481762598.png


On vaan niin paljon helpompaa käyttää esim. voin levittämiseen voiveistä joka on leveämpi, tylpempi, helpompi puhdistaa ja soveltuu kaikin tavoin työhönsä paremmin kuin toinen keittiöveitsi. Se lienee kaikille kuitenkin selvää että ruokailuun tarkoitettua veistä EI käytetä sen paremmin leivän kuin voinkaan käsittelyyn.

Eli voiveitsessä ei ole uria tai muita mitkä voisivat repiä sitä leipää ja se soveltuu parhaiten juuri leivän voiteluun. Ehkä nopeasti (ja laiskasti) ajatellen siinä tulee enemmän tiskiä joten laiskempi voi haluta käyttää vain ruokaveistä mutta kun leipää varten on leipäveitsi (missä on kunnon urat mitkä pureutuvat siihen leipään ja leikkaavat hyvin) ja voita varten voiveitsi (missä ei ole niitä uria ja joka on muutenkin muodoltaan erilaisempi eikä vaadi niin paljoa voimaa käyttää) ja vielä erikseen se ruokaveitsi mikä on myös noista kahdesta erikokoisempi ja soveltuu paremmin juuri.. ..syömiseen.

Tämäkin on asia mikä yleensä opitaan jo ihan kotona, vanhemmilta. Mutta hyvä että viimeistään nyt selviää.

Eli vaikka sitä yhtä ja ainoaa veistä on perinteisesti ja ennen käytetty (käsien kanssa ja sen oman kipon mihin ruokaa mätettiin) syömisessä nykyisin on erilaisia veitsiä eri tarkoitukseen ja monesti ruoka on jo valmiina pöydässä tai sitten keittiössä odottamassa tarjoiluastioissaan mistä sen voi siihen tarkoitetuilla ottimilla siirtää omalle lautaselleen ja siirtyä ruokailutilaan missä syödä. Siellä ruokailutilassa on sitten monesti ehkä juomaa ja levitettä voiveitsen kera ja leipää valmiiksi viipaloituna (mikä on siivutettu leipäveitsellä).

Eihän (toivottavasti) kukaan käytä salaatin ottamiseensaan tavallisia haarukoita 2kpl vaan heitettynä siihen salaattikulhon viereen?

Ehkä kun nykyisin kaikki eivät näe näitä välivaiheita on herännyt outo käsitys joillekin että mikä tahansa puukko, leuku, veitsi, tikari, stiletti tai vastaava riittää käytettäväksi kaikkeen siihen mihin eri veitsiä käytetään eikä niissä olisi eroja. Myönnän että monesti tulee keitetyt perunat kuorittua ihan omalla ruokailuveitsellä ja haarukalla jos ei ole jaksanut kuoria niitä ennen keittämistä. Tässäkin tulee se ongelma että jos ottaa lisää perunoita pitäisi olla eri välineet vähintään siinä perunan noukkimisvaiheessa...

Toivon että jos tästä tulee vielä vänkäämistä kyseinen henkilö kirjoittaa pidemmän oikeasti perustellun tarinan millä puolustelee kantaansa eikä vaan "en tajua, miksi olen väärässä?"
 
Ei täällä kukaan ole sanonut että leipä voidellaan sillä samall ruokailuveitsellä jota on jo käytetty ruokailuun.
Eikö? Muistaisin toisin. Ihan hyvin noin voi tehdä. Sehän ei tarkoita, että se saastainen veitsi tungetaan johonkin tarjoiluastiaan.

Kun nyt näin tarkkaan hinkkaamiseen mentiin, niin mennään päätyyn asti. Se jännän näköinen voiveitsi on sitä varten, että voita otetaan siististi oman leipälautasen puhtaalle reunalle, ja palautetaan se paikalleen. Sillä ei kosketella leivänpaloja tai kaiveta nenää. Se on voiveitsen näköinen vain jotta sen tunnistaa voiveitseksi.

Voidellaan omalla veitsellä, joka voi olla jo muuhun käytetty, ja se voi olla jopa tätä varten. Ei millään pihviveitsellä vaan sillä sileämmällä.

Vaihtoehtoisesti ei syödä aterialla mitään ihmeen leipää vaan ruokaa, koska ei ole pula-aika.

Tai ehkä toimitaan ihan toisin. Ei se väärin ole. Kunhan nyt sanon, että kuvailemani tapa ei ainakaan ole väärin.
 
Ja varsinkin kun nuo normaalit ruokaveitset vielä ovat huonompia tuossa voitelussa kuin oikea voiveitsi.

Mitä olen voiveitsiä kokeillut, niin erittäin epämiellyttäviä kädessä, kun ovat sellaisia hentoja. Lisäksi sellaisella on erittäin hankala saada levitettyä voita ohut kerros. Tavallisen veitsen terävämpi reuna auttaa tässä.

Koti ei ole mikään ravintola. Teillä on varmaan kotona alkuruuallekin erikseen erilaiset haarukat ja veitset, niinkuin ravintoloissa?
 
Mitä olen voiveitsiä kokeillut, niin erittäin epämiellyttäviä kädessä, kun ovat sellaisia hentoja. Lisäksi sellaisella on erittäin hankala saada levitettyä voita ohut kerros. Tavallisen veitsen terävämpi reuna auttaa tässä.

Koti ei ole mikään ravintola. Teillä on varmaan kotona alkuruuallekin erikseen erilaiset haarukat ja veitset, niinkuin ravintoloissa?

No totta munassa on. On se surullista katseltavaa, kun kolmi-nelikymppisillä ihmisillä on keittiövälineistö kuin jossain opiskelijakämpässä.
 
Koti ei ole mikään ravintola. Teillä on varmaan kotona alkuruuallekin erikseen erilaiset haarukat ja veitset, niinkuin ravintoloissa?
Tähän on pakko tarttua, mutta koko lähipiirissä on erikseen haarukat ja veitset alkuruualle ja kyse ei ole mistään ravintolasta. Ymmärrän jos opiskelee humanistiksi ja kämpästä löytyy se halvin Ikean tarjoama ruokailusetti kahdelle, mutta kai nyt normaalit ihmiset syövät kuten pitää? Lapataanko teillä alkuruokakin samalle lautaselle pääruoan kanssa ja sitten siihen vielä jälkiruoka päälle?
 
Tähän on pakko tarttua, mutta koko lähipiirissä on erikseen haarukat ja veitset alkuruualle ja kyse ei ole mistään ravintolasta. Ymmärrän jos opiskelee humanistiksi ja kämpästä löytyy se halvin Ikean tarjoama ruokailusetti kahdelle, mutta kai nyt normaalit ihmiset syövät kuten pitää? Lapataanko teillä alkuruokakin samalle lautaselle pääruoan kanssa ja sitten siihen vielä jälkiruoka päälle?
Ilman muuta. Meidän 1 vuotiaskin käyttää sujuvasti isovaarin anttiikkisia hopea-aterimia. Muista myös eri lasit ja lautasliinat. Meillä kanssa erikseen alkupaloille viinit ja jälkiruuan kanssa konjakkia. Viini on kaadettu karahviin ilmaantumaan edellispäivänä. Eihän sitä vettä juo kun humanistiopiskelijat.
 
Ettei nyt vittuiluksi mene, eletään vaan vissiin erilaista elämää joissa on erilaiset rutiinit. Jos jollekin kelpaa perusjutut minimivaivalla, niin se on ihan ookoo. Kuten sanoin, omassa lähipiirissä moisia ei vaan löydy vaikka siihen kuuluu ihmisiä ihan duunareista C-leveliin asti. Kai se on se kotipuoli joka tämän ratkaisee. :hmm:
 
No totta munassa on. On se surullista katseltavaa, kun kolmi-nelikymppisillä ihmisillä on keittiövälineistö kuin jossain opiskelijakämpässä.

mutta kai nyt normaalit ihmiset syövät kuten pitää?

Meillä syödään päivittäin kolmen ruokalajin illallinen ja totta helvetissä on erikseen alkuruoalle ja jälkiruoalle omat välineet.

Nyt ollaan kyllä oikeassa ketjussa 😄

Täällä oikeasti ihmiset tekevät asioita tietyillä välineillä vain siksi, että joku hienostelija on joskus keksinyt jotain omavaltaisia sääntöjä sille mitä pitää syödä ja millä välineillä 😂

Mikään ei ole typerämpää kuin se, että on pakottava tarve syödä ruoka X eri kokoisella veitsellä ja haarukalla vain siksi, että sitä ruokaa kutsutaan alkuruuaksi 👍 Jos yhtään käyttäisi omaa järkeä, niin ymmärtäisi, ettei sillä ole mitään merkitystä minkä kokoisella haarukalla se ruoka suuhun laitetaan. Kuulostaa tosiaan joltain elitistiporukalta jolla menee korttitalo nurin jos jokin asia menee vahingossa väärin jonkun pystysormihiipparin keksimän etiketin mukaan.

Minun osalta lopetan tähän, ettei tule enää lisää varoituksia.
 
Ettei nyt vittuiluksi mene, eletään vaan vissiin erilaista elämää joissa on erilaiset rutiinit. Jos jollekin kelpaa perusjutut minimivaivalla, niin se on ihan ookoo. Kuten sanoin, omassa lähipiirissä moisia ei vaan löydy vaikka siihen kuuluu ihmisiä ihan duunareista C-leveliin asti. Kai se on se kotipuoli joka tämän ratkaisee. :hmm:
Jänniä ovat kyllä kulttuurierot, tai miksi niitä nyt kutsuisikaan. Ehkä ne sieltä kotipuolesta sitten tulee.

Mun ei tarvitse miettiä edes lähipiiriä, vaan käytännössä kaikkia ihmisiä joiden kotona olen ollut aterioimassa. Yhden käden sormilla saa laskea tilanteet, joissa on ollut katettuna pöydässä kaikki aterimet valmiiksi. tai että varsinaista alkuruokaa olisi edes tarjoiltu. Jälkiruokia toki, mutta usein nekin on katettu emännän/isännän toimesta erikseen.

Ja tähän sakkiin mahtuu tehdasduunareista, itseni kaltaisten toimistojamppojen kautta opettajiin ja lääkäreihin ja ruuanlaittoon keskimääräistä intohimoisemmin suhtautuviin. Varsinaisia kokkeja tai keittiömestareita en kylläkään muista. Ja ikäluokkakin on useampaa sukupolvea.

Suurimman osan kotitausta tai vähintään isovanhemmat ovat jostain länsisuomalaisesta pikkukaupungista tai maaseudulta.
 
Ettei nyt vittuiluksi mene, eletään vaan vissiin erilaista elämää joissa on erilaiset rutiinit. Jos jollekin kelpaa perusjutut minimivaivalla, niin se on ihan ookoo.

No tämä, en itsekään yleensä tee monen aterian settejä missä on alkukeitot sun muut mutta kyllä nyt yleensä on pääruoka ja jälkiruoka erikseen.

Mutta kuten sanoit löytyy yllättävän erilaisia ihmisiä ja nyt kun on kesä tapasin hieman pidemmästä aikaa yhden kaverini joka omien sanojensa mukaan tykkää itsekin kokata ruokaa mutta ei ollut koskaan kuullut edes lipstikasta (eli Liperistä). Hieman enempi kun puhelin kävi ilmi että ne jo 80-luvulla käytetyt perinteiset mausteet ovat hänellä edelleen voimissaan. Eli punainen voi missä paistetaan, suola tai aromisuola, sipuli, ketsuppi, sinappi ja pippurisekoitus. Kuulema pihveissä ja monissa muissa kaupan tuotteissa tulee "niin hyvät" valmiskastikkeet jo valmiiksi ettei ole tarvinut miettiä muita mausteta.

Eli kait se päivällinen monessa perheessä niinkin toimii että jonotetaan mikroon lautasella se lihapiirakka mikä on omalla ruokaveitsellä avattu ja vedetty mausteet väliin sekä pari nakkia...
 
Näköjään jokainen voiveitsen uusintakäyttäjä sivuutti aiemman, niin kysytään vielä uudelleen: Söisittekö myös lounaan, päivällisen ja illallisen samalta lautaselta samoilla ruokailuvälineillä pesemättä niitä välissä? Miksi ette? Ja jos nyt lautanen unohdetaan, niin söisittekö edes samoilla ruokailuvälineillä?
Oleellinen asia tässäkin on onko se lautanen JÄÄKAAPISSA vai PÖYDÄLLÄ LÄMPIMÄSSÄ.
Jos ruokailusta jotain jää niin silpasen ruuan ja lautasen päälle kelmun ja jääkaappiin. Kun alkaa hiukomaan niin kelmu pois ja mikroo ja ääntä kohdin. Ei tuota mitään ongelmaa. Sen sijaan jos likainen lautanen on muhinut pöydällä lämpimässä niin en sitä kyllä enää käyttäisi.
 
Jänniä ovat kyllä kulttuurierot, tai miksi niitä nyt kutsuisikaan. Ehkä ne sieltä kotipuolesta sitten tulee.

Mun ei tarvitse miettiä edes lähipiiriä, vaan käytännössä kaikkia ihmisiä joiden kotona olen ollut aterioimassa. Yhden käden sormilla saa laskea tilanteet, joissa on ollut katettuna pöydässä kaikki aterimet valmiiksi. tai että varsinaista alkuruokaa olisi edes tarjoiltu. Jälkiruokia toki, mutta usein nekin on katettu emännän/isännän toimesta erikseen.

Ja tähän sakkiin mahtuu tehdasduunareista, itseni kaltaisten toimistojamppojen kautta opettajiin ja lääkäreihin ja ruuanlaittoon keskimääräistä intohimoisemmin suhtautuviin. Varsinaisia kokkeja tai keittiömestareita en kylläkään muista. Ja ikäluokkakin on useampaa sukupolvea.

Suurimman osan kotitausta tai vähintään isovanhemmat ovat jostain länsisuomalaisesta pikkukaupungista tai maaseudulta.
Rouva on kokki ja lieveilmiönä tästä syystä meillä kotona ei hienostella tippaakaan vaan päin vastoin, mahdollisimman käytännönläheistä ruokailua pienellä vaivalla :D
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 228
Viestejä
4 865 335
Jäsenet
78 620
Uusin jäsen
J.R

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom