On muuten hyvä kysymys ja sinänsä jää avoimeksi tälläkin tiedolla. Mutuni kertoisi heti, että ilmatyynyaluksen käyttö on sulan veden yllä veneilyä ja muissa tapauksissa(järven jäällä, pellolla tms) moottoriajoneuvon kuljettamista maastossa. Jos näin on, osittain jäinen vesistö on outo rajatapaus. Tosin monessa käytännön tapauksessa olisi varmaankin riidatonta että molempia on reissun aikana juuri ennen asian suurennuslasin alle joutumista tullut tehtyä.
Mikä jäi epäselväksi? maastoajoneuvo on maastoajoneuvo, vaikka menisikin veden päällä. Ei moottoripyöräkään muutu lentkoneeksi vaikka vähän ilmaan hypystä nousisikin. EIkä moottorikelkka veneeksi vaikka sillä voikin veden päällä ajella kilometritolkulla. Eli ei pitäisi olla mutuilulle sijaa tässä asiassa.
Ajonevolaki 24§
Maastoajoneuvo
Maastoajoneuvolla tarkoitetaan sellaista moottorirekeä, jossa on jalakset tai telat, ilmatyynyalusta sekä muuta henkilöiden tai tavaran kuljetukseen taikka muita ajoneuvoja vetämään valmistettua jäällä, lumessa tai vajottavassa maastossa taikka maahan tukeutuen kulkemaan valmistettua moottorikäyttöistä ajoneuvoa.
Rikoslaki 3§
Rattijuopumus
Joka kuljettaa
moottorikäyttöistä ajoneuvoa tai raitiovaunua nautittuaan alkoholia niin, että hänen verensä alkoholipitoisuus ajon aikana tai sen jälkeen on vähintään 0,5 promillea tai että hänellä tällöin on vähintään 0,22 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, on tuomittava
rattijuopumuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Rikoslaki 12§
Tässä luvussa tarkoitetaan:
3)
moottorikäyttöisellä ajoneuvolla konevoimalla kulkevaa ajoneuvoa; moottorikäyttöisiä ajoneuvoja ovat auto, mopo, moottoripyörä, moottorikäyttöinen kolmipyörä, kevyt ja raskas nelipyörä, traktori, kevytauto, moottorityökone ja
maastoajoneuvo