Tyhmät ihmiset

Tuollaiset pönötysravintolat on kaikista kuvottavimpia paikkoja ja vielä kauheat hinnat siellä. Tekohymy päällä siellä hikoilet ja imet sitä punaviiniä.

Minä kokkaan kotona paljon paremmat safkat meidän perheelle ja ei täydy edes aikaa tuhlata junttien kanssa ravintolassa pönötellen ja miettien mikä sitä olisikaan tarpeeksi kallista, ettei se Pena ajattele, että oot köyhä.
Tuo oli mielestäni hieman tyhmästi sanottu.

Vaikken itsekään ravintoloissa vapaehtoisesti juokse, niin monelle se on sellainen kokonasvaltanen tilaisuus, jossa ei ole kyse vain ruuasta. Jotkut vaan nauttivat siitä, minkäs sille voi.

Saattaapi siitä ruuastakin joku nauttia.
 
Niin, ei kai tuollainen sniiduilu ole tyhmyyttä, vaan todennäköisesti jopa päinvastoin kun rahat säästyvät "parempaan" käyttöön. Itse tosin olen sen verran hedonisti ja arvostan tällaisia kokemuksia paljon, joten käytän ilomielin rahaa pitkän kaavan ravintolaillallisiin, joita harvakseltaan pääsee nauttimaan. Hieman hassuna kyseistä henkilöä kuitenkin pitäisin, jos penninvenyttämisen syynä ei ole taloudelliset rajoitteet. Joka tapauksessa, jokainen saa itse päättää mihin rahansa käyttää.

Tulipahan nollapostaus, pahoittelut.
 
Siis on epäasiallista käytöstä tilata halpa annos ja juoda vettä? Ihan vääristynyt mielipide sinulle tässä. Taitaa vaan olla kyse siitä, että vituttaa katsella kun joku elää omaa elämäänsä ja tilaa mitä haluaa, eikä vedä teatteria.

Tuollaiset pönötysravintolat on kaikista kuvottavimpia paikkoja ja vielä kauheat hinnat siellä. Tekohymy päällä siellä hikoilet ja imet sitä punaviiniä.

Minä kokkaan kotona paljon paremmat safkat meidän perheelle ja ei täydy edes aikaa tuhlata junttien kanssa ravintolassa pönötellen ja miettien mikä sitä olisikaan tarpeeksi kallista, ettei se Pena ajattele, että oot köyhä.

:D
Juntteutta on verrata ravintolaelämystä kotiruokailuun, puhua "pönötyksestä", ja ylipäätään kritisoida aihepiiriä, josta ei selvästi ymmärrä.
 
Siis on epäasiallista käytöstä tilata halpa annos ja juoda vettä? Ihan vääristynyt mielipide sinulle tässä. Taitaa vaan olla kyse siitä, että vituttaa katsella kun joku elää omaa elämäänsä ja tilaa mitä haluaa, eikä vedä teatteria.

Tuollaiset pönötysravintolat on kaikista kuvottavimpia paikkoja ja vielä kauheat hinnat siellä. Tekohymy päällä siellä hikoilet ja imet sitä punaviiniä.

Minä kokkaan kotona paljon paremmat safkat meidän perheelle ja ei täydy edes aikaa tuhlata junttien kanssa ravintolassa pönötellen ja miettien mikä sitä olisikaan tarpeeksi kallista, ettei se Pena ajattele, että oot köyhä.

:D

Tässähän on vain kysymys siitä, että sinä et ymmärrä mistä asiassa on kyse. Ei minun ole ainakaan koskaan tarvinnut mennä ravintolaan väen vängällä "pönöttämään junttien kanssa" vaan nautin hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta.
 
Juntteutta on verrata ravintolaelämystä kotiruokailuun, puhua "pönötyksestä", ja ylipäätään kritisoida aihepiiriä, josta ei selvästi ymmärrä.
Sinut on mainosten ja markkinaväen avulla saatu uskomaan, että kyse olisi jostain elämyksestä. Mitä enemmän maksaa, sen parempi?

Kotona:
1. Paremman makuinen ruoka
2. Terveellisempi ruoka
2. Halvempi ruoka
3. Kivempi ympäristö
4. Parempi seura
5. Ei random jengiä pyörimässä nurkissa
 
 
Sinut on mainosten ja markkinaväen avulla saatu uskomaan, että kyse olisi jostain elämyksestä. Mitä enemmän maksaa, sen parempi?

Kotona:
1. Paremman makuinen ruoka
2. Terveellisempi ruoka
2. Halvempi ruoka
3. Kivempi ympäristö
4. Parempi seura
5. Ei random jengiä pyörimässä nurkissa
Nämä edelleen vain omia näkemyksiäsi. Eikä siinä mitään, jokainen voi olla mitä mieltä haluaa. Mutta se, ettet selvästikään ymmärrä saati osaa arvostaa kulinarismia, ravintolakulttuuria, ja fine diningia ei kuitenkaan vaikuta siihen, että moni muu osaa. Aika naurettavaa esittää näkemyksiäsi jonkinlaisina "faktoina".
 
Omasta mielestä tyhmyyttä, jos tämmösissä asioissa ei edes näe muuta kuin oman kannan. Ihan sama onko kyse ravintola vs oma tekemä ruoka vs eines ruoka, bensa- vs diesel- vs sähköauto, lidl vs s-ryhmä vs k-ryhmä, tai mikä tahansa mielipide/maku kysymys. Kaikille ei sovi samat asiat kuin itselle.

Kotona:
1. Paremman makuinen ruoka
2. Terveellisempi ruoka
2. Halvempi ruoka
3. Kivempi ympäristö
4. Parempi seura
5. Ei random jengiä pyörimässä nurkissa

1. Entä jos ei saa laittaa hyvää ruokaa?
-miksi käyt esim keikoilla kun itekkin voit soittaa/laulaa?
2. Miten se ruoka muuttuu epäterveellisemmäksi siellä ravintolassa?
-ei kaikkia ravintolaruokia uppopaisteta ja kärvennetä voissa.
3. Jos laskee omalle ajalle arvon, ei välttämättä ole halvempaa (pitkän kaavan illallinen eri asia, mutta en sitä pelkäksi syömiseksi laskisi, elämys/illan vietto ym).
Tai jos haluaa useampaa viiniä maistaa lasillisen kerran vuoteen, halvemmaksi tulee ravintolassa, kun ostaa pulloja kotiin huononemaan.
4. Riippuu paljon asunnosta ja ravintolasta.
5. Yksin kotona telkkarin ääressä syöden vs kavereiden kanssa ravintolassa, mistä kukakin tykkään.
6. Yleensä aika rauhassa kyllä noissa ravintoloissa saa olla, tausta ääntä toki on, mutta todella harvoin häiritsevää itselle ainakaan ollut.

Mutta tosiaan kuka mistäkin tykkää, se ei ole tyhmyyttä, vaan maku/mielipide asia. Tyhmyyttä on se, jos ei tajua että joku voi nauttia siitä mistä itse ei.
 
Omasta mielestä tyhmyyttä, jos tämmösissä asioissa ei edes näe muuta kuin oman kannan. Ihan sama onko kyse ravintola vs oma tekemä ruoka vs eines ruoka, bensa- vs diesel- vs sähköauto, lidl vs s-ryhmä vs k-ryhmä, tai mikä tahansa mielipide/maku kysymys. Kaikille ei sovi samat asiat kuin itselle.



1. Entä jos ei saa laittaa hyvää ruokaa?
-miksi käyt esim keikoilla kun itekkin voit soittaa/laulaa?
2. Miten se ruoka muuttuu epäterveellisemmäksi siellä ravintolassa?
-ei kaikkia ravintolaruokia uppopaisteta ja kärvennetä voissa.
3. Jos laskee omalle ajalle arvon, ei välttämättä ole halvempaa (pitkän kaavan illallinen eri asia, mutta en sitä pelkäksi syömiseksi laskisi, elämys/illan vietto ym).
Tai jos haluaa useampaa viiniä maistaa lasillisen kerran vuoteen, halvemmaksi tulee ravintolassa, kun ostaa pulloja kotiin huononemaan.
4. Riippuu paljon asunnosta ja ravintolasta.
5. Yksin kotona telkkarin ääressä syöden vs kavereiden kanssa ravintolassa, mistä kukakin tykkään.
6. Yleensä aika rauhassa kyllä noissa ravintoloissa saa olla, tausta ääntä toki on, mutta todella harvoin häiritsevää itselle ainakaan ollut.

Mutta tosiaan kuka mistäkin tykkää, se ei ole tyhmyyttä, vaan maku/mielipide asia. Tyhmyyttä on se, jos ei tajua että joku voi nauttia siitä mistä itse ei.
Totta. Olette oikeassa. Pääosin tässä tietenkin kyse siitä mistä tykkää mutta luettelemani seikat ovat faktoja ainakin omassa elämässäni.

Tämähän lähti siitä kun joku kommentoi, kun olisi jotenkin väärin jos tilaa kanaa ja juo vettä, kun muut tilaa kallista ja juo viiniä.

Mutta joo ehkä menee offtopiciksi tämä.
 
Voi hyvätuloisellakin ihmisellä voi olla rahat tiukilla jossain kuussa vaikka jonkun tietyn hankinnan vuoksi, eikä hirveän helposti ylimääräistä käteen asti irrotettavaa. Tai sitten olla joku tilapäinen terveysongelma, jota ei halua alkaa sen enempää kuuluttelemaan, mutta joka ei innosta just sinä iltana käymään koko menua lävitse. Ihan perus diabeteslääkkeetkin saavat monilla pakin toisinaan sekaisin kuun ja tähtien asennoista riippuen.
 
Ruoasta ja tyhmistä ihmisistä tuli mieleen eräs kaverini. Vuosia sitten olimme menossa juhlimaan (jotain mitä en muista) ja suunnitelimme pitkään että porukalla menemme hienohkoon ravintolaan ja juhlitaan kunnolla hyvän ruoan ja juoman parissa.
Pöytä oli varattu usealle hengelle lähikaupungin kohtalaisen arvokkaassa ravintolassa ja pöhinä oli hyvä kun sinne menimme. Kaikki muut pistivät all-in ja tilasivat kaikkea hyvää ja hienoa, mutta tämä yksi kaveri tilasi ainoastaan vesilasin sekä listan halvimman kana-annoksen. Ei mitään muuta.
Tuntui vähän typerältä, kun muut ottivat parin drinkit drinkit, alkupalat ja jälkkärit, niin yksi veteli niin halvalla kun on mahdollista. Ja kyseessä kuitenkin oli porukan paras tuloisin miekkonen, että rahasta ei ollut ainakaan kiinni.

Tästä valittaminen tosiaan kuuluu ketjun aiheeseen.

Se tyhmä ei tässä tapauksessa ollut tuo yksi kaveri, vaan joku muu.

Kaikkein typerin asia ruoan suhteen on elitismi. Kun ei oikeasti maisteta eroa ruokien välillä mutta pakko silti antaa kusettaa itseään sillä että ottaa sitä kalleinta, ja dissataan niitä jotka ei mene samaan kusetukseen.

Kaveri järjesti pari vuotta sitten viininmaistelukisan, piti "sokkona" tunnistaa/erottaa neljä viiniä. Porukan enemmistö rankkasi halvimman viinin parhaaksi ja luulivat sitä kalleimmaksi.

Tämä avasi vähän silmiä tuossa porukassa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuntui vähän typerältä, kun muut ottivat parin drinkit drinkit, alkupalat ja jälkkärit, niin yksi veteli niin halvalla kun on mahdollista. Ja kyseessä kuitenkin oli porukan paras tuloisin miekkonen, että rahasta ei ollut ainakaan kiinni.

Oliko sattumoisin myös kovakuntoisin & henkisesti tasapainoisin kun ei kiinnosta miettiä että "mitä muut minusta nyt ajattelee kun en juo alkoholia"?
 
Kaveri järjesti pari vuotta sitten viininmaistelukisan, piti "sokkona" tunnistaa/erottaa neljä viiniä. Porukan enemmistö rankkasi halvimman viinin parhaaksi ja luulivat sitä kalleimmaksi.

Tämä avasi vähän silmiä tuossa porukassa.

Tämä porukka kyllä sopii oikein hyvin triidin aiheeseen, jos kuvittelevat absoluuttisesti kalleimman olevan myös parasta.

Toisaalta tätä tarinaa on kerrottu eri muodoissaan hauskana anekdoottina jo varmaan 30 vuotta. Toinen versio tapahtuneesta on se, kun vieraille tarjottiin kalliina jälkiruokaviininä jotain Sorbusta ja siellä oli minkkiturkkirouvat ylistämässä kuorossa tuota jumalaista ambrosiaa.
 
Tämä porukka kyllä sopii oikein hyvin triidin aiheeseen, jos kuvittelevat absoluuttisesti kalleimman olevan myös parasta.

Toisaalta tätä tarinaa on kerrottu eri muodoissaan hauskana anekdoottina jo varmaan 30 vuotta. Toinen versio tapahtuneesta on se, kun vieraille tarjottiin kalliina jälkiruokaviininä jotain Sorbusta ja siellä oli minkkiturkkirouvat ylistämässä kuorossa tuota jumalaista ambrosiaa.
Sama juttu pullovesien kanssa. Jossakin aihetta käsittelevässä dokkarissa laskivat kasteluletkusta vettä yhteen lasiin ja loppuihin laitettiin erilaisia pullovesiä eri hintaluokista ja asiakkaat jossakin hienossa ravintolassa sitten saivat maistella niitä. Vesijohtovesi voitti, mutta samalla se arvioitiin kalleimmaksi.
 
Mutta tuohan on ihan suunniteltua. Korkealla hinaalla haetaan tiettyä milleyhtymää. Ja ihminen toimii juuri sen suunnitelman mukaisesti.
 
Mutta tuohan on ihan suunniteltua. Korkealla hinaalla haetaan tiettyä milleyhtymää. Ja ihminen toimii juuri sen suunnitelman mukaisesti.

Osin suunniteltua, osin ihan muutenkin loogista. "Pidän tästä eniten - täytyy olla kalleinta". Onhan nuo sekä vahvasti makuasioita, ja vielä ihan lähtömaa vaikuttaa hintaan...

Nopeasti kaivettuna arvostelu jostakin 10-20€ roseista: "Verrokiksi testiin otettiin kaksi 2021 viiniä. Seitsemästä viinistä kaksi viiniä sai neljä tähteä. Kallein jäi jumbosijalle."
 
Sama juttu pullovesien kanssa. Jossakin aihetta käsittelevässä dokkarissa laskivat kasteluletkusta vettä yhteen lasiin ja loppuihin laitettiin erilaisia pullovesiä eri hintaluokista ja asiakkaat jossakin hienossa ravintolassa sitten saivat maistella niitä. Vesijohtovesi voitti, mutta samalla se arvioitiin kalleimmaksi.

Sehän riippuu ihan maasta, että onko pullovesien ostamisessa mitään järkeä vaiko ei. Suomessa ei.
 
Oli näköjään oma ravintolaketju, jatkoin sinne

Tästä valittaminen tosiaan kuuluu ketjun aiheeseen.

Se tyhmä ei tässä tapauksessa ollut tuo yksi kaveri, vaan joku muu.

Kaikkein typerin asia ruoan suhteen on elitismi. Kun ei oikeasti maisteta eroa ruokien välillä mutta pakko silti antaa kusettaa itseään sillä että ottaa sitä kalleinta, ja dissataan niitä jotka ei mene samaan kusetukseen.

Kaveri järjesti pari vuotta sitten viininmaistelukisan, piti "sokkona" tunnistaa/erottaa neljä viiniä. Porukan enemmistö rankkasi halvimman viinin parhaaksi ja luulivat sitä kalleimmaksi.

Tämä avasi vähän silmiä tuossa porukassa.
Jos järjestetään yhteinen illan istujainen mihin kuuluu ruokailu pitkänkaavan mukaan. Niin, jo voi olla elitististä, ja on sitä jos mukaan kutsuttu kaveri jota diissataan, jos kaverilla ei ole resursseja maksaa, niin sitten muu porukka hoitaa maksupuolen hienotunteisesti. Jos kaverilla nippu kunnossa, mutta ei halua, nauti, kaikista hienouksia, mutta halua osallistua iltaan ja on mukana omilla valinoilla, ja muu porukka sitten dissaa, niin tunnelma ehkä pelaa se yksilö joka lähtee seurueen jäsentä pilkkaan.

Yksi ehkä ärsyttävintä on se tuputtaminen, on se sitten jonkin tietyn juoman, syötävän, laulun, musiikin osalta.

Eri ihmiset saa erillaisia kokemuksia eriasioista, osalla se pitkä ravintolailta hyvän ruuan ja juoman äärellä hyvässä seurassa voi olla hyvin nautinnollista. Juomien ja raaka-aineiden osalta osa alkanut vähän ärsyyntyynkin niihin tarinoihin mitä henkilökunta selittää, ja tarinat ei ole tae laadusta. Sitä varten on ammattilaisia jotka toivottavasti tarjoaa hyviä valintoja. Hyvä valinnat ruokailuyhteystä irroitettuna jossain sokkotestissä voivat olla vähemmän innostavia, ja onhan niitä sokkotestejä maistelua tilausuuksia missä markkinoidaan laseja. ja niitä esimerkkejä missä pienillä jutuilla voi tehdä isoja vaikutuksia.

Brändistä juomissakin maksetaan ja se on osa kokemusta.
 
Viimeksi muokattu:
Sehän riippuu ihan maasta, että onko pullovesien ostamisessa mitään järkeä vaiko ei. Suomessa ei.
Pullovesissä voi olla hyvinkin järkeä, mutta ei siinä että ostetaan jotain 10x kalliimpaa "Himalajan vuoripuroista kerättyä" premium-pullovettä pelkästään merkin vuoksi.
 
Oliko sattumoisin myös kovakuntoisin & henkisesti tasapainoisin kun ei kiinnosta miettiä että "mitä muut minusta nyt ajattelee kun en juo alkoholia"?
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.
 
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.
Kävikö tuossa jotenkin ilmi että kaveri ei olisi ollut tuolla enimmäkseen seuran takia? Forever alone -tyypeille varmasti aika vieras tuntemus. Toki postauksen aloittajan perusteella ei se seurakaan vaikuttanut hirveän hyvältä.
 
Edit, oli joku ravintola ketjus mihin aihe paremmin
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.
Tuossa esimerkissä oli kai fiilis ainakin osalla laskennut, mutta osalle seurueita nuo ovat isompi kokonaisuus jossa ykkös juttu on se tapaaminen, kokoontuminen yhteen, ja jos porukka nauttii myös syömisestä ja juomista niin usein on hyvin toimiva kokonaisuus, Useinaan ei on ongelma jos joku ei nauti alkoholia, ja ei nauti ruuasta yhtämonopuolisesti, osalla se ilmeisesti on ongelma, jolloin kokoonpano pitää miettiä sen mukaan.

Jotkut harrastaa sunailtoja, metäsytys porukoita, jotkut liikkuntaa, urheilua, jotkin elokuvia, runoja, seurueessa. Osa vetää koko leveydellä.


Edit:
Siis jos porukka tapaa harvoin, niin olis se sitten saunailta, Jokerien peli, runoilta, pitkänkaavan ravintola ilta, rapuilta, niin siinä sitten miettii onko se aihe vastenmielisempi kuin tapaaminen. Se on sitten moukkamaista jos siellä alkaa dissaa keveria, tai sitä aihetta. Kaveri arvostaa seuraa niin paljon että kitisemisen sijaan syö jotain,.
 
Viimeksi muokattu:
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.

Tässä esimerkissä ravintolan menussa oli kana-annos ja tyyppi tilasi kana-annoksen. En oikein tunnista että missä kohtaa ongelma. Oletettavasti ravintolankin mielestä on ihan ok että ihmiset saa valita siitä menusta.
 
Mitä noihin viineihin ja niiden paremmuusarviointeihin tulee niin siinä pitäisi aina muistaa, että moni viini kaipaa paritusta jonkun hyvän ruoan kanssa. Pelkilteen on vaikea arvioida järjestykseen muita kuin vähän keveämpiä seurusteluviinejä. Joku tuhti, mausteisen pihviannoksen kanssa loistava ja vähän hinnakkaampi punkku voi pelkilteen juotuna olla suht ikävän karvas ja tanniininen, kun taas siitä pelkilteen hyvin maistuvasta seurustelupunkusta katoaa ryhti heti alkuunsa sen saman annoksen kyljessä.

Tässä esimerkissä ravintolan menussa oli kana-annos ja tyyppi tilasi kana-annoksen. En oikein tunnista että missä kohtaa ongelma. Oletettavasti ravintolankin mielestä on ihan ok että ihmiset saa valita siitä menusta.
Näin entisenä ravintola-alan yrittäjänä tekisi mieli sanoa, että huonoille asiakkaille vois jättääkin tarjoilematta. Siis sellaisille, jotka kuvittelevat olevansa jotenkin oikeutettuja päättämään toisten puolesta mitä heidän kuuluisi syödä ja juoda tai jättää syömättä ja juomatta. Ravintolan on tarkoitus tarjota asiakkaalle mieluisia vaihtoehtoja, ei vähentää niitä.
 
Mitä noihin viineihin ja niiden paremmuusarviointeihin tulee niin siinä pitäisi aina muistaa, että moni viini kaipaa paritusta jonkun hyvän ruoan kanssa. Pelkilteen on vaikea arvioida järjestykseen muita kuin vähän keveämpiä seurusteluviinejä. Joku tuhti, mausteisen pihviannoksen kanssa loistava ja vähän hinnakkaampi punkku voi pelkilteen juotuna olla suht ikävän karvas ja tanniininen, kun taas siitä pelkilteen hyvin maistuvasta seurustelupunkusta katoaa ryhti heti alkuunsa sen saman annoksen kyljessä.


Näin entisenä ravintola-alan yrittäjänä tekisi mieli sanoa, että huonoille asiakkaille vois jättääkin tarjoilematta. Siis sellaisille, jotka kuvittelevat olevansa jotenkin oikeutettuja päättämään toisten puolesta mitä heidän kuuluisi syödä ja juoda tai jättää syömättä ja juomatta. Ravintolan on tarkoitus tarjota asiakkaalle mieluisia vaihtoehtoja, ei vähentää niitä.
Boldattuun viinikohtaan vielä sellanen lisäys, ettei kaikki todellakaan ole viinimiehiä tai naisia. Niille se maku ei todellakaan ole se hienouksineen se juttu, vaan että se on vaan helposti juotavaa seurassa tai jotain muuta siihen tyyliin.
Niitä voi jopa hieman hävettää siinä seurassa jos muut osaa oikeasti enemmänkin nauttia, kun ite irvistelelee sitä lasillista siinä nokan edessä.
 
Tästä valittaminen tosiaan kuuluu ketjun aiheeseen.

Se tyhmä ei tässä tapauksessa ollut tuo yksi kaveri, vaan joku muu.

Kaikkein typerin asia ruoan suhteen on elitismi. Kun ei oikeasti maisteta eroa ruokien välillä mutta pakko silti antaa kusettaa itseään sillä että ottaa sitä kalleinta, ja dissataan niitä jotka ei mene samaan kusetukseen.

Kaveri järjesti pari vuotta sitten viininmaistelukisan, piti "sokkona" tunnistaa/erottaa neljä viiniä. Porukan enemmistö rankkasi halvimman viinin parhaaksi ja luulivat sitä kalleimmaksi.

Tämä avasi vähän silmiä tuossa porukassa.

Se on hämmästyttävän yleistä, että osa ihmisistä oikeasti uskoo, että mitä kalliimpi tuote, niin sitä parempi. Esimerkiksi noissa viineissä se maku menee niiden mielessä suoraan hinnan mukaan.

Viineissä se alle 10 euroa maksava viinipullo saattaa olla laadultaan ja maultaan parempi kuin joku 40 euroa maksava viinipullo.

Viinilehtien ja erilaisten viinikriitikoiden 3-4 tähden punaviineiksi arvimoimat viinit ovat ainakin omaan makuun yleensä parhaita. Joskus tullut ostettua jotain viiden tähden huippuviiniä, niin tahtoo olla omaan makuun turhan hapokkaita, ainakin jos ne hetimmiten juo, vaan vaatisivat varmaan useamman vuoden kypsettelyä viinikellarissa ennen kuin maku olisi omaan makuun parhaimmillaan.

Jos jollakin se hinta on laadun mittari, niin luonnollisesti sellaiseen paikkaan jos menee menee kyläilemään ja vaikka viinipullon vie tuliaiseksi, niin sehän kannattaa sitten sen mukaan valita että se hinta on riittävän korkea vaikka se on maultaan melkoista kuraa ja paljon parempaa viiniä saisi murto-osa hintaan.
 
Boldattuun viinikohtaan vielä sellanen lisäys, ettei kaikki todellakaan ole viinimiehiä tai naisia. Niille se maku ei todellakaan ole se hienouksineen se juttu, vaan että se on vaan helposti juotavaa seurassa tai jotain muuta siihen tyyliin.
Niitä voi jopa hieman hävettää siinä seurassa jos muut osaa oikeasti enemmänkin nauttia, kun ite irvistelelee sitä lasillista siinä nokan edessä.
Tulipa tuosta mieleeni vuosien takainen Viking Linen viskiristeily. Siellä oli Ruokamenun kanssa suunniteltu myös viinivaihtoehdot. Siinä sitten kaverin kanssa kohteliaasti kysäistiin mahdollisia olutvaihtoehtoja. Tarjoilija vähän katseli nenän vartta pitkin, mutta järjesti kuitenkin olutvaihtoehtoja. Kuinkahan tyhmiä olimme? Juntteja varmaan ainakin. :D Tosin naapuripöydästä joku kysyi punaista maitoa. Sitten olikin jo aika erikoinen ilme tarjoilijalla.. Ja seuraavana vuonna oli muuten myös olutsuosituksia juomalistassa. Taisi joku muukin kaivata.
 
Se on noissa viineissä vähän sama kuin "paremmissa" oluissakin. Jos on juonut pelkkää vaaleaa bulkkilageria koko ikänsä niin eri tavalla maistuvat erikoisoluet ei välttämättä maistu millään tavalla paremmalta kuin se euron pirkka, pikemminkin päinvastoin. Huomannut itsekin että mitä enemmän juo "monimutkaisempia" oluita ja viinejä niin sitä enemmän niiden vivahteita alkaa erottamaan ja makua arvostamaan. Yhtäkkiä sitä vaan huomaa nykyään tykkäävänsä/arvostavansa sellaisia viinejä ja oluita mistä aikaisemmin ei olisi pitänyt varmaan lainkaan.

Maun "hyvyys" tai "paremmuus" verrattuna toiseen ei aina ole kovin absoluuttista, vaan joskus kyse on ihan siitä että juomaan on saatu joku tietty maku tai vivahde jota niissä ei tyypillisesti ole. Etenkin nämä "maistelijat" nimenomaan hakee tiettyjä makuja sieltä juomasta ja niiden erottumista arvostetaan, vaikka se viini/olut ei itsessään maallikosta välttämättä niin erityiseltä maistuisikaan. Ja se on myös totta mitä tuossa ylempänä sanottiin, tiettyjen oluiden ja viinien maku pääsee oikeuksiinsa vasta kun sen parittaa jonkun syötävän kanssa, oli se ihan vaikka vaan joku juusto tms. pieni purtava, tai sitten voi vaatia pippuripihvin tai muun tanakan ruuan kylkeen että maku tulee oikein esiin.
 
Tulipa tuosta mieleeni vuosien takainen Viking Linen viskiristeily. Siellä oli Ruokamenun kanssa suunniteltu myös viinivaihtoehdot. Siinä sitten kaverin kanssa kohteliaasti kysäistiin mahdollisia olutvaihtoehtoja. Tarjoilija vähän katseli nenän vartta pitkin, mutta järjesti kuitenkin olutvaihtoehtoja. Kuinkahan tyhmiä olimme? Juntteja varmaan ainakin. :D Tosin naapuripöydästä joku kysyi punaista maitoa. Sitten olikin jo aika erikoinen ilme tarjoilijalla.. Ja seuraavana vuonna oli muuten myös olutsuosituksia juomalistassa. Taisi joku muukin kaivata.
Sehän se. Makuja on niin monia ettei listalle mahdu, varsinkin kun pitää ottaa kaikki frendit mukaan. Siinä on ideologiaa ja makuja niin laidasta laitaan että ei ikinä riitä valikoima jos ei ole etukäteen tehty listausta.
 
Tulipa tuosta mieleeni vuosien takainen Viking Linen viskiristeily. Siellä oli Ruokamenun kanssa suunniteltu myös viinivaihtoehdot. Siinä sitten kaverin kanssa kohteliaasti kysäistiin mahdollisia olutvaihtoehtoja. Tarjoilija vähän katseli nenän vartta pitkin, mutta järjesti kuitenkin olutvaihtoehtoja. Kuinkahan tyhmiä olimme? Juntteja varmaan ainakin. :D Tosin naapuripöydästä joku kysyi punaista maitoa. Sitten olikin jo aika erikoinen ilme tarjoilijalla.. Ja seuraavana vuonna oli muuten myös olutsuosituksia juomalistassa. Taisi joku muukin kaivata.
Itse olen kyllä ihan Michelin tähden ravintolassakin ottanut olutta eikä hävettänyt yhtään.
 
Jos oikeasti diggaa molekyyligastronomiaa ja hienoja viinejä niin ei siinä ole mitään ongelmaa. Kaikkia ei tällaiset asiat kiinnosta vaikka paalua olisikin ja ne jotka katsoo muita nenänvartta pitkin kun kuvittelevat olevan jotenkin paremmassa kastissa ovat juurikin niitä tyhmiä ihmisiä
 
Näitä lämpimistä tuhkista lähteneitä paloja on tullut aina välillä vastaan. Itse olen oppinut tavan poistaa tuhkat tarvittaessa ennen tulien tekoa, kylmästä uunista. Mikä tarve niihin on koskea kuumana?
Nykyään ihmiset eivät tunnu enää osaavan käsitellä tulta eikä ymmärretä että siinä hiilloksessa saattaa joku yksittäinen hiili kyteä vielä tunteja sen jälkeen kun nopealla vilkaisulla ei enää mitään liekkejä tai savua näykään. Samalla tavallahan lähiaikoina on tapahtunut häkämyrkytyksiäkin kun on pistetty peltejä liian aikaisin täysin kiinni.
 
Jos oikeasti diggaa molekyyligastronomiaa ja hienoja viinejä niin ei siinä ole mitään ongelmaa. Kaikkia ei tällaiset asiat kiinnosta vaikka paalua olisikin ja ne jotka katsoo muita nenänvartta pitkin kun kuvittelevat olevan jotenkin paremmassa kastissa ovat juurikin niitä tyhmiä ihmisiä
Ja sama toimii myös niinpäin, että ihmisten, joita nämä eivät kiinnosta ei ole fiksua arvostella niitä joita kiinnostaa (riippumatta minkä verran heillä on paalua)
 
Ja sama toimii myös niinpäin, että ihmisten, joita nämä eivät kiinnosta ei ole fiksua arvostella niitä joita kiinnostaa (riippumatta minkä verran heillä on paalua)
Joo, tietysti toimii. Oma pointti oli se miten ihmisiä vieläkin lokeroidaan syntyperänsä vuoksi ties miten ja meillä on vieläkin monia oletuksia. Meillä Suomessa tämä ongelma ei ole suuren suuri, mutta vaikka monessa Aasian maissa asia ihan toinen. Albert Einstein oli saksanjuutalainen, on todella epäkunnioittavaa olettaa yhtään mitään siitä ihmisestä riippumatta siitä mikä sen ihmisen tausta/perimä on
 
Lapsiperheen koti paloi maan tasalle – Syy oli tuhkapusseissa


Miksi helkkarissa tuhkat viedään kuistille odottamaan ?
Tällaista voisi tehdä
  • tyhmyyden takia
  • kiukutellessaan(edelleen tyhmyys on mukana)
  • kännissä(edelleen vaatii myös tyhmyyttä)
  • tietoisena seurauksista(jolloin pitää myös olla tyhmähkö jos pitää onnistumista todennäköisenä)
Oli syy ja tapahtumakulku mikä hyvänsä, kuuman tuhkan pakkaaminen muovipussiin ja jättäminen taloon(sitä se on kuistilla tai terassilla) on erittäin tyhmää.

Näitä lämpimistä tuhkista lähteneitä paloja on tullut aina välillä vastaan. Itse olen oppinut tavan poistaa tuhkat tarvittaessa ennen tulien tekoa, kylmästä uunista. Mikä tarve niihin on koskea kuumana?
Esimerkiksi se, että tulisijaa käytetään oikeasti lämmitykseen. Toki olen aina välttänyt kuljettamasta kuumaa tuhkaa, mutta oletan tuhkan aina kuumaksi kunnes se on poistettu ja ollut pois vietynä päiviä tai kasteltu. Täten sanoisin että varsinaisena ongelmana on, ettei ole osattu käsitellä tuhkaa. Se viedään paloturvalliseen paikkaan/astiaan/olosuhteisiin kun se poistetaan. Ei poikkeuksia.
 
aika monella tuntuu olevan tapana lapata ne kuumat tuhkat kannelliseen peltiämpäriin joka on uunin vieressä aina. Olen pari kertaa kyseenalaistanut että eikö yhtään jännitä jos alkaa ämpärissä kytemään. Ei kuulemma kun kansi on päällä, niin ei voi sattua mitään.

No eihän se todennäköistä ole, mutta itseä kyllä ehkä vähän jännittäisi ko. toimintamalli. Toisaalta kannellisessa astiassa ei taida saada happea niin paljoa että se oikeasti palamaan alkaisi.
 
mutta itseä kyllä ehkä vähän jännittäisi ko. toimintamalli.
No tuossa tulee turhaa häkää sisäilmaan mutta ei tuossa kyllä nyt palonvaaraa ole. Ja se hään määräkin on pienempi mitä nyt suurimmassa osassa tapauksia tulee peltien kiinni laittamisen jälkeen. Pyydä että saat kokeilla niin että lappaat loppu hiilloksen sinne ämpäriin ja mene ulos mittailemaan paljonko lämpenee kansi kiinni.
 
Jos oikeasti diggaa molekyyligastronomiaa ja hienoja viinejä niin ei siinä ole mitään ongelmaa. Kaikkia ei tällaiset asiat kiinnosta vaikka paalua olisikin ja ne jotka katsoo muita nenänvartta pitkin kun kuvittelevat olevan jotenkin paremmassa kastissa ovat juurikin niitä tyhmiä ihmisiä
Nämä viiniongelmat ovat ongelmia vain suomessa. Ja se, että se koetaan elitistiseksi johtuu vain täysin kohtuuttomasta hinnoittelusta. Viinin pitäisi olla elintarvike siinä missä maidon ja ketsupin.
 
aika monella tuntuu olevan tapana lapata ne kuumat tuhkat kannelliseen peltiämpäriin joka on uunin vieressä aina.
Miksihän ne pitää siihen ämpäriin laittaa? Onko oikeasti olemassa tulisijoja, joissa tuhkalle ei ole paikkaa tulisijassa? Paljon olen tulisijoja nähnyt, mutta en vielä koskaan tuollaista.
 
Huvikseen ne varmaan noita myy
Ei vastaa kysymykseen jonka esitin. Ehkä joku toinen tietää minua paremmin ja antaa vastauksen.

Koska se tulisijoissa oleva paikka tuhkalle ei ole Posivan onkalo vaan tyhjennetään välillä.
Tämäkään ei ole minulle uutta. Meilläkin lapsuudenkodissa tuhkat poistettiin leivinuunista, kuten muillakin. Mutta se tehtiin sen jälkeen, kun uuni oli lämmitetty ties kuinka monta kertaa, eli poltettuja pesällisiä oli kertynyt. Ja tuhkat olivat poistohetkellä kylmiä.

Tässä oli kysymys tavasta, jossa joillakin oli tapana lappaa tuhkat samantien uunin vieressä olevaan sankoon savuamaan.
 
Ainut mikä tulee mieleen että on niin paskasti eristetty talo että pitää polttaa jotain 24/7, jolloin se tuhkasetti täytyy nopeesti ja voi myös sisältää kuumaa settiä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
285 174
Viestejä
4 897 025
Jäsenet
78 940
Uusin jäsen
CriTicaL

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom