Tuntematon Sotilas 2017 (Aku Louhimies)

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 01.06.2017.

 1. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Ekassa jaksossa oli aika paljon uusia kohtauksia ja muutamaa hahmoa näytetään ainakin enemmän. Helvetin hyvä kyllä omasta mielestä.
   
  omenanraato tykkää tästä.
 2. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 933
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  1,5 jaksoa meni, sitten ei enää jaksanut. Repliikit eivät tulleet luonnollisesti vaan kuulostivat siltä ettei niitä ollut oikein sisäistetty. Tätä yritettiin peittää epäselvällä artikulaatiolla, jolla kai haettiin "luonnollisuutta". Oikeasti se oli vain juosten kustua.

  Vaikka action toimiikin tässä ehkä paremmin, kaikki muu häviää alkuperäiselle Laineen Tuntemattomalle. Ei tämä nyt ollenkaan yhtä paska ole kuin Mamban Joulualbumi, mutta yhtä lailla olisi voinut jättää tekemättäkin ja pitää ihmiskuntaa piirun fiksumpana.
   
  pcp tykkää tästä.
 3. James_Potkukelkka

  James_Potkukelkka

  Viestejä:
  418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuten aiemmin laitoin, tuo 3h:n versio oli suunnaton pettymys. Tämä pitempi oli sitte pakko kattoa loppuun lähes yhdeltä istumalta. Eli on, ja saa paljon irti, ja 3h:n versiossa on jätetty paljon sellaista "pientä", joka antaa koko leffalle ja eri hahmoille ihan eri syvyyttä.
   
  varmaperquila ja omenanraato tykkäävät tästä.
 4. Ponua

  Ponua BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2018
  Turha on uusi tuntematon, teatterissa kun kävin katsomassa niin aina sitä vertasi Laineen versioon,ei tullut mitään elämystä koko elokuvasta. Lisäksi Laineella oli paremmat näyttelijät.
   
 5. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Sotaelokuvana uusi ihan helvetisti parempi, Laineen versio on semmoista rillumarei-meininkiä jossa ei itse sota tunnu miltään. Lisäksi sen ajan näyttelyä aika vaikea verrata nykyaikaan. Toki makuasioitahan nämä.
   
  Korppikuningas tykkää tästä.
 6. emerik

  emerik

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katsottu nyt ensimmäisen kerran tuo uusin tuntematon sotilas (ylen pidennetty versio). Ei tuonut mitään uutta niihin vanhoihin verrattuna eli täysin turhaan tehty. Talvisota elokuvaan verrattuna tuntui todella huonolta. Paikoitellen sisälsi ihan hienoja kohtauksia, mutta myös täysin irrallisia kohtauksia. Rintamalla oleva naishahmo oli täysin turha. Muutenkaan nuo henkilöt jäi aika etäiseksi. Visuaalisesti seassa oli hienoja hetkiä, kuten nyt ne sateessa tehdyt jutut. Kaikken oudointa oli, että elokuvassa ei tuntunut olevan mitään vihollista. Yleensä sotaelokuviin pitäisi tuoda se vihollinen esiin. Painostavaa uhkaa ei muodostunut, eikä myöskään vaaran tunnetta. Myös elokuvassa ei nähdä verta tai sotaan kuuluvaa brutaalista jälkeä. Elokuva oli oikeastaan kasa irrallisia kohtauksia joka ei lopulta pysy kasassa tarinallisesti. Valitettavasti tämä elokuva osoitti taas sen, ettei suomessa osata tehdä hyviä elokuvia. Varsinkaan sotaelokuvia.

  2/5
   
 7. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Nyt täytyy kyllä olla täysin eri mieltä. Kyllähän tuossa juuri hyvin saatiin kuvattua se uhka vihollisesta ja varsinkin se että sota oli aika helvetin sekavaa Suomen metsissä. Samanlaista fiilistä en ole kokenut yhdessäkään ulkomaalaisessa sotaleffassa.

  Talvisodan kanssa paras sotaleffa jonka olen nähnyt, toki tämä itse sarja on leffaa vielä selvästi parempi. Pelastakaa sotamies Ryanit ja muut täyttä ramboilua näihin kahteen verrattuna.

  Sarjan kahdessa viimeisessä jaksossa muuten kuvattiin todella hienosti sodan loppuvaiheita, sotilaiden kasvoista näki väsymyksen, surun ja vitutuksen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019
 8. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 453
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Mutta elämähän on "rillumareitä" ja etenkin poikien kesken rintamalla. Jos luulit, että siellä on pääasiassa haudanvakavina täristy kauhusta kankeina, niin kannattaa ehkä luulla uudestaan. Sitä paitsi Jatkosodassa sotiminen oli pääasiassa asemasotaa ja varsinaista sotimista oli vain pieni osa ajasta.

  Louhimiehen versio on liian synkkä ja siitä puuttuu juuri huumori.

  Alkuperäinenkin versio on ehkä liian kesy esimerkiksi seksin suhteen. Härskiä läppää siellä on pojat oikeasti heittäneet ja varmaan esim. Petroskoissa käyneet vähän römpsääkin koeajamassa...
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019
 9. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Suosittelen tutustumaan tarkemmin jatkosodan historiaan ja sen eri vaiheisiin, ennen kuin alat jauhamaan tuollaista puppua.

  Tottakai siellä oli huumoria porukalla, se nyt on selvä. Mutta tuo sinun kommentti sotimisesta huvittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019
 10. emerik

  emerik

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En kyllä mitään synkkyyttä nähnyt tai kokenut tuossa uudessa. Laineen versio on heikko, mutta kuitenkin nämä myöhemmät versiot on toisintoja. Uudessa versiossa on jotain hyvää, mutta yksinkertaisesti se ei tuo käytännössä mitään uutta. Mieluummin olisivat voimavarat käyttäneet muuhun tarinaan. Pienemmässä mittakaavassa ja ajassa nähty tarina olisi voinut toimia paremmin. Jos yksinkertaisesti ei pystytä luomaan isoja tilanteita sodasta. Luulisi nyt löytyvän kaukopartioiden toiminnasta joku kiinnostava tarina. Toivottavasti ei enää nähdä mitään uutta versiota tästä tarinasta (taitaa olla tosin turha toive, kun miettii miten paljon tätäkin porukka kävi katsomassa). :beye:
   
 11. Arrows

  Arrows

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Itsellä ei tule mitenkään negatiivisella tavalla vertailtua tätä Laineen versioon, mutta tottakai leffan aikana odotti tiettyjä kohtauksia ja osa niistä jäi vähän tönköiksi. Mutta onneksi tässä nyt julkaistussa sarjassa nekin ovat kokonaisina mukana.

  Se ei häiritse itseä millään tavalla että tehtiin uusi versio nykytekniikalla.

  Elokuvalle 4/5 ja sarjalle 5/5
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019
  akir0 ja Leopardi tykkäävät tästä.
 12. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tällä "rillumareillä" viitataan Laineen elokuvan aikaiseen teatraaliseen ylinäyttelemiseen, joka joka näyttää nykyään koomiselta sekä muuhun kerrontaan joka luokkaa sen ajan maalaiskomediat. Oikeastaan ala-arvoista jo aikanaan jos suhteutetaan kansainväliseen tasoon. En voi ymmärtää miten tuo tekee jollekin elokuvasta uskottavamman, ainoa uskottava asia tuossa näyttelemisessä on sen ajan aidot murteet. Nykyajan keskivertoihminen ei varmasti puhu ja käyttäydy samalla tavalla kuin 40-luvulla ja se on usein aina kaikissa sotaelokuvissa ongelma (kirjakieli jne.), mutta harvemmin dokumenteista tai haastatteluista myöskään ne maalaiskomediat tulee mieleen. Kyse on siis tyylistä ja tavasta eikä niinkään vitsien/huumorin sisällöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019
 13. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  1 453
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Niin no, jos alkuperäinen versio vähän ampuikin yli siihen suuntaan, niin tämä Louhimiehen versio sitten taas "ampui ali" toiseen suuntaan, ollen aivan ylivakava, tekotaiteellinen paska.

  Eikä se alkuperäinenkään nyt kokonaan mitään rillumareitä ollut. Olihan siinä ihan vakavaakin meininkiä.

  Lisäksi on muistettava, että 1950-luvun alku oli ulkopoliittisesti kireää aikaa, ja voi olla, ettei ihan kaikenlainen filmatisointi tullut edes kyseeseen vaan siinä oli tiettyjä rajoja, joiden sisällä piti liikkua. Ylipäätään on pieni ihme että tällainen elokuva edes toteutui. Mutta vielä ihmeellisempää on se, että Louhimies onnistui tekemään alkuperäistäkin suomettuneemman version!! Ilman mitään ulkopuolista painostusta...
   
 14. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  411
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Parempi tämä areenan versio oli kuin teatterin vaikka vielä eheämmänkin olisi voinut tehdä. Upean näköinen ja kuuloinen suomalaiseksi leffaksi eikä tuo näyttelijätyö nyt hassumpaa ollut, aikas luonnollista oli vaikka mukana oli muutamia komedioista tuttuja naamoja.
   
 15. jermu1982

  jermu1982

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Elokuvaa en oo kattonut, sarjaa nyt kattelen.. 3 jaksoa mennyt. Toi niitten puhetyyli vituttaa suunnattomasti, muuten ihan ok
   
 16. kromo

  kromo

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tätä uuden Tuntemattoman teatteri/DVD -versiota en ole nähnyt joten en tiedä mitä siitä on karsittu, mutta nyt katsoin tuon sarjan läpi Areenasta parilla istumalla. Enkä pahemmin pysty tätä uutta Tuntematonta mistään moittimaan, hyvän näköistä ja kuuloista eikä näyttelijöissäkään valittamista. Romaanin lukemisesta on jo jokunen vuosi(kymmen) vierähtänyt joten kovin tarkkaa muistikuvaa sen henkilhahmoista ei enää ole, mutta kyllähän tässä tuli Rokan, Koskelan ja miksei Kariluodonkin hahmoihin syvyyttä aiempiin elokuvaversioihin verrattuna. Kukin versio on kuitenkin oman aikakautensa tuotos. Ja kuten aina, makuasioitahan nämä on.