Tuntematon Sotilas 2017 (Aku Louhimies)

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 01.06.2017.

 1. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 130
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tykkäsin, mutta lähinnä sellaisena teknisenä suorituksena. Ei ollut nolo, niin kuin etukäteen pelkäsin, eikä tuntunut ollenkaan 3 tunnin pituiselta. Taistelukohtaukset jopa vaikuttavia, harmi vain, että iso osa niistä loppui cut-outiin (ja pari kertaa aika tökeröön sellaiseen) tai alkoi kohtauksen keskeltä. Liikaa henkilöitä mitäänsanomattomilla suorituksilla ja liikaa tuttuja naamoja, enkä edes tarkoita ensisijassa Hirviniemeä. Loppupuoli vetäytymisineen toimi draamallisesti paremmin.

  Liian usein tuli se "ai niin, nyt tuli tämä vuorosana, ja nyt tulee tämä kohtaus" tunne, enkä minä edes osaa aiempia versioita tai kirjaa ulkoa. Kunniahimoisempi yritys olisi ollut keskittyä vielä harvempiin henkilöihin, eikä käyttää kirjaa suurin piirtein suoraan käsikirjoituksena ja käyttää se budjetti pariin pitempään ja isompaan taistelukohtaukseen ja yrittää muutoin luoda tunne siitä, että jatkosota on jo 3. vuodella.

  3 / 5

  Ulkomaille on nähtävästi lähdössä jakeluun lähes tunnin lyhyempi versio. Se, plus ennakkoluulojen ja pakonomaisen aiempiin vertailun puute, niin vastaantto voi olla yllättävä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017
  ässä tykkää tästä.
 2. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 130
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mistä tämä tieto ja tarkoitat muita kuin digitaalisia tehosteita? Löysin viime vuodelta: "[digitaaliset] Erikoisefektit tehdään noin kymmenen hengen tamperelaisyrityksessä Troll VFX."

  Tuntematon sotilas räjähtää pienen tamperelaisfirman käsittelyssä
   
 3. Leopardi

  Leopardi

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Avustajilta kuultua tietoa että siellä ne on TNT:n kanssa ollut paukuttelemassa, imdb:n castista myös löytyy samoja nimiä.
   
 4. Stud

  Stud

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  (Spoiler-tagien käyttäminen tuntuu hieman naurettavalta tässä, kaikkihan tämän tarinan tuntevat, mutta suojellaan nyt kaikkein tynnyrissä kasvaneita.)

  En ajatellut alunperin käydä katsomassa tätä teatterissa, mutta hesarin Juho Typön ja Ylen jonkun bimbon itkettyä, kuinka tästä elokuvasta ei löydy jotain turhaa marxiltaista current year hevonpaskaa, ajattelin sittenkin käydä heittämässä kolikkoni Louhimiehen kassaan ja eilen sattui näytös sopivaan aikaan. Eikä todella kaduta, kiitos hesari ja Yle. :tup:

  Ensinnäkin, tämä on kevyesti paras tulkinta Linnan klassikosta ja yksi parhaimpia kotimaisia elokuvia. Laineen Tuntematon on omalla tavallaan ikoninen ja nauttii jonkinlaista kansallisaarteen statusta, mutta on kyllä aivan liian pahasti vanhentunut. Mollbergin versio on taas hyvin masentavaa katseltavaa (kuten koko Mollbergin muu tuotantokin). Ei tämä uusi toki millekään Das Bootin mestaruustasolle pääse, mutta on oikeasti pätevä teos, jota kehtaa suositella ulkomaalaisillekin.

  Louhimiehen Tuntematon poikkeaa narratiivisesti aiemmista olemalla Rokka-keskeisempi, suurin osa elokuvasta esitetään Rokan näkökulmasta, eikä tämä ole huono ratkaisu ollenkaan. Aluksi hieman turhilta ja irrallisilta tuntuneet kotirintamakohtauksetkin tuntuivat lopuksi järkeviltä,
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Näyttely oli suurimmaksi osaksi tasokasta, erityisesti Aho ja Vatanen vetivät täyden kympin suoritukset. Pelle Hirviniemi yllätti myös erittäin positiivisesti Hietasena. Parempi kuin Petelius, mutta ei ehkä aivan Savolaisen suorituksen tasolla. Milonoff oli odotetusti tönkkö ja turha, mutta eipä häneen onneksi juuri ruutuaikaa tuhlattu.

  Ainoana suurempana moitteena olisin kaivannut tähän hieman brutaalimpaa kuvastoa. Ei gorea goren itsensä takia, vaan tuomaan taistelukentän raakuutta enemmän esiin. Tässä kaikki vaikutti hieman liian kliiniltä.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Tuleva pitempi versio ehkäpä korjanee tämän.

  Mutta tosiaan, helposti yksi parhaimmista suomalaisista elokuvista. Kolmas kerta toden sanoi. Hell yeah Louhimies, hell yeah! :tup:
   
  WildFinn ja Mengele Arkel tykkäävät tästä.
 5. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 130
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 6. ATE

  ATE

  Viestejä:
  3 394
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olihan tämä aivan jäätävän hyvä. Taistelukohtaukset oli loistavia ja pari roolisuoritusta oli todella hyviä. Erityisesti Koskela. Sanoisin että heittämällä kaikkien aikojen paras suomalainen elokuva.
   
 7. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  517
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kävin katsomassa leffan mattimyöhäsenä vasta nyt, kun piti lähteä erään naishenkilön seuraksi(!). Ajattelin alunperin, että ehtiihän tuon nähdä myöhemminkin telkkarista, kun ei se nyt kuitenkaan niin ihmeellinen ole ja sama tarina on jo nähty parikymmentä kertaa aiemminkin...

  Odotukset eivät olleet kovin ihmeelliset, mutta kyllä mä vähän petyin. Liian tekotaiteellinen elokuva ja liian paljon liian tiukkoja lähikuvia näyttelijöiden naamoista, jotka täyttää koko valkokankaan. Kuitenkaan hienoja laajoja maisemakuvia ei ollut kovinkaan paljon, eikä ilmakuvia juuri lainkaan(?).

  Taistelukohtauksista ei tullut tunne, että nyt on isompikin rytinä menossa, vaan ne tuntuivat juuri siltä mitä ne olivatkin, eli muutaman kymmenen henkilön näytös. Näissäkin oli laajat otokset aika vähissä.

  Ja se mikä ärsytti kaikkein eniten, oli elokuvan poliittinen pohjavire. Tämä on elokuva, jonka Vladimir Putin voisi esittää Venäjän televisiossa ihan hyvillä mielin omalta kannaltaan. Suomen sotiminen esitetään tässä hieman arveluttavassa valossa ja näitä "Suur-Suomi" -juttuja hoetaan useammassakin kohdassa, ja piti vielä Hitlerin vierailukin Mannerheimin synttäreillä tähän tunkea. Se on historiaa ja totta, ei siinä mitään, mutta totta on myös se, ettei Mannerheim tosiasiassa suhtautunut Hitleriin erityisen lämminsydämisesti, vaan oli hyvin varautunut kyseisen miehen suhteen. Ja muutenkin Suomi oli Saksan kaveri vain koska oli pakko. Ja Suomella todellakin olisi ollut moraalinen oikeus marssia vaikka Moskovaan saakka tai pidemmälle.

  Pitää muistaa, että alkuperäisessäkin Tuntemattomassa sotilaassa oli hieman samantyylinen poliittinen pohjavire johtuen Neuvostoliiton vaikutuksesta 1950-luvun Suomeen, mutta tässä uudessa elokuvassa toi vedetään uudelle levelille ilman mitään sellaista syytä!

  Annan tälle 5/10. Aika hyvät näyttelijät ja teknisesti ihan hieno, mutta en tykkää ohjaajan poliittisesta näkökulmasta aiheeseen ja liiasta tekotaiteellisuudesta ja läpitunkevasta melankoliasta ilman juuri mitään hengähdystaukoja. Enemmän vittu huumoria olisi voinut olla. Jossei kolmen tunnin aikana naura kertaakaan niin jossain on jotain pahasti pielessä...

  Jatko-osaa odotellessa, toivottavasti näitä puutteita korjataan siihen. ;) Ja käsikirjoituksenkin voisi hommata vaihteeksi jostain muualta kuin 1950-luvun pölyisistä kirjastoista.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018
  Elvis Jagger tykkää tästä.
 8. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  396
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Hmm..jos ei kolmen tunnin aikana naura kertaakaan on jotain pahasti pielessä? Mitä? Komediassa ymmärrän, mutta tässä kun idea on tuoda esille juuri se ettei sota todellakaan ole hauskaa, vaan siellä ollaan koska on pakko..
  Alkueperäisen tuntemattoman ongelma oli ihan liikaa juuri aivan liian leppoisa meno. Ja esim siinä missä aikaisemmissa lääkintäauton tuhoaminen on ollut sellainen ”no nyt kävi näin, jatketaan eteenpäin”, niin tässä mulla ainakin oli fiilis et ”älkää nyt jumalauta niitä tappako”, vaikka tiesi tarkalleen kohtauksen kulun.

  Ainakin itsessä tämä on ensimmäinen suomalainen sotaelokuva joka herätti tunteita ja pisti ajattelemaan mitä sota on ja miltä se tuntuu. Siinä on moni sotaleffa onnistunut, jopa pelit. Mutta ei koskaan suomi leffa ennen tätä. Ei todellakaan mitään nauruja kaivannut..
   
  Leopardi tykkää tästä.
 9. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  517
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Itse asiassa huumori oli mun käsittääkseni ihan olennainen osa sotilaiden arkea, se kuuluu ihmisluontoon ja etenkin tietysti sodassa auttaa selviämään henkisesti. Myös seksi oli suosittu puheenaihe.

  Mielestäni Pekka Parikan Talvisota(1989) onnistui tässä paremmin. Mielestäni se oli oikeastaan joka suhteessa parempi elokuva kuin uusin Tuntematon sotilas. Ihan jo alkutekstien tyylikkäästä ilmakuvasta lähtien. Kotirintamakin kuvattiin siinä ihan realistisen tuntuisesti ja taistelukohtaukset olivat uskottavampia. Huumoria ei siinäkään tainnut hirveästi olla.

  Joku voisi vaihteeksi tehdä kunnon Hollywood-tyylisen sotaelokuvan, jossa annetaan ryssille kunnolla pataan yhtään säälimättä (kuten annettiin oikeastikin kaatuneiden määrässä mitattuna!), ja sodan loppukin voidaan kuvata positiivisuuden kautta, eli nyt saavutettiin torjuntavoitto!

  Tai ehkä hommaa voitaisiin viedä fiktion puolelle kuten elokuvassa Inglourious Basterds. Suomalaiset voisivat esimerkiksi lopussa vetää Suomen lipun Kremlin katolle ja tappaa Stalinin tyylikkäin ja vertaroiskuvin menoin.

  Uusin Tuntematon sotilas on harvinaisen SUOMETTUNUT elokuva, ja Putin voisi tosiaan tyytyväisin mielin esittää sen vaikka Venäjän televisiossa! Suomalaisethan esitetään tuossa leffassa lähestulkoon pahiksina verrattuna ryssiin!
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
 10. MadHund

  MadHund

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Ensi viikolla Finnkinon teattereissa voi nähdä kansainvälisille markkinoille leikatun reilun 2h version. En tiedä onko montakin näytöstä. Mutta Oulussa ainakin yksi 24.1.
   
 11. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  517
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Piti tulla vielä sanomaan muistaessani, että olipa paskasti käännetty englanniksi tämä elokuva! Ja käännöstekstit vielä hyppivät silmille valtavan kokoisina, kun eturiveistä leffaa katsoi, joten väkisinkin niihin aina välillä kiinnitti huomiota.

  Pystyisin itse parempaan käännöstyöhön vasemmalla kädellä ja silmät sidottuina. Kuka lie harrastaja noi iltapuhdetyönä tehnyt.
   
 12. ATE

  ATE

  Viestejä:
  3 394
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 13. James_Potkukelkka

  James_Potkukelkka

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  2/5

  Katsoin tuon elisa viihteestä. Alku oli pätkittäistä ja vailla juonta. Loppu puolisko oli hivenen parempaa, kun hommassa oli jokin juoni. Tietyt jutut kuten Lammion mulkkuuden selittely oli vähä turhaa, mulkku on mulkku. Myös kohtaus Petroskoista, jossa Rahikainen kekkelehtii turkki päällä pyörittämässä huora rinkiä oli kyllä aika feilaus... En tiedä mitä koitettiin sillä tuoda elokuvaan...

  Taistelu kohtaukset olivat ihan jees, tietty SG43:sen ilmestyminen taistelukentälle vuonna 1941 oli vähän askarruttavaa... Samoin arkkulippaiden yleisyys vuonna -41. Toisaalta myös sen valitseminen rumpulippaan sijaan on myös vähä niin ja näin.

  Ehkä jos tuosta tulee pitempi versio (tuo oli 3 tuntia, en tiedä mikä oli teatteri), niin voi korjata paljon. Nyt tosiaan oli vähän pätkityn oloinen.
   
 14. Leopardi

  Leopardi

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Neliosaisen TV-sarja tulee jossa on enemmän materiaalia, itse varmaan suorilta sen katson.
   
 15. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  517
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Nykyajan maailmanpoliittinen tilanne olisi kyllä vaatinut elokuvalta vähän toisenlaista tulkintaa romaanista kuin tällaista suomettunutta ja pasifistista paskaa.

  Sen vielä ymmärrän, että joskus 1950-luvulla oltiin vähän varovaisia ensimmäisen sovituksen kanssa, ettei ryssä vaan pahastu, mutta sitä ei voi käsittää, että nykyaikana alitetaan vielä sekin rima näin kirkkaasti. On siinä kontrasti melkoinen kun miettii, miten esimerkiksi Renny Harlin on käsitellyt ryssiä esim. elokuvissaan Jäätävä polte ja Viiden päivän sota! Enkä nyt tarkoita, että Tuntemattoman sotilaan olisi pitänyt välttämättä olla tyylilajiltaan tuontyylinen elokuva, vaan se asenne, miten ryssiin suhtaudutaan ja miten ne filmissä esitetään.
   
 16. Ville Suvanto

  Ville Suvanto Modulaattori Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siivotaanpa sitä kielenkäyttöä.
   
 17. PeeVee

  PeeVee

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Tulihan katsottua.
  Eipä tätä tarvitse yhtään hävetä ison maailman sotaleffoille. Tekninen ja visuaalinen puoli kunnossa, näyttelijät paria lukuunottamatta hoitavat hommansa kiitettävästi. Robin ei onneksi kauaa ruudussa viivy, mutta on kyllä surkea. Kariluodon, sekä morsiamensa käyttämä kirjakieli on helvetin ärsyttävää kuunneltavaa. Suomalaisen elokuvan perisynti, josta ei vain tunnuta pääsevän eroon. Toinen kotimaisen elokuvan jatkuvia fiboja; tekstit päällä tämä piti katsoa, kun paikoin puheesta ei vain saa selvää.
  Jos on muutama heikompi roolisuoritus, niin ne paikataan kyllä useammalla täysosumalla. Rokka, Koskela ja Hietanen, vaikka ennakkoon peloteltiinkin ovat nappivalintoja.
  3 tuntia meni kertaakaan kelloon katsomatta. Lakinnoston arvoinen suoritus koko tekijätiimiltä.
   
 18. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 888
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jännä juttu, minä en huomannut moista ongelmaa ainakaan teatterissa.

  Juuri näin. Louhimiehen henkilökohtaiset kohut taustalla tai muutamat vähän heikommat roolisuoritukset eivät himmennä sitä faktaa, että tämä on kokonaisuuten kirkkain tähti kotimaisella elokuvarintamalla kautta aikojen.
   
 19. PeeVee

  PeeVee

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Lähinnä alkupuolella oli vaikeuksia. Saattoi toki olla murteitten takia, mutta arvaamalla meni kyllä ensimmäiset vuorosanat, kunnes laitoin tekstit päälle.
   
 20. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  396
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Noin minäkin ajattelin, kunnes katsoin Ikitien joka menee ihan omille lukemiinsa todella kauas kärkipaikalle.
   
 21. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Noniin, nyt on itekkin nähty tämä elokuva kun se julkaistiin blu-raylle.
  Jälkifiiliksinä oikein hyvä elokuva, ainakin paras suomalainen sotaelokuva, parhaasta suomalaisesta elokuvasta noin yleisesti en osaa sanoa. Ja mitä olen lukenut, niin kaikista efekteistä vastasi samat henkilöt jotka oli mukana tekemässä Band of Brothersia, noh sen kyllä huomasi kun kyllä mulle tästä tuli hyvin mieleen Band of Brothers.

  Mitään negatiivisia ajatuksia ei oikein ole, roolisuoritukset oli kaikin puolin hyviä, eikä edes Aku Hirviniemen pärstäkään ruvennut ärsyttämään. Ainoastaan että filmin loppupuolella yhdellä tyypillä oli ehkä vähän liian nykyaikainen puhetyyli. Käytti sotakavereistaan nimitystä "kundit" mikä omaan korvaan kalskahti liian nykyaikaiselta. Ennen elokuvan alkua mulla oli aavistus mitä roolia Robin mahtoi esittää, ja nappiinhan mun arvaus meni. :D

  Kyllä mä arvosanaksi antaisin 5/5.

  Alkuperäiseen Tuntemattomaan en raaski ruveta vertailemaan, kun siitä on vuosia kun olen sen nähnyt, enkä paljon muista siitä mitään. Sitä toista en ole nähnyt enkä kirjaa ole lukenut. Mutta kyllä tämä uusi versio vähän paremmalla tuotannolla kelpasi mulle.

  Edit: Ja se täytyy vielä sanoa, että 3 tuntia meni kuin siivillä. Jossain LotR:ssa 3 tunnin pituus saattaa tuntua, mutta tässä meni sutjakasti.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2018
  Leopardi tykkää tästä.
 22. Cujo

  Cujo

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jaa Asumaniemi? Slangiahan se puhuu kirjassakin, ja noin kai ne "stadin kundit" on puhunut jo sata vuotta sitten.
   
 23. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  396
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Eikös 1900 luvun alkupuoli juuri ollut sitä Stadin slangin kulta-aikaa ja sen aikaisissa leffoissakin sitä viljeltiin ja kirjoissa?
  Ei kai kundi ole alkuunkaan mikään uusi sana, vaan varmaan juuri alkupään sanoja slangin historian taipaleella?
  Tietoa ei ole, mutta mun mielestä vanhoissa suomileffoissa vähän väliä tuota hoettiin.
   
 24. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Okei, no se ei ainakaan historiallisesti ole sitten mikään virhe. Jäi vaan korviin soimaan ikävästi. :D

  Nyt muuten jälkikäteen tuli vielä mieleen, että kun elokuvassa oli asemasota, siinä kohdassa tuntui tapahtuvan ehkä liiankin tiuhaan noita puolen vuoden aikahyppyjä, ja minusta tuntui että siihen Neuvostoliiton suurhyökkäykseen olisi voitu paneutua vähän tarkemmin kun rupesivat vetäytymään takaisin päin. Kun siinä kohtaa missä ensimmäisen kerran näytettiin Suomen armeijan vetäytyvän takaisin kotiin päin, ja soi se trailereista tuttu viulumusiikki, tuntui, että olisivat voineet näyttää enemmän sitä kun Neukut lähtee vastahyökkäykseen. Nythän vaan näkyi kun suomalaiset marssii kotia päin, eikös?
   
 25. takkiauki

  takkiauki

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Rokan näyttelijä oli parasta antia elokuvassa. Ja muutenkin oli hyvin kuvattu ja lavastettu. Äänislinna varsinkin oli hyvin lavastettu. Talvisota kuitenkin säilyy parhaana suomalaisena sotaelokuvana. Ihan vaan niiden taistelukohtauksien takia.
   
 26. IhmeellinenJuttu

  IhmeellinenJuttu

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitää nyt tulla kysymään, häiritsikö ketään muuta elokuvan värien käyttö? Tuntui, että naamat vaihtuivat välillä mm. harmaiksi ja pusikkojen vihreät heittelivät miten sattuu, samoin vihreät kauluslaatat. En keksinyt muuta syytä kuin joku tekotaiteellinen suodatin vai voiko värit mennä vahingossa noin pieleen?
  Toki leffan yleissävy oli tarkoituksella valittu (harmahtava yms.) mutta nuo esimerkit jotenkin hyppivät silmille luonnottoman hyvin erottuvina.
   
 27. PeeVee

  PeeVee

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Otin joku aika sitten osaa CDON:n Tuntematon Sotilas-kilpailuun. Viikko sitten sain sähköpostia, että olin yksi viidestä voittaneesta. Päivällä kävin matkahuollosta hakemassa palkinnon ja nyt on sitten käsissä Tuntematon korttipakka ja Tuntematon Sotilas - Elokuvakirja, Louhimiehen nimmarilla varustettuna.
  Joskus näinkin.
   
  Elvis Jagger, Sadness, MadHund ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 28. fade

  fade

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2018
  Uudesta Tuntemattomasta uupui sodassa olemisen tunne ja taistelut tuntuivat kevyen oloisilta tai muutaman sotilaan näytöksiltä. Missä laajakuvat, esim. Talvisota alkaa ilmakuvalla. Useampaan kertaan oli tunne, että on vain muutama sotilas/näyttelijä metsässä.

  Talvisodassa näytettiin myös kuinka suomalaisia sotilaita jäi kranaattien alle. Uudessa Tuntemattomassa räjäyteltiin TNT:tä puissa ja missään ei näkynyt ketään?! Jatkosodan veteraanien mukaan kranaatin osumien jälkeen ilmassa oli kaikkea mahdollista vaatteista lähtien... ja omiinkin tuli suoria osumia.

  HBO tv-sarjoissa on käytetty tietokonetta joukkojen kuvaamiseen laajalla rintamalla. Sama olisi toteuttavissa järkevällä budjetilla ja suunnittelulla. Ehkä joku 40-50 miljoonaa euroa elokuvan tekemiseen - vertailun vuoksi: Band of Brothers (2001) budjetti oli 125 miljoonaa dollaria. Mielellään ulkomainen ohjaaja, jos muuten ei onnistu. Armeijalta voisi myös pyytää apuja.

  Jatkosodasta löytyy suuri määrä tositarinoita, joiden pohjalta voi rakentaa massiivisen ja kiinnostavan elokuvan (jopa BoB tapaisen tv-sarjan). Ylipäätään olisi hyvä tiedostaa, että on olemassa muutakin lähdeaineistoa kuin Linnan Tuntematon Sotilas / Sotaromaani.

  Arvosana 2/5.

  Arvosana pelkästään Rokan näyttelijän takia. Tuntematonta voisi pitää hyvänä, jos ei olisi nähnyt muita sotaelokuvia, vanhoja tuntemattomia ja ei tuntisi jatkosodan historiaa. Band of Brothers, The Pacific ja Pelastakaa Sotamies Ryanin jälkeen ei pitäisi julkaista tämmöistä. Puhumattakaan Pekka Parikan Talvisodasta.
   
  majm ja takkiauki tykkäävät tästä.
 29. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  517
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Joo kyllä Pekka Parikan Talvisota on paras suomalainen sotaelokuva tähän mennessä.

  Ja ilmakuvien puute uudessa Tuntemattomassa on aika hämmentävää kun mietitään, kuinka helppoa niiden ottaminen teknisesti on nykyaikana. Tarvitaan toki paljon avustajia tai tietokonegrafiikkaa, jos halutaan laajaa taistelukohtausta kuvata, mutta itse sen ilmakuvan ottaminen ei ole kallista ja niitä voidaan käyttää muutenkin kuin taistelukohtauksissa. Esimerkiksi Talvisodan alku on hieno, eikä sellaisen kuvaaminen maksaisi nykyaikana yhtään mitään.
   
 30. jjjjussi

  jjjjussi pelinjohtaja Tukijäsen Team Intel

  Viestejä:
  1 529
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  upload_2018-4-21_13-9-26.png

  Talvisota helposti parrain, näytelijöitä myöten.