Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 468
Löytyykö foorumilaisista paljonkin tulisen ruuan ystäviä? Itse olen kohtuu tulisen ruuan ystävä joka tilaa välillä tuoreita chilejä Heinän Puutarhalta ( Chilit, chilituotteet, chilituottaja, paprikat | Salo, Suomi ) ja välillä maustelee ruokiaan Poppamiehen chilikastikkeilla. Jokunen vuosi sitten tuli vielä kokeiltua aktiivisesti rajoja Blair'sin chilikastikkeilla mutta se hauskuus on jäänyt nykyään vähän vähemmälle. Sriracha-kastiketta tulee nykyään käytettyä kohtuu paljon, sillä onhan se aivan loistava ketsupin korvike.

Laittakaas vähän suosikki chilikastikkeitanne ketjuun. Tässä pari omaa suosikkiani:

Savuchili | Poppamies
Savustettu chili jossa on sopivasti potkua. Aivan törkeän hyvää. Yksi parhaista chilisoosseista mitä tiedän.

Vampyree | Poppamies
Vampyree - Tätä voisi laittaa kilokaupalla leivän päälle.

Tulinen kastike ”Adjika” | Euro-East Oy
Georgialainen kohtuu mieto maustekastike, suosittelen kokeilemaan

Original Death Sauce 148ml - Pulju.net
Pakkohan Blair'sin joku kastike on tässä ketjussa mainittava. Todella tulista, ei aloittelijoille.

Mites muut foorumin chilipäät, mitä tuotteita suosittelisitte?
 
Viimeksi muokattu:
Chilliwizards.co.uk - Ghost Pepper Powder -Naga Powder Bhut Jolokia - Chilli Powder

Ruuanlaitossa ja lämmitettävissä eineksissä yms. naga morich/jolokia tms. toimii IMO parhaiten, mukava hitaasti potkaiseva lämpö. Poppamiehen Naga pyree ja Fataliin Naga Morich savustettuna tai ilman on myös suosikkeja, jos niitä on saatavilla. Jauheet vaatii vähän lämmitystä herätäkseen, pyreetä voi käyttää myös kylmissä kuten salaattikastikkeet. (Poppamiehen Naga Jolokia kastike menee korvikkeena, kun pyreetä ei ole saatavana.)

Fatalii Gourmet Oy - Premium Mix -chilijauhe

Fataliin Premium Mix on taitaa olla parhaimman makuinen sekoitus mitä olen maistanut, mutta vähän hintavaa usein käytettynä (miedompaa kuin nagat).

Pasta de Aji Amarillo, 212g - Del Huerto

Del Huerton Pasta de Aji Amarillossa on hyvän makuinen ja mukava vähän miedompi polte.

Kashmir chilijauheella saa ruokiin hienoa punaista väriä, toimii paprikan sijaan. Tuoreet chilit ja jalapenot tietysti myös kovassa käytössä, saatavuus, maku ja vahvuus vaan harmillisesti vaihtelee turhan paljon marketeissa. Yllä mainittu Vampyree on myös käytössä mm. sinapin lisukkeeksi makkaroihin, leivän päälle jne. mihin sattuu.
 
Tulisen ruuan ystäville voisin suositella Youtubesta First We Feast -kanavan Hot Ones -ohjelmaa. Konseptina on julkkisten haastattelu samalla, kun he syövät toinen toistaan tulisempia kanansiipiä.

 
Tulisen ruuan ystäville voisin suositella Youtubesta First We Feast -kanavan Hot Ones -ohjelmaa. Konseptina on julkkisten haastattelu samalla, kun he syövät toinen toistaan tulisempia kanansiipiä.



Tuttu kanava, Neil deGrasse Tyson veti kanssa kyllä tyylikkäästi:
 
Tulisuus ruoassa kiehtoo, mutta aika keskitien tallaaja olen kuitenkin. Eli ei mitään raivotulisuutta, vaikka aavistuksen toleranssi taas viime aikoina kasvanut.

Suosikkini:

Habanero | Poppamies

Laitoin äsken lehtipihvin, salaatin sekä perunoiden päälle. :)
 
Kyllä chili vei tämänkin miehen "turmiolle" jo nuorena. Ei mene päivää, ettei jossain muodossa sitä tulisi käytettyä. Ja nimenomaan, ei millään macho-bullshit-asteella, vaan mikä ko. ruokaan kulloinkin toimii. Vaikka miedoimmat eivät ole toleranssin vuoksi olleet enää käytössä pitkään aikaan.

Chili, tuo elämäni suuri rakkaus. :love:
 
Semmosta suosittelen, kuin Poppamiehen Savunaga -kastike.

On hieman tulisempi versio Savuchilistä.

Savunaga | Poppamies

Itsellä ei enää chilin syönti onnistu, kun pitkäaikainen ja raju syönti aiheutti sen, ettei vatsa enää kestä vaikka pää kestäisikin...
 
Eihän tuossa Blair'sissa ole kuin 35k scovillea? Joskus ostin kokeeksi jotain soossia (ei muistikuvaa nimestä), 328k scovillea. Hammastikun päässä pisara riitti polttamaan suuta vartiksi. Neljännes teelusikallista 4 hengen ruoka-annokseen riitti pilaamaan sen liialla tulisuudella.

Jos nuo jigsaw gourmet nyt tekisi podeja niin saisi soossit väännettyä niistä

On tullut maistettua Blairsin Mega Death soossia ja eihän sitä voinut lopulta käyttää mihinkään. Ja tämä maistelu tapahtui teelusikan väärällä päällä ja siitä huolimatta poltti aivan saatanasti.
 
Muutama vuosi sitten tuli kokeiltua itse kasvattaa chilejä.
Velipojan kanssa otimma olutta ja grillattiin kunnes juttu kääntyi chileihin.
Poika nousussa uhosi syövänsä ilme värähtämättä jos tarjotaan.
Lajiketta en muista mutta noin kirsikkatomaatin kokoinen ja oranssi-punainen.
Ensi puraisun jälkeen oli niin makeaa että,toinen nosti hikeä otsalle ja kolmannella poika
alkoi kakomaan:rofl::rofl::rofl:Jäi loppu syömättä.
 
Srirachan löytämisen jälkeen ei ole tullut pahemmin muita chilisooseja käytettyä. Jääkaapissa on jollain vajaalla satasella Poppamiehen pulloja joista alkaa käyttöpäivät hiljalleen tulla vastaan (vaikkei toki 99.99999% etikkapitoisuudellaan miksikään menekään).

Sriracha ei ole se tulisin, mutta maistuu hyvälle toisin kuin miltei kaikki muut perinteiset chilisoosit. Tuoretta habaneroa tulee lisäksi käytettyä silloin tällöin; siinäkin on se maku kohdallaan kunhan siemenet kaapii pois.

Poppamiehen kastikkeista paras maultaan oli Barbados ja Ahjoa tuli pistettyä silloin tällöin jos halusi oikein tulista (mutta se lähinnä pilaa ruoan ja maistuu ihan paskalle).
 
Miten saat*na pystyy vetelemään chilejä noin vaan? Joku pirkan makea chilikastike ainoa oikeasti hyvä ja tabasco tappaa jo sisuskalut. :bored:
 
Poppamiehen Vampyree on tosiaan pirun hyvä tomaattipohjainen pyree savustetulla valkosipulilla ja chilillä maustettuna. Toimii erityisen hyvin pasta- ja lasagnekastikkeissa.

Vampyree | Poppamies
 
Itsekin täysin hurahtanut chileihin ja tulisiin kastikkeisiin. Suosin poppamiehen naga jolokia murskaa ja käytänkin sitä moneen ruokaan. Antaa hyvää potkua ja ennen kaikkea hyvän makuinen. En siedä kastikkeita, joissa etikka tuntuu olevan pääaineena.

Ainut ongelma tulisen ruoan ystävänä on arkiruoan tekeminen kahdelle, kun toinen ei kestä tulisuutta yhtään. Aina tulee omasta mielestä laitettua vain ripaus chiliä, mutta toinen puhaltelee ja hörppii maitoa tuskissaan. Ja jos toinen tekee ruokaa, niin tuntuu ettei se maistu miltään. Siinä tietysti auttaa nämä soosit.
 
Suosin poppamiehen naga jolokia murskaa ja käytänkin sitä moneen ruokaan. Antaa hyvää potkua ja ennen kaikkea hyvän makuinen. En siedä kastikkeita, joissa etikka tuntuu olevan pääaineena.
Nyt kaikki lähettämään viestejä Poppamiehelle, että ottavat Naga pyreen takaisin valikoimiin järjellisen kokoisessa purkissa.
 
Chilejä tuli kasvatettua, mutta nyt on jostain syystä jäänyt tämä harrastus.

Meilläkin sama tilanne, että kukaan muu tässä taloudessa ei oikein tulisuutta kestä. Niinpä tulee laitettua pullosta omalle lautaselle. Poppamiehen ahjo on tähän aika hyvä.
Itse en välitä habanerosta yhtään. Se on sellainen tuhkainen äkkijyrkkä jysäys, mikä pilaa ruuan maun.
Tokihan sitä tuppaa olemaan joka paikassa, mukaan lukien tuo ahjon. Omaan makuun naga jolokia on hyvän makuinen. Ehdoton suosikki on kuitenkin jalapeno. Jalapeno tabascokin maistuu omaan suuhun paremmin kuin se alkuperäinen.
 
Nyt kaikki lähettämään viestejä Poppamiehelle, että ottavat Naga pyreen takaisin valikoimiin järjellisen kokoisessa purkissa.

Saisi samalla laittaa verkkokauppansa takaisin toimintaan. Nyt joutuu etsiskelemään kastikkeita ja chilejä eri verkkokaupoista ja pitkin citymarketteja.

Ninjaedit. Mistä muuten ostatte nykyään chilejä ja muita tulisia tuotteita?
 
Saisi samalla laittaa verkkokauppansa takaisin toimintaan. Nyt joutuu etsiskelemään kastikkeita ja chilejä eri verkkokaupoista ja pitkin citymarketteja.

Ninjaedit. Mistä muuten ostatte nykyään chilejä ja muita tulisia tuotteita?
Eikös täältä löydy ainakin suht hyvin noita Poppamiehen tuotteita?
Poppamies Hot Shop by Grillikauppa

Saisivat kyllä tuoda takaisin sen ison vampyree-purkin. Noita pieniä kuluisi melkein pari kuukaudessa ja sitten on purnukoita kaikki nurkat täynnä. Lisäksi oli aika paljon edullisempaa ostaa sellainen isompi purnukka.
 
On nuo etikkatökötit jääneet lähes täysin. Srirachaa ja jotain wings-kastiketta vielä jääkaapista löytyy ja jopa välillä käytän. Tuoretta chiliä ja erilaisia salsoja (pääasiassa itsetehtyjä) tulee sen sijaan käytettyä ruokiin, joihin ne kuuluvat. Vähintään muutaman kerran kuukaudessa tulee askarreltua jotain meksikolaista, intialaista tai kiinalaista joihin noita tulee laitettua. Välillä vähän tiheämminkin, kun tulisuudesta innostuu. Mitään tappokamaa ei tule tehtyä. Sellaista, että vielä muutkin maut maistaa ruoasta.
 
Eikös täältä löydy ainakin suht hyvin noita Poppamiehen tuotteita?
Poppamies Hot Shop by Grillikauppa

Saisivat kyllä tuoda takaisin sen ison vampyree-purkin. Noita pieniä kuluisi melkein pari kuukaudessa ja sitten on purnukoita kaikki nurkat täynnä. Lisäksi oli aika paljon edullisempaa ostaa sellainen isompi purnukka.

Näyttää kasvaneen jonkun verran tuo tuotevalikoima. Vilkaisin tätä kauppaa silloin kun poppamies meni kiinni, niin valikoimassa oli vain muutama tuote. Täytyy seuraavaksi tilata täältä :tup:
 
Pyysin vaimoa tuomaan kaupasta bbq-kastiketta nyhtöpossulle ja tämmöistä toimitti:
Kentucky Bourbon BBQ | Poppamies

Erittäin maistuvaa ja melko tulista. Sopi erinomaisesti lihan päällr hampurilaisen väliin. Pullon kylkeen painettu 3/10 oli mielestäni hieman alakanttiin arvioitu.
 
Sanotaan Tabascosta nyt sitten mitä tahansa, niin se niiden Habanero-versio on mielestäni mainiota maustetta ja kohtuullisen tulistakin. Suosittelen kokeilemaan, sillä tämä ei ole samaa etikkelientä kuin se tavallinen Tabasco.

Siipipalojen kanssa ainoa oikea vaihtoehto on Poppamiehen lasipullossa myytävä Buffalo Wing -soosi, jota ei enää jostain syystä löydy poppamiehen sivuilta lainkaan. Muovipulloversio ei ole koostumukseltaan, eikä edes ulkonäöltään samaa kamaa.

Tämä siis:

cUSm7Bt.png
 
Alkuperäistä kukko-srirachaa laitan käytännössä kaikkiin ruokiin mitä teen. Mulla on sitä autossakin mukana, ettei tien päälläkään tarvitse olla ilman.. :)
 
Aika mietoja sooseja täällä mainittu. Mutta savunaga on maullisesti hyvä mutta hivenen paremman makuinen on scorpion kastike poppamieheltä.
 
Aika mietoja sooseja täällä mainittu. Mutta savunaga on maullisesti hyvä mutta hivenen paremman makuinen on scorpion kastike poppamieheltä.
Maku on tärkeämpää kuin tulisuus, ainakin minulle. Kapsaisiini-ekstrakti-kastikkeet ovat tulisia, mutta maistuvat kuolemalta.
 
Maku on tärkeämpää kuin tulisuus, ainakin minulle. Kapsaisiini-ekstrakti-kastikkeet ovat tulisia, mutta maistuvat kuolemalta.
Juu, hyvät chilit ei tarvitse hirveästi kikkailuja. Scorpion alkaa mennä sinne rajoille kun scovillet hipoo miljoonaa. Hyvä kuitenkin tortilloissa.
 
Juu, hyvät chilit ei tarvitse hirveästi kikkailuja. Scorpion alkaa mennä sinne rajoille kun scovillet hipoo miljoonaa. Hyvä kuitenkin tortilloissa.
Luonnolliset raaka-aineet chilin lisäksi auttaa asiaa. Sen sijaan, että kikkailtaisiin kemikaaleilla.
 
Scorpion -Tulisin Chilikastike | Poppamies

Tuossa Poppamiehen soosissa ei ole kapsaisiini-tiivistettä.

Minulla on tuota Trinidad (Moruga) Scorpionia jauheena, mutta aika vähän tulee käytettyä, kun minusta naga-sukuisten hitaammin potkaiseva polte on parempi. Tuo on sen verran vahvaa, että annostelu jää minun toleransseilla niin vähäiseksi ettei muusta mausta osaa sanoa mitään (poltetta kyllä riittää). Oikein tulisiin ruokiin tyyliin chili con carne tuota voi pienen ripauksen laittaa muiden chilien lisäksi, että saa kaikenlaista poltetta mukaan.

Carolina Reaper on vielä testaamatta.
 
Itse en todellakaan ole mikään chilipää mutta tuota Poppamiehen Habanero-chilikastiketta on eksynyt jo useampi pullollinen käyttöön. Siinä on aika sopiva tulisuus omasta mielestä! Oliko niin etä jokin naga tms on sitten se jossa potku tulee viiveellä ja ns. lämpimästi? Sellaista tekisi mieli kokeilla.

Tätä tuli ostettua purkki katsomatta tulisuusastetta mutta hyväähän se tämäkin oli, aika etikkaista mutta maukasta ja riittoisaa. Triple Hot Chili | Poppamies
 
Kaikenlaisia kastikkeita on tullut vedettyä, nyt ostin sittarista chipotleja jotka näyttää tältä:

rco9y2g.jpg


Mahtavan makuisia! Just sopiva tulisuus, tulee makua myös eikä pelkkää heattii
 
Oliko niin etä jokin naga tms on sitten se jossa potku tulee viiveellä ja ns. lämpimästi? Sellaista tekisi mieli kokeilla.

Mielestäni habanero on aika lempeä ja jälkipotkuinen, samoin muutamat miedommat, kuten tuttuakin tutumpi jalapeno.

Eniten etupotkuinen omaan makuun on cayenne ja sen jälkeen naga ja variantit.

Savustetut jalapenot, chipotle, on todella lempeä ja polte tulee kumulatiivisesti kun syömistä jatkaa.
 
Mielestäni habanero on aika lempeä ja jälkipotkuinen, samoin muutamat miedommat, kuten tuttuakin tutumpi jalapeno.

Eniten etupotkuinen omaan makuun on cayenne ja sen jälkeen naga ja variantit.

Savustetut jalapenot, chipotle, on todella lempeä ja polte tulee kumulatiivisesti kun syömistä jatkaa.

Minulla juuri päinvastaiset kokemukset. Habanero sellainen todella äkkipikainen ja tuhkainen tulisuus.
Naga taas sellainen hitaasti kasvava pehmeä tulisuus. Ja se tulisuus kasvaa sen kymmenisen minuuttia.
 
Minulla juuri päinvastaiset kokemukset. Habanero sellainen todella äkkipikainen ja tuhkainen tulisuus.
Naga taas sellainen hitaasti kasvava pehmeä tulisuus. Ja se tulisuus kasvaa sen kymmenisen minuuttia.
+1

Habanero tuntuu heti ja lähinnä huulissa.
 
Caribbean Hot | Poppamies oli pettymys; makeahkoa (tämä ihan ok), mutta ei tulisuutta, en tiedä sattuko kohdalle huono pullo.

Satan's revenge taas aivan pirun tulista, annostelun kun oppii niin ihan jees.

Naga-soossit olleet kaikki hyviä.
 
Valkoliekin chilivalkosipulimurskaa menee vähän sinne sun tänne, mutta muuten ei nyt kovin tuliset mössöt mene. Srirachaa tuli koitettua, mutta tuommoista varsin etikkaisen makuista litkuahan tuo vaan oli.

chilimurskat_mainpic1.44ce0776-e0d4-44bc-bb25-4d26bbbabb59.jpg
 
Ite tykkään tehdä chilisooseja omilla resepteillä. Toki kaupan puteleitakin löytyy kaapista, mutta moni kaupallinen kastike on makuuni liian etikkaista, vrt. Tabasco. Viimeksi tein reilut 3 litraa sellaista paksumpaa, salsatyyppistä, johon potkua antoivat rocotot.
 
Ite tykkään noista Poppamiehen Barbados- ja West Indian-kastikkeista. Pientä mausteisuutta lisäävät ruokaan, mutteivat mitään polttavia infernon liekkejä. Täytyy tuo Caribbeankin vielä kokeilla.
 
Käytiin viikonloppuna tukholmassa ja käytiin pizza hutissa syömässä. Pöytään tuotiin ainakin omasta mielestäni todella hyvää cholula chipotle kastiketta. Saisiko tätä jostain Suomesta? Cholula Hot Sauce Flavors, Tips and Recipes - Uncap Real Flavor | Chipotle

Googlen mukaan on löytynyt ainakin K ja S ketjun kaupoista, maahantuoja Haugen-Gruppen Oy. Jos ei löydy omasta lähimarketista, niin kysy voisiko sitä tilata.

https://www.amazon.de/Cholula-76470-BA-Hot-Sauce-Chipotle/dp/B001VSTIC6/

Saksan Amazonista löytyy ainakin.

Ja tähän vielä jatkoksi. Tuttava on töissä M-Marketissa ja sai tilattua tuota kastiketta Wihurin tukun kautta. Ilmeisesti sitä kautta tulee juurikin Haugen-Gruppen Oy:n maahantuomana. Tuota reilu vuosi takaperin selvittelin ja näin sai "kikkailtua" kauppaan kastiketta.
 
kipu%20sinappi-crop-u256609.jpg


Maukas ja sopivasti tulinen sinappi. Tämä menee jatkoon :tup:
 
Tulihan noilla soosseilla joskus pelattua, homma tasaantui lopulta Blairs Pure Deathiin ja kun sitä ei enää saa paikallisista niin Poppamiehen habanerokastike on ok. Tuolla puljussa tuota purea tosin näkyis olevan (sitten kun on).
 
Söin joskus enemmänkin(lue joka päivä), mutta alkoi vatsa oireilla aika pahasti. Kaappi oli täynnä Blairin kastikkeita ja muita herkkuja, kuten 1M scovillen jolokiapyrettä. Varsinkaan jolokiaa/vahvempia chilejä ei tunnu vatsa kestävän, mutta Srirachaa voin syödä ja laitankin esim. leivän päälle joka päivä. Sinänsä outoa, koska minua ei närästä melkein mikään ja paprikaakin voin syödä kilokaupalla.

Parhaita maustekastikkeita ovat mielestäni ketjussa aiemmin mainittu Vampyree, savuchili ja Sriracha. Myös perinteisellä Tabascolla (ja sen Habanero-versiolla) on paikkansa esim. pitsan päällä, johon kelpaa etikkaisempi kastike.
 
Söin joskus enemmänkin(lue joka päivä), mutta alkoi vatsa oireilla aika pahasti. Kaappi oli täynnä Blairin kastikkeita ja muita herkkuja, kuten 1M scovillen jolokiapyrettä. Varsinkaan jolokiaa/vahvempia chilejä ei tunnu vatsa kestävän, mutta Srirachaa voin syödä ja laitankin esim. leivän päälle joka päivä. Sinänsä outoa, koska minua ei närästä melkein mikään ja paprikaakin voin syödä kilokaupalla.

Parhaita maustekastikkeita ovat mielestäni ketjussa aiemmin mainittu Vampyree, savuchili ja Sriracha. Myös perinteisellä Tabascolla (ja sen Habanero-versiolla) on paikkansa esim. pitsan päällä, johon kelpaa etikkaisempi kastike.

Lasi maitoa päälle niin yleensä jää ne närästykset pois :) Mikäli elimistö siis sellaista kestää...
 
Itsellä on töissä ns. pöytämausteena poppamiehen savunaga... himassakin savunaga... öö ja ostin pullon tuota 10-vuotisjuhlasoosia.. caribbean joku.. jää kyllä syömättä, makeaa, ei pidä hän.

Poppamiehen barbados sitten taas on kestosuosikkeja kyllä :)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 379
Viestejä
4 554 836
Jäsenet
74 960
Uusin jäsen
kaitamoinen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom