Oneplus Onea 2014 tarkoitin.
Ok, vähän vanhempi kuin kuvittelin
, no tuo oli Qualcommin piirisarjalla, joka voisi tukea Qualcommin Quick Chargeria, kaikki valmistajat ei sitä ostaneet/toteuttaneet, mutta kai tuo nyt jotain pikalatausta tuki.
Samsung tuki Quick Chargeria.
QC tuki isompia jännitteitä (en varma oliko ensimmäisessä sukupovessa miten), joten isompi jännite, niin sen takia pienempi virta.
Syy voi olla siinä että jos laturisi tuki tuota ja kytkit pikalatuksen pois, niin puhelin siirty USB-C oletusvirtaan, ja laturi pysty siihen vastaamaan kaatumatta.
(tuo taasen se syy miksi USB-C - USB-A kaapeliden suhteen varoitellaan, tämä siis liittyy uutiseen, jos pommi laturi niin riski voi todellä toteutua.
mutta esim. gsmarenasta kun katsoo puhelinten valikoimaa, 2000-2013 löytyy yksi pikalatauspuhelin (>15W),
Tuohon aikaan oli vanhojen valmistajien pikalataukset väistymässä mm. Qualcommin Quick Charge tulossa markkinoille, joka edennyt .. oliko toiseen sukupolveen.
Gsmarenan tiedoissa niukasti lataus ajoista, tehoista ja tekniikoista dataa, latausliitin mainittu, ja Qi latauksia oli myös listattu.
Mutta eiköhän kaikki nyt jotain pikalatausta tukeneet, mutta ei välttämättä ristiin.
Tavallisella micro-usb:llä ei oikein yli 10W lataustehoa saa ellei jännitettä nosta yli 5 voltin.
Totta, mutta Micro-USB alkuaikaan akut oli puhelimissa pienempiä ja pikalautukseen riitti että nostettiin virtoja, amppeerilla sai jo 5W, jolla latasi akun täyteen alle 2h, ja liki täytee paljon nopeammin (jos hidaslatauksena pidetään ~10h, ja pikalatauksena <~2h), 500mA virrallakin latas, mutta jos laite virtaa vievässä käytössä niin lataus vauhti saatto olla siinä ja siinä. (esim auto navigointi)
Akkujen kasvettua tuli tarvetta isommille tehoille ja alykkäämmät "laturit", QC sai markkinaosuutta, ja pahimillaan aika kirjavaa touhua, kun ei ollut haluja tukea kuin omaa valintaa (ja osa vaati lisenssin). No viimevuosina jälleen oli samaa ilmiötä.