Mistä noita tapauksia USB laturin aiheuttamista tapaturmista tai vahingoista voi lukea?
Ei nyt meinaan varsinaisesti paras esimerkki tuo lapsi, joka sai palovamman haljenneesta laturista.
Minä en meinaan löytänyt äkkiseltään mitään.
Kirjoituksissa kuitenkin mainitaan,
"Tukesiin on ilmoitettu useita USB-laturien aiheuttamia vahinkoja ja tapaturmia."
Jos ei ole Apple tai Samsung niin uutiskkynnys paljon korkeampi, toki noista merkki paloistakin on voinut paljastua piraatti tai tarvike merkki.
Sitten se Asmoa vai mikä laturi markkinointi, siinäkin tuli palo ei tainnut olla laturista lähtenyt.
Mutta se on ihan tosiasia että noita omaa tuontia olevat laturit kärähtelee, se sitten makuasia onko laite toiminut oikein, jos vain savuaa ja vähän sulaa, mutta ei sytytä kämppää
Takavuosien FI-merkintä takasi sähkötuotteiden testatun turvallisuuden, tuo CE-merkintä on yhtä tyhjän kanssa ihan sama kuin renkaiden DOT merkintä M+S jollain niillä saa ajaa Suomessa talvella, turvallisuutta ja pitoa se ei takaa.
FI merkki tuotteessa ei taannut turvallisuutta. Eli jos myyjä/valmistaja oli lättässyt merkin tuotteeseen mikä ei ollut turvallinen, niin ei se merkki siitä tehnyt turvallista.
Sama se CE merkissä, jos tuoterhmä sellainen että vaatimusten täyttäminen tarkoittaa myös turvallista , mutta jos tute ei vaatimuksia täytä, niin sama juttu.
Jos tuote sellainen missä direktiivi vaatimuksena vain lyijyttömyys, niin silloin CE merkki ei kerro muuta kuin sen lyjyttömyyden.
No ajatuksesi oli että jos tuotteessa "oikea" FI merkki, niin sen on testannut tityntasoisessa labrassa ja se on täyttänyt merkille asettamat vaatimukset ja merkkina sen verran harvinainen ettei huijari laitteissa kovin yleinen. Ja jos oikea FI merkki (tai vastaava), tuntemattoman firman tuotteessa niin kertoo sen että ovat ihan tosissaan olleet.
Aikanaan FI merkki , tai siis testaus oli kilpailunrajoitus, mutta karsi myös vaarallisia laitteita. ja väärennöksiä karsi oikea kiinni jäämisriski. Mutta se oli samalla vähän sellainen vastuunvapautus merkki.
Nykymallissa on etunsa, tuo maahantuojalle vastuuta, huonoa se että ilmeisesti omalletunnolle helpompi luistella, siitä esimerkkinä mm se että halppistuojilla näyttää olevan ihan omat yritykset romujentuontiin.
Tuo onkin hyvä vinkki että Kiinasta ei mitään piraattituotetta kannata hankkia, laatua saa vain hankkimalla Kiinalaisten omia brändejä.
Ei, piraatti tuotteita ei kannata hankkia. (piraateistakin on piraatti kopioita)
Mutta jos laatua haluaa niin ei sen tarvi olla kiinalaisen oma brändi, vaan jos hyvä brändi, niin se vie pitkälle, tosin näkyy luonollisesti hinnassa.
Vaihtoehtoisesti luotettavat srtifikaatit oleellisista asioista.
Kyllä ihan suomalaisistakin kaupoista saa paskaa jos ostaa halvalla.
öö, sitä Tukesin listat juuri kertoo.
Välillä hinnakkaissakin tuotteissa voi olla turvallisuus ongelmia, isot merkit tosin hoitaa tiedottamisen ja vaihdon asianmukaisesti.