Joo, näinhän se on. Lähtökohta on tällä hetkellä olettaa että kaikki asuksen saitilta ladattavat softat voi sisältää paskaa. Tämä siihen asti kunnes asia myönnetään ja kerrotaan mitä on käynyt. Jos/kun sitä ei tiedetä tarkasti, niin kerrotaan ainakin worst-case.
(Joo ne kertoo)
Ei vaan itselleni mene jakeluun että kuka tekee tuollaisen hyökkäyksen, jakaa backdoorin miljooniin koneisiin, mutta aikoo käyttää sitä vaan satoihin tai tuhansiin kohteisiin. Mistä ihmeestä tämä taho on sen macci osoitelistansa kerännyt?
Eikö olisi paljon helpompaa suunnata kohdennettu hyökkäus suoraan kohteisiin vaikka pdf tiedostoilla tai muilla vastaavilla exploiteilla, jos tiedossa on ne fyysiset henkilöt ketä jahdataan? Tässä on jotain todella erikoista meneillään - ja tuo case ccleaner kytkös tukee myös sitä.
EDIT: pari ajatusta kumpusi vielä.
1. Ccleaner kannattaa ehdottomasti heittää mäkeen, tilalle joko ihan perus "Disk Cleanup" mikä tulee windowsin mukana, sitä pystyy tuunaamaan komentoriviltä paljon defaulttia tehokkaamaksi. Google kertoo lisää.
2. Bleachbit on opensource vaihtoehto sekä linuxille että windowsille (tätä suosittelen ja itse käytän). erittäin tehokas, joten malttia tämän kanssa.
3. Mitenköhän Asuksen windows updaten kautta jakamat ajurit? Olisiko tässä vaiheessa syytä suositella käyttämään vain tätä päivityskanavaa, vai onko niitäkin peukaloitu???