Jihad - uusi "mielisairaus"
Jihad Watchin johtaja: "Globaali mielisairausepidemia, joka aina ilmenee samalla tavalla"
ULKOMAAT su 09.07.2017 16:05
Kirjailija ja
Jihad Watchin johtaja Robert Spencer luettelee
artikkelissaan islamistisia terrorihyökkäystapauksia ja ihmettelee, miksi iskuissa aina sama kaava toistuu ja syiksi jokaisen iskun jälkeen selitellään mielenterveysongelmia.
Vaikka "Allahu Akbar" -huudot kertovat ilmiselvästä islamista, selitykseksi tarjotaan joka ainoa kerta joko henkistä sairautta, psykiatrista häiriötä tai yksinkertaisesti vain traumaa.
Robert Spencer kysyykin, mikä voisi selittää tämän globaalin mielisairauden puhkeamisen ja leviämisen ja sen, että se aina ilmenee samalla tavalla.
Justin Sullivan kääntyi islamiin syyskuussa 2014. Silloin hänen isänsä
sanoi, että poika oli alkanut toimia sotaisasti. Vain kolme kuukautta myöhemmin hän murhasi miehen, joka oli hänen vanhempiensa naapuri Pohjois-Caroliinan Morgantonissa. Toissa viikolla hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen jihad-verilöylyn suunnittelusta Yhdysvalloissa Islamilaiselle valtiolle.
Mutta kysehän ei siis ole jihadista, vaan”mielisairaudesta”, aloittaa Spencer.
Sullivanin oikeudenkäynnissä todettiin Durhamin psykologin todistaneen Sullivanin kärsivän psyykkisistä ongelmista, joka voi muuttua "täydelliseksi skitsofreniaksi".
Kesäkuussa 2016 muslimi pidätettiin jihadhyökkäyksestä turistien ja poliisin päälle. Häneltä löydettiin veitsi ja viidakkoveitsi (machete).
Telegraphin mukaan epäillyllä on ollut psyykkisiä ongelmia ja hänet on diagnosoitu skitsofreeniseksi, mutta häntä pidetään kuitenkin ”todella radikalisoituneena” ja ”uhkaavana henkilönä".
Spencer korostaa, että viranomaiset eivät aina myönnä näiden "muka mielisairaiden" jihadistien olevan ”todella radikalisoituneita".
Viime maaliskuussa Saksassa muslimi hyökkäsi 59-vuotiaan pyöräilemässä olleen miehen päälle lyömällä häntä päähän vasaralla.
Poliisi ilmoitti: ”Epäillyllä saattaa olla psyykkinen sairaus.” He korostivat, että se ei ollut jihadhyökkäys, vaan hyökkääjä oli yksinkertaisesti vain ”henkisesti sairas".
Toisessa
tapauksessa Saksassa muslimi haavoitti yhdeksän henkilöä kirveellä rautatieasemalla. Kysymyksessä ei myöskään ollut jihadi: hänellä oli ”mielenterveysongelmia".
Elokuussa 2016 muslimi puukotti kuusi ihmistä Lontoossa, murhaten yhden heistä. BBC kertoi:
"Poliisin erikoisoperaatioiden avustajakomissaari Mark Rowley sanoi tutkimuksen yhä osoittavan hyökkäyksen olleen mielenterveysongelmien laukaisema."
Samassa kuussa muslimi tuli poliisiasemalle Ranskan Toulousessa ja hyökkäsi naispoliisin päälle puukottaen häntä kaulaan.
Hän oli toiminut tiukasti sopusoinnussa Koraanin käskyn kanssa, Spencer huomauttaa:
"Kun tapaat uskottomia, katkaise kaulat (47 : 4). Ja hänelläkin oli mikäs muu kuin ”psykiatrinen häiriö"."
Se oli myös oikeudenpäätös Gyulchehra Bobokulovan tapauksessa. Musliminainen, joka toukokuussa 2016 mestasi 4-vuotiaan tytön ja sitten komeili hänen irtileikatulla päällään Moskovan kaduilla. Hän huusi ”Allahu Akbar” heiluttaessaan tytön päätä ja sanoi, että Allah oli määrännyt hänet mestaamaan tytön. Hän ei ollut kauaakaan ollut "uskonnollinen" ennen mestaustaan ja oli vasta hiljattain alkanut käyttää hijabia. Nainen sanoo mestauksen olleen kosto venäläisten ilmaiskuille Syyriassa. Hän kertoi poikansa rukoilevan viisi kertaa päivässä ja elävän sopusoinnussa sharia-lain kanssa.
Kaikesta huolimatta hänet oli kuitenkin julistettu mielisairaaksi eikä
syytteeseen.
Samoin muslimi Pariisissa, joka puukotti juutalaisen naisen kuoliaaksi. Hän huusi ”Allahu Akbar” eikä joutunut oikeudenkäyntiin vastaamaan teostaan,
vaan väitti, että hän ei ollut järjissään tehdessään murhan.
Viime vuonna Uruguayssa muslimi huusi ”Allahu Akbar” ja puukotti juutalaisen miehen kuoliaaksi. Hän selitti myöhemmin ”seuranneensa Allahin käskyä". Ja tuomari päätti, että hän oli ”kärsinyt kroonisesta skitsofreniatyyppisestä psykoosista" ja oli kykenemätön ymmärtämään lainvastaisia tekojaan.
Brooklynin synagoogan ulkopuolella heinäkuussa 2016 muslimi huusi "Allahu Akbar" ja häneltä löytyi kaksi veitseä autostaan. New York Daily Newsin mukaan ei silloinkaan ollut mitään syytä olla huolissaan:
"NYPD:n ja FBI:n tutkimukset osoittivat, että 32-vuotias Joudeh oli henkisesti häiriintynyt eikä terroristiuhka."
Viime kuussa muslimin väijyminen juutalaisella alueella Lontoossa huutaen ”Allah, Allah” ja ”Aion tappaa teidät kaikki” ei myöskään ollut jihadistitapaus. Poliisin tiedottaja selitti:
"Hänet pidätettiin mielenterveyslain perusteella. Kukaan ei loukkaantunut. Tätä ei käsitellä terroriin liittyvänä."
Ilmeisesti huuto ”Allahu Akbar” on itsessään merkki mielisairaudesta, Spencer arvioi.
Viime kuussa Sveitsin Lausannen metroasemalla muslimi alkoi huutaa ”Allahu Akbar” aiheuttaen työmatkalaisten karkaavan kauhuissaan. Mutta mistään ei ollut tarve silloinkaan olla huolissaan. Syyttäjä selitti:
"Hän on henkilö, joka pelkäsi henkensä olevan vaarassa. Hänen kriisinsä huippu alkoi vainoharhaisuudella. Sitten hän kutsui Allahilta apua. Tämä on se, mitä hän teki viime perjantaina metroasemalla huutaessaan Allahu Akbar."
Viime jouluna muslimi pidätettiin Italiassa, kun hän sytytti tuleen jouluseimen. Hän selitti muslimina halunneensa tuhota kristilliset symbolit. Mutta poliisi sanoi hänen yksinkertaisesti kärsivän ”ilmeisestä psykofyysisestä kriisistä".
Samoin Saksassa viime lokakuussa muslimi huusi ”Allahu Akbar” tunkeutuessaan kirkkoon häiden aikana ja alkoi tuhota kukkia ja repiä alas hääkoristeita. Poliisit kutsuttiin paikalle ja yksi heistä selitti:
”Yritimme rauhoittaa silminnähden traumatisoitunutta syyrialaismiestä. "Traumatisoitunut” mies vietiin psykiatriseen sairaalaan."
Jihad Watchin johtaja Spencer jatkaa:
"Tietysti kaikki tietävät, että pelkkä mielisairaus ei saa muslimia huutamaan ”Allahu Akbar” ja aiheuttamaan häiriötä kirkossa. Psyykkinen sairaus on myös syy muslimien keskuudessa ilmenevälle amerikkalaisvastaisuudelle."
Sotilaallinen Times raportoi, että marraskuussa 2015 Jordanian poliisikapteeni avasi tulen kansainvälisessä poliisikoulutuslaitoksessa tappaen kaksi amerikkalaista ja kolme muuta. Myöhemmin hallitus kuvaili poliisikapteenia "ongelmalliseksi".
"Tietysti. Mitä muuta hän voisi olla? Näetkö kaavan, joka toistuu? Mikä voisi selittää tämän mielisairausepidemian, joka aina ilmenee samalla tavalla?" kysyy Spencer.
Spencerin mielestä viranomaisten pitäisi alkaa kysyä itseltään, miksi niin monet mielisairaat ihmiset omaksuvat juuri islamistisen jihadväkivallan.
Koska "tällaista" tapahtuu niin usein, Spencer ehdottaakin, että ”islamilainen jihad” kannattaisi lisätä DSM:n (diagnostiset psykiatriset kriteerit) seuraavaan painokseen:
"Mitä ovat oppineet teoreetikot Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa suunnitelmissa tehdä tälle maailmanlaajuiselle mielisairausepidemialle?"