Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Liittynyt
27.03.2024
Viestejä
12
Kopion tähän mun aiemman kommentin samasta pannusta toiselle käyttäjälle:

Ikean Sensuell pannu vaikuttaisi turvallisemmalta hankinnalta, kun tuossa Hemkonstissa ei ole paljoa painoa 28 pannuksi. Mutta ellei pannu väänny käytössä voihan se olla ihan hyväkin.
Niillä ei tällä hetkellä ole tommosta.. Eli tuo on jykevämpi ja kalliimpi? Onkohan poistunut kokonaan valikoimasta.

Mutta joo, yhtäkään vääntyilevää pannua en halua enää vaan nyt olis melkeenpä ensimmäinen prioriteetti sille pannulle se että se ei muuttelis muotoaan kokkaillessa.

Olin just tänään menossa Hemkonstia hakemaan, hyvä kun mainitsit että tällänen riski olemassa.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
907
Loistavaa että onnistui. Monesti jos on pannun pinta esim jonkun kastikkeen tms jäljiltä vähän heikko saatan tehdä niin, että kuumennan öljyä kunnolla savuavaksi, pannu hetkeksi liedeltä pois ja kärynneet öljyt kaadan pois, sit kuumalle pannulle vaan ture öljy ja paistamaan. Sen verran otan pannua liedeltä pois ettei uus öljy savua aivan laakista. Noin ei tuu ehdointahdoin kokattua pilatulla öljyllä mut saa rasvapintaa vähän freesattua.
Tässä on hyvä keino mikä jeesaa teräspannujen kanssa.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
263
Kiitokset, mietin sopisiko tuo mini kamadon alle. :hmm:

Olisko antaa vinkkiä/linkkiä mistä kannattaa hankkia?
Amazonista (espanja) ostin sattui sieltä saada -10€ alennuksen, painon takia ei taida amazonista saada suoraan vaan siellä olevilta myyjiltä joiden postikulut usein paljon isommat mitä itse maksoin ja oli myyjän viimeinen Petromax Fe45 nimikkeellä.
 
Liittynyt
28.12.2018
Viestejä
576
Kirjoitellaanpa vähän omia kokemuksia uuden pannun kanssa ja oma kokemus "rasvapoltosta", näin amatöörin silmin.

Täältä foorumilta bongasin hetki sitten tämän tarjouksen, 39eur
Mulla on ennestään yksi hiiliteräspannu ja valurautapannu käytössä, mutta kun tuota oli täällä kehuttu aiemmin niin tilasin testimielessä.
Eka hämmästys pannun saavuttua oli että, hitto tämähän on paksu ja painava. Tuo aikaisempi hiiliteräspannu oli sellaista ohutta mustaa peltiä, mutta tämähän oli painolta ja paksuudelta ihan valurautapannun mitoissa.

Hetken ihmettelin ja sitten tutkin ohjekirjaa mikä oli tullut verkkiksestä sähköpostilla. Siellä kerottiin että pestään pannu, kuivataan ja sitten öljyn kanssa liedelle. Ohjeissa sanottiin että öljyä laitetaan 1mm paksuudelta. Tätä ihmettelin kun täällä on sanottu että tooooooooodella pieni kerros.
Hetken raavin päätä ja lorautin paistoöljyä pannulle. Laitoin vähän vähemmin, mutta kun pannu lämpesi, öljy levisi koko pannun alalle.
Ohjeissa sanottiin että kuumennetaan kunnes tulee vähän savua. Näin tein ja sitten sammutin levyn. Huomasin että parista kohtaa öljy oli muuttunut tummemmaksi.
Ohjeiden mukaan kaadoin ensin liiat öljyt pois ja loput pyyhin talouspaperilla.
Ja sitten huomasin virheen tapahtuneen... Pannu oli tosi tahmea noista kahdesta tummasta kohtaan. Toinen lähti kun talouspaperilla hankasi vimmatusti ja toinen tarvitsi hieman teräksisen paistinlastan apua.

Pienen ihmettelyn ja kirosanojen jälkeen pesin pannun fairylla uusiksi ja aloitin alusta.
Nyt laitoin vähän enemmin öljyä ja seurasin lämpenemistä. Huomasin että öljy "karkasi" noista kahdesta tummasta kohdasta ja ohuempi öljykerros uhkasi palaa siihen. Kallistelin pannua aika-ajoin että öljyä oli kaikkialla. Sitten kun savua (tai höyryä) alkoi tulemaan, sammutin levyn. Sitten hetken kuluttua kaadoin öljyt pois ja pyyhin pannun talouspaperilla. Pannu oli todella liukas ja ei ollut tahmeita kohtia.
Olin huomannut että pannun "käärepaperissa" oli vähän erilainen ohje kuin sähköpostilla saapuneessa käyttöohjeessa. Siellä sanottiin että pyyhkimisen jälkeen lämmitä pannua vielä levyllä 2 minuuttin ajan ja pannu on käyttövalmis. Näin tein.
Sitten päätin samantien testata pannua. Takaisin levylle ja lämpimäksi. Nokare voita joka ruskistui samantien, eli pannu oli kuuma. Rikoin kananmunan paistumaan. Ja katsos ville pirua, ei tarttunut yhtään. Toimi loistavasti.

Tästä oppineena en tee pannuille enää mitään pitkiä rasvapolttoja vaan lämmitän siinä öljyä ja lopetan kun savua alkaa tulemaan. Tuo homma ei kestä kuin muutama minuuttia.

Ja loppukaneettina mainittakoon että kananmuna oli hiton paljon paremman makuinen kuin teflonpannulla kuivatettu.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
263
Kyllä oikealla wok-polttimella ruoka saa aivan eri maun ja uusi taso riitti juuri ja juuri että pystyin melko suoralla selällä kääntelmään ruokaa nopeasti. Seuraavaksi täytyy kokeilla alustaa pöydällä jos onnistuisi pienemmällä määrällä riisiä jonka jaksaa heittää pannulla.
IMG_20240511_163944.jpg
IMG_20240511_182630.jpg
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
263
Onko mietteissä jos lyhennät jalkoja niin saat hieman polttimen alemmas?
Kävi kyllä mielessä, mutta kokeilen ensin pöydän päällä. Työskentelykorkeus jalkojen kanssa on noin 87 cm ja wok-polttimen kanssa olisi työskentelykorkeus paras olla noin 10-20 cm alemmalla tasolla kuin tyypilliset keittiötasot (noin 85 cm) itselleni (170 cm). Mittasin just että mun takassa jalustan taso on 63 cm kohdalla eli vain noin 2-12 cm liian matala.

Mutta kun lähemmäs 2 kg pannuun laittaa paljon ruokaa painaa se varmaan ainakin 3 kg jota ei heiluttele paljoa ellei ole harjoitellut salilla tai muuten vaan ole melkoisen vahva. Kaduilla kun aasiassa wokkaavat tekevät usein vain yhden ihmisen annoksia niin on kätevämpää heittää ruokaa wokissa. Mutta oikeasti lasta on ihan yhtä hyvä ruuan kääntämisessä kun käytössä on kunnon iso wok-lasta/kauha.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 513
Viestejä
4 239 786
Jäsenet
71 213
Uusin jäsen
booleee

Hinta.fi

Ylös Bottom