Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 765
Juu en tiedä, tais se tämä olla alun alkaenkin se ongelma mitä en koskaan saanu selätettyä. Levy tosiaan oli 1-12 asteikolla kohdassa.
Induktioliesi?

Ite ainakin näen pannulla kun öljy lähtee keskeltä vetäytymään reunoille, että pannu alkaa olla kunnolla kuuma.

Muutenkin joku kananmunatesti just rasvapoltetulle pannulle on yhtä tyhjän kanssa, kun sen pinnan saa aikaseksi niin alkaa vaan käyttää sitä pannua. Ite oon kyllä paistellut kananmunat rautapannuilla oli sit hiiliteräs tai valurauta täysin ongelmitta kun pannu on vaan riittävän lämmin...
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 947
Totta, kanamuna kun kuitenkin on "helppo kuorma", pannulle vaikeampia on peruna ja kala. Niistäkin selvitään kun pannu on vireessä ja varmistus suolajipolla...
 
Liittynyt
29.06.2017
Viestejä
52
Induktioliesi?

Ite ainakin näen pannulla kun öljy lähtee keskeltä vetäytymään reunoille, että pannu alkaa olla kunnolla kuuma.
Tieteellistä tutkimusta en ole tehnyt, mutta oma tuntemus on, että ainakin omalla induktiolla pannut kuumenee keskeltä paljon nopeammin/kuumemmaksi. Eli vaikka monelta osalta induktioliesi on todella kätevä, niin tältä osin ei ole optimaalinen paistamiseen. En tiedä onko uusimmat versiot parempia tältä osin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
485
Tieteellistä tutkimusta en ole tehnyt, mutta oma tuntemus on, että ainakin omalla induktiolla pannut kuumenee keskeltä paljon nopeammin/kuumemmaksi. Eli vaikka monelta osalta induktioliesi on todella kätevä, niin tältä osin ei ole optimaalinen paistamiseen. En tiedä onko uusimmat versiot parempia tältä osin.
Yleisesti induktioissa lämpenee keskellä oleva rengas. Eli aivan keskellä ei ja reunoilla ei myöskään. Tämä johtuu siitä että induktion käytämät käämit ovat yleensä rinkulan muotoisia. Ja vielä keittoaluetta pienempiä.
 
Liittynyt
31.10.2022
Viestejä
161
Mitäs tämä kaveri videossa sanoo kohdassa ~5:20 että uunissa polttamiseen pitäis käyttää 45min-1h aikaa? Vai tarkottaako se siis kokonaisaikaa uunissa kuumakasta kylmäksi? Olen siis ollut käsityksessä, että varsinainen poltto uunissa kestää sen 15-20min?
On kahta eri koulukuntaa. Joko 20min 250-asteessa, tai 1h 220-asteessa. Sitten jättää molemmissa tapauksissa uuniin jäähtymään kunnes täysin kylmä. Ilmeisesti tuo jälkimmäinen tapa paremmaksi koettu, tulee vahvempi pinta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 385
Viestejä
4 393 108
Jäsenet
72 971
Uusin jäsen
tuoppi362

Hinta.fi

Ylös Bottom