TechBBS Folding@Home -tiimi (SARS-CoV-2 laskenta)

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 392
Jos on laittanut että jauhaa ainoastana kun kone idlaa niin lataako silloin myös aktiivisesti töitä mikäli on ilman hommia ja onko myös light power slidella hakee näyttikselle hommia myös?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
299
Nyt näköjään kannattaa laittaa myös CPUt ajoon (vaikka ne kerää hitaammin pisteitä):

It looks like the F@H servers have been getting hit pretty hard these past couple days. When things get overloaded, the stats feed become the low priority on the update list (hence, all the 0 updates). Rest assured, any WUs you send back to the servers are safe and will get processed eventually, just please be patient! The F@H team has been diligently bringing more servers online, but I think there are so many idle clients out there it still far exceeds all the new capacity.

In case you missed the news the other day, the F@H project has broken the (x86) exaFLOP barrier! With over a million devices currently online (79,498 AMD GPUs / 356,065 Nvidia GPUs / 593,983 CPUs), you guys are setting new records left & right!

There is some exciting new progress on COVID-19 that the F@H team has posted here on twitter, or a more detailed blog post here at folding@home.

There was also this blog post from earlier this week about a new batch of small molecule screening simulations related to COVID-19. One important bit of info is these can only run on CPUs, so make sure you have your CPUs enabled in your clients!

I've been juggling several things at once, fixing little bugs, working with a fellow folder to bring some new features online for you guys, braving venturing out of the house to run some essential errands. We are working on querying the F@H server stats to log and try to better understand what's going on and hopefully translate that into some nice graphs with trends & tables for you guys.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
60
Aloinpa itsekin taas taittelee. Moneen vuoteen en ole sähkölaskujen takia viitsinyt, mutta nyt kun on paneelit ja akut sun muut, niin voi taas vähän jauhaa. Jos kone sulaa, niin saapahan hyvän syyn hankkia uusi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
846
Onhan noi pisteet turhaa virtuaalipeenistä, mutta toisaalta jotenkin ne vaan saa mutkin pitämään tän käynnissä, kun näkee, miten kohoaa tilastoissa korkeammalle. 11 päivää näyttää nyt olevan käyttöä takana. Muutama eka päivä vähän hakua Linuxin puolella ja taisi pelkkä CPU laskea, mutta nyt kun GPU:kin mukana niin hyvät päivät näyttäis olevan yli 500k. Näillä pääsee näköjään jo Techin top20 producersiin
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
688
Pikasesti Elenian sivuilta katoin sähkönkulutusta niin ei kyllä huomaa juurikaan että on 2 konetta taitellu 24/7. Vaikka nuo yhteensä sen 600-700W( APC Upsin mukaan) ottaa seinästä kun molemissa koneissa CPU ja GPU foldaa niin pian saman verran säästää lämmitysksessä kun tässä talossa sähkölämmitys. Eikä se niin vakavaa jos jonku verran tulis extraakin laskuun, Enemmän tästä hyötyä kuin jostain random keräyksestä joista ei edes tiedä meneekö rahat kohteeseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
846
-- niin pian saman verran säästää lämmitysksessä kun tässä talossa sähkölämmitys. Eikä se niin vakavaa jos jonku verran tulis extraakin laskuun, Enemmän tästä hyötyä kuin jostain random keräyksestä joista ei edes tiedä meneekö rahat kohteeseen.
Näin itsekin ajattelen. Yläkerrassa meillä joka tapauksessa on vain sähköpatterit, niin eikös nämä CPU ja GPU pääasiassa lämmöksi sähköä muuta? Vielä seinällä olevat patterit napsahtavat termostaatista päälle. Niin kauan kuin sitä tapahtuu, niin tämä taitaa olla aika lähellä plusmiinus nollaa sähkönkulutuksen kannalta.
 
Liittynyt
01.02.2017
Viestejä
365
Kone vetää usein jumiin jos tämän jättää jauhamaan pidemmäksi aikaa. Tuulettimet pyörii mutta näyttö pimenee ja näppiksestä lähtee valot. Mikähän tuossa käytännössä kaatuu?
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 831
Kone vetää usein jumiin jos tämän jättää jauhamaan pidemmäksi aikaa. Tuulettimet pyörii mutta näyttö pimenee ja näppiksestä lähtee valot. Mikähän tuossa käytännössä kaatuu?
Onko AMD näyttis? Uusimmassa ajureissa on korjaus tohon.

Edit: AMD julkaisi uudet Radeon Software 20.4.1 -ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen - io-tech.fi

"Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi Folding@Home -sovelluksen ja rautakiihdytystä käyttävän videotoiston mahdollisesti aiheuttama mustaan ruutuun kaatuminen"
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 883
Ihan talkoilla tässä on foldailtu kun ei kaukolämpötalossa oma lämmöntuotto asumiskustannuksia pienennä. Prossu käy aika kuumana, mutta tuuletin ei joudu kovin paljoa revittelemään kierrosten kanssa joten lämmöt pysyy kumminkin kohtalaisesti hallinnassa. Jokusen euron tässä joutuu varmaan nyt sähkölaskussa häviämään, mutta toivottavasti tämä pieni panokseni jotain hyvääkin tuottaisi.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 831
Ihan talkoilla tässä on foldailtu kun ei kaukolämpötalossa oma lämmöntuotto asumiskustannuksia pienennä. Prossu käy aika kuumana, mutta tuuletin ei joudu kovin paljoa revittelemään kierrosten kanssa joten lämmöt pysyy kumminkin kohtalaisesti hallinnassa. Jokusen euron tässä joutuu varmaan nyt sähkölaskussa häviämään, mutta toivottavasti tämä pieni panokseni jotain hyvääkin tuottaisi.
Vähän sama täällä. Joulukuussa laitoin tiskikoneen kuumavesi puolelle ja uus arkkupakastin tuli hankittua. Sähkönkulutus laski mut nyt vähän nousee. Hyvään tarkoitukseen menee. Vähän joutuu kyllä rajoittaa jos alkaa ulkoilmat lämpenee tarpeeksi. Tätä rivarin kämppää on vaikea viilentää.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 108
Heh... joskus ainaan osallistuin johonkin laskentaan 2x AMD Athlon MP1700 Palomino kokoonpanolla.. Siinä alkoi olla jo ihan kohtuullinen se lämmöntuotto. En nyt äkkiseltään muista paljonko se oli, mutta ne ei kai silloin olleet ne muutkaan komponentit ihan niin viileitä kuin nykyään, se oli melkoinen patteri.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 395
Vielä pystyy osallistumaan usealla koneella mutta kunhan ilmat lämpiävät niin pitää varmaan ruveta säännöstelemään kun kämpästä alkaa tulemaan sauna. Toisaalta, ensin voi kokeilla kuinka pitkään halpis-jäähdytysmasiinalla saa lämpöjä pidettyä kurissa. Sähkönkulutus ei itseäni niinkään huoleta kun kiinteä sähkömaksu kuuluu vastikkeeseen.

Rosettassa taitaa olla WU:t aikalailla loppu kun ei tule kuin satunnaisesti sieltä töitä. Rosettan foorumilla kyllä lupailtiin että lisää workkia on tulossa kunhan kerkiävät valmistelemaan.
 
Liittynyt
11.03.2019
Viestejä
44
Vielä itse kommentoin tuohon piste asiaan, niin aika paljon ihmiset tykkää mitata eri asioita. Hyväntekeväisyys maratonilla joillekkin merkitsee, että missä ajassa se tuli juostua ja toiset on tullut sinne kannattamaan asiaa ja pysähtymään joka mehupistellä. Punttisalilla käydään oman kunnon takia, mutta kuitenkin sillä on merkitystä, paljonko rautaa nousee. Lenkillä käydään, mutta silti pitää olla erilaiset trackerit päällä, koska on mukava sitten katsella, että paljonko sitä on jossain ajassa tullut tepasteltua ja mitä on sykkeet ollu jne. Nykyään puhelimet mittaa askeleita melkein defaulttina. Rahaa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen ja erilaisissa gaaloissa, mutta tärkeää on mainita, että mikä taho on lahjoittanut ja paljonko, toki näissä tapauksissa se on myös PR:ää mutta ei mennä nyt niin syvälle. Lähtökohtaisesti nämä pisteet ovat omanlaisensa mittari sille, että paljonko nyt olet kontribuoinut siihen yhteiseen hyvään. Eli otetaan tääkin siltä kantilta, että tässä "hyväntekeväisyys maratonissa" osa tulee käppäilemään rauhassa ja juomaan jokaisella mehupistellä ja ottamaan selfiet, toiset haluavat painaa kovaa vauhtia ja hieman kilpaillakkin asiassa. Samaan hyvään tarkoitukseen kaikki lasketut paketit menee. Pidetään hyvä tahti yllä ja pysykäähän terveinä!
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 883
Team Norway jäi taakse ja juuri silloin kuin etukäteen arvioiden pitikin.
Kova päänahka Dell Computer Corporation häämöttää jo horisontissa. Otan myös seurantaan unkarilaiset taittelijat, muropaketti.comin ja foldaavat räbäilijät. :)
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 883
Laitoin FAH:n pyörimään winkun alla ja GPU tuli mukaan. Pistekertymäodotus per päivä 10-kertainen pelkkään CPU:hun verrattuna. Ovatko näyttikset jotenkin erityisen sopivia tällaiseen laskentaan ja GPU-paketit jotenkin erityisen järeitä laskettavia? Ilmeisesti ammattimaiset virtuaalirahan louhijat ovat rakennelleet näyttiksistä laskentakoneita joita on kiva pyöritellä esim. varastetulla sähköllä, joten jotain spesiaalia kai GPU:n laskentatehossa tosiaan on, josta alkeellisena ihmisenä en ole selvillä.
 

Jani_ik

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
662
No ni taas linjoilla louhimassa näyttispäivityksen jälkeen. =) Tilanne on kehittyny hyvää suuntaa tiimin osalta vlopun aikana.
 
Liittynyt
20.03.2020
Viestejä
73
Kovaa työ painatte menemään, ei oo mitään jakoja pysyä mukana kun ei pysty kun yöaikaan vääntämään :p
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 831
Kyllä hidastuu tuo nousu, ku näyttää siltä että takaa nousee kokoajan vaan enemmän meidän ohi.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
37
Suurin osa nopeammista listalla nousijoista on tainnut jo mennä ohi. Sijoilla 100-260 suurin osa tiimeistä semmoisia, joita saavutetaan 30 000 000 -40 000 000 pistettä vuorokaudessa eli nykyisellä tahdilla voisi päästä Top100 parissa kuukaudessa. Uhkana vain se, että kesä yllättää. Jos kämpän lämpö alkaa nousta yli 30 asteen voi loppua 24/7 folding ainakin meikän makuuhuoneessa :(
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
13
Jos kesä mietityttää, niin voihan näitä nestejäähdytyksiä vakavasti harkita :cool: Oma Radeon 290X muuttui jo ihan erilaiseksi blokin kanssa (ylläty yllätys) ja kesä aikanakin on pysynyt miellyttävän hiljaisena ja tipahti kyllä huonelämpökin siinä ohessa. Mutta tietysti makuuhuoneessa mikä on sopiva äänentaso...

Sen verran tyypit on alkanut foldaamaan tällekkin tiimille, että aioin jäädä pahasti jalkoihin em. näytönohjaimella, niin piti Jimmsiltä etsiä jotain järeämpää. Tällä hetkellä b-stockista Sapphiren Vega56 Pulse laskeskelemassa, että jotenkin pysyy mukana ;)
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
37
Kotelon Silverstone Fortress FT02 sisälämpö ei pahasti huoleta. Vanha kotelo mutta ilma kiertää kunhan muistaa pitää suodattimet puhtaana. Jos suodattimet tukkiutuvat, alkaa Windows heittää herjaa PCI-E SSD:stä ja seuraavana paistuu hengiltä näytönohjain (R.I.P. GTX780) :D Prossulla taas Noctua NH D15S, joka virrankulutukseen verrattuna ehkä ylilyönti. Näyttiksen ROG Strix 2070s jäähyn riittävyys huoneilman lämpöjen kohotessa vielä testaamatta. Jäähdytysratkaisusta riippumatta siirretään lämpöä kotelon sisältä ulkopuolelle.

Ongelmaksi tulee rivari-betonibunkkerin sisälämpötila, joka on kesäkuukausina yli 30 astetta jo ilman tietokoneen tarjoamaa lisälämmitystä. Pitäisi saada siis tietokoneen tuottama lämpö dumpattua kämpän ulkopuolelle. Epäsuora ratkaisu olisi tietenkin ilmalämpöpumppu.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
13
Osanottoni GTX:n menon johdosta :D Niin tosiaan betonibunkkeri kesällä on tosiaan melkoinen arkku, josta lämpö hevillä häviä. Tällaisessa -50 luvulla rakennetussa talossa seinät eristetty sahanpurulla, niin ainakin ilma vaihtuu ja lämpöpumppu pitää sitten lämpötilat siedettävänä. Pitää kyllä myöntää että pientä säätöä kellotaajuuksissa alaspäin tulee tehtyä ulkolämpötilan noustessa.

Onko muuten tullut vastaan laskennan yhteydessä näytönohjaimen kellotaajuuksien tippumista idle taajuuksille? Vegasta ei ole tullut vastaan toistaiseksi, mutta tämä 290X tiputtaa folding core22 vakaasta 900 mhz core kelloista 300 mhz idle kelloihin. Paketin alkuun kyllä vääntää mainioisti, mutta jossain x kohdassa Afterburner näyttää sitten vakaata 300 mhz.. Ajurit on melkoisen tuoreet - olikohan nyt helmikuulta - ja peleissä kyllä pysyy vakaana 1070 mhz corella.. Vinkkejä?
 

Jani_ik

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
662
Jos kesä mietityttää, niin voihan näitä nestejäähdytyksiä vakavasti harkita :cool: Oma Radeon 290X muuttui jo ihan erilaiseksi blokin kanssa (ylläty yllätys) ja kesä aikanakin on pysynyt miellyttävän hiljaisena ja tipahti kyllä huonelämpökin siinä ohessa. Mutta tietysti makuuhuoneessa mikä on sopiva äänentaso...

Sen verran tyypit on alkanut foldaamaan tällekkin tiimille, että aioin jäädä pahasti jalkoihin em. näytönohjaimella, niin piti Jimmsiltä etsiä jotain järeämpää. Tällä hetkellä b-stockista Sapphiren Vega56 Pulse laskeskelemassa, että jotenkin pysyy mukana ;)
Melkeinhän sulla on kiire, 33 miljoonaa oot louhinu....
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 883
Koska Mac on tällaisella tietoteknisesti suuntautuneiden foorumilla todella epäseksikäs hippilaite, niin aivan pakko vielä ihan erikseen kertoa että nöyrryin kääntämään koneen eilen Windowsin puolelle saadakseni näyttiksen mukaan urakkaan. Kasvava sähkölasku ei tosiaankaan ole pienin uhraukseni näiden talkoiden eteen.
 

Jani_ik

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
662
Koronaan etsitään nyt lääkettä suomalaisten korkeakoulujen tietokoneiden avulla – sinäkin voit valjastaa kotikoneesi mukaan
#uutisvahti

Defaulttinako noi jauhaa, vai onks ne jossain tiimissä. Kutsukaa ne TechBBS tiimiin. :coffee:
 

Gobi

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 691
2080Ti lähti pois jauhamasta, eipä tuo saanut jauhettavaakaan. Ajurit uusimmat, boottaamalla 6-7 kertaa päivän aikana töitä tuli koko ajan. Tuota ei jaksa enää tehdä.
 

Qwerty

.
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 082
2080Ti lähti pois jauhamasta, eipä tuo saanut jauhettavaakaan. Ajurit uusimmat, boottaamalla 6-7 kertaa päivän aikana töitä tuli koko ajan. Tuota ei jaksa enää tehdä.
Onko sulla client-type advanced? Tuon kun laitoin, niin kone on jauhanut taukoamatta nyt varmaan viikon, heti tulee uutta pakettia kun edellinen on valmis.
 

Gobi

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 691
Onko sulla client-type advanced? Tuon kun laitoin, niin kone on jauhanut taukoamatta nyt varmaan viikon, heti tulee uutta pakettia kun edellinen on valmis.
En konfannut tuota, näin tuon kyllä ketjussa, mutta ihmettelin että eikö ne voi optimoida softaa ennen käyttäjille työntöä? Myös ulkönäön puolesta softa on vähän luotaantyöntävä, tarkoitus ei tietenkään ole mennä GUI edellä, mutta noin laajalti käytössä olevan luulisi siihen hiljalleen satsaavan + työtulosten parhaaseen optimointiin.
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 113
Aloituspostaukseen vois laittaa ohjeet tosta advanced-tilasta jos on mahdollista.

Sieltä sit löytää helposti, jos haluaa laittaa päälle.
Lisäsin ohjeet tuonne loppuun. Jos löytyy parannettavaa, niin hihkaiskaa. :coffee:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 664
En konfannut tuota, näin tuon kyllä ketjussa, mutta ihmettelin että eikö ne voi optimoida softaa ennen käyttäjille työntöä? Myös ulkönäön puolesta softa on vähän luotaantyöntävä, tarkoitus ei tietenkään ole mennä GUI edellä, mutta noin laajalti käytössä olevan luulisi siihen hiljalleen satsaavan + työtulosten parhaaseen optimointiin.
Tämä. Miksi ihmeessä edes on 2 clienttiä (web + appi). Konffaus jaettu jostain syystä kahteen paikkaan. Leiska ihan kuraa kun pitkät vaakarivit piilottuvat liian kapeisiin palstoihin. Toki mennään tiede edellä, mutta onhan tuo melkoinen paske.
 

Jani_ik

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
662
Tämä. Miksi ihmeessä edes on 2 clienttiä (web + appi). Konffaus jaettu jostain syystä kahteen paikkaan. Leiska ihan kuraa kun pitkät vaakarivit piilottuvat liian kapeisiin palstoihin. Toki mennään tiede edellä, mutta onhan tuo melkoinen paske.
Webbileiska on iha jees kun zoomaa kauemmas sitä 67% firefoxilla ettei vie puolta kuvaruutua tilaa :D
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
688
Eihän tuossa ole kuin yksi client mutta hallintaohjelmia(controller) on kaksi, web versio ja advaced. Itse otin pois tuon web controllerin käynnistyksen kuvakkeesta, ärsytti kun aina pamahtaa selain auki clientin käynnistyessä. Chromium pohjaiset selaimet näyttää jostain syystää pudottavan foldaus tehot puoleen nvidian näyttiksellä Windowsissa niin ei haluaisi samalla käynnistää "rajoitinta" kun aloittaa foldauksen. ;)

Sille web controllerille kannattaa käyttää osotetetta http://localhost:7396/ niin lataa nopeampaa, katselen sillä joskus mihin liittyviä projekteja foldaan kun sitä tietoa ei näe suoraan advanced controllerista.
 

Jani_ik

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
662
Eihän tuossa ole kuin yksi client mutta hallintaohjelmia(controller) on kaksi, web versio ja advaced. Itse otin pois tuon web controllerin käynnistyksen kuvakkeesta, ärsytti kun aina pamahtaa selain auki clientin käynnistyessä. Chromium pohjaiset selaimet näyttää jostain syystää pudottavan foldaus tehot puoleen nvidian näyttiksellä Windowsissa niin ei haluaisi samalla käynnistää "rajoitinta" kun aloittaa foldauksen. ;)

Sille web controllerille kannattaa käyttää osotetetta http://localhost:7396/ niin lataa nopeampaa, katselen sillä joskus mihin liittyviä projekteja foldaan kun sitä tietoa ei näe suoraan advanced controllerista.
Jälleen yksi syy käyttää Firefoxia lähinnä, vaikka onkin kuulema "hidas" tai "en mä vaa tykkää siit"
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
37
Rautaa rajalle...
Pari läppäriä lojuu kämpässä yleensä virrat päällä. -> Tuli sitten niihin laitettua Folding ajoon
I7-2630qm +GT540M -> prossulle heti paketti laskuun (10-11h), näyttis? Ei takeita kerkeiskö viikossa laskea paketin, jos saiskin laskettavaa. Ei mitään järkeä yrittää advanced paketteja ennen normi paketin ajoa näin hitaalla.
I3-2310m -> prossulle paketti (2,4d)
Tottunut tällä pöytäkoneella alle 3h advanced paketteihin, mutta antaa nyt vanhojen rouskujenkin ajaa ainakin yhdet paketit :)
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 113
Pelkkää demoproteiinia pyörittävään FAHVieweriin on tulossa vapaaehtoisprojektina tehty päivitys, keskustelu löytyy [täältä] ja ajettava testiversio jo Githubista [täältä]. Kopioit vain .exe:n suoraan F@H asennushakemistoon entisen päälle, ja hyvin näyttää toimivan. :cool:
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 113
Githubiin pyydetään bugiraportteja, heitä infoa tekijälle.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 612
Viestejä
4 196 435
Jäsenet
70 754
Uusin jäsen
tikkanikke

Hinta.fi

Ylös Bottom