- Liittynyt
- 12.02.2017
- Viestejä
- 347
Antenneja on edelleen olemassa.Mokkulallako meinaatte TV-ohjelmia katsoa...?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Antenneja on edelleen olemassa.Mokkulallako meinaatte TV-ohjelmia katsoa...?
Kyllä niitä itse on tullut 4g:n kautta jo useampi vuosi katsottua, mutta suurin osa varmaan vielä haluaa mainoksien kanssa ohjelmansa nauttia.Mokkulallako meinaatte TV-ohjelmia katsoa...?
Kiva katsoa kaapeleilta laadukasta HD-kuvaa, tietty jos tykkää antenneista ja lumisade ym. häiriöistä...!Antenneja on edelleen olemassa.
Kerro toki lisää lumisadehäiriöistä digilähetyksillä Nykyisellä kaapeli-tv:llä ei ainakaan ilmaiseksi näy kuin ylen HD kanavat, mitkä näkyvät myös antenniverkossa. Alkaa mennä vähän offtopikin puolelle.Kiva katsoa kaapeleilta laadukasta HD-kuvaa, tietty jos tykkää antenneista ja lumisade ym. häiriöistä...!
Hinta ei ole mitenkään erikoinen, jos kyseessä normaali kaapelitalous normaalikokoisessa rivitaloyhtiössä. Koko taloyhtiöille tarjotaan tuollaisia jopa ilman mitään velvoitetta yksittäisen osakkaan tai asukkaan ottaa tilausta. Esimerkiksi jokin kuppainen 2/1 perusnopeus voi olla tilattavissa ilmaiseksi, 30/10 kympillä ja 100/30 @ 25 euroa.Ilmeisesti alueella useampia palveluntarjoajia joten kilpailua.
Joo, on varmasti paljon kalliimpi. Arvaukseni on, että tähän ei syynä niiden ahneus - vaikka ahneita ovatkin - vaan se, että Lounean infravuokra on jo enemmän kuin tuo mainittu kuluttajahinta. Näin on ainakin eräällä nykyisin Louneaan kuuluvalla paikkakunnalla asian laita ollut.-Kilpailuttakaa myös esim. elisa ja sonera....!
Kerro toki lisää lumisadehäiriöistä digilähetyksillä Nykyisellä kaapeli-tv:llä ei ainakaan ilmaiseksi näy kuin ylen HD kanavat, mitkä näkyvät myös antenniverkossa. Alkaa mennä vähän offtopikin puolelle.
Oli muuten masentavaa nähdä, millaista porukkaa taloyhtiöiden hallituksissa muuten istuu. Minä yksin laskin porukan keski-ikää parillakymmenellä vuodella. Näitä mummoja stressasi lähinnä se, että kun ovat nyt tehneet Elisan tai Soneran kanssa vuoden määräaikaisen sopimuksen, niin mitä sille tapahtuu. Joutuuko maksamaan turhasta. Yrittivät lohdutella, että vaikka joutuukin hetken maksamaan turhasta, niin tuon vuoden jälkeen tulevat säästämään nettilaskuissaan nekin ylimääräiset maksut. Ei tuntunut mummoja vakuuttavan vaan jatkoivat puhinaansa. Nämä sitten lyhytnäköisyydellään torppaavat hankkeen yhtiössään...
Ainoan kerran muistan nähneeni kokouksessa perus naamojen lisäksi porukkaa kun päätettiin julkisivuremontista.
Jos siis haluaa osallistujia ni kannattaa heittää joku kallis remontti kutsuun. Kokoushan aina voi päättää ettei sitä tehdä.
Talkoilla asioiden tekeminen ei ole enää tätä päivää, mutta silti osakkaat sitä aina esittävät kun jotakin pitää tehdä.
NelonenHDKerro toki lisää lumisadehäiriöistä digilähetyksillä Nykyisellä kaapeli-tv:llä ei ainakaan ilmaiseksi näy kuin ylen HD kanavat, mitkä näkyvät myös antenniverkossa. Alkaa mennä vähän offtopikin puolelle.
Useimmat päätökset talo/asunto-osakeyhtiöissä tehdään enemmistöpäätöksellä (osake-enemmistö). Järkevät omistajat hoitavat jo ennen kokouksia tarvittavan tuen halutuille muutos- ja investointipäätöksille. On sitten puheenjohtajan taitoa viedä kokousta ja päätöksiä finaaliin. Hallituksen pitää yhdessä isännöitsijän kanssa pohtia ja tehdä hankesuunnitelmat sekä kilpailutukset. Ei se taloyhtiön toiminta mitään rakettitiedettä ole.
Toiminta ei tosiaan ole rakettitiedettä, mutta ei myöskään ihan noin yksinkertaista kun annat ymmärtää. Monessa taloyhtiössä asuu iäkkäämpiä ihmisiä ja heillä voi olla pienet tulot => vastustavat lähes kaikkia hankkeita. Lisäksi ihmisten käsitys kunnossapidosta on hyvin erilainen. Toisessa taloyhtiössä korjataan autokatos kun routa on liikutellut sitä "tarpeeksi", mutta viereisen taloyhtiön vielä pahemmassa kunnossa olevaa autokatosta ei näytetä korjattavan tai edes purettavan, vaikka kukaan ei ilmeisesti uskalla pitää edes autoa siellä enää.
Järkevät osakkaat kyllä pitävät taloyhtiöstä huolto ja ymmärtävät että vastike nousee kun kupi-kulut nousevat kiinteistön ikääntyessä. Valitettavasti kaikki osakkaat eivät kuitenkaan ole näin fiksu. Meidän taloyhtiössä on onneksi saatu toistaiseksi kaikki suunnitellut korjaukset läpi yhtiökokouksessa
Laittakaa kaikki korjaukset siihen 5v kunnossapitosuunnitelmaan ja tämä liitteeksi yhtiökokoukseen.
Pienemmät korjaukset kannattaa vaan tehdä, vastustuksesta huolimatta ja rahoittaa keräämällä se ylimääräinen yhtiövastike (jos ei muuten rahat riitä). Tästä ei ole vielä ikinä tullut nokankoputtamista.
Ne hankalatkin osakkaat vaihtuvat joskus. Kärsivällisellä, järkevällä argumentoilla yleensä saa muutokset läpi.
Kyllä jokaisella hyvin hoidetulla taloyhtiöllä tulisi olla tilillä sen verran "jouten" rahaa, että pienet korjaukset hoituu sillä. Ja näistä korjauksista ei päätetä yhtiökokouksessa tehdäänkö niitä vai ei, vaan ne tehdään ja korkeintaan ilmoitusluontoisesti kerrotaan, että tälläinen tullaan tekemään.
Ilman muuta taloyhtiöllä pitää rahaa tilillä yllättäviä menoja varten. Se että mikä on sopiva määrä rahaa onkin jo sitten toinen juttu.
Tarkennuksena edelliseen, ettei hallitus voi päättää ylimääräisen (-sten) yhtiövastikkeiden keräämisestä. Se päätösvaraus pitää tehdä yhtiökokouksessa. Hallituksella on sen jälkeen mahdollisuus tarvittaessa toteuttaa perintä.Ei osakas koskaan mieti, mikä on taloyhtiön kannalta järkevintä, vaan mikä on hänen kannaltaan järkevintä. Näiden kanssa täytyy vaan elää. Juuri siksi se mahdollisuus ihan hallituksen päätöksellä kerätä ylimääräinen kuukausivastike (tai pari) on osottautunut parhaaksi tavaksi hoitaa yllättävät kulut, kun joku hajoaa.
Aijai, ekaan yhtiökokoukseen ikinä osallistuin, ja nyt hallituksessa enkä tiedä mistään mitään
1 puheenjohtaja + 2 jäsentä. Asuntoja 30kpl, 30v vanha talo. Kokouksessa joku 1/3 paikalla, eläkeläistalohan tämä näyttäisi olevan. Isot ja pienehköt remontit takana, enää tarvitse tehdä kuin pihalle jotain vanhojen pensaiden repimistä tms. Katsoos miten käy.
Nojaa tota teen työkseni, saan ihmiset helposti rauhoitettua.Meikäläistä taas on joka-ikinen koskaan taloyhtiön hallituksessa ollut, varoittanut että ÄLÄ KOSKAAN, MISSÄÄN NIMESSÄ, MISTÄÄN SYYSTÄ, mene taloyhtiön hallitukseen. Vierestä seuranneena taitaa olla ihan totta. Sylkyämpärinä, paskaduunien hoitajana ja muiden surujen ja vihojen selvittelijänä siinä taitaa suurimmaksi osaksi joutua olemaan... Ei ole kovin ruusuinen kuva jäänyt. Onneksi täältä löytyy ihmisiä jotka sentään kehuvatkin hommaa.
Meikäläistä taas on joka-ikinen koskaan taloyhtiön hallituksessa ollut, varoittanut että ÄLÄ KOSKAAN, MISSÄÄN NIMESSÄ, MISTÄÄN SYYSTÄ, mene taloyhtiön hallitukseen. Vierestä seuranneena taitaa olla ihan totta. Sylkyämpärinä, paskaduunien hoitajana ja muiden surujen ja vihojen selvittelijänä siinä taitaa suurimmaksi osaksi joutua olemaan... Ei ole kovin ruusuinen kuva jäänyt. Onneksi täältä löytyy ihmisiä jotka sentään kehuvatkin hommaa.
Toivottavasti menee meilläkin näin. Olen itse pj ja yhtiökokouksessa ilmoitin (ja ennakkoon varoitin hallitusta), että olen muuttamassa pois jahka uuden löydän. Tämä siis viikko sitten. Halusivat minut pitää siitä huolimatta puheenjohtajana vaikka sanoin, että yhdet talokaupat on jo vireillä. No ne ovat nyt realisoitumassa ja jos kuntokartoituksessa kaikki on ok, niin muutan parin kuukauden päästä pois.Päivällä oli kokous, valittiin uusi puheenjohtaja vanhan muuttaessa pois.
Hyvässä yhteishengessä valittiin uusi ja pätevä tilalle.
Rauhallisessa taloyhtiössä on hyvä yhteishenki ja kaikki toimii.
-Isännöitsijä oli myös paikalla ja ihmetteli ettei ole vastaavassa vielä ollut, tarkoitti välitöntä jopa leppoisaa tunnelmaa.....
T: Hallituksen jäsen.
Kyllä siihen lopulta joku hallituksen jäsen rupeaa. Sitten se huomaa, ettei homma ole kamalaa, ja jatkaa seuraavankin kauden.Niin paljon puheenjohtajuutta vastaan kaikki muut olivat kokouksessa, että vaikea ennustaa, mitä tapahtuu kun eroan hallituksesta. Sinänsä helppo yhtiö eikä puheenjohtajuudesta ole ollut mitään vaivaa kun isännöitsijä on pätevä. Jostain syystä jopa hallitukseen on vaikea saada porukkaa.
Riippuu niin monesta asiasta, että vaikea sanoa. Miten ison osan hommista hoitaa esim. isännöitsijä ja miten paljon muut tekevät hommia.Puheenjohtajana sitä hommaa on aina enemmän. Tosin sekin riippuu siitä, miten aktiivisesti muut jäsenet osallistuvat.Osaako joku luonnehtia, miten työlästä tai hankalaa hommaa hallituksen rivijäsenenä/puheenjohtajana oleminen on, jos puhutaan melko uudesta ja pienestä yhtiöstä (alle 10 asuntoa?) Tavallaan olisi mielenkiintoa hoitaa yhteisiä (eli omia) asioita, mutta en ole koskaan ennen yhtiömuotoisessa asumisjärjestelyssä elellyt eikä siis ole mitään kokemusta hallitustoiminnasta. Jos ajatellaan että vaikka mitään hirmu isoa/kallista remonttia ei ole lähivuosiin tiedossa, niin kuulostaako pahalta nakilta?
Asuin 8 vuotta 10 asunnon rivarissa, lähes koko ajan olin hallituksessa ja pari vuotta puheenjohtajana (muistaakseni jo tänne asiasta kirjoittanutkin). Sanoisin, että riippuu ihan isännöitsijästä. Meillä oli paikallinen iso firma ja koen, että synergiaedut sellaisen kanssa on valtavat. Kunnossapitosuunnitelmat tuli kuin sapluunasta, vakuutusten, sähkön sun muun kilpailutukset hoitui samassa kun isompienkin yhtiöiden, pikkuremppaa varten löytyi ryämiästä omasta takaa... Hallituslaisena riitti vain nyökkäillä kokouksissa.Osaako joku luonnehtia, miten työlästä tai hankalaa hommaa hallituksen rivijäsenenä/puheenjohtajana oleminen on, jos puhutaan melko uudesta ja pienestä yhtiöstä (alle 10 asuntoa?) Tavallaan olisi mielenkiintoa hoitaa yhteisiä (eli omia) asioita, mutta en ole koskaan ennen yhtiömuotoisessa asumisjärjestelyssä elellyt eikä siis ole mitään kokemusta hallitustoiminnasta. Jos ajatellaan että vaikka mitään hirmu isoa/kallista remonttia ei ole lähivuosiin tiedossa, niin kuulostaako pahalta nakilta?