Sykemittarit ja aktiivisuusrannekkeet urheilukäytössä

Polarilla myös toimii normaalin suorituksen aikana kun painaa ok/startti nappulaa hetken aikaa pohjassa niin se lukittuu sille alueelle, jolla on.

Ja Flowssa voi konffata yli aluerajojen eli piippaa vaikka sit kun syke alittaa vaikka 120 tai mitä sääntöjä haluukaan...
 
Polarin vantage M2 olisi nyt xxlssä 139e (Aikaisemmin kai minimi n. 169e). En ole näitä enää seuraillut, niin onko polarilla tai muulla valmistajalla toista mallia mitä kannattaisi harkita? Itsellä käytössä vanha M430, joka kiinnostelisi päivitellä. Polar ensisijaisesti koska vanhat datat flowssa sekä sykevyö löytyy. Pääasiassa ulkoliikuntaa gpsllä, lisäksi luotettava aktiivisuuden seuranta olisi hyvä. Ilmoituksia en halua ranteeseen enkä tiedä kaipaavaani älykello-ominaisuuksia.
 
Polarin vantage M2 olisi nyt xxlssä 139e (Aikaisemmin kai minimi n. 169e). En ole näitä enää seuraillut, niin onko polarilla tai muulla valmistajalla toista mallia mitä kannattaisi harkita? Itsellä käytössä vanha M430, joka kiinnostelisi päivitellä. Polar ensisijaisesti koska vanhat datat flowssa sekä sykevyö löytyy. Pääasiassa ulkoliikuntaa gpsllä, lisäksi luotettava aktiivisuuden seuranta olisi hyvä. Ilmoituksia en halua ranteeseen enkä tiedä kaipaavaani älykello-ominaisuuksia.
Itse tykkään enemmän Garminista ja sellainen on ollut nyt vuoden käytössä (quatix 7, käytännössä fenix 7) mutta yleisaktiivisuudesta Garmin ei tajua mitään. Esimerkkinä: Teen istumatyötä ja taukojumppana leuanvetoja ja punneruksia. Käyn istumaan ja kello sanoo, lähde liikkeelle... Motivoivaa!

Polar "arvostaa" monipuolisesti liikkumista ja mm. se arvostaa myös seisomista. Garminille aktiivisuutta on vain askeleet. Garminiin on vetänyt silti paremmat älyominaisuudet (ilmoitukset), helposti vaihdettavat rannekkeet, hyvät ja vaihdettavat kartat ja helposti tulkittava leposyke, sykevälivaihtelun graafit sekä lopuksi bodybattery. Plussana vielä että toimii ant+ ja bt sykevyöt.
Terveysominaisuudet on siis mielestäni Garminissa Polaria edellä. Aktiivisuusseurantaan ja pelkkään juoksemiseen (käsittääkseni hyvä valmennusohjelma) lähtisin suosittelemaan Polaria.

Urheiluominaisuuksia en osaa verrata, kun kello on ranteessa lähinnä maastopyöräilyssä ja kuntosalilla, eli vain sykemittaus ja kartat ovat silloin käytössä. Enemmän itse harrastan kamppailulajeja joissa ei mittareita voi pitää päällä, eikä kellot niin ollen tiedä treenin rasitusta (ja siksi juurikin tuo leposyke ja sykevälivaihtelut ovat tärkeitä seuratakseni palautumista)

Toivottavasti tällaisesta pienestä oman kokemuksen yhteenvedosta olisi apua kellon valintaan jollekin :)

Minulla on ollut aiemmin Forerunner 230, 635, 255, Fenix 5 plus sekä Polar Vantage M ja Grit X pro, joten melko kattavasti on tullut kokeltua eri malleja. Grit X pro ja Quatix 7 ovat ulkoasultaan olleet mieluisammat
 
Mä olen käyttänyt vuosia Vantage M ykkösversiota, mutta vain liikuntakäytössä. Tarkoittaen siis lenkkeilyä ja patikointia. Ensin mainittuun sykkeen ja jälkimmäiseen reitin seurantaan. Älyominaisuudet otin pois päältä, kun kello on kotona kirjahyllyssä eikä ranteessa. Jos tuli wa-viestejä, siitä tuli aivan jäätävä pärinä värinähälytyksen mukana. Eikä tuo ole niin tyylikäskään, että viitsisi arkikellona käyttää. Mutta päätarkoitukseensa hyvä, nykyisen hajotessa hankkisin M2:n tilalle hetkeäkään miettimättä.
 
Kiitos @Jamboa @Frankie !

Ratkesin vähän googlailemaan enemmän, ja polarilla onkin vielä ”uudemmat” pacer mallit. Tosin pacer pro on jo tuplahintainen, mutta pitäisi olla mm. nopeampi, parempi näyttö ja lisäominaisuuksia (juoksubrändätty mutta multisportkello). Vantage M2ta rainmaker valitteli vähän hitaaksi. Pitää kai perehtyä enemmän.
 
Mulle olisi joskus merkannut enemmän offline-musiikki kuin mitkään unien ja aktiivisuuksien seurannat, mitkä eivät siis kiinnosta pätkääkään. Silloin aiemmmin olisin maksanutkin jotain, jos olisi saanut yhden laitteen politiikan toteutettua. Enää en jaksa raahata lenkeillä edes sitä iPod nanoa, kuuntelen mieluummin luonnon ääniä. Noilla reunaehdoilla suosin siis hinnat alkaen -malleja. Jos kaipaa 50 sporttitilaa ja kaikki seurannat päälle, uhraisin ehkä aikaakin kellon valintaan.
 
Polar Flown datan saa kyllä siirrettyä Garminiin. Se on sit eri asia tekeekö sillä mitään myöhemmin kun Garminin huippumalleissa Fenix 7, Epix Gen2, FR255/265, FR955/965 on niin paljo paremmat ominaisuudet urheilijan kannalta...
 
Nauraa HDna. Se on ihan sama vaikka olisi miljoona ominaisuutta jos yksikään ei ole millään tasolla luotettava. Urheilija ei kyllä sitten tarvitse kuin sykkeet ja yösykkeet/vaihteluvälit ja vauhdit varauksella gpsn kautta.. Ne mahtaa löytyä kaikista, loput on puhdasta datarunkkausta nykyisellään.

Se on vaan aika kiva kattoo aamurapskasta kellosta nuo ylös pompatessaan/herätessään vs. mennä johonkin Flowhun analysoimaan historiaa sitte ku mitannu HRV heräämisen jälkeen laittamalla sykevyön päälle ja makaamalla taas mittauksen ajan häiriötekijöiden kanssa vs. unen aikana otettu...

Toi ei oo missään muussa kellossa mahdollista kuin yllä luettelemissani malleissa ja siitä ylemmissä. Ja univaihejakaumista, hengitystiheyksistä ym. kyllä kauan itseään seurannut tosissaan oleva insinööriurheilija näkee paljonkin. Kokonaiskuormat / palautumisen tila ym. on kans ihan kivat pika-analyysit, stressimittarista/-historiasta puhumattakaan. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja jos mä oon saanu tästä edes +2 % niin hyvä.
 
Ekana tulee tosiaa mieleen että miksi sitä kelloa pitäisi katsoa? Kyllä sen pitäisi saada värinällä ilmoittamaan kun menee alueelta pois. Toki samaan hengenvetoon täytyy todeta ettei oma Polar Vantage V2 mitenkään kylmää noteeraa vaan toimii ihan samanlailla kuin lämpimässäkin.
Vanha viesti mutta vastaan. Esimerkiksi kun teen hiit treenejä vaikka juoksemalla niin vaikka juoksen 30s ja sitten kävelen että pulssi laskee. Kelloa tuossa joutuu vilkuilemaan että näkee ainakin tuon 30s ajan suurin piirtein. Pidemmissä minuutin vedoissa tuota kelloa tuleekin sitten vilkuiltua enemmän. Sykettä voisi tuolla tavalla seurata myös jos olisi sykevyö. Ranneke ei hiitissä tunnu kerkeävän mukaan sykkeennousuun.
 
En tiedä olisko tää oikee ketju tälle kysymykselle, mutta mikä olis paras aktiivisuusranneke terveyden ja urheilun seurantaan? Kiinnostaa sykkeen seuranta treenatessa, unen seuranta, aktiivisuuden yms terveyden seuranta.
Ekc, verenpaineen mittaus yms plussaa. Puhelimena samsungin s22. Kiitos jos joju viitsis jeesata, vaikea valita isosta valikoimasta.
Älyominaisuuksilla ja ulkonäöllä ei väliä. Viestejä, musiikkia yms en aio edes liittää kelloon
 
En tiedä olisko tää oikee ketju tälle kysymykselle, mutta mikä olis paras aktiivisuusranneke terveyden ja urheilun seurantaan? Kiinnostaa sykkeen seuranta treenatessa, unen seuranta, aktiivisuuden yms terveyden seuranta.
Ekc, verenpaineen mittaus yms plussaa. Puhelimena samsungin s22. Kiitos jos joju viitsis jeesata, vaikea valita isosta valikoimasta.
Älyominaisuuksilla ja ulkonäöllä ei väliä. Viestejä, musiikkia yms en aio edes liittää kelloon

No parasta kun kysyt niin Garmin Forerunner 965 tai Fenix 7:t tai Epix 2nd gen. Ja mielellään tietty solar/titanium/sapphire :D
 
Ja jos haluaa oikeat sykkeet muustakin kuin tasavauhtisesta juoksusta niin sykevyö kylkeen.

6-sarjan Fenixitkin vielä ihan päteviä jos vähän pienemmällä budjetilla.
 
Suosittelen Forerunner 265. Samat ominaisuudet kuin kalliimmissa Garmineissa, mutta pienempi hinta ja mukavampi koko.

Nii ja Forerunner 255 tarjouksesta 3 rahalla ja kohta varmaan 2,5 rahalla tai alle. Jää sykevyöllekin budjettia. Ite tykkään MIP enempi ku Amoled, en tiä miks.

FR2x5 ei saa eikä oo sit topokarttoja.
 
Forerunner 245:n hain ite 159 eurolla, jonkun verran tuli tutkittua vaihtoehtoja eri hinta luokissa ja tämän ominaisuudet riittää omaan käyttöön hyvin. :cigar:
 
Jos terveyden ja palautumisen seuraaminen kiinnostaa ja kelloa viitsii pitää öisin ranteessa niin suosittelen joka tapauksessa valitsemaan sellaisen jossa on yöllisen sykevälivaihtelun (HRV) seuranta. Mainituista Garmineista tämä taitaa löytyä kaikista. Kertoo paljon enemmän kehon tilasta kuin aktiivisuus, unen mittaus ym. joiden hyöty/todenmukaisuus taitaa olla valmistajasta riippumatta mitä sattuu. Itse vaihdoin viime vuoden puolella Garminiin (Fenix 7) sekä Polaria että Suuntoa käyttäneenä ja sen ekosysteemi ja sovelluksen ominaisuudet ovat paljon kotimaisia edellä. Tämä tosin vain sovelluksen yms. perusteella, kahden muun uusista lippulaivamalleista jotka Fenixiin vertautuisivat ei ole kokemusta.
 
Jotenkin itse en luota Polarin terveyden, tai miksi sitä haluaa kutsua, seurantaan. Liian paljon rannesykemittauksessa on häiriöitä, esim. yöt jää rekisteröitymättä. Palautumiset ja treenikuormat menee aina väärin, jos vyötä ei ole, ja vyötä voi käyttää vain treenatessa. Ainoa paikka missä rannemittaus juoksussa tasavauhdissa jotenkin toimii, on juoksumatto sisällä. Jopa sisäradalla on liikaa virhetekijöitä, suurimpana lämpötila, viima.
Tämä kokemus useamman vuoden GritX:n käytöllä.

Polarin appisovellus on yksinkertaisempi mutta siitä puuttuu paljon Garminin mittauksia, esim. juoksudynamiikka. Ei mittaukset ole pakollisia mutta ilman valmentajaa treenatessa voi itse tutkia, miten treeni kehittyi.

Olen vanhan liiton miehiä siinä, että mieluummin kirjaan koneelle treenejä ja tuntemuksia, kuin annan kellon arvata niitä. Kun jaloin liikkumisella on pääpaino (kävely/hölkkä/juoksu), niin vanhassa Forerunner 230 kellossa oli kaikki oleellinen. Mitään rannesykkeeseen perustuvaa höpö-seurantaa ei tarvitse ja ihmettelen että kaikki valmistajat ovat hurahtaneet niihin.
 
Olen vanhan liiton miehiä siinä, että mieluummin kirjaan koneelle treenejä ja tuntemuksia, kuin annan kellon arvata niitä. Kun jaloin liikkumisella on pääpaino (kävely/hölkkä/juoksu), niin vanhassa Forerunner 230 kellossa oli kaikki oleellinen. Mitään rannesykkeeseen perustuvaa höpö-seurantaa ei tarvitse ja ihmettelen että kaikki valmistajat ovat hurahtaneet niihin.

Sykevälivaihtelun mittaaminen on kaukana höpö-seurannasta, monella ammattiurheilijalla sitä seurataan jatkuvasti. Toki heidän käytössä olevat laitteet on eri luokkaa kuin kello ranteessa mutta omalla kohdalla Garminin mittaama HRV-lukema tuntuu peilaavan todella tehokkaasti myös omia tuntemuksia (riittävä unen määrä ja palautuminen, järkevät treenimäärät, ruokavalio, mahdollisesti nautittu alkoholi yms.)

En siis väitä että tämä olisi perusliikkujalle mikään vaatimus tai että se jotenkin ohittaisi oman kehon kuuntelemisen mutta henkilökohtaisesti pidän sitä hyvin mielenkiintoisena ja jos lukema on odotettua matalampi saatan hieman säätää tekemisiä sen mukaan.
 
Sykevälivaihtelun mittaaminen on kaukana höpö-seurannasta, monella ammattiurheilijalla sitä seurataan jatkuvasti. Toki heidän käytössä olevat laitteet on eri luokkaa kuin kello ranteessa mutta omalla kohdalla Garminin mittaama HRV-lukema tuntuu peilaavan todella tehokkaasti myös omia tuntemuksia (riittävä unen määrä ja palautuminen, järkevät treenimäärät, ruokavalio, mahdollisesti nautittu alkoholi yms.)

Niin, (ammatti-)urheilijoita seurataan ihan eri tavalla. Kuluttajaa johdetaan harhaan siinä, että epäluotettava rannesykemittaus voi ajaa saman asian. Joillakin kello voi osua lähialueelle, toisilla ei sinnepäinkään.

Ekc, verenpaineen mittaus yms plussaa. Puhelimena samsungin s22. Kiitos jos joju viitsis jeesata, vaikea valita isosta valikoimasta.

Lämpimästi suosittelen erillistä verenpainemittaria. Ainakin jos ikää alkaa olemaan, niin hyvä pitää kirjaa arvoista.
 
Viimeksi muokattu:
Niin, (ammatti-)urheilijoita seurataan ihan eri tavalla. Kuluttajaa johdetaan harhaan siinä, että epäluotettava rannesykemittaus voi ajaa saman asian.

En itse näe asiaa näin. Normaalijärjellä varustettu henkilö ymmärtää että nämä eivät ole mitään lääkinnällisiä laitteita ja että hyvin monessa asiassa on erikseen kuluttajatason ja ammattikäyttöön tarkoitetut laitteet jotka ovat eri tasoista eikä kuluttajalaitteelta voi odottaa vastaavaa tarkkuutta ja laatua. Jos haluaa ammattitason tietoa omasta terveydestä tai vaihtoehtoisesti harjoittelusta niin voi mennä esimerkiksi urheilulääkärin vastaanotolle tai hankkia valmentajan.

Omien kokemusten perusteella HRV-arvo on kellon mittaamana vähintäänkin suuntaa antava ja aion seurata sitä jatkossakin.
 
En itse näe asiaa näin. Normaalijärjellä varustettu henkilö ymmärtää että nämä eivät ole mitään lääkinnällisiä laitteita ja että hyvin monessa asiassa on erikseen kuluttajatason ja ammattikäyttöön tarkoitetut laitteet jotka ovat eri tasoista eikä kuluttajalaitteelta voi odottaa vastaavaa tarkkuutta ja laatua.

Normaalijärki onkin tarpeen, jos vain kuuntelee kellonvalmistajien mainoispuheita. Jokaisen uuden mallin kohdalla painotetaan markkinoiden tarkimpia tuloksia ja vanhempiin malleihin verrattuna se voi olla tottakin. Mutta epävarmuustekijöitä ei juuri mainosteta, hyvä jos valmistaja edes tunnustaa niitä ja siinä voi tulla väärä kuva kuluttajalle.

Urheilijoilla on takana tiimi, mitä ei paljon julkisuudessa näytetä.

Hienoa, että kello toimii ja saat mun puolesta käyttää sitä jatkossakin. Halusin vain muistuttaa, että kellon antama data voi olla myös epätarkkaa käyttäjästä riippuen.
 
Sykevälivaihtelun mittaaminen on kaukana höpö-seurannasta, monella ammattiurheilijalla sitä seurataan jatkuvasti. Toki heidän käytössä olevat laitteet on eri luokkaa kuin kello ranteessa mutta omalla kohdalla Garminin mittaama HRV-lukema tuntuu peilaavan todella tehokkaasti myös omia tuntemuksia (riittävä unen määrä ja palautuminen, järkevät treenimäärät, ruokavalio, mahdollisesti nautittu alkoholi yms.)

Se vaan kertoo asiat vähän ENNEN omia tuntemuksia ja välttää liiallisen kropan turpaanvetämisen. Toi FR955 saattaa vaikka lenkille lähtiessä sanoa, että harkitseppa uudemman kerran ja sun pitäis oikeastaan levätä. Tälleen ylikunnon rajamailla ratsastavana voimanostajana tärkeä seikka.ä ja hrv statuksesta tietää tasan tarkkaan, että jätänpäs sittenkin tänään treenin välistä ja pidän extra välipäivän. Nää on stanan pienistä kiinni ja nyt Garminin aikaan olen saanut parasta kuntoa ikinä aikaan, vaikka ikää kohta jo 39. Ennen vaan tuli treenattua liian kovaa Polarin Flow ja Vantage V2 + sykevyö-analyyseistä huolimatta (antoihan ne suuntaa, että kuorma on kova). Nyt se on helpompaa välttää.

Näkeehän siitä myös, jos on infektio/sairastumassa, tasan aina menee vituralleen ennen flunssaa tai varsinkin koronaa. Ja näkee myös koska on kroppa toipunutkin infektiosta ja miten palautuu treenistä sen jälkeen.
 
Jos haluaa ammattitason tietoa omasta terveydestä tai vaihtoehtoisesti harjoittelusta niin voi mennä esimerkiksi urheilulääkärin vastaanotolle tai hankkia valmentajan.

Omien kokemusten perusteella HRV-arvo on kellon mittaamana vähintäänkin suuntaa antava ja aion seurata sitä jatkossakin.

Urheilulääkärilläkään ei tunnisteta helposti ylirasitusta. Oon käyny EKG:t / kokeet ym. pirun monta kertaa vaikka treenasin ihan *itun kovaa ja lääkäri sanos että anna mennä vaan ei mitään vikaa ja koutsi jto (ehkä arvostetuin voimavalmentaja Suomessa?) myös. Silti treenattiin liikaa eikä huomattu ja sairastuin aina huipulla. Nyt kun kellot pelissä niin menty ohi omin avuin että kuhina käy. Aika vaikee nostaa sopivissa määrin isoa rautaa jos on vaikka vähä lahjaakin. Et sä tuntumalta voi tietää, et mitä eroa vailla 40000 tai 50000 kg volyymilla ja seurata pitkän ajan kumuloituvaa kuormaa/rasitusta joka tulee kuin varkain jos on tullakseen ja vasta sitten perästä stoppi kehitykselle tai *itun pitkä tasanne.

Se on ihan exact sama vaikka juoksussa tai fillaroinnissa tms..
 
Ottamatta sen enempiä kantaa noihin tarkkuuksiin tms. niin kyllähän tällanen Suunto 9 Peak (ja aiemmin Polar) näyttää selvästi yön jäljiltä jos on vaikka jo pari kolme bisseä juonut illalla.

Kun kunnolla ottaa, niin en ihan saanut koko yöksi sykettä peruskunto alueelle (viime kesän kaverin polttarit) :)
 
Urheilulääkärilläkään ei tunnisteta helposti ylirasitusta. Oon käyny EKG:t / kokeet ym. pirun monta kertaa vaikka treenasin ihan *itun kovaa ja lääkäri sanos että anna mennä vaan ei mitään vikaa ja koutsi jto (ehkä arvostetuin voimavalmentaja Suomessa?) myös. Silti treenattiin liikaa eikä huomattu ja sairastuin aina huipulla.

Tulee mieleen, että kuinka hyvin nämä lääkäri/valmentaja tunsivat harjoitteluhistoriaa? Jos eivät tunteneet, niin ihan normaalia toimintaa, koska erilaisia tapauksia on n+1. Jos historia oli tiedossa pidemmältä ajalta, niin valmentajan ohjeita ihmettelen: Samat virheet tehtiin aina uudelleen, jotain tuossa epäilyttää, jos vaan jatkettiin.

Polarilla on ainakin hurja progressio treeneissä, parhaimmillaan juoksukilometrejä tuli +200 km viikko ja kello näytti vain lisää/kovempaa, vaikka omat tuntemukset ja jalat oli jo ihan rajoilla. En yhtään ihmettele, että kelloa orjallisesti seuraava pääsee helposti ylikuntoon.

Kyllä omaa kehoakin kuuntelemalla voi seurata kuormaa. Ainakin kun riittävän pitkään harrastaa. Ja kun on päiväkirjaa täyttänyt, niin voi seurata pidemmältä ajalta tuntemuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Uh, melkoinen pain-in-the-ass koittaa käyttää noita Suunnon kännykkäsovelluksia pelkän sykevyön kanssa.

Beatissa voi tehdä sykeohjattua harjoittelua... Noin niinkuin teoriassa, mutta käytännössä sille on olemassa kokonaista 6 valmiiksi purkitettua harjoitusta, joita ei tietenkään voi muokata.

Sitten Flowssa voi tehdä ihan nopeasti vilkaistuna fiksunnäköisen harjoitusohjelman, mutta sen harjoituksiapa ei voi tehdä jos ei satu olemaan urheilukelloa :facepalm:

Onkohan olemassa mitään järkevää sykeohjattuun harjoitteluun kykenevää appia, joka ei vaadi ylimääräisiä vekottimia? Runkeeper ei lennä koska "ne ei usko sykeohjattuun harjoitteluun", ja Garminit taitaa toimia vain Garminien kanssa?
 
Mitä urheilukelloa suosittelisitte 150-250€ hintaluokassa? Nykyinen Samsung Galaxy Watch on ollut aika surkea kapistus urheilukäytössä, eli melkein mikä vaan varmaan parempi. Ei tarvi olla mikään älykello, ennemmin otan hyvän akunkeston älyominaisuuksien tilalle. Plussaa jos on sen verran tyylikäs, että menee arkikellona.

Polar Pacer Pro vaikuttaisi ainakin asialliselta kamppeelta tuossa hintaluokassa.
 
Olen/olin tyytyväinen Polar Igniten käyttäjä kohta kolme vuotta mutta nyt tämä luuhka ei jaksa enää kahta tuntia GPS päällä kunnes akku menee täydestä alle 5%:n ja harjoitus tipahtaa pois päältä. Onko jotain temppuja, jolla saisi akkukestoa pitemmäksi ja kannattaako / voiko näihin vaihtaa akun järkikuluilla vs. uusi?
 
Mitä urheilukelloa suosittelisitte 150-250€ hintaluokassa? Nykyinen Samsung Galaxy Watch on ollut aika surkea kapistus urheilukäytössä, eli melkein mikä vaan varmaan parempi. Ei tarvi olla mikään älykello, ennemmin otan hyvän akunkeston älyominaisuuksien tilalle. Plussaa jos on sen verran tyylikäs, että menee arkikellona.

Polar Pacer Pro vaikuttaisi ainakin asialliselta kamppeelta tuossa hintaluokassa.
Aikalailla samoilla toiveilla ostin Garmin Fenix 6 kellon käytettynä. Juurikiin tosta Galaxy Watch kellosta vaihdoin.
Käytän kelloa pyöräillessä, uidessa, salilla jne, ei kyllä ole valittamista.
Sen verran älyäkin löytyy että viestit voi lukea kellosta.
Akku kestää suunnilleen viikon omassa käytössä.
Tyylikkyyteen en ota kantaa.
 
Mitä urheilukelloa suosittelisitte 150-250€ hintaluokassa? Nykyinen Samsung Galaxy Watch on ollut aika surkea kapistus urheilukäytössä, eli melkein mikä vaan varmaan parempi. Ei tarvi olla mikään älykello, ennemmin otan hyvän akunkeston älyominaisuuksien tilalle. Plussaa jos on sen verran tyylikäs, että menee arkikellona.

Polar Pacer Pro vaikuttaisi ainakin asialliselta kamppeelta tuossa hintaluokassa.
Tuossa on mielestäni parhaat ominaisuudet hintaan nähden, saa vaihdettavat rannekkeet ja rungon haluamallaan värillä
 
Onks ketään joka on päivittänyt Polarin Vantage M1:stä tuohon Polar Pacer Pro:hon?

Mitkä fiilikset? Itse tekisi mieli päivittää, kun tulee juostua jonkin verran, mutta en ole ihan täysin saanut perusteltua, onko väärtti.
 
Onks ketään joka on päivittänyt Polarin Vantage M1:stä tuohon Polar Pacer Pro:hon?

Mitkä fiilikset? Itse tekisi mieli päivittää, kun tulee juostua jonkin verran, mutta en ole ihan täysin saanut perusteltua, onko väärtti.

Itsellä oli sama päivitys mielessä keväällä mutta en saanut perusteltua päivitystä vielä nykyisillä hinnoilla (alennuksessa n.250€) itselleni. Eniten kiinnostais parempi/kirkaampi näyttö ja nopeuspäivitykset sekä kattavammat kuntotestimahdollisuudet ja juoksutehon mittaus ranteesta.

Isoa eroa treenitoimintoihin ei taida olla tiedossa tuossa päivityksessä, samat lajiprofiilit ja multisport-mode löytyy molemmista, muutamia jippoja pacer pro osaa mitä M ei osaa mutta eivät ole itselle tärkeitä (mm. Hill Splitter ja profiilit). Reittiopastuskin taitaa vaatia maksullisen Komoot-tilauksen…

Ehkä sitten jos tuon löytäisi noin 200 eurolla niin voisi alkaa katselemaan josko ostohousut menis jalkaan… :whistling:
 
Ittee houkuttelis kolmen vuoden Vantage M:n käytön jälkeen testata jotain Garminia, esim. Forerunner 265 tai 955/965, mutta pirulaiset on vähän tyyriitä. 500e kellosta on melko paljon, kun miettii että lähes kaikki olennaiset ominaisuudet löytyy jo tästä käytössä olevasta Polarista.
 
Nythän sais Garmin Instinct 2 189€ tai Solarina 259 €. Siitä löytyy jopa urheilijalle tärkee HRV Status. Ja näkyy päivänvalossankin ja akunkestot huipuinta huippua. Eli periaatteessa kuten FR255/265 mut alle puolet hinnasta.
 
Nythän sais Garmin Instinct 2 189€ tai Solarina 259 €. Siitä löytyy jopa urheilijalle tärkee HRV Status. Ja näkyy päivänvalossankin ja akunkestot huipuinta huippua. Eli periaatteessa kuten FR255/265 mut alle puolet hinnasta.
Oho niinpä näkyy. Onko noilla 2S ja 2S solarilla muuta eroa kuin tuo aurinkolataus? :hmm:

EDIT: ainakin Garmin pay puuttuu ei solar versiosta.
 
Viimeksi muokattu:
Oho niinpä näkyy. Onko noilla 2S ja 2S solarilla muuta eroa kuin tuo aurinkolataus? :hmm:

EDIT: ainakin Garmin pay puuttuu ei solar versiosta.

Joo tuo NFC vaan solar-versiossa. Muutoin tohon rahaan saa elevate v4 -sensorin ja parhaat urheilumittaukset mitä about saatavilla eli Fenix 7 -tasoa featureiltaan paitsi ei topokarttoja, värinäyttöä, kosketusnäyttöä, wifiä tai musaa mut kuiteskin enempi rugged


Mut oikeestihan toi huikeen hyvin kaikkialla näkyvä näyttö. Ei tartte taustavaloakaan muuta ku yöllä.

Ja persaukisille Telialla ei-solar 199 € korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla.

Ja 2S ranneke on sit niin lyhyt et ei kyl yli 17 cm ranteelle, muuten jää liian vähän yli. Ja tämmöstä kuuluu pitää ylempänä niin tosiaan mun 10-vuotiaalla 35-kilosella urheilullisella poitsulla on ranne ohuimmasta kohtaa 15 cm ja ylempää kellon kohalta 17 cm ja kasvuvaraa ei oo vaikka speksi sanoo 180 mm ranteelle asti (sillon vikassa reiässä ja ei jää lenkkeihin mitään laitettavaa). Saahan tohon toki isompiakin rannekkeita vaihdettua (maksaa) mut aikuisena se 45 mm kellotaulu 41 mm sijasta oikein jees ainaki ittellä FR955. 2 parempi akunkesto kuin 2S. Ja isompi arskakennon pinta-ala jos solaria meinais.

Eli jos 2S:ää harkittet niin käy eka sovittaan GIgsu/Power/Prisma tjsp. ellet oo oikein siro tai vaikka hoikka kenialainen maratoonari -rakenteinen
 
Viimeksi muokattu:
Joo tuo NFC vaan solar-versiossa. Muutoin tohon rahaan saa elevate v4 -sensorin ja parhaat urheilumittaukset mitä about saatavilla eli Fenix 7 -tasoa featureiltaan paitsi ei topokarttoja, värinäyttöä, kosketusnäyttöä, wifiä tai musaa mut kuiteskin enempi rugged


Mut oikeestihan toi huikeen hyvin kaikkialla näkyvä näyttö. Ei tartte taustavaloakaan muuta ku yöllä.

Ja persaukisille Telialla ei-solar 199 € korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla.

Ja 2S ranneke on sit niin lyhyt et ei kyl yli 17 cm ranteelle, muuten jää liian vähän yli. Ja tämmöstä kuuluu pitää ylempänä niin tosiaan mun 10-vuotiaalla 35-kilosella urheilullisella poitsulla on ranne ohuimmasta kohtaa 15 cm ja ylempää kellon kohalta 17 cm ja kasvuvaraa ei oo vaikka speksi sanoo 180 mm ranteelle asti (sillon vikassa reiässä ja ei jää lenkkeihin mitään laitettavaa). Saahan tohon toki isompiakin rannekkeita vaihdettua (maksaa) mut aikuisena se 45 mm kellotaulu 41 mm sijasta oikein jees ainaki ittellä FR955. 2 parempi akunkesto kuin 2S. Ja isompi arskakennon pinta-ala jos solaria meinais.

Eli jos 2S:ää harkittet niin käy eka sovittaan GIgsu/Power/Prisma tjsp. ellet oo oikein siro tai vaikka hoikka kenialainen maratoonari -rakenteinen
Joo tuli tuo 2S ilman solaria laitettua tilaukseen. En nähnyt Solaria tai maksuominaisuutta 60€ arvoiseksi, kun ei nykyisessäkään ole tullut käytettyä jälkimmäistä.

Vasta tilauksen jälkeen hoksasin, että ehkä tuo 2 ois ollut sittenkin parempi koon puolesta. Kellon kohdalta (ei ihan ohuimmasta kohtaa) ranteen halkaisija noin 17 cm, että saa nähdä sopiiko. Tottunut nykyiseen Galaxy Watch 40 mm kokoon, niin tuntui aika möhkäleeltä tuo 45 mm millisenä kun tuo rakenne on tuollainen ydinsodan kestävä. Mut kokeillaan miltä tuo 2S tuntuu ja jos on liian pieni, niin palautukseen ja katsotaan saako vaihtaa samaan hintaan tuohon 2:een. Ehkä käyn jo huomenna kokeilemassa, jos on esillä verkkokaupassa.
 
Mut kokeillaan miltä tuo 2S tuntuu ja jos on liian pieni, niin palautukseen ja katsotaan saako vaihtaa samaan hintaan tuohon 2:een. Ehkä käyn jo huomenna kokeilemassa, jos on esillä verkkokaupassa.

Ei ne pidemmät rannekkeet toki kovin paljoa maksa et jos muuten haluu sen pienemmän kellotaulun. Orggis jotain 40 ekee ja Kiinasta saa eurolla-parilla posteineen kaikenlaisia, niitä siunaantunut meilläkin laatikkoon melko valikoima Polareihin ja Garmineihin kun joskus sai jopa eurolla 2 kpl posteineen. Mut on se Garminin silikoniranneke ihan parhautta eli suosittelen sitä jos tuntuu lyhkäseltä. Mut kyl se 17 cm kohtaan pitäis just mennä.
 
Ei saa Polarin Igniteen akkua vaihdettua ja 2v päivittäisen käytön jälkeen tämä lähtee kierrätykseen akun takia. Seuraavaksi vaihto varmaankin Garminin (forerunner sarjan) tuotteisiin, jos olisivat vähemmän kertakäyttöisiä. Onko fr245 vs fr255 hyppy kuinka iso anturien yms. osalta?
 
Viimeksi muokattu:
Polar Flown datan saa kyllä siirrettyä Garminiin. Se on sit eri asia tekeekö sillä mitään myöhemmin kun Garminin huippumalleissa Fenix 7, Epix Gen2, FR255/265, FR955/965 on niin paljo paremmat ominaisuudet urheilijan kannalta...
Pystytkö avittamaan millä tempuilla tuo onnistuu? Latasin Polarilta omat reenini n. 10v ajalta = 5GB json-filejä.
 
Pystytkö avittamaan millä tempuilla tuo onnistuu? Latasin Polarilta omat reenini n. 10v ajalta = 5GB json-filejä.

Mä vedin joskus Polar Flowsta syncin Stravaan (tilit synkkaan) ja Stravasta Garmin Connectiin (Fenix 6x pro)... Sittemmin taisin käyttää tätä FR955 kohdalla:

 
XXL:ssä oli Forerunner 265 ja 965:tä alessa, joten päätin vihdoin päästää Vantage M:n eläkkeelle ja ostin edellisen. Urheiluun olisi vielä välttänyt satunnaisia GPS-ongelmia lukuun ottamatta, mutta muuten alkaa olla aika askeettinen laitos päivittäiseen käyttöön.

265:n ensivaikutelma todella hyvä mutta täytyy viikko juosta, että saa kokonaiskuvan laitteesta. Garmin Payn käyttöönotto edellytti soittoa Nordean aspaan, muuten ihan helppo.
 
Apple Watch SE:n umpisurkean akun takia (joutuu latailemaan joka yö) on kohta vaihdettava parempaan.
Onko suosituksia mitä ottaisin tuohon tilalle? Mieluiten hyvällä akulla jotta voi sitten käytellä useamman päivän ilman latauksia.
Esim. Suuntoa olen katsellut mutta tuosta merkistä ei juurikaan kokemuksia.
 
XXL:ssä oli Forerunner 265 ja 965:tä alessa, joten päätin vihdoin päästää Vantage M:n eläkkeelle ja ostin edellisen. Urheiluun olisi vielä välttänyt satunnaisia GPS-ongelmia lukuun ottamatta, mutta muuten alkaa olla aika askeettinen laitos päivittäiseen käyttöön.

265:n ensivaikutelma todella hyvä mutta täytyy viikko juosta, että saa kokonaiskuvan laitteesta. Garmin Payn käyttöönotto edellytti soittoa Nordean aspaan, muuten ihan helppo.
Mitäs asiaa aspaan oli? Eikös sen kortin saa Nordean mobiilisovelluksen kautta vahvistettua vai eikö vain toiminut? Melko syvällä valikoiden syövereissä kyllä on. Itsellä useamman kerran tippunut kortit pois ja vaatinut uuden vahvistamisen.
 
Mitäs asiaa aspaan oli? Eikös sen kortin saa Nordean mobiilisovelluksen kautta vahvistettua vai eikö vain toiminut? Melko syvällä valikoiden syövereissä kyllä on. Itsellä useamman kerran tippunut kortit pois ja vaatinut uuden vahvistamisen.
Pitää soittaa, ja sen takia on jäänyt aktivoimatta. Jono pankkiin on piiitkä aina.
 
Minkälaisessa alennuksessa nuo kellot oli?

469 € oli 265.
Mitäs asiaa aspaan oli? Eikös sen kortin saa Nordean mobiilisovelluksen kautta vahvistettua vai eikö vain toiminut? Melko syvällä valikoiden syövereissä kyllä on. Itsellä useamman kerran tippunut kortit pois ja vaatinut uuden vahvistamisen.

Garmin Connect ei antanut muuta vaihtoehtoa kuin soittaa, joten menin vain sen mukaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 379
Viestejä
4 554 836
Jäsenet
74 960
Uusin jäsen
kaitamoinen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom