Suositun Pixel Experience custom ROM:n kehitys lopetetaan

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 161
José Henriquen vuonna 2017 perustaman Pixel Experience custom ROMin kehitystyö lopetetaan. Henrique kertoi toiminnan lopettamisesta Pixel Experiencen verkkosivuilla viime viikolla. Henrique ei avaa päätöksen taustoja sen tarkemmin mutta viittaa kirjoituksessaan muuttuneeseen ilmapiiriin sitten ROMin perustamisen. Yhtenä syynä lopettamiseen on pidetty valmistajien nihkeää suhtautumista laitteiden muokkaamisen. Esimerkiksi Asus hiljattain poisti mahdollisuuden bootloader lukituksen avaamiselle, mikä käytännössä estää custom ROMien asentamisen.

Pixel Experience tuli tunnetuksi custom ROMina, joka pyrki mukailemaan Googlen Pixel puhelimien käyttökokemusta. Custom ROM kasvatti nopeasti suosiotaan ja nousi helppouden ansiosta yhdeksi suosituimmaksi custom ROMiksi. Vanhat buildit pysyvät ainakin toistaiseksi saatavilla Pixel Experiencen sivuilla mutta uusia buildeja ei enää näillä näkymin tehdä. Onneksi saatavilla on edelleen muita custom ROMeja kuten Lineage OS, jonka uusin Android 14 päivitys (LOS 21) on saatavilla lähes 100 eri laitteeseen.

Lähteet:
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 161
Joskus tuli ylläpidettyä custom ROM esittelyketjua mutta Pixel Experience jäi käsittelemättä. Jossain vaiheessa tuli kuitenkin kuvattua video kyseisestä ROMista, mikä jäi lopulta pöytälaatikkoon. Ajatuksena oli tehdä useampia videoita mutta projekti jäi kuitenkin toteuttamatta. Alla on nyt tuo video, jos joku haluaa tsekata, millainen Pixel Experience oli.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 619
Viestejä
4 238 597
Jäsenet
71 228
Uusin jäsen
adrian80

Hinta.fi

Ylös Bottom