Suosittele kiintolevyä

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Jos isosta kiintolevystä käyttää vain pienen osan, ovat hakuajat pieniä ja osio levyn alussa on yleensä myös nopeimmalla kohdalla. Ei kuitenkaan vaikuta dramaattisesti kuten SSD siirtyminen.

http://www.hdtune.com/images/screenshot.png

Täysi osio/tiedostojärjestelmä pirstaloituu käytössä ja tuo voi hidastaa jopa huomattavasti.
Joo. Mietin lähinnä kuinka paljon käyttämätön tila vaikuttaa kun SSD:t ovat ihan omaa luokkaansa. Tässä yllätyin kun koneeseen tuli hitaan ja lähes täyden WD Blue 1 TB tilalle Toshiba 2 TB, että tuo WD saikin ihan normaalit luvut nopeustestissä sen jälkeen kun sen oli formatoinut. Pari muutakin seikkaa, kuten koneen kaatuilu, sai epäilemään että kovalevy on menossa huonoksi, mutta nyt se onkin ihan ehjä. Jäi mietityttämään että olisiko pitänyt satsata 20 € enemmän 3 TB malliin saman tien että hakuajat säilyvät parempina datamäärän kasvaessa, mutta tämä nyt on tämmöistä jälkipohdintaa.

Miten sinä tekisit?
 
Viimeksi muokattu:

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Tiedostojärjestelmä oli ehkä sekaisin ja korjaantui formatilla.

Osta sitä mukaa lisää, kun tarve vaatii.

Tuo hakuaikojen virittely tarkoittaisi, että koko levystä käytetään esim. vain 100GB jolloin hakunopeudet vastaa 10000rpm levyä. Toinen juttu on, että hyödyttääkö tuo mitään omassa käytössä, pelaamiseen mm. ei taida vaikuttaa mitään, kun kenttien lataus perättäislukua.

Accelerate Your Hard Drive By Short Stroking
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Tässä nyt CrystalDiskMark tuloksia. Toinen 2,5 vuotta vanha Western Digital Blue 1 TB ja toinen tämä Verkkokaupan Toshiban valmistama 2 TB. Toshiba on huomattavasti hiljaisempi. WD formatoitu ja Toshibasta käytetty tuo päälle 600 GB.

Toshiba




Western Digital


 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 067
Hajos raid1 uudestaan ja nyt ei voi formatoida levyä, mitään tietoja ei näy ja näyttää tältä:

Lukuvirheet voi johtua huonosta virtalähteestä tai sata kaapelista. Tällöin paras vaihtaa kaikki kaapelit ja mieluiten lukkiutuvaan malliin
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
816
Koitin toisessa koneessa eri kaapelilla, sama tulos, sain uuden levyn takuuvaihtona.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
447
Olen wd:n nas-redejä ostellut viimeaikoina kolme. NAS-käyttöön toki. Saa nyt nähdä sitten. Ennen käytin ihan seagatea aina mutta sitten ne sai huonon maineen. Itselläkin pari pettänyt.

Viimeksi vaihdoin nyt tällä viikolla Applen TimeCapsuleen levyksi tommosen wd:n (wd siinä oli näköjään ennestäänkin) ja pitää vain todeta että Apple on mestari tekemään vaikeasti huollettavia laitteita ;)
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 067
Eipä nuo wd:n levyt erityisen hyvinä uusimmissa tilastoissa esiinny.

 

tle88

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 117
Oma valintani edulliseksi massamuistiksi oli viime vuoden (2016) aikana WD Elements 5 Teran versiona. Ostin kaksi ensimmäistä 111 euron hinnalla / kappale, ja toiset kaksi maksoivatkin jo sitten 159 euroa. Näyttää hintataso nousseen vielä entisestäänkin. Sisällä on blue sarjan levy, josta väitetään, että se olisi fyysisesti samanlainen kuin red sarjan levyt, mutta eri firmwarella. Tuo oli netissä jonkun kirjoittama väite asiasta, mutta mistä sitä noista voi koskaan oikeasti tietää.

Todella ärsyttävän 8 sekunnin nukkumaanmenoajan voi wdidle3 ohjelmalla venyttää aina 300 sekunnin eli 5 minuutin mittaiseksi. Nyt levyt tuntuvat tuon korjauksen jälkeen oikeasti ihan asiallisilta. Pääosan ajastaan ne lisäksi nukkuvat, eivätkä siten edes kulu. Vauhti on tuntunut ihan riittävältä, josko koko konekanta on muutenkin kovin iäkästä, joten hyvä vertailukohde puuttuu.

Youtubesta löysin videon, jossa näytettiin tuollaisen kirja tyyppisen kuoren avaus ohutteräisellä veitsellä. Irrotin sen sata3->usb3 muunnoskortin, ja laitoin levyt hetkeksi erilliseen e-sata dockiin. Näin wdidle3 ohjelma pystyi löytämään levyt, se ohjelma kun ei sitä tee usb3 liitännän lävitse. Eli vähän piti askarrella, mutta lopputulos oli palkitseva. Nuo uuden sukupolven siniset levyt eivät tunnu tuottavan edes hukkalämpöä mitenkään mainittavasti. Ero on aika suuri esim. aikaisempiin 2 teran Samsungeihin verrattuna, josko tietenkin jonkin noin 10 vuoden kehityksen pitää jossain myös näkyäkin. Aioin aiemmin käyttää levyjä purettuina ja pistää ne talouden eri koppien sisään, mutta kotelo olikin oikeasti minusta siistin näköinen, ja usb3 on riittävän nopea liitäntä varastokäyttöön.

Vahasin samassa rytäkässä sitten ne kotelotkin autovahalla, niin nyt niihin eivät jää pöly eivätkä sormenjäljet silleen niin kuin ennen. Gigantin 111 euron tarjous 5 teran levystä oli ihan ylivertainen. Verkkokaupassa taisi samankokoinen green levy (ollen siis vanhempaa mallia kuin tuo sininen) maksaa pelkkänä irrallisena levynä tuolloin jonkin noin 230 euroa. Valinta oli siis aika helppo.

Nyt näillä kokemuksilla en enää ostaisi alle 5 teran levyä. Seuraavat 15-20 vuotta tulevat vasta osoittamaan, että olivatko levyt oikeasti hyvä hankinta vaiko eivät. Neljästä Samsungin 250 gigaisesta levystä kaksi ovat nyt kuolleet yli 10 vuoden käytön jälkeen. (olleet systeemilevyinä) Kolme myöhemmin ostettua 500 gigan levyä ovat vielä ehjinä ja käytössä, vaimon koneessa pääosin nukkuu kolme teran kokoista samsungia samoin vielä täysin moitteettomina, ja olohuoneen htpc koneessa on kuusi kahden teran Samsungia samoin täysin ehjänä. Mutta vanhimmista 250 gigaisista on siis jo kaksi kuollut. Käyttöikä on siis kuitenkin rajallinen.

Samsungin levyjen lämmöt ovat tyypillisesti noin 33 - 34 astetta, mutta noiden WD levyjen lämpötilat eivät minun järjestelmissäni selviä tuon välissä olevan usb3 kytkennän takia. Ulkoisessa dockissa oleva Samsungin ssd evo 850:n lämpötila on 36 astetta. Onkohan se liian paljon ? Levy on puoliksi upoksissa täysin tuulettamattomassa kolossa. Tuo vähän vaivaa.

WD blue vaikuttaa ainakin toistaiseksi oikein hyvältä, mutta eihän noilla ole käyttöä takanaan kuin vasta noin puoli vuotta. Mielestäni se softakorjaus pitää viitsiä ja jaksaa tehdä noille levyille. Vaiva on kuitenkin suhteellisen pieni. Luin myös jostain, että WD väittää lukupäiden kestävän nukkumaan menoa vähintään 300 000 kertaa, mutta saahan sitä luvata... jotenkin minusta tuntuu siltä, että tuo on vain ikävä tapa lyhentää kuluttajaluokan levyjen elinikää, ja tehdä pesäeroa oikeisiin kalliisiin serveriluokan kovalevyihin. Millään järkisyyllä tai jollain virran oikealla säästämisellä tuota 8 sekunnin nukkumaanmeno -juttua ei voi mielestäni selittää eikä perustella.

T -.- (ja ei ole muuten liian pitkä vastaus.)

Lisäys: Jossain oli myös tieto siitä, ettei wdidle3 voi enää lopettaa levyistä sitä nukkumista kokonaan, vaan jokin arvo on laitettava, ja pisin mitä levyt hyväksyvät olisi tuo 300 sekuntia. Tein homman ultimatebootcd:llä.
 
Viimeksi muokattu:

tle88

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 117
>>> a85: Meneekö tuo greeni johkin virransäästöön vaikka siltä kopsattaisiin jotain?

Minä epäilen että menee. Myös minulla nuo ensimmäiset blue levyt vaikuttivat alkuun jotenkin aivan toistaitoisilta. Sen firmware korjauksen jälkeen levyistä tuli aivan kuin toiset levyt. - Jokin niissä on ostohetkellä aivan persiillään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 728
Jahas, eli wd:n rediä ja muita NAS levyjä ei kai suositella normikäyttöön, kun niissä on tuo TLER. Mikä luotettava 5400 rpm levy sitten valokuva/varastolevyksi? 3Tb saisi olla tilaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 728
Ei TLER haittaa muuta käyttöä, mutta sisäisenä levynä valokuva/varastokäytössä siitä on turha maksaa lisähintaa.

Western Digital WD Blue 3TB Preisvergleich | geizhals.eu EU
Western Digital Blue, 117€ | Hinta.fi

3TB Blue riittänee, 5400rpm osastolla ei ole juuri vaihtoehtoja.
Mietin vaan että onko tuo redi kestävämpi kun blue, tämä vanha samsungi on kestänyt jo 10 vuotta, mikä on imo harvinaisen pitkä käyttöikä kovolle.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
36
Lukuvirheet voi johtua huonosta virtalähteestä tai sata kaapelista. Tällöin paras vaihtaa kaikki kaapelit ja mieluiten lukkiutuvaan malliin
SATA-kaapelin yhteysongelmat näkyvät yleensä SMART-tiedoissa UDMA-tarkistusvirheinä WD:n lätyissä. Ongelma ei kuitenkaan välttämättä ole aina SATA-kaapelissa, vaan se voi olla myös kiintolevyn piirilevyssä. Tuosta syystä UDMA-tarkistusvirheiden lukumäärä ei resetoidu kun kiintolevystä sammuttaa virrat, eli jos menee johdoilla leikkimään kiintolevyn ollessa päällä, niin siitä voi tulla SMART-lokiin pysyvä merkintä.
 

mnz

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
226
Ihmeellistä on ollut kovalevyjen hintakehitys, ostin vuonna 2011 nykyiseen nassiin 5x2TB Hitachin levyjä ja ne maksoivat 70e kappale. Nyt ilmeisesti ainoa, joka edes on lähellä tuota hintaluokkaa on tuo 3TB Verbatim (toshiba) tuohon 100e pintaan. Isommista levyistä en oikein yhtä halpaa hintaa löytänyt.

Mietteissä olisi jos korvaisi nuo 5 levyä joko 4x3TB tai 4x4TB levyillä, mutta kalliiksihan tuo näyttäisi tulevan. Ehkä se pitää tyytyä ajamaan noilla vanhoilla, toivottavasti ne vielä kestävät toiset 6 vuotta :)
 
Viimeksi muokattu:

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Samsung sopii vaatimuksiin, mutta ei nykypäivänä kannata ostaa alle 250GB kokoja.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 385
Western Digital 1TB WD Blue, 3.5

Olisiko tästä mihinkään? Aikaisemmin kokemusta Samsungin F1 terasen levystä jota pyörittelin 1000 päivää ja tuhansia käynnistys kertoja. Nyt ollut 500GB WDC 527 päivää käytössä ja n. 2400 käynnistys kertaa ja kunto on hyvä joten tuolla levyllä varmasti menisi useita vuosia. Kovalevy tulee olemaan jatkuvasti päällä mutta saatan ottaa pelkästään varasto levyksi että olisi sammuksissa mikäli ei käyttöä ole. Vai onko parempi antaa pyöriä kokoajan? Nyt kuuluu jommasta kummasta kovosta väliin naksahdus kun alkaa hakemaan tietoa...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 077
Kannattaa tarkistaa wdidle3 toolilla jokainen wd levy.
Sattui omissa uusissa wd red levyissä olemaan 8s eli turha luottaa mitä sieltä tehtaalta pukkaa ulos.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 385
On hyvä kunhan ottaa tuon ketjussa mainitun lukupäiden parkkeeraamisen pois käytöstä.

Jos levy on päivittäisessä käytössä, pitäisin parempana että se pyörii aina, eikä sammuile joka välissä kuluttaen lukupäitä. Toisaalta taas, jos levylle tallennetaan tai luetaan dataa vain muutaman kerran viikossa on ehkä fiksumpi antaa sen sammua olleessan käyttämättömänä.
Onkos muissa levyissä tuota ongelmaa? En ole koskaan ottanut tuota pois käytöstä tms ja aina levyt kestäneet sen 500-1000 päivää. Ehkä aikoinaan yksi ide levy hajonnut.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 051
Kannattaa tarkistaa wdidle3 toolilla jokainen wd levy.
Sattui omissa uusissa wd red levyissä olemaan 8s eli turha luottaa mitä sieltä tehtaalta pukkaa ulos.
Head Parkingin voi tilapäisesti (ellei halua ajaa wdidle3-kikkaretta) disabloida
CrystalDiskInfolla (Function -> Advanced Feature -> AAM/APM Control
ja sieltä AAM ja APM disabloiden (on/off-toggle)

Tuon joutuu sitten tekemään joka buutin jälkeen, eli CrystalDiskInfo ei muista asetusta.

CrystalDiskInfo - Software - Crystal Dew World
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Uusissa green/red wd:n levyissä ei tota aam:tä edes ole.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 051
Taitaa ainoat vaihtoehdot olla joko seagate tai wd.Itse ostaisin wd:n.
Näinhän se taitaa mennä nykyään. Itselläni on ollut kumpiakin ja hajoavathan ne limput satunnaisesti merkistä riippumatta. Mutta sitä varten on backupit. Juuri pari viikkoa takaperin erääseen WD:n levyyn tuli perinteiseen tyyliin Current Pending Sector Count -osastolle (C5) lukemia ja CrystalDiskInfo vinkui kuin pieni possu.

Huvittavinta asiassa oli se että WD:n oma diagnostiikkasofta näytti kaikissa SMART-sarakkeissa vihreää ja nopealla checkillä ei löytänyt levystä mitään vikaa. Vasta tunteja kestänyt deep scanni paljasti bädit.

Ja oman kokemukseni mukaan voin sanoa että jos Pending Sectoreita löytyy niin levy on lopullisesti paskana. Vaikka pitkän kaavan mukaan formatoimalla levy hetkiseksi näyttäisikin tervehtyneen.
 

The Oath

R&T-jäsen #240
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
530

luujauho

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
148
Mikähän 3.5" levy olisi hyvä ulkoiseen kehikkoon varmuuskopioille? Levyä käytetään vain tiedostojen varmentamiseen ja tarvittaessa palauttamiseen. Muutoin levy on virrattomana. Kokoluokka varmaankin 4TB. Soveltuuko esim. WD Red tällaiseen käyttöön?
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Suosituksia ulkoiseksi 4+ TB varastolevyksi?
Taitaa ainoat vaihtoehdot olla joko seagate tai wd.Itse ostaisin wd:n.
Onhan Toshiban Canviokin olemassa. Itse hommasin sen ihan varmuuskopiokäyttöön ja sai se näköjään tiedot talteen, joten toimi ainakin siltä osin. En ole edes mittaillut nopeutta, joten niin paljon minua kiinnostaa kuinka hyvä se on...

Ja kun katsoin tarjontaa, niin Buffalo, Lacie ja Verbatin tarjoavat myös ulkoisia asemia, se on toinen juttu että mitä levyjä käyttävät. Eivät ainakaa itse tehtyjä.
 

Jager65

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.01.2017
Viestejä
303
Mulla olis kovalevyjä ssd ja tavallisia littanoita läppäriin käyviä tai isoompan koneeseen, lähes uusia laitta yv niin katselaan.30e kpl.500gb ja 120 ssd.
 

nnaku

I'm object-oriented!
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
779
Mikähän 3.5" levy olisi hyvä ulkoiseen kehikkoon varmuuskopioille? Levyä käytetään vain tiedostojen varmentamiseen ja tarvittaessa palauttamiseen. Muutoin levy on virrattomana. Kokoluokka varmaankin 4TB. Soveltuuko esim. WD Red tällaiseen käyttöön?
En kyllä keksi miksi mikä tahansa perus levy ei tuohon sopisi. Red takuu on toki aina plussaa, mutta tollasesta yhden levyn backupissa se takuu ei paljon lohduta jos limppu laukeaa.

Huva keelitaato
Tällainen päänaukominen ei kuulu tänne.
Olisit vaan iina viheltäny pelin poikki... :kahvi:
 

luujauho

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
148
En kyllä keksi miksi mikä tahansa perus levy ei tuohon sopisi. Red takuu on toki aina plussaa, mutta tollasesta yhden levyn backupissa se takuu ei paljon lohduta jos limppu laukeaa.
Ei ole onneksi mitään bisnes-kriittistä dataa. Muuten olisi vähintään kolmeen kertaan varmennettu. Tiedostot ovat koneella ja niistä tosiaan löytyy varmuuskopio ulkoisella levyllä. Jos molemmat hajoaa yhtäaikaa, maailmani ei siihen kaadu.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
142
Suosittelen vanhoi Toshiboi sekä Samsungei. Nyt tulee HGST NAS 8Tb testiin ja menee varmaan tämäkin lreiout 20K tuntii no problems kute edellisetkin :lol:
 

Kamsi

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
299
Mikähän olisi hyvä kaksi terainen levy korvaamaan hajonneen Western Digital WD Green WD20EARX 2TB 64MB levyn? 7200rpm pitäisi varmaan olla kun toinenkin on sellainen.
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Mikähän olisi hyvä kaksi terainen levy korvaamaan hajonneen Western Digital WD Green WD20EARX 2TB 64MB levyn? 7200rpm pitäisi varmaan olla kun toinenkin on sellainen.
Miksi sen pitäisi olla samanlainen ellet jotain raid-pakkaa ole tekemässä. Niistä en tosin mitään tiedä, kun en ole niiden kanssa touhunnut.

Itse etsisin vain halvimman ja ulkoinen kiintolevy backuppaamaan. Tai sitten jättää herran haltuun, koska ei siellä mitään korvaamatonta ole.
 

Kamsi

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
299
Miksi sen pitäisi olla samanlainen ellet jotain raid-pakkaa ole tekemässä. Niistä en tosin mitään tiedä, kun en ole niiden kanssa touhunnut.

Itse etsisin vain halvimman ja ulkoinen kiintolevy backuppaamaan. Tai sitten jättää herran haltuun, koska ei siellä mitään korvaamatonta ole.
Nimenomaan tuon raidipakan takia. Raidin peilauksessa olettaisin, että samannopeuksiset levyt olisivat eduksi.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
949
Itsellä on 26kpl WD Red levyjä käytössä kotikoneessa. Vanhimmat on n. 3,5v vanhoja. Pyörii 24/7/365. Ei mitään vikoja/ongelmia ollut tähän mennessä. Kyllä tuossa kavereilla ollut jotain viallisia Red levyjä mutta ne on ollut uutena rikki ja vaihdettu sit uusiin.

Se voipi olla että seuraavat uudet levyt on sitten Seagaten Ironwolffeja mitä koneeseen lisätään. Saapa nähdä..
 
Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
1 296
Pakko tyhmänä kysyy, et millaisia luku/kirjoitusnopeuksia noissa pyörivissä levyissä on verrattuna SSD:n siirtokapasiteetteihin. Itselläni on Samsungin SSD 500/500 luokkaa. Ihan siksi vain kelailin, et kun tartteis lisää tilaa noin 2-4T ja tällähetkellä noi SSD:t maksaa vitusti niin olisin lisätilaa ostanut peleille. Itselläni on M.2:lla DOOM ja Just cause 3 mut lopuille pleleille olisin ostanut pyörivän, jos se ei kamalasti vaikuttaisi????
 

Mstk

Aina pitää säätää...
Tukijäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
779
Pakko tyhmänä kysyy, et millaisia luku/kirjoitusnopeuksia noissa pyörivissä levyissä on verrattuna SSD:n siirtokapasiteetteihin. Itselläni on Samsungin SSD 500/500 luokkaa. Ihan siksi vain kelailin, et kun tartteis lisää tilaa noin 2-4T ja tällähetkellä noi SSD:t maksaa vitusti niin olisin lisätilaa ostanut peleille. Itselläni on M.2:lla DOOM ja Just cause 3 mut lopuille pleleille olisin ostanut pyörivän, jos se ei kamalasti vaikuttaisi????
Siinä 200 Mb/s paikkeilla suurimmassa osassa sequential sekä luku- että kirjoitusnopeudet. Toki saattaa vaikuttaa kuinka paljon tavaraa levyllä on.
Omassaa WD Blue 1TB lätyssä: tyhjänä sequential read 185 Mb/s ja sequential write 176 MB/s | 800GB käytettynä 149 MB/s ja 140 Mb/s
Sekä Seagate Barracuda, että WD Black levyt molemmat vetäneet 200-220 Mb/s vielä silloin kun tilaa oli yli 5% jäljellä...
Tuo WD Black 5TB vetää vieläkin 145 Mb/s ja 164 Mb/s vaikka 95% täynnä ja VeraCrypt salaus.

Että siinä 200 Mb/s hujakoilla nämä mekaaniset 7200RPM lätyt pyörii.
 
Liittynyt
16.01.2017
Viestejä
1 296
Siinä 200 Mb/s paikkeilla suurimmassa osassa sequential sekä luku- että kirjoitusnopeudet. Toki saattaa vaikuttaa kuinka paljon tavaraa levyllä on.
Omassaa WD Blue 1TB lätyssä: tyhjänä sequential read 185 Mb/s ja sequential write 176 MB/s | 800GB käytettynä 149 MB/s ja 140 Mb/s
Sekä Seagate Barracuda, että WD Black levyt molemmat vetäneet 200-220 Mb/s vielä silloin kun tilaa oli yli 5% jäljellä...
Tuo WD Black 5TB vetää vieläkin 145 Mb/s ja 164 Mb/s vaikka 95% täynnä ja VeraCrypt salaus.

Että siinä 200 Mb/s hujakoilla nämä mekaaniset 7200RPM lätyt pyörii.
Näköjään Jimms myy Seagate abarracuda 6 T levyä missä siirtonopeus on 600mt/s. Aika huimaa
 

Mstk

Aina pitää säätää...
Tukijäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
779
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
598
Speksien 600MB/s viittaa levyn käyttämän SATA3-liitännän teoreettiseen maksiminopeuteen, itse levy ei pysty lähellekään samaan edes perättäisluvussa. Miksi lie Jimmsillä listaavat tuon siirtonopeuden tuotetiedoissa, kun se ei kerro levyn suorituskyvystä mitään.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 412
Viestejä
4 160 198
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom