Suositellut virtalähteet 2016-

Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 773
Hyviä mietintöjä. Minun tarkoitukseni oli tuoda ilmi että Kitgurun arvostelupisteet Endorfylle eivät vastaa tekstejä, varsinkin jos vertaa miten Kolinkin arvostelut vs mitä kirjoitettiin.


Kalliimpihan toimii paremmin ja siinä missä Kolink toimii kyykkää 735W kohdalla, Endorfy toimii vielä ok parametreillä 750W kohdalla. Vertailusi toimisi paremmin jos Kitgurun testaama malli olisi ollut 750W ja hinta tuollainen. Kolink 700w maksaa halvimmillaan 86,28 € postitettuna ja Endorfy 750W 99,90 € postitettuna. Tuolloin Kolink voisikin olla hyvä vaihtoehto. Ongelma on että Kolink goldia ei löydy 1000W mallina joten jos tarvitsee virtalähteen 400-600w käyttävälle kokoonpanolle, niin Endorfy 1000w nyt vaan on IMO paljon järkevämpi sijoitus.


Kitguru ei näyttänyt dataa sisäisten komponenttien lämpötiloista vaan sisäänotosta ja ulostulosta joka on yksi hänen(/heidän?) testausmetologeista, jonka jälkeen kertoi tuloksensa testin perusteella. Kuten itse sanoit, tuo on sinun tulkintasi asiasta. Miksi Kitguru ei kerro miten tulivat tulokseen "unit does get a little hotter than most we have tested in the 80 Plus Gold sector, especially as we get to around 750 watt load and above – when we feel the unit would definitely benefit from increased air flow." noiden ilmoitettujen lämpötilojen perusteella? Miten voivat kirjoittaa "we feel if the unit had more than a single heatsink it may have coped a bit better in this test", jos eivät mitanneet että muuta kuin sisääntulon ja ulostulon ilmaa jotka ovat linjassa muiden kanssa? Olisi ollut hyvä tietää onko ongelmaa oikeasti vai ei.

Mikäli tulkintasi on oikein, ei ole mitään järkeä mitata vain sisääntulon ja ulostulon lämpötilaa noin jos ne eivät kerro ihmisille mitään ja riippuen virtalähteestä on hyvä tai huono asia onko ulostulon ilma lämpimämpää tai viileämpää. Sitten johtopäätöksiä ei testissä perustella tieteellisten menetelmin vaan "we feel" tyyppisellä mututuntumalla.Muista se asia että Kolinkin ajo 525W korkeammalla kulutuksella alkaa olla älytöntä, kun taas kalliimmalla Endorfylla tuo piste alkaa olla 750W jälkeen (En itse ajaisi Seasoniciakaan korkeamalla kuin 75 % teholla ja kaikilla pyrkisin n. 50 % tehoon). Sinun logiikallasi Seasonicin hintaa pitäisi rokottaa jos löytyy 850W virtalähde joka käy viileämpänä kuin se about samoilla suhteellisilla mittaustuloksilla, mutta unohdetaan että käytetyt watit testeissä ovat täysin eri.Halusin tuoda esiin selkeän virheen arvostelussa. Haukuit puolalaisten puffausta, niin tarkoitukseni oli tuoda esille, että Kitgurun arvostelutkaan eivät välttämättä ole kovin tarkkoja.

Ei ole epäilystäkään että Seasonic on parempi, se onkin de facto high end valmistaja ja hintaa 1000W mallilla onkin n. 110 € enemmän kuin Endorfyllä. Sillä luulisi saavan jo virtalähteiden Ferrarin jos kokee sille tarvetta.
Olen samaa mieltä, että mittaustulokset ja teksti eivät selkeästi kerro syytä eri arvosanoihin.

Hintaero 75 vs. 130 oli yksi veikkaukseni. Kalliimman (+73 %) hinnan vastineeksi Endorfy tarjoaa 37,6 % enemmän tehoa (1010 W vs. 734 W). Kolink on siis ollut halvempi per watti. Toisaalta markkinatilanne on muuttunut johtuen eri testausajankohdasta, joten ehkä on parempi olla pähkimättä, onko hintaero omina aikoinaan ollut linjassa 700 W -> 1 kW -hypyn kanssa.

Jäljelle jää se, että halusivat antaa kunnolla sapiskaa (=arvosana yhden pienempi kuin muuten) 1 kW + gold-only + yksi hikinen ripa yhdistelmästä kuorrutettuna lehmänhönkäyksellä, jottei muutkaan valmistajat jatkossa tarjoilisi vastaavia kuumia laatikoita. Tuosta asiasta motkotettiin tekstissä useammalla sivulla.

Puhallusilman lämpötilaero on merkityksetön, jos ei kerrota edes virtausmäärää ja lämpökuormaa. Noillakin lisätiedoilla se olisi vähän niin ja näin, koska virtalähteen komponenttien koko ja sijoittelu eroaa ja tärkeimpänä rivastojen erot, kiinnitys ja sijoittelu (Vrt. ei ole hyvä juttu, jos prossujäähyn puhallusilma@120 W ei ole vähintään lämmintä. Siilillä ei ole silloin kunnon kontaktia ja prossu jarruttelee ylikuumana.). Tämän takia epäilinkin lämpötilataulukon olevan helppoa ja vakuuttavaa sivuntäytettä. On tietysti mahdollista, että tuon deltaT:n lisäksi Kitguru "salaa" otti arvioinnissaan huomioon:

-hukkatehon määrän (kyllä, puhuivat 1 kW + gold ongelmasta liittyen yhteen ripaan ja hitaaseen tuuletukseen)

-virtausmäärän (Kyllä. Tiesivät tuulettimen mallin ja ehkä tarkistivat todellisen rpm:n tai kokeilivat kokeneella kämmenellä takaa. Ainakin totesivat puhalluksen olevan kokemuksensa perusteella liian vähäistä.)

-rivastojen erot (kyllä, totesivat ripoja olevan vain yksi, mikä oli poikkeuksellista tuossa teho- ja hyötysuhdeluokassa)


Oikeastaan vaikuttavat ottaneen eri tekijät huomioon, mutta siitä ei vain saa nättiä taulukkoa aikaiseksi, vaan mennään ns. näppituntumalla. Tieteellisempi lähestymistapa konkkien löylyolosuhteisiin (ja siitä laskettuihin odotettaviin käyttötunteihin) olisi tietty kiva, mutta se vaatisi uusia antureita/mittareita (virtalähteen metallikuoren pitää olla mitatessa paikallaan).


Juu ei ole Kitgurukaan täydellinen. Kattavamman ja neutraalimman kuvan tuotteesta kuitenkin saa lukemalla yhden yltiöpositiivisen kotoarvostelun lisäksi toisen arvostelun, joka on neutraali/negaava. Vielä parempi, jos löytyisi kolmaskin testaaja Endorfylle, mutta ei ole näkynyt.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 772
Iskin NZXT C850:n koneeseen ja tietokone ei meinannut herätä millään henkiin. Huomasin, että virtalähteen päälle kytkemisen jälkeen piti aina odottaa hetki, jotta kone käynnistyi. Kun olin käyttänyt konetta hetken, viive katosi ja nyt kone käynnistyy vaikka heti sen jälkeen, kun kytken virtalähteen päälle.

Johtuukohan tuo siitä, että uuden ja käyttämättömän virtalähteen kondensaattorit eivät ehtineet saada heti varausta? Eli nyt kun konetta on käytetty, on kondensaattoreissa varausta ja käynnistyy heti. Tuli yksi keskustelu aiheesta vastaan, kun mietin jo, onko uusi virtalähde rikki.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
5 934
Iskin NZXT C850:n koneeseen ja tietokone ei meinannut herätä millään henkiin. Huomasin, että virtalähteen päälle kytkemisen jälkeen piti aina odottaa hetki, jotta kone käynnistyi. Kun olin käyttänyt konetta hetken, viive katosi ja nyt kone käynnistyy vaikka heti sen jälkeen, kun kytken virtalähteen päälle.

Johtuukohan tuo siitä, että uuden ja käyttämättömän virtalähteen kondensaattorit eivät ehtineet saada heti varausta? Eli nyt kun konetta on käytetty, on kondensaattoreissa varausta ja käynnistyy heti. Tuli yksi keskustelu aiheesta vastaan, kun mietin jo, onko uusi virtalähde rikki.
Ei sitä virtalähdettä ole tarkoitus jatkuvasti naksauttaa pois päältä.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 772
Ei sitä virtalähdettä ole tarkoitus jatkuvasti naksauttaa pois päältä.
Vähän ihmettelen vain virtalähteen toimintaa. Aiemmilla virtalähteillä kone on lähtenyt heti tulille, vaikka on ollut pois kytkettynä. Nyt oli kone tunnin lattialla, kun vaihdoin tuulettimet ja näytönohjaimen ja taas sai odotella 30 sekuntia ennen kuin mitään tapahtui.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
111
Onkos tästä asuksen Tuf sarjasta kokemuksia? Pitkä takuu ainakin ja vaikuttaa hyvälle.. muttei löydy mitään arvosteluja oikein kun koitin etsiä?

On niin uusi ettei ole vielä edes Cybeneticsin tietokannassa eli sertifioimaton heidän osaltaan. Yllättävää, että jo jimmsillä myynnissä.
 
Liittynyt
12.03.2019
Viestejä
231
Onkos tästä asuksen Tuf sarjasta kokemuksia? Pitkä takuu ainakin ja vaikuttaa hyvälle.. muttei löydy mitään arvosteluja oikein kun koitin etsiä?

Tätä spreadsheettiä kun kattelee niin B tier:
1683278187698.png

Lähteet löytyy japaniksi: 魅せる要素と信頼性を兼ね備えたATX 3.0電源、ASUS「TUF Gaming 1000W Gold」検証 - エルミタージュ秋葉原
kiinaksi : (850w) TUF GAMING装弹手850G电源评测:主流级ATX 3.0电源的推进先锋 - 超能网

Mielestäni löytyy parempia vaihtoehtoja tuolla hinnalla.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 173
Ei kannata ostaa sikaa säkissä virtalähteiden kohdalla. Jos ei meinaa löytyä revikkaa niin siirtyy seuraavaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 015
Eiköhän tuo rm1000x täytä atx 3.0 tekniset vaatimukset. Ja corsairilla taitaa olla 12+4-pinninen PCIe 5.0 12VHPWR kaapeli suoraan virtalähteeseen liitettäväksi.
Juu, kuten monet muut valmistajat täyttävät. Silti moni saattaa haluta suoraan speksit virallisesti täyttävän virtalähteen jossa tuo kaapeli on muutenkin valmiina mukana eikä maksaa 20 € lisää.
 
Liittynyt
09.05.2023
Viestejä
27
Tuli tuossa tovi sitten hankittua uusi pöytäkone. Budjetin vuoksi jätin uuden näytönohjaimen vielä hankkimatta, mutta nyt olisi aika päivittää sekin nykyaikaan. Alunperin olin ajatellut hankkivani maksimissaan rtx 4080, joten virtalähteeksi valikoitui Seasonicin Prime GX-1000. Nyt kuitenkin alkanut 4090 kutkuttelemaan siihen malliin, että taidan kallistua siihen. Mahdollisesti jopa jokin OC versio kiinnostaisi, mutta itse tuskin kellottelen enempää, ainakaan vielä moneen vuoteen. Jos kuitenkin OC-versio/kellottaminen ajaa nykyistä isompaan virtalähteeseen, niin mieluummin hankin sitten kellottamattoman 4090.

Kokoonpano:
Asus Z790 Hero
i7-13700K + arctic liquid freezer II 360 (3 tuuletinta)
Kopassa 3 tuuletinta
1x M2 SSD
1x "normaali" SSD
1x HDD

Kysymys kuuluu, täytyyköhän tässä samalla hankkia tehokkaampi virtalähde? Jos kyllä, niin mitä merkkiä/mallia suosittelisitte?
 

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
10 798
Tuli tuossa tovi sitten hankittua uusi pöytäkone. Budjetin vuoksi jätin uuden näytönohjaimen vielä hankkimatta, mutta nyt olisi aika päivittää sekin nykyaikaan. Alunperin olin ajatellut hankkivani maksimissaan rtx 4080, joten virtalähteeksi valikoitui Seasonicin Prime GX-1000. Nyt kuitenkin alkanut 4090 kutkuttelemaan siihen malliin, että taidan kallistua siihen. Mahdollisesti jopa jokin OC versio kiinnostaisi, mutta itse tuskin kellottelen enempää, ainakaan vielä moneen vuoteen. Jos kuitenkin OC-versio/kellottaminen ajaa nykyistä isompaan virtalähteeseen, niin mieluummin hankin sitten kellottamattoman 4090.

Kokoonpano:
Asus Z790 Hero
i7-13700K + arctic liquid freezer II 360 (3 tuuletinta)
Kopassa 3 tuuletinta
1x M2 SSD
1x "normaali" SSD
1x HDD

Kysymys kuuluu, täytyyköhän tässä samalla hankkia tehokkaampi virtalähde? Jos kyllä, niin mitä merkkiä/mallia suosittelisitte?
Ei tarvii vaihtaa, jos on korjattu malli. Jos ei ole korjattu malli, niin rtx 4090 hetkelliset virtapiikit sammuttaa virtalähteen, jolloin pääset lähettämään sen takuuseen.

Tämä vika siis ilmeni jo 3090/6900xt kanssa ja seasonic korjasi virtaläheitään tämän jälkeen, joten suurella todennäköisyydellä on korjattu malli.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
412
Mitä mieltä MSI MPG A850G? ATX 3.0 ja Olisi Jimmsillä kelvolliset 149€ + 20€ cashback MSI:lta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.05.2023
Viestejä
27
Kokoonpano:
Asus Z790 Hero
i7-13700K + arctic liquid freezer II 360 (3 tuuletinta)
Kopassa 3 tuuletinta
1x M2 SSD
1x "normaali" SSD
1x HDD


Ei tarvii vaihtaa, jos on korjattu malli. Jos ei ole korjattu malli, niin rtx 4090 hetkelliset virtapiikit sammuttaa virtalähteen, jolloin pääset lähettämään sen takuuseen.

Tämä vika siis ilmeni jo 3090/6900xt kanssa ja seasonic korjasi virtaläheitään tämän jälkeen, joten suurella todennäköisyydellä on korjattu malli.
Kiitokset vastauksesta. Varmistan kuitenkin vielä, että ollaanhan nyt myös sitä mieltä että, 1000 W riittää tuolle mainitsemalleni kokoonpanolle 4090 näyttiksen kanssa? Haluan olla tästä erityisen varma, koska olen kuullut että liian pienellä virtalähteellä saattaa alkaa komponentit ylikuumenemaan ja pahimmillaan vaurioitua. Lisäksi Seasonicin oma psu mitoitus antaa tulokseksi 1300W. Suhtaudun tähän toki vähän varauksella koska he tietysti haluavat myydä mahdollisimman isoja laitteita..
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
4 396
Hyvin on toiminut Cooler Master V750 SFX virtalähde 5800x3d + 7900XTX kokoonpanossa. Joku täällä aikaisemmin valitteli että olisi äänekäs mutta itse en ainakaan kuule sen mahdollista tuulettimen ramppausta 120mm@1000rpm koteluulettimien yli lainkaan.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
412
Corsair RMx SWIFTin sopivuutta jos joku mietiskelee, niin Jayztwocentilla on yllättävän näppärä testausvideo sen suhteen.
Sopivaksi osoittautui Lian Li 011 (10:25), NZXT N7 (14:25) ja Fractal Torrent (17:20). Väkisin etsimällä etsitty ROG-loota (21:00), jossa oli vasen kylki pellin peittämä oli ainoa, joka ei kelvannut jatkoon. Jossain muualla oli havaittu, että Torrent Compact on myös turhan tiukka (2,5cm - Corsair itse listaa 3cm minimin ylittävät) kaapelitaiton osalta.


SWIFTeistä 1000W ja 1200W on isommalla piirilevyllä, jonka arvostelijat kertovat parantavan ilmavirtausta eli jäähdytystä. SWIFT pitäisi olla noin 50% kuormaan asti fan stopissa.
Varhaisissa pakkauksissa muiden paitsi 1200W kohdalla oli tarra, joka väitti niiden 12VHPWR:n olevan rajoitettu 450W:iin. Tämän on Corsairin Jon Gerow korjannut youtube-kommenttiketjuissa virheeksi. Kuulemma kaikki Corsairin 12VHPWR-kaapelit on 600W ja nuo 450W tarrat poistetaan SWIFTien pakkauksista jatkossa harhaanjohtavina. Ne oli kuulemma vain ATX 3.0 standardin minimivaatimuksesta markkinoinnin johtamia. Eli 850W ja 1000W:lla pitäisi myös saada 4090:lta tarvittaessa yli sen standardin 450W, sikäli kun 4090:n korttiversion max itse antaa myöten.
 
Viimeksi muokattu:

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 772
Jimmsiltä tarttui 140 eurolla Be Quiet! 850W Pure Power 12 M matkaan. Tuossa houkutteli PCIe 5.0 ja ATX 3.0 -tuki, jotka ovat tulevaisuuden kannalta hyviä. Ratkaisevaksi tekijäksi kuitenkin tuli se, että Be Quietin omat yksittäiset sleevatut 6+2-pin kaapelit maksavat tuolle 7€ kappale. Saa halvalla selvästi siistittyä kammottavaa johtosotkua koneen sisällä :think:

Nykyiseen Fractaliin vastaavat custom-kaapelit olisivat maksaneet yli 25€ kappale ja niitä tarvitaan kolme kappaletta. Liian suuri investointi siihen nähden, että virtalähde on jo nykyisillä komponenteilla aika rajoilla ja lähipäivinä olisi tarkoitus kellotella lisää ilmanvaihdon parannuksien turvin.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
412
Ratkaisevaksi tekijäksi kuitenkin tuli se, että Be Quietin omat yksittäiset sleevatut 6+2-pin kaapelit maksavat tuolle 7€ kappale. Saa halvalla selvästi siistittyä kammottavaa johtosotkua koneen sisällä :think:
Ihan hyvä peruste. Esim. Corsairin Type 5:sta ei edes saa juuri nyt ollenkaan alta kuukauden (normaalihinta olisi 80 luokkaa "starter packista"), joten joutuisi Cablemodiin kääntymään.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
381
7800x3d ja tulevan 4090 kaveriksi poweria:
Corsair HX1500i 2022
Corsair HX1200 V2

vaiko NZXT C1200 tai jotain muuta kenties?
NZXT luin että on jotain ääniä pitänyt, joten ehkä suuntaan Corsairia kohti kun henk koht ärsyttää jotkut äänet herkästi
 
Liittynyt
16.07.2020
Viestejä
1 485
7800x3d ja tulevan 4090 kaveriksi poweria:
Corsair HX1500i 2022
Corsair HX1200 V2

vaiko NZXT C1200 tai jotain muuta kenties?
NZXT luin että on jotain ääniä pitänyt, joten ehkä suuntaan Corsairia kohti kun henk koht ärsyttää jotkut äänet herkästi
Itselläni tuo HX1500i eikä ainakaan ole tähän asti ollut mitään valittamista. Tosin 3080 7950x:n kaverina, kun en ole vielä lähtenyt sitä uudempaan päivittämään.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
412
Corsair Shift 1kW on ainakin hyvä muutaman päivän kokemuksella (5800x3d+6950xt testailua), joten se tai samalla piirikortilla oleva 1.2kW voisi myös toimia, kotelosta riippuen (suurin osa on yhteensopivia).
Miinusta siitä, että Type 5 custom kaapelit ei ole eritisen halpoja ja saatavuus on heikko. Cablemodilta taitaisi saada nopeammin kuin Corsairilta itse.
Tässä on VHPWR kolmena PCIe:na PSUn päässä, jolloin lämpökuorma hajautuu ainakin siinä päässä. Ainakin tuo ao. Aris pitää sitä turvallisempana tapana toteuttaa ko. kaapeli.
 
Viimeksi muokattu:

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 772
Piti perua Be Quietin virtalähteen tilaus, kun siinä ei ollutkaan riittävästi paikkoja tai kaapeleita 3 x 8-pin näytönohjaimelle, jos haluaa vetää erillisillä kaapeleilla. Datatronicille ilmestyi saldoille yksi halpa Cooler Master V850 V2 Gold, jonka tilasin. Tuon jälkeen hinta pomppasi välittömästi 50€. Oli ilmeisesti viime viikon inventaariosta löytynyt joku nurkkiin jäänyt yksilö.

Tämä pitää näköjään jo hieman ääntä kuormituksessa. Kuulokkeet päässä ei huomaa mitään, mutta pyörin pelin käynnistyessä ilman kuulokkeita koneen ympärillä ja huomasin uuden äänen. Virtalähde otti pelin alussa hieman enemmän kierroksia ja sitten ääni tasottui. Ei tuo onneksi häiritsevä ole, vaikka kokeilin ajaa koneella Unigine Heavenia ja Cinebenchiä samaan aikaan. Lähinnä ihmettelen, kun edellinen Fractalin 760W poweri ei pitänyt mitään ääntä missään tilanteissa. Onneksi oli halpa 850W virtalähteeksi ja muuten näyttää saaneen hyvät arvostelut.

1685474237478.png


Cooler Master V850 Gold V2 Power Supply Review | Tom's Hardware (tomshardware.com)

EDIT: Voi perse kun on huonoa tuuria virtalähteiden kanssa. Nyt tuuletin alkoi kuulostamaan siltä, että joku ottaa siihen kiinni tai laakerissa vikaa. Hirveä särinä. Onko taas laitettava uusi virtalähde Datatronicille ja vanha Fractal takaisin kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 772
Kyllä tuo vähän kuulostaa siltä, että tuuletin ottaa kierrosten kasvaessa johonkin kiinni, kunnes jossain vaiheessa nopeus vakauttaa ja ääni häviää. Tai sitten laakeri vaan entinen jo nyt. Taustalla on näytönohjaimen coil whine, joka kuulostaa todellisuutta kovemmalta kuvauskohdan takia.

Uskomattoman surkeaa tuuria näytönohjaimien ja virtalähteiden kanssa. Virtalähteistä 2 x Asusta lähti palautukseen pari vuotta sitten tuuletinongelmien takia, NZXT C850 vakaus- ja kylmäboottiongelmien takia ja tämä joutaa tuon äänen takia. Vanhalla 760W Fractalilla vedettävä varmaan maailman tappiin, vaikka oma kokoonpano ulosmittaa 100% sen kapasiteetista pelatessa. Pelatessa korkeimmillaan kone ottanut seinästä 840W. En jaksa kokeilla enää kolmatta virtalähdettä.
EDIT: Tuon 840W seinästä on pakko olla joko mittausvirhe tai sitten todella nopea piikki. Näytönohjaimella on 340W Power Limit ja prosessori vetää kovimmillaan raskaissa peleissä 110W. Aika hyvin jää varaa 760W virtalähteelle.
 
Viimeksi muokattu:

gruntti

Tukijäsen
Liittynyt
15.03.2022
Viestejä
393
EDIT: Voi perse kun on huonoa tuuria virtalähteiden kanssa. Nyt tuuletin alkoi kuulostamaan siltä, että joku ottaa siihen kiinni tai laakerissa vikaa. Hirveä särinä. Onko taas laitettava uusi virtalähde Datatronicille ja vanha Fractal takaisin kiinni.
Mulla oli Cooler Master V850 V2 Gold virtalähde ja laitoin takaisin, koska oli coil whineä ja todellä äänekäs tuuletin rasituksessa.
Nyt on jo jokusen kk:n ajan ollut Fractal Design Ion+ 2 760W 80 Plus Platinum käytössä (Jimmssin tarjous jotain 115€) ja on viileä ja hiljainen.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
412
Kyllä tuo vähän kuulostaa siltä, että tuuletin ottaa kierrosten kasvaessa johonkin kiinni, kunnes jossain vaiheessa nopeus vakauttaa ja ääni häviää. Tai sitten laakeri vaan entinen jo nyt. Taustalla on näytönohjaimen coil whine, joka kuulostaa todellisuutta kovemmalta kuvauskohdan takia.
Hirveä räikkä. Ei ollut aiempi palautus kuitenkaan kun 50€ alemmalla lähti?
Luulen, että entinen on parempi ja nuo täytyy olla transientteja korkeintaan.
Tai sitten mittarikin on sökö. :rofl:
Samanlainen romu löytyy joltain muultakin tubesta. Lupaavasti vielä kertoo, että "The replacement unit had the same issue. "
 
Viimeksi muokattu:

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 772
Mulla oli Cooler Master V850 V2 Gold virtalähde ja laitoin takaisin, koska oli coil whineä ja todellä äänekäs tuuletin rasituksessa.
Nyt on jo jokusen kk:n ajan ollut Fractal Design Ion+ 2 760W 80 Plus Platinum käytössä (Jimmssin tarjous jotain 115€) ja on viileä ja hiljainen.
Itsellä on tuosta vanhempi versio ja sekin on aivan äänetön ihan missä tahansa rasituksessa. Menee takaisin koneeseen käyttöön.
Hirveä räikkä. Ei ollut aiempi palautus kuitenkaan kun 50€ alemmalla lähti?
Luulen, että entinen on parempi ja nuo täytyy olla transientteja korkeintaan.
Tai sitten mittarikin on sökö. :rofl:
Samanlainen romu löytyy joltain muultakin tubesta. Lupaavasti vielä kertoo, että "The replacement unit had the same issue. "
Oli ihan korkkaamaton yksilö kyseessä. Mutta joo, ei kiinnosta kokeilla enää kolmatta uutta 850W poweria saati vielä samanlaista Cooler Masteria. Googlaamisella tuli paljon tuuletinongelmia vastaan noissa. Osasta myös puuttui fan curve kokonaan, eli rasituksessa tuuletin iski heti täysille :D
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 772
Nyt on Fractal takaisin koneessa ja Cooler Master pakattu palautusta varten. Virtalähde on taas aivan äänetön. Oma virrankulutusmittari taisi näyttää omiaan, kun aiemmin mittasin The Last of Us Part 1:ssä 840W ja nyt ihan samoilla asetuksilla samassa pelissä maksimit oli 580W. Hyvin on varaa 760W powerilla vielä.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
3
Uutta virtalähdettä tarkoitus hommata rtx 4090 ja (ainakin alustavasti) 9900k kokoonpanolle. 1000w olin ajatellut jotta olisi vähän löysääkin. Jimssiltä suositeltiin Corsair 1000w RM1000e mallia. Mitä mieltä täällä ollaan kyseisestä powerista, vai onko jotain muita hyviä vaihtoehtoja samassa n. 200e hintaluokassa?

E: Corsair shiftiä tuli myös katsottua, mutta ei sovi omaan kotelon

 

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
10 798
Uutta virtalähdettä tarkoitus hommata rtx 4090 ja (ainakin alustavasti) 9900k kokoonpanolle. 1000w olin ajatellut jotta olisi vähän löysääkin. Jimssiltä suositeltiin Corsair 1000w RM1000e mallia. Mitä mieltä täällä ollaan kyseisestä powerista, vai onko jotain muita hyviä vaihtoehtoja samassa n. 200e hintaluokassa?

E: Corsair shiftiä tuli myös katsottua, mutta ei sovi omaan kotelon

Joko laadukas 850w
tai siten toinen näistä.

RMx on laadukas, mutta Rme ei ole niin hyvä, kuin RM ja RMx ja ratsastaa näiden sarjojen maineella.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
3
Onko jotain käytännön eroa tukeeko virtalähde suoraan uutta ATX3.0 /PCIE5.0 standardia vai ei? Tuo be quiet malli tukisi uutta standardia ja toimisi suoraan yhdellä piuhalla, ja taas Corsairin kanssa joutuisi käyttämään adapteria / ostamaan erillisen piuhan lisäksi.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 173
Onko jotain käytännön eroa tukeeko virtalähde suoraan uutta ATX3.0 /PCIE5.0 standardia vai ei? Tuo be quiet malli tukisi uutta standardia ja toimisi suoraan yhdellä piuhalla, ja taas Corsairin kanssa joutuisi käyttämään adapteria / ostamaan erillisen piuhan lisäksi.
Onhan siinä se että ne 8 pinnin virtaliittimet saattavat loppua kesken tulevaisuudessa, jos monta menee jo näyttikseen. Etenkin kun näitä virtasyöppöjä komponentteja tulee koko ajan lisää. Tiedä vaikka muutkin osat alkavat vaatia niitä.
 
Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
590
Eikös tuossa ATX 3.0 / PCIE 5.0 mukana tullut myös muita uudistuksia, kuten vaatimukset virtapiikeille, jotka virtalähteen tulee kestää kyykkäämättä. Nuo sallittavat virtapiikit oli 3 x PCIE kaapelin sallitun tehon, eli 600W kaapelilla 1800W. Nämä uudistukset tottakai vaativat parempaa rautaa virtalähteen sisälle, jotta vaatimukset täyttyy.
Itse ostin Seasonic Vertex GX-1200 virtalähteen ja ihan tyytyväinen ollut. Vähän mietin, että otanko 1000W vai 1200W mallin, mutta isompaan päädyin, kun näyttää olevan virrankulutus ylöspäin tietokoneen osissa. Isompi on myös hiljaisempi, kun ei tarvitse niin paljoa kuormittaa ja samalla yleensä paras hyötysuhde on siellä 35-65% kuormalla.

Cybenetics listaa kattavat testit virtalähteistä ja näitä kannattaa vähän vilkaista ennen kuin ostaa virtalähdettä.
,
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
598
Uutta virtalähdettä tarkoitus hommata rtx 4090 ja (ainakin alustavasti) 9900k kokoonpanolle. 1000w olin ajatellut jotta olisi vähän löysääkin. Jimssiltä suositeltiin Corsair 1000w RM1000e mallia. Mitä mieltä täällä ollaan kyseisestä powerista, vai onko jotain muita hyviä vaihtoehtoja samassa n. 200e hintaluokassa?

E: Corsair shiftiä tuli myös katsottua, mutta ei sovi omaan kotelon

RMe jättäisin hyllyyn, itsellä ja toisella foorumilaisella tuuletin pyörähtää on/off noin minuutin välein vaikka kone idlailee ja eikä ole mitenkään kivan kuulloista.
Lähti ainakin itseltä palautukseen aika nopiaa.
E: Seasonicin 1000w tuli tilalle datatronicilta

 
Liittynyt
02.11.2020
Viestejä
756
Mikä sfx tai sfx-l virtalähde olisi sopiva rtx 3060 ja r7 3700x prosessorille? Mieluiten mahdollisimman edullinen muttei kuitenkaan "pommia"
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
270
Tilasin rtx 4090 kokoonpanolle Asus Rog Strix 1000g -virtalähteen, kun mukaan sai vielä tuon 12vhpwr-kaapelin. Tästä ei oikeen arvosteluita löytynyt, joten toivottavasti ei ole aivan susi. Seasonicin valmista kuitenkin ilmeisesti. Onko kellään mitään kokemuksia tämän sarjan powereista?
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
5 456
Tilasin rtx 4090 kokoonpanolle Asus Rog Strix 1000g -virtalähteen, kun mukaan sai vielä tuon 12vhpwr-kaapelin. Tästä ei oikeen arvosteluita löytynyt, joten toivottavasti ei ole aivan susi. Seasonicin valmista kuitenkin ilmeisesti. Onko kellään mitään kokemuksia tämän sarjan powereista?
Tästä ketjusta löytyy Stix powereista kokemuksia -Siltä osin kuin tuossa on Asuksen omia osia, eli tuulettimet ovat taattua Asus laatua, noissa siis viallisia yksilöitä tarpeettoman runsaasti. Vahva suositus vaihtaa suoraan Seasonic/Evga/Corsair/Fractal linjalle, mikäli toimivan ja pitkäikäisen laitteen haluaa
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
270
Tästä ketjusta löytyy Stix powereista kokemuksia -Siltä osin kuin tuossa on Asuksen omia osia, eli tuulettimet ovat taattua Asus laatua, noissa siis viallisia yksilöitä tarpeettoman runsaasti. Vahva suositus vaihtaa suoraan Seasonic/Evga/Corsair/Fractal linjalle, mikäli toimivan ja pitkäikäisen laitteen haluaa
Eli olisiko parempi tilata vaikka Corsairin RM1000x?
 
Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
2 867
Jos vain koteloosi passaa, atx3:
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
270
Jos vain koteloosi passaa, atx3:
Tämä vaikuttaa kyllä hyvältä ja tällä varmaan pärjää jokusen vuoden eteenpäin.
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
412
Tämä vaikuttaa kyllä hyvältä ja tällä varmaan pärjää jokusen vuoden eteenpäin.
Suosittelen. Ostin itse tuon kuukausi sitten starcart-alella sopuhintaan 199,90€.
Mukana on 12vhpwr toki natiivina. Se on hieman eri materiaalia kuin muut kaapelit, mutta ei sitä sen jälkeen erota kun ottaa pois muiden keskeltä.
 
Liittynyt
16.07.2020
Viestejä
93
Pitäisi varmaan päivitellä vanhaa 2014 650W seasonic s-12g virtalähdettä.
Kokoonpanosta tulee ryzen 3600 + rtx 6700 xt asus dual . 2x nvme, 1xssd, 1x hdd ja 6x140 tuuletinta

Katselin kolmen vaihtoehdon välillä:Mitä ajattelisitte sopivaksi psu:ksi? Koppana toimii vielä toimivaksi todettu vanha fractal R4
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 170
Pitäisi varmaan päivitellä vanhaa 2014 650W seasonic s-12g virtalähdettä.
Kokoonpanosta tulee ryzen 3600 + rtx 6700 xt asus dual . 2x nvme, 1xssd, 1x hdd ja 6x140 tuuletinta

Katselin kolmen vaihtoehdon välillä:Mitä ajattelisitte sopivaksi psu:ksi? Koppana toimii vielä toimivaksi todettu vanha fractal R4
Ota mieluummin vaikka tämä
Tai jos haluat ATX 3.0 mukaisena niin tämä
 

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
10 798
Ota mieluummin vaikka tämä
Tai jos haluat ATX 3.0 mukaisena niin tämä
Ei RMe:tä. Se ratsastaa RM sarjan maineella. C850 Gold on nyt linkatuista paras vaihtoehto.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
270
Suosittelen. Ostin itse tuon kuukausi sitten starcart-alella sopuhintaan 199,90€.
Mukana on 12vhpwr toki natiivina. Se on hieman eri materiaalia kuin muut kaapelit, mutta ei sitä sen jälkeen erota kun ottaa pois muiden keskeltä.
Tässähän ei ole natiivina tuota 12vhpwr-liitintä, joka on aika kova pettymys itse asiassa..
 
Liittynyt
31.07.2018
Viestejä
412
Liittynyt
26.02.2017
Viestejä
317
Koneessa rtx 3070/5600x ja jossakin vaiheessa varmaa tulee pientä päivitystä. Nyt toiminut evgan 550w psu mutta ajattelin vähän isompaan päivittää, corsair rmx 750w(2021) varmaan ihan toimiva laitos? Onko samaan rahaan parempia? Coolermaster v2?

edit:näköjään 1kw rmx saisi kun laittaa 20€ lisää vrt 750w. Onko turhan iso?
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
224 859
Viestejä
3 979 677
Jäsenet
67 968
Uusin jäsen
Mosokissa

Hinta.fi

Ylös Bottom