Star Wars Universe

Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
93
Hetkinen! Sen verta pihalla tästä asiasta olen, että siis ketä verrattu natseiksi? Trumpia kannattajineen ainakin on natseiksi leimattu demokraattien puolelta. Ymmärsin että Carano oli enemmän rebuplikaani.
Olin siinä uskossa että Trumpia kannattajineen saa haukkua ja verrata mihin vain.

Hmm.. Pahoitteluni topicille, pientä off-topic riskiä ilmassa.
Jos uhriutuu ja rinnastaa itsensä juutalaisvainojen uhreihin niin samalla asettaa poliittiset vastustajat niiden vainojen toteuttajien asemaan. Samalla yritetään latistaa ja arkipäiväistää natsismia nykyilmiönä. Äärioikeiston 101.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Jatkoa re-watchille original trilogyn osalta (tosin tuli katsottua ne tuossa jo viimeisen about kuukauden aikana). Ja kerta ne on tullut katsottua elämän aikana varmaan pari kymmentä kertaa per leffa niin mitään hirveää uutta ei saanut kiskottua niistä.

Episode IV:
Alkuperäisistä selvästi huonoin, huomaa että siinä on vielä hommat jotenkin hakusessa. Tai mahdollisesti kyse on siitä että Lucas ei vaan yksinkertaisesti ole hyvä ohjaaja. Etenkin Mark Hamill / Luke olisi kaivannut jotenkin parempaa ohjausta ja ero etenkin kahteen seuraavaan leffaan Luken kohdalla on massiivinen.
Harrison Ford toki alusta asti mainio ja Carrie Fisher myös erittäin hyvä. Lisäksi Lucasilta oli todella hyvä veto hommata pari todella kokenutta näyttelijää, i.e Guinness ja Cushing, tukemaan noita muuten noviiseja näyttelijöitä.
Tähtiä 3,5 (tai nostalgialisällä 4)

Episode V:
Muistan että nuorempana mulla oli pitkään väittelyä siskon kanssa, joka on aivan massiivinen Star Wars fani, siitä että onko Ep V vai Ep VI parempi ja pitää nyt kyllä myöntää että sisko oli oikeassa siitä että Ep V on paras.
Harrison Fordin ja Carrie Fisherin yhdistelmä on suorastaan mainio ja Mark Hamill on myös oppinut näyttelemään Ep IV:n jälkeen. Ja tavallaan Han + Leia yhdistelmän hyvyys vain ja ainoastaan korostaa sitä että kuinka uskomattoman surkea prequelien Anakin + Padme oli.
Juonen osalta aikalailla niin hyvä kuin tuollainen trilogian keskimmäinen osa voi olla.
Oikeastaan on todella vaikea keksiä mitään negatiivista koko leffasta.
Tähtiä 4,5 (nostalgialisällä 5)

Episode VI:
Aikalailla täyteen pakattu toimintaa joka varmaan aiheutti sen että silloin teininä tykkäsin juurikin Ep VI:stä (ja joo, Leia kultabikineissä varmaan myös vaikutti asiaan). Harrison Fordin suoritukset vain jatkaa paranemista (eikä mikään ylläri että se oli se jolla tuosta kolmikosta oli ylivoimaisesti paras ura Star Warsien jälkeen). Tosin jotenkin harmillisesti tuota mainioita Han + Leia dynamiikkaa ei enää hyödynnetä niin hyvin tässä vaikkakin hahmot ovat yhdessä käytännössä koko leffan ajan. Vaikkakin muutamia mainioita kohtauksia niille saadaan. Toimintakohtaukset ovat hienoja ja toimivia. Jopa yllättäen ewokit vaikka luulisi että näin vanhempana niitä pitäisi jotenkin tyhminä. Ja taas, ewokkien toimivuus korostaa sitä että kuinka paskoja gunganit olivat Episode I:ssä. Ja tässä leffassa Luke on parhaimmillaan.
Tähtiä 4 (nostalgialisällä 4,5)

Ja sitten pari yleistä huomiota:
- C3PO on ärsyttävä. Joo sen tarkoitus on olla comic relief mutta usein tuntuu että leffa toimisi paremmin ilman sitä (tosin sitten R2, joka taaskin on mainio, tarvisi jonkun toisen wingmanin)
- Kaikki nuo Lucasin jälkeenpäin tekemät CGI lisäilyt alkaa paistaan läpi aivan liikaa. Turhia lyhyitä kohtauksia tai sitten pätkiä joissa CGI vaan nykyajan standardeilla failaa (esim. Ep VI:ssä se alien laulaja Jabban laivalla).
- Luken turhuus Episode IV:n jälkeen. Mielenkiintoinen juonipointti mutta Luke tekee vain yhden asian ekan Death Starin tuhoamisen jälkeen millä on vaikutusta lopputulokseen ja se on että se pelastaa Hanin Jabban kynsistä. Tosin syy miksi Han joutui Jabban kynsiin oli Luke.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Ja heti perään jatkona pari lisää:

Episode VII:
Joko toinen tai kolmas kerta kun katsoin kyseisen leffan ja se kyllä toimii hyvin. Erittäin lupaava alku uudelle trilogialle (sillä olettamuksella että arvostelee sitä erikseen siitä mitä lopulta tulee kahdessa seuraavassa leffassa). Uusista hahmoista Poe on erittäin hyvä, Rey on ihan ok (paljon parempi kuin Anakin ja sanoisin että parempi kuin Luke Episode IV:ssä), Finn vähän ontuu. Kylo Ren taaskin on vähän vaikeampi rankata, muistelen että alun perin näin sen tavallaan pettymyksenä verrattuna Darth Vaderiin mutta nyt näen sen enemmänkin merkittävästi erilaisena hahmona joka on hyvä asia. Etenkin kun se yksi asia mikä häiritsee ehkä eniten leffassa on se että siinä seurataan liiankin paljon Episode IV:tä. Joten lopulta jos Kylo Renista olisi tehty Darth Vaderin kaltainen ”täydellinen pahis”, mitä se oli Episode IV:ssä ja V:ssä, niin siinä tuskin olisi päästy samalle tasolle ja vaikka olisi niin se olisi ollut vain vanhan toistamista. Joten Kylo Renin epätäydellisyys on lopulta hyvä ratkaisu.
Vanhoista hahmoista Han Solo on jälleen kerran timanttia ja Harrison Ford sai vihdoin hahmolleen sen haluamansa merkityksellisen kuoleman. Leia jää jotenkin pintapuoliseksi raapaisuksi. Tosin se on tavallaan hyvä koska fokuksen pitäisi olla uusissa hahmoissa.
Ja luulin että on mahdotonta tehdä R2:ta parempi droid hahmo mutta BB-8 kyllä nousee vähintään samalle tasolle.
Tähtiä 4.

Episode VIII:
Tähän astisista se leffa mikä on eniten ”mixed bag”. Paljon hyvää mutta myös aika paljon huonoa.
Rey/Luke/Kylo Ren akseli on hoidettu hyvin. Jatkaa hyvin Episode VII:n muodostamaa kuvaa Kylo Renista epätäydellisenä pahiksena jolla on sisäisiä konflikteja. Myös luo suht hyvän origin storyn Kylo Renille ja Luken roolille siinä (tosin ehkä Kylon siirtymistä pimeälle puolelle olisi voinut pohjustaa vähän paremmin). Kylo Renin ja Reyn välinen yhteys on uusi konsepti Star Wars universumissa mutta sanoisin että se on toimiva. Luken kaaren loppu taaskin sopii hyvin yhteen Obi-wanin kaaren kanssa, tarpeeksi erilainen että ei tule suoraan ”been there done that” fiilistä mutta silti teemallisesti käytännössä sama.
Poen kohdalla on hyvä asia että sen hahmolle saadaan vähän kehitystä. Mutta olisi ollut vielä parempi että tuo kehitys oltaisiin alustettu jo edellisessä leffassa niin se sopisi paremmin kokonaisuuteen.
Finnin ja Rosen seikkailut ovat se asia joka leffassa on bloattia. Ne ei varsinasti hirveän huonoja mutta leffa on pirun pitkä (katsoin sen juuri) ja jotenkin tuntuu että se osuus olisi voitu leikata täysin pois, mukaanlukien Benicio Del Toron koko hahmo, ja leffa ei olisi menettänyt mitään oleellista (paitsi että Poen kaaren kannalta olisi pitänyt kirjoittaa joku toinen tapa miten se sössii lisää).
Juonen osalta tuo ”slow chase, bensa loppuu” kuvio on suorastaan perseestä. Se tuntuu jotenkin niin keinotekoiselta, etenkin kun taitaa olla eka kerta leffoissa kun sellaisella asialla kuin bensalla on rooli juonessa.
Ackbar olisi ansainnut paremman kuoleman. Se että se kuolee ja Holdo ottaa komennon on ok mutta olisin toivonut että tuossa Ackbarin kuolema hanskataan paremmin.
Huxin rooli comic relief pahiksena on paska idea. Alun ”General Hugs” vitsailut ja sitten se miten Snoke ja Kylo Ren paiskoo Huxia ympäri paikkoja Laurel and Hardy tyylisesti luo todella suuren epätasapainon sen hahmoon. Etenkin kun vertaa muihin sivuroolipahiksiin kuten Tarkin tai Piett.
Että joo, sanoisin että vähän enemmän saksia käyttöön ja pari muutosta ja leffasta olisi tullut vähintään edeltäjänsä tai ehkä jopa Episode VI:n tasoinen tekele.
Tähtiä 3,5

Toistaiseksi 0-5 tähteä ranking:
Episode I: 1
Episode II: 0,5
Episode III: 2,5
Rogue One: 3,5
Episode IV: 3,5
Episode V: 4,5
Episode VI: 4
Episode VII: 4
Episode VIII: 3,5
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Ja sitten vielä Episode IX:
(Huom, sisältää spoilereita)

Hitto että tuo on kyllä yksi pökäle. Juoni on varmaan huonoin kaikista Star Wars leffoista ja tuo lähtee perseelleen ihan leffan alusta kun Palpatinen paluu ilmoitetaan alkutekstissä. Sitten tuo juonen rakenne mikä on hyvin pitkälle päähahmojen osalta yksi vitun iso treasure hunt on myös rasittava (tosin noiden päähahmojen tuon tyyliset seikkailut ovat hauskoja mutta tällaisen eeppisen saagan päätöksessä jotenkin toivoisi vähän erilaisempaa perusrakennetta juonelle. Sitten se että leffan pääpahiksen motivaatio nojaa täysin uuteen Force konseptiin jota ei ole nähty (tietääkseni) yhdessäkään edellisessä leffassa, i.e. force dyad, vaan on keksitty yksinomaan kantamaan tämän leffan helvetin heikkoa juonta on aika helvetin laiskaa käsikirjoittamista. Chewien feikkikuolema on täysin turha ja tuntuu että se on leffassa vain trollatakseen yleisöä. Sitten tuntuu siltä että leffaan haetaan jonkinlaista panosta vain sillä että lisätään pahiksille lisää übersupervoimia. Palpatine ampuu force lightningilla kokonaisia laivoja alas, massiivinen laivasto Star Destroyereita joilla on sama tuhovoima kuin Death Starilla. Lisäksi se että Star Destroyerit näyttää siltä että ILM:llä oli krapulapäivä kun piti tehdä ne mallit kerta ne olivat vain copy/pastenneet sen perinteisen Star Destroyerin ja sitten liimanneet siihen ison tykin. Siis niin ku mitä vittua, vähän yritystä. Etenkin kun edellisessä leffassa oli todella hienoja uusia laivadesigneja. Toinen vähän nipottavampi juttu on että mitenkä vitussa muka Death Starista oli jäljellä niin iso palanen Endorissa?

Se mikä pelastaa leffan EP I & II:n paskuudelta on se että nuo päähahmot ovat ihan toimivia muuten ja etenkin Rey + Kylo toimii vieläkin, vaikkakin tuo paska juoni haittaa etenkin niiden välistä suhdetta. Toimintakohtaukset ovat myös hienoja ja pakko sanoa että kyllä siinä lopussa tulee pieni hymy naamalle kun Lando ja Wedge saapuvat paikalle vitun ison laivaston kanssa (tosin sitten osa tästä hymystä muuttuu "siis vittu oikeesti":ksi kun Palpatine alkaa ampuun salamoita).
Niin ja jotenkin viihdyttävää että C3PO tapetaan niin prequelien kuin näidenkin lopussa.

Mutta ehkäpä häiritsevin asia koko leffassa on se että se ei sovi edeltäjäänsä mitenkään. En tiedä että oliko kyse siitä että JJ Abramsillä oli joku visio siitä miten trilogian tarinan mennä, se teki Ep VII:n mutta ei Ep VIII:tä joka sitten ei noudattanut sen suunnitelmaa ja sen sijaan että Abrams olisi mukauttanut Ep IX:n EP VIII:n tarinaan, hän vain yritti täysin ignoroida EP VIII:n ja survoa sitten sen lopun visioistaan EP IX:een.

Tähtiä: 2 (ja sekin tuntuu vähän liian ystävälliseltä)

Toistaiseksi 0-5 tähteä ranking:
Episode I: 1
Episode II: 0,5
Episode III: 2,5
Rogue One: 3,5
Episode IV: 3,5
Episode V: 4,5
Episode VI: 4
Episode VII: 4
Episode VIII: 3,5
Episode IX: 2
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 369
Ja sitten vielä Episode IX:
(Huom, sisältää spoilereita)

Hitto että tuo on kyllä yksi pökäle. Juoni on varmaan huonoin kaikista Star Wars leffoista ja tuo lähtee perseelleen ihan leffan alusta kun Palpatinen paluu ilmoitetaan alkutekstissä. Sitten tuo juonen rakenne mikä on hyvin pitkälle päähahmojen osalta yksi vitun iso treasure hunt on myös rasittava (tosin noiden päähahmojen tuon tyyliset seikkailut ovat hauskoja mutta tällaisen eeppisen saagan päätöksessä jotenkin toivoisi vähän erilaisempaa perusrakennetta juonelle. Sitten se että leffan pääpahiksen motivaatio nojaa täysin uuteen Force konseptiin jota ei ole nähty (tietääkseni) yhdessäkään edellisessä leffassa, i.e. force dyad, vaan on keksitty yksinomaan kantamaan tämän leffan helvetin heikkoa juonta on aika helvetin laiskaa käsikirjoittamista. Chewien feikkikuolema on täysin turha ja tuntuu että se on leffassa vain trollatakseen yleisöä. Sitten tuntuu siltä että leffaan haetaan jonkinlaista panosta vain sillä että lisätään pahiksille lisää übersupervoimia. Palpatine ampuu force lightningilla kokonaisia laivoja alas, massiivinen laivasto Star Destroyereita joilla on sama tuhovoima kuin Death Starilla. Lisäksi se että Star Destroyerit näyttää siltä että ILM:llä oli krapulapäivä kun piti tehdä ne mallit kerta ne olivat vain copy/pastenneet sen perinteisen Star Destroyerin ja sitten liimanneet siihen ison tykin. Siis niin ku mitä vittua, vähän yritystä. Etenkin kun edellisessä leffassa oli todella hienoja uusia laivadesigneja. Toinen vähän nipottavampi juttu on että mitenkä vitussa muka Death Starista oli jäljellä niin iso palanen Endorissa?

Se mikä pelastaa leffan EP I & II:n paskuudelta on se että nuo päähahmot ovat ihan toimivia muuten ja etenkin Rey + Kylo toimii vieläkin, vaikkakin tuo paska juoni haittaa etenkin niiden välistä suhdetta. Toimintakohtaukset ovat myös hienoja ja pakko sanoa että kyllä siinä lopussa tulee pieni hymy naamalle kun Lando ja Wedge saapuvat paikalle vitun ison laivaston kanssa (tosin sitten osa tästä hymystä muuttuu "siis vittu oikeesti":ksi kun Palpatine alkaa ampuun salamoita).
Niin ja jotenkin viihdyttävää että C3PO tapetaan niin prequelien kuin näidenkin lopussa.

Mutta ehkäpä häiritsevin asia koko leffassa on se että se ei sovi edeltäjäänsä mitenkään. En tiedä että oliko kyse siitä että JJ Abramsillä oli joku visio siitä miten trilogian tarinan mennä, se teki Ep VII:n mutta ei Ep VIII:tä joka sitten ei noudattanut sen suunnitelmaa ja sen sijaan että Abrams olisi mukauttanut Ep IX:n EP VIII:n tarinaan, hän vain yritti täysin ignoroida EP VIII:n ja survoa sitten sen lopun visioistaan EP IX:een.

Tähtiä: 2 (ja sekin tuntuu vähän liian ystävälliseltä)

Toistaiseksi 0-5 tähteä ranking:
Episode I: 1
Episode II: 0,5
Episode III: 2,5
Rogue One: 3,5
Episode IV: 3,5
Episode V: 4,5
Episode VI: 4
Episode VII: 4
Episode VIII: 3,5
Episode IX: 2
Olen elänyt siinä käsityksessä, että Abramsilla oli tuohon IX:ään kyllä todella hyvä juoni, ja kuvasikin sen niin, mutta Disney halusi tehdä tuosta halvan satuseikkailun.

Aiheesta lukemista mm. täällä: Here's what I've been told from a source that worked on TROS.
 
Liittynyt
20.05.2019
Viestejä
243
Minua häiritsi noissa uusissa se, ettei niissä ollut mitään uutta. Jos muistelemme Lucasin luomuksia, niin niissä oli todella paljon ennen näkemättömiä ja kekselijäitä juttuja.

Lucasilla on hyvä mielikuvitus ja halu tehdä jotain muuta mitä aikaisemmin. Nämä uudet olivatkin lähinnä mielikuvituksettomia vanhojen huonoja kopioita.

Force Awakensin katsoin muutaman kerran, mutta muita uusia en katsonut leffateatterin jälkeen kertaakaan.

Voi olla, että homma kusi niin pahasti lähinnä Rian Johsonin perseilyn takia. Toisaalta olen lukenut, ettei mitään kokonaista tarinaa oltu edes sovittu etukäteen, vaan tariaa keksittiin sitä mukaa kuin elokuvia tehtiin. Rian Johsonin elokuva oli kyllä muutenkin täys paskakasa ja tuntui, ettei miehellä ei ollut mitään kunnioitusta star warsin perintöä kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Rian Johsonin elokuva oli kyllä muutenkin täys paskakasa ja tuntui, ettei miehellä ei ollut mitään kunnioitusta star warsin perintöä kohtaan.
En kyllä käsitä että mikä tuossa leffassa muka olisi epäkunnioittavaa Star Warsin perintöä kohtaan. Kuten tuossa aiemmin kirjoitin, joo Ackbar olisi ansainnut paremman kuoleman mutta tuo on enemmänkin nipottamista kuin mikään isompi ongelma.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Sanotaanko näin, että koko elokuva oli parodia Star Warsista.
Oletko varma että et vahingossa katsonut Space Ballsia?

The Last Jedi kuuluu sarjaan leffoja joista moni valittaa, etenkin sen osalta miten siinä kohdellaan tuota Star Warsin ”perintöä”, mutta sitten tuota kritiikkiä ei pystytä oikeasti perustelemaan sillä leffan sisällöllä koska yleensä se todellinen syy siihen kritiikkiin kumpuaa leffan tekijöiden kommenteista, ei siitä varsinaisesta leffasta.
 
Liittynyt
26.06.2017
Viestejä
1 602
Oliko Last Jedi se missä Luke otti tissistä maitoa ja oltiin siellä kasinolla? Yhden kerran olen sen katsonut ja oli siinä varmaan puolensa, mutta kokonaisuutena oli mielestäni todella huono. Varmaan kaikista huonoin SW leffa. Juoni oli todella idioottimainen kasinoseikkailuineen (täysin irrallinen, olisi voinut leikata kokonaan pois), typeriä hassutteluita (Lukesta oli tehty parodiahahmo) ja muutenkin sisältö oli todella ohut. Plussaa lopusta kun Luke ilmestyi sinne hyviksien luokse.
 
Liittynyt
20.05.2019
Viestejä
243
Oletko varma että et vahingossa katsonut Space Ballsia?

The Last Jedi kuuluu sarjaan leffoja joista moni valittaa, etenkin sen osalta miten siinä kohdellaan tuota Star Warsin ”perintöä”, mutta sitten tuota kritiikkiä ei pystytä oikeasti perustelemaan sillä leffan sisällöllä koska yleensä se todellinen syy siihen kritiikkiin kumpuaa leffan tekijöiden kommenteista, ei siitä varsinaisesta leffasta.
Molemmilla on vaikutusta. Se miten Rian Johnson kohteli Lukea, mutta myös Mark Hamillia. Elokuva oli todella huono muutenkin ja tuntui väärältä niin monella tavalla. En oikeastaan pitänyt mistään siinä ja poistuin teatterista erittäin hämmentyneenä ja epäuskoisena. Mutta myös onnellisena siitä, ettei minun tarvitse enää koskaan nähdä sitä.

Muistan kyllä yllättävän hyvin sen miten tuskalliselta ja pitkästyttävältä Casino-planeetan seikkailu tuntui. Miten toivoin Rosen kuolevan. Miten en edes hymyillyt huumorille. Tai jos hymyilin, niin se oli vain puolustuskeino psyykeni suojelemiseksi. Miten odotin elokuvan alkavan, vaikka se oli jo puolessa välissä. Ja sen jälkeen odotin sen loppuvan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
557
Episode I: Hyviä hahmoja (näyttelijöitä). Juonen idea ihan hyvä. Huonoja osioita jonkun verran. Visuaalisesti ja teknisesti vanhentunut. 1,5/5
Episode II: Toiseksi huonon Star Wars. Visuaalisesti ja teknisesti vanhentunut. 1/5
Episode III: Suhkot ok Star Wars. Tehosteet ei niin huonot mitä edellisissä osissa. 2,5/5
Rogue One: Paras disney tekemä Star Wars. Juoni ja synkkä tunnelma hyvä. Visuaalisesti hieno. 3,5/5
Episode IV: Pirun kova aloitus ensimmäiseksi Star Wars elokuvaksi. Visuaalisesti hiukan erilainen mitä muut, kun kaikki on vanhaa/ruosteista. Siistejä hahmoja ja sadunomainen avaruustarina. Visuaalisesti ja teknisesti edelleen hyvä. Alkuperäinen versio (ei ylimääräisiä lisäyksiä) 4.5/5
Episode V: Paras Star Wars elokuva. Kaikki asiat vain toimii tässä. Visuaalisesti ja teknisesti edelleen täydellinen. Alkuperäinen versio (ei ylimääräisiä lisäyksiä) 6/5
Episode VI: Hyvä lopetus trilogialle. Visuaalisesti ja teknisesti edelleen varsin hyvä. Alkuperäinen versio (ei ylimääräisiä lisäyksiä) 4/5
Episode VII: Suhkot hyvä aloitus. Juoni vain uudelleen kierrätystä. Visuaalisesti hyvä näköinen. 2,5/5
Episode VIII: Juoni huono ja sisältää typeriä osioita. Lopun Luke kohtaus toki hieno. Visuaalisesti hyvä näköinen. 1,5/5
Episode IX: Aivan hirveetä paskaa. 0/5
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Molemmilla on vaikutusta. Se miten Rian Johnson kohteli Lukea, mutta myös Mark Hamillia. Elokuva oli todella huono muutenkin ja tuntui väärältä niin monella tavalla. En oikeastaan pitänyt mistään siinä ja poistuin teatterista erittäin hämmentyneenä ja epäuskoisena. Mutta myös onnellisena siitä, ettei minun tarvitse enää koskaan nähdä sitä.

Muistan kyllä yllättävän hyvin sen miten tuskalliselta ja pitkästyttävältä Casino-planeetan seikkailu tuntui. Miten toivoin Rosen kuolevan. Miten en edes hymyillyt huumorille. Tai jos hymyilin, niin se oli vain puolustuskeino psyykeni suojelemiseksi. Miten odotin elokuvan alkavan, vaikka se oli jo puolessa välissä.
Mikä Luken kohtelussa sitten oli niin huonoa?
Leffassa Luke on suuri jedimestari joka epäonnistui tehtävässään ja sen seurauksena erakoitui syrjäiselle planeetalle ja alkoi käyttäytymään vähän kuin juurikin sellainen erakoitunut höppänä. Sanoisin että täysin linjassa Star Warsin perinnnön kanssa, tosin Rian Johnson sentään antoi Lukelle vielä yhden massiivisen ja räiskyvän sankarihetken. Siinä missä se edellinen erakoitunut höppänä vain kuoli vanhuuteen Dagobahin suolla. Niin ja toki sitten oli se toinen vanha erakoitunut tehtävässään epäonnistunut jedimestari joka kuoli harhautuksena jotta seuraavan sukupolven sankarit pääsivät pakenemaan.
Joten sanoisin että Luken kohtelu oli täysin linjassa Star Warsin perinnön kanssa ja Luke kuoli sankarillisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
180
Mikä Luken kohtelussa sitten oli niin huonoa?
Luke oli täysin eri Luke verrattuna alkuperäisiin Tähtien sotiin, myös kirjoihin ja peleihin. Katkera, erakoitunut, kädetön Luke on todella kaukaa haettua. Myös Mark Hamill oli samaa mieltä ja mielsi vasta Mandalorian-Luken varteenotettavaksi jatkumoksi.

Kirjoitit aikaisemmin, että kunnioittaa Star Wars -perintöä ja kritisoijat eivät pysty perustelemaan väitettään. The Last Jedi on nimenomaan elokuva, joka on koluttu esim. Youtubessa läpikotaisin ja sen "huonuutta" on perusteltu ihan tarpeeksi, myös tässäkin ketjussa ja etenkin The Last Jedi -ketjussa. Se, että en perustellut viestiäni ei tarkoita, etten pysty perustelemaan. Kunhan saan univelat kuitattua, niin perustelen vaikka A4:n verran, miksi elokuva ei ole uskollinen edellisille SW-tekeleille ja miksi se mielestäni on keskinkertainen elokuva parhaimmillaan... huonoimmillaan irvikuva koko SW-perinnölle.

Itse olen katsonut elokuvan n. 3 kertaa, myös yhden Faneditin verran, joka sekään ei pystynyt parantamaan elokuvaa. Tuskin tulen enää koskaan katsomaan.
 
Liittynyt
20.05.2019
Viestejä
243
Mikä Luken kohtelussa sitten oli niin huonoa?
Leffassa Luke on suuri jedimestari joka epäonnistui tehtävässään ja sen seurauksena erakoitui syrjäiselle planeetalle ja alkoi käyttäytymään vähän kuin juurikin sellainen erakoitunut höppänä. Sanoisin että täysin linjassa Star Warsin perinnnön kanssa, tosin Rian Johnson sentään antoi Lukelle vielä yhden massiivisen ja räiskyvän sankarihetken. Siinä missä se edellinen erakoitunut höppänä vain kuoli vanhuuteen Dagobahin suolla. Niin ja toki sitten oli se toinen vanha erakoitunut tehtävässään epäonnistunut jedimestari joka kuoli harhautuksena jotta seuraavan sukupolven sankarit pääsivät pakenemaan.
Joten sanoisin että Luken kohtelu oli täysin linjassa Star Warsin perinnön kanssa ja Luke kuoli sankarillisesti.
Mark Hamill toi itse useasti ja varsin selvästi esille mielipiteensä siitä, että tämä ei ole se Luke Skywalker minkä hän tietää. Itse olisin kyllä ehkä voinut sen kestää jos elokuva olisi ollut edes muuten star warsia. Kyseessä on vain elokuva ja aikuisena voin nykyään paljon helpommin onneksi elää sen kanssa, että paljon odottamani star wars-elokuva onkin sitten ihan täyttä paskaa. Vanhat elokuvat ovat kuitenkin vielä olemassa. Silti Rian Johnson toimi halveksittavan itsekkäästi ja ymmärtämättä miten tärkeä asia star wars monelle on.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Luke oli täysin eri Luke verrattuna alkuperäisiin Tähtien sotiin, myös kirjoihin ja peleihin. Katkera, erakoitunut, kädetön Luke on todella kaukaa haettua. Myös Mark Hamill oli samaa mieltä ja mielsi vasta Mandalorian-Luken varteenotettavaksi jatkumoksi.

Kirjoitit aikaisemmin, että kunnioittaa Star Wars -perintöä ja kritisoijat eivät pysty perustelemaan väitettään. The Last Jedi on nimenomaan elokuva, joka on koluttu esim. Youtubessa läpikotaisin ja sen "huonuutta" on perusteltu ihan tarpeeksi, myös tässäkin ketjussa ja etenkin The Last Jedi -ketjussa. Se, että en perustellut viestiäni ei tarkoita, etten pysty perustelemaan. Kunhan saan univelat kuitattua, niin perustelen vaikka A4:n verran, miksi elokuva ei ole uskollinen edellisille SW-tekeleille ja miksi se mielestäni on keskinkertainen elokuva parhaimmillaan... huonoimmillaan irvikuva koko SW-perinnölle.

Itse olen katsonut elokuvan n. 3 kertaa, myös yhden Faneditin verran, joka sekään ei pystynyt parantamaan elokuvaa. Tuskin tulen enää koskaan katsomaan.
En tiedä mitenkä ihmeessä katkera ja erakoitunut Luke on kaukaa haettu kun otetaan huomioon se että noiden uusien leffojen juonen ytimessä on se että Luke yritti kouluttaa uutta sukupolvea jedejä, epäonnistui siinä ja hänen ilmeinen tähtioppilas, joka oli myös hänen oma siskonpoikansa, kääntyi pimeälle puolelle ja tappoi muut Luken oppilaat. Siis pitäisikö sen reagoida tuohon vaan että "whoopsidaisy, no yritetään uudestaan"? Sanoisin että on päivänselvää että tuon seurauksena on katkera ja erakoitunut Luke.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 419
Jos osat 4-6 olisi tehty Disneyn "kumarramme joka suuntaan" logiikalla, niin kyllähän ne olisivat ihan eri leffoja. Han Soloa ei olisi olemassa, koska sehän on ns. Alfa-uros oikein noissa leffoissa ja sen tilalla olisi todennäköisesti mustaihoinen nainen, varmaankin vielä lesbo, jonka aasialainen tyttöystävä olisi reissukaverina, joten Chewbaccaa ei olisi ikinä keksitty.

Luke Skywalker, jos olisi mies, niin hän olisi sellainen vähän hölmö yksilö joka nyt ajautuisi vaan seikkailuun ja jos nainen, niin upea valioyksilö joka pärjää tilanteessa kuin tilanteessa.

Myöskään Landoa ei voisi olla olemassa, koska nykyisissä elokuvissa vain valkoihoinen mies voi olla paha, musta kaveri on automaattisesti aina hyvä.

Mutta juu tehkööt Disney mitä tuumaa, itse varmaankin en jaksa katsella muuta kuin Spaceballsia ja noita vanhoja osia. Niissäkin piti muuttaa se kohta, missä Han Solo todellakin ampuu ensin koska eihän sen nyt vaan käy päinsä. Minusta on tylsää, että kaikki vedetään varman päälle, että kukaan ei nyt vaan loukkaannu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Myöskään Landoa ei voisi olla olemassa, koska nykyisissä elokuvissa vain valkoihoinen mies voi olla paha, musta kaveri on automaattisesti aina hyvä.
Ööö, sulla taitaa mennä alkuperäiset ja uudet leffat väärinpäin.
Alkuperäisissä Star Warseissa kaikki imperiumin upseerit ja johtajat olivat valkoisia miehiä. Kapinallisten joukoissa taisteli taaskin naisia, miehiä, wookieita, mon calamareja, jne. Kapinallisilla oli myös naisia johdossa, i.e. Leia ja Mon Mothma.
Uusissa leffoissa First Orderin riveissä on myös naisia ja tummaihoisia.

*edit*
Lisäksi Landon luokitteleminen "pahikseksi" on kyllä aika outo valinta. Jo ihan ESB:ssäkin tehdään selväksi että Lando oli pakkoraossa kun Vader saapui paikalle ja jo heti samassa leffassa siirtyy selkeästi hyvisten riveihin, puhumattakaan sitten RotJ:stä.
 
Viimeksi muokattu:

abish

Ryzen FTW
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
354
En tiedä mitenkä ihmeessä katkera ja erakoitunut Luke on kaukaa haettu kun otetaan huomioon se että noiden uusien leffojen juonen ytimessä on se että Luke yritti kouluttaa uutta sukupolvea jedejä, epäonnistui siinä ja hänen ilmeinen tähtioppilas, joka oli myös hänen oma siskonpoikansa, kääntyi pimeälle puolelle ja tappoi muut Luken oppilaat. Siis pitäisikö sen reagoida tuohon vaan että "whoopsidaisy, no yritetään uudestaan"? Sanoisin että on päivänselvää että tuon seurauksena on katkera ja erakoitunut Luke.
Oishan nimenomaan pitänyt pistää uutta oppilasta tulille ja koittaa voittaa nuo pimeän puolelle kääntyneet. Jonain Special Executive Jedi Advisorina neuvonut jos ei pää kestä oikeaa koulutusta. Uusien leffojen logiikalla olisi voinut heittää hanskat tiskiin, kun oma isä paljastui täyspahikseksi ja bonuksena pisti vielä käden poikki. Kaiken muun pienen vastoinkäymisen lisäksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Oishan nimenomaan pitänyt pistää uutta oppilasta tulille ja koittaa voittaa nuo pimeän puolelle kääntyneet. Jonain Special Executive Jedi Advisorina neuvonut jos ei pää kestä oikeaa koulutusta. Uusien leffojen logiikalla olisi voinut heittää hanskat tiskiin, kun oma isä paljastui täyspahikseksi ja bonuksena pisti vielä käden poikki. Kaiken muun pienen vastoinkäymisen lisäksi.
Millä perusteella? Tässä yritetään rakentaa Lukesta jotain superüberhahmoa jolla ei ole mitään heikkouksia. Ehkä tämä on se ongelma, Luken tarinasta valittaa ne joiden lapsuudessa Luke oli jonkinsorttinen supersankari ja sitten kun Last Jedissa käykin ilmi että Luke on lopulta epätäydellinen, kuten kaikki muutkin hahmot Star Warsissa ovat, niin siitä seuraa joku ihmeen fiktionaalisen todellisuuden kieltävä reaktio. Taaskin jos katsoo ne alkuperäiset leffat uudestaan ajatuksella niin huomaa että Luke selkeästi on epätäydellinen hahmo ja se yksi kohta kun Vader melkein saa Luken kääntymään pimeälle puolelle on kun Vader vihjaa että jos Luke ei käänny pimeälle puolelle niin ehkä sitten hänen siskonsa kääntyy. Ja tämän seurauksena Luke menettää itsehillintänsä ja käy Vaderin kimppuun raivolla ja päätyy hakkaamaan Vaderin käden irti. Ja joo, Luke saa tunteensa takaisin kontrolliin ja käskee Emperorin painua vittuun ja ei käänny.

Mutta tuo pohjustaa todella hyvin sitä että perhe on todellakin arka paikka Lukelle, samaan tapaan kuin se oli arka paikka Anakinille ja syy siihen miksi Anakin kääntyi pimeälle puolelle. Eli jos vihjaus siitä että Vader yrittäisi käännyttää Leian pimeälle puolelle saa Luken raivostumaan ja melkein kääntymään pimeälle puolelle niin sanoisin että on täysin Luken hahmoon sopivaa että jos Luke sitten myöhemmin ottaa Benin, joka on Leian poika, koulutettavaksi, epäonnistuu siinä koulutuksessa niin että Ben kääntyy pimeälle puolelle ja tappaa muut Luken oppilaat niin tuo voi hyvinkin ajaa Luken tuollaiseen katkeruuteen ja erakoitumiseen.

*edit*
Heitetään vielä muistin virkistykseksi kaikille kyseinen kohtaus:


Joka on kyllä yksi parhaista kohtauksista läpi kaikkien Star Wars leffojen
 
Viimeksi muokattu:

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 808


Kaikenlaista huhua on liikkeellä, tuossa väitetysti JJ Abramsin episodi 8 sekä Lucasin 7-9 suunnitelmia.
 
Liittynyt
20.05.2019
Viestejä
243
Millä perusteella? Tässä yritetään rakentaa Lukesta jotain superüberhahmoa jolla ei ole mitään heikkouksia.
En tiedä kuka näin on sanonut, siis sinun lisäksesi. Heikkoudet nimenomaan on hyvä asia ja ne saa tuntemaan vetoa hahmoihin. Kyse on toteutuksesta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
En tiedä kuka näin on sanonut, siis sinun lisäksesi. Heikkoudet nimenomaan on hyvä asia ja ne saa tuntemaan vetoa hahmoihin. Kyse on toteutuksesta.
No tuossa viestissä mihin vastasin sanottiin että Luken reaktio Benin kääntymiseen pimeälle puolelle ja Luken muiden oppilaiden lahtaamiseen olisi pitänyt olla:
"Oishan nimenomaan pitänyt pistää uutta oppilasta tulille ja koittaa voittaa nuo pimeän puolelle kääntyneet. Jonain Special Executive Jedi Advisorina neuvonut jos ei pää kestä oikeaa koulutusta. "

Ja sanoisin että tuollainen reaktio Lukelta menisi juurikin tuohon superüberhahmo kategoriaan. Jos reaktio asiaan jonka kaiken järjen mukaan pitäisi olla musertava onkin "noh, vituix män, uutta matoa koukkuun" niin sitten tuossa luodaan juurikin tuollaista überhahmoa. Toki jos edeltävissä leffoissa Luke olisi osoittautunut joksikin tunteensa kylmänviileästi hallitsevaksi Spockiksi niin sitten tuollainen linja olisi ymmärrettävä. Mutta koska me tiedetään että Luke ei todellakaan ollut tuollainen hahmo edes RotJ:n loppupuolella, ja kun vielä lisätään hänen isänsä historia siihen päälle, niin tuollainen hahmonkehitys menee juurikin siihen überhahmo kehitykseen koska siinä tukahdutetaan se yksi heikkous mikä oli niin Anakinilla kuin Lukellakin, eli kyky hallita omat tunteensa kun perhe ja ystävät ovat uhattuna tavalla tai toisella.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
180
Tässä yritetään rakentaa Lukesta jotain superüberhahmoa jolla ei ole mitään heikkouksia.
Kyse ei mielestäni ole siitä, että ollaan rakentamassa Lukesta jotain supersankaria, vaan siitä, että Luken katkeruus ja erakoitumuus tuntuu niin kaukaiselta. Olet perustellut, minkä takia näin voisi käydä. Ihan hyviä pointteja ja hyvin kirjoitat, mutta se Luke, joka oli minunkin idolini menisi korkeintaan muutamaksi kuukaudeksi erakoksi, eikä heittelisi valosapelia ympäriinsä kuin jotain oksaa. Ei jättäisi siskoansa ja kavereitansa vuosikymmeniksi. Tai jos tekisi kaiken tuon, niin kirjoittaisivat sitten kunnolla taustatarinan sille, joka olisi edes vähän uskottavampi. Siltikään tuskin pitäisin siitä.

Ongelma on ennemminkin se, että Disney päätti noin tehdä. Kuten kirjoitit, niin Luke on ollut monelle se lapsuuden idoli, positiivisuuden lähde ynnä muuta. Mielestäni niinkin tärkeän elokuvahistorian hahmon persoonan täydellinen muutos on vähän morallisesti arvelluttavaa. Kyllä siinä monesti on käynyt mielessä, oliko tarkoitus vain pilata ja saada ihmiset vihaamaan Lukea.

Tietysti Disney voi tehdä ihan mitä vaan Star Warsilla ja Lukella, mutta kaikki se kritiikki on mielestäni ihan perusteltavaa. Kyse ei kuitenkaan ole ihan pienestä porukasta, joka kritisoi Disneyn trilogiaa, vaan valtavan iso joukko. Jos elokuvasta pitää, niin sekin on ok. Itsehän tykkään todella paljon esimerkiksi Mortal Kombatista :cool: (Johnny Cage -hymiö).
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Kyse ei mielestäni ole siitä, että ollaan rakentamassa Lukesta jotain supersankaria, vaan siitä, että Luken katkeruus ja erakoitumuus tuntuu niin kaukaiselta. Olet perustellut, minkä takia näin voisi käydä. Ihan hyviä pointteja ja hyvin kirjoitat, mutta se Luke, joka oli minunkin idolini menisi korkeintaan muutamaksi kuukaudeksi erakoksi, eikä heittelisi valosapelia ympäriinsä kuin jotain oksaa. Ei jättäisi siskoansa ja kavereitansa vuosikymmeniksi. Tai jos tekisi kaiken tuon, niin kirjoittaisivat sitten kunnolla taustatarinan sille, joka olisi edes vähän uskottavampi. Siltikään tuskin pitäisin siitä.

Ongelma on ennemminkin se, että Disney päätti noin tehdä. Kuten kirjoitit, niin Luke on ollut monelle se lapsuuden idoli, positiivisuuden lähde ynnä muuta. Mielestäni niinkin tärkeän elokuvahistorian hahmon persoonan täydellinen muutos on vähän morallisesti arvelluttavaa. Kyllä siinä monesti on käynyt mielessä, oliko tarkoitus vain pilata ja saada ihmiset vihaamaan Lukea.

Tietysti Disney voi tehdä ihan mitä vaan Star Warsilla ja Lukella, mutta kaikki se kritiikki on mielestäni ihan perusteltavaa. Kyse ei kuitenkaan ole ihan pienestä porukasta, joka kritisoi Disneyn trilogiaa, vaan valtavan iso joukko. Jos elokuvasta pitää, niin sekin on ok. Itsehän tykkään todella paljon esimerkiksi Mortal Kombatista :cool: (Johnny Cage -hymiö).
Sanoisin että sä tässä projisoit Lukelle sellaisia ominaisuuksia mitkä eivät ole osa niitä alkuperäisiä kolmea leffaa. Ja joo, kaikille muodostuu aina oma kuva fiktionaalisista hahmoista kun oma mielikuvitus täyttää aukkoja varsinaisessa tarinankerronnassa. Star Warsin kohdalla pakkaa vielä sekoittaa kaikki ne extended universe yms. kirjat joita kirjoitettiin alkuperäisten jälkeen ja jotka Disney päätti siirtää kollektiivisesti syrjään jotta uusien leffojen kirjoittajat saavat puhtaan pöydän.
Luken tila TLJ:ssa ei kaipaa lisää taustatarinaa. Sitä taustatarinaa on jo kuuden leffan verran. Luken oman heikkouden, eli se miten ystäviin ja perheeseen kohdistuva uhka aiheuttaa ongelmia tunteiden hanskaamisessa, kävinkin jo läpi.
Sitten pitää myös katsoa Anakinin historiaa (olettaen että force ghost Obi-wan ja force ghost Yoda sitten kertovat taustatarinaa Lukelle jos hän itse ei sitä pysty selvittämään).
Obi-wan luuli että pystyy kouluttamaan Anakinin. Obi-wan epäonnistui ja sen seurauksena Anakin kääntyi pimeälle puolelle ja siitä seurasi jedien lähes totaalinen tuho, Palpatinen nousu valtaan, 20 vuotta imperiumin hallintaa ja miljardeja kuolleita. Obi-wan ja Yoda, ne kaksi jediä jotka Luke koskaan tapasi, siirtyivät erakoiksi (toki Obi-wan siten että pystyi myös pitämään Lukea silmällä).
Sitten kun imperiumi on tuhottu niin mitä Luke tekee? Yrittää kouluttaa uuden sukupolven jedejä, mukaanlukien oman siskonpoikansa, i.e. Anakinin lapsenlapsen, epäonnistuu siinä, Ben kääntyy pimeälle puolelle, tappaa muut Luken jedikoulutettavat ja First Order nousee (tai vahvistuu?). Se että Luke tuon jälkeen menettää uskonsa jedeihin ja päätyy valitsemaan Yodan kaltaisen erakon elämän on kaikin puolin järkevä ja hyvin pohjustettu kehitys hänen hahmon kannalta. Joten ei ole mikään ihme että JJ Abrams kirjoitti Luken tarinan noin. Se mikä kyllä olisi kaivannut vähän lisää pohjustusta on että mitenkä Ben kääntyy pimeälle puolelle. Mutta Luken osalta tuo homma on erittäin selvä.

Mitä tulee Luken "pilaamiseen", niin oikeasti? Katsoitko sitä leffaa loppuun asti? Jos tavoitteena on pilata Luke niin miksi ihmeessä sitten leffan loppuhuipennuksena on kohtaus missä Luken badassery väännetään yhteentoista? Ekaa kertaa sitten ensimmäisen Death Starin räjäyttämisen jälkeen Luke tekee (leffaruudulla) jotain oikeasti merkityksellistä kapinallisten kannalta, pelastaen siskonsa ja muut kapinalliset. Ja sitten vielä vetää siihen parannetun ja paljon läheisemmän version Obi-wanin viimeisistä(?) sanoista Darth Vaderille.
Siltä varalta että olet unohtanut:


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
557
No alkuperäinen idea taisi olla, että Obi-Wan ja Yoda painuivat maanalle Imperiumin takia. Luke Skywalkerilla ei ollut mitään tälläistä syytä. Voimakkain voiman käyttäjä, joten ei sillä ollut mitään uhkaa olemassa.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
180
Ok, asia sitten näin. En tiennyt kenen kanssa aloin keskustelemaan, ennen kuin kirjotiin viestini.

Sinä olet sitä mieltä ja minä olen tätä mieltä. Minun Luke on eri Luke kuin sinun Lukesi. Piste. Normaalisti olisin valmis keskustelemaan enemmänkin, mutta olen sellaisessa elämäntilanteessa, että stressaaminen The Last Jedistä ja Disneyn Tähtien sodasta ei ole sen väärti.

Vaikka en yleensä laita muiden videoita muiden mielipiteistä tukemaan omia ajatuksia, niin teen tällä kertaa poikkeuksen. Esimerkiksi Youtuben Star Wars Theory tukee ajatuksiani asiasta:


Edit: No yritän nyt edes vähän. Muistan kyllä tuon mainitsemasi Luke-kohtauksen. Ainoa kohtaus, jossa Luke on edes vähän se sama Luke, joka oli alkuperäisissä trilogioissa, peleissä, kirjoissa ym. Se, että Disney sivutti kaiken Luken kehityksen kirjoissa ja peleissä... iso virhe.

Kyllä mielestäni Luke aikalailla pilattiin. Jos valtaosa faneista vihaa The Last Jedin Lukea, Mark Hamill mukaanlukien, kyllä se silloin mielestäni on vain yksinkertaisesti huonosti kirjoitettu ja epärealistinen jatkumo hahmolle.

Vielä lopuksi lainattava ote tuosta yllä olevasta videosta (tai jostain muusta viedeosta). Se on vähän sama kuin muuttaisi uusissa elokuvissa Teräsmiehen The Boys -sarjan Homelanderiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Edit: No yritän nyt edes vähän. Muistan kyllä tuon mainitsemasi Luke-kohtauksen. Ainoa kohtaus, jossa Luke on edes vähän se sama Luke, joka oli alkuperäisissä trilogioissa, peleissä, kirjoissa ym. Se, että Disney sivutti kaiken Luken kehityksen kirjoissa ja peleissä... iso virhe.
Ehkä tässä nähdään se ongelman ydin. Se kuva mitä sä yrität maalata Lukesta ei pohjaudu vain elokuviin vaan se pohjautuu myös kaikkeen siihen extended loreen mitä on leffojen ulkopuolella.
Mutta Disney valitsi sen lähestymistavan että ei ota huomioon noita ollenkaan mitenkään noissa uusissa leffoissa. Ja sanoisin että tuo oli hyvä valinta koska se olisi sitonut käsikirjoittajien kädet aivan liikaa. Ja tuolla linjalla tuo Luken kehitys TLJ:ssä on täysin järkevä.

Lisäksi sanoisin että nopein tapa tehdä paskoja leffoja on kasata joku fanboy focus group ja sitten tehdä leffa heidän palautteen perusteella.
Ja voi olla että ne hardcore Luke fanit olivat pettyneitä mutta kuitenkin lopputuloksena oli leffa josta katsojat tykkäsivät todella paljon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
180
Lisäksi sanoisin että nopein tapa tehdä paskoja leffoja on kasata joku fanboy focus group ja sitten tehdä leffa heidän palautteen perusteella.
Alkuperäisen materiaalin ja hahmojen kunnoitus riittää. Näin ei ollut mielestäni The Last Jedin tapauksessa, edes verrattuna vain alkuperäisiin elokuviin. Menivät vielä lisäksi esimerkiksi pilaamaan oman hahmonsa, Finnin.

Se, että Disney ei käyttänyt jo olemassa olevaa materiaalia näkyy koko uuden trilogian huonoutena. Omia ideoita ei vain löytynyt. The Last Jedistä voi olla yksittäisenä elokuvana mitä tahansa mieltä, mutta vaikeampaa on perustella trilogian hyvyyttä.
 
Liittynyt
20.05.2019
Viestejä
243
Ehkä tässä nähdään se ongelman ydin. Se kuva mitä sä yrität maalata Lukesta ei pohjaudu vain elokuviin vaan se pohjautuu myös kaikkeen siihen extended loreen mitä on leffojen ulkopuolella.
Mutta Disney valitsi sen lähestymistavan että ei ota huomioon noita ollenkaan mitenkään noissa uusissa leffoissa. Ja sanoisin että tuo oli hyvä valinta koska se olisi sitonut käsikirjoittajien kädet aivan liikaa. Ja tuolla linjalla tuo Luken kehitys TLJ:ssä on täysin järkevä.

Lisäksi sanoisin että nopein tapa tehdä paskoja leffoja on kasata joku fanboy focus group ja sitten tehdä leffa heidän palautteen perusteella.
Ja voi olla että ne hardcore Luke fanit olivat pettyneitä mutta kuitenkin lopputuloksena oli leffa josta katsojat tykkäsivät todella paljon.
Onko tässä joku ongelma?

Ei kukaan ala pitämään siitä miten Lukea kohdetiin, vaikka kuinka yrität perustella miten häntä kohdeltiin oikeasti hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Alkuperäisen materiaalin ja hahmojen kunnoitus riittää. Näin ei ollut mielestäni The Last Jedin tapauksessa, edes verrattuna vain alkuperäisiin elokuviin. Menivät vielä lisäksi esimerkiksi pilaamaan oman hahmonsa, Finnin.

Se, että Disney ei käyttänyt jo olemassa olevaa materiaalia näkyy koko uuden trilogian huonoutena. Omia ideoita ei vain löytynyt. The Last Jedistä voi olla yksittäisenä elokuvana mitä tahansa mieltä, mutta vaikeampaa on perustella trilogian hyvyyttä.
No olen tuossa jo aiemmin listannut minkä perusteella ainakin Luken juonikaarsi sopii erittäin hyvin aikaisempiin leffoihin ottaen huomioon mitä niissä leffoissa tapahtuu. Ja kerta itse et ole oikeastaan saanut aikaiseksi konkreettisia vasta-argumentteja niin turha kai tuosta on jatkaa. Ja ei, en katsonut tuota videota.

Ja joo, uusi trilogia trilogiana on pannukakku. Mutta sanoisin että se ei johdu mistään yksittäisestä hahmosta vaan enemmänkin siitä että trilogialta puuttuu yhtenäinen visio. Force Awakens on hyvä leffa ja alustaa trilogian todella hyvin. Last Jedi on myös hyvä leffa ja hoitaa tietyt asiat erittäin hyvin jatkon kannalta (etenkin Luke - Rey - Kylo akselin). Mutta sitten JJ Abrams vetää Rise of Skywalkerissa u-käännöksen päin puuta ja lopputuloksena on paska pannukakku. Koska ilmeisesti Last Jedi vei tarinan suuntaan mikä ei ollut JJ Abramsin alkuperäinen suunnitelma.
Oikeastaan koko homma ei tarvitsisi hirveästi että se olisi paljon parempi. Oma korjaukseni olisi:

Force Awakens ei tarvi mitään muutoksia tarinan kannalta.

Last Jedi:
Luken ja Reyn seikkailut sillä saarella voivat pysyä samana paitsi että niiden pitää jotenkin alustaa tuo Rey - Kylo dyad yhteys. Ja tuo on mainio paikka tehdä tuo koska siellä on vanhat jedikirjat yms.
Koko casino seikkailu heivataan vittuun koska se on lähes turha leffassa itsessään ja täysin turha kokonaisuuden kannalta. Tarvitaan joku toinen tapa mitenkä Poe sössii lisää ja joutuu enemmän Holdon shitlistalle.
Otetaan se casino seikkailusta säästetty aika ja käytetään se siihen että alustetaan Palpatinen paluu. Vaikka niin että siirretään se Kylo/Rey vs Snoke taistelu pois siitä slow chasesta muualle, taistelun päätteeksi Palpatine ilmestyy paikalle, kertoo Reyn taustan (ja joo, ESB vastaavuus mutta jatketaan teemassa kerta sitä oli Force Awakenskin), Rey pakenee (mahdollisesti Kylon avustamana), Kylo lähtee ottamaan osaa slow chaseen ja sitten planeetan päällä tapahtumat menee kuten aiemmin.

Rise of Skywalker:
Nyt kun JJ Abramsin ei tarvi kiirehtiä Rise of Skywalkerissa niin se voi huolella kirjoittaa koko paskan uusiksi sopivaksi.

Ja tadaa, toimiva kokonaisuus :smoke:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Onko tässä joku ongelma?

Ei kukaan ala pitämään siitä miten Lukea kohdetiin, vaikka kuinka yrität perustella miten häntä kohdeltiin oikeasti hyvin.
Subjektiiviset mielipiteet ovat juurikin niitä, subjektiivisia. Eli ei siinä ole mitään vikaa että toinen on tykkää lakritsista ja toinen suklaasta.

Se mitä tässä haen enemmänkin takaa on että jos tutkitaan objektiivisesti Lukea hahmona niin Luken hahmon kaari uusissa leffoissa sopii hyvin yhteen vanhempien leffojen tapahtumien ja vanhempien leffojen Luken hahmon kanssa. Eli väite siitä että Luken kaari uusissa leffoissa ei sovi vanhoihin leffoihin ei kestä objektiivista analyysia.

Mutta tuo on täysin eri asia kuin että tykkääkö joku subjektiivisesti siitä että minkälainen kaari Lukelle kirjoitettiin. Ja siitä on toki vaikka kuinka paljon mielipiteitä.

Tosin pitää sanoa että jos mietitään noiden uusien leffojen toimivuutta niin Luke pitää jotenkin saada sivuun toiminnasta. Koska muuten se olisi liian voimakas hahmo kun yritetään rakentaa uusia hahmoja. Eli se joko pitää tappaa pois Force Awakensissä suht aikaisessa vaiheessa (i.e. mallia Obi-wan New Hopessa) tai pitää sivussa sen ekan leffan ajan. Ja kerta Han Solo pitää saada hengiltä ekassa leffassa jotta saadaan Chewie ja Falcon takaisin mukaan ja olisi ehkä liikaa tappaa molemmat siinä niin ekassa leffassa niin tuo Luken erakoituminen on hyvä tapa saavuttaa tuo.
 
Liittynyt
27.08.2017
Viestejä
180
Sanoisin että sä tässä projisoit Lukelle sellaisia ominaisuuksia mitkä eivät ole osa niitä alkuperäisiä kolmea leffaa.
Ai se Luke, joka alkuperäisessä trilogiassa näkee hyvää Vaderissa/isässään, senkin jälkeen, kun hän on metsästänyt ja tappanut Jedejä, viattomia ihmisiä, kapinallisia ym. ei nyt jostain syystä pysty näkemään samaa Benissä, varsinkin, kun Luke oli onnistuneesti käännyttänyt Vaderin Palpatinea vastaan? Tämähän ei voi onnistua Benin kanssa, vaan ainoa vaihtoehto on yrittää murhata Ben? Ben, joka on siinä vaiheessa paljon vähemmän korruptopitunut pimeästä puolesta.

Luken tila TLJ:ssa ei kaipaa lisää taustatarinaa. Sitä taustatarinaa on jo kuuden leffan verran.
Luken täydellinen erakoituminen ei ole uskottavaa, vaan kaipaa enemmän taustatarinaa. Et millään pysty vakuuttamaan minua, että alkuperäisissä elokuvia katsomalla tämä olisi täysin looginen tapahtumasarja. Myönnän, että se on mahdollinen tapahtumasarja, mutta epätodennäköinen.

Se että Luke tuon jälkeen menettää uskonsa jedeihin ja päätyy valitsemaan Yodan kaltaisen erakon elämän on kaikin puolin järkevä ja hyvin pohjustettu kehitys hänen hahmon kannalta.
Miten Luke voi menettää uskonsa Jedeihin, jos yksi oppilaistaan siirtyy pimeälle puolelle ja tappaa muut Jedit, jotka todennäköisesti ovat olleet hyviä valoisan puolen Jedi-oppilaita. Yoda oli opettanut Lukelle pimeän puolen viettelyksen vaarallisuuksista. Jopa minä, paljon katkerampi kuin tuon ajan oletettu Luke ymmärtäisi nähdä asioiden yli.

Yodan ja Obi-Wanin erakoitumisen ymmärtää paljon paremmin, koska oli juuri syntynyt uusi mahtava imperiumi, eikä heillä olisi ollut todellisia voimia siinä vaiheessa taistella imperiumia, Darth Vaderia ja Papatinea vastaan.

Edelleenkin, sinänsä minua ei niin paljon häiritse, onko Luken erakoituminen todennäköistä vai ei, vaan paljon enemmän häiritsi se, että Lukesta oli tehty katkera vanha erakko. Nykyäähän tällä ei niin paljon ole enää merkitystä, Tehty mikä tehty. Minä mielellään skippaan uuden trilogian ja lopetan Jedin paluuhun. Siinä oli jo täydellinen loppu tarinalle.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Ai se Luke, joka alkuperäisessä trilogiassa näkee hyvää Vaderissa/isässään, senkin jälkeen, kun hän on metsästänyt ja tappanut Jedejä, viattomia ihmisiä, kapinallisia ym. ei nyt jostain syystä pysty näkemään samaa Benissä, varsinkin, kun Luke oli onnistuneesti käännyttänyt Vaderin Palpatinea vastaan? Tämähän ei voi onnistua Benin kanssa, vaan ainoa vaihtoehto on yrittää murhata Ben? Ben, joka on siinä vaiheessa paljon vähemmän korruptopitunut pimeästä puolesta.
Luken täydellinen erakoituminen ei ole uskottavaa, vaan kaipaa enemmän taustatarinaa. Et millään pysty vakuuttamaan minua, että alkuperäisissä elokuvia katsomalla tämä olisi täysin looginen tapahtumasarja. Myönnän, että se on mahdollinen tapahtumasarja, mutta epätodennäköinen.
Se Luke joka vastoin Yodan ohjeita lähtee taistelemaan Vaderiä vastaan kun pelkää läheistensä puolesta ja lopputuloksena vain ja ainoastaan onnistuu menettämään kätensä. (okei, toimii myös R2:lle taksikuskina joka oikeasti onnistuu saamaan jotain aikaiseksi ESB:n lopussa).
Se Luke joka raivon vallassa hyökkää Vaderin kimppuun kun Vader vihjaa että yrittää käännyttää Leian puolelleen, hakaten raivonpuuskassa Vaderin käden irti ja melkein kääntyy pimeälle puolelle.
Se Luke joka on Anakin Skywalkerin poika, Anakinin joka kääntyi pimeälle puolelle koska pelkäsi läheistensä kohtaloa ja halusi suojella heitä.
Se Luke joka on jedi-ritari ja jos jotain ollaan opittu kaikista edeltävistä Star Wars leffoista on se että jedi-ritarit joutuvat jatkuvasti mielessään taistelemaan pimeää puolta vastaan. Se on se yksi asia mitä Yoda, Obi-wan ja Qui-gon toitottavat yhä uudelleen ja uudelleen. Lainaten Yodaa: "Fear is the path to the dark side … fear leads to anger … anger leads to hate … hate leads to suffering"

Kun tuo Luke kävelee Benin luo ja näkee Voiman kautta että Ben on jo kääntynyt pimeälle puolelle ja näkee kaiken sen tuhon, kuoleman ja kärsimyksen jonka Ben tulee aiheuttamaan niin on täysin Luken hahmoon sopivaa että hän hetkellisesti pelkää ja empii, laittaa valosapelinsa päälle ja sitten saa tunteensa takaisin kuriin. Asia jonka hän nyt tuossa, vanhempana ja viisaampana, pystyy tekemään ilman että ensinnä hakkaa Benin käden irti, toisin kuin miten kävi Vaderiä vastaan RotJ:ssä.
Ja Luke ei missään vaiheessa yritä murhata Beniä. Tai ei ainakaan Luken oman kertoman mukaan:
"I saw darkness. I'd sensed it building in him. I'd seen it in moments during his training. But then I looked inside, and it was beyond what I ever imagined. Snoke had already turned his heart. He would bring destruction, and pain, and death, and the end of everything I love because of what he would become. And for the briefest moment of pure instinct, I thought I could stop it. It passed like a fleeting shadow. And I was left with shame... and with consequence. And the last thing I saw were the eyes of a frightened boy whose master had failed him."

Miten Luke voi menettää uskonsa Jedeihin, jos yksi oppilaistaan siirtyy pimeälle puolelle ja tappaa muut Jedit, jotka todennäköisesti ovat olleet hyviä valoisan puolen Jedi-oppilaita. Yoda oli opettanut Lukelle pimeän puolen viettelyksen vaarallisuuksista. Jopa minä, paljon katkerampi kuin tuon ajan oletettu Luke ymmärtäisi nähdä asioiden yli.
Ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa että Luke epäonnistui samalla tavalla kun hänen omat jedimasterinsa, eli Obi-wan ja Yoda, epäonnistuivat Luken isän kanssa. Ja että Luke tiesi että tuo Obi-wanin ja Yodan epäonnistuminen, eli tasan tarkkaan samanmoinen epäonnistuminen kuin minkä Luke itse oli juuri tehnyt, johti siihen että koko jedien ritarikunta hävitettiin muutamaa lukuunottamatta, Palpatine nousi valtaan ja lopputuloksena oli massiivista tuhoa ja miljardien kuolemat.
Ja se jonka kohdalla Luke epäonnistui ei ollut mikään randomi jedikokelas vaan Luken oma siskonpoikansa. Jos hän ei pysty pitämään omaa lähisukulaistaan valoisalla puolella niin aika nopeasti tuosta seuraa ajatus että mitenkä ihmeessä hän sitten voi toivoa että pystyy pitämään jotain randomeja tyyppejä valoisalla puolella. Etenkin kun Vader osoitti että ei tarvita kuin se yksi epäonnistuminen ja lopputuloksena voi olla massiivista tuhoa.

Että joo, sanoisin että kyllä tuossa vaiheessa ajatus että "ei tässä ole mitään järkeä, koulutan vain lisää tuhoa tähän galaksiin" on todella todennäköinen päätelmä.
 
Liittynyt
28.10.2018
Viestejä
40
Aikamoista spekulointia puolin ja toisin. Sanan objektiivisuus käyttäminen ei yllä olevaan keskusteluun sovi, vaan siinäkin kohdassa esitetään täysin subjektiivista tulkintaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Aikamoista spekulointia puolin ja toisin. Sanan objektiivisuus käyttäminen ei yllä olevaan keskusteluun sovi, vaan siinäkin kohdassa esitetään täysin subjektiivista tulkintaa.
Objektiivisella tutkinnalla tarkoitan sitä että katsotaan mitä leffoissa oikeasti tapahtuu, unohtaen sen mielikuvan mikä ihmisille on syntynyt leffojen lisäksi kaikesta muusta Star Warsiin ja Lukeen liittyvästä materiaalista.
Mutta joo, objektiivinen on vähän huono sana kuvaamaan tuota. Kriittinen analyysi lienee parempi.
 
Liittynyt
28.10.2018
Viestejä
40
Objektiivisella tutkinnalla tarkoitan sitä että katsotaan mitä leffoissa oikeasti tapahtuu, unohtaen sen mielikuvan mikä ihmisille on syntynyt leffojen lisäksi kaikesta muusta Star Warsiin ja Lukeen liittyvästä materiaalista.
Mutta joo, objektiivinen on vähän huono sana kuvaamaan tuota. Kriittinen analyysi lienee parempi.
Tuosta olemme samaa mieltä.
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Onkohan Star Warsille käymässä samoin kuin Marvelille ja DC:lle? Valtava määrä uusia elokuvia ja sarjoja niin nopeasti markkinoille kuin mahdollista. Kiire näkyy kaikessa ja jälki on useimmiten keskitasoa. Vai onko SW tällä hetkellä suurempi ja vahvempi kuin koskaan ennen?

Vuonna 2012 Disney tosiaan osti SW oikeudet Lucasilta noin 4 miljardilla dollarilla. 2021 SW arvo on lähempänä 30 miljardia dollaria. Myös Disney+ suoratoistopalvelulla on suuri rooli tässä kaikessa kun niin monella on mahdollisuus nähdä SW elokuvat sekä nämä tähtien sota tarina elokuvat. Hinta on jossain 10 € tienoilla.

Toivon ettei mennä siihen että jokainen hahmo saa oman elokuvansa tyyliin "Solo". Toisella katsomiskerralla Roque One vaikutti jo todella kiinnostavalta eli oli tarkoituksella lähdetty tekemään synkempää elokuvaa sen sijaan että tehdään nopeasti taustatarina Han Sololle ja kerrotaan "hei näin Chewie ja Solo tapasivat".

On myös kiinnostava nähdä mihin ajankohtaan tulevat elokuvat sijoittuvat ja ketä niissä lopulta näyttelee.

 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 118
Onkohan Star Warsille käymässä samoin kuin Marvelille ja DC:lle?
Ei ole vain käymässä, vaan se on ollut sitä jo vuosia.

Omalla kohdallani Disney tappoi kiinnostuksen Tähtien Sotaan. En vieläkään ole nähnyt Ep9:ää, enkä sitä kenties koskaan tule katsomaan.
Lucasin aikana elokuvat sentään tuntuivat siltä, että niihin on uhrattu aikaa ja ajatusta. Esiosatrilogiaa ei turhaan kiirehditty. Tarinan kehitys ottaa oman aikansa, oli se sitten 5 tai 15 vuotta. Elokuvalla - kuten kirjallisuudella ja musiikilla - pitää olla syy olemassa oloonsa. Lucasilla se oli visio, tarina, jonka hän halusi kertoa yleisölle.
Disney sen sijaan puskee koko ajan uutta leffaa, vaikka mitään syytä ei olisi. Tai on heillä syy: raha.
 
Liittynyt
08.11.2020
Viestejä
358
Onkohan Star Warsille käymässä samoin kuin Marvelille ja DC:lle? Valtava määrä uusia elokuvia ja sarjoja niin nopeasti markkinoille kuin mahdollista. Kiire näkyy kaikessa ja jälki on useimmiten keskitasoa. Vai onko SW tällä hetkellä suurempi ja vahvempi kuin koskaan ennen?
Uusista leffoista en ole kauhean innoissani mutta tulevasta Obi-Wan sarjasta olen. The Mandalorian on parasta Star Warsia sitten alkuperäisen trilogian joten hyviä sarjoja osaavat tehdä. Rogue Squadron taitaa olla tällä hetkellä ainoa julkistettu leffa.
 

NeZu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
04.05.2021
Viestejä
38
Itse taas pidän jokaisesta yhdeksästä elokuvasta. On tietenkin totta että esim. Force Awekens alku hieman ihmetyttää kun Rey osaa tuosta vain ohjata niin hyvin Millenium Falconia. Sitten kun päästään sillä avaruuteen niin kas kummaa Solo & Chewie kaappaavat aluksen ja ovat ihmeissään siitä että oho sehän on meidän oma alus.

Tuossa on melkoista onnea vastarinnalla pelissä. Toinen kummallisuus on tämä Poe Dameronin pako Star Killer Basesta, "tavallinen iskusotilas" kävelee sellin luo ja ilmoittaa Kylo Renillä on pikkasen juttua tälle vangille. Siitä sitten kävellään First Order TIE Fighterin sisään ja aletaan räiskimään ympäriinsä. Toisaalta Finn on toiminut aluksella kuulemma siivoustehtävissä, joten ehkä hän tietää reitit jos johonkin suuntaan.

Viimeisessä Jedissä on niin ikään valtavasti hyvää, mutta on totta että elokuva tuntui jopa poliittiselta kannanotolta. Se että Skywalkerin nousuun piti palkata sitten Abrams oli mielestäni hirvittävä virhe. Kiihkofanien kritiikki pelästytti ja alettiin korjaamaan suuntaa. Herätettiin henkiin kauan sitten kuollut keisari ja yritettiin tarjota lopussa kaikkien aikojen suurin ja mahtavin avaruustaistelu. Suoraan sanottuna en juurikaan muista mitään tuosta taistelusta.

Yleisesti tuntuu lapselliselta että joka käänteessä joku tulee hehkuttamaan ensimmäisten kolmen elokuvan suuruutta ja siinä samalla kerrotaan kuinka Lucasin elokuvat 1-3 ovat niin ja niin surkeita koska Jar-Jar Binks. Sen jälkeen seuraava kommentoija jatkaa, niin ja Disney tappoi Star Warsin. Nykyään tuntuu sitten vielä että on yleisesti hyväksyttävää hehkuttaa The Mandaloriania maasta taivaisiin.

Force Awakens esittelee hienosti uusia hahmoja. Itse lukeudun Reyn ja Kylo Renin suuriin ihailijoihin sekä Poe Dameron on oiva lisä kapinallisten riveihin. Muut pahikset ovat myös erinomaisia: Snoken hologrammi olisi ainakin itselle riittänyt vallan hyvin eikä pahista olisi fyysisesti tarvinnut paljastaa. Vielä parempi jos olisi oikeasti ollut tuollainen jättiläinen. Kenraali Hux on legendaarinen, ikävää että hahmo piti tuhota sillä että paljastuu... (...). Käsittääkseni Finn valittiin rooliin juuri sen fyysisyyden vuoksi, mutta hän ei suuria tunteita herätä, vaikkakin huumori uppoaa ainakin minuun oikein loistavasti.

Uudet alustyypit ovat hienoja etenkin Kylo Renin oma sukkula ja TIE Fighter. Star Killer Base on hulppea laitos, josta olisi pitänyt pystyä ottamaan niin paljon enemmän irti. Missä ovat taistelut planeetta-tukikohdan pinnalla? Entä sen uumenissa ja avaruudessa tukikohdan ympärillä. Tukikohtaa piti ympäröidä voimakas energiakenttä, mutta ainakin Han Solo lentää sen läpi Millenium Falconilla ilman pienintäkään naarmua.

Joka tapauksessa tehtävä on ollut haastava kun on pitänyt listiä yksi kerrallaan: Han, Leia ja Luke sekä sen jälkeen korvata heidät nuoremmilla ja tuntemattomimmilla "tähdillä".

Elokuvat ovat elokuvia. Roque One on paljon parempi mitä yleisesti ymmärretään. Sarjoista The Mandalorian 1.kausi jäi itsellä aikanaan kesken. Mielestäni täysin yliarvostettu ja paikoin puuduttavan tylsä sarja, mutta sarjan jatkuva hehkuttaminen on saanut mietteliääksi että pitäisikö sittenkin vain katsoa molemmat kaudet koska Star Wars.

Oma arvioni on että tulemme näkemään tähtien sotaa kaikkialla kun Disneyn kone lähtee kunnolla pyörimään. Eri asia on sitten se pitääkö ihan kaikki materiaali katsoa läpi vai pystyykö skippaamaan osan. Esimerkkinä juuri tämä kyseinen sarja, jonka jätin kerran jo kesken, mutta joka palaa mieleeni yhä uudestaan ja uudestaan kun sitä niin sitkeästi jaksetaan mainostaa. Kuinka 2.kaudella sarja löytää oman identiteettinsä ja puhkeaa kukkaan.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2020
Viestejä
358
The Force Awakens on paras uuden trilogian leffoista mutta sitten alkoi alamäki. Rey ja Finn ovat hyviä hahmoja ja hyvä kun saivat Harrison Fordin mukaan. Parasta The Last Jedissä oli Luke. Vaikka en täysin tykkää mitä tekivät hahmolle niin Hamill on todella hyvä. Elokuvan suurin vihe oli
tappaa Luke. Se loppukohtaus Luken ja Kylon kanssa oli hyvä joten odotin innolla mitä hän tekee seuraavassa leffassa saarelta päästyään mutta sitten hän vain kuoli.

Yksi huono asia oli myös unohdettavat planeetat. Ne ovat aika tylsiä kun vertaa vanhaan trilogiaan ja esiosiin. Ymmärrän että halusivat oikeita kuvauspaikkoja mutta vaihtelua olisi voinut olla enemmän. Jostain syystä piti myös keksiä vielä kaksi aavikkoplaneettaa lisää. Se The Last Jedin suolaplaneetta oli ihan hieno. Prequelit eivät olleet erityisen hyviä mutta tämä uusi trilogia sai muistelemaan niitä lämmöllä. Pitäisi katsoa ne uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
68
No ei hän kyllä väärässä ole. Koko triologia olisi pitänyt suunnitella ja kuvata putkeen LotR tyyliin. Nyt panikoitiin vähän joka paikassa episode 7 jälkeen.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 369
No ei hän kyllä väärässä ole. Koko triologia olisi pitänyt suunnitella ja kuvata putkeen LotR tyyliin. Nyt panikoitiin vähän joka paikassa episode 7 jälkeen.
Olisihan se ollut jännää nähdä millainen lopputulos olisi ollut, jos ohjaaja olisi pysynyt koko ajan samana, ja tarina pysynyt ehjänä alusta loppuun.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 135
Viestejä
4 196 745
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom