Space, the final frontier... eli Star Trek -ketju

Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 373
Jaa sopivasti olikin netflixiltä tullu mailia että ois ilmanen kuukausi niin voikin tätä vilkaista.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 210
Alusta ei varmaan lähdetty esittelemään ihan tarkoituksella avausjaksossa. Sehän oli joku vanha romu joka ammuttiin seulaksi ja seuraavassa jaksossa saatanee sitten uusi kiiltävä alus, jota kelpaa esitellä.
Nyt on toinen jakso katsottuna ja tuo kun ei koske pelkästään alusta ja sitä, ettei sitä näytettäisi vaan kyseessä näyttää olevan jonkinlainen ohjaajan tms. fetissi. Kokoajan vältellään sellaisia kuvia ja kerrontaa, että niistä näkyisi mitään.

Pitkään mietin missä olen törmännyt samanlaiseen kuvakerrontaan ja nyt sen muistin. 90-luvun halpa ja paska C-luokan porno oli sellaista, että iso osa ajasta kamera kuvasi vehkeen uppoamista pilluun ja kaiken muun toiminnan ja itse seksin joutui katsoja kuvittelemaan. Tässä on hiukan samanlainen fiilis, pääosa tapahtumista kuvataan 10cm päästä itse kohdetta oli se sitten jokin komentosillan näyttö jonka pikseleisiin tarkennetaan tai päähenkilöiden naamojen ympärillä pyörivä dialogi.


Klingoneista en ole koskaan hirveämmin pitänyt ja tämäkään versio niistä ei vaikuta hyvältä. Harmillisesti taitavat olla aika suuressa osassa sarjaa ns. pääpahiksena.
Klingonit ovat aina olleet yksi Star Trekkien pääroduista, ainoastaan TOS oli pääosin Klingon vapaa ja siinähän Klingonit näyttivät vain epäsiisteiltä ihmisiltä. TNG:sta eteenpäin Klingonit rotuna olivat aina läsnä sarjoissa jotenkin ja heillä oli oma kielensä, kulttuurinsa ja ulkomuotonsa.

Jopa Enterprisessa klingonit näyttivät ja kuulostivat ja käyttäytyivät kuin muissakin sarjoissa (poislukien se TOS).

Nyt sitten Klingonit keksittiin kokonaan uudelleen, niin ettei mitään oikeista klingoneista jäänyt mitään mainittavaa. Ihmeellinen tapa tuhota sarjan uskottavuus. Sillä nämä erilaiset klingonithan olisi voinut kirjoittaa vaikka samaan tyyliin kuin Romuluslaiset ovat suhteessa Vulkanuslaisiin.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että todella mukava katsoa netflixistä heti julkaisun jälkeen myös suomessa. :tup:
Kieltämätta jotenkin hienosti tilanne päälaellaan, kun koko muu mailma poislukien USA ja Kanada näkee sarjan Netflixistä ja jenkit joutuu katsomaan sen muualta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 210
Ja ettei menisi pelkäksi valittamiseksi ohjaajan valinnoista ja uudesta Klingon rodusta.

Sarjalla on kyllä mahdollisuudet onnistua. Käsikirjoituksellisesti ainakin päähenkilön osalta on palattu ikäänkuin juurille, päähenkilö vaikuttaa kuin naispuoleiselta Kirkiltä. Rämäpää,joka tekee nopeita ratkaisuja jotka osuvat joskus oikeaan ja joskus väärään. Vähät välittää federaation arvoista jos ja kun kokee oman fiiliksensa olevan niitä vastaan ja toimii oman päänsä mukaan. Kirkin jälkeen kun tähän saakka Star Trek päähenkilöistä kapteenit ovat olleet harkitsevia ja oikeamielisiä oikeudenmukaisuuden ja federaation arvojen kivijalkoja. Uusi päähenkilöhän ei tule kyllä olemaan kapteenina.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 108
Jep, ei tämä kahden jakson jälkeen niin pahalta vaikuta kuin ekan jakson alussa vaikutti. Katsotaan miten tuo tuosta lähtee rullaamaan. Toivottavasti hyödyntävät sarjan potentiaalin ja kunnioittavat vanhaa eivätkä yritä tehdä trekistä jotain mitä se ei ole.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 691
Ensimmäiset 5 minuuttia katsonut ja ymmärrän mitä tarkoitat :facepalm:

Toivottavasti tähän tulee joku tolkku, ettei jää katsomatta koko sarja...
Kyllä itsellä näin ihan yhden episodin jälkeen tuli sellainen "Feministit (federaatio) vastaan ISIS sovinistit (klingonit)" -fiilis tuosta sarjasta.

Tiukasta, federaation puolella oikeastaan kolmeen hahmoon keskittyvästä ohjaus-/kuvaustavasta jäi mieleen että federaation alus on täynnä vahvoja naisia ja siellä on yksi pelkurimainen mies-alien.

Klingonit taas ovat rasistisia, rumia skinhead uskonto-hihhuleita jotka haluavat tappaa koko Federaation naiset koska "Khaless".

Hienosti myös tuotiin esiin "försti on aina oikeassa koska vulkanit".


Sci-finä menettelee, mutta kärsii kovasti jenkki-sci-fille tutusta "let's write about current events" -tarinankerronnasta joka ei luo pitkäikäistä, klassista sci-fiä vaan sellaista joka näyttää jo 10 vuoden päästä lähinnä hassulta ("ai niin joo, silloin oli se ISISkin vielä olemassa")...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
505
Sci-finä menettelee, mutta kärsii kovasti jenkki-sci-fille tutusta "let's write about current events" -tarinankerronnasta joka ei luo pitkäikäistä, klassista sci-fiä vaan sellaista joka näyttää jo 10 vuoden päästä lähinnä hassulta ("ai niin joo, silloin oli se ISISkin vielä olemassa")...
Klingonithan on alusta asti rinnastettu kommunisteihin ja natseihin, mitä nyt TNG:n kesytettyä ne saatiin uudeksi pahan akseliksi borgit ja myöhemmin dominio. Hyvin ovat silti kestäneet aikaa "klassisena sci-finä", harvalle taitaa tulla mieleen "ai niin joo, silloin oli se Neuvostoliittokin vielä olemassa".

Kummasti näyttää myös pääosan sukupuoli nostattavan tunteita, mutta minusta se on jokaisen sellaisesta kärsivän katsojan henkilökohtainen ongelma, mikäli ei ole valmis Trek-aikaan ;)
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 108
Kummasti näyttää myös pääosan sukupuoli nostattavan tunteita, mutta minusta se on jokaisen sellaisesta kärsivän katsojan henkilökohtainen ongelma, mikäli ei ole valmis Trek-aikaan
Mua ei itseäni häiritse pätkääkään esittäjän/roolihahmon sukupuoli, vaan se, että nykypäivän tv/elokuvaviihteessä valitettavan usein keskeinen naishahmo esitetään pms-oireilevana ärsyttävänä tuuliiviirinä pissiksenä joka kimpoilee ja kiukuttelee kuin 15-vuotias teini... Alien saagan Ripley, siinä oli vahva naispääosa, perkele. Samaten Voyagerin naiskapteeni oli uskottava aikakauden hahmo, analyyttinen, rauhallinen ja järkevä.

En vielä lähde tuomitsemaan uutuutta, mutta alkukohdat enteilee pahaa...
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 387
Kyllä itsellä näin ihan yhden episodin jälkeen tuli sellainen "Feministit (federaatio) vastaan ISIS sovinistit (klingonit)" -fiilis tuosta sarjasta.
Hauskaahan tässä on se, että Klingoneiden on ilmoitettu olevan analogia Trumpille, Trumpin kannattajille näiden myötä jakautuneelle poliittiselle ilmapiirille Yhdysvalloissa.
 
Liittynyt
10.04.2017
Viestejä
84
ST Discovery oli kyllä surkein pettymys aikoihin. Halvalla tehtyä "netflix-alkuperäistuotantoa" pahimmillaan.

Huonoa:
  • Kuvaus ja valaistus: halpaa ja huonoa, jopa Vares-leffat on kuvattu paremmin
  • CGI: Torssonen & Vuorensola osasivat tämän paremmin jo Star Wreck -parodioissaan
  • Klingonit: halvan näköisiä muovisia avaruusapinaklooneja. Vaikea kuvitella noiden lateksihirviöiden laulavan Klingon-oopperaa veriviiniä ryystäen.
  • Klingonien örinä: WTF? Katkonaista korahtelua ja örinää, kaukana luontevasta ja autenttisesta
  • Henkilöhahmot: pinnallisia karikatyyrejä. Ei kai oikeasti tuollaisen aluksen komentosillalla riidellä, kyseenalaisteta ja mussuteta?
  • Scifi: ei mitään originaalia. On hologrammia, fotonitorpedoa ja voimakenttää, mutta ei mitään käänteen tekevää. Scifissä pitää olla jotain, mistä tulee katsojalle edes jonkinlainen uutuuden viehätys.
  • Michelle Yeoh: pökkelö, ilmeetön ja robottimainen. Konemaisesti luetut repliikit kuulostivat kiinankieliseltä Siriltä.
  • Casting: Kun kaikki muu on aivan ahterista, olisi edes silmäruokaa tyyliin Voyagerin Seven tai Enterprisen T'Pol. Mutta ei. 55-vuotias 80-luvun kung fu -leffojen koriste kaivettu jostain formaldehydipurkista esittämään ST-historian surkeinta kapteenia. Pääosan esittäjä on kuin nuori Michelle Obama. Ei nyt varsinaisesti mikään hirviö, mutta ei mikään, mitä jäisi kaipaamaan.
Hyvää:
  • Michelle Yeoh 2. jakson viimeisillä hetkillä.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Ei tämä näiden kahden jakson perusteella täysillä uponnut tännekään. Päättäväiset mutta silti niin herkät femakkonaiset sekoilevat isolta heinäsirkalta näyttävän pelokkaan hissukan ja videopelipään kanssa cgi-maisemissa pahoja hammaspeikkoja vastaan. Näyttelijät ovat ohuita kuin pannukakku, melkein yhtä ohuita kuin kässäri. Halvalta vaikuttaa, liian halvalta.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Minusta noissa klingoneissa ei ollut mitään ongelmaa, ne nyt vaan on klingoneita², koska nykytekniikan kanssa on mahdollista. Netflix 4k:na ei kyllä CGI:tkään häirinneet ja juonikuviot jäi sopivan epätoivoiseen tilanteeseen, tästä on hyvä jatkaa.

Tämä on sitten vissiin eri aikajanalla muiden Trekkien kanssa, kun tässä on Klingoneista jokin uusi versio.
Wikipedia: Sarja sijoittuu kymmenen vuotta ennen alkuperäisen Star Trekin tapatumia kertoo USS Discoveryn miehistöä näiden tutkiessa uusia maailmoja ja sivilisaatioita.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
427
Kummasti näyttää myös pääosan sukupuoli nostattavan tunteita, mutta minusta se on jokaisen sellaisesta kärsivän katsojan henkilökohtainen ongelma, mikäli ei ole valmis Trek-aikaan ;)
Minua ärsyttää eniten se, että kun katsojille tarjotaan niitä roolihahmoja joihin samaistua, niin valkoinen maskuliininen heteromies saa vaihtoehdoksi joko vinkuvan, laihan alienmiehen tai sitten pitää koittaa samaistua fanaattisiin, agressiivisiin Klingoneihin, jotka on niin hirveän pahoja ja rasisteja ja kaikkea.

Ei haittaa yhtään vahvat naispääosat tai vikisevät alienit, jos siellä olisi edes yksi Worfin tai kapteeni Kirkin kaltainen miehekäs mörkö, jonka huumoriin tai ajatuskuvioihin olisi helppoa tarttua.

En ole ilmeisesti valmis tulevaisuuteen, jossa heteromiehiltä on otettu kassit pois.
Pitää toivoa että jakso 3. korjaa tämän asian.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 691
Samaten Voyagerin naiskapteeni oli uskottava aikakauden hahmo, analyyttinen, rauhallinen ja järkevä.
Mitähän Voyageria sinä olet katsonut? Janeway on hands down huonoin kapteeni mikä on Trekissä koskaan esiintynyt.

Ei siksi että näyttelijässä on vikaa, ja olihan Janewaylläkin muutama "hetkensä", mutta tuossa vaiheessa kun kierrätettiin ns. DS9:n aikakauden hylättyjä kässäri-ideoita, niin kävi selväksi että kässärireikien takia homma oli täynnä epäloogisuuksia.

Parasta antiahan Janewayltä oli esim. kun mentiin kolmatta kertaa samaa alien-rotua vastaan ja lopputulos oli ennalta-arvattavan sama; "ehkä ne ei petä meitä tällä kertaa". Joka kerta kun tapeltiin, sai vihollinen vähintään viisi laukausta "täysin yllätettyä" Janewaytä vastaan... :facepalm:

Ymmärrän kyllä ettei "Federaatio ammu ensin", mutta ehkä toiseksi? Kolmanneksi? Neljänneksi tai edes helvetti viidenneksi!? :D
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
427
Mitähän Voyageria sinä olet katsonut? Janeway on hands down huonoin kapteeni mikä on Trekissä koskaan esiintynyt.
:D
Kaverini kommentti Janewaysta oli: Eipä yllätä että kun pistetään nainen rattiin, niin eksytään heti galaksin toiselle puolelle ja joudutaan ongelmiin. :D
 
Viimeksi muokattu:

ttppii

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
567
Samaten Voyagerin naiskapteeni oli uskottava aikakauden hahmo, analyyttinen, rauhallinen ja järkevä.
ROFWL
Et ole tainnut katsoa vähään aikaan Voyageria? Sehän oli ilmiselvä maanisdepressiivikko. Lisäksi persoonallisuus vaihteli jaksosta toiseen idioottikirjoittajien ansiosta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 419
Janeway oli kyllä hirveä tapaus. Vieläkin tulee välillä ihmeteltyä miten pystyin tuon sarjan kokonaan katsomaan.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Kaverini kommentti Janewaysta oli: Eipä yllätä että kun pistetään nainen rattiin, niin eksytään heti galaksin toiselle puolelle ja joudutaan ongelmiin. :D
caretakerin vikahan se oli eikä janewayn?.:D:kahvi:

/offtopic
Kun katsoo kaikkien noiden sarjojen ekoja kausia niin aika samanlaista höttöä ne on olleet,paranevat sitten tulevilla kausilla yleensä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 881
Ihan jees tuo uusi Star Trek oli, mutta sieltä puuttuu kokonaan ne roolihahmot, joihin voi samaistua. Ei se ole alati uhriutuva ja pakoileva science officer, jolta puuttuu munat. Muut miehet eivät ole esillä ollenkaan, käyttävät vaan terminaaleja, kun joku käskee. Minulle kyllä riittäisi, jos pääosassa olisi pelkästään naisellisia naisiakin, niitäkin katselee mielellään. Mutta ei tätä sekasikiötä, joka ei ole osannut päättää sukupuoltaan.

Picard (tai Kirk (tai Pike)) olisi pistänyt Michaelin tyrmään jo ensimmäisessä jaksossa, riippumatta siitä, kuinka sukupuolineutraali vähemmistön edustaja hän on. Kyllä ymmärrän, että aina käskyjä seuraavat jees-henkilötjoidensukupuolellaeiolemerkitystä ovat täysin hyödyttömiä neuvonantajia, mutta voi sitä mielipiteensä ilmaista ilman kapinaa, keskettämistä ja käytännössä mielipiteiden huutamista kovaan ääneen. Kun suuri mentori Sarek kertoo jotain (jota ei sitten opittu koulussa, kun piti päntätä nippelitietoa) niin se tullaan huutamaan esimiehelle suurena totuutena. Itse pidän enemmän munattoman science officerin tavasta, jossa tätä ehdotetaan, mutta ei tungeta kurkusta alas. Valitettavasti tässä vielä kuunneltiin sitä, joka huusi koviten.

Jotenkin näkisin, että tässä nähdään aloitteellisuus ja omien ideioden esiintyntuominen niin suurina meriitteinä, että näin saa tehdä vaikka kaikki argumentit kuultiin kaverilta 5 min sitten ja asiaa ei ole ajateltu yhtään. En kyllä tykännyt siitäkään, että Spockille "soitettiin" Star Trek -elokuvissakin tiukan paikan tullen. Jos saan tyttäriä, niin mieluummin pärjäävät yksin kun soittavat kotiin - sittenkun ovat esimiestehtävissä tähtilaivastossa.

edit: kakkosjaksossa sitten Michael sai ansionsa mukaan. Ehkä olin liian nopea tuomitsemaan. Täytyy jatkaa katsomista.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 108
Mitähän Voyageria sinä olet katsonut? Janeway on hands down huonoin kapteeni mikä on Trekissä koskaan esiintynyt.
Onhan se noihin muihin kapuihin (paitsi tähän Discoveryn tätiin) verrattuna huono, mutta mun mielestäni hahmona huomattavankin uskottava, kun Star Trekin 2500-luvulla kuitenkin ollaan niin tieteilijöitä, pasifisteja (Star Fleet never shoots first) ja kasvis/synteettisen moskan syöjiä ja ihmetellään ääneen "kuinka ne oikein 2000-luvulla söi eläviä eläimiä". Mun mielestä hahmo on sopii siinä mielessä ajankuvaan kuin nenä päähän.

Et ole tainnut katsoa vähään aikaan Voyageria? Sehän oli ilmiselvä maanisdepressiivikko. Lisäksi persoonallisuus vaihteli jaksosta toiseen idioottikirjoittajien ansiosta.
Katso koko ajan, kausi 4 tällä hetkellä menossa flixissä. Aiemmin tuota on tullut katsottua ysärillä tv:stä sen verran kuin sitä näytettiin.

Persoonallisuuden vaihteluita tuntuu vähän olevan joo, mutta ei ole ahistanut itseäni läheskään paljon kuin monien muiden tv-sarjojen ja leffojen itkupotkuraivoavat pms-pissikset

Mielipiteitähän nämä aina on, mutta mun mielestä Janeway on huomattavasti uskottavampi hahmo tähtilaivan kapteenina kuin Discoveryn Michael Vulcanuslaisten kouluttamana 1.perämiehenä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 691
Janeway oli kyllä hirveä tapaus. Vieläkin tulee välillä ihmeteltyä miten pystyin tuon sarjan kokonaan katsomaan.
Allekirjoittaneen piti laittaa Voyager tauolle 2. kauden loppua kohti ja aloittaa DS9:n katsominen alusta.

Jostain syystä DS9:iä ei ole ollut yhtään vaikea katsoa ja nyt on menossa viimeinen kausi. Ainoa mikä mätti oli Jadzian poistuminen kuppikunnasta, mutta se nyt oli ymmärrettävää näyttelijän puukotettua koko tuotantosakkia selkään 6. kauden lopussa.

ja kasvis/synteettisen moskan syöjiä ja ihmetellään ääneen "kuinka ne oikein 2000-luvulla söi eläviä eläimiä".
... ja sitten mennään ja bondataan Klingonien kanssa ja syödään elävää Gaghia (TNG/DS9), kaviaaria (Pickard), huvikseen punalepakkoa (DS9) tai Afarien hiuksista tehtyä pastaa (Voy). Jne. :D
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 387
Vanhassa vara parempi.

Tuossa näkee kuinka erilainen STD on ytimessään. Kuten jenkit sanovat, TNG on "cerebral", kun taas STD on enemmän pauketta, kovaa tempoa ja visuaalista tykitystä. Esim. tuo 1:00 alkava kohtaus, jossa lakiteknisin seikoin pelastetaan päivä, ei tuollaista laatukäsikirjoitusta tulla uudessa sarjassa näkemään.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 210
Minusta noissa klingoneissa ei ollut mitään ongelmaa, ne nyt vaan on klingoneita², koska nykytekniikan kanssa on mahdollista. Netflix 4k:na ei kyllä CGI:tkään häirinneet ja juonikuviot jäi sopivan epätoivoiseen tilanteeseen, tästä on hyvä jatkaa.
Mutta nythän kyse ei ollut mistään päivitetystä versiosta Klingoneita, vaan selvästi täysin uudesta ja erilaisesta Klingon rodusta jollaista ei ole ollut aikaisemmin. Miksei voitu vaikka päivittää sitä olemassa olevaa Klingon rotua joka kaikissa muissa trekki sarjoissa oli paitsi TOS:ssa.

On totta, että myös TNG ikäänkuin "loi" Klingonit uudelleen, mutta kun kaikki muut Trekki sarjat sitten otti nuo TNG:ssä tulleet Klingonit sellaisinaan ja rakennettiin kyseisen Klingon rodun ympärille kaikki tulevat (ja menneet) Klingonit niin sillä linjalla olisi voinut jatkaa.


: Sarja sijoittuu kymmenen vuotta ennen alkuperäisen Star Trekin tapatumia kertoo USS Discoveryn miehistöä näiden tutkiessa uusia maailmoja ja sivilisaatioita.
No Klingonit häiritsee tuollakin janalla, kun aikaisemmin olisi ne TOS:n koomiset Klingonit voinut jättää omaan arvoonsa siinä välissä kun itse sarjakin oli niin paska ja vanha. Aikajanalla ensimmäiseksi sijoittuva trekki sarja (Enterprise) kun sekin omaksui TNG:n tuomat Klingonit sellaisenaan.

Ne TOS:n klingonit oli ihan perseestä, ja hyvä että TNG päivitti ne omanlaisikseen. Sääli että uusin sarja pilasi ne.
 

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 788
vanhaa trekkiä:
uutta trekkiä:
Uudessa versiossa on keksitty klingoninkarvoihin tehoava partakone? :D
ihan uusinta trekkiä:

Pitäiskö tämän Discoveryn nyt olla TOS aikajanalla vai siinä Abramsin uudessa rinnakkaisessa? Tyylillisesti menis uuden kanssa paremmin ja kävis järkeen paremmin. Niin alusten kuin myös noiden Klingonien osalta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 396
2,5/5 kyllähän noi pari jaksoa seurasi mutta kuten yllä joku sanoikin, ei tästä oikein saanut kenestäkään kiinni.
Toivottavasti taso nousee joten tällä hetkellä on vielä varovaisen optimaalinen kipinä.

(Ite siis en ole koskaan mitään star rekkiä katsonut aikasemmin)

Edit:
vanhaa trekkiä:
Pitäiskö tämän Discoveryn nyt olla TOS aikajanalla vai siinä Abramsin uudessa rinnakkaisessa? Tyylillisesti menis uuden kanssa paremmin ja kävis järkeen paremmin. Niin alusten kuin myös noiden Klingonien osalta.
Arvostelu: Star Trek: Discovery -sarjassa on mahdollisuuksia vaikka mihin | Muropaketti.com

Discovery sijoittuu aikaan ennen alkuperäistä sarjaa ja keskittyy pilottijaksossaan kohtaamiseen vain väkivaltaan uskovien klingonien kanssa,
 

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 788
Arvostelu: Star Trek: Discovery -sarjassa on mahdollisuuksia vaikka mihin | Muropaketti.com
Discovery sijoittuu aikaan ennen alkuperäistä sarjaa ja keskittyy pilottijaksossaan kohtaamiseen vain väkivaltaan uskovien klingonien kanssa
Ajallisesti joo mutta kummassa maailmassa...

Nähtävästi ahkeran googlettelun perusteella Discovery on tungettu alkuperäiseen maailmaan, eli seuraavan 10 vuoden aikana trekkiversumiin iskee niiden versio teknisestä pimeästä keskiajasta ja muodin siellä määrää hipsterit :D
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Trollaatko? En ole sarjaa vielä katsonut mutta selvästi tarkoitti, että seuraavassa jaksossa sarja lähtee (The Nameless One:n arvion mukaan) käyntiin.
Vai että selvästi tarkoitti. OK, eipä siinä.

Minä haluaisin samanlaisen kristallipallon kuin namelessilla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 396
Tuskimpa siihen tarvitsee kristaalipalloa kun omaa veikkaustaan sanoo?
Vaikka tuntui oli mennyt aikamuotoa jolloin saa kuvan että olisi nähnyt jakson kun olisi pitänyt sanoa "tuntuu" tuleva jakso.

Näin siis ite käsitin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 419
Jotkut vain tykkäävät esittää tyhmää. Eikai tuota nyt voi mitenkään muuten tulkita jos kerran kolmosjaksoa ei ole vielä missään saatavilla.

Itselläni ei ole kyllä sarjasta näin TNG fanina minkäänlaisia odotuksia niin en usko, että ainakaan voin pettyä. Nuo uudet Star Trek elokuvat ovat kyllä aivan hirveitä eikä niille olisi koskaan saanut antaa nimeä Star Trek.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
427
Vai että selvästi tarkoitti. OK, eipä siinä.

Minä haluaisin samanlaisen kristallipallon kuin namelessilla.
Olen samaa mieltä ettei ollut kovin selvästi sanottu, koska ensimmäisenä tuli mieleen että sen kolmannen jakson saa piraattina jo jostain.
Sen sijaan aloin miettimään, että sarjan kolmannesta jaksosta on jo tietoa netissä ja siinä kerrotaan että se kolmas jakso on ihan uusi alus ja miehistö, mikä voisi tosiaankin tarkoittaa sitä että nyt se sarja vasta lähtee oikeasti käyntiin ja näitä uusia naamoja sitten katsellaan loppukausi.

Eli toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Jotkut vain tykkäävät esittää tyhmää. Eikai tuota nyt voi mitenkään muuten tulkita jos kerran kolmosjaksoa ei ole vielä missään saatavilla.
Just.

Rautalankaa:
Vastahan tuossa vähän aiemmin oli viesti, jossa oli kolmen ekan jakson perusteella tehty arvostelu (kliks), jonka perusteella (tyhmempikin) voisi olettaa että kolmosjakso on kyllä ollut saatavilla mm. valikoiduille toimittajille ja siksi ajattelinkin, että onko Nameless tosiaan päässyt sen jotain kautta jo näkemään ja tiesi siksi vihjailla, että siitä se tarina vasta lähtee liikkeelle jne.

Video liittyi tähän artikkeliin:
MovieBob Reviews - STAR TREK: DISCOVERY (Episodes 1-3) - Geek.com

Nyt näyttää olevan kolmosjakson ennakkopätkiä ja kaikenlaista analyysiä jo tarjolla, joten voin kyllä hyvin yhtyä siihen olettamukseen, että tarina näyttäisi todellisuudessa alkavan kunnolla vasta kolmannesta jaksosta ja kaksi ekaa oli vain tällainen aiemmin tapahtunut Klingon-sodan aloittanut typerä prologi. Tästä huolimatta olen huolissani jatkosta, kun ajattelee miten kökösti kaksi ekaa jaksoa oli kirjoitettu.

Tuskimpa siihen tarvitsee kristaalipalloa kun omaa veikkaustaan sanoo?
Vaikka tuntui oli mennyt aikamuotoa jolloin saa kuvan että olisi nähnyt jakson kun olisi pitänyt sanoa "tuntuu" tuleva jakso.

Näin siis ite käsitin.
Sepä siinä juuri, kun se ei sanamuotonsa vuoksi vaikuttanut veikkaukselta, vaan pikemminkin tiedolta. Mutta annetaan tämän sivukohinan jo olla ja keskitytään itse sarjaan.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 511
Näköjään tämä on tullut Netflixiin ihan HDR-matskuna, joten jos ei muuta niin katsoo tätä pelkästään audiovisuaalisuuden näkökulmasta. Siinä tämä sarja ei ilmeisesti petä. Itse olen muutenkin Babylon 5 miehiä, niin ei haittaa pienet epäloogisuudet kun Star Trek kommunistiutopioineen ei ole ikinä uponnut allekirjoittaneeseen. Mutta jos unohdetaan kaikki epäloogisuudet ja "faninillitys" on tämä ilmeisesti pelkkänä viihteenä toimiva? Sen verran olen ainakin ymmärtänyt?
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 108
Mutta jos unohdetaan kaikki epäloogisuudet ja "faninillitys" on tämä ilmeisesti pelkkänä viihteenä toimiva? Sen verran olen ainakin ymmärtänyt?
Sinänsä ihan ok scifiä, mutta ainakaan ensimmäiset 2 jaksoa ei oikein Star Trekiltä vaikuta. Lisäksi tuo päähahmo Michael on, kuten tuossa aiemmassa re:View'ssä sanottiin, erittäin epäpidettävä hahmo.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 511
Sinänsä ihan ok scifiä, mutta ainakaan ensimmäiset 2 jaksoa ei oikein Star Trekiltä vaikuta. Lisäksi tuo päähahmo Michael on, kuten tuossa aiemmassa re:View'ssä sanottiin, erittäin epäpidettävä hahmo.
Otetaan tuo ainakin huomioon. Edellinen scifi olikin Expanse joka oli melkoisen raikas tuulahdus. Toivottavasti tässä ei tulla ihan täysin ramming speediä päin asteroidia tämän viihdyttävyyden suhteen.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
On kyllä aina hienoa katsoa sellaisten henkilöiden keskustelua, jotka tietävät mistä puhuvat ja joilla on mielipiteetkin jotain muuta kuin "yhyy, älkää valittako, tässä ei ole mitään vikaa!"

Ja tosiaan, Michael on näiden kahden pilottijakson perusteella ärsyttävin ja typerin päähenkilö ikinä. Olivat tuossa videossa oikeassa siinäkin, että Michael vaihtaa aseensa tainnutukselta tappavaan laseriin (vai mikä se nyt onkaan) siinä vaiheessa kun kapteenia pistetään keihäällä. Ei siinä muuten mitään, mutta kun tarkoitus oli ottaa se pahis vangiksi elävänä. Niin monella tavalla paska ja huonosti näytelty + käsikirjoitettu hahmo.

Pääosin kaunista katsottavaa, mutta aivan liian suoraviivaista rähinöintiä ja typerää käsikirjoitusta. Ei tämä ole ollenkaan sitä Star Trekkiä mihin on totuttu, vaan lähinnä tällaista hetkessä unohtuvaa nykypäivän adhd-musavideosekoilua nopeilla leikkauksilla. Harmi sinäänsä, kun odotukset olivat niin korkealla, eikä laadukkaita kilpailijoitakaan ole näkyvissä. No, toivotaan että pilottijaksot olivat hätäisiä vahinkoja ja loppukausi petraa juoksuaan.

Hihi, STD. :D
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
427
Olin valmis kahden ensimmäisen jakson ja päähenkilövalintojen takia tuomitsemaan sarjan, mutta kyllä ne huhut piti paikkansa että kolmas jakso tuo vihdoinkin sen tietyn fiiliksen. Puolet katsottu jaksosta ja koitan varoa spoilereita kun vähän kerron.

En pidä tuosta Michaelista, jotenkin niin tönkkö ja epäuskottava päähenkilö, mutta nyt kolmannen jakson muut henkilövalinnat jotenkin sopii siihen hahmoon. Ihan ensimmäisten minuuttien aikana epätoivo syveni kun vaikutti että luvassa on lisää vinkuvia miesalieneja ja voimakkaita naishahmoja, mutta tulihan sieltä se machomainen miespäähenkilökin mukaan. Pidin hahmosta heti, ei homolla tavalla vaan Star Trekkimäisellä Kirk-mies tavalla.

Juonikin saatiin polkaistua käyntiin ja oikeasti kiinnostaa että mitä seuraavaksi.

Jännä myöskin se että siinä missä 2 ekaa jaksoa ei oikeastaan jättänyt mitään muuta mieleen kuin kovan rähinän ja kasvottomat muut miehistönjäsenet, niin tässä jaksossa jo muutaman minuutin aikana löytää niiden uusien, mukaan tulevien hahmojen persoonat.

Vaikea sanoa spoilaamatta, mutta varmasti tiedätte mitä tarkoitan.

Olen iloinen että tämä lähtee nyt oikeasti käyntiin, voisin jopa sanoa että ne 2 ekaa jaksoa on aivan turhia.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
108
Olin valmis kahden ensimmäisen jakson ja päähenkilövalintojen takia tuomitsemaan sarjan, mutta kyllä ne huhut piti paikkansa että kolmas jakso tuo vihdoinkin sen tietyn fiiliksen. Puolet katsottu jaksosta ja koitan varoa spoilereita kun vähän kerron.

En pidä tuosta Michaelista, jotenkin niin tönkkö ja epäuskottava päähenkilö, mutta nyt kolmannen jakson muut henkilövalinnat jotenkin sopii siihen hahmoon. Ihan ensimmäisten minuuttien aikana epätoivo syveni kun vaikutti että luvassa on lisää vinkuvia miesalieneja ja voimakkaita naishahmoja, mutta tulihan sieltä se machomainen miespäähenkilökin mukaan. Pidin hahmosta heti, ei homolla tavalla vaan Star Trekkimäisellä Kirk-mies tavalla.

Juonikin saatiin polkaistua käyntiin ja oikeasti kiinnostaa että mitä seuraavaksi.

Jännä myöskin se että siinä missä 2 ekaa jaksoa ei oikeastaan jättänyt mitään muuta mieleen kuin kovan rähinän ja kasvottomat muut miehistönjäsenet, niin tässä jaksossa jo muutaman minuutin aikana löytää niiden uusien, mukaan tulevien hahmojen persoonat.

Vaikea sanoa spoilaamatta, mutta varmasti tiedätte mitä tarkoitan.

Olen iloinen että tämä lähtee nyt oikeasti käyntiin, voisin jopa sanoa että ne 2 ekaa jaksoa on aivan turhia.
Omasta mielestäni nuo kaksi ekaa jaksoa olisi ihan hyvin voinut toteuttaa samalla tavalla kun vanhoissakin trekeissä eli siihen ois käytetty joku puol jaksoa ja done. Mitään suurempaa hyötyä tuosta kahden jakson pitkittelystä ei ollut, mitä nyt voitiin vähä graafisesti CGIllä leikkiä ja jauhaa shaissea. Kolmos jakso
alkoi ihan hyvin mutta olisivat voineet pitää Adam Jensseniä vähän pidempää kuvioissa. Punapää huone kaveri epävarmuuksineen ei oikeen vakuuttanut vaikka cadetti olikin, siltikin vähemmän ärsyttävä kuin tuo michael.Olisivat voiteen jättää sonia martin-greenin walking deadiin kun siinä näyttelijä suoristus oli ihan samaa pökkelö paskaa.

Uusi kapu black ops meininkeineen ei oikeen sekää sovi kuvioihin varsinkaan, tuosta "alienista" puhumattakaan saatika siitä ennalta arvattavasta kuviosta että se otetaan talteen koska sotaase tms (eiks nää tällaset oo nähty jo miljoona kertaa Alien sarjassa).

Ilman star trek viittauksia tämä voisi olla mikä tahansa uusi scifi sarja ja sellaisena toimisi paljon paremmin kun väkisin väännettynä Trekinä koska tällä hetkellä tällä ei ole mitään tekemistä Star Trekin kanssa (ei edes sen Kirk lyödään ensin ja kysytään sitten ajan kanssa, mistään diplomaattisesta puhumattakaan).
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 839
EP kolme oli vielä parempi kuin pilotti. Tosin HC Trekkieitä tämä ei varmaan miellyttä. Nyt kun ei mennä ihan tähtilaivaston protokollan mukaan. Ja lisäksi verta ja gorea näyttäs olevan ja muutenkin synkkä meininki.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
115
Siis ne on perkele tosissaan tuon Star Trek Discoveryn kanssa. Ep 1-3 katsottu. Aivan vammaista menoa alusta loppuun. Ihan pakko kysyä, että onko nää sarjan käsikirjoittajat ja tuottajat jotain "special needs"-tyyppejä? Ei mitään uutta ja kaikki on pilattu poliitisella sjw-paskalla kuten nykyään on tapana.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 133
Kyllä tätä nyt katsoo.
E01-02 täysin turhia ja täyttä paskaa, tuon olisi voinut tiivistää 10-15min "6 months before" plöräytykseen.
E03 nostatti kiinnostusta sen verran että pitää se nyt katsoa mihinkä tämä menee.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Kaksi ekaa jaksoa oli täyttä paskaa. Kolmosjakso oli jo ihan ok, mutta ei tämä edelleenkään mitään Star Trekkiä ole muuten kuin nimensä puolesta. Ja Michael on edelleen kylän ärsyttävin ja huonoiten käsikirjoitettu hahmo typerine satuineen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
505
En pidä tuosta Michaelista, jotenkin niin tönkkö ja epäuskottava päähenkilö
Michaelin tilannehan on vähän hankala: vuosikausien vulkaaniaivopesu kieltää näyttämästä tunteita, mutta kukaan ei opettanut vulkaanien kulmakarvainkohotusta, jolla laji viestii monimutkaisia tunteita kuin nuori Clint Eastwood hatullaan, joten hänen kehonkielensä on pakostakin puisevaa. Jos Michael erehtyy hymyilemään (tai osoittamaan mitään inhimillisiä tunteita) muulloin kuin muistellessaan kuolleita (jolloin se voidaan laskea inhimilliseksi sentimentaalisuudeksi), niin hänestä tulisi (vähintäänkin omasta mielestään) välittömästi yhtä uskottava kuin pisamiaan sormeillessa kikatteleva lettipäinen pikkutyttö, eikä tuollaisella velvollisuudentunnolla ja kasvatuksen paineilla moiseen hevin voi suostua.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 412
Viestejä
4 160 198
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom