Space, the final frontier... eli Star Trek -ketju

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Kaotik, 03.11.2016.

 1. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Mietin aivan samaa, mutta sitten ajattelin että jos nykyisillä vehkeillä lähdetään liikkeelle... Ei tarvi tulla kovinkaan kummoinen rotu vastaan, että tappio tulee.

  Oikeastaan kaikki soturilajit (borgit, cardassianit, klingonit, romulanit) ovat pois laskuista heti, sillä ihmiskunnalla ei ole kykyä mihinkään.

  Sitten tulee oikeastaan vuoroon Star Trekin ihmisten tyyli. Eli oltaisiin tutkimusmatkailijoita ja löydettäisiin yhteisiä etuja muiden lajien kanssa. Ferengit ovat liian aggressiivisia ja tavoittelevat vain nopeita voittoja. Tästä voisi seurata hankaluuksia pidemmällä tähtäimellä. Vulcanuslaiset.. Sittenhän ihmiset väistelisivät muita lajeja, kunnes ne olisivat tarpeeksi kehittyneitä.

  Vielä olisi monta lajia (Laji 8472, Jem'Hadar, Changelings (Dominionin pomot) jne.), mutta en nyt lähde kaikki purkamaan.

  Sanoisin, että ihmisten tyyli on paras, jos ajatellaan että tällä teknologisella kehityksellä lähdettäisiin tähtiin.
   
 2. skirne

  skirne

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Melko selviö mut Q:t tekee mitä huvittaa missä vaan
  edit: ei strategian kans mitään tekemistä kyl. klingonit, romulaanit tms. sais tukkapöllyä heti ku tulee 100-200 vuotta kehittyneempi laji vastaan, jossa ei kestäis todellisuudessa kovin kauaa. diplomaattinen lähestymistapa on ainoa looginen vaihtoehto
   
  draco76 tykkää tästä.
 3. Marco Polo

  Marco Polo

  Viestejä:
  217
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Unohdin tosiaan tarkentaa, että jos se jäi epäselväksi niin mitään ylivoimaista teknologiaa ei siis olisi käytössä muihin nähden kuten borg teknologiaa, jolla kaikki vaan sulautettaisiin osaksi omaa joukkoa.

  Ideana oli enemmänkin se, että minkä rodun strategialla avaruudessa pärjäisi parhaiten, jos teknologia olisi samalla tasolla tai vähän parempaa tai vähän huonompaa muihin nähden ja nyt lähdettäisiin avaruutta tutkimaan.  Eikö Ferengit juuri olleet diplomaattisia? Taitavasti tekivät hyvää kauppaa ja bisnestä avaruuden tutkinnan ja uusiin rotuihin tutkimisen ohella. Eihän avaruuden tutkiminen ilmaista ole, tulojakin tarvitaan.
  Paljon hyviä pointteja. Siitä olen kyllä eri mieltä, että ihmisten tyyli olisi paras, koska Star Trekissä hyvin useasti laitetaan koko tuhannen miehen alus isoihin riskeihin, että saadaan yksi tai muutama henkilö pelastettua jostain. Tosielämässä tuollaiset riskit tuhoisivat avaruusaluksia hyvin nopealla tahdilla toisin kuin Star Trek universumissa jossa seurattava pääpoppoo aina selviää.

  Miksi miellät Ferengit (liian) agressiiviksi? Olisi mukava kuulla esimerkkejä mitä tällä tarkoitat. Mielestäni he ovat tehneet sarjassa viisaita päätöksiä ottaen tarvittavat tuotot huomioon. Mielestäni myös Ferengit ovat tutkimusmatkailijoita jotka hakea yhteisiä etuja muiden rotujen kanssa ilman, että unohtavat sitä että aina kannattaa tehdä mahdollisimman hyvä diili omalta kannalta. Ferengit ovat sarjassa myös näyttäneet poikkeuksillasta viisautta monissa tilanteissa.
   
 4. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  En tarkoittanut, että tosiaan alettaisiin uhraamaan koko alusta jonkin nimettömän aliluutnantin vuoksi. Mutta noin yleisesti tutkimusmatkailija, joka pyrkii keräämään liittolaisia tuntuu parhaalta strategialta. Kuten itsekin sanot, että tosielämässä tuollaiset riskit ovat liian suuret, niin eihän oikeassa sodassa tai tutkimusmatkailussa näin toimita. Tiede/sota vaatii aina veronsa ja tässä tapauksessa se olisi joidenkin ihmisten kohtalo kuolla suuremman edun vuoksi.

  Ikävä kyllä en nyt muista tarkkoja jaksoja, mutta he kaappasivat Lwaxana Troin, koska ajattelivat hyötyvänsä hänen empaatin kyvyistään. He myös sotkeutuivat yhdessä jaksossa madonreiän kauppaamiseen ja huumasivat (?) Liiton edustajan. Ja jotain muitakin tällaisia tempauksia heillä oli Deep Space 9 -sarjassa. En siis usko, että muut muut sivilisaatiot pitkässä juoksussa arvostaisivat tuollaista toimintaa.

  Ferengit ovat valmiita myymään kaiken, saadakseen siitä rahallista hyötyä. Ihmisillä on suurempia idealistisia tavoitteita. Ferengit eivät kavahda orjuutta tai muutenkaan työntekijöiden huonoja oloja, mutta ihmisille nämä asiat saattaisivat tuottaa ongelmia.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 5. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 063
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Juu ovat diplomaattisia, kunhan siitä hyötyy itse. Myyvät vaikka oman isoäitinsä ja planeettansa jos saavat mahdollisuuden, tietenkin kysymättä muilta.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 6. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Olipas hyvä vaihteeksi jakso std:ssä uusin. On löydetty se jyvä sieltä tos:ista ja sen mukaan tehty jaksoakin. Nyt vielä Bones tohtoriksi jne. niin sarja on katsottava.
   
 7. TSN

  TSN

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ai alkoiko se Picardin Star Trek:Destiny jo? Vai puhutko jostain vanhasta Star Trek: Deep Space 9 jaksosta? :eek:
   
 8. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 412
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Turha laittaa st:tä eteen kun ei sitä muissakaan laiteta (tng, ei sttng) . Pelkkä D riittäisi jos ei olisi tota Destinyä. Jos haluat kolme kirjainta niin dsc. Mikä destinyn lyhenne?
   
  TSN tykkää tästä.
 9. yyri

  yyri

  Viestejä:
  763
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Khyl, olisi jatkossa samaa tasoa niin tätähän katsoo jo mielellään.
   
  Starglazer tykkää tästä.
 10. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 975
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kyl nää viimeset pari jaksoa on ollu oikeasti jo ihan asiallisia. Toivottavasti jatkuu hyvä veto eivätkä pasko tätä johonkin älyttömyyksiin. Vähän jo trekkifiilistäkin mukana touhussa, mikä on positiivista.
   
  Starglazer tykkää tästä.
 11. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No ei. Mitä enemmän TOS:ia sekoitetaan mukaan, sitä typerämmältä STD (Star Trek: Discovery) tuntuu.

  Katsoohan tätä paremman puutteessa, mutta ei tästä edelleenkään ole oikeaksi Trekiksi. Toki ykköskauteen verrattuna kakkoskausi on ollut viihdyttävä, kunhan pitää odotukset nollissa. Mutta ei se oikein onnistu, odotan silti Trek-sarjalta vähän enemmän.

  Kehutaan kuitenkin sen verran, että näyttelijät ovat löytäneet aika hyvin roolinsa. Toisin kuin ykköskaudella, kukaan hahmo ei enää ärsytä.

  Poikkeuksena on Burnham: Martin-Greenin voisi yhä korvata pätkällä kakkosnelosta, eikä kukaan huomaisi mitään. Toinen poikkeus on Spock, mutta annan Peckille ja käsikirjoittajille vielä mahdollisuuden saada hahmosta jotenkin katsottavan, vaikka Nimoyn saappaat ovatkin liian suuret täytettäväksi.
   
  Marco Polo ja Cuthalu tykkäävät tästä.
 12. Ihmes

  Ihmes

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Ärrrhh. Sama juttu kuin jossain vaiheessa TNGssä, perus kemian/fysiikan juttu sössitään. Melkeen 5% hiilidioksidia ilmakehässä ja porukka vaan hengailee ilman mitään vaikeuksia. Vai oliko tohon jokin "trekkijuttu" millä selvitään epäsuotuisassa ilmakehässä ilman näkyviä hengityslaitteita tmv?
   
  ttppii tykkää tästä.
 13. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Onko Tilly voittanut sinut jo puolelleen? Star Trekin kaikkien aikojen turhin ja ärsyttävin hahmo.

  Tuosta olemme samaa mieltä, että Burnham on sellainen karisman musta aukko, että täytyy ihmetellä miten näyttelijä on edes päässyt näyttelijäksi.
   
 14. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tilly ärsytti ykköskaudella, mutta kumma kyllä ei enää. En tiedä, onko tekijöiden varsinainen tarkoitus ollut tehdä Tillystä koominen kevennys, mutta kun olen ottanut sen sellaisena, niin ärsyttävyys on kadonnut.

  Sitä paitsi kisassa Trekin kaikkien aikojen turhimmasta ja ärsyttävimmästä hahmosta ylivoimainen voittaja on Lwaxana Troi. Tilly ja Wesley Crusher jäävät kauas taakse.
   
  skirne tykkää tästä.
 15. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Lwaxana on turha ja ärsyttävä, mutta hän on onneksi vain vieraileva tähti. Liekö vierailuita yksi per kausi? Tilly taas on kivenkova johtajakoulutuksessa oleva upseeri ja iloksemme isossa roolissa lähes joka jaksossa. Noh, mielipiteitähän nämä ovat.
   
 16. j-boy

  j-boy

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Neelix!
   
  Batro tykkää tästä.
 17. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 412
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Neelix oli hyvä hahmo.
   
 18. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  512
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  40000 ppm (vrt. 50000 ppm = 5,0%) hiilidioksidipitoisuudelle ilmakehässä voi altistua[*1] maksimissaan 30 min ilman pysyviä vaurioita, joten eiköhän lyhyt ekskursio ilman hengityslaitteita onnistu tuollakin. Tosi hurjimmat kung fu -liikkeet jäävät suorittamatta, kun elimistö nujertuu hapenpuutteeseen.

  [*1] Onnettomuuden vaaraa aiheuttavat aineet: Hiilidioksidi
   
 19. Ihmes

  Ihmes

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Juu en tarkoittanut että siitä mitään äkkikuolemaa seuraisi mutta jos taso on luokkaa "puoli tuntia ilman pysyviä vaurioita" niin ei silloin ole kovin järkevää lähteä hengailemaan ulos. Varmasti vähintään kunnon hedarin saa aikaan eikä varsinkaan jätetä hyvin sekavassa tilassa muutenkin olevaa tyyppiä yksinään moisiin olosuhteisiin sukkulan luukut auki. Seikkailijaa alkaa huipata -> kompastuu jonnekin rotkoon eikä pääse ylös -> taintuu sinne ja sekava kumppani tukehtuu alukseen.

  Pointti siinä että jos sanotaan ÄÄNEEN jotain asioita jotka liittyvät johonkin meillekin tuttuun fysikaaliseen faktaan niin sen pitää silloin olla uskottava. TNG:n lipsautus oli muistaakseni jotain tyyliin "ihminen on 90% vettä". Eli jos olisivat jättäneet mainitsematta hiilidioksidipitoisuuden tai sanoneet vaikka 1% niin mitään ongelmaa ei olisi. Jos 3 sekunnin googletuksella voi todeta että homma on hölynpölyä niin katoaa uskottavuus niistä oikeasti scifeistä jutuista (jotka toki voivat myös olla hölynpölyä mutta koska ne ovat meille muutenkin tuntemattomia, asia ei niinkään häiritse).
   
 20. j-boy

  j-boy

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Rohkenen olla eri mieltä, mutta se sallittakoon. Tämä toisaalta osoittaa sen, että ei ole olemassa jotain oikeanlaisia trekkihahmoja. Niiden joukkoon mahtuu kaikenlaisia tyyppejä aivan kuten oikeassakin elämässä.
   
  draco76 tykkää tästä.
 21. skirne

  skirne

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Minusta tuo (Troi) tytär oli paljon ärsyttävämpi ja turhempi hahmo. "Minä vaistoan heidän olevan vihaisia, peloissaan - nyt muukalaiset valtas mun mielen, räjäytänpä oman avaruusalukseni". Ei tuo Data kovin paljoo kauempana oo vaikka kuinka hyödyllinen oli välillä. Jonkun kolmannen osapuolen helposti ohjailtavissa oleva hahmo jonka tekemiset seuraavassa jaksossa olikin jo annettu anteeksi. Turvallisuusriskit ei oo kovin olennaisia tulevaisuudessa
   
 22. Vandamme

  Vandamme

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2017
  Viimeisin jakso oli kyllä hyvä. Ensimmäinen episodi Discoveryä jonka voisi katsoa jopa uudestaan. Kunnon trekkimeinkiä ja tosi hienoa nähdä paluu tuttuihin vanhoihin kuvioihin. Sarjan taso näyttää näin kauden puolivälin tienoilla nousevan hyvää tahtia, samoin kuin edellisellä kaudella. Täytyy vaan toivoa että laatu säilyy eikä lässähdä pannukakuksi kuten ykköskauden lopetuksessa.
  Discoveryn tasoa nostaa kyllä hurjasti se että kapteenien rooleihin on palkattu osaavia ja uskottavia näyttelijöitä (Mount, Isaacs). Odotan kauhulla sitä hetkeä kun Burnham ylennetään kapteeniksi.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 23. Cuthalu

  Cuthalu

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Nyt on ollut periaatteessa hyviä jaksoja, mutta ongelmia löytyy edelleen. STD:stä paistaa selvästi läpi, että kirjoittajatiimissä todellakin on yksi tai usaempi - en muista tarkkaa määrää - saippuaoopperataustaisia kirjoittajia. Hahmojen välinen vuorovaikutus ja draamat ovat valitettavan usein salkkareiden tasolla, ja sellainen saasta ei Star Trekkiin kuulu. Siihen päälle vielä "logic extremists" ja vulcanien muuttaminen väkivaltaisiksi aggressiivisiksi rasisteiksi. Anna mun kaikki kestää. Saattaa myös olla, että villeimmät teoriat enkelistä pitävät paikkaansa. :eek:

  Hyvin yllättävää, että autoritäärisissä yhteisöissä STD:tä arvostetaan keskimääräistä enemmän. Kannattaa joskus harkita sokeasti kritisoimiensa tahojen katsomista. ME ei kaiva ahteristaan esittämiään asioita (jotkut kyllä tekevät tätäkin). Ei-huhupuhe-informaation pohjalta on täysin perusteltua olettaa, että ne oikeusasiat eivät ole mitenkään yksinkertaisesti menneet. Toisaalta oikeuskuviot ei myöskään selitä sitä täydellistä fiaskoa, joka tunnetaan STD season ykkösenä. Hyvää Star Trekkiä voi tehdä, vaikka vanhan canonin oikeuksia ei puhtaasti olisikaan.
   
 24. Marco Polo

  Marco Polo

  Viestejä:
  217
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  --
  --
  Paljon hyviä pointteja taas, mutta otanpa muutamas esimerkin taas siitä miten meillä maapallolla on jo nyttenkin asiat.

  Kukapa iso ja menestynyt maa ei olisi joskus kidnapannut valtion kannalta hyödyllistä yksilöä?

  Ja he eivät huumanneet liiton edustajaa vaan eräs empaatikko kieroili neuvotteluissa liittoa vastaan ja ferengit näkivät tälläisen henkilön erittäin hyödyllisenä bisnes kumppanina ja rupesivat yhdessä kieroilemaan sen kanssa liittoa vastaan sitten ja VOITTIVAT neuvottelut.

  Moni maa harrastaa orjatyövoimaa, joten en usko että se on ongelma. Harrastaahan Suomikin sitä 9e per päivä palkalla osalle ihmisiä ja sallii sen. Myös muissa maissa on orjuutta. Se on kapitalistien unelma, että työntekijät toimivat lähes ilmaiseksi ja johto & omistajat rikastuu.

  Sitä paitsi ihmisoikeudet koskevat vain ihmisiä, eivät muukalaisia. Tästäkään näkökulmasta meillä ei ole mitään ongelmia "työllistää" avaruudessa vastaantulevia heikompia kansoja. Moni heikompi rotu saisi tärkeää tekemistä arkeensa, olla osa jotain isompaa.

  Jos ihan rehellisesti katsoo maailmaa niin orjuutta on joka puolella tänäkin päivänä niin en usko että se ihmisillä todellisuudessa este olisi.


  Myönnetään että pidemmän päälle Ferengi kauppa taktiikka saattaiti aiheuttaa ongelmia, mutta unohdit tästä sen että universumissa on varmasti miljardeja kauppakumppaneita niin kauppakumppania voi aina tarpeen tullen vaihtaa uuteen, jos vanha ei haluakkaan enää jostain syystä käydä kauppaa.

  Ferengien taktiikalla kaupoista saataisiin maksimaallinen hyöty jolloin ihmisten resurssit ja valta lisääntyisi maksimaallisella nopeudella ja meistä tulisi Suurvalta universumissa lopulta.  Onko todisteita että yksikään Ferengi olisi isoäitinsä myynyt tai koti planeettaansa?

  Kun Liitto syytti Ferengejä huijareiksi niin Ferengien Suuri Johtaja Grand Nagus zek sanoi hyvin, että "Ferengit ovat rehellisiä, kunnollisia ja luotettavia".  Tuossa sinulle pari hyvää kirja luettavaksi mestari kapitalistien ohjeita:

  Amazon.com: The Complete Ferengi Rules Of Acquisition: Aphorisms, guidelines, and principles to life in Ferengi Culture (9781533572950): Quark, Ron Wrobel III: Books

  https://www.amazon.com/Star-Trek-Space-Ferengi-Acquisition/dp/0671529366/  Jos on mitään toivoa pelastaa Discovery sarjaa niin Burnham on saatava veks. Toivottavasti käsikirjoittajat tulevat järkeensä ennenkuin on liian myöhäistä ja sarja perutaan. Varmasti huonoin ja ärsyttävän päänäyttelijä mitä olen missään sarjassa nähnyt. Monesti sanotaan että huonon sarjan voi yksi todella hyvä näyttelijä pelastaa niin tässä on kyllä toisinpäin että yksi näyttelijä onnistuu torpedoimaan koko sarjan ihan itse.

  Martin Greenin näyttelijätaidot ovat kyllä todella olemattomat ja siihen yhdistettynä vielä täysin toivoton henkilöhahmo Burnham, joka käyttäytyy kuin mikäkin vajaaälyinen. Kunpa olisivat tajunneet pistää jo ekassa jaksossa Burnhamin lukkojen taakse pysyvästi.

  Ainoastaan Tilly vetää vertoja Burnhamille. Molemmat voisi käsikirjoittaa joutuviksi vaikka sotaoikeuteen ja vankilaan pysyvästi ja tilalle pari mielenkiintoista hahmoa. Vaikka sen Mirror universumin kapteenin Gabriel Lorcan jollain keinolla vaikka aikakoneella haettuna. Siinä hepussa oli karismaa ja asennetta enemmän kuin muissa hahmoissa Star Trek historiassa. Myös Emperor Georgiou olisi mielenkiintoinen hahmo saada päänäyttelijäksi Lorcan ohella. Toisivat väriä ja mielenkiintoa sarjaan.

  Olisi myös mielenkiintoisasta saada oma sarja Ferengeistä tai Klingoneista, mutta ei taida toteutua valitettavasti, kun vaatisi aikamoista rohkeutta tuotantotiimeiltä ja rahoittajilta kerrrankin tehdä jostain muusta kuin Liitosta. IMO Liiton meno ja ratkaisut on monelta osin ollut todella nössöä ja liikaa sääntöjen sanelemaa pehmoilua johon toivat hyvää vaihtelua Lorca ja Emp. Georgiou.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2019
 25. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Ehkä näin on toimittu joskus aikaisemmin. Ja miksei vielä nykyaikanakin, mutta Liitolla ei ole tuollaisia toimintatapoja. Tietenkin jos ollaan avoimessa sodassa toisen lajin kanssa, niin silloin varmasti otetaan silkkihansikkaat pois ja tehdään mitä täytyy. Mutta ferengit tekevät tuota hyvinkin vähäisillä perusteilla, joten riski ristiriitoihin toisen lajin kanssa on suurempi. Ja se miten me olemme toimineet ei ole tae siitä, että miten toinen laji kokee meidän toiminnan hyväksyttävyyden.

  Piti nyt etsiä kyseinen jakso ja se on The Price. Oman muistikuvani ja Wikipediassa olevan kuvauksen mukaan, ferengit huumaavat Liiton neuvottelijan Seth Mendozan jollain allergisoivalla aineella. Tämän lisäksi ne lähtevät myös Devinoni Ralin kelkkaan, jolla ei myöskään ole puhtaat jauhot pussissa. Nämä asiat kuitenkaan eivät olet sidoksissa ja Sethin huumaaminen ei ollut Ralin ajatus.

  Liitto hävisi nuo neuvottelut sen takia, koska he halusivat tutkia tuota madonreikää tarkemmin, mutta ferengit + Ral halusivat tehdä tarjouksen ennen tutkimusten päätöstä. Lopultahan selvisi, että tuo madonreikä oli käyttökelvoton luvattuun käyttötarkoitukseen. Eli Liitto oli tuossa tapauksessa voittaja, vaikkakin ferengit ja Ral tekivät sopimuksen.

  Missä maassa on nykyään oikeaa orjatyötä? On huonosti palkattuja aloja ja varsinkin kehitysmaissa palkat ovat lähes olemattomia, mutta silti palkkaa maksetaan. On olemassa ihmiskauppaa, mutta sitä yritetään hallita ja estää mahdollisuuksien mukaan. Ja nämä ovat niitä Liiton ihanteita, joiden mukaan Liitto toimii.

  Varmasti, jos tavataan toisia lajeja, niin niitä ei pyritä riistämään, sillä se ei ole pitkäkestoinen ratkaisu. Ja kun koossa olisi muutamakin eri laji, pyrittäisiin varmasti luomaan jonkinlainen yhteinen "sääntökirja" / perusoikeuksien julistus. Koska jos sitten tulevaisuudessa tuleekin "borgit" alistamaan ihmisiä, niin ei sekään varmasti ole ok? Heikompia lajeja voi työllistää, mutta reiluin ehdoin.

  Näkisin, että poltetun maan taktiikka on aina huono. Jossain vaiheessa, ennemmin tai myöhemmin, alkaa ihmisistä liikkua negatiivista tietoa riistäjinä tai pettureina ja heidän kanssaan ei haluta tehdä kauppaa. Koska ainahan myös sille vastapuolelle on niitä muita mahdollisuuksia. Ja universumi on niin laaja, että siellä voi tulla vielä kehittyneempiä lajeja vastaan kuten borgit tai laji 8472. Tällöin meidän sortamat lajit eivät olekaan puolustamassa meitä, vaan ehkä toivovat jopa vapautusta meidän valtamme alta.

  Me kaikkihan tiedämme, ettt Grand Nagus Zekin höpinä on ihan höpönlöpöä. Rehellisiä ja luotettavia he ovat tiettyyn pisteeseen, kunhan itse hyötyvät. Kunnollisuudesta en osaa sanoa mitään, se on niin epätarkka termi. Näihin voi laittaa perusteluihin useita jaksoja DS9:stä.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 26. TSN

  TSN

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Älä nyt Tillyä hauku. Kuinka monella yksittäisellä Star Trek-hahmolla on yli 1000 käyttäjän faniryhmä Facebookissa? Aika harvalla. #Silly4Tilly
   
 27. Marco Polo

  Marco Polo

  Viestejä:
  217
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018


  Ai ei ole vai? Liittoon kuuluva Section 31 on tehnyt juuri noin ja paljon pahempiakin asioita ja Liitto on hyväksynyt toiminnan. Sinulla on ehkä hieman ruusuinen ja romantisoitu kuva Liitosta. Siellä on sääntöjä taivuteltu milloin se on vaan Liiton tavoitteisiin sopinut tai jonkun yksittäisen kapteenin ja kovin tarkkaa eettistä tutkintaa nuo valinnat eivät kestäisi.

  Ferengitkin tekevät sitä ja muutkin lajit. Ferengeillä motivaatio muista poiketen on monesti kaupallinen hyötyminen, kun muilla puhtaammin kyse on siitä, että oma valtio hyötyisi ja vahvistuisi.

  Tarkoitin vain sitä sillä meidän ihmisten toimimisella, että ihmisille se ei varmasti ole ongelma tehdä toisen lajin edustajan kidnpausta, jos se jostain syystä olisi tärkeää & hyödyllistä tehdä.
  Juu tuo jakso oli kyseessä, mutta en usko että tuolla huumaamisella siihen kauppaan oli mitään vaikutusta vaan Ferengien ja sen kolmannen henkilön yhteisellä kieroilulla.

  Se oli vain tuuria Liiton kannalta että se madonreikä ei toiminutkaan. Kaupan he hävisivät kun toiset osapuolet toimivat fiksummin tilanteessa.

  Kyllähän noita orjatyö tapauksia paljastuu ympäri maapalloa. Pohjois-Koreassa sitä tuotetaan oikein valtiojohtoisesti.

  Itse lasken tuommoisen työn teettämisen nälkäpalkalla maksamisessa kyllä jo orjatyövoimaksi vaikka se ei ehkä lain mukaan sitä vielä olisikaan.

  Liiton ihanteet ollaan kyllä Section 31 toiminnassa nähty.  Kaupankäynti on aina sellaista että siinä pyritään omalta kannalta tekemään mahdollisimman hyvä diili. Tässä Ferengit ovat asiantuntijoita ja liitolla riittää paljon opittavaa.

  Yhteinen sääntökirja voi olla vaikea juttu, jos on paljon lajeja jotka eivät tunne toisiaan. Käytännössä taitavat mennä suurimmaksi osaksi kaksinkertaiseksi säännöiksi.

  Ja ennen kaikkea Ferengit ovat kauppakansaa, eivät suoranaisia orjuuttajia kuten Klingonit. Tämä on hyvä myös huomioida.

  Kuten Grand Nagus Zek myös sanoi niin siinä vaiheessa kun muille alkaa selvitä, että Ferengien kanssa ei kannata tehdä kauppaa niin kannattaa etsiä uusi kauppa alue missä kukaan ei tunne omia kauppatapoja. Avaruudessa jos missä sitä tilaa löytyy.

  Jos Borgit tulevat vastaan niin siinä vaiheessa olleen semmoisessa kusessa ettei taida muut kumppanit hirveänä auttaa.

  Toivottavasti oltaisiin saatu tarpeeksi vahvaksi teknologiamme ja laivastomme Ferengi taktiikalla niin ehkä pystyisimme jo kukistamaan Borgit.

  Kiittämättömyyden huippu jos lajit joille antaisimme tarkoituksen elämässä eivät olisi meitä tukemassa tarpeen tullen.  Grand Nagus Zekillä oli lopussa dementiaa ja sekoilua sen vuoksi, mutta sitä ennen hän vaikutti vahvalta älykkäältä karismaattiselta johtajalta joka rautaisella otteella johti hienoa valtiotaan! Ei mikään muukaan laji täysin rehellinen ole ollut: Ei ainakaan Liitto, Klingonit tai Romulaanit. Jokainen ajaa diplomaattisissa tilanteissa omaa etuaan. Ei Ferengit sen suhteen ainoita ole, jotka omaa etuaan ajavat. Liiton edustajat pikemminkin ovat lukuisissa kauppa tai diplomatia tilanteissa olleet todella hölmön hyväuskoisia. Oikeassa maailmassa sellainen kostautuu.

  Ferengit tietävät miten tehdä viisasti kauppaa ja hoitaa diplomatiaa niin ettei itse tule huijatuksi. Kaupankäynti vaatia tiettyä perusjärkeä ja ymmärrystä eikä sovi olla liian pehmo tai muut käyttävät sitä hyväksi. Näin se tuppaa olemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2019
 28. OD.

  OD.

  Viestejä:
  416
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Uusimmassa STDssä alkoi olla jo scifin tuntua.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 29. Marco Polo

  Marco Polo

  Viestejä:
  217
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Spoileri mustassa:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Taitaa olla turha toive että heittäisivät Burnhamin hahmon vankilaan kuten sarjan alun juonessa oli tapahtua ja joku toinen päänäyttelijäksi. Harmi sinänsä koska ilman Burnhamia ja Tillyä tuo sarja olisi ihan siedettävä Trekiksi ja paikoitellen jopa hyväkin.
   
  Purkutuomio tykkää tästä.
 30. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Viime jaksossa parasta oli loppu jossa kerrottiin seuraavasta jaksosta.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 31. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Totta, että osasto 31 tekee kaikenlaista, mikä ei ole noin suuressa mittakaavassa hyväksyttävää. Kuten jo aikaisemmassa viestissä sanoin, että tulee aikoja kun joudutaan äärimmäisiin tilanteisiin ja sitä varten Osasto on olemassa.

  Itse näen ostettavaan hyödykkeeseen tutustumisen järkevämpänä vaihtoehtona. Mutta jos haluaa ostaa sian säkissä, niin siitä vain.

  Niin, voit laskea sen orjuudeksi, mutta sitä se ei ole. Tämä on juuri sitä "kapitalistin" riistämistä heikompia kohtaan. Itse en näe tätä positiivisena asiana ja tästä pitäisi pyrkiä pois. Ferengit eivät varmasti maksa työntekijöilleen yhtään ylimääräistä, jos se vain on mahdollista.

  Tämä lienee totta

  Onhan nykyäänkin YK:lla yleispäteviä lakeja ja ohjeita, joita jäsenmaat noudattavat. Tietenkin jotkin valtiot eivät niitä noudata, mutta sille ei voi mitään.

  He eivät ole orjuuttajia, koska he eivät ole niin vahvassa asemassa. Kuten itse olet sanonut, he pyrkivät maksimaaliseen hyötyyn kunhan se heille sopii.

  Kumppanit eivät välttämättä auta, mutta joukolla on paremmat mahdollisuudet taistella vastaan kuitenkin.

  Ovatko ferengit tarpeeksi vahvoja? Eivät, tässähän on suora esimerkki heidän taktiikkansa heikkoudesta. Ihmiset pystyivät Liiton voimalla nujertamaan borgit, vaikka taistelussa olisi voinut käydä toisinkin. Ja borgithan tuhosivat ison osan Liiton laivastosta.

  Orjat eivät välttämättä tunne valtaisaa kiitollisuutta orjuuttajiaan kohtaan. Mutta kuka minä olen sitä arvioimaan. Ehkä historiasta löytyy esimerkkejä?

  Grand Naguksen henkilökohtaisista ominaisuuksista voi olla montaa mieltä. Mutta en pidä sitä relevanttina osana keskustelua, koska emme puhu myöskään Picardin, Kirkin tai muiden Liiton edustajien olemuksesta ja luonteesta.

  Varmasti Liitto on saanut nenilleen kerran, jos toisenkin, mutta sellaista diplomatia joskus on. Ei ferengitkään ole seilanneet avaruudessa voitosta voittoon.

  Näinhän se kai on. Kyllä se Liitto on myös usein siellä voittajan puolella, myös "kamppailuissa" ferengejä vastaan.

  Meillä on tässä asiassa eri mielipiteet ja ilmeisesti emme löydä tässä yhteistä linjaa. Turha tästä on sitten enempää vääntää.
   
 32. Starglazer

  Starglazer Tukijäsen

  Viestejä:
  1 078
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli vihdoin aloitettua katsomaan STD:n kakkoskautta. Kolme jaksoa on nyt takana. Jopas yllätti tason nosto! Tämähän on ihan kuin eri sarja. Vähän kuitenkin kaihertaa Spockin sotkeminen tähän. En vielä hahmota mitä se tähän tuo, mutta jospa se selviäisi. Spore Driven mystinen katoaminenkin myöhemmissä sarjoissa selitettiin ihan hyvin.
  Kakkosjakso New Eden tuntuikin ihan aidolta Trekiltä. Olisiko ohjaajalla vaikutusta asiaan :vihellys:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  pahajuju tykkää tästä.
 33. Kel Varnsen

  Kel Varnsen

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
   
 34. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 399
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Fani harmistui tv-sarjan heikkoon laatuun - laittoi tekoälyn asialle

  Noi on kyllä aika kuraa kun tarkoitettu vielä crt:lle.Noi vanhat sarjat on roddenberryn sarjoja kun nämä uudemmat on ihan eri filosofialla tehty,tarkoitettu kai meille jotka on noita vanhoja sarjoja katsonut nuoruudessa siinä järjestyksessä kun ne on esitetty ja yritetty vielä saada uutta katsojakuntaa.
   
 35. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 399
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  omasta mielestä neelix on yksi tylsin hahmo.
   
  ttppii tykkää tästä.
 36. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Eilen tuli katsottua uusin STD:n jakso

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  ttppii tykkää tästä.
 37. Stabilo

  Stabilo

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä olenko ainoa jonka mielestä koko sarja on Piken ja Sarun hahmojen hartioilla. Melkein jokainen kohtaus missä kumpikaan ei ole, on hirveää katsottavaa. Michael, Ash, Giorgiou, Tilly ja Stamets ovat kaikki huonosti kirjoitettu ja osittain huonosti näyteltyjä. Varsinkin tuo Michaelin näyttelijä/hahmo on todella huono. Tilly on kyllä sitäkin huonompi hahmo. Tosin pitäähän Trekissä olla yksi umpipaska hahmo, eli perinteitä on siinä mielessä kunnioitettu.

  Koko sarja on ollut iso pettymys minulle, vaikka osasinkin tätä pelätä jo etukäteen. Jäisi varmaan katsomatta jos ei Netflixistä näkisi.
   
  Marco Polo, Starglazer, hema ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 38. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Spoiler-tagien käytön tarpeellisuus on vähän kyseenalaista, mutta jatketaan nyt kaiken varalta.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 39. Starglazer

  Starglazer Tukijäsen

  Viestejä:
  1 078
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo'o, vähän liikaa antoi luvata discon kakkoskauden ensimmäiset jaksot. Johan sieltä Burnham ja muut voimakkaat naiset nousivat pääosaan loppujaksoihin. Lässähti kyllä niin totaalisesti pannukakuksi ettei uskoisi jos ei itse olisi katsonut.
  Spockin käytös on täysin järjetöntä. Tietenkin sopii muiden käytökseen.. Enpä olisi arvannut että Abramsin Spock nousee arvostuksessa discon myötä. Kymppijaksossa saatiin myös vähän enemmän lens flareja kehiin :)
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 40. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Ihan ok jakso tarinaltaan uusin vaikkakin jotenkin videopelimainen/sarjakuvamainen pahis.
  Kun vaan osaisivat pitää kameran paikallaan olisi paljon katsottavampi. Ihme hötkyilyä nykysellään.
   
 41. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 975
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Tää on tätä perkeleen ADHD-sukupolven kuvaustekniikkaa. Koko ajan pitää "tapahtua" jotain, jos ei muuta niin kameran pitää heilua ja jostain tulla lens flare :facepalm:
   
  Hair, Yuihui, Nazi ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 42. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 399
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oikeasti aika suuri osa wanhoista star trekin jaksoista on tylsiä ja niistä puuttu vähän sitä toimintaa.Tosin en itsekkään noista ADHD pätkistä/tv-jaksoista.
   
 43. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Mutta voisiko olla, että Star Trek on juurikin tuota hitaampaa, pohdiskelevampaa, scifiä? Asioita ratkaista aseilla, vaan keskustellen.

  Itse olen ainakin pitänyt tuota Star Trekin vahvuutena.
   
 44. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Aattelin ittekin ensin kirjoittaa että hiton adhd-ohjaajat, mutta sitten pohdin jotta oisko liias kärjekäs, varsinkin kun koko "tauti" keksitty vaan siksi että vilkkaita lapsia saisivat kiusata ulospäästämisen sijaan.
  Vaan kuka tollasesta pitää on varmasti oikeasti semmonen adhd.
   
 45. Marco Polo

  Marco Polo

  Viestejä:
  217
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Samaa mieltä.

  Varsinkin Michael on kyllä varmasti kaikkien aikojen huonoin näyttelijä. Hänen huonosti kirjoitettu hahmo ei tilannetta yhtään auta.

  Tämän sarjan voi pelastaa ainoastaan se, että Michael ja Tilly kirjoitetaan kuolleiksi.

  Osasto vaikuttaa järki porukalta. Se tekee mikä on liiton eduksi eikä turhia kainostele.
  Sehän riippuu siitä onko tuote sitä mitä tarvitaan. Jossain tilanteessa voi olla viisampaa ostaa varmuuden vuoksi ennakkoon. Olisi se aika halpa hinta ollut toimivasti madonreiästä pidemmän päälle kuitenkin.

  Ferengit maksimoivat voitot. Siihen ideologiaan ei ylityökorvaukset kuulu.
  Näin tekisi moni oikeakin yritys jos se vain olisi laillista. Työntekijän näkökulmasta asia ei tietenkään ole hyvä, mutta Ferengit harvemmin siitä välittävät.  Ei borggeja oikeasti olisi voitettu. Ja kun se eläinlaji meinasi tuhota Borgit niin liitto näki järkevänä mennä pelastamana borgit, anna minun kaikki kestää. Vielä älyttömämpää oli se että liitto muka osasi tehdä jotain elänlajiille mitä borgit eivät osanneet.

  Itse perin erittäin olennaisena jos jonkun lajin johtajan dementia tai muu sairaus saa hänet toimimaan radikaalisti eri tavalla kuin normaalisti.
  Star Trek sarjojen pääjengit harvemmin häviävät kellekkään. Oletettavasti star trek universumissa kuitenkin Ferengit ovat taisteluja liittoa ja muita vastaan voittaneet.

  Minusta on ollut mielenkiintoista kuulla kantojasi. Maailma olisi tylsä paikka jos kaikki olisivat samaa mieltä. Tietenkään sinun ei ole pakko aiheesta keskustella kanssani jos et halua.
   
  Buff tykkää tästä.
 46. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Verrattain hyvä jakso tämä Through the Valley of Shadows, tarina kulki eteenpäin.
  Vähäsen meni kyllä yli se kristallien toimintatapa.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Pari jaksoa vain jäljellä kautta, ehtinevätkö uhkaa poistaa kahdessa jaksossa.
  Star Trek: Discovery - Season 2 - IMDb
   
  James tykkää tästä.
 47. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  4 781
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo, muistaakseni trekeissä ei sentään tehty niin, että toisessa sarjassa olisi näytetty merkittäviä juonikuvioita, jotka jatkuvat toisessa.

  Osasi muuten ottaa päähän kun Buffyssa ja Angelissa oli just sellaisia juonikuvioita, että kun Suomen esitysjärjestyksessä katsoi, niin oli aivan ulkona, että mitä tässä nyt oikein tapahtuu. Sitten kun joskus puolen vuoden päästä Suomessakin näytettiin se jakso, mikä jatkui toisessa sarjassa, niin sai se ahaa-elämyksen.
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 48. Kaitzschu

  Kaitzschu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikä mitään ole asiasta opittu (tai sitten on opittu vain huonoon suuntaan), ainakin näissä DC:n sarjoissa: List of crossover episodes
  Koeta tässä katsoa enää yhtään mitään :sdarra:
   
 49. James

  James

  Viestejä:
  713
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Viimeisin jakso oli tosiaan yllättävän hyvä, vähän jopa oikeasti jännitti yhdessä kohtaa.
   
 50. OD.

  OD.

  Viestejä:
  416
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Pikkasen ristiriitaiset fiilikset kahdesta uusimmasta jaksosta. Kiirettä eivät ainakaan pidä vaikka universumi on vaarassa. "-Kapteeni, vihollisarmadan saapumiseen 5 minuuttia. -Jahas pitäisköhän jo nousta vai torkuttaisiko vielä hetken..."