Sony Xperia XZ1 Compact

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja FlyingAntero, 25.03.2018.

 1. Vklnuppi

  Vklnuppi

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Onko tuolle kameralle tehtävissä mitään esim. ohjelmallisesti ? Vaikea tästä on siirtyä muihin kun kaikki muut ovat jäätävän kokoisia kapuloita, mutta tuo kamera on kyllä uskomattoman sukka point&shoot ihmiselle.
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 181
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Periaatteessa custom romin voi asentaa, jos vaikka Gcamilla saisi parempia kuvia Camera2-rajapinnan kautta. Vakio romissa Sony on rampauttanut tuon hyödyntämisen ja luottaa omiin algoritmeihinsä. En tosin tiedä, onko open source ajurit missä kunnossa tälle laitteelle. Pahimmoileen voi päätyä ojasta allikkoon. Oliko @voffer kikkailut kamera modien kanssa rootin myötä?

  Tuli muuten huhtikuun tietoturvapäivitys tänne äskettäin.
   
 3. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  2 269
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Paras puhelin tähän asti. Päivitykset toimii ku junan vessa.
   
  Viskaali ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 4. voffer

  voffer

  Viestejä:
  323
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Oon stock ROMilla mennyt, ja ei oo tullu mitään parempaa kameraosastoa vastaan. Tosiaan jossain custom romeissa vois olla tuki esim. RAW:lle, mutta xda:n kommenttien perusteella en odottaisi huimia tuloksia esim gcamilla.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 5. Tahtiportti

  Tahtiportti

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  No nyt kun sai chromesta dark moden päälle niin samalla hävis takasin/koti mikälie nappulat näkyvistä. Toimii toki mutta ei näy näytöllä :)
   
  Rensu tykkää tästä.
 6. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep. Niin näky häviävän.
   
 7. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 181
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainakin itsellä näkyy nappulat mutta käytössä on Play Kaupasta ladattu custom teema, jossa nappulat on viivoja.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 181
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tänään tuli omaan luuriin toukokuun tietoturvapäivitys. Lisäksi joku kyseli akun kestosta aiemmin, niin johonkin 5h SOT lukemiin näyttää vakiintuneen.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 9. Punkis

  Punkis

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  On kyllä harmi homma, aiemmin kesti helposti ainakin sen 7h
   
 10. tle88

  tle88

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Poistin.

  T -.-
   
 11. ripulisanteri

  ripulisanteri

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Päivitystä pukkaa. Onko tähän mahdollista asentaa googlen kamerasoftaa ja saisko sillä kuvanlaatuun parannusta?
   
 12. voffer

  voffer

  Viestejä:
  323
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Ei tue virallinen rom esim. Raw-moodia oli kamerasofta mikä tahansa.
  Jotain gcam-modeja oon kokeillut, mutta ei ne ainakaan oo parantanut laatua.

  Periaatteessa kai Sonyn AOSP:ssa ois tuki täydelle Camera2 apille, eli sais rawn sun muuta, mutta käytännössä ei taida olla vaivan väärti.
   
  ripulisanteri tykkää tästä.
 13. ripulisanteri

  ripulisanteri

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voivoi. Muuten ok luuri pilattu luokattomalla kameralla ja heikentyneellä akunkestolla. Harmi kun ei saa liikkeitten vaihtodiileistäkään kuin muutamia kymppejä jos sellaiseen veisi.
   
 14. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 502
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos luuri muuten kelpaa, niin akun saa todennäköisesti vaihdatettua huoltoliikkeessä muutamalla kympillä.
   
 15. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Olen tässä Sonyn kanssa nyt viestitellyt puhelimen kaiuttimiin liittyvästä ongelmasta. XZ1:n ylempi kaiutin kuulostaa selvästi vaimeammalta, kun taas alempi kaiutin on kovempi ja härskimpi. Tämä vesittää stereokuvan ja etenkin alemman kaiuttimen härskiys saa kuulostamaan kaiken aika huonolta. Outoa tässä on se etten muista kaiuttimien kuulostaneen tällaisilta kun puhelimen ostin. Kysyin kaveriltani jolla on XZ1 Compact että onko hänellä sama ongelma ja kyllä on, tismalleen sama juttu. Latasin viimeisimmän ohjelmistopäivityksen, mikä ei tuonut muutosta. Sony lupaili että tutkii asiaa, mutta rivien välistä tuli sähköpostivastauksesta tunne ettei kiinnosta. Googlesta löytää paljonkin Xperia-puhelimiin liittyen samaa ongelmaa, tosin eri mallissa ongelma saattaa olla toisin päin, että ylempi kaiutin on härskin kuuloinen ja alempi vaisu.

  Kokeile laittaa median voimakkuus kovalle ja peitä peukalolla toinen kaiutin, sen jälkeen vuorostaan toinen. Eron pitäisi olla päivän selvästi kuultavissa. Minusta tämä ongelma on varsin ikävä kun usein makailen sängyllä katsellen jotain puhelimesta äänen tullen puhelimen kaiuttimista. Suorastaan törkeää mainostaa puhelinta stereona, jos ääni on näin pahasti epätasapainossa. Suosittelen pommittamaan Sonylle viestiä asiasta että tasapainottavat kajarit ohjelmistolla, tai kuten pyysin heiltä, lisäisivät asetuksiin vähintään työkalun millä voi kaiuttimet itse säätää tasapainoon mieleisellään äänellä. Huoltoon ei viitsi ihan heti puhelinta lähettää, kun netin palstoilla moni sanoo että puhelin on tullut samanlaisena takaisin. Ei oikeastaan vaikuta rautavialta jos on kaverilla sama vika vieläpä eri mallissa. Oletteko itse tätä aiemmin huomanneet?

  Sonyyn voi ottaa yhteyttä täältä: Sony Xperia™ tuki - Ota yhteyttä meihin (Suomi)
  Jos osaa enkuksi kirjoittaa niin kannattaa suoraan tehdä niin, sillä tuolta tulee aina vastaus, että pahoittelevat kun ei voi vastata suomeksi tällä kertaa.
   
 16. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 502
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En minä kyllä ainakaan huomaa XZ1 Compactissa mitään eroa kaiutinten äänenlaadun välillä.

  En epäile, ettetkö kokisi mahdollista tasapainoeroa ongelmaksi omalla kohdallasi, mutta jotenkin tuntuu hassulta edes olettaa, että pienen luurin pienistä kaiuttimista saisi muutenkaan aikaiseksi millään tasolla laadukasta ääntä.
   
 17. Skutah

  Skutah Onnellinen isä!!!!

  Viestejä:
  896
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Itsekin testasin kaiuttimet niin kyllä yhtä kovaa tulee molemmista.
   
 18. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  @Kautium @Skutah Kiitos testeistä! Laitoin Sonylle vielä viestiä ja he vahvistivat että kannattaa lähettää huoltoon. Itse usein tosiaan makoilen sängyllä katsellen Salkkareita tai jotain äänen tullen suoraan puhelimen kaiuttimien kautta. Yksi syy miksi ostin Xperia XZ1:n oli stereokaiuttimet ja toimiessaan oikein niistä lähti selkeästi paras ääni omistamistani puhelimista. Unohdin mainita aiemmin että yli puolen välin äänenvoimakkuudella alempi kaiutin kaiken päälle säröilee, mikä kuulostaa todella huonolta. Toivon että huoltokeikka on nopea ja ongelma korjaantuu. Tämä tapaus on valitettavasti taas yksi ruksi Sonyn komponenttivikojen listaan. Toivottavasti petraavat tai ovat jo petranneet uudempien mallien kanssa.

  PS. Ongelma saattaa liittyä myös veteen mikä ei kuivu kaiuttimista tai toisesta niistä, sillä samanlaista säröilyä ja äänenvoimakkuuden muutos tapahtuu kun kastelee kaiuttimet. Palautin tehdasasetukset joten ei liity ohjelmistoon tai asennettuihin ohjelmiin (mitä Sony uumoili ensimmäisenä sähköpostissaan).
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2019
 19. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Tänään tuli Xperia XZ1 huollosta ja kummatkin kaiuttimet oli vaihdettu Mobylifen toimesta. Aivan hämmentävän nopeaa toimintaa entiseen Optima Serviceen nähden, jolla kesti viikkoja ennen kuin huollontila oli puhelimen saapumisesta perille muuttunut yhtään mihinkään. Iso peukku Mobylifelle ja rapiat vielä päälle siitä, ettei erikseen tarvitse ensin luoda huoltohakemusta, vaan on suoraan ohjeet sivulla mitä pitää pakkaukseen laittaa mukaan ja eikun postiin. Huollontilaa voi seurata Mobylifellä.

  Itse alkuperäinen tilanne kaiuttimien kanssa ei siltikään huomattavasti muuttunut. Luulen että toisessa kaiuttimessa oli vettä, mikä ei haihtunut ollenkaan, mikä aiheutti äänen särkymistä ja merkittävän epätasapainon kaiuttimien välille. Nyt kuitenkin vaihdetuilla kaiuttimilla on edelleen eri tyylinen ääni kaiuttimissa, mikä on ilmeisesti tarkoituksella tehty, josta XDA-palstalla joku mainitsikin. Toinen kaiutin korostaa toisenlaisia ääniä ja toinen toisenlaisia; matskusta riippuen tämä ero on erittäin helppo huomata. Esimerkiksi ylemmästä kaiuttimesta tulee selvästi vokaalit painottuneemmin.
  Olen tyytyväinen puhelimeen näin ja ero käyttökokemuksessa on huima Sonyn hyväksi, mitä käytin tuossa viikonlopun yli LG G5:tä Android Oreolla. Jatkuva tahmaaminen ja junnaaminen on tyypillistä varsinkin Samsungin ja LG:n luureille, kun pari isompaa päivitystä on sisässä. Sony loistaa kuin tähdenlento muiden valmistajien yläpuolella (ehkä Huawein kanssa), tarjoten hillityn ohjelmiston loistavilla pienillä lisukkeilla, sulavalla toiminnalla, aidosti merkittävillä käytännön ratkaisuilla kuten stereokaiuttimilla, kamerapainikkeella, kyljessä sijaitsevalla sormenjälkilukijalla jne. Tuskin tulee vaihdettua Sonysta muuhun kun niin tyytyväinen olen aina Sonyyn ja tavalla tai toisella kettuuntunut noiden Korea-luurien kanssa.

  Oudointahan tässä keississä oli että Sony kehotti lähettämään puhelimen huoltoon, mutta onneksi Mobylifen pikaisen toiminnan takia (perjantaina aamulla lähetin, tänään keskiviikkona tuli takaisin), tästä jupakasta ei tullut sen pidempää tuskailun eeposta. Vielä vedän muuten kiitoksia hieman takaisin @Kautium @Skutah kun ette kunnolla kokeilleet kaiuttimien toimintaa vaikka annoin ohjeet. Tämä tuo taas esille sen että netissä ei voi kaikkeen lukemaansa luottaa, joten olkaa aina varautuneita kun netissä seikkailette.
   
 20. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 502
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä minä ainakin testailin sitä ihan kunnolla peittämällä vuorotellen kummankin kaiuttimen ja vastaavasti liikuttamalla puhelinta niin, että "avoin kaiutin" oli aina samassa kohdassa jne. Äänilähteenä oli Spotify. Kaiuttimien äänenlaadussa ei ole mielestäni edelleenkään mitään merkittävää eroa ja jos nyt jotain hienovaraista eroa taajuuskorjauksen osalta onkin, niin ei ainakaan sellaista, että sitä voisi normaalissa stereotilassa havaita.

  Luuri minulla on tosiaan XZ1 Compact (kuten ketjun otsikossakin), eli en tiedä vaikuttaako se asiaan, jos sinulla on se täysikokoinen versio.
   
  BOT tykkää tästä.
 21. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  47.2.A.10.80 päivitystä ei kannata ajaa sisään, vaikka sitä tarjottaisiin.

  Puhelin alkoi syömään akkua noin kolme kertaa aiempaa nopeampaan tahtiin, vaikka puhelin on käyttämättömänä pöydällä (WiFi ja GPS pois päältä).

  Ohjelmiston palautuksesta / resetistä ei ollut mitään apua.
   
 22. naatti

  naatti

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Samainen softa on mulla ollut viikon verran käytössä. Ei moitittavaa akkukeston tai minkään muunkaan suhteen.
   
 23. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 003
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Kyllähän niissä kaiuttimissa on eroa. Joillakin enemmän, joillakin vähemmän, joku ei huomaa tai joku huomaa.

  Omassa XZ1C:ssä asia ei ole minua vaivannut niinkään mutta kyllä minä sen eron ikävä kyllä huomaan ihan perus käytössä esim Youtube videot jne.

  Jo waveformista (dB) näkee eron
  upload_2019-7-3_23-17-13.png
  Siinä spectrogram asetuksilla: 20-15000, 20dB gain, 90dB range, 32768 window jne.
  upload_2019-7-3_23-20-20.png
  En tiedä mikä siinä naksahti oikean sweepin kohdalla mutta ei se nyt lopputulokseen vaikuta.

  Tuossa siis XZ1C toisti Audacityllä luotua 20Hz > 15kHz sweeppiä missä vasen kanava 10s > tauko 2s > oikea kanava 10s. Äänenvoimakkuus taisi olla joku 3/4 tai jotain sinnepäin, en jaksanut laskea pykäliä..
  Nauhoitettu HTC One M7:lla á la Recforge II, mono 44.1, AGC pois päältä ja 0dB gain.

  Tuossa nyt vielä huvin vuoksi One M7:n spectrogrammi XZ1C:llä nauhoitettuna. Taisi olla melkein täysillä.
  upload_2019-7-3_23-40-8.png
  Näitä nyt ei tietenkään voi verrata keskenään mutta huomaa kyllä kuinka lähellä kaiuttimet on tässä toisiaan.

  Silloin tällöin M7:aa tulee käytettyä esim videot/musiikki/netinselaus ja tulee kyllä paha mieli kun palaa takaisin XZ1C:hen (näytön tarkkuus ja kaiuttimet).
   
 24. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
 25. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 003
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Oof. Itse tuon taisin ajaa sisään samana päivänä kuin tuli, ei ainakaan vielä mitään ongelmia. *koputtaa puuta*

  Minulla rullaa AccuBattery taustalla ja sen mukaan viimeisen 7pv perusteella:
  upload_2019-7-3_23-55-22.png

  Ennen piirakkaa muistelisin että screen off pörräsi jossain alle prosentissa.
  Sen asensin toukokuun välissä eli 47.2.A.10.45 version kanssa screen off pyöri aluksi ~2%/h. Näköjään nyt sittemmin rauhoittunut.

  Käyttöni voinen kiteistää ~75% nettiselain ja viestittelyt, loput videoita kera random räpsyjä ja sen sellaisia.

  P.S. Enkä ole puhelinta resetoinut kertaakaan.
   
 26. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 472
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Isojen päivityksien jälkeen on aina suositeltu tekemään resetti jos ongelmia esiintyy ja varsinkin android version vaihtuessa.
   
 27. jyppi

  jyppi Team Linux

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  06.05.2018
  Kannattaa kokeilla Camera MX softaa.

   
 28. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  @Kautium Mukava kuulla että testasit ihan kunnolla.
  @Lagittaja Kiitos paljon kattavasta mittauksesta!
  @The Stilt Minulla on tuo päivitys sisässä ja ei toistaiseksi akku kulu sen kummemmin. Ikävä kuulla että vieläkin Androidia vaivaa nämä pientenkin päivitysten aiheuttamat yllättävät akun kulumiset. Laita asiakastukeen viestiä. Kannattaa liittää mukaan tuo Sony-palstan kohtalotoverin linkki.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2019
 29. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Akku tullut suhteellisen railakasta tahtia taas alas yön aikana.

  [​IMG]

  Puhelinta ei ole käytetty viimeisen täyden latauksen jälkeen ja näyttö on ollut päällä yhteensä 8min.
   
 30. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 181
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Asensitko samat sovellukset takaisin resetin jälkeen? Jos vika olisi kuitenkin jossain sovelluksessa? Itsellä sama päivitys ajettu sisään ja akku tuntuu kestävän samaan malliin kuin ennenkin. Oliko puhelin ostettu Suomesta vai jostain muualta? Mietin, että voisiko firmwaren lokalisaatio vaikuttaa myös?
   
 31. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ei ole mitään kolmannen osapuolen sovelluksia asennettuna.
  Otin backuppiin ainoastaan yhteystiedot, puhelutiedot sekä viestit, ennen ohjelmiston palautusta (SPC).

  Pitää kokeilla ajaa ohjelmisto sisään itse päivitystyökalulla, siten että koko puhelin varmasti ohjelmoidaan tehdaskuntoon.

  Suomalainen puhelin, G8441 1311-0104 (NOBA) variantti.
   
 32. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ajoin täyden ohjelmistopaketin puhelimeen sisään manuaalisesti, eli se meni tehdaskuntoon.
  Huolimatta siitä, että puhelimeen on hiljattain ajettu sama ohjelmistoversio ensin OTA:na ja sitten SPC:llä (repair) sisään lopputuloksessa oli kyllä jotain eroa.
  Puhelin oli täyden ohjelmistopäivityksen jälkeen käsittämättömän paljon aiempaa nopeampi, en muista oliko se yhtä nopea edes suoraan paketista otettaessa.

  Akkua vaan kuluu edelleen se 1.3% per tunti, ilman että puhelin tekee muuta kuin istuu näyttö pimeänä pöydällä.

  Akkukaan tuskin on huonoksi mennyt, kun lataussyklejä < 50 eikä sitä ole edes ladattu ikinä täyteen (90%).

  Elisan liittymä, eli puhelimen kustomointipaketti on "amss_fsg_lilac_elisa_finland_volte_vowfi_tar.mbn".

  Oliko kenelläkään muulla kyseistä päivitystä ilman ongelmia käyttävällä Elisan liittymää?
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 33. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 181
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvä, että korjaantui. Jokin bitti oli varmaankin mennyt poikittain aiemmin.

  Akun kunnon voi tarkistaa (jollain arviolla) Service Menusta syöttämällä numerovalitsimeen *#*#7378423#*#* ja valitsemalla Service test>Battery health tests. Itsellä näyttää 2482mAh eli tuon mukaan olisi 8% heikentynyt kapasiteetti.
   
 34. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 003
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Mainitaan nyt huvin vuoksi että itselleni tuo näyttää 2655mAh kun taas AccuBattery arpoo 2566mAh perustuen 232 sessioon.
  Puhelimen oman kirjanpidon mukaan kenno olisi heikentynyt 1.7% ja softa arpoo 5%. Todellisuus varmaan siis jotain tuolta väliltä.

  Itse yleensä lataan korkeintaan 80%:iin kun taas laturiin se menee vähän miten sattuu; joskus yli puolivälin ja silloin tällöin <15%. Viime aikoina kun en ole käyttänyt laturia makuuhuoneessa niin minulla tuo varauksen hallinta on parantunut. Ei pääse unohtumaan laturiin ihan niin helposti kun suorittaa sen lataamisen pitkin päivää.
   
 35. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Huoltovalikon mukaan 2820mAh.
   
 36. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  2 269
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Paljonko se battery on normaalisti? Mulla tuo näyttää 2820mAh
   
 37. voffer

  voffer

  Viestejä:
  323
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Android (varsinkin 9) vissiin aluksi puuhastelee jotain "optimointeja" sen perusteella miten puhelinta käyttää, ja voi sen seurauksena alussa / puhtaalla asennuksella kuluttaa akkua enemmän.
  Lisäksi ainakin jossain versiossa "smart backlight control" bugasi jotenkin ja aiheutti akun kulutusta, eli kannattaa ehkä koittaa ilman sitä, jos on oletuksena päällä.
   
 38. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 181
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nimellisesti XZ1 Compactin akku on 2700mAh mutta tarkkaa lukemaa on periaatteessa mahdotonta antaa. Esimerkiksi Xiaomi ilmoittaa akun kapasiteetin kahdella arvolla, jotka ovat typical ja minimum (Mi 9: 3300mAh typ, 3200mAh min). En tiedä, millaista arvoa Sony käyttää.

  Edit: Mi 9 kapasiteetit korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2019
 39. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 003
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Joillakin valmistajalla on vähän eri termit käytössä... On muuten pidemmän päälle hieman puuduttavia nämä li-ion kennojen speksit, nimimerkillä olen kahlannut datalehtiä läpi enemmän kuin haluan myöntää.

  Sony käyttää rated capacity (定格容量) termiä kennon (LIP1648ERPC) kyljessä.
  Tässä tapauksessa se on sama asia kuin Xiaomin mainostama minimi kapasiteetti.
  Miksi? Mi 9:n kennon kyljessä komeilee "Rated Capacity 3200mAh" ja sitten erikseen "3200/3300mAh(min/typ)".
  Mi 9:ssä on siis 3200/3300 kenno, ei 3300/3400.​

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 40. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Minulla on Elisa. Suosittelen muuten ottamaan varmuudeksi pois päältä NFC:n. Myös volte-puheluvalmius vie akkua huomattavasti. Tarkista vetovalikosta kaikki päällä olevat täpät, jos jokin siellä on päällä mikä voisi viedä virtaa. Valitse lisäksi puhelimen verkoksi suoraan Elisa ilman automaattista hakua, vaikken kyllä usko tämän muuttavan mitään.
  Akkua voi kulua jopa linkkimastoihin liittyvien muutosten takia tai jonkin tajuuden tai esteen takia mikä häiritsee puhelimen yhteyttä verkkoon.
  Sony tarjoaa vetovalikon pikavalinnoissa vaihtoehdon ottaa 4G pois päältä, miten itse teen, sillä erittäin hyvästä signaalista huolimatta 4G:n pitäminen päällä vie minulla huomattavan paljon akkua. Minulla on tapana aina napauttaa 4G päälle silloin kun alan puhelimella jotain oikeasti tekemään tai tarvitsen nettiä alituiseen, kuten kaupungilla suunnistaessa tai videoita katsellessa. Voit aina kokeilla vain 3G:n päällä pitämistä, eikä tästä tosiaan ole haittaa vaikka akku kuluisikin normaalisti, sitä säästyy näin varmasti.
   
 41. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Toiminta ei kyllä edelleenkään ole normaalia.
  Akku taas tyhjä yön jäljiltä.

  Ei sovelluksia käytössä, ei kolmannen osapuolen softia (pl. AccuBattery) asennettuna. WIFI, GPS ja mobiilidata pois päältä.
  Pitää katsoa, jos on joku tapa downgreidata aiempaan softaversioon.

  [​IMG]
   
 42. Tahtiportti

  Tahtiportti

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Itselläni sama luuri mutta en ole kyllä huomannut noin rajua akunkäyttöä. Parin päivän päästä katson kuinka pitkälle akku oikeasti kestää...
   
 43. viale

  viale ~>

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulla oli päivityksen jälkeen samanlaista ongelmaa (Elisan liittymäkin on). Kokeilin laittaa puhelimen Ultra Stamina -tilaan hetkeksi, mutta kun ei siinä pysty tekemään paljon mitään, niin palautin melkein saman tien takaisin normaaliksi. Puhelin käynnistää tässä kohtaa itsensä uudestaan ja tekee jotain temppuja(?). Tuon restartin jälkeen kaikki on toiminut taas akunkulutuksen kannalta hyvin. Poistin tuossa samanaikaisesti myös turhia ohjelmia, joten en voi varmuudella sanoa, että Ultra Staminalla oli asian kanssa mitään tekemistä, mutta kokeile.
   
 44. Tahein

  Tahein

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itsellä uusin päivitys ja Elisan liittymä. En ole huomannut mitään eroa aiempaan. Pien asennuksen jälkeen kyllä kuluu akkua selvästi enemmän.

  Tällä hetkellä näyttää täydestä latauksesta 17 tuntia. Jäljellä 49% ja näyttö päällä 3 tuntia.
   
 45. nakkirakki

  nakkirakki

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Älä nyt ihmeessä hyväksy vikaa, vaan laita puhelin huoltoon.

  Lataamisesta 15 tuntia, akkua 34%, SOT 5 h 10 min (11%-yksikköä kulutuksta) ja BT 10%, koska olen soittanut musiikkia kolme tuntia bluetoothin kautta. Elisan liittymä ja puhelimessa uusin käyttöjärjestelmä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2019
 46. Jorma Jormala

  Jorma Jormala

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016

  Onko mobylife sonyn virallinen takuuhuoltaja? Niiden sivut ei tunne sonya.. Omassa on ollut ylempi kaiutin paljon hiljaisempi uudesta asti.

  e: Jaa löytyihän se sony sieltä kun vähän etsi
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2019
 47. Tatska91

  Tatska91

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  Mulla alkaa jostain syystä ihan kotimaan reissuillakin puhelin syömään akkua todella nopeasti. Kun kattoo asetuksista mihin akkua on kulut jää puuttumaan aina kymmeniä prosentteja. Kotikaupungissa ja sitten taas monen päivän reissuilla akku taas kestää ja kestää. Ei tunnu olevan reissussa väliä onko sijainti, mobiilidata, wifi, nfc päällä, akkua vaan kuluu todella nopeaa. Ultrastamina kyllä lopetti ulkomaanreissulla akunsyönnin, toki sillä puhelimella ei juuri mitään silloin voi tehdä.
   
 48. Hesemonni

  Hesemonni

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Isälle ostettu XZ1 lähtee nyt toista kertaa näytön läheisyysanturin tiimoilta huoltoon.

  Tyyppivika?
   
 49. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 181
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole ainakaan toistaiseksi ollut minulla ongelmia läheisyysanturin kanssa. Käytössä ei ole mitään lasikalvoja tms.

  @BOT
  Testasin molempia kaiuttimia Service Menun kautta (*#*#7378423#*#*). Sieltä pystyy toistamaan testidemon erikseen molemmilta kaiuttimilta. Kykenen havaitsemaan testin perusteella kaiuttimissa pienen "sävyero" mutta normaalikäytössä en ole eroa havainnut. Ei ainakaan omalla kohdalla ole häiritsevää. Siellä on myös erikseen "Speaker calibration status", joka sanoisin kaiken omevan kunnossa. En tosin tiedä, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa.
   
 50. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 006
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Pitää laittaa luuri jossain vaiheessa huoltoon saamaan valohoitoa.
  AccuBattery antaa arvioiduksi akunkestoksi lepotilassa n. 62 tuntia, täyteen ladattuna.

  Veikkaisin että puhelimesta on eri rautaversioita ja jossain niistä uusi firmis ei toimi kuten pitäisi.